26/9/11

Ζω μονάχα για αυτή τη μέρα

12 σχόλια:

Νικολάου Γρηγόρης είπε...

Βρε ! Αδυνάτισε ο Βενιζέλος ;

Ανώνυμος είπε...

im

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ:


http://nataliakalou.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

H Κυπρος εγινε πλεον και επισημα απο ελληνικο νησι, αποικια των Ιουδαιων οι οποιοι θα ελεγχουν και στρατιωτικα το νησι για τις οποιες επιχειρησεις τους. Κατι που σημαινει οτι η Κυπρος μετατρεπετααι σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟ στοχο οποιουδηποτε ειδους επιθεσης απο Αραβικα κρατη σε περιπτωση πολεμου στη Μεση Ανατολη, βαζοντας ετσι απο το παραθυρο στη διαμαχη και την Ελλαδα συμφωνα με τις γελοιες δηλωσεις του γελοιου Μπεγλιτη (Μπεν-Γκλιτη) οτι επιθεση στην Κυπρο συνιστα επιθεση κατα της Ελλαδας. Ολο το τεχνασμα με την δηθεν υπερασπιση των κυριαρχικων δικαιωματων της Κυπρου αποσκοπουσε ενα πραγμα. Σε περτιπτωση πολεμου δηλαδη, να χυθει αμετρητο Ελληνικο αιμα χαριν των συμφεροντων του Ισραηλ.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_9693.html

Στοχος της κυβερνησης Παπα-εβραιου, εκτελωντας τις εντολες της Μπιλντεμπεργκ του Συμβουλιου Διεθνων Σχεσεων και λοιπων οργανισμων που φτιαχνουν ψευτικους πολιτκους που τοποθετουν για να προωθησουν τα σχεδια τους, ηταν εξαρχης η ανειπωτη δυστυχια, το μαρτυριο και ο θανατος του Ελληνικου πληθυσμου, οχι μονο τωρα, αλλα και για τις μελλονικες γενεες (η οτι απομεινει).

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο παντού στο Νέο Σύνταγμα που προτείνει το Πατριωτικό Μέτωπο.

Με κεντρικούς πυλώνες την ανακλητότητα όλων των αιρετών μορφών εξουσίας, την απόλυτη διάκριση εξουσιών και τελικό κριτή των πάντων, τον Ελληνικό Λαό, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της σύνταξης του Νέου Συντάγματος, που προτείνει στην ελληνική κοινωνία το Πατριωτικό Μέτωπο.

Οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το Νέο Σύνταγμα της Ελλάδος, είναι:

Α. Εκλογές και ανακλητότητα των αιρετών αξιωματούχων.

1. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι της εκτελεστικής, νομοθετικής, δικαστικής, ελεγκτικής και συμβουλευτικής εξουσίας, εκλέγονται κατ’ ευθείαν από τον Λαό, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

2. Το εκλογικό σύστημα δεν αναγνωρίζει κόμματα ή πολιτικούς φορείς. Οι υποψήφιοι για την εκτελεστική, δικαστική και ελεγκτική εξουσία σε όλα τα επίπεδα, εθνικά και τοπικά, είναι αναγεγραμμένοι σε ξεχωριστό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, με απόλυτη αλφαβητική σειρά. Με απόλυτη αλφαβητική σειρά, σε ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο επίσης, είναι αναγεγραμμένοι και οι υποψήφιοι για τα νομοθετικά και συμβουλευτικά σώματα, εθνικά και τοπικά.

3. Εκλέγονται: α) Στις μονοπρόσωπες μορφές εκτελεστικής, δικαστικής και ελεγκτικής εξουσίας, οι υποψήφιοι οι οποίοι λαμβάνουν το 50 +1% των έγκυρων ψηφοδελτίων. β) Στις πολυπρόσωπες μορφές, νομοθετικής ή συμβουλευτικής εξουσίας, όσοι υποψήφιοι πλειοψηφούν.

4. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι, ανακαλούνται (πέρα από την έκπτωσή τους από τα αρμόδια όργανα) και από τον Λαό, μετά από πρόκληση ψηφοφορίας από το 10% των υπογραφών του εκλογικού σώματος το οποίο τους εξέλεξε και την αποδοχή ή απόρριψη της απόλυτης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος επίσης που τους εξέλεξε.

5. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι, αντικαθίστανται (στην περίπτωση έκπτωσής τους από το αξίωμά τους, είτε από τα αρμόδια όργανα, είτε άμεσα από τον Λαό) αμέσως από τον επιλαχόντα υποψήφιο της ίδιας εκλογικής αναμέτρησης, διατηρώντας έτσι τη σταθερότητα της δομής των εξουσιών που έχουν εκλεγεί για μία πλήρη τετραετία.

Β. Δημοψηφίσματα.

1. Οι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα και τα κρίσιμα οικονομικά θέματα της χώρας, τίθενται υποχρεωτικά σε δημοψήφισμα.

2. Όλες οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, μπορούν να ανακληθούν από το Λαό, μετά από πρόκληση ψηφοφορίας από το 10% των υπογραφών του αντίστοιχου εκλογικού σώματος κατά περίπτωση (εθνικά ή τοπικά) και την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης από την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επίσης κατά περίπτωση, είτε πρόκειται για Εθνικό Νόμο, είτε για απόφαση Νομαρχιακού, Δημοτικού, ή Κοινοτικού Συμβουλίου.

http://www.youtube.com/watch?v=eGz3FI1Dtak

http://www.pamet.gr/deltiatypou/etoimo%20to%20neo%20syntagma%2026%209%2011.php

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα μπορούσε να το έχει επιτύχει η Επιτροπή, τώρα ελπίζεις σε άλλους,στην τύχη,στην μοίρα,δυστυχώς.

Δημήτρης είπε...

έχω μια πρόταση κύριε Χατζάρα... να στήσετε έναν ελεύθερο ανεξάρτητο ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό και να εκπέμπεται ελεύθερα, και να κάνετε το δελτίο των 11 ραδιοφωνικά και ελεύθερα...

Ανώνυμος είπε...

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_6396.html


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ .


From HEIL GAP (or mind the GAP)

Natalia είπε...

Η ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


H «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
.......
«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης»».

.....
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα... «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε... 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Oι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».
ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων!

Επισης μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες
.....
Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!

Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, και μπλα-μπλα-μπλα, ο πραγματικός ομως λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

Ακομη, το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι Ευρωπαίοι (απο τα ΚΕΡΔΗ τους εννοειται)!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Εμεις ΑΙΔΩ στην Ιστορικη Ελλαδα τι -θα- κανουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ

HIS GOLDMAN CHOICE
IN GOLD WE TRUST κ.λ.π. κ.

Την ώρα που το Ντούο Φαλιμέντο (ο «Λεφτά Υπάρχουν» και ο «Αργεντινή Θα Γίνουμε») έπειθαν κόσμο και κοσμάκη ότι μας ξανασώσανε, την 21η Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι με τους αφελείς στις παραλίες, πίσω από την πλάτη μας στηνόταν η μεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ εις βάρος της ταλαίπωρης Ελλαδίτσας και των αφελών που την κατοικούν. Όμως …
ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ακόμη κι αν τον χαρίζουμε (και αυτόν!) στη Γερμανία.
Από όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες, το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι μια τεράστια πολιτική και οικονομική απάτη εκτυλίσσεται σε δύο φάσεις, ως μέρη του ίδιου σχεδίου, με τον κωδικό «21η Ιουλίου».
Τρελό πάρτι κερδοσκόπων
Η μια από τις αποφάσεις του Ιουλίου (για την άλλη θα τα πούμε προσεχώς) αφορούσε τη χρονική μετακύλιση (rollover) ομολόγων και την αντικατάσταση παλαιών, αξίας έως 135 δισ. ευρώ και λήξεως μέχρι και το τέλος του 2020. Υποτίθεται ότι αυτή η διαδικασία θα μείωνε το χρέος της Ελλάδας κατά 21% περίπου.
Ακόμη υποτίθεται ότι έτσι θα εκπληρωνόταν επιπλέον ο στόχος της Μέρκελ και του «Λεφτά Υπάρχουν» να συμμετάσχουν (δηλαδή να χάσουν λεφτά) και οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων, ώστε να… τιμωρηθούν έστω και λίγο οι άφρονες δανειστές, να ελαφρυνθεί η ελληνική οικονομία από τα βάρη των τόκων, να ρίξει χρήμα στην ανάπτυξη, να μειώσει το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ και να ξαναβγούν και του σπανού τα γένια.
Παπάρια μάντολες, που λέει κι ο Γεωργίου. Όχι ότι δεν έχουμε καταλάβει, αλλά τώρα μαθαίνουμε και τις λεπτομέρειες. Με τη συνδρομή λοιπόν των New York Times (NYT, συντομογραφικώς) και ενός πολύ ενδιαφέροντος και αναλυτικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Landon Thomas Jr, μαθαίνουμε ότι μια σειρά επενδυτές κάνουν τρελό πάρτι με τα ελληνικά ομόλογα εν όψει του rollover.
Για την ακρίβεια ο άνθρωπος μας πληροφορεί ότι πολλοί «επενδυτές» έχουν ξεχυθεί στην ελεύθερη (δευτερογενή) αγορά και καβαντζώνουν σωρηδόν ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα τα ομόλογα Γραικολάνδης συμπεριλαμβάνονται αυτή την εποχή, ιδιαίτερα μετά την 21η Ιουλίου, στις πιο «καυτές» αγορές. Γιατί; Απλούστατο:

Ανώνυμος είπε...

● Οι μάγκες αγοράζουν κάθε ελληνικό ομόλογο περίπου στα 36 σεντς ανά ευρώ ονομαστικής αξίας. Δηλαδή στο 36%. Δηλαδή με έκπτωση 64%. Λογικό, αφού, λόγω της τρομακτικής τους απαξίωσης, αυτή είναι η πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων στην αγορά.
● Η ελληνική κυβέρνηση επισήμως πρόκειται να ανταλλάξει αυτά τα σημερινά σκουπίδια με νέα, ισχυρά ομόλογα, που θα αποτιμώνται στα 75 με 80 σεντς ανά ευρώ ονομαστικής αξίας των σημερινών.
● Δηλαδή, όποιος συμμετάσχει στο σχέδιο της «μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 21%» βγάζει ζεστά 100% κέρδη. Αρκεί να έχει κάνει την αγορά του μετά την 21η Ιουλίου – ή, τέλος πάντων, τον τελευταίο χρόνο – και να έχει πάρει το εμπόρευμα κοψοχρονιά.
● Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των ΝΥΤ, πολλά κερδοσκοπικά κεφάλαια (τα επιλεγόμενα και hedge funds), τα οποία έχουν ξεχυθεί στην αγορά αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να μαζέψουνε τη σημερινή σαβούρα και να βγάλουν χρυσά κέρδη στα σίγουρα, έχουν καβαντζάρει μέχρι σήμερα ομόλογα ονομαστικής αξίας κάπου 40 δισ. ευρώ από τα 130 που θα φτάσει το rollover – με συμμετοχή στο 90% και βάλε, η οποία θεωρείται πλέον σίγουρη.
● Δηλαδή το ένα τρίτο του όλου «κόλπου» το κρατάνε στα χεράκια τους τα πιο αρπακτικά λαμόγια της διεθνούς κερδοσκοπίας, τα οποία, αντί να χάσουν, όπως μας παραμυθιάζουν τα παλικάρια μας, θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους. Τα οποία βεβαίως θα διασφαλίσουμε και θα εγγυηθούμε εμείς οι μαλάκες χάρη στους Παπανδρέου και Βενιζέλο.
Προσέξτε όμως: Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να εγκριθεί το συγκεκριμένο κόλπο από τα κοινοβούλια των 17 χωρών – μελών της ευρωζώνης, μένει ακόμη ένας μήνας. Της μαϊμούς ο γάμος μέχρι τότε…
Και, βεβαίως, ένα από τα πιο λογικά ερωτήματα είναι ποιοι και πόσοι από το εσωτερικό της χώρας έχουν σπρώξει τα ευρούδια τους για να συμμετάσχουν στο μεγάλο πάρτι. Διότι τα εγχώρια λαμόγια είναι μάλλον αδύνατον να απέχουν από τη λεηλασία.
● Τι κι αν η υπερατλαντική Wall Street Journal έλεγε, πριν από ένα μήνα, ότι αυτό το κόλπο είναι κομμένο και ραμμένο εξ αρχής στα μέτρα των τραπεζών και τελικά δεν πρόκειται να ωφελήσει την Ελλάδα. Το Ντούο Φαλιμέντο επιμένει.
● Τι κι αν υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο ο Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος της ΕΚΤ και εν των σχεδιαστών του ευρώ (και όχι κάποιος εγχώριος σκιτζής, από αυτούς που επιλέγουν τα τηλεκανάλια), ο οποίος συμπληρώνει ότι τράπεζες και άλλοι πιστωτές δεν αναγκάστηκαν να συνεισφέρουν περισσότερα.
● Τι κι αν οι ΝΥΤ στο εν λόγω ρεπορτάζ τους επικαλούνται αναλυτές της αγοράς που υποστηρίζουν ότι «οι περισσότερες από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο rollover θα έχουν απώλειες πιο κοντά στο 10% ή και λιγότερο επί ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα τώρα με discount (έκπτωση) περίπου 60%».
Τίποτε δεν πτοεί το Ντούο Φαλιμέντο. Μια συμφωνία αυτού του μεγέθους μπορεί να είναι άχρηστη για τη χώρα και επιβλαβής για τον ελληνικό λαό – ο οποίος θα κληθεί να εγγυηθεί και να πληρώσει πάλι τα κερατιάτικα και τρελά ρκέρδη των κερδοσκόπων – αλλά θα είναι επικερδέστατη για το διεθνές και το εγχώριο λαμογιστάν. Του οποίου τα συμφέροντα μάλλον έχουν τον πρώτο λόγο…

Ανώνυμος είπε...

Πού ‘τανε ο νους μας πού ‘τανε
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Βαγγελάκης μας απειλεί ότι «θα γίνουμε Αργεντινή» αν δεν είμαστε καλά παιδιά;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι μισθοί μας πάνε – και θα πάνε – στα Τάρταρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω μας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εμείς είμαστε όλοι διεφθαρμένοι και συντεχνίες – δημόσιοι, ιδιωτικοί, έμποροι, μικρομεσαίοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες και μεροκαματιάρηδες αδιακρίτως – και πρέπει να μας σκίσουνε τον πάτο;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η φορολογία είναι οριζόντια, χωρίς διακρίσεις;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι κι αυτές οριζόντιες και γιατί – αντί της άθλιας εφεδρείας – σε λίγο θα γίνουν απευθείας και χωρίς βαζελίνη;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί φορολογούν τους ανέργους, εξαφανίζουν τις συντάξεις, αφήνουν τους φτωχούς να πεθάνουν από το κρύο, καταργούν υγεία, παιδεία και πρόνοια και αυξάνουν αλματωδώς τους άστεγους;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί σε λίγο θα πηγαίνουμε αυτόφωρο αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε και χρωστάμε πάνω από πέντε χιλιάρικα στην εφορία;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τράπεζες και εφορία την έχουν πέσει ήδη μανιωδώς στην κατάσχεση μισθών ανθρώπων που δεν αντέχουν πια να πληρώσουν;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί την είσπραξη των φόρων θα την αναλάβουν οσονούπω εισπρακτικές με μπράβους κεφαλοκυνηγούς που για αμοιβή 200 ευρώ το κεφάλι θα κυνηγάνε φτωχομπινέδες για να τους παραδώσουν στους σερίφηδες της τρόικας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τα καρακόλια της τρόικας και της κυβέρνησης μας βρίζουν, μας συκοφαντούν, μας απειλούν και μας εκφοβίζουν κάθε μέρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η αστυνομία την πέφτει οκτάχρονα στο Σύνταγμα και πουλάει καουμποϊλίκια με χημικά στα δεκαεξάχρονα αντί να κυνηγάει τις συμμορίες με τα καλάσνικοφ, που μπουκάρουν στα σπίτια για 150 ευρώ και στα περίπτερα για τηλεκάρτες και τσιγάρα;
1. Διότι προέχει να παντελονιάσουν τα – εγγυημένα από κυβέρνηση και ευρωκράτες – κέρδη τους τα διεθνή και εγχώρια λαμόγια.
2. Διότι μας πιάσανε με τις πιτζάμες και τώρα θα μας πάρουν και τα σώβρακα.
3. Διότι από την αρχή του μεγάλου κόλπου, παίζοντας το παιχνίδι τους, ψάχναμε (και πολλοί ακόμη «ψάχνουν» αλληλοκατηγορούμενοι) να βρούμε ποιος φταίει και όχι τι ετοιμάζουν για όλους μας, χωρίς διακρίσεις.
4. Διότι, όπως λέει κι ένας φίλος που σέβομαι, έχουμε μείνει κολλημένοι στο τεράστιο Εγώ της μεταπολίτευσης (και όχι μόνο αυτής, θα συμπλήρωνα) και αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι μόνο ένα θηριώδες Εμείς μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη λεηλασία, την αγριότητα, την απανθρωπιά και την υποδούλωση λόγω δανεικών.
Η εμμονή στο Εγώ, σε συνθήκες προτεκτοράτου χρέους για την Ελλάδα και σκλαβοπάζαρου για τους Έλληνες, μόνο σε έναν δρόμο μπορεί να μας βγάλει: στη μαζική εξαθλίωση και στην κοινωνία του καλάσνικοφ. Ας βρούμε λοιπόν το Εμείς, μπας και καταφέρουμε να πούμε το μεγάλο Όχι: «Αρνούμαι»…
ΥΓ.: Η ιστορία της μεγάλης αρπαχτής δεν τελειώνει στο rollover. Το ακόμη πιο μεγάλο κόλπο στήνεται με την εθνική περιουσία. Προς το παρόν συστήνω να διαβάσετε προσεκτικά το έντυπο «Π» αυτής της εβδομάδας. Και έπεται φοβερή συνέχεια, διότι το colpo grosso βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και οι σχεδιαστές του θα είναι αύριο τόσο ανελέητοι όσο ψεύτες είναι σήμερα…