30/4/09

ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ… ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ... ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ… ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υπό τον φόβο των διαρροών και του ενδεχομένου να εξαναγκαστεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η Ν.Δ. κλείνει την πόρτα της Βουλής σε όλα τα σκάνδαλα. Επιλέγει έτσι την παραγραφή, στο τέλος Ιουνίου με τη λήξη της κοινοβουλευτικής συνόδου, για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου, του Αρ. Παυλίδη, αλλά και της Siemens.Αυτή όμως είναι η μία όψη του φεγγαριού.Η ορατή σε όλους πλευρά του.Η πλευρά που συνυπάρχει με τη δυνατότητα, ν αφήνει κάποιους που την παρατηρούν να ονειρεύονται και κάποιους άλλους να γαληνεύουν.του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΥπάρχουν όμως κι εκείνοι που από διαίσθηση ανησυχούν. Γιατί ξέρουν πως η μαγεία της πρόκλησης – ενδεχομένως και η αλήθεια η ίδια – πρέπει ν αναζητηθεί στη σκοτεινή του πλευρά. Εκεί που τα μυστικά λουφάζουν επιμελώς κρυμμένα μεν, αλλά κατά τα λοιπά και ζωντανά παραμένουν και τις εξελίξεις καθορίζουν και μαζί μ αυτές τη ζωή και το μέλλον μας συνολικά.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?Θα μπορούσε και να είναι. Μόνο που σ αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να διαφαίνεται και η δυνατότητα μιας κάποιας αισιόδοξης προοπτικής.Όμως αυτή η δυνατότητα από πουθενά δεν προκύπτει. Δεν προκύπτει καν πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί.Και αν το στοίχημα το κερδίσει τελικά η διορατικότητα του Καραμανλή…Και αν αποδειχτεί πως τελικά μπορεί να είναι ο μοναδικός που μπορεί να διακρίνει φως στην άκρη του τούνελ… τότε …χαλάλι του το παλικάρι, αφού κατάφερε να δει και να ποντάρει στο απίστευτο, στο ανέλπιστο, στο απρόσμενο.Αν όμως αυτό δεν προκύπτει, τότε είναι αυτονόητο πως κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο …του παραλογισμού.ΤΟ ΤΖΙΜΑΝΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ …ΧΑΪΒΑΝΙ?Κι αυτό το συμπέρασμα προφανώς δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.Άλλωστε όταν πασχίζει να το στοιχειοθετήσει με τα λεγόμενα του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να το αμφισβητήσουμε?Κορυφαία στιγμή αποθέωσης αυτής της «αλήθειας» ήταν η στιγμή που σαφέστατα αναγνώρισε πως δεν είδε, κάτι άκουσε, αλλά τελικά …δεν εμπέδωσε πως γεννήθηκε και ανδρώθηκε το Βατοπέδι. Φυσικά δεν ήταν η μοναδική.Όμως όσο κι αν κανείς αποδέχεται πως ακόμα και οι μισές αλήθειες είναι «αλήθειες», και μόνο η διαίσθηση πως είναι μισές, δεν αφήνει την ανησυχία να καταλαγιάσει. Η λογική σκέψη οφείλει να αναζητήσει επισταμένα και τα υπόλοιπα κομμάτια τους.

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Σ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ?

Προφανώς η απάντηση είναι ΝΑΙ. Και δυστυχώς είναι κάμποσα αυτά τα γραμμάτια.Ένα απ αυτά άρχισε ήδη να ξοφλιέται. Και το δυστύχημα είναι πως το τίμημα του ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πρόκειται για τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού. Και κυρίως εκείνες που άγγιζαν το πολιτικό σύστημα και πλευρές της εξωτερικής πολιτικής. Μεγαλοστομίες που φυσικά δεν ήταν καθόλου ένοχες. Κάποιες από αυτές μάλιστα, θα μπορούσαν και να εμπνεύσουν και ΚΥΡΙΩΣ να στρατεύσουν αυτό το λαό, ίσως γιατί έδειξαν να του φωτίζουν διαδρομές που η ψυχή του ήθελε να τις περπατήσει.Όμως αυτά τα λόγια κι αυτές τις επιλογές, δεν αρκεί μόνο να τις διατυπώνει κανείς. Όταν αυτός ο «κανείς» είναι ηγέτης μιας χώρας… Οφείλει να έχει την αποφασιστικότητα, το τσαγανό και τα παντελόνια για να τις πάει μέχρι το τέλος. Οφείλει να αντισταθεί και να καταγγείλει αυτούς που του υπονομεύουν το όνειρο, αν κι εφ όσον ονειρεύτηκε πραγματικά.Οφείλει να μην υποκύψει στην εσωτερική του αντιπολίτευση, είτε αυτή μέσω του υπουργείου εξωτερικών του υπονομεύει και του αποδυναμώνει την εξωτερική του πολιτική σε συνεννόηση με τους αμερικάνους κάτω από το τραπέζι, είτε αυτή προσπαθεί να συντηρήσει αλώβητο το πολιτικό σύστημα διατηρώντας ανέπαφο το περιβάλλον της μπόχας και της παρακμής. Αυτή την αποφασιστικότητα δε την έδειξε.Αυτό το σθένος δεν το είχε.Και τώρα τα γραμμάτια πολλαπλασιάστηκαν.Κι ο ίδιος παραδομένος αμαχητί στα χέρια επικοινωνιολόγων που τον φαιδροποιούν, επιστρέφει με τόκο το κεφάλαιο που επεχείρησε να δημιουργήσει.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.

Χρεοκοπημένε Καραμανλή ΕΚΕΙ θα μείνεις. Διότι οφείλεις…1. Να «εξυγιάνεις» πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας σου από το μικρόβιο του όποιου αντιαμερικανισμού και των φιλορωσικών προσεγγίσεων2. Να εκφυλίσεις πλήρως τις εθνικές προτεραιότητες του λαού που σε εξέλεξε με τους χειρισμούς σου στα κορυφαία ζητήματα που τον απασχολούν.3. Να συμβάλεις στον πλήρη αποχρωματισμό αυτών των εθνικών προτεραιοτήτων για να είσαι εσύ και μόνο εσύ αυτός που θα χρεωθεί αυτή την κατάπτωση διότι στη μετά από σένα εποχή πρέπει οι επόμενοι να είναι αλώβητοι απ αυτό το φορτίο.4. Να αποδιαρθρώσεις έτι περαιτέρω τις αξίες του λαού που σε εξέλεξε. Να ολοκληρωθεί με την παρουσία και την ευθύνη σου το εγκληματικό έργο των Ρεπούσηδων, των Ηρακλείδηδων και λοιπών για να μη μείνει τίποτε όρθιο σ αυτόν τον τόπο.5. Να ξεπουλήσεις Κύπρο, Μακεδονία, Αιγαίο κλπ6. Να αποσυνθέσεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας που «κυβερνάς»…Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά… είσαι ελεύθερος να φύγεις. Παντελώς χρεοκοπημένος και ανίκανος στα μάτια του λαού που σε εξέλεξε. Έτσι θα παραδειγματιστεί κάθε επίδοξος «σεμνός και ταπεινός» κάθε τολμηρός εξωτερικοπολιτικάντης, για να μην επιχειρήσει κάτι ανάλογο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 150+1?
Φυσικά και υπάρχει.Αρκεί να θέλει να μεταπηδήσει σε άλλη συνομοταξία ως ΤΖΙΜΑΝΙ και να μην παραμείνει ΧΑΪΒΑΝΙ δέσμιο αλλότριων επιλογών.1. Να σπρώξει τις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη…2. Να διαλύσει τη Βουλή…3. Και να προκηρύξει εκλογές άμεσα μ ένα διάγγελμα που θα λέει τρία πράγματα:«Ελληνικέ λαέ,Αυτοί με πούλησαν και μαζί με μένα πούλησαν πρωτίστως εσένα (και να τους κατονομάσει).Αυτοί έκλεψαν το δημόσιο χρήμα και μαζί μ αυτό και τις ελπίδες σου (και να τους κατονομάσει).Αυτοί με εξεβίασαν και κατηύθυναν κάτω από το τραπέζι την εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας σε ατιμωτικά μονοπάτια (και να τους κατονομάσει) Κι εγώ ΝΑΙ. Λύγισα αλλά δεν ατιμάστηκα. Έκανα πίσω αλλά δε θέλω να παραδοθώ.

Ελληνικέ λαέ,Στείλτους στο διάολο για όσα έκαναν. Και στείλε μαζί κι εμένα επειδή δεν αντιστάθηκα τιμώντας πριν απ όλα εγώ τον όρκο που έδωσα. Αν όμως θεωρείς την αυτοκριτική μου μπεσαλίδικη και ειλικρινή, τότε δώσε μου τη δύναμη να συνεχίσω από κει που με σταμάτησαν, με νέους ανθρώπους και στήριξέ με στα δύσκολα. Κάντο για σένα και γι αυτή την πατρίδα που την τσαλακώσαμε.»

Ιδού η Ρόδος και όποιος δεν είναι συνυπεύθυνος συνειδητά ας μη φοβηθεί το …πήδημα.

Ένας (ακόμα) Εβραίος πράκτορας στα Βαλκάνια


Λέγεται Matthew Brunwasser είναι Εβραίος και παριστάνει τον «freelance» ανταποκριτή, στα Βαλκάνια. Η βασική του δουλειά όμως είναι άλλη.

Τον έστειλαν μέσω Sulzberger το 1999 στην Σόφια. Και δέκα χρόνια υποτίθεται ότι ζει με τα χρήματα που έβγαλε από 200 περίπου ανταποκρίσεις που του δημοσίευσαν η International Herald Tribune οι The New York Times, και διάφορα άλλα έντυπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 είχε γράψει από τη Θεσσαλονίκη ένα ρεπορτάζ για την επιστροφή των « Μακεδόνων» στην πατρίδα τους μετά από πενήντα χρόνια, στο οποίο υποστηρίζεται την πολιτική «Σημίτη» στο μακεδονικό, και έγραφε ότι « η Ελλάδα επιτέλους αποδέχεται την πολιτική « εθνικής κάθαρσης» που εφαρμόστηκε στο παρελθόν.

Στο ρεπορτάζ , παρουσίαζε τις απόψεις τoυ Δημητρά και του Βοσκόπουλου και τόνιζε το 5-10% του ελληνικού πληθυσμού προέρχεται από μειονότητες όπως « Μακεδόνες ,Γύφτοι, Ρουμανόβλαχους, Αλβανούς , Πομάκους, Βουλγαρόφωνους Μουσουλμάνους , Τούρκους κλπ.

Για τον εμφύλιο έγραφε ότι περισσότεροι από 700.000 «Μακεδόνες» εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, ότι η κυβέρνηση εκτέλεσε περισσότερους από 3000 , ότι 100.000 περίπου ήταν τα θύματα των Μακεδόνων στον εμφύλιο, και ότι 60.000 Μακεδόνες διέφυγαν στη Γιουγκοσλαβία μαζί με 28.000 παιδιά.

Μετά από εκείνη την «ιστορική διατριβή» προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και ασχολήθηκε με την αρχαία ιστορία.

Έστειλε ένα άρθρο προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», με το οποίο υποστήριζε το ιστορικά τεκμηριωμένο δικαίωμα του Γκρουέφσκι, να αποκαλεί τη χώρα του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και το λαό του «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».

Φυσικά, το περιοδικό δημοσίευσε την εργασία του «αρχαιολόγου» -πράκτορα.

Η δημοσίευση και μόνο αποκαλύπτει το όλο παρασκήνιο.
deltio11

Η απόλυτη ξεφτίλα Ο κ. Κώστας (υπ)Έσκυψε στον αμερικανικό…αγωγό.


Ο θλιβερός κομπάρσος κουράζεται άσκοπα περιφέροντας το σαρκίο του από Βουλγαρίας εις Πολωνίαν.

Σπύρος Χατζάρας

Η είδηση είναι σύντομη. Οι κυβερνήσεις Αθήνας και Σόφιας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου αγωγού, μήκους 120-125 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κομοτηνή με το Ντιμίτροβγκραντ, στα σύνορα Σερβίας- Βουλγαρίας και που θα τροφοδοτεί τη Βουλγαρία με φυσικό αέριο της Κασπίας. Ο νέος (αμερικανικός) αγωγός, έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με προβλεπόμενη συμμετοχή 45 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Ο αγωγός «θα συμβάλει στην προσπάθεια απεξάρτησης της Βουλγαρίας από τις ρωσικές εισαγωγές».
Ο κ. Κώστας ανέλαβε ρόλο βοηθού του Κωστή Χατζηδάκη και ταξίδεψε στη Σόφια για να είναι παρών στην υπογραφή. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Ίσως του είχαν βάλει όρο στο συμβόλαιο.
Με αυτό τον τρόπο ο θλιβερός κομπάρσος έκλισε την εκκρεμότητα με την Ουάσιγκτον.
Τέρμα τα πειράματα με το ρωσικό πετρέλαιο το ρωσικό αέριο και τα ρωσικά όπλα. Ανήκομεν εις την Δύση που έλεγε και ο θείος του.

Έρχονται και οι Ευρωεκλογές , και ο κ. Καραμανλής πήγε μέχρι την Πολωνία, για να επαναλάβει «την ανάγκη θωράκισης» του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Αυτή η «θωράκιση» τον καταδιώκει. « Θωρακισμένη» ήταν και η ελληνική οικονομία. και είδαμε το αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο του κ. Καραμανλή περιλαμβάνει τις 72 ώρες εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την σύνταξη στα 72, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, την «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, και φυσικά την «ανθρωπιστική» πολιτική της προσφοράς μαύρης εργασίας στους λαθρομετανάστες.

Ζήτησε και «διατήρησης της ισορροπίας» ανάμεσα στην αγορά και την κοινωνική ευθύνη. Οι επικοινωνιολόγοι του δεν ξεκαθάρισαν αν πρόκειται για την «κοινωνική ευθύνη» της κυβέρνησης η των τραπεζών και της αγοράς.

Ανακάλυψε την ανοησία της γερμανικής δεξιάς για την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» και μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Η «κοινωνική οικονομία» είναι η σοσιαλιστική διάσταση της «αγοράς» . Η κοινωνική διάσταση των «τραπεζιτών» και τον Καρτέλ. Η κοινωνική «διάσταση» αυτών που παρήγαγαν τον θανατηφόρο ιό ώστε να μας προμηθεύσουν με τα φάρμακα τους.
Ο κ. Κώστας μίλησε και για την «ορθή κατανομή του πλούτου» , ώστε να τον ψηφίσουν όλοι. Δεν μίλησε για δίκαιη , ούτε για ίση. Αλλά ίδια ορθή. Το «σωστό» να λέγεται. Ο πλούτος πρέπει να συγκεντρώνεται στα χέρια αυτών που είναι ορθό να πλουτίζουν. Η απάντηση στο ότι είναι ορθό για τον κ. Καραμανλή, δίνεται από την πολιτική του. Το καρτέλ διύλισης πουλάει τη βενζίνη 100% πάνω από τη διεθνή χρηματιστηριακή τιμή. Οι εργολάβοι του βαλτοπεδίου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την εθνική γη που τους παραχώρησε η «συμμορία» των υπουργών που «παραπλανήθηκαν». Οι κοινοπραξίες Γάλλων και Ελλήνων εργολάβων εισπράττουν τα διόδια για έργα που θα κάνουν …προσεχώς.
Ζήτησε και τον «συντονισμό» των κρατών μελών της ΕΕ, όπως απαιτεί η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και έριξε και μια «χειροβομβίδα» για την « πράσινη ανάπτυξη» της πυρηνικής ενέργειας όμως.
Ο κ. Καραμανλής είπε και ότι, η λέξη κλειδί για τις προσεχείς εκλογές είναι η λέξη «εμπιστοσύνη». Επειδή όπως του λένε τον εμπιστεύεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Η «εμπιστοσύνη». συνεπάγεται ειλικρίνεια και υπευθυνότητα είπε. Ακριβώς ότι δεν διαθέτει. Ειλικρίνεια δεν διαθέτει διότι ψεύδεται διαρκώς και κρύβεται πίσω από τον σανιδά του. Ούτε και υπευθυνότητα. Μόνο οι αναθεωρήσεις του ελλείμματος του προϋπολογισμού αποδεικνύουν την πλήρη ανευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει. Άρπα κόλλα. Όσα πάνε κι όσα έρθουν. Πέρα βρέχει. Αυτές είναι οι λέξεις κλειδιά.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για την «κοινωνική αλληλεγγύη» μπας και κοροϊδέψει κανέναν φτωχό ψηφοφόρο . Η κοινωνική αλληλεγγύη του κ. Καραμανλή είναι η εργάσιμη εβδομάδα των τριών ημερών. Το κόψιμο το μεροκάματου στα δυο και της ασπιρίνης στα τέσσερα . Δεν εννοεί την εκδήλωση της αλληλεγγύης από το κράτος. Την ίδια «αλληλεγγύη» ζητούσε και για τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να πληρώσουν τα ελλείμματα που δημιουργούν οι εργοδότες με την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, τα ταμεία « των πλούσιων εργαζομένων», των «προνομιούχων». Να πληρώσουν δηλαδή εκείνοι πως δεν που δεν τους λήστεψαν οι εργοδότες και το κράτος. Επειδή δεν τους λήστεψαν.

77 ημέρα απεργίας πείνας του Θ.Τενέζου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, κοιτάζοντάς σας καθαρά, ίσια, μέσα στα μάτια.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια, την συμμετοχή και την συμπαράσταση, με κάθε μορφή και μέσο, που μου δίνετε και πιστεύω ότι συνεχίζετε μέχρι την συλλογική δικαίωση.
Γνωρίζω ότι έχετε κατανοήσει και σεβαστεί την σοβαρότητα μιάς καθαρά προσωπικής μου απόφασης και τους λόγους που με οδήγησαν, ως άτομο, στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας, την απεργία πείνας.
Βαθιά μέσα μου αισθάνομαι την ανάγκη και την επιθυμία να μοιραστώ μαζί σας την αλήθεια ώστε να γνωρίζετε ξεκάθαρα ένα πολύ σοβαρό θέμα για εμένα, καθώς και για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου.
Με την απόφασή μου αυτή για την απεργία πείνας, έσυρα στο πεζοδρόμιο τον φίλο και πραγματικό αδερφό μου, Γιώργο Κοσμόπουλο, την γυναίκα του και την οικογένειά τους. Για πολλά χρόνια είναι η πραγματική οικογένειά μου και μου έχουν σταθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και τώρα, στο ακέραιο, ως οικογένεια και προσωπικά ο ίδιος ως συνεργάτης και ιατρός, έμπρακτα συμπαραστέκονται και συμμετέχει στον αγώνα με πολλή αγωνία, κόπο και εργασία.
Όπως και τους φίλους - αδερφούς που έχουν έρθει απ' όλην την Ελλάδα και νυχθημερόν με την παρουσία τους βρίσκονται δίπλα μου και έμπρακτα συμμετέχουν σε κοινό ομόψυχο αγώνα. Ο Θεόδωρος Δ. ο Βασίλης, ο Άλκης, ο Ντανιέλ, ο Χρήστος,ο Χριστόφορος, ο Γιώργος, η Ελευθερία η Μαργαρίτα, ο Μάριος, ο Θεόδωρος, ο Νεκτάριος, ο Αντώνης, ο Λουκάς, και άλλοι.
Με πραγματικό ρίσκο όλοι της προσωπικής τους υπόστασης και ζωής.
Όπως και όλους εσάς που δίνετε την συμπαράσταση, την αγάπη και την ταύτισή σας σ' αυτόν τον κοινό αγώνα, ο κάθε ένας στο επίπεδο και με τα μέσα που διαθέτει (καταναλωτικές οργανώσεις, συνομοσπονδίες, ομάδες πολιτών, κοινωνικές ομάδες, δικηγόροι, απλοί πολίτες, ευαισθητοποιημένοι αγαπητοί bloggers).
Όλοι μας ένα σώμα σε κοινό αγώνα για κράτος ισονομίας και δικαίου .
Επειδή υπήρξαν, μέχρι τώρα, και υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν, κατήγοροι και συκοφάντες από το σαλόνι του σπιτιού τους εκ του μακρόθεν:
Ξεκάθαρα επισημαίνω ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να καταστήσει υπεύθυνο οιονδήποτε για την δική μου ατομική απόφαση να κάνω απεργία πείνας, δεν τον αφορά ως απόφαση , δεν αγωνίζετε για αυτή και δεν μπορεί να δώσει λύση.
Επαναλαμβάνω ότι η απόφαση για την απεργία πείνας, αλλά και η συνέχισή της είναι απόφαση προσωπικά δική μου. Η κάθε είδους ευθύνη για την πορεία της υγείας μου και το τέλος της απεργίας πείνας είναι απόλυτα δική μου.
Η απεργία πείνας, που μας αντιπροσωπεύει όλους, για εβδομήντα έξι ημέρες, στο σημείο - σύμβολο, έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα, στο νομοθετημένο θεματοφύλακα προστασίας των πολιτών από τα οικονομικά συμφέροντα, σαν μέσο, αποτελεί την πιό ευθεία, έντιμη, αντρίκια και κατά μέτωπο σύγκρουση με την οικονομική εξουσία, την πολιτική διαφθορά και την νόθευση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θεόδωρος Τενέζος
tenezosteo@hotmail.com
http://tenezos.blogspot.com/

Σχόλιο στο γράμμα του Θ.Τενέζου από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Αγαπητέ Θεόδωρε,όσοι από εμάς δε σκύβουμε το κεφάλι είμαστε μαζί σου από την πρώτη στιγμή γιατί αυτός ο τόπος χρειάζεται αγωνιστές της ελευθερίας.Αφού επέλεξες αυτόν τον ύστατο τρόπο διαμαρτυρίας και έφτασες αισίως τις 76 ημέρες ως απεργός πείνας δεν μπορούμε να σε αφήσουμε μόνο σου και φυσικά δε χρειάζεται να μας δίνεις εξηγήσεις για την απόφασή σου αυτή.Όμως επέτρεψε σε κάποιους από εμάς να διαφωνούμε με αυτή σου την ενέργεια και θα σου πω μόνο ένα λόγο από τους πολλούς που έχω να σου παραθέσω,αυτοί οι "άνθρωποι" ή αυτό το σύστημα δεν πολεμιέται με αυτόν τον τρόπο διότι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς κάποιον από τους αγωνιστές του '21 να κάνει απεργία πείνας για να βρει το δίκιο του έξω από το σεράι του πασά ή του μπέη;Θα τον άφηναν να πεθάνει ή θα τον "βοηθούσαν" να "φύγει" μία ώρα αρχύτερα όπως βεβαίως κάνουν και με σένα.Από την πρώτη στιγμή που έμαθα την απόφασή σου "προφήτευσα" πιο θα ήταν το αποτέλεσμα και δυστυχώς επαληθεύομαι και θα σου πω ότι σίγουρα δεν είμαι μάντης αλλά σίγουρα ξέρω πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όχι βέβαια με απεργία πείνας. Αγωνιστές όπως εσύ χρειάζονται ζωντανοί στον αγώνα για την ελευθερία γιατί φαίνεσαι άνθρωπος που το λέει η καρδιά σου γι'αυτό σου ζητώ να σταματήσεις αυτό που κάνεις και να συστρατευθείς μαζί μας, αν και πιστεύω πως δεν θα το κάνεις επειδή είσαι άτομο με αρχές και επειδή και εγώ το ίδιο θα έκανα,θα βάδιζα μέχρι τέλους. Όμως στον πόλεμο(γιατί είμαστε σε πόλεμο) πρέπει να προσαρμόζουμε την τακτική μας στις εξελίξεις και όχι να αυτοκτονούμε εκτός και αν η θυσία σου αποτελέσει βάση για τους υπόλοιπους για περισσότερο και πιο πεισματώδη αγώνα. Σου στέλνω τους πιο εγκάρδιους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,ο Θεός να είναι μαζί σου και να είσαι σίγουρος ότι εγώ τουλάχιστον θα είμαι μαζί σου όποια και αν είναι αυτή η πορεία.
.....
Ο αγώνας του Θόδωρου οδηγείται από κάποιους σε αδιέξοδο και στον θάνατο.Βρίσκεται ήδη στην 77 ημέρα απεργίας πείνας.Το φυσικό τέλος δεν ειναι μακρυά.Κανείς από την κυβέρνηση και τα Καρτέλ δεν θα φορέσει μαύρα.Χρειάζεται στρατηγική και πολιτική συνέχεια.Ο Θόδωρος πρέπει να μείνει ζωντανός και να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα.

Σπύρος Χατζάρας

29/4/09

Μέτωπο για την Μακεδονία.

Συγκροτήθηκε κίνημα για την Ευρωβουλή. Στόχος το κλείδωμα του ονόματος της Μακεδονίας στοΕυρωκοινοβούλιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29/4/09, στο ιστορικό γραφείο τουαείμνηστου Προέδρου της Ενώσεως Κέντρου Γεωργίου Μαύρου, οι: ΣτέλιοςΠαπαθεμελής εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Πέτρος Σήρης εκμέρους των Μακεδονικών Οργανώσεων, Κώστας Ζουράρης, Γιάννης Μαύρος και Γαβριήλ Αβραμίδης, αποφάσισαν να καλέσουν όλες τις Ελληνίδες και τουςΈλληνες για τη συγκρότηση ενός πατριωτικού δημοκρατικού κινήματος που θα αντισταθεί στην κλιμακούμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συνεχή υποχώρηση στα εθνικά θέματα.

Ως πρώτη πολιτική ημερομηνία έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές της 7ηςΙουνίου και θα παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής, δήθεν φιλελεύθερηςπολιτικής των ευρωπαϊκών ολιγαρχιών και ταυτοχρόνως θα επιδιώξουμε να κλειδώσουμε οριστικά το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χθες τα ισραηλινά τανκ εισέβαλαν στο Νότο της Γάζας και τα ΜΜΕ σωπαίνουν…

από http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/04/blog-post_1114.html
Η «νέα» τρομοκρατική κυβέρνηση του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος επιτέθηκε εκ νέου στη Μαρτυρική Γάζα.
Τανκ εισέβαλαν στις περιοχές της Al-Qarara (εκεί που βρέθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών η ελληνική αποστολή που συμμετείχαμε).
Τα σιωνιστικά γουρούνια έσπειραν τον τρόμο στα παιδιά και τις γυναίκες, που βρίσκονται άστεγοι σε πρόχειρους καταυλισμούς.
Επίσης, βομβάρδισαν τα ψαροκάικα που βρίσκονταν στην ακτή της Khan Yunes.
Πηγή είδησης: INFOPAL
Άσχετο;
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει διορίσει ΠΡΟΕΔΡΟ της ομάδας φιλίας των κοινοβουλίων Ελλάδας-Ισραήλ τον κ. Βασίλη Οικονόμου (υπόλοιπο Αττικής ΠΑΣΟΚ).
Ο κ. Οικονόμου θα συμμετέχει αύριο στο "Χίλτον" στους εορτασμούς των δολοφόνων;
Να αναμένουμε μια δήλωση... και μια επιστροφή ως απαράδεκτης της "πρόσκλησης" των σιωνιστών δολοφόνων αθώων παιδιών;
Το ελπίζουμε... το ευχόμαστε... Ίδωμεν....


σίβυλλα

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟ 324 π.Χ. ΣΤΗΝ ΩΠΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ 9.000 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕΦΥΛΗΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΔΩΝ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

« Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί, απ' εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή. Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας, είναι χειρότερος από Βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ' αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι. Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι .»

Έτσι τον διέσωσε ο Ερατοσθένης.

Ας αναρωτηθούν οι παραχαράκτες γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος κάνει λόγο για "ΕΛΛΗΝΕΣ" και βαρβάρους αν ο ίδιος δεν ήταν και δεν έννοιωθε Ελληνας.
Ας αναρωτηθούν γιατί ταυτίζει κάθε "καλό ξένο" με Έλληνα (και όχι με "σλαβομακεδόνα", σκοπιανό κλπ...
Ας ξεχωρίσουν το μήνυμα ισότητας που ανέδειξε, οι ευαισθητούληδες που τον έχουν αξιολογήσει ως ...ιμπεριαλιστή.
Ας συνειδητοποιήσουν την ορθότητα της άποψης πως αυτό που διέδωσε ήταν ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, μέσα από τα ίδια τα λεγόμενά του.

300 κιλά (αλβανικής) Κάναβης έπιασαν στα Ιωάννινα.


Μεγάλη επιτυχία της δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σημειώθηκε χθες το βράδυ σε περιοχή κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, μετά από μεθοδευμένες κινήσεις και συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, έχοντας υπο στενή παρακολούθηση Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού προηγήθηκε πολύωρη καταδίωξή του.
Σ' αυτό επέβαιναν δύο άτομα (ένας Αλβανός και ένας ημεδαπός), οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου βρέθηκαν τριακόσια (300) κιλά κατεργασμένης ινδικής κάνναβης που προερχόταν από την Αλβανία, με προορισμό την Ελλάδα.
Τα ναρκωτικικά κατασχέθηκαν, καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο τα μετέφεραν, οι δε δράστες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και μεγάλο χρηματικό ποσό που προήρχετο από την διακίνηση των ναρκωτικών.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
ΥΓ.Η αμερικανική πρεσβεια θα κάνει διάβημα για διατάραξη της οικονομίας του Κοσόβου; deltio11.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη Γρίπη....

Μέτρα Ατομικής Προφύλαξης

Τι είναι η γρίπη των χοίρων;
Η γρίπη των χοίρων είναι μία ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος των χοίρων που προκαλείται από τον ιό Α της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει και ξέσπασμα επιδημίας. Οι άνθρωποι δεν κολλούν συχνά την γρίπη των χοίρων αλλά δεν είναι απίθανο να μολυνθούν.

Είναι η γρίπη των χοίρων κολλητική;
Η έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γρίπη των χοίρων είναι κολλητική από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εν τούτοις, δεν είναι ακόμη γνωστός ο βαθμός ευκολίας με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος.

Ποιά είναι τα συμπτώματα στον άνθρωπο;
Τα συμπτώματα στον ανθρώπινο οργανισμό είναι παρόμοια με εκείνα της κοινής γρίπης. Και περιλαμβάνουν, πυρετό, βήχα, ερεθισμένο λαιμό, κρυάδες. Πονοκεφάλους και αδιαθεσία. Σε ορισμένους ανθρώπους έχουν αναφερθεί συμπτώματα διάρροιας και εμετού. Στο παρελθόν όπως και τώρα έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από την νόσο. Όπως η απλή γρίπη έτσι και των χοίρων μπορεί να επιβαρύνει δραματικά την υγεία ήδη επιβαρυμένων οργανισμών.

Πώς εξαπλώνεται η γρίπη;
Η εξάπλωση του ιού (H1N1) γίνεται με τον τρόπο που συμβαίνει και στην απλή γρίπη, δηλαδή μέσω φταρνίσματος και βήχα. Πολλές φορές άνθρωποι προσβάλλονται από το ιό όταν ακουμπούν μία επιφάνεια που έχει μολυνθεί και μετά βάζουν το χέρι στο στόμα τους.

Πώς γίνεται η μεταφορά της νόσου;
Οι ήδη μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να κολλήσουν άλλους από την 1η μέρα που και οι ίδιοι κολλήσουν, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει τα συμπτώματα, μέχρι και την έβδομη μέρα μετά την προσβολή τους από τον ιό.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει κάποιον άλλο πριν καν αντιληφθεί ότι και ο ίδιος έχει προσληφθεί από τον ιό.

Πώς θα αποφύγω να κολλήσω;
Το σημαντικότερο είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας απολυμαίνοντας τα με οινόπνευμα, να κοιμόμαστε καλά, να είμαστε ενεργητικοί, να πίνουμε πολλά υγρά και να τρεφόμαστε υγιεινά.
Αποφύγετε την κοντινή επαφή με ανθρώπους που είναι ασθενείς.



Υπάρχουν φάρμακα που καταπολεμούν την γρίπη των χοίρων;
Υπάρχουν. Υπάρχουν ειδικά αντιβιοτικά που καταπολεμούν την εξάπλωση του ιού στο οργανισμό σας . Εάν αρρωστήσετε μπορείτε να θεραπευτείτε με την σωστή αγωγή.
Η έγκαιρη διάγνωση και λήψη φαρμάκων είναι σωτήριες.

Πόσο καιρό ζει ο ιός εκτός σώματος;
Οι ιοί και τα βακτήρια παραμένουν ζωντανά για 2 ώρες εκτός οργανισμού σε επιφάνειες τραπεζιών, πόμολων και γραφείων. Το συχνό πλύσιμο των χεριών απομακρύνει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Τι μπορώ να κάνω για να προστατευτώ;
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο που να μας προστατεύει από την γρίπη των χοίρων, υπάρχουν όμως οι παρακάτω συμβουλές που μπορούν να είναι σωτήριες.

1. Καλύψτε την μύτη και το στόμα σας όταν φταρνίζεστε. Πετάξτε αμέσως το χαρτομάντιλο.
2. Πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά.
3. Αποφύγετε να αγγίζετε την μύτη τα μάτια και το στόμα σας. Τα μικρόβια εξαπλώνονται γρήγορα μα αυτόν τον τρόπο.
4. Αποφύγετε την επαφή με άρρωστους ανθρώπους.
5. Εάν μολυνθείτε μην πάτε στην δουλειά ή στο γραφείο.

Τι να κάνω εάν παρατηρήσω τα συμπτώματα;
Εάν παρατηρήσετε τα συμπτώματα στον εαυτό σας και έχετε επισκεφτεί περιοχές που υπάρχει ξέσπασμα του ιού, επικοινωνήστε κατευθείαν με το γιατρό σας και επισκεφτείτε νοσοκομείο.

Στην περίπτωση των παιδιών πρέπει να ανησυχήσετε όταν παρατηρήσετε:

Δύσκολη αναπνοή, υπνηλία και επίμονο πυρετό.

Μπορεί ο άνθρωπος να κολλήσει την γρίπη από την κατανάλωση κρέατος;

Όχι. Η γρίπη των χοίρων δεν εξαπλώνεται μέσω της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος και υποπροϊόντων του.

H Γρίπη των χοίρων ή των χοιρόμορφων ανθρώπων.

Του Δημήτρη . Καραμήτσα

Ξαφνικά και από το πουθενά ένας νέος ιός γρίπης, που μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ ευρεθεί και παρατηρηθεί βρίσκεται στο προσκήνιο και απειλεί την ανθρωπότητα με μια πανδημία, που θα έχει ανυπολόγιστες σήμερα συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.

Ο αποκληθείς ιός της γρίπης των χοίρων, που στην πραγματικότητα φέρεται να αποτελεί μείξη στελεχών ιών ανθρώπου, χοίρου και πτηνών εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολλές χώρες του πλανήτη, σε μία χρονική περίοδο μη ευνοϊκή για την εξάπλωση τέτοιων ιών.

Πολλά γράφονται στο διαδίκτυο και στον διεθνή τύπο, δεν τα υιοθετούμε, αλλά θέτουμε τα ερωτήματα επ’ αυτών στις αρμόδιες αρχές και ζητούμε επιτακτικά απαντήσεις;

1. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δηλώνει αδυναμία να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της εξάπλωσης του νέου ιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας των Η.Ε. (WHO) αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού στον βαθμό 4 (που σημαίνει την επιβεβαίωση της διάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και την ανάγκη λήψης μέτρων διεθνούς διακρατικής προστασίας), ερωτάται:
α. Έχει σχεδιαστεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, τι περιλαμβάνει και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
β. Υπάρχει επάρκεια μέσων αντιμετώπισης πιθανής εξάπλωσης και ποια είναι τα συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία αυτή την στιγμή.
γ. Έχουν γίνει ενημερώσεις σε σχολεία ;
δ. Έχει σχεδιαστεί το κλείσιμο συγκεκριμένων υπηρεσιών και χώρων συνάθροισης; Τι προβλέπεται σχετικά ;
ε. Επιτρέπεται ο χειρισμός με τα χέρια ωμού χοιρινού κρέατος π.χ. από τις νοικοκυρές; (υπενθυμίζουμε ότι κατά την «γρίπη των πτηνών» απαγορευόταν η επαφή).
ε. Έχει σχεδιαστεί σε διεθνές επίπεδο ο έλεγχος των μετακινήσεων ανθρώπων.
ζ. Ποια είναι η θέση και οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


2. Ο νέος ιός είναι μείγμα στελεχών από διαφόρους ιούς (γρίπη των πτηνών, ανθρώπινη γρίπη τύπου άλφα, ανθρώπινη γρίπη τύπου βήτα, ασιατική γρίπη χοίρων και ευρωπαϊκή γρίπη χοίρων). Η καταγραφόμενη στο Μεξικό θνησιμότητα είναι πολύ μεγάλη (εγγίζει το 10%). Στο διαδίκτυο υπάρχουν οι εξής πληροφορίες, που δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευστεί :
α. Ότι είναι πρωτοφανές και άγνωστο μέχρι σήμερα το μείγμα στελεχών ιού διαφορετικής προέλευσης
β. Ότι είναι σχεδόν αδύνατο στην φύση να παραχθεί τέτοιος ιός
γ. Ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν πως πρόκειται για ιό κατασκευασμένο σε εργαστήριο και όχι στην φύση.
Ερωτάται: Γνωρίζει τα ανωτέρω η ελληνική κυβέρνηση; Σε ποιες ενέργειες ενημέρωσής της έχει προβεί και ποια είναι η δική της θέση επ΄ αυτών ;

3. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για νέο ιό που ήλθε από το πουθενά. Δεν είχε δηλαδή παρατηρηθεί μέχρι σήμερα ή καταγραφεί η ύπαρξή του, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους ιούς. Τον Φεβρουάριο του 2009, η εταιρεία BAXTER στις ΗΠΑ κατελήφθη (από την Καναδική αρμόδια υπηρεσία) να έχει στείλει στελέχη ιών Η5Ν1 (γρίπη των πτηνών) αναμεμειγμένα με άλλους ιούς, μείγμα που χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επικίνδυνο, παράνομο και θανατηφόρο σε 18 χώρες του κόσμου. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ξεκίνησε έρευνες. Το μείγμα ήλθε και στην Ευρώπη (Αυστρία, εταιρεία AVIR και άλλη θυγατρική της BAXTER) και κατά πληροφορίες (κατατέθηκε και μήνυση από πολίτες) το μείγμα στάλθηκε από την Αυστρία σε τουλάχιστον 4 ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) διεξάγει επίσης έρευνα για την καταγγελία αυτή. Οι ανωτέρω εταιρείες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του μείγματος στα χέρια τους και η BAXTER και την αποστολή. Ισχυρίζονται ότι όλα καταστράφηκαν.
Ερωτάται:
α. Επαληθεύονται τα ανωτέρω ;
β. Ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών της WHO και της ΕΜΕΑ μέχρι σήμερα ;
γ. Ποιες είναι οι χώρες στις οποίες εστάλη το μείγμα; Τι έγινε στις χώρες αυτές;
δ. Υπήρξε προσωπικό των εταιρειών αυτών που νόσησε ;
ε. Στάλθηκε και στην θυγατρική της BAXTER στο Μεξικό το μείγμα ; Τι έγινε εκεί;
στ. Θυγατρική της ΒΑΧΤΕR ή άλλη συνεργάτης της υπάρχει και στην Ελλάδα; Ελέγχθηκε; Μήπως ήλθαν αντίστοιχα μείγματα και στην χώρα μας; Έχουν γίνει έλεγχοι, από ποιόν και πότε;
ζ. Μπορεί να υπάρχει σχέση του νέου ιού που απειλεί την υφήλιο με τα μείγματα αυτά;

4. Υποστηρίζεται επίσης από σειρά δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και στον τύπο, η ύπαρξη και λειτουργία καρτέλ στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών και μάλιστα αναφερόμενων σε γνωστές μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν μεταξύ τους μετοχική και διοικητική εξάρτηση.

Ερωτάται : ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και ποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση, τις αρμόδιες αρχές και την ευρωπαϊκή ένωση για την εξέταση τέτοιων καταγγελιών περί ύπαρξης και λειτουργίας καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου. Ποια είναι η θέση του ελληνικού κράτους, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. την στιγμή που καταγγέλλονται διεθνείς οργανισμοί, κράτη, μεγάλα εταιρικά μορφώματα, ανώτατοι πολιτειακοί άρχοντες, πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί για συμμετοχή ή αδρανή συμπεριφορά στα καταγγελλόμενα και στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς φαρμάκου.

5. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το φάρμακο; Πρόκειται για δημόσιο κοινωνικό αγαθό ή για εμπορικό προϊόν και στην περίπτωση σύγκρουσης των ανωτέρω, ποιος χαρακτήρας υπερισχύει κατά την θέση της ελληνικής κυβέρνησης ;

6. Εκφράζονται εκτεταμένα σε δημοσιεύματα οι διάφορες απόψεις για τον ιό, όπως :
- Ότι πρόκειται για εσκεμμένο βιολογικό πόλεμο ελέγχου του πληθυσμού της γης
- Ότι πρόκειται για εσκεμμένο έργο των εταιρειών της αγοράς προκειμένου να πωλήσουν δισεκατομμύρια σκευάσματα εμβολίων και αντιβιοτικών. Επισημαίνεται μάλιστα σε δημοσιεύματα ότι οι ανωτέρω δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει προ ελαχίστων μηνών την δημιουργία νέων εμβολίων βιοτεχνολογίας κατά ιών της γρίπης. Ενώ εγκρίθηκε η εκτεταμένη χορήγηση άλλων εμβολίων εταιρειών που έχουν κατά τις καταγγελίες συγγενική μετοχική σχέση με τις προαναφερθείσες.
- Ότι πρόκειται για ιό που δημιούργησε η φύση
- Ότι πρόκειται για ιό που δημιουργήθηκε σε εργαστήρια και ξέφυγε εκ λάθους
- Ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια προκειμένου να καταστραφεί ένα μέρος του πλανήτη και να υπάρξει στην συνέχεια οικονομική ανάπτυξη.
- Ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Ερωτάται:
α. Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί των ανωτέρω και ποια πληροφόρηση έχει;
β. Ποια είναι η θέση των διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελλάδα επί των ανωτέρω θεμάτων;
γ. Έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση στην θέση ειδικών ερωτημάτων επί των ανωτέρω θεμάτων; Θα προβεί στην διατύπωση αιτημάτων προς έρευνα και πότε ;

ΥΓ.Τα πραγματικά ζητήματα ξεκινούν χρόνια πριν όταν η ναζιστική IG FARBEN ήταν συνέταιρος των Rockefeller και των Rothchild και οι φίλοι ποτέ δεν χωρίζουν ... .

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο χωρίς ντροπή, με κοντόφθαλμη προοπτική

του Κώστα Μπετινάκη

Σε λιγότερο από δύο μήνες, θα πάμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Το διακοσμητικό εκείνο όργανο, που θεωρητικά σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως δημοκρατικός θεσμός. Στην πραγματικότητα οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλες προωθούνται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα…

Ποιος όμως να μιλήσει για όλα αυτά; Ποιος ενδιαφέρεται να εξηγήσει πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκές δομές; Εδώ δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται η διαδικασία για την επικύρωση του περιβόητου Ευρωσυντάγματος. Αν και οψέποτε ισχύσει.

Στα τηλεοπτικά παράθυρα, εξακολουθούν να παρελαύνουν κομματικοί αρμόδιοι, οι οποίοι μιλώντας ταυτόχρονα ώστε να μην καταλαβαίνει ο τηλεθεατής σε τι διαφωνούν, δεν αναφέρονται για την ταμπακέρα. Απλώς προετοιμάζουν τους ψηφοφόρους για το ενδεχόμενο ξαφνικών εθνικών εκλογών.

Αλλά να μην ψέγουμε μόνο την τηλεόραση, το ίδιο συμβαίνει και με τα έντυπα. Έχουμε εμπλακεί στον ανεμοστρόβιλο της σκανδαλολογίας με αλληλοκατηγορίες των δύο μεγάλων, και κατηγορίες των μικρότερων εναντίον του δικομματισμού. Χωρίς ουσία. Από παντού λείπει η Ευρώπη. Για να αυξάνει ο ευρωσκεπτικισμός. Επειδή όπως (ΔΕΝ) είναι γνωστό, ο πληροφορημένος πολίτης, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την υγεία της εξουσίας.

Αλλά και το κόμμα εκείνο που βγαίνει και κατηγορεί ευθέως την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί κατεβαίνει στις ευρωεκλογές; Για να ανατρέψει τις ευρωπαϊκές δομές εκ των έσω;


Γεγονός είναι πως οι εκλογές θα δράσουν πάλι κατευναστικά, και ώ του θαύματος, όσοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο θα έχουν εξαγνιστεί στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και θα επανέλθουν άμωμοι εν οδώ αλληλούια. Και οι μελετητές της στατιστικής, θα μετρούν μονάδες και θα υπολογίζουν ενδεχόμενα.

Ζαλίστηκε ο μεροκαματιάρης ακούγοντας για μίζες, Μίζενς, άγονες γραμμές, όψιμους πλοιοκτήτες με έξοδα δημοσίου, ανευλαβή Βατοπέδια, και κάποιοι αφελείς ψέλλισαν: Η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων δεν συνιστά σκάνδαλο που θα έπρεπε να διερευνηθεί;

Για την ώρα ασχολούμαστε με τα ζητήματα που έχουν πολιτικό όφελος για τους κυβερνώντες. Η υπόθεση των ομολόγων κάνει τζηζ. Όχι μόνο γι’ αυτήν αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που πάντα έβρισκαν τρόπο να βάζουν το χέρι στα αποθεματικά των ταμείων. Παλιότερα υποχρεώνοντας τους ασφαλιστικούς οργανισμούς να καταθέτουν τα αποθεματικά άτοκα , άλλοτε με ειδικές ρυθμίσεις να διευκολύνουν τους εργοδότες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, κι άλλοτε να μετατρέπουν υγιή ταμεία σε ΝΑΤ, με κινήσεις ΜΑΤ.

Κατά τα’ άλλα η αγορά έχει πάρει φωτιά. Το καρτέλ του γάλατος βγήκε μετανοημένο και χαμηλώνει την τιμή στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ, και φυσικά στην τιμή αγοράς, ώστε οι χαμένοι να είναι πάλι οι κτηνοτρόφοι, που ήδη διαμαρτύρονταν για την χαμηλή τιμή αγοράς από τις γαλατοβιομηχανίες.

Οι αντιπροσωπείες τρίβουν τα χέρια τους –ιδιαίτερα εκείνες των πολυτελών- που βλέπουν ότι με τα «ευνοϊκά» μέτρα ξεπούλησαν το στοκ τους και κλαίγονται πως τώρα οι παραγγελίες δεν θα προλάβουν τις προθεσμίες εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων.

Στη χώρα των θαυμάτων, θα στριμωχτούν τώρα οι αγρότες του Κολωνακίου, με τους νεόπλουτους των δυτικών προαστίων που απέκτησαν κι αυτοί τώρα τζιπάρες, κι αλίμονο στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου που θα αναπνέουν διπλάσιο καυσαέριο από τα ρυπογόνα μεγάλα αυτοκίνητα. Και που δεν θα βρίσκουν χώρο να τα παρκάρουν;

Έγιναν και (προεκλογικές) φορολογικές ρυθμίσεις για δάνεια απόκτησης στέγης. Με τη γνωστή τσαπατσουλιά, ώστε να ευνοούνται όσοι μπορούν να πάρουν όσες κατοικίες θέλουν (με την ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση) χωρίς να έχει προβλεφθεί ελάφρυνση για όσους απέκτησαν με δάνειο πρώτη κατοικία πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Λες κι η γη αυτή, κατοικείται μόνο από έχοντες και κατέχοντες.

28/4/09

Το Εθνικό φέσι έχει φθάσει μέχρι τους αστραγάλους.


Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που γίνεται με το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου. Η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δανειστεί περίπου 43 δις για όλο το 2009,και ήδη, ο δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 46 δις! Φαίνεται ότι οι δανειακές ανάγκες το 2009, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 δις ευρώ και την ίδια ώρα, πανηγυρίζουν για την υπερκάλυψη των εκδόσεων ομολόγων δημοσίου,επειδή βρέθηκαν «επενδυτές» να μας δανείσουν με 7%. Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!
Το φέσι της πενταετίας ΝΔ-Καραμανλή-Βαλτοπεδινών κλπ θα ξεπεράσει τα 110 δις ευρώ και το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει τα 290 δίς δηλαδή 29.000 ευρώ για κάθε ‘Έλληνα.
Παράλληλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχασαν τους τελευταίους 18 μήνες, 8 δις ευρώ. Η περιουσία τους, από τα 31 δις ευρώ υποχώρησε στα 23 δις. Η κυβέρνηση του «α-κατάλληλουΚαραμανλή», όμως δια της υπουργού Απασχόλησης, πανηγύριζε για το ότι τα Ταμεία αύξησαν την περιουσία τους κατά 2 δις ευρώ....αλλά μέχρι το 2007!
Μετά το «φοβερά αναπτυξιακό» μέτρο της μείωσης των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής και της αγοράς κατοικίας.
- «Όποιος πάρει τώρα δάνειο για να αγοράσει σπίτι θα έχει το προνόμιο της έκπτωσης του 40% των τόκων από το φόρο εισοδήματος».
Μείωσε και την αμοιβή της κ.Βουλγαράκη. Επειδή έχουν κοινωνική ευθύνη.
Οι συμβολαιογράφοι όμως.
ΥΓ.Το Δημόσιο θα δανειστεί 50 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για να αντιμετωπιστεί πιθανή νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Πριν από λίγους μήνες, κάποιοι κινδυνολογούσαν ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές. Προέβλεπαν μάλιστα ότι θα χρειαζόταν να καταφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Όλες αυτές οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν, αφού μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2009 πετύχαμε να καλύψουμε όλο το δανειακό πρόγραμμα του έτους», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
«Για να θωρακίσουμε όμως τη χώρα απέναντι σε μια ενδεχόμενη νέα επιδείνωση της κρίσης, αποφασίσαμε, αν και δεν τα έχουμε ανάγκη, να προχωρήσουμε στην άντληση επιπλέον 8 δισ. ευρώ, φθάνοντας το συνολικό δανεισμό του έτους στα 50 δισ. ευρώ. Δημιουργούμε ουσιαστικά ένα μαξιλάρι ασφαλείας, λειτουργώντας υπεύθυνα και με κινήσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για όσους συνεχίζουν ανεύθυνα να καταστροφολογούν, βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό τους συμφέρον», πρόσθεσε ο υπουργός.
deltio11

Νέο φρούτο οι Οικολόγοι:υμνητές του Ατατούρκ και δράσεις για την καταπολέμηση του "Ρατσισμού" και της "Ξενοφοβίας"

πηγή http://makelio.blogspot.com

Δείτε την αυτο-αγιογραφία Τρεμόπουλου από το Facebook. Αλλά δεν μας λέει πώς βγάζει τα προς το ζην.
Ρίξτε μια ματιά στο τι κάνει η Αντιγόνη, όπου ο Τρεμόπουλος είναι αντιπρόεδρος και έμμισθος από θηριώδη σε πόρους κρατικά και ευρωπαϊκά projects www.antigone.gr/staff/ & http://www.antigone.gr/eu_projects/.
Τι ιδεολόγος και μπούρδες; Πληρώνεται αδρά από προγράμματα. Προσέξτε και την λεπτομέρεια ότι οι ιστοσελίδες είναι στα αγγλικά... και δεν έχει επιλογή για ελληνικά.

Το περιεχόμενό τους; Για περί ρατσισμού, οικολογίας, βίας αλλά παρατηρητηρίου του Ελσίνκι...
Μήπως το νέο ήθος που επαγγέλλονται οι Οικολόγοι είναι μια ανθρώπινη τραγωδία;Βλέπουμε και το άρθρο από την Ελευθεροτυπία να είναι υμνητής του Ατατούρκ:
Φωτιές άναψε χθες η πρόταση του επικεφαλής των οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης». Η παρέμβαση έγινε μετά την πρόταση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να σταλεί ψήφισμα στην υπουργό Παιδείας για το «επικίνδυνο» βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.«Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης», είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος και προκάλεσε έκρηξη. Η νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού Ψωμιάδη, Ανθή Πορφυριάδου, εξανέστη και κατήγγειλε τον κ. Τρεμόπουλο για την «αντεθνική του στάση», ενώ αρκετοί ακόμη αντέδρασαν σε ηπιότερους τόνους.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Τόσο απλά δοσμένα μεγάλες αλήθειες για τη γενοκτονία των Ποντίων, την τεκμηριωμένη με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, που ο καθένας μας μπορεί να αναγνώσει στους 15 τόμους καταγεγραμμένης ιστορίας των Ποντίων από τον καθηγητή Κώστα Φωτιάδη. Κι όμως αυτή τη σπαρακτική αλήθεια πολλοί τολμούν να την αγνοούν. Και χειρότερα: Τολμούν και προτείνουν να τιμηθεί ο γενοκτόνος Κεμάλ Ατατούρκ επειδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή και το Μπράουνάου της Αυστρίας, γενέτειρα του Χίτλερ, θα έπρεπε με την ίδια λογική να τον τιμά; Οι οπαδοί αυτής της λύσης της ανιστορισίας, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τελικά;».
Τη σκυτάλη πήρε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Εάν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις δεν είναι προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας και επιπόλαιης επίδειξης δήθεν προοδευτικού πνεύματος, τότε αποτελούν ενσυνείδητη εκδήλωση ασέβειας στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου».
Πάντως, ούτε η πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης να εγκριθεί συγκεκριμένο ψήφισμα για το επίμαχο βιβλίο της Στ' Δημοτικού έτυχε αποδοχής από τις άλλες παρατάξεις.Απάντηση του οικολόγου: 1. Λυπάμαι που ο καταγγέλλων «πρέπει για την ώρα να μείνει ανώνυμος», ίσως γιατί φοβάται το νέο νόμο για τις κουκούλες. Προσωπικά χαίρομαι που μπορώ να απαντήσω δίνοντας το όνομά μου. Λέγομαι Γιάννης Παρασκευόπουλος και είμαι μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Διάβασα από την πρώτη στιγμή το ανώνυμο δημοσίευμα που αναρτήσατε, και περίμενα δύο πράγματα: • Να διασταυρώσει κάποιος τις πληροφορίες για τις «αδρές αμοιβές» και τα «θηριώδη πρότζεκτς», όπως άλλωστε προτείνει και ο ίδιος ο αποστολέας. • Να δώσει ο ίδιος ο Τρεμόπουλος, ή κάποιος από την «Αντιγόνη», μια απάντηση. Βλέποντας ότι τελικά τίποτε από τα δύο δε συμβαίνει, έκρινα σκόπιμο να καταθέσω εγώ κάποια από όσα τυχαίνει να ξέρω: Τα ετήσια έσοδα της «Αντιγόνης» για το 2008, από όλα μαζί τα θηριώδη πρότζεκτς και από κάθε άλλη πηγή εσόδων ήταν 180.000 ευρώ, δηλαδή 15.000 ευρώ το μήνα. Αν τα μοιράζονταν οι 13 βασικοί συνεργάτες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα, θα ερχόταν στον καθένα ένα ποσό ακαθάριστων αποδοχών 1150 ευρώ το μήνα. Αφαιρέστε τις κρατήσεις για φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, και έχετε κάτι πολύ κοντά στη γενιά των 700 ευρώ. Τον υπολογισμό αυτό φαίνεται ότι δεν τον έκανε ο ανώνυμος «φίλος», με αποτέλεσμα να φαντάζεται αδρές αμοιβές και ό,τι άλλο. Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες της «Αντιγόνης» εργάζονται κυρίως εθελοντικά και χωρίς αμοιβή (φαντάζεστε 4 καθηγητές πανεπιστημίου να δουλεύουν καθένας για 700 ευρώ;). Στην κατηγορία αυτή ανήκε από το 1993 μέχρι πρόσφατα και ο Τρεμόπουλος, δουλεύοντας από το ξεκίνημά της χωρίς να έχει εισπράξει ούτε δραχμή. Κάποια στιγμή ανέλαβε μια θέση μερικής απασχόλησης στην «Αντιγόνη», με τον ασύλληπτο μηνιαίο μισθό των… 500 ευρώ καθαρά. Το να καταγγέλλεις κάτι τέτοιο ως «ανθρώπινη τραγωδία», μάλλον αποτελεί τραγωδία για τα μυαλά του καταγγέλλοντα.. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη όπου δύσκολα μένει κάτι κρυφό. Λίγο πολύ όλοι εκεί ξέρουν σε τι γειτονιά και τι διαμέρισμα μένει ο Τρεμόπουλος, σε τι σχολείο στέλνει τα παιδιά του, τι αμάξι έχει και με τι βέσπα μετακινείται στην πόλη. Αν υπήρχε κάτι «περίεργο», αυτό θα είχε προ πολλού βγει στη δημοσιότητα από τους τόσους ισχυρούς που έχει κατά καιρούς ενοχλήσει, από τον Ψωμιάδη μέχρι το Στέγγο: σκεφτείτε μόνο πόσο θα ήθελαν να έχουν την παραμικρή ένδειξη εναντίον του, όσοι τον μήνυσαν και τον είδαν να αθωώνεται στα δικαστήρια. Σε μια εποχή όπου το πολιτικό σύστημα φαίνεται να έχει διαβρωθεί σε πολύ μεγάλη έκταση, είναι φυσικό να γινόμαστε όλοι καχύποπτοι. Στο χώρο των ΜΚΟ υπάρχουν σίγουρα κάποιες οργανώσεις-σφραγίδες που φτιάχτηκαν για να βάζουν χέρι σε ευρωπαϊκά κονδύλια. Υπάρχουν όμως και πλήθος ανθρώπων που θέλησαν να κάνουν κάτι που πραγματικά τους εκφράζει, και συχνά αποδέχονται ακόμη και μισθούς πολύ κάτω από αυτούς που παίρνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Αν πρόκειται κάποιοι να αλλάξουν την κοινωνία έστω και λίγο, αυτοί θα είναι μάλλον όσοι δέχονται να ξεβολευτούν. Η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου κάποιοι θεωρούν εξ ορισμού επιλήψιμη την οποιαδήποτε επαφή με ευρωπαϊκά κονδύλια: Ξέρουμε κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, ή απλά φανταζόμαστε τα πράγματα όπως θέλουμε εμείς;2. Ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν υπήρξε μόνο σφαγέας μειονοτήτων και θεμελιωτής του τουρκικού κράτους. Ολόκληρη τη δεκαετία του 1930 ήταν ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στην υπεράσπιση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης απέναντι στις βουλγαρικές διεκδικήσεις. Η πρώτη γενιά προσφύγων από τον Πόντο είχε στηρίξει σύσσωμη τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο ξεκίνημα αυτής της πολιτικής, ενώ από το 1938 μέχρι το 1955 το δρομάκι δίπλα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε το όνομά του. Τη σχετική αναφορά είχε κάνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αντιτάσσοντας την πολυεθνική ιστορία της πόλης στη σταυροφορία του γνωστού νομάρχη κ. Ψωμιάδη για το σχολικό βιβλίο ιστορίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι οφείλουμε να υποστηρίζουμε το είδος ιστορικής μνήμης που ένωσε την Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και όχι εκείνο που οδήγησε στην αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η δήλωση του Μ.Τρεμόπουλου, που αναφερόταν έμμεσα σε ήδη διατυπωμένη πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπουτάρη να ξαναδοθεί το όνομα του Ατατούρκ στο στενό δίπλα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, είχε τότε δώσει αφορμή για μια παθιασμένη εκστρατεία εναντίον του. Αν πάντως ο Μ. Τρεμόπουλος θεωρηθεί «προδότης» για τη συγκεκριμένη δήλωση, τότε εξίσου προδότες θα πρέπει να θεωρηθούν: • Ο Ι. Μεταξάς, που έδωσε το όνομα του Ατατούρκ στο συγκεκριμένο δρόμο. • Οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις μέχρι τον Πλαστήρα και τον Παπάγο, που το διατήρησαν. • Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που θεμελίωσε την προσέγγιση με τον Κεμάλ. • Οι παππούδες των σημερινών Ποντίων, που παρέμειναν μέχρι τέλους βενιζελικοί. 3.Το σημείωμα δεν αναφέρει τι είδους σχέσεις, με ή χωρίς εισαγωγικά, διατηρεί ο Τρεμόπουλος με το Σόρος. Υπάρχει κάτι άλλο, πέρα από ένα άρθρο για την ελληνική περιβαλλοντική πολιτική που είχε δημοσιεύσει το 1999 ο Τρεμόπουλος στην αγγλόφωνη εφημερίδα Balkan Horizons που αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα cdsee.org ; 4. Στα γεγονότα της Γάζας, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ζήτησε δημόσια το άμεσο πάγωμα της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.-Ισραήλ, συμφωνία στην οποία μάλιστα είχε ήδη αντιταχθεί. Δε μπορώ να ξέρω τι έγινε (και μάλιστα διακομματικά) στο Βερολίνο, ξέρω όμως ότι στην Ελλάδα οι εδώ Παλαιστίνιοι εκτίμησαν τη θέση των Οικολόγων Πράσινων σε σημείο που η υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Παροικίας θα είναι τον Ιούνιο υποψήφια ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
και απάντηση του αναγνώστη που έστειλε τις πληροφορίες:Στα ερωτήματα για τον κο Τρεμόπουλο, δυστυχώς κατατέθηκε μια καθόλου πειστική απάντηση. Οφείλουμε λοιπόν να επανέλθουμε και να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ξεκινώντας, ένα ερώτημα: Δέχονται ο κος Τρεμόπουλος και ο κος Παρασκευόπουλος να ελεγχθούν τα οικονομικά της Αντιγόνης από ορκωτούς λογιστές; Αν ναι, το κόστος είναι πρόθυμοι να το αναλάβουν ευαίσθητοι πολίτες που ενδιαφέρονται για την τεκμηρίωση της εντιμότητας του οικολογικού χώρου. Συνεχίζοντας, μιας και ο κος Παρασκευόπουλος ισχυρίζεται ότι τα projects της Αντιγόνης δεν είναι θηριώδη και ότι δεν ξεπερνάνε τα 180.000 Ευρώ (δηλαδή 60 εκατομμύρια δραχμές), τα οποία θεωρεί λίγα για μια πρακτικά ανύπαρκτη στα δημόσια πράγματα οργάνωση (μην τρελαθούμε τώρα ότι η Αντιγόνη είναι κάτι σαν την Διεθνή Αμνηστία...) ιδού τα στοιχεία για το 2008 και μόνο [και όχι πονηριές, έχει κρατηθεί αρχείο, για την περίπτωση που κάποιοι "κατεβάσουν" το site της Αντιγόνης...]. Εάν προκληθούμε εκ νέου θα αναφερθούμε και σε προηγούμενες χρονιές. Και κάτι ακόμη. Τι αλχημεία είναι αυτή ότι 180.000 Ευρώ μοιράστηκαν δια 13, όσοι και οι εμπλεκόμενοι στην Αντιγόνη; Έφτιαξαν τον σοσιαλισμό οι φίλοι του κου Τρεμόπουλου και δεν μας είπαν τίποτε; Έχουμε και λέμε λοιπόν: 4 προγράμματα από το Υπουργείο Απασχόλησης (4Χ30.0000 = 120.000) α) http://www.antigone.gr/eu_projects/avlona/ Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σημαίνει: 30.000 Ευρώ (πληροφορίες: www.prosonolotahos.gr) β) http://www.antigone.gr/eu_projects/diavata/ Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σημαίνει: 30.000 Ευρώ γ) http://www.antigone.gr/eu_projects/komotini/ Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σημαίνει: 30.000 Ευρώ δ) http://www.antigone.gr/eu_projects/chios/ Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σημαίνει: 30.000 Ευρώ Συνεχίζουμε ε) http://www.antigone.gr/eu_projects/prequal_steps/. Αυτό είναι κοινοτικό πρόγραμμα Leonardo Da vinci, με εταίρους σε 5 χώρες. Συνήθως οι προϋπολογισμοί του Leonardo Davinci κυμαίνονται από 800.000 Eυρώ και πάνω, επομένως το ελάχιστο ποσό συμμετοχής για την Αντιγόνη είναι 150.000 Ευρώ στ) http://www.antigone.gr/eu_projects/invip/. Αυτό είναι project από την Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Κομισιόν, μιας εξαιρετικά συντηρητικής διεύθυνσης, που έχει ζητήσει με επίσημα έγγραφα την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί με ακρίβεια η συμμετοχή της Αντιγόνης, σίγουρα πάντως είναι αδύνατον να είναι μικρότερη από 100.000 Ευρώ. Για όποιον ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες, ιδού η τελική έκθεση: http://www.antigone.gr/eu_projects/violence_against_women/final_res ults.txt Χωρίς ακριβή ενημέρωση επί των πεπραγμένων -διατίθεται με αλληλογραφία στην Κομισιόν- φαίνεται ότι τουλάχιστον για το 2008 η Αντιγόνη λογικά είχε έσοδα μεγαλύτερα από 350.000 Ευρώ, ποσό διπλάσιο από τις 180.000 Ευρώ που ισχυρίζεται ο κος Παρασκευόπουλος. Επί της ουσίας: Ας δώσει η Αντιγόνη στην δημοσιότητα όλα τα προγράμματα που έχει υλοποιήσει, τα ακριβή έσοδα από αυτά και τις ακριβείς αμοιβές του κου Τρεμόπουλου. Αν δεν το κάνει και ο κος Τρεμόπουλος εκλεγεί ευρωβουλευτής, προφανώς θα το πράξει η αρμόδια υπηρεσία της βουλής, μιας και θα κληθεί να δηλώσει πόθεν έσχες.
Τα υπόλοιπα περί Σόρος κλπ [http://www.cdsee.org/pdf/bh4_all.pdf] ή τα άλλα που δεν λέγονται, όπως πχ πόσες φορές και για ποιους λόγους έχει ταξιδέψει τα τελευταία 8 χρόνια στην Άγκυρα ο κος Τρεμόπουλος, είναι ένα άλλο κεφάλαιο, στο οποίο θα επανέλθουμε σύντομα.
Κλείνουμε προς το παρόν, με ένα ερώτημα στον κο Παρασκευόπουλο: Πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια ο κος Τρεμόπουλος; Με τα 500 Ευρώ που ισχυρίζεστε ότι ελάμβανε μηνιαίως από την Αντιγόνη; Και το στεγαστικό του δάνειο πώς το πλήρωνε αλήθεια;
Makelaris

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι φυσικά γιατί αυτό ήταν αναπόφευκτο.
Ούτε βεβαίως γιατί αποτελούσε μονόδρομο κατάλληλα προσαρμοσμένο στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται διεθνώς.
Και προφανώς δεν οφείλεται στο γεγονός πως ένα γαλήνιο πρωινό ξυπνήσαμε και διαπιστώσαμε αίφνης πως η εξωτερική μας πολιτική, έχασε ως δια μαγείας το στίγμα, την ταυτότητα και κυρίως την πυξίδα που θα καθόριζε τον σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό της.

Το σίγουρο είναι πως αν απευθύνει κανείς σ αυτούς που τάχθηκαν να την ασκούν το εξής απλό ερώτημα…

«Ποιός είναι Ο ΣΤΟΧΟΣ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ποιά επιμέρους ΣΤΟΙΧΕΙΑ είναι αυτά που τον προσδιορίζουν, σε ποιες ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ συμπυκνώνεται, με ποιο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ υλοποιείται, και ποια ΣΤΑΔΙΑ στη διαδρομή της είναι αυτά που θα προσδιορίσουν το βαθμό της ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ της ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ αλλά και τις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ κινήσεις προκειμένου να μη ξεστρατίσουμε»

…απάντηση δε θα πάρει.

Αντί απάντησης…

Θα δούμε χέρια να ξύνουν αμήχανα τα πολυβασανισμένα κεφάλια των «ασκούντων»…
Θα δούμε λάγνα βλέμματα να μας κοιτούν γεμάτα απορία χαμένα στο άπειρο…
Θα ακούμε και κάποια λόγια ψιθυριστά να μουρμουρίζουν «Μωρέ τι λέει τούτος τώρα?»…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Εξωτερική πολιτική χωρίς ΟΡΑΜΑ, χωρίς ΣΤΟΧΟ, χωρίς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, χωρίς ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Ερώτημα δεύτερο: Φταίει άραγε μόνο ο νεοτερισμός?

Αναντίρρητα αποτελεί την πρωταρχική, την γενεσιουργό αιτία. Είναι ο καρκίνος στα σωθικά της.
Κι αυτό γιατί δεν αποτέλεσε μόνο μια ελεεινή «καινοτομία» που ήθελε μια εξωτερική πολιτική αφυδατωμένη από την έννοια του πατριωτισμού και του εθνικού συμφέροντος, αλλά ήταν και παραμένει η πλέον εκφυλιστική μεθοδολογία για να προσεγγίζει κανείς τα προβλήματα, να ανιχνεύει με απόλυτη πιστότητα το «χρώμα» και την «υφή» τους, και να δρομολογεί με αποφασιστικότητα τη διαδρομή που πρέπει να διαγράψει η συστηματική προσπάθεια με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Ο ΝΕΟΤΕΡΙΣΜΟΣ όχι απλά σαν ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ, αλλά κυρίως σαν ΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, είναι ο βασικός υπεύθυνος για τον ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της εξωτερικής πολιτικής ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ που θέλουν να την κόβουν και να την ράβουν στα μέτρα τους.

Ερώτημα τρίτο: Ποιος είναι ο βαθμός ελληνοκεντρικότητας της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής?

Εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος εάν κρίνουμε, θα έχουμε επιλέξει και την ασφαλέστερη μέθοδο για να μην αδικήσουμε κανέναν.
Ας απαριθμήσουμε λοιπόν ορισμένα κραυγαλέα – πλην ενδεικτικά – επιτεύγματα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, και να το κάνουμε άκριτα, ασχολίαστα, αφιλτράριστα, διότι το «χωρίς λόγια» έχει πολλές φορές να πει περισσότερα απ όσα θα έλεγε και η πλέον ακατάσχετη …φλυαρολογία.
1. Ίμια: Νέα εποχή για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
2. Παράδοση Οτσαλάν: Αποκαλυπτική της σθεναρής μας στάσης απέναντι στην Τουρκία.
3. Ασύδοτη δράση των τούρκων και ανενόχλητη αξιοποίηση των θρησκευτικών συναισθημάτων των μουσουλμάνων στη Θράκη. Νέα εποχή στο θρίαμβο της σύγχρονης αντίληψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
4. Σκόπια: Είναι σα να τους λέμε: «ότι και να κάνετε μπαγάσικα, δε θα μας παρασύρετε στον κατήφορο. Δε θα ανακόψουμε την ευρωατλαντική σας πορεία, θα ξεχνάμε πως καπηλεύεστε το σημαντικότερο πράγμα για ένα λαό – δηλαδή την ιστορία του – κάντε μόνο κι εσείς ένα βηματάκι πίσω μη μας πάρουν χαμπάρι οι δικοί μας και αφυπνιστούν, και μας δώσουν ξαφνικά το κεφάλι στη μασχάλη»
5. Αλβανία: Ούτε κι εσείς θα μας παρασύρετε στον κατήφορο. Σιγά να μην κάνουμε θέμα την διαδήλωση των «τσάμηδων» στα Τίρανα παρουσία του πρωθυπουργού μας, σιγά μη σας μαλώσουμε για τους Μπαλάνους που δικάζετε και καταδικάζετε. Εμείς θ ασχοληθούμε με τους αρμένιους διαδηλωτές στην Αθήνα διότι είναι ανεπίτρεπτο να τους αφήνουμε να ενοχλούν τους φίλους μας (και συνεταιράκια σας) Τούρκους, για τη γενεοκτονία σε βάρος του Αρμένικου λαού.
6. Κύπρος: ΟΧΙ. Δε θα θάψουμε το όνειρο της Τουρκίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική. Το «ΟΧΙ» του κυπριακού λαού στο σχέδιο ΑΝΑΝ θα θάψουμε ασκώντας περήφανα και κυρίως ανερυθρίαστα της εξωτερική μας πολιτική».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Ελάχιστα ελληνική και ακόμα πιο ελαχιστότατα εθνική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εξωτερική μας πολιτική. Μια ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΗ διαχείριση των προτεραιοτήτων όλων των άλλων ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, είναι, και το μόνο που προκαλεί, είναι την απορία, αλλά κυρίως τα γέλια οχτρών και φίλων για το κατάντημα των ηγετών αυτής της χώρας.

Κάποιοι προφανώς θα μας αντιτείνουν, τις διεθνείς συμφωνίες για έργα αναπτυξιακά κλπ κουραφέξαλα.

Τώρα όμως είναι η σειρά μας να γελάσουμε εμείς όπως θα έκανε και κάθε σοβαρός άνθρωπος, από τη στιγμή που θα έρθει αντιμέτωπος με τέτοια αφοπλιστικά επιχειρήματα.

ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ???
Για πόσο αφελή μπορείτε να περνάτε τούτο το λαό?

ΟΧΙ κύριοι…

Όσες συμφωνίες για τα ώριμα διευθετήματα της εποχής και αν επικαλεστείτε, δεν είναι δυνατόν να κρύψετε πίσω από αυτές τον ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ σας…
- για μια πολιτική που ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΤΕ,
- για τα συμφέροντα μιας χώρας (που είναι και δική σας πατρίδα) που ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ,
- για ένα ανάστημα που ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ να σηκώσετε,
για το μέλλον μιας χώρας που σας εμπιστεύτηκε αυτός ο λαός, σε σας που επιμένετε να κοιτάτε ΕΝΟΧΙΚΑ, ΔΕΙΛΑ και ΑΤΟΛΜΑ το παρελθόν της.

Μόνο που γι αυτή την πολιτική υπεύθυνοι, δεν είναι μόνο αυτοί που διαχρονικά την ασκούν
Το ίδιο υπεύθυνοι είναι και εκείνοι που διαχρονικά τους αντιπολιτεύονται.
Κάποιοι γιατί επέλεξαν να πελαγοδρομούν σε «ευαισθητούλικες» αναζητήσεις, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «δικαιώματα» για όλους τους άλλους πλην του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν…
Και κάποιοι άλλοι επειδή μονομερώς αρκέστηκαν να ψηλαφούν την «ταξική» υπόσταση των πραγμάτων…

Το τραίνο όμως φεύγει…
Δεν περιμένει κανέναν αργοπορημένο, αργόσχολο, ονειροπόλο η «πνιγμένο» στον ναρκισσισμό για την «αυθεντικότητα» των προσεγγίσεών του.

Κύριοι….
Ε κύριοι…

Υ.Γ1. Ζητώ συγνώμη από τη λέξη «κύριοι» που τη χρησιμοποίησα με λάθος τρόπο.
Υ.Γ2. Φαίνεται πώς την εποχή του «ανήκομεν εις την Δύσιν» παρά το «ανήκομεν» διαθέταμε και πιο «παντελονάτη» εξωτερική πολιτική. Τώρα απλώς ανήκομεν στον αστερισμό του «η χώρα μας δε μας ανήκει»

ΑΠΑΤΗ Η ΧΤΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ ΜΕGA

πηγή BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ- ΕΚΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ !

ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΥΡΙΟ...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ";

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ;;

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ;;

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ;;
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΗΡΑΝ ΧΤΕΣ ΤΟ 5.8 % ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΣΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΝ" , ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ "ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΝ" , ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!! ΠΟΥΛΑΝΕ!!!

ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ MEGA ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...

ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 14 ΓΕΝΙΕΣ ΑΚΟΜΑ...!!!

ΜΗΝ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΥΡΟ.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ...

Γουρούνια, πουλερικά, ιοί και υστερία!


πηγή http://seferou.blogspot.com/

Ξαφνικά, κι από το πουθενά, ενέσκηψε απειλή από τον τρομερό “ιό της γρίπης των χοίρων”, που διέσχισε, λέει, τον Ατλαντικό και πλησιάζει – που να μη σώσει και φτάσει – στη γειτονιά μας. Για μια ακόμη φορά οι τρομολάγνοι των ΜΜΕ τρώνε χοιρινό ψητό (αντί για αρνί ψητό) με την είδηση-λαυράκι που τους έπεσε στο πιάτο. Ωχ! Ποιος τους ακούει τώρα… Όλοι οι “ειδικοί” παρόντες στα τηλεπαράθυρα για ν’ αποφανθούν περί του περίεργου ιού – μήπως υιού της ανθρώπινης παράνοιας; – που μόλις μας προέκυψε. Μα καλά, πότε πρόλαβαν να μελετήσουν το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού οι “ειδικοί”;

Είδαμε, λοιπόν, στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ALTER τον αξιότιμο καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σωτήρη Ράπτη, με ένα πλατύ χαμόγελο να αποφαίνεται περί του τρομερού ιού, σα να μας ανακοίνωνε την πιο ευχάριστη είδηση. Απορίας άξιον! Αυτός άραγε δεν ανησυχεί; Εξάλλου ο ΟΗΕ ενημέρωσε ότι η γρίπη των χοίρων μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία, αλλά μας καθησύχασε λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις των χωρών είναι καλύτερα από ποτέ προετοιμασμένες για ν’ αντιμετωπίσουν την απειλή. Όοολες οι κυβερνήσεις είναι καλύτερα από ποτέ προετοιμασμένες; Και πότε πρόλαβαν να προετοιμαστούν τόσο καλά για κάτι τόσο ξαφνικό και καινούργιο; Είχαν πληροφορηθεί για το μεταλλαγμένο ιό και προετοιμάζονταν μυστικά από πέρυσι;

Ωστόσο, ο Δρ. Richard Besser, προεδρεύων του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) των ΗΠΑ, μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους δεν ήταν πολύ καθησυχαστικός. Ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε ότι είναι μάλλον πολύ αργά να προσπαθήσουν να περιορίσουν το ξέσπασμα της επιδημίας, με εμβόλια, με θεραπεία ή με απομόνωση. «Υπάρχουν πράγματα που βλέπουμε τα οποία συνηγορούν στο ότι η αναχαίτιση δεν είναι πιθανή.» Εξέφρασε όμως την απορία γιατί ο τρομερός ιός που προκαλεί τόσους θανάτους στο Μεξικό προκαλεί μόνο ήπια συμπτώματα στις ΗΠΑ! Έλα ντε! Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ.

Εν τω μεταξύ, «Ευχάριστα νέα για τις Αρχές του Μεξικού ήρθαν από τον βρετανικό φαρμακευτικό όμιλο GlaxoSmithKline, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τους παρέδωσε 100.000 δόσεις του αντι-ιϊκού σκευάσματός του Relenza, προσθέτοντας ότι αναζητεί τρόπους αύξησης της παραγωγής του για ν' αντιμετωπιστεί η ζήτηση.»
Αλήθεια, πότε πρόλαβε η GlaxoSmithKline να εφεύρει και να παρασκευάσει το κατάλληλο αντι-ιϊκό για έναν πρωτοεμφανιζόμενο μεταλλαγμένο ιό;
Εξάλλου, οι ειδικοί μας διαβεβαίωσαν ότι ο επικίνδυνος αυτός ιός δε μεταδίδεται μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου χοιρινού κρέατος, ακόμη κι αν το φάει κανείς ωμό! Μεταδίδεται όμως από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του βήχα ή του φταρνίσματος! Πάντως, καλού-κακού, η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις παραγγελίες χοιρινού κρέατος από το Μεξικό. Κι εγώ η αφελής αναρωτιέμαι: Τι αμαρτίες πληρώνει άραγε ο λαός του Μεξικού για να γονατίσουν την οικονομία της χώρας του με το πλήγμα στις εξαγωγές του και στον τουρισμό που επέφερε ο τρομερός ιός; Ας όψονται τα γουρούνια…

Μήπως έχουμε να κάνουμε μ' ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Μπάαα! Αυτά είναι ιδέες των συνωμοσιολόγων. Ο κόσμος μας είναι αγγελικά πλασμένος και δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Διώξτε, λοιπόν, τις κακές σκέψεις εσείς οι ευφάνταστοι! Άλλωστε, είναι κακό αν οι βιοτρομοκράτες - κηδεμόνες και ευεργέτες της ανθρωπότητας - βοηθάνε γι’ άλλη μια φορά τη Φύση ώστε ν’ αντιμετωπίσει την απειλή του υπερπληθυσμού της γης; Ας μην είμαστε κι αχάριστοι! Εκείνο, πάντως, που ενισχύει τις υποψίες είναι η υβριδική προέλευση των συνιστωσών του ιού που εντοπίζονται στη γρίπη Η1Ν1, γράφει ο Mike Adams, που έχει σπουδάσει μικροβιολογία και γενετική, κι έχει μελετήσει πολύ υλικό για τις πανδημίες.

Ας παρακολουθήσουμε, όμως, το ενδιαφέρον οδοιπορικό του ιού της γρίπης των χοίρων. Ο ιός αυτός λέει, εμπεριέχει τέσσαρες συνιστώσες:
1. Ανθρώπινη γρίπη
2. Γρίπη των πτηνών από τη Βόρειο Αμερική
3. Γρίπη των χοίρων από την Ευρώπη
4. Γρίπη των χοίρων από την Ασία
Δηλαδή, για να το εμπεδώσουμε καλύτερα: Ένα γουρούνι που ζούσε ανέμελα κάπου στην Ασία, προσβλήθηκε την Πρωταπριλιά από την Ασιατική γρίπη των χοίρων. Όμως δεν το έβαλε κάτω κι αποφάσισε να κάνει ένα αεροπορικό ταξιδάκι στην Ευρώπη για να γνωρίσει άλλα πιο πολιτισμένα γουρούνια. Στο χοιροστάσιο πέντε αστέρων που κατέλυσε, έπιασε φιλία μ’ ένα γουρούνι το οποίο έπασχε από την Ευρωπαϊκή γρίπη των χοίρων. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και τα γουρούνια φιλήθηκαν στόμα με στόμα. Έτσι το ασιατικό γουρούνι κόλλησε και τον ιό της ευρωπαϊκής γρίπης των χοίρων και τώρα, πάνοπλο, πήρε το αεροπλάνο για Αμερική. Έφτασε στο San Diego, και λόγω του ότι υπήρχε πληρότητα στα χοιροστάσια, κατέλυσε σε ξενοδοχείο πουλερικών, και μοιράστηκε το δωμάτιό του με μια πάπια – μα ποια πάπια; Ήταν πάπια που είχε προσβληθεί από την Αμερικάνικη γρίπη των πτηνών! Η πάπια φταρνίστηκε και το μοιραίο επήλθε.
Απτόητο όμως το γουρούνι, που τώρα πλέον ήταν φορέας τριών διαφορετικών ιών γρίπης, αναχώρησε για το Μεξικό με σκοπό να φέρει εις πέρας την υψηλή αποστολή του. Στο αεροδρόμιο που έφτασε αδέσποτο, ένας ανυποψίαστος Μεξικανός, που έπασχε από τον ιό της ανθρώπινης γρίπης και ο οποίος αγαπούσε πολύ τα κοσμοπολίτικα γουρουνάκια, το συνέλαβε και το υιοθέτησε. Το πήρε στο σπίτι του και επακολούθησαν αγκαλιές και φιλιά, με αποτέλεσμα να κολλήσει τον τρισυπόστατο ιό που έφερε το γουρούνι, και τώρα τα τρία έγιναν τέσσερα! Ο τελευταίος διαγνώστηκε από τον τετραπλό ιό Η1Ν1 και έγινε πλέον δημόσιος κίνδυνος!

Αυτή εν ολίγοις είναι η ιστορία, και ας μην αναρωτιέστε γιατί το γουρούνι έκλεψε την παράσταση και απολαμβάνει όλη τη δόξα, ενώ στο εγχείρημα είχαν λάβει μέρος και πουλερικά, αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος. Πάντως, αν μη τι άλλο, η τρομο-ιστορία της γρίπης των χοίρων έχει και πολύ χιούμορ! Αναμφίβολα, όμως, είναι και πολύ μπερδεμένη. Οι ειδήσεις
λένε ότι κανένας άνθρωπος από εκείνους που προσβλήθηκαν από τον σύνθετο ιό Η1Ν1 δεν είχε έλθει σε επαφή με χοίρους ή πουλερικά! Η ασθένεια, ισχυρίζονται, μεταδίδεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τώρα από ποιον και πώς την κόλλησε ο πρώτος προσβληθείς δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να μας εξηγήσει, ίσως επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Τελειώνω με κάτι που έγραψε ο Edgar και μου έκανε μεγάλη εντύπωση: «The Swine Flu hysteria is a rehash of a past conspiracy. How Americans are herded into thinking they are swine and pigs, is beyond comprehension! »
Μεταφράζω: "Η υστερία της γρίπης των χοίρων είναι ένα αναμάσημα μιας παλιάς συνωμοσίας. Το πώς οι Αμερικανοί συναγελάζονται στο να σκέπτονται ότι είναι χοίροι και γουρούνια είναι ακατάληπτο." Και ο Edgar συνεχίζει στο ίδιο άρθρο: "Εάν για κάποια ανίερη αιτία νομίζεις ότι είσαι γουρούνι, τότε φυσικά πρέπει να φοβάσαι τη γρίπη των χοίρων. Εάν πάλι είσαι πτηνό (…), τότε να φοβάσαι όχι την γρίπη των χοίρων αλλά τη γρίπη των πτηνών."

Μαρία Σεφέρου

Η γρίπη των χοίρων και… τα γουρούνια στο σακί!

η φωτογραφία ειναι από το http://kafeneio-gr.blogspot.com

Τρώμε πλέον όλες τις αηδίες που μας σερβίρουν. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, που βαθιά μέσα μας το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχθεί όλοι ή σχεδόν όλοι.
Η συστηματοποίηση της χειραγώγησης των μαζών έχει γίνει καθεστώς και προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός των «γουρουνιών» που «τσουβαλιαστούν» χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα.
Δεν μπορώ να γνωρίζω που αποσκοπούν οι νοσηροί εγκέφαλοι που ανακαλύπτουν και εφαρμόζουν με τέτοια προσήλωση τις τακτικές αυτές, αλλά μου είναι αδιανόητο να συνεχίσω να συγκαταβαίνω στην «μαζική πλύση εγκεφάλου» που μας επιβάλλουν οι «άρχοντες» του πλανήτη αυτού. Αυτή η υπόθεση με τις ασθένειες που ξεκινούν ως επιδημίες και επανειλημμένα μας έχουν απειλήσει ως πανδημίες, κοντεύει να γίνει ανέκδοτο για μικρά παιδιά. Θέλετε η ασθένεια των πτηνών, θέλετε η ασθένεια των αγελάδων, τώρα η ασθένεια των χοίρων, έχω την εντύπωση πως για πολύ ζώα μας περνάνε κάποιοι. Ζώα που θέλουν να μας σταυλίσουν και να πάψουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι.

Οι ειδήσεις έρχονται από παντού (σχεδόν) σωρηδόν και εμφανώς γίνεται συστηματική προσπάθεια προκειμένου να επικρατήσει ο πανικός. Διάφοροι αριθμοί νεκρών αλλά και νοσούντων στο Μεξικό, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ισπανία… Ακόμη και στην Ελλάδα(!) το NBC βρήκε την ασθένεια των χοίρων και προσωπικά το βρίσκω και λογικό επειδή η «κατά φαντασίαν ασθένεια» είναι πλέον σίγουρο πως θα επικρατήσει. Νεκρός ο ξεναγός του Ομπάμα στο Μεξικό, έσκασε ένα κιβώτιο στη Ζυρίχη που μεταφέρονταν ο ιός (αλήθεια γιατί τον μετέφεραν; Να πάρει τον αέρα του επειδή είχε βαρεθεί να είναι εγκλωβισμένος;)!!!
Με το θέμα δεν είναι να ασχολείται κανείς, αλλά αξίζει ενασχόλησης ο λόγος για τον οποίο ακόμη ένας θανατηφόρος ιός εμφανίστηκε στον πλανήτη. Στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ που έγινε προ 3μήνου, περίπου, είχε γίνει σαφής αναφορά για την βεβαιότητα «χτυπήματος» κάποιου θανατηφόρου ιού!!! Στη γνωστή τριπλή στήλη της Αριζόνα των ΗΠΑ αναφέρεται η ανάγκη μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού!!! Η επανάληψη εμφάνισης θανατηφόρων ιών, μας αναγκάζει να σκεφθούμε πως οι υπεύθυνοι επιδημιολόγοι και τα εργαστήριά τους ή δεν εργάζονται προς την εξάλειψη αυτών των φαινομένων ή εργάζονται προκειμένου να γεννήσουν καινούργια «φαινόμενα» ή απλά υπάρχουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των θανατηφόρων ιών…
Η οικονομική κρίση δεν έφερε ίσως το ζητούμενο ποσοστό άγχους και πανικού και οι «επιτήδειοι» επιστράτευσαν ΚΑΙ τον θανατηφόρο ιό!!! Είναι σκοπός τους ο εγκλεισμός των ανθρώπων και η παύση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας; Και αν ναι, γιατί; Είναι σκοπός τους η παύση ύπαρξης ζώων, η παύση χρησιμοποίησή τους για εκτροφή και η μετάβαση σε άλλες «έτοιμες» πηγές τροφής; Μήπως σκοπός είναι οι «τρελές» πωλήσεις tafimlu (οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως «υψηλά πρόσωπα» είναι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας παραγωγής του συγκεκριμένου εμβολίου…) και ο υπερπλουτισμός κάποιων συγκεκριμένων «αξιωματούχων» κυβερνήσεων;
Γεγονός είναι, πάντως, πως η εμφάνιση αυτών των «θανατηφόρων ασθενειών» που έχουν πολλά κρούσματα αλλά όχι τόσους πολλούς νεκρούς, καταφέρνει να εξαναγκάσει μεγάλα πληθυσμιακά τμήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, να υπακούουν σε εντολές που «βγαίνουν» από τις κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ζητάνε οδηγίες από τους «αρμόδιους»… Φαύλος κύκλος δηλαδή, μιάς και κανείς δεν γνωρίζει ποιος τελικά δίνει τις οδηγίες και από που (πραγματικά) ξεκίνησε το κακό, από το οποίο οι πολίτες καλούνται να προστατευθούν επιδεικνύοντας «τυφλή εμπιστοσύνη»…
Δεν μου αρέσει να συνωμοσιολογώ, αλλά το όλο «σκηνικό» μου έρχεται πολύ στημένο και νιώθω πως πρέπει να το πω: Οι προ μηνών ρήσεις μερικών «σπουδαίων πολιτικών» της ανθρωπότητας (ανάμεσα στους οποίους έτρεξε να συμπεριληφθεί και ο «δικός» μας Πάγκαλος), περί ανάγκης παγκόσμιας κυβέρνησης (ή διακυβέρνησης), μου έρχονται ιδιαιτέρως ανησυχητικές στη μνήμη. Κι αυτό, επειδή, μόνο κάτω από έναν μεγάλο ή διεθνή-παγκόσμιο κίνδυνο θα δεχθεί η ανθρωπότητα να βρεθεί υπό τον έλεγχο μίας παγκόσμιας κυβέρνησης. Αν μέσα σε όλα αυτά σκεφθώ και όλα όσα κυκλοφορούν για το 2012 και τους κινδύνους που έρχονται… τότε είμαι σχεδόν βέβαιος πως η σημερινές ειδήσεις έχουν παιχτεί (και με επιτυχία μάλιστα) σε πολλές Χολιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές… μόνο που στην συγκεκριμένη «παραγωγή» των νεοταξικών "παραγωγών" οι κομπάρσοι είμαστε εμείς!

Κωνσταντίνος

ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

Ο Ελληνικός λαός στο έλεος των λοιμωδών νοσημάτων

Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20401#20401

Θερίζουν τα λοιμώδη νοσήματα υψηλής επικινδυνότητας: Ηπατίτιδα Β, έιτζ, φυματίωση, αφροδίσια κ.λπ., που μεταδίδονται εντελώς ανεξέλεγκτα από τις αναρίθμητες στρατιές των εισαγόμενων, πρωτόγονων και εξαθλιωμένων, δούλων. Μέχρι τώρα η μαζική εισαγωγή λαθρομεταναστών είχε καταστροφικές συνέπειες κυρίως πάνω στην εργασία, τους μισθούς, τα ωράρια, τις συντάξεις των Ελλήνων, καθώς και στην πολιτισμική αλλοίωση και «πολυπολιτισμική» γκετοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο εφιάλτη που απειλεί άμεσα ακόμα και το ύψιστο αγαθό της υγείας και της ζωής μας: οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις από τις λοιμώδεις ασθένειες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: α). Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 500 πολυκατοικίες, περίπου, όπου κοιμούνται χιλιάδες αλλοδαποί ο ένας πάνω στον άλλον, στοιβαγμένοι σε κάθε ελεύθερο σημείο του πατώματος, μαζί με έντομα και τρωκτικά, πετώντας απορρίμματα όπου βρουν, και αφοδεύοντας στους ακάλυπτους χώρους, στους διαδρόμους, στις πλατείες και στους δρόμους. β) Μεγάλο ποσοστό των αλλοδαπών δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ, δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από γιατρό, και δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, όντας έξω από την κουλτούρα τους. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν σε θέσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία: Εστίαση, διασκέδαση, τουρισμός, καθαριότητα… γ). Η φυματίωση, που είχε εξαφανιστεί τελείως, έχει παρουσιάσει 8.000 κρούσματα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο πολλά λοιμώδη, αφροδίσια και θανατηφόρα νοσήματα. δ). Χιλιάδες αλλοδαπές πόρνες είναι αδήλωτες και πολλές από αυτές προέρχονται από αφρικανικές χώρες όπου το έιτζ κάνει θραύση. Ταυτόχρονα, τα δύο εκατομμύρια (το λιγότερο) αλλοδαπών που ζούνε στην Ελλάδα επιβαρύνουν αβάσταχτα τα δημόσια νοσοκομεία και εκτοπίζουν από αυτά τους Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: Το 80% όσων καταφεύγουν στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων είναι αλλοδαποί. Αυτό το κάνουν ακόμα κι αν δεν είναι επείγον το περιστατικό, επειδή οι περισσότεροι είναι παράνομοι και ανασφάλιστοι, όπως αποδεικνύεται και από το ότι το 88% των ανασφάλιστων που πάνε στα επείγοντα είναι αλλοδαποί. Επίσης ξένες είναι το 80% των γυναικών που νοσηλεύονται στις μαιευτικές κλινικές. Οι Έλληνες γιατροί, πραγματικά φιλάνθρωποι, κάνουν τα στραβά μάτια και νοσηλεύουν τους αλλοδαπούς, ακόμα κι αν είναι παράνομοι. Και ρωτάμε όλους τους υπέρμαχους της μαζικής εισαγωγής αλλοδαπών: Μήπως είναι «ρατσισμός», «εθνικισμός» και «μικροαστισμός» ακόμα και το να αγωνιούμε για την υγείας μας και τη ζωή μας; Η κατάσταση είναι πραγματικά επικίνδυνη και δεν μπορεί να λυθεί με τη νομιμοποίηση των παράνομων, αφού το πρόβλημα είναι ότι, ακόμα και ήταν νόμιμοι, οι υποδομές της δημόσιας υγείας δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν τον τεράστιο όγκο τους. Η μόνη λύση είναι να σταματήσει εισαγωγή αλλοδαπών και να αποχωρήσει η πλειοψηφία των υπαρχόντων. Όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις όχι μόνο δεν μιλούν για αυτή τη βάναυση αντικατάσταση του ελληνικού λαού από το αλλοδαπό μωσαϊκό των φτηνών και πολιτικά ακίνδυνων μαζών, όχι μόνο δεν βγάζουν άχνα για τη χολέρα που απειλεί τις γειτονιές και ελληνική κοινωνία συνολικά, αλλά ζητάνε και τη μονιμοποίηση και χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.
Οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι μεγάλοι και άμεσοι.
Πρέπει και η ελληνική κοινωνία και οι γειτονιές να αντιδράσουν άμεσα με τη δημιουργία Επιτροπών Κατοίκων, μαζικές συγκεντρώσεις και συντονισμό…

ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ (Kωστας Μπετινάκης)

http://www.styx.gr

Πριν δέκα χρόνια, η ΝΑΤΟϊκή αεροπορία, υπακούοντας στις διεστραμένες ορέξεις της Ουάσιγκτον, είχε βομβαρδίσει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης. Ήταν 2.06, ξημερώματα 23 Απριλίου 1999.Δεκαέξι από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο κτίριο, σκοτώθηκαν. Τα νεκρά σώματα δύο τεχνικών εξαερώθηκαν. Οι εικονικοί τάφοι τους βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του βομβαρδισμένου κτιρίου, που ξεκοιλιασμένο βρίσκεται ανάμεσα στους γυάλινους όγκους του νέου κτιρίου της σερβικής τηλεόρασης, για να θυμίζει την βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων.

Δέκα χρόνια και δώδεκα ώρες μετά, οι Σέρβοι συνάδελφοί τους ξεδίπλωσαν μπροστά στο βομβαρδισμένο κτίριο ένα μαυρόασπρο πανό που έγραφε: «ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ» και το κράτησαν σιωπηλοί σε εκδήλωση τιμής για όσους έπεσαν θύματα του βομβαρδισμού εναντίον της Ενημέρωσης.
Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς συναδέλφους της σερβικής τηλεόρασης, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, που βρέθηκε στο Βελιγράδι με απόφαση του ΔΣ για να πάρει μέρος στην εκδήλωση και την επιμνημόσυνη δέηση. Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλπάτης και ο γενικός γραμματέας Κώστας Μπετινάκης κλήθηκαν από τους Σέρβους συναδέλφους να κρατήσουν μαζί το πανό. Μαζί και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, που την περίοδο εκείνη ήταν υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.

«Βρισκόμαστε εδώ στη Σερβία, όπου στις 23 Απριλίου του 1999, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Ενημέρωση. Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι εδώ για να τιμήσει σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής όλους τους συναδέλφους που σκοτώθηκαν, δολοφονήθηκαν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δ. Τσαλαπάτης. «Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί το ΝΑΤΟ να ζητήσει συγγνώμη. Είναι, όμως, καιρός και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Νέα Τάξη Πραγμάτων να κάνει ένα βήμα και να ζητήσει κι αυτή συγγνώμη. Όσο για εμάς, τους δημοσιογράφους, επιμένουμε: Επιστροφή στην ενημέρωση. Είναι θέμα δημοκρατίας", πρόσθεσε. Στις 14:06, συμβολικά, 12 ώρες ακριβώς μετά την ώρα που πριν από δέκα χρόνια βομβαρδίστηκε το κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης, τελέστηκε μνημόσυνο μπροστά από το μνημείο, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων, όπου παρέστησαν συγγενείς και συνάδελφοί τους. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, κατέθεσε λουλούδια και απέτισε τιμή στους νεκρούς. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης Αλεξάνταρ Τίανιτς, ενώ αύριο θα επισκεφθούν τις Ενώσεις Συντακτών Σερβίας.
---
ΥΓ. Καθώς κρατούσα το πανό, ο νούς μου ήταν στον καλό συνάδελφο Γιάννη Ε. Διακογιάννη, που αν ζούσε, σίγουρα θα βρισκόταν δίπλα μας εδώ, μπροστά στην κατεστραμμένη RTS, τον βομβαρδισμό της οποίας είχε περιγράψει με τα πιο μελανά χρώματα, τότε, στην ανταπόκρισή του στα ΝΕΑ.
Κ. Μπ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΔΟΔ) ανακοίνωσε, πως δέκα χρόνια μετά τον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού σταθμού του Βελιγραδίου, που έγινε από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογραφικών οργανώσεων και ομάδων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι των ειδήσεων, ο απόηχος από το άνευ προηγουμένου πλήγμα είναι ακόμα αισθητός. «Ζωές χάθηκαν για πάντα, χωρίς το ΝΑΤΟ να έχει ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειές τους ή τους συναδέλφους τους –ένα χρέος πολύ βαρύ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα.
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ με ανακοίνωσή της κατέστησε το ΝΑΤΟ υπόλογο για τους πολίτες που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του Τηλεοπτικού σταθμού της Σερβίας στις 23 Απριλίου 1999, στο Κέντρο του Βελιγραδίου και χαρακτήρισε την επίθεση «πολεμικό έγκλημα».


ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ… ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ… ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Και δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.Οι διακρατικές συναντήσεις, αποτελούν έτσι κι αλλιώς κορυφαίες στιγμές για την πολιτική ηγεσία της κάθε χώρας. Κι αυτό, όχι γιατί επικυρώνονται κατά τη διάρκεια τους πρωτόκολλα που φρόντισαν να προπαρασκευάσουν οι εξειδικευμένοι και καθ ύλην αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά πριν απ όλα και κυρίως γιατί κατά τη διάρκειά τους, οφείλει να αποπνέεται η κυρίαρχη πολιτική θέση της χώρας, για τα κορυφαία ζητήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
1. ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ η ΚΥΠΡΟΣ: Το τι λογιστικό υπόλοιπο θα προκύψει όταν έρθει η στιγμή να κάνουν ταμείο τόσο ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ όσο και ο κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, μόνο οι ίδιοι και ο μεγαλοδύναμος το ξέρουν προς το παρόν. Εμείς δικαιούμαστε απλά να το υποθέτουμε. Αλλωστε ζούμε στη χώρα των «άδειων ταμείων» κι όσο να πει κανείς, μια κάποια εξοικείωση μ αυτή την εικόνα την έχουμε. Το σίγουρο πάντως είναι πως το ταμείο των ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΕΡΟΓΛΟΥ γιόμισε με την καλύτερη πραμάτεια. Και διαβεβαιώσεις τους εξασφαλίσαμε, και σε όρκους πίστης δώσαμε δόξα τω Θεώ δεν υστε3ρήσαμε, και μια απόλυτη γαλήνη την προσφέραμε αναφορικά με τις διεθνείς αναζητήσεις της Τουρκίας. Αυτά ήθελαν οι άνθρωποι, αυτά πήραν.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ η Κύπρος – ΠΡΩΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει προηγούμενο παγκοσμίως να πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού σε κράτος που αποτελεί «σάρκα από τη σάρκα» της πατρίδας που εκπροσωπεί, και αντί να στηρίζεται η ενιαιοποιημένη εθνική στρατηγική, αντί να καταδεικνύεται η αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα στην προώθησή της, να στηρίζονται αναφανδόν οι στρατηγικές επιλογές του αντιπάλου ο οποίος δεν είναι τυχαίος αντίπαλος αλλά αυτός που έβαλε πόδι στην Κύπρο με στρατό κατοχής και με δεκάδες χιλιάδες εποίκους. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ.

2. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ η ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κι εκεί δεν καταφέραμε ν «αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια». Για τα πολλά προεκλογικά δισεκατομμύρια είπαμε πολλά. Μια λέξη όμως για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν περίσσεψε. Δίπλα από τα Σκόπια. Δίπλα από την Ελληνική γη που κάποιοι δε διστάζουν σα στήνουν ανδριάντες του Μέγα Αλέξανδρου για να λαθροχειρήσουν σε μια ιστορία που δε τους ανήκει. Τη στιγμή που η Τουρκική πολιτική ηγεσία παρίσταται γκλαμουράτα στο Σαράγιεβο στην εβδομάδα της Τουρκίας και βγάζει από τα αραχνιασμένα συρτάρια τη σημαία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο έλληνας πρωθυπουργός δε βρίσκει να πει ούτε μια λέξη για την υπόσταση της γης που τον γέννησε. Της γης που γέννησε τον Ιωνα Δραγούμη. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Αυτή η πολιτική ηγεσία θα κληθεί να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα στους διεθνείς οργανισμούς. Μήπως πρέπει να ντρέπεται που κατάγεται από την Καστοριά ο Ιωνας Δραγούμης;«Δεν αξίζει κάποιος να ζει αν δεν ξέρει έναν τουλάχιστον λόγο για τον οποίο θα άξιζε να πεθάνει»
3. ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ η ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μαστίζεται από τα σκάνδαλα, και που σκανδαλολογία δεν αφήνει ζωτικό χώρο ν αναπνεύσει ο προβληματισμός για τα μεγάλα προβλήματα του λαού της, σε αναμνηστική φωτογραφία με τον ηγέτη των «πυραμίδων» και νυν αλλά και τότε ηγέτη της γείτονος. Συζήτησαν τα αυτονόητα… υπέγραψαν τα αυτονόητα και τα μοστράρισαν ως κατορθώματα σπουδαία και τρανά. Κι ενώ τα χαμόγελα πήγαιναν κι έρχονταν για όλα τούτα, οι «τσάμηδες» διαδήλωναν στα Τίρανα… Ο Μπαλάνος δικαζόταν στην Αλβανία… οι μετανάστες τους ξέφραγο αμπέλι εδώ… και η ελληνική αστυνομία εμπόδιζε τους αρμένιους που διαδήλωναν για την 94η επέτειο για τη γενεοκτονία του λαού τους από τους Τούρκους. Μήπως αποχώρησε ο πρωθυπουργός μας από τα Τίρανα και δεν το πληροφορηθήκαμε; Μήπως απαίτησε την ακύρωση της καταδίκης του Μπαλάνου; Μήπως απαίτησε να σταματήσει η Αλβανία να στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανθελληνικές επιβουλές των «τσάμηδων»; Μήπως επεσήμανε ξεκάθαρα και ευθαρσώς στους βόρειους γείτονες, ότι η ευρωατλαντική τους πορεία θα εξαρτηθεί από το αν θα διαχωρίσουν κατηγορηματικά και με ευθύτητα τη θέση τους από το ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΞΟ ;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Τίποτε απ όλα αυτά δεν έκανε ο πρωθυπουργός μας.
Μήπως απαίτησε έστω να κάνουν κάτι οι γείτονες για τους πάνω από 700 χιλιάδες υπηκόους τους που έχουν πνίξει αυτή τη χώρα;
Δυστυχώς δεν έκανε τίποτε απ όλα αυτά.
Συγχαρητήρια πρωθυπουργέ μας...
Συγχαρητήρια όμως και στο σύνολο της αντιπολίτευσης που για όλα τούτα δεν βρήκε τίποτε να πεί...
Συγχαρητήρια ηγέτες μας...Και σ ανώτερα….Πάντα τέτοια…Τρομάρα μας….

27/4/09

Πιο φτηνό το μπαγιάτικο γάλα.(Δημήτρης Τσαλπάτης)

Δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε ένα σωρό καπέλα σε δάνεια κάρτες και πανωτόκια, σε σημείο πού 'χει γίνει καθεστώς.

Ούτε βέβαια ότι Τράπεζες και ασφάλειες με τα ψιλά γράμματα, θησαυρίζουν χρόνια τώρα στην πλάτη μας βάζοντας βαθειά το χέρι (και αυτοί ) στη τσέπη μας.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι μετά την προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ, πού απορρίπτει την προσφυγή των Τραπεζών για τα ψιλά γράμματα , στις συμβάσεις, κάποιοι στην Κυβέρνηση κάνουν ότι πανηγυρίζουν , παρ’ όλο πού γνωρίζουν ότι στην ουσία, τίποτα δεν πρόκειται ν αλλάξει στην αγορά.

Γιατί αν ήθελαν η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αλλάξει από χρόνια με την κατάλληλη πολιτική.

Από τη στιγμή όμως, πού η κατάσταση πού επικρατεί έχει διαμορφωθεί με την ανοχή των αρμοδίων, πού ακόμη και την διαχείριση της κρίσης έχουν αναθέσει στις Τράπεζες μάλλον κάποιοι προσπαθούν έστω και την τελευταία ώρα ν΄ αλλάξουν όπως-όπως το κλίμα στην αγορά , για τις κάλπες πού έρχονται.

Και με το αζημίωτο βέβαια, αφού η ζήτηση για δανεικά είναι μεγάλη.

Η κρίση και το κυβερνητικό αδιέξοδο, στέλνουν ουρά τους πελάτες στα γκισέ .
Έτσι όλο και κάποιο ψιλοσκόντο σε ψιλά γράμματα και συναλλαγές με καπέλα πού βγάζουν μάτι, κάνουν οι Τράπεζες

Είναι και η διάσταση της κοινωνικής ευθύνης, βλέπεται, πού με την σειρά της πουλάει κι αυτή.

Και το δούλεμα για τους καταναλωτές μάλλον συνεχίζεται ψιλό γαζί αφού ξαφνικά, ανακοινώθηκε ότι πέφτει και η τιμή στο γάλα

ΥΓ. Αλλά στο μπαγιάτικο!!!!!….

Ελλάδα και (εναπομείνασα) Κυπριακή Δημοκρατία

Μετά το πέρας του επίσημου διήμερου ταξιδιού του στην Κυπριακή Δημοκρατία, στις 22 και 23 τρέχοντος μηνός, κατά την αναχώρηση του από την Μεγαλόνησο, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε: η Ελλάδα θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού για την οποία τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο κοινότητες;. Η λύση θα πρέπει να είναι Κυπριακή, τόνισε..

Το πρωί της ίδιας ημέρας, μιλώντας στη βουλή των αντιπροσώπων, επέμεινε στην «Ευρωπαϊκή προοπτική» (sic) της Τουρκίας, θέτοντας υποτίθεται υπόψη της (!) ότι θα κριθεί για την πρόοδο της κατά την σύνοδο της Ε.Ε. του προσεχούς Δεκεμβρίου από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία- την ίδια στιγμή που Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία μιλούν ήδη για ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Τουρκίας- Ε.Ε. και ΟΧΙ Ένταξη- Θέση την οποία έχουμε διατυπώσει από αυτήν εδώ την στήλη προ πολλού…(όπως επίσης και την Θέση ότι πρέπει να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην Ελλάδα για την είσοδο ή ΟΧΙ της Τουρκίας στην Ε.Ε.)

Μέσα στις δύο προαναφερθείσες αράδες περικλείεται όλο το αδιέξοδο, όλη η έλλειψη στρατηγικής, όλη η υποταγή στιες μεγάλες δυνάμεις για την όποια «επίλυση» του Κυπριακού.

Με μία φράση: η Ελλάδα, όλο και πιο μακριά, όλο και πιο χαλαρά.. Από τον ένδοξο Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 ενάντια στην Αγγλοκρατία για την ΕΝΩΣΗ, με την Ζυρίχη και το Λονδίνο περάσαμε στην «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», από κει το 1974 στην ΕΙΣΒΟΛΗ- ΚΑΤΟΧΗ του 38% του εδάφους από την Τουρκιά, τώρα πάμε για ΜΟΙΡΑΣΙΑ και ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (τουλάχιστον). Θλίψη και Μελαγχολία για την κατάντια μας(σας)…

Όταν η επίσημη άποψη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, της ελίτ της χώρας διατυπώνεται ως: «ζητούμενο των ενδοκυπριακών διαπραγματεύσεων, βασική προϋπόθεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης του προβλήματος, είναι η μετεξέλιξη του κυπριακού κράτους σε μια διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, με αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στην διακυβέρνηση της, μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών…» (Κ. Καραμανλής, 23.04.09), τότε ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ οι Τούρκοι για να ΚΑΓΧΑΖΟΥΝ;

Υπάρχει καταρχήν κάποιος από τους «εκπρόσωπους» που ΔΙΑΦΩΝΕΙ στα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό της χώρας; Ερωτώ, για να μην θεωρηθεί ότι αυθαιρετώ. Διευκρινίζω πάραυτα: ουδείς διαφωνεί με τα Προλεχθέντα : από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΝ?ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς το ΚΚΕ λόγω Χριστόφια, στην δε Κύπρο υπερθεματίζει προφανώς ο «αδελφός» των Τουρκοκυπρίων Πρόεδρος Χριστόφιας –που μπέρδεψε τον διεθνισμό με την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ- και τα ανεκδιήγητα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, τουλάχιστον..

Όταν λοιπόν το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου- υπάρχουν και εξαιρέσεις σαφώς, ομιλώ όμως εδώ για τον κανόνα- ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα τετελεσμένα και προσπαθεί να βρει μια ψευτο-λύση προσχηματική, εν πολλοίς για να ΘΑΨΕΙ το θέμα και να ΑΠΟΦΥΓΕΙ τις ευθύνες, πως είναι δυνατόν να θεωρούν ότι κοροϊδεύουν ταυτοχρόνως τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ μαζί με τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ; Διότι όντως, ένα κομμάτι μεγάλο των ΙΘΑΓΕΝΩΝ περί άλλων τυρβάζει..(πως και γιατί δεν είναι του παρόντος) .
Πλην όμως, πως θα ξεγελάσουν τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της λύσης, όταν έχουν παραδωθεί πριν καν πολεμήσουν; Όταν «θεωρούν» ότι μπορούν να επιβάλλουν άποψη στην Τουρκία, την στιγμή που τρέμουν ακόμη και όταν ο Νέο-Οθωμανισμός ΒΗΧΕΙ;
Έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο, στο Αγαθονήσι κάνουν καθημερινές εναέριες εκδρομές, ξαναβάζουν σιγά-σιγά και μεθοδικά θέμα Δυτικής Θράκης, και εμείς, από την ηρωϊκή και Μαρτυρική Μεγαλόνησο εξαγγέλουμε για μια ακόμη φορά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ. Ποιος αλήθεια να μας πάρει σοβαρά έτσι κ.κ. Καραμανλή και Χριστόφια, κ.κ. αρχηγοί των άλλων πολιτικών κομμάτων και ειδικώς των:ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ;

Είμαστε για τα πανηγύρια, κατά τα άλλα, μας φταίει ο Ομπάμα που επισκέφθηκε την Τουρκία και όχι την Ελλάδα. Μα αν ήμασταν σοβαροί, προφανώς θα έκανε μία στάση και σε μας ο νέος Πλανητάρχης. Όταν μας έχει δεδομένους, γιατί να χάνει τον χρόνο του;

-Καλά ξεμπερδέματα αδέλφια, με όλο αυτό το συρφετό που μπλέξαμε.

Y.Γ. Τι έγινε με τον Εθνοφρουρό, ρε;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...