27/11/10

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ … .

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Στον καπιταλισμό η κίνηση του χρήματος και η εκμετάλλευση των συναλλαγματικών ισορροπιών ενταγμένη στην λογική του κέρδους κατέχει μία ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή και κορυφαία θέση. Η εκμετάλλευση των κεφαλαίων είναι βασική, κεντρική αρχή του καπιταλισμού. Στην επικράτηση και λειτουργία του καπιταλισμού οι «συναλλαγματικές ισορροπίες» αποτέλεσαν και αποτελούν ένα πραγματικό πεδίο πολέμου, αφού μυθώδη χρηματικά ποσά αλλάζουν καθημερινά αξίες και χώρες ολόκληρες δέχονται συναλλαγματικές «επιθέσεις», απαξιώνονται ή ενισχύουν την θέση τους.
Μετά το “new deal” η κίνηση του χρήματος εντάθηκε. Καθώς εγκαταλείφθηκε ο «κανόνας του χρυσού», που προέβλεψε την υποχρεωτική κάλυψη με αποθεματικά χρυσού, του εκδιδόμενου από κάθε κράτος χρήματος, το χρήμα εκδόθηκε και κυκλοφόρησε ελεύθερα για να αναθερμάνει τις σε ύφεση καπιταλιστικές οικονομίες της εποχής. Αυτή ήταν μία ουσιαστική συμβολή του Κέϋνς στην συνέχιση της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς αυτός ήταν ο εκφραστής της «λύσης» αυτής.
Όπως είναι ευνόητο η ελεύθερη έκδοση και κυκλοφορία χρήματος από τα κράτη δημιούργησε νέα δεδομένα και για πολλούς ήταν μία από τις σκοτεινές αιτίες του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτονόητο ότι η σημασία της έκδοσης και κίνησης χρήματος και οι στρατηγικές της διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν ένα τεράστιο ρόλο στο καπιταλιστικό απάνθρωπο συστημικό φρενοκομείο και αποδέκτες αυτής της αθλιότητας είναι απλοί άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Με το χρήμα να εκδίδεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα οι δυνατότητες «παιχνιδιών», μοχλεύσεων, πιέσεων και σκοπιμοτήτων πολλαπλασιάστηκαν γεωμετρικά και απίθανα σενάρια πλέκονται στα σκοτεινά υπόγεια των μεγάλων τραπεζών του πλανήτη για να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια. Ο πολλαπλασιασμός της κυκλοφορίας του χρήματος και οι πρακτικές που τον συνοδεύουν, αντίστοιχες με τις πολλαπλασιαστικές παραγωγικές επιδιώξεις του καπιταλισμού, δημιούργησαν νέα δεδομένα, νέους κανόνες στους οποίους την πρωτοβουλία κίνησης και υλοποίησης έχουν οι ισχυροί του πλανήτη.

Β. ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ» & ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ
Οι ίδιοι «κανόνες» το μόνο που δεν ευνοούν είναι η «σταθερότητα», καθώς είναι κανόνες συνεχών αλλαγών δεδομένων και εξακολουθητικών μετακινήσεων (ποσοτικών, κατευθύνσεων, προορισμών κ.α.). Στο παιχνίδι αυτό, όποιος μένει σταθερός, ακίνητος και αμετακίνητος, όποιος δηλώνει τους κανόνες που ακολουθεί, αποτελεί εύκολο στόχο για τους αντιπάλους του και εύκολο θύμα επιθέσεων.
Το Ευρώ στην προ δεκαετίας δημιουργία του στοιχημάτισε στην σταθερότητα. Στην σταθερή ποσότητα, στην σταθερή αξία. Ηλθε να λειτουργήσει ως ο «κανόνας του χρυσού» και λειτούργησε ανταγωνιστικά ως εναλλακτικό νόμισμα αναφοράς και ισοτιμιακός ρυθμιστής και παράγοντας, απέναντι στο αμερικανικό δολάριο. Προσόν του «η σταθερότητα», μια σταθερότητα η οποία χτίστηκε πάνω στις δεσμεύσεις των κρατών που το εκδίδουν για τις πολιτικές τους και τους ισολογισμούς τους, αλλά και πάνω στις δεσμεύσεις για έλεγχο και περιορισμό της έκδοσής του.
Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, η πολιτική αυτή σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που συνεχώς αυξάνει τις παραγωγές, τις αξίες και τους αριθμούς του, μοιάζει με την τακτική γέρου αριστοκράτη γαιοκτήμονα που ζει στον αρχαίο πύργο του και υποστηρίζει τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα και τις «παραδοσιακές» αξίες, ενώ όλα γύρω του τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Η βαθειά συντηρητική Ευρώπη ζώντας με αυτές τις «παραδόσεις» και με την «αριστοκρατική αντίληψη» δεν άργησε να πέσει θύμα της κινητικότητας.
Πρώτα από όλα, οι περιορισμοί στην έκδοση νομίμσματος, μέσα σε ένα περιβάλλον που πραγματικά ή εικονικά αυξάνει τις αξίες και τις ποσότητες των αγαθών, σημαίνουν ταυτόχρονα και περιορισμό της «μετοχικής» συμμετοχής στον πλανήτη, αλλά και των δυνατοτήτων κίνησης της οικονομίας του καπιταλισμού, των δυνατοτήτων να ακολουθηθούν οι ρυθμοί των άλλων.
Οι σφιχτοί προϋπολογισμοί, σημαίνουν μικρότερη κυκλοφορία χρήματος και εκτός από παγίωση του «status quo» μεταξύ των κρατών (οι ισχυροί δεν μπορούν να υπερκεραστούν από ανερχόμενους εντός της Ευρωζώνης), ήλθαν να σημάνουν την έλλειψη χρήματος, την ανάγκη ακριβού δανεισμού από τραπεζίτες και την παραγωγική υστέρηση για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (αφού ήταν αναλογικά δυσεύρετα με τον ανταγωνισμό τα κεφάλαια κίνησης).
Μέσα στην «δεκαετία του Ευρώ» η Ευρώπη έχασε πάνω από 40% της συνολικής παραγωγικής της δυνατότητας, ενώ αναπτύχθηκε μία κουλτούρα «τραπεζίτη» σε μεγάλο τμήμα των ευρωπαϊκών λαών, μια κουλτούρα που έχει ως περιεχόμενό της, την βίωση μέσω της εκμετάλλευσης του χρήματος και γεννά μια οκνή ψευδή μακαριότητα.
Πρωτεργάτες των τακτικών αυτών ήταν οι Γερμανοί και κοντά τους οι Γάλλοι, δύο οικονομίες με παραγωγική υπόσταση, που πίστεψαν ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να καταστρέψουν πρώτα, να απαξιώσουν και στην συνέχεια να αγοράσουν φτηνά τους εταίρους τους στην Ε.Ε., ελέγχοντας την ροή χρημάτων και συσσωρεύοντας ευρωσυνάλλαγμα από τις ενδοευρωπαϊκές συναλλαγές. Δυστυχώς για όλους το ίδιο πιστεύουν μέχρι σήμερα.
Το Ευρώ, παραφουσκωμένο από την έλλειψη παραγωγής, σταθερό και δυσκίνητο, νόμισμα μιας γραφειοκρατικής αριστοκρατίας, αποτέλεσε τον εύκολο στόχο στο παιχνίδι του συναλλάγματος, στο παιχνίδι του χρήματος. Οι στενοκέφαλες μονεταριστικές αντιλήψεις του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με πολιτικές όχι μόνο χωρίς καμία φαντασία, αλλά και με σταθερούς προδεδομένους κανόνες και οι φανεροί στόχοι των Γερμανών για την δημιουργία μιας νέας Γερμανικής Αυτοκρατορίας σε όλη την Ευρώπη, ήταν εύκολο να προβλεφθούν ακόμα και από παιδάκια, πόσο μάλλον από καλά πληροφορημένους ανταγωνιστές, που και γνώριζαν πως θα κινηθεί η Ευρώπη και το πλεονέκτημα σχεδιασμού είχαν.
Όταν η κρίση ξεκίνησε με την στημένη ιστορία της “Lehman Brothers” , γράψαμε κάποιοι για το που αποσκοπούσε και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τους λαούς της Ευρώπης με τις «σταθερές» και «ακλόνητες» πολιτικές που ακολουθούσε η «ευρωπαϊκή ηγεσία». Η Ευρώπη των Γερμανών «πούλησε» σταθερότητα σε ένα περιβάλλον ραγδαία μεταλλασσόμενο και δεν μπόρεσε να εννοήσει τις κινήσεις στην σκακιέρα. Μέλημά της ήταν η στήριξη της σταθερότητας του Ευρώ και όχι η αναγκαία κινητικότητα. Το «σταθερό» και υπερτιμημένο Ευρώ έγινε η ταφόπλακα της Ευρώπης και ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί ή δεν έχουν πλέον τρόπους αξιοπρεπούς αντίδρασης.
Οι Η.Π.Α., με την έκδοση τρισεκατομμυρίων δολαρίων (οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 14 τρίς) όχι μόνο είχαν και έχουν την πρωτοβουλία «αναθέρμανσης» και χρηματοδότησης της οικονομίας, αλλά έχουν και την πρωτοβουλία εξαγοράς (ας την αποκαλέσουμε σικάτα: «ενίσχυσης») άλλων οικονομιών και προσοδοφόρων εγκαταστάσεων, πάντοτε με ένα σεβαστό ποσοστό τόκου. Μήπως έχει σκεφτεί ο ελληνικός λαός πόσα από τα δισεκατομμύρια δολάρια που αναγκάστηκε να δανειστεί, είναι στην πραγματικότητα απλό βαμβακόχαρτο, χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα ; χρήμα της καπιταλιστικής «κινητικότητας»; Στην πραγματικότητα, εάν ένα κράτος έπρεπε να βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ. αυτό θα έπρεπε να είναι οι Η.Π.Α. με το τεράστιο τυπικό δημόσιο χρέος (13,45 τρις δολάρια), όμως κανείς ποτέ δεν τόλμησε να λάβει μέτρα εναντίον των, καθώς ταυτόχρονα θα πληθωριζόταν ή θα αποπληθωριζόταν ο πλανήτης (ήτοι με συνέπειες αντίστοιχες με τις τακτικές που θα επέλεγαν οι Η.Π.Α.). Το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. είναι και μία σαφής απάντηση στους γελοίους οικονομολόγους της δεκάρας που προσκαλούνται και σουλατσάρουν στα Μ.Μ.Ε. και με ύφος 100 καρδιναλίων και σοβαρότητα φιλοσόφου λένε πως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι υπεύθυνο το δημόσιο χρέος. Εάν ίσχυε αυτό, οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να έχουν σβηστεί από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη … .
Οι Η.Π.Α. λοιπόν, εκδίδοντας αθρόα τρισεκατομμύρια δολαρίων, έρχονται να «διασώσουν» τις οικονομίες του πλανήτη, να πληθωρίσουν το χρήμα κατά την πάγια τακτική του καπιταλισμού που γεννά χρήμα για να καλύψει τα χρέη και παραγωγή για να δημιουργηθούν «αξίες» που έχουν ανάγκη από την έκδοση χρήματος. Το χρήμα αυτό έρχονται να δανείσουν ξανά στην κουρασμένη Ευρώπη του σταθερού, ακλόνητου και ακίνητου Ευρώ. Θα το δανείσουν με καλό τόκο (δηλ. με μόχθο και εξάρτηση των λαών) και θα ανταλλάξουν παλαιότερα δάνεια με πληθωριστικό χρήμα. Σύντομα η ισοτιμία Ευρώ – δολαρίου θα ανατραπεί από τις «αγορές», ώστε το ποσοστό του τόκου να είναι απειροελάχιστο μπροστά στο κέρδος από τις συναλλαγματικές ανατροπές στις ισοτιμίες.
Οσες οικονομίες δεν στηρίχθηκαν στην παραγωγή, αλλά στηρίχθηκαν στην κυκλοφορία του χρήματος θα πληρώσουν πρώτες το τίμημα. Για όσες στηρίχθηκαν στο «σκληρό» και σταθερό Ευρώ, θα επακολουθήσει η τιμωρία της κατάρρευσης του ιστού που περιέπλεξαν. Οι Η.Π.Α. θα «εξαγοράσουν» τις οικονομίες του Ευρώ με ψεύτικα δολάρια.

Γ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο περιβάλλον αυτό η Ελλάδα έχει μόνο ριζοσπαστικές λύσεις και δεν μπορεί να σέρνεται επαιτούσα για δανεικά, από αυτά τα άνευ αντικρίσματος που εκδίδει η F.R.B. .
Η πρώτη και κύρια επιλογή είναι η άμεση έξοδος από την «Ευρωζώνη». Το πάρτυ της καταστροφής και η σφαγή που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να μας βρει μέσα στον χώρο αυτό. Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγική ανάπτυξη που οι πολιτικές της σταθερότητας του Ευρώ, της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και της Γερμανικής επέκτασης δεν μπορούν να της προσφέρουν. Τα αμερικάνικα δανεικά επίσης μπορούν μόνο να εξαγοράσουν την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας. Ουσιαστικά, σήμερα, η χώρα βρίσκεται σε δημοπρασία για ξένους ενδιαφερόμενους, που περιμένουν να πέσουν και άλλο οι τιμές για να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας και με ψεύτικο, χωρίς αντίκρισμα χρήμα. Η έξοδος από τον όλεθρο της ευρωζώνης, όσο πιο γρήγορα έλθει τόσο πιο σύντομα θα έχει αποτελέσματα.
Η επανέκδοση χρήματος από το ελληνικό κράτος, όσο οδυνηρή και να είναι για πολλούς από τους έχοντες και κατέχοντες, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία και να δώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να εκκινήσει. Ο πληθωρισμός και οι συναλλαγματικές επιθέσεις είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο απόλυτο μηδέν που κοντεύει να αντικρύσει η χώρα. Μια πολιτική εσωτερικής αυτονομίας και αυτάρκειας θα δώσει στην χώρα σύντομα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τέτοιες πολιτικές σχεδιάστηκαν από ομάδες ανθρώπων που δεν ανήκουν στις δήθεν «ελίτ».
Είναι βέβαιο ότι οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί είναι κομμάτια του καταστροφικού συστήματος και το υπηρετούν τυφλά και χωρίς δυνατότητες, ούτε καν να εννοήσουν τι σημαίνει Ελλάδα, άρα λύσεις ούτε μπορούν να δώσουν, ούτε καν να τις εννοήσουν.
Εάν σύντομα δεν ξεφύγουμε ως λαός από την μέγγενη της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. και από τα τεράστιας ισχύος παιχνίδια τους, εάν δεν δούμε την απτή πραγματικότητα, δεν θα υπάρχει διαφυγή. Ηδη το 1ο τρίμηνο του νέου έτους θα πρέπει να αποπληρωθούν δάνεια για τα οποία χρειάζεται σχεδόν ένα ακόμα νέο μνημονιακό δάνειο. Είναι ευνόητο ότι τότε η χώρα θα αναγκαστεί να ομολογήσει την αδυναμία της και τότε θα έχει σημάνει η ώρα των δανειστών.

Δημ. Καραμήτσας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οσοι εισαγουν το ισλαμ και το μισος του στη δυση αυτα παθαινουν.

αφιερωμενο το περιστατικο στους νεοταξιτες που προωθουν τον διεθνισμο του χρηματιστικου κεφαλαιου στα σπιτια μας και τους αριστερους κραχτες της αγορας... δειτε χριστιανοφοβια που δεν θα καταγγειλει καμια αγοραια μκο ...

σομαλος ισλαμοναζι στοχευει το χριστιανικο πληθος και το δεντρο των χριστουγεννων.


Feds: Somali-born teen plotted car-bombing in Ore


http://news.yahoo.com/s/ap/20101127/ap_on_re_us
/us_portland_car_bomb_plot

Ανώνυμος είπε...

ARISTEROI ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ KΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

Eργατοπατέρες ....η καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα! ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ 2,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Τα παίρνουν από παντού, τελικά ,οι εργατοπατέρες ...Το Βήμα τους είχε αποκαλέσει "Χρυσούς" ανακαλύπτοντας μισθούς των 150.000 ευρώ το χρόνο ....Η Καθημερινή τους ξεμπρόστιασε με τις αμοιβές τους (χρυσοκάνθαροι άεργοι ) ...αλλά και το πως τζιράρουν το χρήμα που παίρνουν "νταβατζηλίδικα" από τους οργανισμούς που πληρώνουν εισφορές οι εργαζόμενοι...Μάλιστα κορυφαία οργάνωση "βγάζει" 1.000.000 ευρώ από τόκους !

Και βέβαια δεν τα μοιράζει στους εργαζόμενους ...Ασε δε αν δείτε οτι κατά καιρούς παίζουν και με ακίνητα ...Αγοράζουν (με κρατικό χρήμα ) δήθεν να στεγάζουν τα συνδικάτα ...Και στεγάζουν της "οικογένειες" τους (ένας μόνο λέγεται οτι σήκωσε (απ τα μπετά του συνδικάτου) ολόκληρη πολυκατοικία στα ΒΠ με τον αριστερό μηχανικό -συνδικαλιστή , ) και αυξάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς ... Γιατί εκεί πέφτουν οι μίζες ! Και από πρώην "ταγάρια" με αμπέχονα και λίγδες έχουν γίνει χλίδες ...και βγαίνουν στα κανάλια με τα "Αρμάνια" Το αυριανό Πρώτο Θέμα παρουσιάζει θέμα με πρωταγωνιστές τους εργατοπατέρες της ΔΕΗ και πως κάνουν διακοπές με δωράκι 2,8 εκατ ευρώ!

http://papatzides.blogspot.com/2010/11/e_27.html
Κάποιος να τους μαζέψει !!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ..Ν.Τ.
Η Ελλάδα παρουσιάζει αυτά τα τεράστια ελλείμματα που φτάσαμε κοντά στην χρεοκοπία και με μισθούς και συντάξεις που έρχονται όπου νάνε μετά τις εκλογές που θα γίνουν από 300 – 900 ευρώ , από την στιγμή που πλάκωσαν ανεξέλεγκτα βάση σχεδίου οι λαθρομετανάστες – μετανάστες τώρα αυτή την στιγμή είναι 6.000.000 και μέχρι το 2020 θα γίνουν 20.000..000 οι λαθρομετανάστες – μετανάστες , γι αυτό θα κάνουν το τζαμί και που ψηφίσαν το κόστος κατασκευής τα κόμματα προ ημερών την χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ελλάδος 15.000.000 ευρώ και ακολουθούν και αλλά τζαμιά για να καλυφτούν οι ανάγκες των μουσουλμάνων για προσευχές που θα τα πληρώσουν όλα οι Έλληνες . Ο λαθρομετανάστης .μετανάστης εχει ανάγκη από νοσοκομεία , φάρμακα , ιατρό , σύνταξη χρήματα για εδώ και άλλα να στέλνει στις πατρίδες τους μεταφορές για κινείτε και πολλά άλλα . ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΧΕΥΟΥΜΕ ΜΥΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ :
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ,
ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΟΗΕ , ΤΟ ΝΑΤΟ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,
ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ .
Το ΠΑΣΟΚ έφηβε την λέξη ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ για να μην μιλήσει ο Έλληνας , και να λέει το ΠΑΣΟΚ μέσω των καναλιών του και μεγαλοδημοσιωγράφων του , Α είσαι κατά των ξένων είσαι ρατσιστής και πας στην γωνιά και σε απομονώνουν και είσαι δακτηλοδεικτούμενος .
Αυτό είναι το κόλπο για να μην μιλάει ο Έλληνας και οι άλλοι να κάνουν την δουλεία τους χωρίς εμπόδια .

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΦΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!!

ΛΑΘΡΟΙΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΦΟΥ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

Σε εκκρεμότητα παραμένει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο αίτημα Ιρανού πολιτικού πρόσφυγα στην Κύπρο, όπως το κράτος του καταβάλει τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να υποβληθεί σε εγχείρηση… αλλαγής φύλου.

Με την συμπαράσταση του ΚΙΣΑ αλλά και με έκθεση της Επιτρόπου Διοίκησης Ηλιάνας Νικολάου η οποία καλεί το Υπουργείο Υγείας να στείλει τον συγκεκριμένο Ιρανό στο εξωτερικό για ικανοποίηση του αιτήματος του, η όλη υπόθεση προκαλεί .

Οι πιέσεις που υπάρχουν προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας τόσο από την Επ. Διοίκησης, όσο και από το ΚΙΣΑ είναι αφόρητες, αφού στοίβες είναι οι επιστολές που υπάρχουν ώστε αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί άμεσα, με δαπάνες από τα κρατικά ταμεία.

Παρά τις δικαιολογημένες αντιστάσεις που υπάρχουν στο Υπουργείο Υγείας γιατί αλλοίμονο εάν ικανοποιηθούν τώρα και τέτοια αιτήματα, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος Ιρανός πρέπει να έχει άλλη πολιτική στήριξη αφού το αίτημα του ενώ θα έπρεπε άμεσα να απορριφθεί και να σταλεί στον κάλαθο των αχρήστων, αυτό παραμένει ανοικτό και συντηρείται από τις Υπηρεσίες του κράτους.

Κι εμείς θέτουμε εύλογα ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

1. Θα ικανοποιήσετε τον Ιρανό να αλλάξει φύλο με χρήματα του κράτους; Εκτός κι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει «κονδύλια» για τέτοιες περιπτώσεις και ζητήσετε να τα πάρετε.

2. Το γεγονός πως το αίτημα δεν έχει απορριφθεί, μήπως εντάσσεται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει το κράτος προς τους πολιτικούς πρόσφυγες;

3. Ζητήσατε εξηγήσεις για τη στάση της Επιτρόπου Διοίκησης, η οποία με την Έκθεση της ούτε λίγο ούτε πολύ ζητεί την μεταφορά του ανθρώπου αυτού στο εξωτερικό για ικανοποίηση του αιτήματος του, καλώντας το κράτος να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ ώστε να μην κακοφανήσουμε τον Ιρανό;

4. Εάν ικανοποιηθεί το αίτημα του συγκεκριμένου Ιρανού, όπως ζητεί η Επίτροπος Διοίκησης, θα ενεργήσετε με ανάλογο τρόπο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις;

Ελπίζουμε το θέμα να το πάρει η Βουλή και τάχιστα και δώσει ένα τέλος γιατί η κατάσταση έχει παραγίνει…

Διαφορετικά, ομοφυλόφιλοι μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο, ενωθείτε και κοπιάστε στην Κύπρο, παρέχει δωρεάν εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

http://pontiki.com.cy

Ανώνυμος είπε...

πως εκπαιδευουν παιδια δημοτικου στη νεα ταξη πραγματων!προπαγανδα αποδομησης της ελλαδας στα παντα,ακομη και σε ανηλικους,για να ετοιμασουν αυριανους ραγιαδες που θα θεωρουν την σκλαβια την ανελευθερια,την χαμενη πατριδα και την φτωχεια φυσιολογικα ως ενηλικες!

τυχαια το διαβασα
http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%83%CF%84%CE%BF-tvxsgr-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C


Το παρακατω κειμενο ειναι εργασια απο παιδια δημοτικου!
Στην ουσια προτρεπουν τα παιδια το κρατος να νομιμοποιησει λαθρομεταναστες

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Πολλοί αλλοδαποί μετανάστες δεν έχουν δουλειά και αναγκάζονται να δουλεύουν στο δρόμο.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο ή στην Πλατεία Αριστοτέλους παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι μετανάστες που πουλάνε διάφορα πράγματα όπως ρολόγια, τσάντες , πορτοφόλια, CD και άλλα. Πολλές φορές οι άνθρωποι τους κοροϊδεύουν, τους βρίζουν και γενικά εκδηλώνουν μια ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί τους. Η αστυνομία τους κυνηγάει και αυτοί νιώθουν λύπη, θυμό, στενοχώρια και αδικία. Όμως πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν αντίθετη γνώμη γι' αυτούς. Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτούν και να τους κακομεταχειρίζονται

Το κράτος όμως δεν κάνει τίποτα για να διευκολύνει την κατάσταση. Δυστυχώς το φαινόμενο του ρατσισμού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Προτείνουμε να δώσουν μια ευκαιρία στους μετανάστες να ζήσουν μια φυσιολογική και νόμιμη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

πως εκπαιδευουν παιδια δημοτικου στη νεα ταξη πραγματων!προπαγανδα αποδομησης της ελλαδας στα παντα,ακομη και σε ανηλικους,για να ετοιμασουν αυριανους ραγιαδες που θα θεωρουν την σκλαβια την ανελευθερια,την χαμενη πατριδα και την φτωχεια φυσιολογικα ως ενηλικες!φταινε και οι γονεις που επιτρεπουν να γινεται προπαγανδα και δεν τα παιρνουν απο τα σχολεια να διαμαρτυρηθουν για τα αισχη αυτα προπαγανδας.

τυχαια το διαβασα
http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%83%CF%84%CE%BF-tvxsgr-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C


Το παρακατω κειμενο ειναι εργασια απο παιδια δημοτικου!
Στην ουσια προτρεπουν τα παιδια το κρατος να νομιμοποιησει λαθρομεταναστες

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Πολλοί αλλοδαποί μετανάστες δεν έχουν δουλειά και αναγκάζονται να δουλεύουν στο δρόμο.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο ή στην Πλατεία Αριστοτέλους παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι μετανάστες που πουλάνε διάφορα πράγματα όπως ρολόγια, τσάντες , πορτοφόλια, CD και άλλα. Πολλές φορές οι άνθρωποι τους κοροϊδεύουν, τους βρίζουν και γενικά εκδηλώνουν μια ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί τους. Η αστυνομία τους κυνηγάει και αυτοί νιώθουν λύπη, θυμό, στενοχώρια και αδικία. Όμως πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν αντίθετη γνώμη γι' αυτούς. Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτούν και να τους κακομεταχειρίζονται

Το κράτος όμως δεν κάνει τίποτα για να διευκολύνει την κατάσταση. Δυστυχώς το φαινόμενο του ρατσισμού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Προτείνουμε να δώσουν μια ευκαιρία στους μετανάστες να ζήσουν μια φυσιολογική και νόμιμη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ..Ν.Τ.
Η Ελλάδα παρουσιάζει αυτά τα τεράστια ελλείμματα που φτάσαμε κοντά στην χρεοκοπία και με μισθούς και συντάξεις που έρχονται όπου νάνε μετά τις εκλογές που θα γίνουν από 300 – 900 ευρώ , από την στιγμή που πλάκωσαν ανεξέλεγκτα βάση σχεδίου οι λαθρομετανάστες – μετανάστες τώρα αυτή την στιγμή είναι 6.000.000 και μέχρι το 2020 θα γίνουν 20.000..000 οι λαθρομετανάστες – μετανάστες , γι αυτό θα κάνουν το τζαμί και που ψηφίσαν το κόστος κατασκευής τα κόμματα προ ημερών την χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ελλάδος 15.000.000 ευρώ και ακολουθούν και αλλά τζαμιά για να καλυφτούν οι ανάγκες των μουσουλμάνων για προσευχές που θα τα πληρώσουν όλα οι Έλληνες . Ο λαθρομετανάστης .μετανάστης εχει ανάγκη από νοσοκομεία , φάρμακα , ιατρό , σύνταξη χρήματα για εδώ και άλλα να στέλνει στις πατρίδες τους μεταφορές για κινείτε και πολλά άλλα . ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΧΕΥΟΥΜΕ ΜΥΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ :
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ,
ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΟΗΕ , ΤΟ ΝΑΤΟ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,
ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ .
Το ΠΑΣΟΚ έφηβε την λέξη ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ για να μην μιλήσει ο Έλληνας , και να λέει το ΠΑΣΟΚ μέσω των καναλιών του και μεγαλοδημοσιωγράφων του , Α είσαι κατά των ξένων είσαι ρατσιστής και πας στην γωνιά και σε απομονώνουν και είσαι δακτηλοδεικτούμενος .
Αυτό είναι το κόλπο για να μην μιλάει ο Έλληνας και οι άλλοι να κάνουν την δουλεία τους χωρίς εμπόδια .

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο ειναι υποστηρικτικο του εποικισμου,περιπου μας λεει οτι πρεπει να τον αποδεχτουμε αμαχητι και να τους ταιζουμε τζαμπα,αδιαφορει για την γεωστρατηγικη σκοπιμοτητα,δεν λενε βεβαια οι προδοτες του ελιαμεπ τιποτα για ευθυνη της ε. ενωσης να παρει ολους αυτους στις χωρες μελη ανα μεγεθος και αεπ αναλογικα,ουτε λεει τιποτα για τις κολλητικες ασθενειες τυπου ηπατητιδα,φθισικια ,λοιμωδη αλλα μονο για καρκινο για να τους λυπηθει ο αναγνωστης ελλην...στο τελος μαλιστα λενε ψεματα για το κοστος στις υποδομες μας αναφεροντας ενα αστειο ποσο εκτος πραγματικοτητας,μην υπολογιζοντας και τους ψευτονομιμους που δεν καταβαλλουν ευρω στα ταμεια...

αλλα τι περιμενουμε απο το ελιαμεπ?σε καθε μεθοδευση των αγορων εναντια στην ελληνικη κοινωνια,ειτε εθνικα θεματα,ειτε οικονομικα,κοινωνικα, πρωτοστατει αυτο το οργανο "επιστημονων"-δωσιλογων του νεοναζι καθεστωτος.Αργα η γρηγορα ομως οταν η παγκοσμιοτητα του διεθνους εμποριου και οι αντιαξιες τους καταρρευσουν,αυτοι θα εχουν μια δικη αναλογη της νυρεμβεργης για εγκληματα πολεμου δηλαδη μεταξυ αλλων για συνεργια σε εθνοκαθαρση ,εποικισμο και συνωμοσια (πολιτικη,εθνικη,οικονομικη,πολιτισμικη)
εις βαρος του λαου μας.

Πρώτη επιλογή η Αθήνα.Οι λαθρομετανάστες την προτιμούν ως τόπο «εγκατάστασης»
Της Μαριας Δεληθαναση
news.kathimerini.gr
Η έλευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα -και στην Ευρώπη- δεν θα σταματήσει. Οι διαδρομές συνεχώς μεταβάλλονται και τα δίκτυα πληρώνονται μόνον όταν ο/η αλλοδαπός βρεθεί ελεύθερος σε ελληνικό έδαφος, κατά προτίμηση στην Αθήνα και κατά δεύτερον στη Θεσσαλονίκη. Οι απόπειρες λοιπόν είναι διαρκείς έως ότου ο αλλοδαπός εισέλθει επιτυχώς στη χώρα. Αυτό διαπιστώνεται από τον ερευνητή του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Θάνο Μαρούκη σε έρευνα του προγράμματος clandestino της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Αθήνα κυκλοφορούν «χωρίς χαρτιά» χιλιάδες άνθρωποι προερχόμενοι από Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σουδάν, Μαρόκο, Αλγερία, Σενεγάλη, Γουϊνέα, επισημαίνουν, ως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του Γραφείου ΟΗΕ για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος, ο κ. Μαρούκης και η κ. Αννα Τριανταφυλλίδου, ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Μπορεί η Frontex να επιτηρεί 12,5 επίμαχα χιλιόμετρα στον Εβρο, όμως η εισροή συνεχίζεται -αν και σε πολύ μικρότερους αριθμούς- από τη θάλασσα (με ακριβότερο αντίτιμο), ενώ εναλλακτικοί δρόμοι έχουν αναπτυχθεί σε άλλα σημεία των βορείων συνόρων (Δυτική και Κεντρική Μακεδονία), και μέσω Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα, η δράση κυκλωμάτων έχει «ριζώσει» σε χωριά της Τουρκίας και του Ιράν στηρίζοντάς τα οικονομικά, ενώ έχει αποκτήσει «κοιτίδες» και σε τοπικές κοινωνίες που συνδέονται με την ελληνο-αλβανική μαφία στην Ελλάδα. Αυτό το πλέγμα συμφερόντων και διασυνδέσεων, σημειώνεται, μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με «μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα των χωρών αυτών». Με την άφιξή τους στην Ελλάδα, όσοι συλλαμβάνονται ή παραδίδονται στην αστυνομία, κρατούνται σε τμήματα συνοριακής φύλαξης ή κέντρα κράτησης. Οταν αφήνονται ελεύθεροι, ταξιδεύουν κυρίως στην Αθήνα όπου δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και όταν πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη και άσθμα. Διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια στα νοσοκομεία λόγω της μη νόμιμης παραμονής τους και του φόβου σύλληψής τους, οπότε περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Οταν έχουν πρόβλημα υγείας προσπαθούν καταρχήν να βρουν λύση μόνοι τους. Στην έρευνα των Θ. Μαρούκη και Μαρίνας Νικόλοβα για την Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRIM) του Ευρωκοινοβουλίου, καταγράφεται η περίπτωση γυναίκας «χωρίς χαρτιά» που πήγε σε νοσοκομείο όπου και ξεψύχησε, όταν ο καρκίνος από τον οποίον έπασχε ήταν σε τελευταίο στάδιο. Καταγράφονται ακόμα, αποβολές στο σπίτι από εγκύους (κυρίως Αφγανές) που έχουν φοβηθεί να πάνε σε νοσοκομείο. Η ετήσια επιβάρυνση για το υπουργείο Υγείας, από νοσηλεία λαθρομεταναστών, εκτιμάται σε πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Butari ειναι περιοχη της Σλοβενιας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Butari

Μπουταρης ειναι το ονομα εβραιου προερχομενου απο αυτη την περιοχη.
Ειναι πολυ συνηθισμενο για εβραιους να περνουν το ονομα του τοπο καταγωγης τους, π.χ. ο τεως προεδρος του ΚΙΣ λεγονταν Κωνσταντινης που σημαινει εβραιος απο την Κωνσταντινουπολη, ο(Σα)Ραγκουσης ειναι εβραιος προερχομενος απο τη Σαραγοσα, η κυρια Δαφνη Αρκαδιου-Αβουρη ειναι εβραια της Αρκαδιας.

Ο Τζεφρυ εκτελει εντολες και δε διαλεγει υποψηφιους τυχαια.

Ανώνυμος είπε...

δειτε αυτο το αρθρο.
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_9512.html

αν το διαβασετε χωρις να δειτε το ονομα του αρθρογραφου ,ο οποιος ειναι βουλγαροφρων εθνικιστης απο τη φυρομ,δεν ειναι σαν να διαβαζετε κειμενο ελληνων δημοσιογραφων,πολιτικων η αναρχικων?
με αλλα λογια,πως ειναι δυνατον οι εδω να ταυτιζονται στην ορολογια τους με ανθρωπους απο χωρες μισελληνων ?οταν ο εχθρος σου συμφωνει μαζι σας,δυο μπορει να συμβαινουν,η καπου εχεις κανει λαθος η καπου κανει λαθος αυτος νομιζοντας πως το εχεις κανει εσυ!

απο τη στιγμη που δεν εχουμε να κανουμε με φιλελληνες ξενους,αλλα με φθονο και βλεψεις αρπακτικες,τι απο τα δυο ισχυει για τους ημεδαπους συμφωνουντες ειναι μαλλον εμφανες...
και κατι ακομα,θα τολμουσε ποτε πολιτικος η δημοσιογραφος στις ηπα να λεει ακριβως τα ιδια πραγματα λ.χ με τους ιρανους εις βαρος της χωρας και να αντιμετωπιστει οχι ως περιθωριακος,αλλα ως διαμορφωτης πολιτικης κρατικης και της αμερικανικης κοινης γνωμης οπως συμβαινει στην ελλαδα?

«Форум МАГАЗИН»: Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, οι αντιδραστικοί και οι δημιουργοί της ‘αντι-μακεδονικής’ πολιτικής, ηττήθηκαν, απρόβλεπτα, με την μεγάλη νίκη του Μπουτάρη. Και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα.

Στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα δεν υπήρξαν γενικά μεγάλες εκπλήξεις, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και ερμηνεύονται σύμφωνα με τις ιδεολογικές θέσεις των ψηφισάντων.

Υπήρξε μια στενή νίκη του απερχόμενου πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Το κέντρο και η αριστερά του έδωσαν μια ευπρόσδεκτη και απροσδόκητη νίκη σε μια εποχή που οι Έλληνες πλήττονται από σοβαρή οικονομική κρίση με άμεση συνέπεια στις οικονομίες τους και με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Οι αναλυτές ερμηνεύουν τη νίκη Παπανδρέου ως ένδειξη ωριμότητας του εκλογικού σώματος, που δεν αφέθηκε στην κενή ρητορική φρασεολογία και στον λαϊκισμό.

Από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι: η μεγάλη διαφορά του δέκα τοις εκατό που είχε πάρει όταν ο Παπανδρέου νίκησε το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, μειώθηκε σε δύο μόνον εκατοστιαίες μονάδες από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο τελευταίος ήταν ο άνθρωπος που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, είχε ακραίες απόψεις για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Από αυτήν την οπτική γωνία θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δεξιά, είχε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε δύο βασικές πόλεις- Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ψήφισαν αριστερά και αυτό κάνει να νοιώθει άβολα η Νέα Δημοκρατία.

Μια βασική αλλαγή σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη του Αριστερού Γιάννη Μπουτάρη, που στις εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κέρδισε την υποστήριξη της ενωμένης ελληνικής Αριστεράς και του Πασόκ.
η συνεχεια του αρθρου εδω
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_9512.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...