28/2/11

Και οι πειραγμένες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την αλήθεια

Ο προδότης Πρωθυπουργός πήγε Συνειδητά στο ΔΝΤ

του Σπύρου Χατζάρα

Το 66,9% των ερωτηθέντων από την MRB για την Realnews, έχει πιστέψει στα «κουτσομπολιά», και θεωρεί πως ο «Πρωθυπουργός», παραπλάνησε την χώρα για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του , με τον «σοσιαλιστή» φίλο του Στραους-Κοέν ΔΝΤ, και ότι συνειδητά μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Για το τι πιστεύουν, για το αν ο Τζέφρι και το σόι του είχαν προσωπικό όφελος από αυτό, δεν τους ρώτησαν. Το 23% πάντως, είναι «πράσινοι αυστραλοπίθηκοι», που πιστεύουν ότι ο Giorgos τους, ζήτησε «τεχνική βοήθεια», κάνοντας το «νέο-πατριωτικό του, καθήκον». Το 10%, απλώς δεν κατάλαβε τίποτα, και γενικώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Όταν το 67%, παρά την τηλετύφλωση έχει καταλάβει την απάτη, οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.
Επιπλέον το 64,4% την έχει πάρει χαμπάρι, και πιστεύουν πως τα οικογενειακά οικονομικά τους θα χειροτερέψουν όπως και η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Τα πράσινα λαμόγια ,είναι 2,1%, και αυτοί περιμένουν,(δικαίως), ότι τα οικονομικά τους σίγουρα θα βελτιωθούν. Το 13% πιστεύει τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου, και περιμένει να βγει από το τούνελ, το 15% έβαζε βενζίνη 20 ευρώ και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

Στη δημοσκόπηση της MARC για τον κ. Μπόμπολα , το 38,4%, εκτιμά ότι δεν χρειαζόταν να συμφωνηθεί κανένα μνημόνιο με εμπλοκή μάλιστα του ΔΝΤ, ενώ το 13,9% πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο είναι απαράδεκτο και επιβάλλει σκληρή και άδικη πολιτική. Οι γαλαζοπράσινοι ηλίθιοι (18,4%) θεωρούν ότι το μνημόνιο ήταν απαραίτητο, αλλά και (28,3%), λένε ότι ήταν μεν απαραίτητο, αλλά ορισμένες προβλέψεις του θα μπορούσαν να είναι πιο ήπιες. Αυτό το 46,7%, των αθεράπευτων οπαδών των αγορών, (και του κ. Κώνστα), αντιστοιχεί με τα ποσοστά αυτών που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ , ΝΔ. Σύμφωνα με την MARC, ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε το 26,1%, και ΝΔ το 21,5% . Δηλαδή το 47,6%. Αντίστοιχα, στην έρευνα της MRB, έκρινε θετικές τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας το 37,4%, και αυτές της ΝΔ το 26,9%.Δηλαδή το 64,3%. Στην έρευνα της MRB, ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε το 23, 2% , ΝΔ το 21, 3 %., ΛΑΟΣ το 5,6% , ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ- ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ το 2,7%, ΔΗΣΥ το 2,2%, και ΔΗΜΑΡ 2,2%. Δηλαδή 56,7%, των ψηφοφόρων της προδοτικής κομπανίας της διαφθοράς, που νομίζουν ότι θα φάνε καλά, πουλώντας τα ασημικά της γιαγιάς.

Οι «αριστερές» εφεδρείες του συστήματος έχουν εξαπατήσει το 10% περίπου.
Απομένει το 27% που δεν ξέρει τι να κάνει και το σπρώχνουν στην αποχή, και το 4%, που ψάχνει «άλλη λύση».

Από τις «πειραγμένες» έρευνες, πηγάζει ότι η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παραφυάδων τους, είναι γύρω στο 45% σε σχέση με την αποδοχή των πολιτικών τους προτάσεων, αλλά λόγω της απογοήτευσης από τη διαφθορά (80%), ένα ποσοστό ,υπό προϋποθέσεις , μπορεί να τους εγκαταλείψει. Αν βγάλουμε από τους υπολογισμούς μας, τα θύματα της «αριστεράς», το 40% των πολιτών, έχει αποστασιοποιηθεί από την φαυλοκρατία και την κομματοκρατία, έχει αντιληφθεί σε κάποιο βαθμό τι γίνεται, και αναζητά μια αξιόπιστη λύση.

Αυτό το 40%, προσκαλεί σε συνεργασία όλες τις ξεχωριστές τάσεις που αμφισβητούν το κλεπτοκρατικό σύστημα της Χούντας των Τραπεζιτών και των αχυρανθρώπων τους.

ΥΓ. Η δημοσιογραφική ναυαρχίδα της Διεθνούς Τραπεζιτικής Χούντας, οι Financial Times, γράφουν ότι «ο «Έλληνας» πρωθυπουργός, ενδεχομένως να χρειαστεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το κλίμα, και προσθέτει ότι με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα αξίζει ο Γιώργος Παπανδρέου να κερδίσει τις εκλογές.

ΥΓ. Ο Καρατζαφέρης πήγε να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας εκλογές των δεξιών προδοτών,(Dora), που στήριζουν το μνημίνιο και την Goldman, αλλά τον άρχισαν στις σφαλιάρες οι δικοί του και μαζεύτηκε,(προσωρινά).

26/2/11

Οι αστυνομικοί δεν είναι μπράβοι του φαύλου καθεστώτος και της Ψωρο-Ελίτ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εναντίον της Κυβέρνησης

24-2-2011
Αρ. Πρωτ.: 033

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς κάνουν σχεδόν καθημερινά το γύρο του κόσμου ως επικαιρότητα και παράλληλα ως προβληματισμός για την εικόνα των Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν παντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.
Ταυτόχρονα στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κρατικών οχημάτων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Σαστίζει όλος ο κόσμος από ένα καιόμενο αστυνομικό αλλά και από την απόλυτη σιγή των αρμοδίων.
Η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής «υποθέτοντας» ότι η λαϊκή κατακραυγή και οι αντιδράσεις για το όποιο ζήτημα θα καταλαγιάσουν και θα αρκεστούν στο σύνηθες μέσο εκτόνωσης «το σάκο του μποξ» που λέγεται αστυνομικός.
Η αστυνομική ηγεσία κάνει καθημερινά το σταυρό της, έως ότου τουλάχιστον περάσουν οι ετήσιες κρίσεις, για την αποφυγή ακραίου συμβάντος που μπορεί να αποφέρει θύμα από την πλευρά των διαδηλωτών.
Ο απλός αστυνομικός που κάθε μέρα λοιδορείται, δέρνεται, καίγεται και που κρατά την οικογένεια του σε ένα διαρκές άγχος για το πότε θα γυρίσει σπίτι, πώς θα γυρίσει και αν θα γυρίσει, λέει ως εδώ!!!
Οι «κροκοδείλιες δηλώσεις», το «ναι μεν αλλά» και «το χτύπημα στην πλάτη» φτάνουν!!!
Κύριοι μας εγκαταλείψατε σε σημείο ώστε σε λίγο θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα καύσιμα των περιπολικών, τις μεταγωγές, τα αναλώσιμα των γραφείων, τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, τις επισκευές των οχημάτων και πολλά άλλα!!!
Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε την κοινωνική αστυνόμευση και ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου» ενώ παράλληλα έχουμε «τεθεί» απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιούμενοι ως μέσο εκτόνωσης.
Η Ένωσή μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες περεταίρω ανάδειξης όλων των παραπάνω, με κινήσεις ουσίας και με συγκεκριμένες ενέργειες που ίσως ενοχλήσουν, αλλά θα συγκλίνουν όμως στον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι εργαζόμενος, με οικογένεια με δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να ξεκινά από το σπίτι του για τη δουλειά και να μην ξέρει πως και αν θα επιστρέψει!!!

Για το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΙΚΕΤΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ
http://attikanea.blogspot.com

25/2/11

Τουρκικά "επιχειρήματα" για τη «μέση γραμμή» στο Αιγαίο (Κ. Μπετινάκης)

Αγνοούν τα Νησιά-τους ενοχλούν η Εύβοια και η Θάσος- επειδή είναι πυκνοκατοικημένες…

Πηγή http://www.styx.gr


Αντί να βάζουμε τύπους όπως ο Βερέμης να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία του ’21, κατά πως βολεύει τον γείτονα, ας φανούμε επιτέλους κάποτε σοβαρό κράτος.

Αντί να προσπαθεί ο Χαρδαβέλας να κάνει εξωτερική πολιτική μέσω του ΑLTER και να δίνει επιχειρήματα στον κορδακίζοντα Καρακαταφέρνη, που τα πάντα έχει προβλέψει, ας πάψει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση να έχει σκιώδη υπουργό Εξωτερικών (Ρόντος), υπήκοο πρωθυπουργό (ΓΑΠ), υποτελή υπουργό Οικονομικών, ώστε η Χώρα να θυμίζει το Καφενείον η Ελλάς.

Επειδή απέναντι έχουμε να κάνουμε με σοβαρό κράτος. Χωρίς να περιμένει να κάνουμε κάποια κίνηση, έβαλε «κορυφαία δεξαμενή σκέψης της Αγκυρας» και μας πρόλαβε με επιχειρήματα με πάμπολλα νομικά χάσματα:

Μελέτη 45 σελίδων, δημοσίευσε στο περιοδικό «Turkish Weekly», (22/02/11) έκδοση της δεξαμενής σκέψης International Strategic Research Organization (USAK). Water and Sea Law Studies Desk & Fellow of the USAK Centre for International Law Studies με τίτλο «Καθορισμός της Θάλασσας του Αιγαίου». Επικεφαλής της μελέτης και του U.S.A.K. αναφέρεται ο dr. Yucel ACER.

http://www.turkishweekly.net/article/215/maritime-delimitation-in-the-aegean-sea-part-i.html


Όπως υποστηρίζει η τουρκική μελέτη, «βάσει αυτής θα μπορούν να καθοριστούν τα όρια στο Αιγαίο, λαμβανόμενου υπόψη του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με τους Τούρκους λοιπόν, στο Αιγαίο, το «μόνο πρόβλημα είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας. Ο καθορισμός των χωρικών υδάτων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι θεωρητικό ζήτημα και δεν προκαλεί προφανή σύγκρουση. Παρομοίως, δεν υφίσταται διαμάχη για τον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς ουδεμία από τις δύο χώρες την έχει διακηρύξει στο Αιγαίο. Επειδή, είναι φανερό πως όταν τα δύο κράτη καθορίσουν ΑΟΖ, θα δημιουργηθεί διαμάχη παρόμοια με εκείνη της υφαλοκρηπίδας».

«Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ είναι στενά συνδεδεμένες η μία με την άλλη από νομική έννοια. Και με βάση αυτές τις νομικές ομοιότητες, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ενιαία γραμμή καθορισμού στις περισσότερες περιπτώσεις. Διότι, αν η περιοχή ανάμεσα στις δύο χώρες είναι μικρότερη από 400 μίλια, η περιουσία του θαλάσσιου βυθού δεν μπορεί να δικαιολογήσει υφαλοκρηπίδα πέραν των 200 μιλίων. Επίσης μια χώρα δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ χωρίς ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται με την υφαλοκρηπίδα υπό της».

Με αυτά τα τραβηγμένα από τα μαλλιά επιχειρήματα τα οποία προσπαθούν να συνδέσουν, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως «δεν μπορεί να περιγραφεί ευρύτερη ή μικρότερη θαλάσσια γραμμή ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές».

Η τουρκική άποψη επιμένει στο επιχείρημα της «προέκτασης της επίγειας υφαλοκρηπίδας», αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Επειδή όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι «υπάρχει θέμα συνολικής διευθέτησης στο Αιγαίο και όχι διακανονισμός ανάμεσα σε δεδομένα ελληνικά νησιά και την Τουρκία».

Στο θέμα αυτό επικαλείται η τουρκική μελέτη απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για τα νησιά της Μάγχης,σύμφωνα με την οποία, ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας, δεν αφορούσε τα βρετανικά νησιά και τη Γαλλία, αλλά ανάμεσα στη στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλική Δημοκρατία.

Επικαλείται επίσης και την υπόθεση μεταξύ Λιβύης και Τυνησίας όπου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι η υφαλοκρηπίδα αρχίζει να καθορίζεται από τα εξωτερικά όρια των χωρικών υδάτων.

Με το επιχείρημα ότι «τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα», αν και η μελέτη παραδέχεται ότι η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, θεωρεί ότι «το Κεντρικό Αιγαίο αντιπροσωπεύει μια εύκολη γεωγραφική περιοχή για καθορισμό της «μέσης γραμμής» μια και οι ακτές Ελλάδας και Τουρκίας είναι απέναντι».

Αν οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Εύβοια δεν έχει «δικαιώματα» και πρέπει να «τεθεί εκτός», τώρα τι να μιλάμε για το Καστελόριζο που τους χαλάει τη σούπα. Και τα περίπου 3.000 νησιά στο Αιγαίο…

Για όσους υποβάθμισαν τις «αβλαβείς βόλτες» των τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο, και τι δουλειά είχαν κάποια πολεμικά σκάφη τους έξω από τα Κύθηρα, ακόμα και έξω από το Λαύριο, την απάντηση την δίνει η μελέτη στην οποία αναφέρεται επίσης και οι δύο αυτές τοποθεσίες.


«Ανάμεσα στις ακτογραμμές που θα πρέπει να εξεταστούν είναι και η Χερσόνησος του Λαυρίου που είναι ακριβώς απέναντι στις τουρκικές ακτές και από εκεί θα πρέπει να υπολογιστεί ο καθορισμός της μέσης γραμμής».
Πάντως παραδέχεται η μελέτη ότι από τα ελληνικά νησιά η Θάσσος και η Εύβοια αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή είναι «ευδιάκριτα, μεγάλα και πυκνοκατοικημένα από όλα τα άλλα».

Έχουν κι εδώ «επιχείρημα»: «Υπάρχει ένας ακόμα λόγος να αγνοήσουμε τη νήσο Θάσσο. Το τουρκικό νησί Μποζγκααντά (Ίμβρος) βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Θάσσου. Έτσι αν τα αγνοήσουμε και τα δύο, η μέση γραμμή μπορεί να καθοριστεί εύκολα».

Με την έκθεση αυτή, καταλαβαίνουμε τώρα πάρα πολύ καλά γιατί είχε αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Γαύδου Τούρκος ναύαρχος και την είχε περιλάβει στις «γκρίζες ζώνες». Επειδή έχουμε να κάνουμε με σοβαρό κράτος, με μακροχρόνια σχέδια, απέναντι στο καφενείο μας, που θεωρούσαμε ότι αρκεί πως είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά σάμπως δεν έχουμε δει τι είδους σύμμαχοι είναι οι Εταίροι μας; Χειρότεροι από του ΝΑΤΟ. Που μας υποχρεώνει σε καθημερινές αεροπορικέ ασκήσεις, μη αναγνωρίζοντας το FIR Αθηνών, και την υποχρέωση να ενημερώνουν για τις υπερπτήσεις τους στο Αιγαίο των τουρκικών μαχητικών.

Υπάρχει όμως και "δεύτερο μέρος" της μελέτης, (το ανακάλυψα αργότερα, επειδή είναι δημοσιευμένο χωριστά), που «δικαιολογεί» τις τουρκικές «ανησυχίες» για το Αιγαίο…

«Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η Τουρκία δεν πρόκειται να έχει κάποια σημαντική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σ’ ολόκλητο το Αιγαίο. Και υπάρχουν δύο λόγοι γι αυτό.

Πρώτο, αυτά τα ελληνικά νησιά βρίσκονται πολύ κοντά στη «μέση γραμμή» ανάμεσα στις δύο ηπειρωτικές περιοχές των δύο χωρών και έτσι μειώνουν κατά πολύ τόσο την τουρκική υφαλοκρηπίδα, όσο και την ΑΟΖ που θα είχαν οι δύο χώρες χωρίς να υπολογιστούν τα νησιά.

Δεύτερο, όλα αυτά τα νησιά έχουν δικά τους χωρικά ύδατα, που ήδη περιορίζει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Τουρκίας.

Έτσι λοιπόν, για να φτάσουμε σε ισόποσο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να αγνοήσουμε όλα αυτά τα ελληνικά νησιά» …!!!


Μπράβο παιδιά. Κι η δικαιοσύνη όλου του κόσμου μαζί σας είναι.

cbetin@styx.gr



ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ

"Το αργύριον αυτού ούκ έδωκεν επί ΤΟΚΩ και δώρα επ΄ αθώοις ούκ έλαβεν, ο ποιών ταύτα, ού σαλευθήσεται εις τον αιώνα"
Ψαλ. 14 στιχ.5


Κατ’ αρχήν να κάνουμε δύο επισημάνσεις

1. Μία από τις πολλές στρεβλώσεις του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος της λεγομένης ελεύθερης (sic ) οικονομίας είναι η συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών εις το χρηματιστήριο.

2. Το χρηματιστήριο θεωρείται, και πρέπει να είναι, ο αδάπανος
χρηματοδότης της πραγματικής ( παραγωγικής ) οικονομίας, όλων
των τομέων της παραγωγής.

Ενώ λοιπόν το Τραπεζικό σύστημα υποτίθεται ότι αρδεύει την οικονομία, παράλληλα με το χρηματιστήριο, με τα απαραίτητα κεφάλαια για την προαγωγή και προώθηση της οικονομικής λειτουργίας, ( βεβαίως με το μέγιστο δυνατό κέρδος διά του ΤΟΚΟΥ ), εν τούτοις συμμετέχει και στην λειτουργία του χρηματιστηρίου
(όλες οι τράπεζες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ακόμα και η
Κεντρική ), προκειμένου δια του τζογαρίσματος των μετοχών να
μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Όμως με την εισαγωγή των μετοχών των ιδιωτικών τραπεζών στο χρηματιστήριο νοθεύεται αυτό πού πρέπει να είναι εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και όπως
λέγεται καθρέπτης της οικονομίας δηλαδή το χρηματιστήριο.

Όπως όμως είναι φυσικό σ’ ένα περιορισμένης έκτασης σημείωμά μας
δεν μπορούμε να αναπτύξουμε το όλο θέμα, αλλά θα περιοριστούμε σε απλές επισημάνσεις.

1. Οι ιδιωτικές τράπεζες λόγω των καταθέσεων πού δέχονται, διαθέτουν σημαντική δύναμη και διαμορφώνουν τις τιμές στο χρηματιστήριο επηρεάζουσες γενικώς τον δείκτη του, πότε προς τα πάνω, και πότε προς τα κάτω, ανάλογα με το συμφέρον
τους, ζημιώνοντας πάντα τελικώς τους απλούς καταθέτες πού εμπιστεύονται τις οικονομίες τους .

2. Φαλκιδεύουν την ανάπτυξη την Εθνικής οικονομίας εις βάρος του συντελεστού της εργασίας, αφαιρώντας χρηματικά κεφάλαια από την λειτουργία της αγοράς και προκαλούν στενότητες χρήματος, κυρίως στο εμπόριο και την μικρομεσαία επιχείρηση, με συνεπακόλουθο την δημιουργία ανεργίας. Αφού ελέγχουν πλέον
τις χρηματικές ροές.

3. Είναι οι κυρίως υπεύθυνες των οικονομικών ΚΡΑΧ, τα οποία προκαλούν με την αφαίρεση της «αιμοδοσίας» , δηλαδή της στενότητας της ροής του χρήματος από την οικονομική λειτουργία γενικώς, προκαλώντας οικονομικές καταστροφές
( εν πολλοίς μεθοδευμένες ).

Αλήθεια ! τα χρήματα της πτωχεύσασας (sic ) lehman brothers πού πήγαν ; Πώς έχασε τόσος κόσμος τις οικονομίες του ; Μεθοδεύουν καταρρεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, με τα διαβόητα δομημένα ομόλογα (τοξικά απόβλητα ) των ιδιωτικών τραπεζών πού συνεχώς κάνουν αυξήσεις κεφαλαίων αντλώντας χρήματα από την λαική αποταμίευση δίδοντας τους μετοχές τις οποίες οι ίδιες οι τράπεζες μέσω του χρηματιστηρίου απαξιώνουν, για να χάνει συνεχώς η εργασία τον καρπό του μόχθου της, και με τον τρόπο αυτό οι
μεγαλομέτοχοι κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά, και το σπουδαιότερο να ελέγχουν απόλυτα πολιτική και οικονομία σε όλο το φάσμα.

Αυτές , ( οι ιδιωτικές τράπεζες , ο ισχυρός βραχίονας των αοράτων παγκοσμίων κυβερνητών ) ευθύνονται για το μεγάλο κραχ του 1929 , πού έληξε με τον φοβερό Β΄ παγκόσμιο πόλεμο πού στοίχισε στην ανθρωπότητα 55 εκατομμύρια Νεκρούς
και τόσες καταστροφές .

Και για την σημερινή κρίση αυτές ευθύνονται, πού ακόμα δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει .
Επομένως, να καταργηθούν οι ιδιωτικές τράπεζες, μαζί με την κατάργηση του τόκου , και την ανάληψη του τραπεζικού έργου από τις κεντρικές τράπεζες των Λαών- Εθνών που έχουν και το πραγματικό imperium, δηλαδή την Λαϊκή Κυριαρχία και κατ’ επέκταση το εκδοτικό προνόμιο.

Χρίστος Α. Αθανασόπουλος
.
www.christathan.blogspot.com

24/2/11

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ . ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Το ανθρωπάκι που ακούει στο ονοματεπώνυμο Χάρης Καστανίδης επιθυμεί να μας φιμώσει. Τα αδικήματα γνώμης- εάν δεν αντιδράσουμε- θα αποτελούν γεγονός εντός του Μαρτίου.
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ. Η ΤΑΝ ΕΠΙ ΤΑΣ!
«Θαυμάστε» μερικές από τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο έκτρωμα του νεοταξίτη Καστανίδη.

Άρθρο 2 Έννοια όρων

Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας. (Σχόλιο συντάκτη: Γνωρίζατε τον όρο εχθροπάθεια; Με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τoν μάθατε. Έχεις αντιπάθεια για τους τούρκους; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή. Έχεις αντιπάθεια για τους λαθρομετανάστες; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή.Έχεις αντιπάθεια για τους εβραίους; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή.)

Άρθρο 3
1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια(Σ.Σ: Να και η εχθροπάθεια) κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.
3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη. (Σ.Σ.: Μόνο στο ΠΑΣΟΚ θα έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε ραγιάδες. Ο Καστανίδης ο Μέγας αποφάσισε)
Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου (Σ.Σ: Το ΠΑΣΟΚ ζήλεψε την «δόξα» του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Χούντα, ολοκληρωτική χούντα) ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (Σ.Σ: Σε ποία «γενοκτονία» λέτε να αναφέρεται ο νομοθέτης; Μήπως σε αυτή των εβραίων κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;) , όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.
Άρθρο 5
Για τη μέσω του διαδικτύου τέλεση των εγκλημάτων του παρόντος νόμου απαιτείται: α) ο δράστης να είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν για τη πράξη του χρησιμοποιεί υλικό που φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής στην Ελλάδα, ή β) το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης να φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα.( Σ.Σ.: Τρέμουν το διαδίκτυο οι Πασόκοι. Εάν ο δράστης δεν είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα και ταυτοχρόνως το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται εκτός Ελλάδος τι θα κάνετε ρε ατσίδες; Μήπως θα τοποθετήσετε φραγή σε ιστοσελίδες όπως πράττουν τα συντρόφια σας στην Κίνα;)
Άρθρο 6 Ευθύνη νομικών προσώπων
1. Αν κάποια από τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 3 και 4 τελέσθηκε μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτού με βάση εξουσία εκπροσώπησής του ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό του ή για την άσκηση ελέγχου εντός αυτού, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις: (Σ.Σ.: Απίστευτο! Η έννοια της συλλογικής ευθύνης υιοθετείται από τον υπουργό «Δικαιοσύνης».)

i) διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ,( Σ.Σ.: Εξωπραγματικές εξοντωτικές ποινές)

ii) ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα,(Σ.Σ.: Η διάταξη αυτή στοχεύει ξεκάθαρα την ελευθερία του Τύπου.)

iii) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Το διοικητικό πρόστιμο του στοιχείου i επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου οι κυρώσεις των στοιχείων ii και iii μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα.(Σ.Σ.: Εάν βάλετε μυαλό δεν θα σας κλείσουμε)

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

πηγή http://www.elliniki-grothia.com/?p=6785

23/2/11

Γενική απεργία και γενική εξέγερση


Αδέρφια μου Έλληνες

Εκφράζω απλά μια ευχή. Ας αποτελέσει η σημερινή μεγάλη απεργία την έναρξη του αγώνα ανατροπής του ανθελληνικού και προδοτικού καθεστώτος που μας οδήγησε κατόπιν εντολής στα νύχια της τρόικας. Στα νύχια τοκογλύφων που θέλουν να αρπάξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας. Το ψωμί των παιδιών μας.

Τα εντολοδόχα ανδρείκελα που μας κυβερνούν για 1,5 χρόνο καταστρέφοντας κάθε αξία και ιδανικό των Ελλήνων, ας έφθασε η ώρα να μας αφήσουν να ορίσουμε τις τύχες της πατρίδας μας. Καθημερινά μας ληστεύουν απροκάλυπτα και μας καλούν ταυτόχρονα σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και κυνισμού, να συμμετάσχουμε στην "σωτηρία της Ελλάδας".....
Κατακρεουργημένοι οι μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους, ανύπαρκτα τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι τιμές των προϊόντων σε άνοδο, εισητήρια και διόδια σε εξωφρενικές αυξήσεις, ο στρατός μας σε κατάρρευση, οι δημόσιες υπηρεσίες σε χάος, η δημόσια υγεία σε κρίση, η παιδεία μας αφελληνίζεται και αποχριστιανίζεται, τα σχολεία κλείνουν με οικονομικά κριτήρια χωρίς κανείς να ασχολείται με τα ελληνόπουλα τις επαρχίας, τα καταστήματα βάζουν λουκέτα κατά χιλιάδες, οι νέοι μας κι όχι μόνο, μένουν άνεργοι, πρεσβείες και προξενεία κλείνουν και η πατρίδα μας εξευτελίζεται στον διεθνή χώρο.
Συνεχείς επιθέσεις δέχεται η ένδοξη ελληνική μας ιστορία. Θέλουν όχι μόνο να είμαστε κακόμοιροι οικονομικώς αλλά να αισθανόμαστε τιποτένιοι γι αυτό και προσπαθούν να μειώσουν την ένδοξη παρουσία των Ελλήνων στην παγκόσμια ιστορία.
Προδίδουν την Θράκη μας και την ξεπουλάνε στους Τούρκους. Αφήνουν τους Βορειοηπειρώτες στα νύχια των Αλβανών μαφιόζων. Επιτρέπουν στους γυφτοσκοπιανούς να απειλούν και να χλευάζουν την Ελλάδα. Κυνηγούν τους απογόνους των πεσόντων μας. Φέρνουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες να μας αλλοιώσουν πληθυσμιακά!!!

Μας υβρίζουν. Κοπρίτες, τζαμπατζήδες, αλήτες, παράνομους. Ο Υπ. Οικονομικών μας απειλεί με φυλακίσεις αν δεν πληρώσουμε τον "τρελλό" ΦΠΑ!!!! Ο Υπ. Μεταφορών μας απειλεί με αυτόφωρα αν δεν πληρώσουμε τα υπέρογκα διόδια και εισιτήρια!!!

Και μέσα στον γενικό χαμό βρίσκουν ευκαιρία να περάσουν κάθε νεοταξική εντολή για Κάρτα του Πολίτη, φοροκάρτα, κάρτα του μαθητή κλπ... ώστε να μας φακελώσουν μια και καλή στο παγκόσμιο σιωνιστικό σύστημα.
Ολα αυτά με πρόσχημα μια οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, οι προδότες πολιτικοί με τους φίλους τους, πλούσιους και τραπεζίτες... που μόνο σκοπό έχουν να αρπάξουν και τον τελευταίο ιδρώτα του εργαζομένου και να εξαγοράσουν "αντί πινακίου φακής" κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της πατρίδας μας....
Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Γιατί μας μισούν; Από πού ήρθαν; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Μήπως έφθασε πλέον η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα;
Η μήπως θα πρέπει να πέσει ακόμα χειρότερη πείνα....
Μήπως όταν ακούσουμε από τα χείλη των παιδιών μας "Πεινώ";
Πότε θα ξυπνήσουμε; Μήπως όταν πλέον θα περνάει το κάρο του δήμου να κουβαλάει τα θύματα της πείνας της νέας επώδυνης κατοχής
;

Χίλιες φορές αδέρφια να βλέπαμε στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο να κυματίζει μια άλλη σημαία παρά αυτό το κατάντημα. Γιατί θα γνωρίζαμε τον εχθρό και το τι πρέπει να κάνουμε για να ελευθερωθούμε. Τώρα όμως;
Κάποιοι από μας είναι τόσο τυφλοί. Τόσο δειλοί. Με νεκρωμένα εθνικά και κοινωνικά αισθήματα που ψηφίζουν ότι κι αν γίνει τα καθάρματα που καταστρέφουν την χώρα.
Είναι οι σύγχρονοι δοσιλόγοι της νέας κατοχής.
Μην αυταπατάσθε με τον "νέο πατριωτισμό" που ευαγγελίζεται ο αγνώστου εθνικότητος πολυπολιτισμικός πρωθυπουργός. Και οι Γερμανοί έλεγαν στην κατοχή πατριώτες όσους πρόδιδαν τους αντιστασιακούς... Ομως ο ελληνικός λαός γνώριζε....

Αδέρφια ήρθε η ώρα οι πατριώτες να ξεσηκωθούμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Σήμερα μας δίνεται μια ευκαιρία για ένα βροντερό ΟΧΙ που θα συνταράξει το καθεστώς και θα σήμανει την είσοδο της Ευρώπης στην λαίλαπα που άρχισε στην γειτονιά μας στην άλλη όχθη της Μεσογείου με μπροστάρηδες για μια ακόμα φορά τους Ελληνες.

Καλή Λευτεριά

ΘΑΝΟΣ

http://koukfamily.blogspot.com/2011/02/blog-post_9817.html

Το Colpo Grosso , με τα Ταμεία

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ JUNK-ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛ. ΔΗΜ. ΑΞΙΑΣ 17,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2008 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011, ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΞΙΑΣ 17,3 δισ. ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Με haircut 30%, τα Ταμεία θα χάσουν 7,5 δισ. ευρώ !
«Οι τράπεζες έχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 45 δισ. ευρώ, τα ταμεία 25 δισ. ευρώ και αν γίνει haircut στο συνολικό χρέος της χώρας της τάξης του 30%, όπως προεξοφλούν οι αγορές, τότε θα οδηγηθούμε σε μείωση συντάξεων αφού τα ταμεία θα χάσουν κατά 30% την αξία τους σε ομόλογα», ήταν η διατύπωση του κ. Προβόπουλου.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ !

-ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ;
ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

-Γιατί μετά την 31.12.2007 έπαυσε να ενημερώνεται η σχετική ιστοσελίδα, με την τρέχουσα απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των ταμείων;
-Ποια άλλη κοινωνική τάξη όσο η εργατική, σήκωσε τόσο βάρος(περικοπή μισθών, συντάξεων,κλπ) για να σωθεί(;) η χώρα από την πτώχευση;
-Ο ΚΑΚ και ο ΓΑΠ δεν γνώριζαν για τον τεράστιο κίνδυνο που εξέθεταν τα ασφαλιστικά ταμεία;
-Είχε δίκιο ο Λοβέρδος όταν έλεγε ότι δεν "υπάρχει σάλιο" στα ταμεία ή συμμετείχε και ο ίδιος, ως υπουργός, στο έγκλημα;
-Ο Κουτρουμάνης ο γιαλαντζί πράσινος συνδικαλιστής, γιατί δεν μίλαγε πριν γίνει υπουργός;
-Η Κατσέλη, δεν κατάλαβε τίποτα; Είναι δυνατόν ολόκληρη καθηγήτρια(δάσκαλε που δίδασκες), να μην μπορεί να συντάξει απογραφή της περιουσίας των ταμείων; Τι συμβαίνει;
Δ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ IMPERATOR και ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

Το μοντέλο της σημερινής Πρωθυπουργοκεντρικής σημερινής
Δημοκρατίας στην χώρα μας είναι :
Ο Πρωθυπουργός : Διορίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Πρωθυπουργός : Διορίζει την Ηγεσία της Δικαστικής Εξουσίας
Ο Πρωθυπουργός : Ελέγχει την Νομοθετική Εξουσία
Ο Πρωθυπουργός : Ηγείται της Εκτελεστικής Εξουσίας
Ο Πρωθυπουργός : Διορίζει τον Διοικητή της τράπεζας της
Ελλάδος ( Κεντρική Τράπεζα )
Ο Πρωθυπουργός : Ελέγχει το κόμμα. Ο Πρωθυπουργός : κ.τ.λ. κ.τ.λ........

Δηλαδή Πρωθυπουργός imperator δίκην Ρωμαίου Αυτοκράτορα .
Αν αυτό δεν είναι συγκαλυμμένη κοινοβουλευτική Δικτατορία
ελεεινής μορφής, τότε τι είναι ;

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

Κάνοντας μία αναδρομή της ιστορικής μνήμης στα οικονομικά της
Ελλάδος, θα παραθέσουμε τρείς ιστορικούς σταθμούς της
οικονομικής μας πορείας, γιά να έχουμε μία συγκριτική εικόνα
του παρόντος, μέσα στό ιστορικό γίγνεσθαι.
Πρώτος ιστορικός σταθμός της οικονομικής μας ιστορίας, τού
προσφάτου παρεθόντος, είναι το ‘ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ’ πού
ανεφώνησε στην Βουλή στίς 10 Δεκεμβρίου του 1893 ο τότε Κυβερνήτης της
χώρας, Χαρίλαος Τρικούπης. Μή μπορώντας η οικονομία μας να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα Χρέη της, η βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο, πού με την φράση αυτή ο Τρικούπης, δήλωσε επισήμως την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Κατόπιν αυτού , ως γνωστόν, επεβλήθη ο διεθνής οικονομικός
έλεγχος ( ΔΟΕ ) με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, σπίρτα, κ.τ.λ. Αυτή η περιπέτεια κράτησε μέχρι την είσοδό μας στήν ΕΟΚ.
Τό 1865 ιδρύθηκε η Λατινική Νομισματική Ένωση ( Λ. Ν. Ε. )
σε μία προσπάθεια ενοποίησης πολλών Ευρωπαϊκών νομισμάτων.
Η Γαλλία, το Βέλγιον, η Ιταλία, καί η Ελβετία, ήταν τα
ιδρυτικά μέλη της ένωσης αυτής μέ κοινό νόμισμα αναφοράς, το
Φράγκο. ΟΙ ισοτιμίες μεταξύ τών νομισμάτων Κάθε χώρας ήταν 1:1. Ελλάδα προσχώρησε το 1868, όπως και η Ρουμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Βενεζουέλα, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Σάν Μαρίνο και το 1889 και το Παπικό κράτος. Η ένωση αυτή σκοπό είχε να Συνδεθούν τα νομίσματα των συμμετεχουσών χωρών με το σταθερό Φράγκο.
Περαιτέρω αναφορά στην Λατινική Νομισματική Ένωση ( ΛΝΕ ) νομίζω δέν
Χρειάζεται, απλά καταγράψαμε συνοπτικά το ιστορικό αυτό
γεγονός. Επομένως το 1868 μπήκαμε στην Λ.Ν .Ε. και το 1893
επί Τρικούπη ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ. Δηλαδή μετά από 25 χρόνια.
Η ΛΝΕ, διαλύθηκε το 1927 μετά από 62 χρόνια. ( ελπίζω ότι
λόγω της επιτάχυνσης των γεγονότων η Ευρωπαική Νομισματική
Ένωση [ΟΝΕ] θά διαλυθεί σύντομα ).

Ένας άλλος ιστορικός σταθμός είναι το έτος 1921. Λόγω πολέμου
στην Μ. Ασία (1921 -1922 ) ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, κατάφερε
με την διχοτόμηση της αξίας του χαρτονομίσματος να αποφύγει
και τόν πληθωρισμό και την πτώχευση, αλλά και την συνέχιση
του ατυχούς εκείνου πολέμου χωρίς περαιτέρω ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
ΟΙδιεθνείς Τραπεζίτες (τοκογλύφοι ) τα ‘ έχασαν’!!! δέν το
περίμεναν !, χάσανε το « ψωμί » τους. Ένας τρίτος ιστορικής οικονομικής σημασίας σταθμός, είναι και η ένταξή μας στην οικονομική νομισματική ένωση ( ΟΝΕ ) της Ε.Ε.
Η τελευταία ημέρα κυκλοφορίας της ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΑΣ ήταν η
28η Φεβρουαρίου 2002. ( το ευρώ αποτελούσε κοινό νόμισμα της
Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου 2002 )
Ένας από τούς βασικούς πυλώνες κάθε κρατικής οντότητας είναι
και το ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ. Αυτό το χάσαμε στις 28 Φεβρουαρίου του
2002.
Σημείωση: θυμηθείτε την αλήστου μνήμης ,πρόεδρο της βουλής Μπενάκη .
Και έτσι χάσαμε το εκδοτικό προνόμιο πού αποτελεί πηγή
πλούτου, είναι ο« μυελός των οστών » πού παράγει « αίμα » δηλαδή ΧΡΗΜΑ,
απαραίτητο γία την άρδευση της οικονομίας. Αυτό το προνόμιο
είναι πλέον στα χέρια της Φραγκφούρτης (ευρωπαική κεντρική
τράπεζα ) ΕΚΤ.
Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι στα πρόθυρα της πτώχευσης μετά την ΟΝΕ.
Επομένως σε μία σύντομη ανακεφαλαίωση των όσων ιστορικώς
αναφέραμε έχουμε: Λατινική Νομισματική Ένωση(ΛΝΕ) και τώρα ΟΝΕ
Τότε επτωχεύσαμε, τώρα τα ίδια ( έχουμε ήδη πτωχεύσει )
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Xρίστος Α Αθανασόπουλος

ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ»

Ας τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/02/blog-post_5184.html


Η πρωτοφανής ιστορικά υπερσυσσώρευση αυξημένου λαθρομεταναστευτικού φορτίου στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι ούτε προϊόν ανέχειας, ούτε αποτέλεσμα κοινωνικής δυστυχίας όπως τεχνηέντως επιχειρούν να μας πείσουν οι ψευδεπίγραφοι ανθρωπιστές και οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» των αμφιλεγόμενων και καλά χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ και λοιπών γιαλατζή «προοδευτικών» και παρατρεχάμενων. Είναι πρωτίστως και κυρίως αποτέλεσμα κατευθυνόμενου και καλά οργανωμένου σχεδίου, με ενορχηστρωτή τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό και εκτελεστικά όργανα την ισλαμική μαφία του οργανωμένου δουλεμπορίου.
Ως πολιτική πρακτική, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τουρκική εθνική στρατηγική του «στρατηγικού βάθους» και υπηρετεί αταλάντευτα την επιδίωξη περαιτέρω διεύρυνσης του «ισλαμικού τόξου» που αποσκοπεί στην πολιτισμική και εθνική αλλοίωση της Ευρώπης συνολικά.
Στη βάση αυτού ακριβώς του στρατηγικού σχεδιασμού, οφείλουμε να καταδείξουμε τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους που συνθέτουν τη χορογραφία στο σύνολό της:
Α) Οι «δυστυχισμένοι» δεν επιλέγουν τη Σαουδική Αραβία και τον παράδεισο του Κατάρ που θα μπορούσε να αποτελεί τη γη της επαγγελίας για κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούν δουλειά και μεροκάματο επιβίωσης, και οι οποίες χώρες επιπροσθέτως είναι και Ισλαμικές, αλλά τη Χριστιανική Ελλάδα. Τυχαίο;;;

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/02/blog-post_5184.html

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον ΛΑΟ



Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές, διέκοψαν τη διάλεξη του αχυράνθρωπυ της democratic Governace, στο Πανεπιστήμιο Humboldt, σήκωσαν πανό και φωνάξαν , «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό». ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ.....

Απογείωσε τα ελληνικά CDS η Bundesbank και ο Γ.Παπανδρέου απαντά με πρόωρες εκλογές!

Πηγή http://sgalatas.blogspot.com/2011/02/cds-bundesbank.html

Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές!
Ένας πολιτικός εκβιασμός, μια ακόμα φορά εκ μέρους της περιβόητης οικογένειας Παπανδρέου (όσο και αν ο κ. Παπουτσής και οι συν αυτώ βουλευτές προσπάθησαν προχθές απ' το βήμα της βουλής να μας παρουσιάσουν τον Γ.Α.Π. ως ήρωα, πιθανώς ως αμερικάνο χολυγουντιανό ράμπο αλλά όμως όχι ως Έλληνα ξυπόλυτο ήρωα, των μύθων και της λεβεντιάς), προωθώντας εκλογές με λίστα, ένας εκλογικός τρόπος για να προωθήσει τους δικούς του, και όχι για πάταξη της εξόφλησης πολιτικών γραμματείων, δηλαδή θα δούμε πάλι να μας κυβερνούν Πάγκαλος και σία απ' τη μια και πιθανώς Βουλγαράκηδες και σία απ' την άλλη, λες και τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν αξιόλογα πρόσωπα για να βγούν στην πολιτική σκηνή, λες και ο ελληνικός λαός ακόμα δεν έμαθε απ' τα παθήματά του, και χαρακτηρίζεται απ' τον Γ.Α.Π. ως πολιτικά ανώριμος....
Την ίδια ώρα, των απειλών του Γ.Α.Π. περί πρόωρων εκλογών, η Κεντρική Γερμανική τράπεζα Bundesbank απογειώνει τα ελληνικά CDS, υποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, μεγάλη αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου και επαναφορά του φόβου των επενδυτών για επιδείνωση και όχι αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης.


Απογείωσε τα ελληνικά CDS η Bundesbank

Πάνω από τις 1000 μονάδες βάσης εκτινάχτηκε το CDS 1 έτους της Ελλάδας ενώ πάνω από τις 900 μονάδες βάσεις αναρριχήθηκε το CDS 5 ετών υποδεικνύοντας μεγάλη αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου και επαναφορά του φόβου των επενδυτών για επιδείνωση και όχι αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης. Η άνοδος ήρθε στον απόηχο της έκθεσης της Budensbank η οποία επιβεβαίωσε την αντιευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία και την έλλειψη διάθεσης για την επίλυση της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ η ΕΕ.

http://www.xrimanews.gr

Η Γερμανία μας πάει για πτώχευση

Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές!
Μάλιστα φαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό δεν θα υπάρξει η περίφημη επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, καθώς όλα θα μπουν στο τραπέζι στον πλαίσιο μίας συνολικής λύσης.

Ενώ δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε εδώ και καιρό ότι θα γίνουν βήματα στην κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου και ίσως επαναγοράς του χρέους με καλύτερους όρους, τώρα βλέπει να ασκούνται πιέσεις ακόμη και για πτώχευση της χώρας, με την Μέρκελ απόλυτα αδιάφορη να προωθήσει ακόμη και το σκληρό πακέτο, με τους νέους όρους για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και υπουργοί παραδέχονται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Και επιμένουν στην ανάγκη για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ώστε να εξασφαλίσει μία κάποια συναίνεση στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο της χώρας, καθώς και για βελτίωση της κυβερνητικής λειτουργίας.

Ορισμένοι δε δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο θεαματικής κίνησης με το σενάριο των εκλογών να μην έχει εγκαταλειφθεί. Επισημαίνουν δε μία ενδιαφέρουσα αποστροφή στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, περί της σημασίας να στηρίξει ο ελληνικός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης και προσθέτουν με νόημα ότι ο λαός μιλά κυρίως με ένα τρόπο, τις εκλογές. Κατά πόσο ο Γ.Παπανδρέου μπλοφάρει ή όχι θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ

ΠΡΟΔΟΤΗΣ... και με αποδείξεις πλέον ο Παπανδρέου.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

.....Η σχέση μεταξύ του Παπανδρέου και της Ελλάδας είναι μια σχέση, η οποία μπορεί ν' αποδειχθεί μοιραία. Η Ελλάδα είναι Θύμα και αναζητούμε το κατά πόσο ο Παπανδρέου ήταν πρωταγωνιστής σ' αυτήν την θυματοποίησή της και άρα το πόσο Θύτης είναι. Άρα τι αναζητούμε; Το κέρδος του, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει Κίνητρο γι' αυτόν .Το Κίνητρό του. Μέχρι τώρα δεν είχαμε Κίνητρο. Ο Γιώργος κατέστρεφε τη χώρα, αλλά γιατί το έκανε; Ο Παπανδρέου "προστατευόταν" από το αφηρημένο της λειτουργίας της πολιτικής. Λίγο η "αύρα" της προσωπικής του βλακείας, λίγο το "νέφος", λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τίποτε δεν φαινόταν καθαρά. Όλοι υπέθεταν ότι ο ρόλος του Παπανδρέου δεν είναι "καθαρός", αλλά κανένας δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Ακόμα και οι πιο καχύποπτοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ο Βλακογιώργος ήταν προδότης ή απλά βλάκας. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν αυτό το οποίο φαίνεται ή κάτι άλλο που δεν φαίνεται.
Όμως, αυτό το "νέφος" πλέον δεν υπάρχει. Δεν τον προστατεύει, γιατί εξαφανίστηκε. Το Κίνητρο του μικροκέφαλου Γιώργου μάς το αποκάλυψε ο καθ' ύλην αρμόδιος .Ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να το αποκαλύψει, εφόσον αυτός, λόγω θέσεως, μπορούσε να το γνωρίζει .Ο Ντομινίκ Στρος Καν .Ο Εβραίος ομοεθνής του Εβραίου Γιώργου. Τι μας αποκάλυψε; Ότι ο Παπανδρέου τον είχε πλησιάσει από τον Δεκέμβριο του 2009, γνωστοποιώντας του ότι "ενδιαφέρεται" για την "επέμβαση" του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

…….. Αντικειμενικά -και με βάση τους όρους της οικονομίας και όχι της πολιτικής- τι ήταν αυτό, το οποίο μας οδήγησε στο σφαγείο του ΔΝΤ; Η ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Η Ελλάδα κατέφυγε στο ΔΝΤ, γιατί δεν μπορούσε να δανειστεί με τους όρους που ίσχυαν για τους ομοιοπαθείς της. Δεν μπορούσε να δανειστεί, γιατί τα spreads της είχαν εκτοξευτεί στον "ουρανό". Τι οδήγησε όμως σ' αυτήν την κρίση δανεισμού; .Κρίση, την οποία δεν είχαν κάποιοι άλλοι .όχι πολύ "καλύτεροί" μας; Εκεί μας οδήγησε η "αποκάλυψη" του ελλείμματος, που έγινε από την "αφέλεια" της Τράπεζας της Ελλάδας σε συνδυασμό με το "λάθος" της ίδιας τράπεζας, που με την αλλαγή του Τ3 σε Τ10 οδήγησε σε κερδοσκοπία και συνεπώς σε "εξευτελισμό" των ελληνικών ομολόγων.
Αν αυτά τα δύο τα συνδυάσουμε, τι έχουμε; Έχουμε ένα Κίνητρο και έναν ύποπτο. Από πού προκύπτει αυτό; Προκύπτει από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε μια "άποψη" για το πού θα πρέπει να "πάει" η χώρα σε μια στιγμή που αυτή δεν "πήγαινε" μόνη της προς τα εκεί. Είχε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να "μπει" στο ΔΝΤ σε μια στιγμή που ούτε το ΔΝΤ το επιθυμούσε ούτε η Ε.Ε. το επέτρεπε. Είχε τη θέληση να την "οδηγήσει" ο ίδιος εκεί, εφόσον από μόνη της δεν "πήγαινε". Κίνητρο λοιπόν υπάρχει, εφόσον αυτός, ως Πρωθυπουργός, μπορούσε να την "οδηγήσει" σε μια κατάσταση που το ΔΝΤ θα επιθυμούσε και η Ε.Ε. θα έπαυε να έχει λόγους να το απαγορεύσει.
Ταυτόχρονα με το Κίνητρο υπάρχει και ύποπτος. Ταυτόχρονα με το Κίνητρο εκείνου που θεωρητικά "θέλει", υπάρχει και υποψία απέναντι σ' αυτόν που πρακτικά "μπορεί" να το κάνει. Ο Παπανδρέου δεν είναι μόνον ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που "θέλει" να "οδηγήσει" την Ελλάδα εκεί όπου επιλέγει, αλλά ταυτόχρονα είναι κι αυτός που βαστά το "τιμόνι", που μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Πρωθυπουργός είναι ο άμεσα "επιβλέπων" όλων των "οργάνων" του ελληνικού κράτους και άρα και της Τράπεζας της Ελλάδας. Είχε την εξουσία να ελέγξει τη "συμπεριφορά" της. Είχε την εξουσία να "πάει" την Ελλάδα ακόμα κι εκεί όπου αυτή δεν πήγαινε μόνη της .και άρα στον "θάνατο" του ΔΝΤ.
Τι πρέπει να κάνουμε, για να το επιβεβαιώσουμε αυτό; Να παρακολουθήσουμε το χρονικό ενός προμελετημένου εγκλήματος. Τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 ο Παπανδρέου αναζητά την επέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν γίνεται υπό εκείνες τις συνθήκες. Δεν μπορεί το ΔΝΤ να επέμβει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα σε μια χώρα, η οποία ανήκει στη ζώνη του Ευρώ. Το εξηγεί ο Στρος Καν στον Παπανδρέου και του το αποκλείουν οι Ευρωπαίοι ως επιλογή. Μία πιθανότητα μόνον υπάρχει, για να μπει το ΔΝΤ σε μια τέτοια χώρα .Η απειλή χρεοκοπίας. Άρα; Άρα, τι πρέπει να κάνει κάποιος με εξουσία, που θέλει να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ; Μεθοδεύει τη χρεοκοποπία.
Πώς γίνεται αυτό; Πότε χρεοκοπεί ένας πολίτης ή ένα κράτος; Όταν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις πάγιες ανάγκες του. Χρεοκοπεί μια χώρα, όταν αντιμετωπίζει αδυναμία δανεισμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ...Αν δεν κατορθώσει για τον οποιονδήποτε λόγο να δανειστεί, θ' αναγκαστεί να μπει στην "εντατική" του ειδικού δανεισμού, που ξεφεύγει από τη λογική της αγοράς και μπαίνει στη λογική της κηδεμονίας.
Όμως, εκείνη τη εποχή, που γίνεται από τον Παπανδρέου η "κρούση" στον Στρος Καν, πρόβλημα τέτοιο δεν υπάρχει. Τα ελληνικά spreads είναι φυσιολογικά και η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί για το σύνολο των ετήσιων αναγκών της. Δύο μήνες πριν από αυτήν την "κρούση" στον Στρος Καν και δύο μήνες μετά την "κρούση" αυτήν μπορούσε η Ελλάδα και άρα ο Παπανδρέου να δανειστεί με φυσιολογικούς όρους από την αγορά. Μπορούσε να δανειστεί, όπως έκανε η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία ή το Βέλγιο .Χώρες, ο οποίες ήταν και είναι σε εξίσου άσχημη οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα. Μπορούσε να δανειστεί. και σήμερα η Ελλάδα να μην βρίσκεται υπό τη "μπότα" του ΔΝΤ .Να βρίσκεται στο ίδιο "κοπάδι" με τους άλλους και όχι να είναι το μαύρο "πρόβατο", που βρίσκεται μόνο του στη "θύελλα" της κερδοσκοπίας .Να ακολουθεί σήμερα οικειοθελώς και αυτοβούλως τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι υπό την απειλή του ΔΝΤ .Να συνέχιζε ν' απολαμβάνει την ασυλία της σ' ό,τι αφορά τα περιουσιακά της δικαιώματα και όχι να τα έχει παραχωρήσει στους δανειστές της και στα αγγλικά δικαστήρια .Να απολαμβάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και όχι να βρίσκεται υπό ξένη κατοχή.
Όμως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναζητούσε εν κρυπτώ την επέμβαση του ΔΝΤ, δεν δανείστηκε. Επί τέσσερις μήνες δεν δανειζόταν, ενώ φαινόταν προς τα πού πάει η κατάσταση. Στην πραγματικότητα δεν δανείστηκε, προκειμένου -όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα- να δρομολογήσει την προσωπική του άποψη, την οποία όλοι μας πλέον -και άρα εκ των υστέρων- αναγνωρίζουμε ως "θανατηφόρα". Δεν δανείστηκε, προκειμένου να προστατεύσει την Ελλάδα από την κερδοσκοπία, τοποθετώντας την "κάτω" από το "υπόστεγο" του σίγουρου δανεισμού και μαζί με όλους τους άλλους ευρωπαίους εταίρους. Δεν δανείστηκε τα ζωογόνα δάνεια και ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός, τον οποίον ελέγχει ο ίδιος, κάνουν τα "αυτοκτονικά" εκείνα λάθη, τα οποία στη συνέχεια οδηγούν στην αδυναμία δανεισμού και άρα στην κρίση χρέους, που απειλεί με χρεοκοπία και άρα εξυπηρετεί τα αρχικά σχέδια του Παπανδρέου. Είναι πλέον προφανές ότι ο Παπανδρέου είχε εξ' αρχής αυτόν τον σκοπό. Γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας -το επιβεβαιώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας- και παρ' όλα αυτά "κλέβει" την εκλογική νίκη με το ".χρήματα υπάρχουν" και ".αυξήσεις θα δοθούν". Την ίδια ακόμα ημέρα της "κλεμμένης νίκης" η Τράπεζα της Ελλάδας βάζει ένα ολέθριο "αυτογκόλ", μετατρέποντας το Τ3 σε Τ10 και στην πραγματικότητα εξευτελίζει τα ελληνικά ομόλογα και άρα την αξία των "επενδύσεων" των δανειστών μας. Αυτή είναι μια "σύμπτωση", η οποία παραείναι πονηρή, για να είναι τυχαία. Γιατί; Γιατί με τη νίκη Παπανδρέου αφήνονται κάποιοι να κερδίσουν από αυτήν τη "σύμπτωση" και αφού έχουν κερδίσει εις βάρος των ελληνικών ομολόγων, μόνον τότε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας "αποκαλύπτει" το δημοσιονομικό έλλειμμα. Όλα πήγαιναν "καλά" για όσο διάστημα τα τρωκτικά της Τράπεζας της Ελλάδας έκλεβαν από τα ομόλογα. Μόλις ολοκληρώθηκε το βραχύχρονο πλιάτσικο των ομολόγων, ανακοινώθηκε το "έλλειμμα", το οποίο οδήγησε στην καταστροφή της εισόδου μας στο ΔΝΤ.

…....Η είσοδός μας στο ΔΝΤ δημιουργεί νόμιμη προμήθεια γι' αυτόν που θα την κάνει. Τεράστια νόμιμη προμήθεια, εφόσον το ποσό είναι τεράστιο. Το ελάχιστο να πάρει κάποιος -για τη μετατροπή 250 δις "χαλαρών" ομολογιακών δανείων σε "σκληρά" ενυπόθηκα-, αυτό θα είναι μερικά δις. Αν δεν τα πάρει, θα είναι κορόιδο, εφόσον προβλέπονται. Είναι κορόιδο ο Παπανδρέου; Μήπως γι' αυτό βιαζόταν να μας βάλει στο ΔΝΤ; Μήπως γι' αυτό αναζητούσε την πανάκριβη "βενζίνη" των μαυραγοριτών και δεν "φούλαρε" με τη φθηνή "βενζίνη" της αγοράς; Μήπως εξ' αρχής αναζητούσε το "μπαξίσι" των μαυραγοριτών; Μήπως γι' αυτό το πλούσιο "μπαξίσι" ήθελε να γίνει πάση θυσία -ακόμα και με ψέματα- Πρωθυπουργός; Μήπως "έβλεπε" μελλοντική κρίση δανεισμού και ήθελε να είναι αυτός, εκείνος ο οποίος θα έπαιρνε την προμήθεια από την αλλαγή των όρων δανεισμού; Μήπως "βοήθησε" μόνος του την επιβεβαίωση αυτού που "έβλεπε"; Μήπως, επειδή αργούσε λίγο η "πρόβλεψή" του, την επιτάχυνε με την εξουσία του;
Αυτό δεν δίνει μια λογική εξήγηση για τον λόγο για τον οποίον δεν δανειζόταν επί μήνες, φέρνοντας την ελληνική οικονομία στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ; Μήπως γι' αυτό έπαιζε τα παιχνίδια του με την Τράπεζα της Ελλάδας και τους τοκοκλύφους; .Να "φάει" γρήγορα η ελληνική οικονομία τα αποθέματά της, για να "πεινάσει" απότομα; Έκανε συνειδητά λάθη ως Πρωθυπουργός, γιατί έβλεπε προσωπικά οικονομικά κέρδη από τα λάθη αυτά; Έγινε δισεκατομμυριούχος ο Γιωργάκης με το ξεπούλημα της χώρας; Έγινε συνάδελφος του Μουμπάρακ, του Αλί και του Καντάφι; Θα δούμε τα παιδιά του και τα αδέρφια του στις μελλοντικές λίστες του Forbes; Μήπως γι' αυτόν τον στόχο τα έδωσε "όλα" στις εκλογές και τις "έκλεψε", λέγοντας ότι ".λεφτά υπάρχουν", την ίδια ώρα που έκανε μυστικές συζητήσεις με το ΔΝΤ; Πώς εξηγείται ότι την ίδια ώρα, που ακόμα μοίραζε επιδόματα αλληλεγγύης και αυξήσεις μισθών, συζητούσε και με τους τοκογλύφους;
Μετά τις δηλώσεις του Στρος Καν, έπρεπε η Δικαιοσύνη να "κινηθεί". Έπρεπε η Δικαιοσύνη να δει αν το Κίνητρο, που αποκάλυπτε ο Στρος Καν, είχε "μετάφραση" σε υλικό προσωπικό κέρδος για τον Παπανδρέου. Ως εκ τούτου έπρεπε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να καλέσει τον Παπανδρέου και να του ζητήσει -για λόγους προστασίας των εθνικών συμφερόντων και εφησυχασμού της κοινής γνώμης- να του παραδώσει όλους του τους τραπεζικούς λογαριασμούς .Χωρίς καν να τεθεί θέμα δήθεν "ποινικοποίησης" της πολιτικής ζωής .Για την τιμή της Δικαιοσύνης, την κοινωνική ειρήνη και στο όνομα των εθνικών συμφερόντων. Δεν χρειαζόταν καν να τον ρωτήσει για την πολιτική ουσία της επιλογής του ν' αναζητήσει τη "βοήθεια" του ΔΝΤ. Πρωθυπουργός είναι και μπορεί να έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις. Ο λαός τον ψηφίζει και ο λαός τον κρίνει γι' αυτές τις επιλογές. Αυτά όλα είναι πολιτικά ζητήματα και δεν αποτελούν αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Δεν χρειαζόταν καν να καλέσει τον Στρος Καν να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του……
Ολόκληρη η ανάλυση του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

22/2/11

Φέσι 41,8 δισ. μας φόρεσε το 2010 ο papaEvraiou

Φτάσαμε στα 340,2 δισ. από 298,5 δισ. το 2009 και πάμε για 362,230 δις

Το δημόσιο χρέος της χώρας στη διάρκεια του 2010, διογκώθηκε κατά 41,8 δισ. ευρώ ή κατά 18 μονάδες του ΑΕΠ. Τα χρεολύσια των ομολόγων των επόμενων ετών θα διογκωθούν περαιτέρω από το νέο δανεισμό που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του μηχανισμού στήριξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), στις 31 Σεπτεμβρίου το δημόσιο χρέος της χώρας αποτιμήθηκε σε 340,28 δισ. ευρώ, έναντι 298,52 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος του 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το νέο χρέος των 41,8 δισ. ευρώ που προέκυψε το 2010, μόνο τα 23 δισ. ευρώ οφείλονται στο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από:
- Την ανάληψη χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα οποία εκδόθηκαν ομόλογα. Μόνο εντός του Δεκεμβρίου εκδόθηκαν ομόλογα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, για την ανάληψη χρεών του ΕΛΓΑ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΕΓΕΠ κ.λπ. ενώ ομόλογα ύψους 500 εκατ. ευρώ εκδόθηκαν για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
- Την προσθήκη στο χρέος των καταπτώσεων νέων εγγυήσεων και ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.
Στα 340,28 πρέπει να προστεθεί η τρίτη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, από τις χώρες της Ευρωζώνης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, που έγινε τελικά τον Ιανουάριο.

Σε εφιαλτικά επίπεδα εκτοξεύονται τα χρεολύσια στα επόμενα χρόνια, λόγω κυρίως της μικρής διάρκειας των δανείων του μηχανισμού στήριξης (3 και 5 έτη).
Ειδικότερα, από το χρέος των 340,28 δισ. ευρώ:

- Το ποσό των 40,5 δισ. ευρώ, ή το 11,9% είναι ληξιπρόθεσμο εντός του 2011. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα χρεολύσια των ομολόγων και των εντόκων γραμματίων.

- Τα ομόλογα που λήγουν από το 2012 μέχρι και το 2016 ανέρχονται σε 144,9 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες λήξεις χρεολυσίων μέχρι τώρα εντοπίζονται στο έτος 2014 που φτάνουν στα 48 δισ. ευρώ.

- Τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2016, ανέρχονται σε 154,9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα χρεολύσια των ομολόγων των επόμενων ετών θα διογκωθούν περαιτέρω από το νέο δανεισμό που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του μηχανισμού στήριξης, τις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων και των μακροπρόθεσμων ομολόγων, αργότερα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Τα δάνεια από το μηχανισμό στήριξης μειώνουν τη μέση διάρκεια του ελληνικού χρέους. Το 2010, η μέση διάρκεια του δανεισμού ήταν μόλις 3,68 έτη, από 5,66 έτη το 2009 και 10,96 έτη το 2008.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για την εξέλιξη του χρέους, μετά τις αναθεωρήσεις και τις προσθήκες των swaps και των χρεών των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του έτους 2011 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 362.230 εκατ. ευρώ ή 158,6% του ΑΕΠ.

Ζητείται Ελπίς (Κ. Μπετινάκης)

Η έξωθεν ελεγχόμενη δημοκρατία μας
πηγή http://www.styx.gr


Όταν ο συντονιστής –αντιπρόεδρος λέει πως «δεν υπάρχει συντονισμός», όταν ο Πρετεντέρης και ο Αλαφούζος σταμάτησαν να στηρίζουν τον ΓΑΠ τον ελάσσονα, τότε, κάτι τρέχει.

Η διαπίστωση της στροφής, είναι ολοφάνερη στα βραδινά δελτία ειδήσεων που έχασαν το διθυραμβικό φιλοκυβερνητικό τους χρώμα.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κλέβει το λαό» κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και ο τρόπος που σχολιάστηκε, δείχνει ότι έχει χάσει πλέον ακόμα και προπύργια όπως το ΒΗΜΑ: «Κακά τα ψέματα, αλλά ο κ. Παπανδρέου είδε στο Βερολίνο, αυτό που οι εδώ αρχές δεν του επιτρέπουν να δει, αναπτύσσοντας αστυνομικά μέτρα και κλοιό προστασίας στις εξόδους του. Συνειδητοποίησε έτσι κι εκείνος ότι η τρέχουσα πολιτική διαχείρισης της κρίσης έχει μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς δεν πείθει τα πλήθη και το χειρότερο διαμορφώνει περιβάλλον αντιπαράθεσης που ξεπερνά τα συνήθη όρια». Σχολιάζει ο Αντώνης Καρακούσης.

«Είμαστε σε δημοκρατική χώρα, ακούστε με και μετά διαμαρτύρεστε», είπε προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του μ’ εκείνο το ύφος που δείχνει ότι δεν έχει πάρει μυρωδιά… «Μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε τα προβλήματα», ήταν το «ατράνταχτο» επιχείρημα εκείνου που χαριτολογώντας είχε πει λίγους μήνες νωρίτερα, πως «στη θέση τους κι εγώ θα έβγαινα στους δρόμους»…

Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως, περιγράφει ο Χρήστος Γιανναράς στην Καθημερινή: «Η εξουσιαστική ιταμότητα των υπαλλήλων της «τρόικας» δεν είναι συμπτωματική απρέπεια συμπεριφοράς. Είναι συνεπές αποκύημα του «κλίματος» των σχέσεών τους με την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε: Επτά μήνες, από την επομένη της ορκωμοσίας του, ο πρωθυπουργός σεργιάνιζε στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής ισχύος διαφημίζοντας την οικονομική χρεοκοπία της χώρας του, τη φαυλότητα, την ανυποληψία της. Και οι υποψήφιοι δανειστές ανέβαζαν συνεχώς τον πήχυ των τοκογλυφικών τους ορέξεων. Προτάσεις δανεισμού με ελάχιστο επιτόκιο, από τη Ρωσία και την Κίνα, τις απέρριπτε ασυζητητί – γιατί; Δεν το εξήγησε. Ώσπου ο δανεισμός από τις «αγορές» έφτασε να γίνει ανέφικτος και η χώρα παραδόθηκε «αυτονόητα» στην «τρόικα»: Υπέγραψε ο πρωθυπουργός την «άνευ όρων» παραίτηση (όλων μας) από κάθε μορφή εθνικής κυριαρχίας: οικονομική, εδαφική, υποδομών, παραγωγικών πηγών, εργασιακού δυναμικού, πολιτισμικών θησαυρισμάτων. Η πρόσφατη ξαφνική απαίτηση των άξεστων μανδαρίνων για 50 δισ. από την κρατική περιουσία ως το 2015, συστοιχεί πλήρως με τη λογική του «Μνημονίου».

Αλλά η κατάσταση στη Χώρα είναι πλέον –δυστυχώς- μη αναστρέψιμη, για όσους γνωρίζουν καλά, πως εξέλιπαν πλέον και τα θαύματα.

Αν το σύνθημα για το μεγάλο φαγοπότι είχε δώσει ο πατήρ Ανδρέας, μ’ εκείνο το περίφημο «είπαμε να πάρει ένα δωράκι…» έχει γίνει τώρα πλέον της τρελής μια και όλα συγχωρούνται και οι τυχεροί που κατά καιρούς υπουργοποιήθηκαν περνούν -συνταγματική αδεία- αβρόχοις ποσί, από εξεταστικές, ανακριτικές και ο,τι άλλο θέλεις που γίνονται έτσι για το θεαθήναι.

Και η λύση θα ήταν οι επερχόμενες αναπόφευκτες εκλογές, αν υπήρχε στην ατμόσφαιρα διαφαινόμενη λύση πλην «Εγώ ή το χάος» (που έφερα).

Εξ ου και το κίνημα της ανομίας: «δεν πληρώνω».

Ουδείς την έχει διακρίνει τη λύση, πλην της στείρας «αντίστασης». Άραγε ποιοι θέλουν τις εκλογές εκτός εκείνων που έτσι θα καταμετρήσουν τις δυνάμεις τους; Επειδή εδώ που μας έφεραν όλοι τους, δεν υπάρχει κάποια ευανάγνωστη πρόταση. Παρά μόνο η αριθμητική καταμέτρηση.

Θλιβερή η εικόνα της στείρας αντιπαράθεσης στα τηλε-παράθυρα με τις κοκορομαχίες χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Και το φταίξιμο πάντα στους πρώην… Και το επιχείρημα, «δεν υπάρχει άλλη λύση».

Το άσχημο είναι πως ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πείθονται ‘ενθεν και ένθεν, την ώρα που όλα είναι ολοφάνερα μπροστά τους. Εκείνη όμως η βροχή της «πλέριας ενημέρωσης», είναι που χαλάει τη σούπα. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει τι να διαλέξει απ΄όλα αυτά που του δίνονται ως χείμαρρος, με το σύνθημα «όλη η αλήθεια στο λαό». Μόνο που ο καθένας έχει και την δική του αλήθεια.

Το σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας πλέον έχει δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση. Κι ο τραγέλαφος δημιουργείται καθώς βουλευτές καταγγέλλουν τους «ισχυρούς» συνδικαλιστές. Ξεχνώντας ότι η κομματοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι δική τους ευθύνη.

Γεγονός είναι ότι θέσεις εργασίας χάνονται, επιχειρήσεις κλείνουν και άμεσο αποτέλεσμα είναι ότι ο μεγάλος χαμένος είναι το κράτος, από την απώλεια ΦΠΑ, άλλων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και τόσων άλλων δυσμενών επιπτώσεων του παγώματος στην αγορά.

Κι αυτό θα συνεχιστεί, ώσπου να βρεθεί κάποιος να μας πείσει ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και ότι το φως αυτό, δεν είναι η λάβα στο κέντρο της γης…

20/2/11

Χωρίς μισθοδοσία η πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι

Πηγή http://www.thermopilai.org/

Έκκληση για καταβολή της μισθοδοσίας από την πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι! Δεν έχουν να πληρώσουν τους ντόπιους υπαλλήλους ούτε και την βενζίνη για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα! Ο πρέσβης στην Κένυα ζητεί από το Ελληνικό κράτος αν σκοπεύει να κλείσει την πρεσβεία μας ,να το κάνει αξιοπρεπώς και να αποφύγει τον διασυρμό. Αυτό μας θυμίζει προηγούμενες χρεοκοπίες της χώρας που έκλεισαν σχεδόν όλες οι πρεσβείες στο εξωτερικό...

Μέχρι και το μαγνητόφωνο για τα πρακτικά της ΕΣΗΕΑ έκανε φτερά

Δεν χάθηκαν μόνο αρχεία της ΕΣΗΕΑ και διευθύνσεις μελών της, στην τελευταία κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης αλλά και το ψηφιακό μηχάνημα του ΔΣ, που χρησιμοποιείται για τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Μετά τις καταγγελίες της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων υποχρεώθηκε ο γενικός γραμματέας Α.Νταβανέλλος να δηλώσει στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης την απώλεια και να ζητήσει από το ΔΣ να αποφασίσει να κάνει καταγγελία, μήπως και βγάλει από πάνω του τις ευθύνες.

Η συγκομιδή ωστόσο από τις διάφορες… «επισκέψεις» τρίτων στην ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνει:

-αρχεία
-κινητό τηλέφωνο
-κατάλογο με τα στοιχεία των μελών
-την επίσημη σφραγίδα της Ένωσης

Το καταπληκτικό είναι ό,τι ανάρτηση στο διαδίκτυο συγκεκριμένου μπλόγκ, που συνήθως πλέκει το εγκώμιο της ομάδας Κουμπιά-Σπανοπούλου-Νταουντάκη,…. διαβεβαιώνει ό,τι δεν χάθηκε, λέει, τίποτα και όλα είναι στη θέση τους.
Ο λόγος βέβαιαείναι προφανής.
Kάποιοι επιχειρούν να κουκουλωθεί και αυτή η υπόθεση.…

Στα πρακτικά ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως με πρόταση Νταβανέλλου-Σόμπολου,καταχωρείται από την πλειοψηφία:

«…..Μετά την κατάληψη του κτιρίου …. στις 10.2.11, διαπιστώθηκε η απώλεια ενός τηλεφωνικού καταλόγου όλων των μελών και ενός ψηφιακού ηχογράφου της ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ αποφασίζει να δηλωθεί η απώλεια στην αστυνομία……….».

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει τίποτα.
Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο και για το τι συμβαίνει με τις καταγγελίες, που αφορούν το Ταμείο της ΕΣΗΕΑ, αφού εκτός των άλλων παραμένουν ανείσπρακτα:
-346.οοο ευρώ από συνδρομές μελών που έχουν παρακρατήσει εργοδότες
-- ποσά δυο τριμηνων για αγγελιόσημο από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
-ποσά τριών τρίμηνα για αγγελιόσημο από τον ΕΔΟΕΑΠ
-και άλλα πολλά.

Όπως επισημαίνει σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Δημήτρης Τσαλαπάτης:

«Μέσα σε μια τέτοια διάλυση και παρακμή, πως να περισσέψει στην θλιβερή πλειοψηφία του ΔΣ, χρόνος, ώστε να σταθούν οι ΣΣΕ όρθιες. Απλώς κάθε μέρα, που κόβονται μισθοί και συντάξεις, σηκώνουν ψηλά τα χέρια, στην κάθε μορφής αυθαιρεσία από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες, που πετάνε το κόσμο στο δρόμο και στην διαπλοκή, που μαζί με τους παπαγάλους της, κάνουν σκουπίδια δικαιώματα και Ενημέρωση».

(Εφημερίδα Το ΠΑΡΟΝ)

Έριξε μολότοφ στον papaEvraiou και ο Κοεν του

Ο Πινόκιο είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009

Ο κ. Αχυράνθρωπος, ( «πρωθυπουργός») είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Στράους-Κοεν, όταν ο «Ελληνας» πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Οπως τόνισε στις Βρυξέλλες, δεν ετίθετο ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ. Μία ημέρα πριν, ο διεθνής οργανισμός επίσης το είχε διαψεύσει. Όπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, «θα μπορούσαμε να εμπλακούμε μόνο κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών αρχών, και εννοείται των ελληνικών αρχών. Έχει συμβεί αυτό; Οχι». Ο κ. Λίπσκι έλεγε την αλήθεια: Δεν υπήρχε ακόμη επίσημο αίτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητήθηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ μεταξύ των δύο ανδρών.

Εξάλλου, όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφάσιζαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στην ιδέα του ΔΝΤ, αυτή τη φορά υπό τη μορφή απειλής: Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον διεθνή οργανισμό. Είχε προηγηθεί η οδυνηρή εμπειρία του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανησυχία παραγόντων των αγορών, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα κηρύξει στάση πληρωμών και πότε θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από την αρχή, ουσιαστικά, της κυβερνητικής του θητείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν αναζήτησε πρώτα μία λύση εντός της Ε. E.; Και αν είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς τη δεινή κατάσταση της χώρας, πώς εξηγείται η απροθυμία του να λάβει μέτρα δραστικής περιστολής του δημοσιονομικού ελλείμματος τους μήνες που ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση, υπό το κράτος της ανησυχίας για το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων που συμφώνησε με την τρόικα, επιλέγει να επιτεθεί στο «ύφος» των εκπροσώπων της, η απάντηση φαντάζει εύκολη...

Το ντοκιμαντέρ του Canal+ αναμένεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και στη Γαλλία, καθώς ο κ. Στράους-Κοέν προχωρεί σε αποκαλύψεις και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του ΔΝΤ προβάλλει ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του κ. Σαρκοζί. Ο κ. Στρος-Καν φέρεται να σχεδιάζει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας μέσω… Ελλάδας, δρέποντας τις δάφνες της διάσωσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Όσο για τον κ. Σαρκοζί, δεν σκοπεύει να αφήσει το μονοπώλιο της διάσωσης του ευρώ στο ΔΝΤ και τον πολιτικό του αντίπαλο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευθεί η προσέγγισή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την προστασία της Ευρωζώνης.

Πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100072_20/02/2011_433401

19/2/11

Ένα βήμα πριν την προσάρτησή μας σε άλλη χώρα (Κ. Μπετινάκης)

Προσπαθώντας να εξαφανίσουν και την εθνική μας συνείδηση

πηγή http://www.styx.gr

Η μεγάλη αντίδραση των Σκοπιανών στην ονομασία Σλαβομακεδονία, Σλαβομακεδόνες, σλαβομακεδονική γλώσσα, είναι η πρόφαση ότι «δεν το δέχονται οι αλβανοί που ζουν στη χώρα τους…

Κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου (όταν όλοι οι άλλοι το έγραφαν Κόσοβο) στην αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβία, είχα επανειλημμένα κατηγορηθεί από τους «πολιτικά ορθούς» όπως αυτοαποκαλούνται, επειδή έγραφα αλβανόφωνους και όχι αλβανούς τους ουτσεκάδες…

Τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών ο ΓΑΠ ο ελάσσων… Σήμερα τον έχουμε πρωθυπουργό με υπΕξ τον Δρούτσα, (χε-χε!)

Ανακάλεσαν ξαφνικά στην Αθήνα τον πρόξενό μας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου Καμαρινό, επειδή «εγκλημάτησε»: Σε ομιλία του χρησιμοποίησε τους όρους «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος»! Λέξεις που είναι φαίνεται απαγορευμένες για το Υπουργείο Εξωτερικών κι ας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο αυτές απ’ όλους τους Έλληνες και είναι στη συνείδηση όλων των μη εμφορούμενων από τις νέες αντεθνικές ιδέες που μας έχει φέρει η αντεθνικά σκεπτόμενη υπόδουλη κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στο NOIAZOMAI.net , ο πρόξενος Οικονόμου δήλωσε:

«Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο! Εάν ήμουν στην Καμπέρα ή κάπου αλλού, θα λειτουργούσα υπό άλλες συνθήκες. Αλλά ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο… Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα Εθνικά Θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»!!!

Και ο πρόξενος Οικονόμου κατέληξε: «Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»

Θυμίζουμε ότι σε ιστορική ομιλία-παρακαταθήκη του Γεωργίου Παπανδρέου, (παππού του σημερινού «Πρωθυπουργού), στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960 (31/5) είχε πει για τη Βόρειο Ήπειρο: «Εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο…η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος»!

Τι ελληνικά τι τουρκικά…

Αλλά για να καταλάβουμε τι νοοτροπία έχει εκείνος που παραχώρησε πλέον οικειοθελώς και χωρίς αντίσταση την εθνική μας ανεξαρτησία πρωθυπουργός…

Ξεκινώντας λοιπόν, την άτυπη ακόμα, προεκλογική του εκστρατεία από την Θράκη, την πλέον ευαίσθητη περιοχή στη Χώρα, είπε ξεκάθαρα ότι επίσημη δεύτερη γλώσσα θα είναι η τουρκική». Αυτό εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης: «οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά»!!!

Αναγνωρίζεται έτσι, και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή -ντε φάκτο- επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!

Αλλά, το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει στους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και στην Πομακική Διάλεκτο, εκείνος τους μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!! Τους παρέδωσε κι αυτός στο προξενείο. Υπάκουος στις οδηγίες που προφανώς έχει λάβει ...
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

του Κ.Κυριακόπουλου

Το φυτίλι του λαθρομεταναστευτικού έχει ήδη ανάψει και οι εξελίξεις θα είναι αρπόβλεπτες.Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανή εθνικό και πολιτισμικό εκβιασμό...
Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις αμήχανη και δέσμια της ολέθριας πολιτικής της...Και οι αδίστακτοι "ανθρωπιστές" σε αγαστή σύμπνοια με τα σκοτεινά κέντρα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού, απειλούν να πυροδοτήσουν εξελίξεις απρόβλεπτες για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Τώρα που οι μάσκες της υποκρισίας πέφτουν και οι υποκριτές κατεργαραίοι αποκαλύπτουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο, όλα πλέον γίνοντια ξεκάθαρα:
1. Καρφάκι δε τους καίγεται για τη δήθεν ανθρώπινη πλευρά της περιπέτειας των "δυστυχισμένων" τους.
2. Το μοναδικό το οποίο τους ενδιαφέρει είναι η ολέθρια επένδυσή τους που αποσκοπεί σε μια γενικευμένη και επικίνδυνη κοινωνική έκρηξη με μοχλό τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και με απρόβλεπτες δυστυχώς προεκτάσεις.

Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πρωτοφανή εφιάλτη...


Κανένας εφησυχασμός...
Καμία επανάπαυση...
Και κυρίως κανένα συγχωροχάρτι στους απερίσκεπτους συνενόχους αυτής της ολέθριας πολιτικής ανοχής.

Επιδιώκουν το αιματοκύλισμα και τον Εθνικό διχασμό. Ας μην τους το επιτρέψουμε.

Την ώρα της κρίσης που οσονούπω πλησιάζει απειλητική, οφείλουμε όλοι να καταδείξουμε τους μεγάλους ενόχους για το Εθνικό έγκλημα που σχεδιασμένα οργανώνεται.

Και αυτοί είναι:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html

Η ΤΡΥΠΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΑ ΑΝΙΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Στο παρασκήνιο μιας καθ όλα φαιδρής χορογραφίας, εκείνοι που γνωρίζουν ως και την τελευταία του λεπτομέρεια, είναι μονάχα οι εμπνευστές και οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εκείνο όμως που έχει σημασία για όλους εμάς, είναι να επιχειρήσουμε να αντισταθούμε στη γενικευμένη προσπάθεια αποβλακοποίησης στην οποία επιχειρούν να εντάξουν ομαδικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Όχι γιατί έχουμε κάποιο λόγο να αμφισβητήσουμε πως τα σχέδια των ισχυρών αποσκοπούν στην απόπειρα της περαιτέρω συγκεντροποίησης των κεφαλαίων, με συνεπακόλουθο την ενδυνάμωση της δυνατότητας τους στην πολιτική χειραγώγηση των εξελίξεων και την καθολική υποταγή του πολιτικού συστήματος στις ιδιαίτερες στοχεύσεις τους.

Αλλά γιατί η αποκρουστική μπόχα των στρατηγικών τους επιδιώξεων, υπερτερεί - και εν πολλοίς επικαλύπτει - τον πιθανολογούμενο ρεαλισμό που ενσωματώνεται στα επικοινωνιακά τους τερτίπια.

Ας συνοψίσουμε:
1.Η διοίκηση της Alpha Bank απέρριψε την συγχωνευτική επίθεση «φιλίας» που αίφνης θυμήθηκε να επαναφέρει η διοίκηση της «ΕΘΝΙΚΗΣ».
2.Ετσι η «μη αιτηθείσα» (unsolicited) έγγραφη πρόταση της "Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. αφού πυροτεχνούργησε κάμποσο στον μαύρο ουρανό της χρηματαγοράς, έσβησε «άδοξα» στη λασπουριά της παγιωμένης οικονομικής αβεβαιότητας, που έφερε στον τόπο την καθολική κοινωνική μελαγχολία.
3.Οι δικαιολογίες καθ όλα βολικές, νομότυπες και το σημαντικότερο διαχρονικές και παντός καιρού αφού αρκούνται στην επίκληση των οικονομικών συγκυριών και την ανάγκη διαφύλαξης των συμφερόντων των «μετόχων»...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/02/blog-post_7678.html

Yπάρχει προηγούμενο για τον papa-Evraiou

Οι Τούρκοι δίκασαν τον Αντναν Μεντερές...



.....και τον κρέμασαν


Ο Αλί Αντνάν Ερτεκί Μεντερές (τουρκ.: Ali Adnan Ertekin Menderes) ήταν Τούρκος πολιτικός, 13ος πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Γεννήθηκε το 1899 στο Αϊδίνιο. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο της Σμύρνης και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή της Άγκυρας. Το επίθετό του προέρχεται από την ελληνική λέξη Μαίανδρος και τo έλαβε μετά την υπό του Κεμάλ Ατατούρκ επιβολή της υποχρεωτικής πατρογονικής επωνυμίας, από τον ποταμό Μαίανδρο, όπου και διατηρούσε πολλά πατρικά κτήματα.

Ασχολούμενος με τη πολιτική, εκλέχθηκε στην αρχή βουλευτής Αϊδινίου και υπήρξε πρόεδρος και εισηγητής διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Το 1945 ίδρυσε το Δημοκρατικό Κόμμα. Μετά τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 14 Μαΐου 1950, ανέλαβε την προεδρία της τουρκικής κυβέρνησης. Τότε ως Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Φουάτ Κιοπρουλού επισκέφθηκε την Αθήνα κατά τον Απρίλιο του 1952, όπου είχε σοβαρές συνεννοήσεις με την ελληνική κυβέρνηση επί κοινού αμυντικού δόγματος (οργάνωση κοινής άμυνας με συντονισμό κοινής πολιτικής) για την είσοδο αμφοτέρων των Χωρών στο ΝΑΤΟ. Τον Οκτώβριο του 1952 μετέβη με τον ίδιο υπουργό Εξωτερικών στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση της Αγγλικής Κυβέρνησης, για συνεννόηση σχετικά με την οργάνωση της άμυνας στη Μέση Ανατολή. Ανέλαβε πέντε φορές Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Το 1960 συνελήφθη μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα και μαζί με τον τέως Πρόεδρο Τζελάλ Μπαγιάρ και άλλους υπουργούς οδηγήθηκε σε πολύμηνη δίκη κατηγορούμενος για πλείστα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για τους διωγμούς των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, γεγονότα που έμειναν γνωστά ως «Σεπτεμβριανά». Τελικά από τις εκδοθείσες κατά κεφάλαια της όλης κατηγορίας αποφάσεις καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο δι' απαγχονισμού, καταδίκη η οποία εκτελέστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στη νήσο Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.

18/2/11

Ο προδότης

Είναι τραγικό όταν ο υπ' αριθμόν 1 πολίτης μιας χώρας συνιστά ταυτοχρόνως τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για αυτήν τη χώρα.

Μιλώ για τον Πρωθυπουργό.

Τον Γιώργο τον Β' Παπανδρέου τον Γ' -κυβερνά ήδη κοντά 16 μήνες και εξακολουθεί να κυβερνά χάριν του ονόματός του - ένας οποιοσδήποτε άλλος, ένας Σωτηρόπουλος φέρ' ειπείν, στη θέση του «θα είχε δαγκώσει το μαύρο χώμα», που έλεγε και ο Ομηρος.

Το όνομα των Παπανδρέου έχει γίνει κάτι σαν θανατερή καρικατούρα του Ελ Σιντ, και νεκρό νικάει, αλλά πλέον δεν φελάει -έχει γίνει κίνδυνος για την πατρίδα.

Ο Παπανδρέου εξαπάτησε τον λαό (υπάρχουν τα λεφτά) και πήρε την εξουσία.

Στη συνέχεια διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ως «διεφθαρμένους» και τεμπέληδες, μετέτρεψε το πρόβλημα του δανεισμού σε κρίση χρέους.

Τίναξε τα σπρεντ στον θεό κι άρχισε τα καραγκιοζιλίκια των λεονταρισμών μπροστά στη Μέρκελ και τους λοιπούς Ευρωπαίους με τα ρεβόλβερ και τις μπλόφες

ώσπου εν τέλει, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατάφερε να ψηφισθεί αγλεπίς το Μνημόνιο απ' τη Βουλή, να υποκατασταθεί από δαύτο το Σύνταγμα και να αρχίσει η ξενική κατοχή.

*****

Απτόητος ο ποδηλάτης με τα καγιάκ και τα γυμναστήρια έβαλε χέρι στο λαϊκό εισόδημα, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωσε την ανεργία, συνέχισε τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες, την υπόθαλψη των φοροεισφοροφυγάδων και το 'ριξε σε ανοησίες όπως η οπενγκαβ(ωμάρα) και άλλες προσφιλείς του ενασχολήσεις, όπως η χρηματοδότηση των μη-κυβερνητικών-οργανώσεων, οι ανασχηματισμοί, τα επικοινωνιακά παίγνια, η επινόηση νέων επιτροπών, οργάνων, μηχανισμών και σχημάτων - λέγε με Νικολάκη...

Διέλυσε το κόμμα του, το αντικατέστησε με ένα περιβάλλον παρακοιμώμενων και διέπρεψε στις επιλογές τυχάρπαστων, απ' την κυρία Καραχασάν έως τον κ. Ξυνίδη.

Στο ίδιο διάστημα τα στελέχη του, όπως ο κυρ Πάγκαλος, συνέχισαν να βρίζουν τους Ελληνες, «κοπρίτες», να τους δουλεύουν περί την Υγεία και την Παιδεία, να τους ληστεύουν από όπου κι όσο μπορούν. Απ' τους έμμεσους φόρους έως τα διόδια.

Κιχ ο Παπανδρέου, μόνον μεγάλες κουβέντες.

Αίφνης για την πατρίδα και τον «νέο(!) πατριωτισμό». Ο άνθρωπος που δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ και δείχνει ευεπίφορος στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο άνθρωπος που νομίζει

ότι μπορεί να κινείται με προσωπική ατζέντα για ιστορικά προβλήματα, μόνον σε καραγκιοζιλίκια τύπου Κατάρ και Ερζερούμ μπορεί να καταλήξει. Στην καλή περίπτωση, στην κακή ο θεός να βάλει το χέρι του.

Ο Παπανδρέου ψεύδεται στο Κοινοβούλιο όσον ψεύδονται και οι Υπουργοί του. Με ευκολία. Ομως μπροστά στον λαό ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Τη μια μέρα πρέπει να μαζέψουμε (να μας ξαφρίσουν) 12 δισ., την άλλη 50!

Ο Παπανδρέου κυβερνάει 16 μήνες, το ΑΕΠ πέφτει σαν μολύβι στο πηγάδι, οι Ελληνες καλούνται και ξανακαλούνται (αφού πρώτα τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου) να γεμίσουν στο τέλος όλοι μαζί τον πίθο των Δαναΐδων με τα παιδιά τους, τα όνειρα των παιδιών τους, το σώμα τους και την ψυχή τους. Για να

συνεχίσουν να κονομάνε αυτοί που μας ναυάγησαν. Οι «νταβατζήδες» και οι μιζαδόροι. Και οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο, καρχαρίες και πολιτικοί -φιάσκο οι εξεταστικές επιτροπές και ο Γιωργάκης την ίδια ρητορική, στον ίδιο χαβά, ότι θα τα αλλάξει όλα.

Οντως! Προς το χειρότερο.

Ο Παπανδρέου έχει γίνει υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος. Υπέταξε την Ελλάδα για τα επόμενα τριάντα χρόνια σε υπαγόρευση πολιτικής (δικτατορία) από τους δανειστές δυνάστες.

Αναγνώρισε ένα χρέος (που εν πολλοίς είναι παράνομο) και συμφώνησε να το πληρώνουμε ώσπου να μην το αποπληρώσουμε ποτέ. Ολα αυτά τα αποφάσισε

μόνος του. Σε κρυφές συναντήσεις με Τραπεζίτες στο εξωτερικό και Δυνάστες. Είναι ή βαλτός ή ευήθης -και τα δύο το ίδιο θανατηφόρα.

Επί 16 μήνες ούτε μία ιδέα του ούτε μία πράξη του μάς βγήκε σε καλό, έχει απομείνει να τον επικροτούν μόνον δωσίλογοι όπως το ΛΑΟΣ και πρόθυμοι όπως η Ντόρα.

Η φάρσα αυτή της διαρκούς δίκης του Λαού και της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα των Γιωργοκωστάκηδων και των Σημιτοτσουκάτων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Το Μνημόνιο αποδεικνύεται Συμβόλαιο Θανάτου για την Ελλάδα. Ενα Εδικτο Διαμελισμού...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr

Επεισόδια εργαζομένων-αστυνομικών στην Κομοτηνή

Καταδίκασε τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών ο Ομπάμα .«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την χρήση βίας κατά των ατόμων που διαδηλώνουν ειρηνικά”.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή, ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.

Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος.

Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.

Καταδίκασε τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών ο Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε την χρήση βίας κατά των διαδηλωτών. ( σε Μπαχρέιν, Λιβύη και Υεμένη όμως).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι «βαθύτατα ανήσυχος» από τα περιστατικά βίας στο Μπαχρέιν, την Λιβύη και την Υεμένη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την χρήση βίας κατά των ατόμων που διαδηλώνουν ειρηνικά σε αυτές τις χώρες και οπουδήποτε αλλού μπορεί να προκύψουν (τέτοιες διαδηλώσεις)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος, την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ καλούν τις κυβερνήσεις του Μπαχρέιν, της Λιβύης και της Υεμένης να δείξουν αυτοσυγκράτηση απέναντι στις ειρηνικές διαδηλώσεις και να σέβονται τα δικαιώματα των λαών τους» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το χάος το δημιουργούν αυτοί που προσφέρουν τις λύσεις

Η χούντα των διεθνών τραπεζιτών συνεδριάζει στο Παρίσι

Η παγκόσμια οικονομία θα πληγεί σημαντικά εάν οι τιμές του πετρελαίου παρέμεναν στα 100 δολάρια το βαρέλι, ανέφερε ο Νομπούο Τανάκα, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA). Ωστόσο, δήλωσε ότι το τρέχον επίπεδο παραγωγής του ΟΠΕΚ είναι καθησυχαστικό.

«Εάν οι τρέχουσες τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν, το οικονομικό βάρος θα παραμείνει», δήλωσε προς τον Τύπο ο κ. Τανάκα.

Επισήμανε παράλληλα πως η ανάλυση της ΙΕΑ για τις επιδράσεις των υψηλότερων τιμών πετρελαίου δείχνει ότι οι τιμές των 100 δολαρίων και πάνω θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα όπως εκείνα του 2008, όπου τα 150 δολάρια έπληξαν την οικονομία. Πάντως, οι επιδράσεις θα είναι πιο σοβαρές στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπλήρωσε.
Οι αυξήσεις-ρεκόρ των διεθνών τιμών για το βαμβάκι και για το ασήμι, ενισχύουν τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η τιμή για το βαμβάκι ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τα 2 δολάρια ανά λίβρα (μία λίβρα αντιστοιχεί σε 0,45 κιλά), απειλώντας απότομες αυξήσεις στα είδη ρουχισμού. Ήδη, οι τιμές καταναλωτή για είδη ρουχισμού αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Γνωστές εταιρίες του κλάδου, όπως η Levi Strauss και η Jones Group, αύξησαν τις τιμές τους και προειδοποίησαν για νέες αυξήσεις.

Οι τιμές του βαμβακιού αυξήθηκαν κατά 171% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και κατά περισσότερο από 40% από την αρχή του χρόνου, εξ αιτίας κυρίως της εκρηκτικής αύξησης της ζήτησης από την Κίνα, της φτωχής σοδειάς στο Πακιστάν και των περιορισμών στις εξαγωγές από την Ινδία. Βετεράνοι επενδυτές της αγοράς εμπορευμάτων προειδοποιούν ότι οι τιμές για το βαμβάκι μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα, όταν θα καταργηθούν τα καθημερινά όρια αύξησης των τιμών του.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα των Financial Times, η τιμή για το ασήμι έφθασε σήμερα στα 31,37 δολάρια ανά ουγγιά (μία ουγγιά αντιστοιχεί σε 31,1 γραμμάρια), το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγορά αργυρών νομισμάτων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά 16% μέσα σε ένα μήνα, ενώ τα μεγαλύτερα νομισματοκοπεία του κόσμου έκαναν ρεκόρ πωλήσεων τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τους χρηματιστές, οι μικροί επενδυτές, που θέλουν να διασφαλίσουν την περιουσία τους έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού και της εξασθένησης των νομισμάτων, θεωρούν το ασήμι μία φθηνότερη εναλλακτική επένδυση σε σχέση με το χρυσό και με μεγαλύτερη δυναμική κερδών.

Το αυστριακό νομισματοκοπείο πούλησε τον Ιανουάριο 1,53 εκατομμύρια ουγγιές από το ασημένιο νόμισμά του με τη Φιλαρμονική, υπερδιπλάσιο επίπεδο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ το αμερικανικό νομισματοκοπείο πούλησε τον ίδιο μήνα 6,4 εκατ. ουγγιές ασημένιων νομισμάτων με τον αμερικανικό αετό, 50% περισσότερα από το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ.
Τις θέσεις τους για το πρόβλημα του αυξανόμενου πληθωρισμού και τις παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες που αντανακλώνται στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται ότι θα αναπτύξουν σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες του κόσμου, πριν από την έναρξη της διήμερης συνόδου της G 20.

Ο Πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) κ. Μπεν Μπερνάνκι, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας κ. Μασαάκι Σιρακάβα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας κ. Ζου Ξιάο Τσουάν και ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας κ. Μέρβιν Κινγκ θα μετέχουν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο όμιλος προβληματισμού (think tank) Eurofi, σε μία σπάνια περίπτωση κοινής εμφάνισής τους.

Στην ίδια εκδήλωση θα είναι ομιλητής και ο αμερικανός Υπουργός Οικονομικών κ. Τιμ Γκάιτνερ..

Το πρόβλημα του πληθωρισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς μεταφέρεται σταδιακά από τις αναδυόμενες στις αναπτυγμένες οικονομίες, με συνέπεια να αυξάνονται τα επιτόκια σε πολλές χώρες της υφηλίου.

Η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία αυξάνουν τα επιτόκιά τους για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, ενώ αυξάνεται η πίεση και στη Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει στο «σφίξιμο» της νομισματικής της πολιτικής, καθώς ο πληθωρισμός είναι διπλάσιος από το στόχο του 2%.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός έφθασε το 2,4% τον Ιανουάριο, αλλά η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο - σήμερα 1% - πριν από τα τέλη του 2011 το νωρίτερο.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιταχύνθηκε στο 1,6% τον περασμένο μήνα, αλλά η Fed όχι μόνο κρατά το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν, αλλά συνεχίζει να τυπώνει χρήμα, στο πλαίσιο της απόφασης που έχει ανακοινώσει για την αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 600 δις. δολαρίων.

Η εικόνα των ανισορροπιών, είπε η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, προκύπτει από την Κίνα που αποταμιεύει και εξάγει, την Ευρώπη που καταναλώνει και τις ΗΠΑ που δανείζονται και καταναλώνουν. Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι «σαφώς πρέπει να κρατήσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό», προσθέτοντας ότι «ο μεγάλος πληθωρισμός δεν πρόκειται να βοηθήσει την ανάπτυξη».

Τρώγονται σκοτώνονται αλλά δεν πάνε σε εκλογές

Ελλειμμα συντονισμού, διαφωνίες υπουργών και αντιδράσεις βουλευτών

«Δεν πάμε σε εκλογές, ξεχάστε τις εκλογές, δεν μπορεί το θέμα να ανακινείται κάθε τρίμηνο. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» , μας διαβεβαίωσε το ανθρωπάκι, ο Χαρτογιακάς. «Να σταματήσει η εκλογολογία και η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση κινείται και ενεργεί με γνώμονα επικοινωνιακά κριτήρια», ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όχι ρε δεν έχουν επικοινωνιακά κριτήρια. Αφού και αυτόί δεν υπάρχουν. Επικοινωνιακό τρικ είναι, οι ανύπαρκτοι.

Η πράσινη διακυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού,και οι υπουργοί «πλακώνονται» κάθε μέρα. Χθες, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αποσύρει διάταξη του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, μετά την προειδοποίηση μερίδας πράσινων βουλευτών ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την καταψήφιζαν. Με παρέμβαση του «πρωθυπουργού» αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους , με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο να παραμένει στη θέση του αφού προηγουμένως ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες. Ο Χαρτογιακάς και οι Τραπεζίτες θέλουν πάνως να μας πάνε 20 χρόνια φυλακή, και ο αχυράνρωπος ζει στον κόσμο του. Πήγε διακοπές στη Σαμοθράκη, και μας έστειλε «Μήνυμα ελπίδας», «ότι η Ελλάδα θα σπάσει» , κάποτε, «τα δεσμά της μιζέριας».
«Στόχος όλων μας», είπε, «είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα», που στο πολύ μακρινό μέλλον, « δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες, πακέτα στήριξης και δανειακές δυνάμεις». «Ο πολίτης», πρόσθεσε, «πρέπει να αισθάνεται ισχυρός». Μέχρι και «ισόνομη κατανομή του πλούτου», με τους λαθρομετανάστες όμως, στο πλαίσιο της νέας κοινωνικής συνοχής, υποσχέθηκε.

Πράσινο Colpo Grosso για την νομιμοποίηση των Λαθροεποίκων

Η παρέμβαση του Αλεβι(ζάτου) αποκαλύπτει το Παρασκήνιο.

Ο επικοινωνιακός κανόνας λέει. «Πρώτα δημιουργούμε το πρόβλημα και μετά προσφέρουμε την λύση του».

Εφεραν λοιπόν τους καταληψίες από την Κρήτη, δημιούργησαν το τηλε-πρόβλημα και τώρα ο Αλεβί με τον Χριστόπουλο και την κομπανία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης , που συνέγραψαν τον λαθρονόμο, κάνουν τώρα την πρόταση για νομιμοποίηση των πάντων.
Η « ΕΕΔΑ» του Αλεβιζάτου, υπέβαλε πρόταση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Σαραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, την υφυπουργό Εργασίας Χαννα Νταλάρα και τον Γ.Γ. Κοινωνικής Συνοχής Ανδρέα Τάκη, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια βοηθό Συνήγορο του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, «σε μια προσπάθεια επίλυσης του σοβαρού ζητήματος που έχει ανακύψει με τους 300 μετανάστες, απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Το παράρτημα του Open Society poy διαδραμάτησε τον πιο καίριο ρόλο για την συγγραφή του αντισυνταγματικού λαθρονόμου , για την Ιθαγένεια, προτείνοντας τη διαμόρφωση «δίκαιων πολιτικών», με «ψύχραιμες παρέμβασεις» , ώστε να «ρυθμιστούν οι πραγματικές διαστάσεις του μεταναστευτικού φαινομένου».

Πέρα, από την «κατηγορηματική άρνηση απέναντι σε οποιαδήποτε νομιμοποίηση» και την «αδιάκριτη νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών» η ΕΕΔΑ προτείνει: « τη διάκριση των μεταναστών που διαμένουν στη χώρα χωρίς χαρτιά σε δυο κατηγορίες: α) στους ενταγμένους στον κοινωνικό ιστό της χώρας (εκείνους, δηλαδή, που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα), χωρίς όμως ενσημα και φορολογικές δηλώσεις, «που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νόμιμης παραμονής ή εξέπεσαν από τη νομιμότητα και β) «στους μη ενταγμένους και κυρίως αυτούς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για άλλο προορισμό».
Επομένως όποιος δεν θέλει να πάει αλλού θα μείνει εδώ. Και επειδή κανένας δεν θα πάρει αυτούς που «θέλουν να φύγουν», θα μείνουν και αυτοί προσωρινά εδώ μέχρι να φύγουν. .

Η απεγκλωβισθούν από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα προτείνει τη θεσμοθέτηση μεταβατικής νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου οι ήδη ενταγμένοι να νομιμοποιηθούν και να μπουν σε πορεία κοινωνικής ενσωμάτωσης, ώστε να απεγκλωβισθούν από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα. «Τέτοιες ρυθμίσεις θα προάγουν την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας»,
Κοινωνική συνοχή με τους ΛΑΘΡΟ, ώστε «να απεγκλωβισθούν από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα».

Ναι ρε Αλεβί, πάρε τους στο σπίτι σου. Σαν τον μακαρίτη τον Σεργιανόπουλο.

ΥΓ.Σε αυτούς τους ΕΕΔΑ Αλεβί -Χριστοπουλο και Cia χρειάζεται πολύ βρεγμένη σανίδα.


Δύο επεισόδια βίας μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν σήμερα

Ένοπλος τραυμάτισε δύο Πακιστανούς λαθρομετανάστες στις 11.20 στην οδό Αλτέας 43, στο Περιστέρι, ενώ σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη λεωφόρο Κηφισού τραυματίστηκε ένας ακόμη λαθρομετανάστης από το Μπαγκλαντές.

Στο Περιστέρι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ενας άγνωστος που παραμόνευε σεπιτέθηκε στους δύο πακιστανούς λαθρο, πυροβόλησε τον έναν στο πόδι, χτύπησε τον δεύτερο με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι και διέφυγε με μοτοποδήλατο. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο ΚΑΤ και στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται με δικές μας δαπάνες από το έλλειμμα,εκτός κινδύνου. Το επεισόδιο αποδίδεται από την αστυνομία σε προσωπικές διαφορές. Λίγο νωρίτερα, στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της οδού Λένορμαν, σύμφωνα με τιςμαρτυρίες, περίπου δέκα Πακιστανοί επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια, λαθρομετανάστη από το Μπαγκλαντές.Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με δικές μας δαπάνες. Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας, το επεισόδιο σημειώθηκε πιθανότατα γιατί το θύμα επιχείρησε να πουλήσει μικροπράγματα σε φανάρι, το οποίο «ελέγχεται» από τους Πακιστανούς.

Μέλη οργανωμένης σπείρας οι 4 Κινέζοι απαγωγείς Μέλη οργανωμένης σπείρας οι 4 Κινέζοι απαγωγείς

.Μέλη οργανωμένης σπείρας που έχει έδρα στην Αθήνα και απλώνει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα, ανάλογα με τον… τζίρο των κινέζικων καταστημάτων, φέρονται να είναι οι 4 Κινέζοι απαγωγείς που βρίσκονται στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Και οι 4 συνελήφθησαν για την απαγωγή της 39χρονης Κινέζας επιχειρηματία στη Μεσσήνη το βράδυ της Τρίτης.

Οι 3 έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στην απαγωγή, ενώ ο ένας αρνείται κάθε εμπλοκή. Ολοι τους πάντως αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας

Η γυναίκα ευτυχώς βρέθηκε μόλις μία ώρα μετά την απαγωγή της, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας. Ηταν φιμωμένη και δεμένη στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου που εγκατέλειψαν οι 2 απαγωγείς για να διαφύγουν όταν αντιλήφθηκαν τον ασφυκτικό κλοιό της Αστυνομίας.

Οι συνεργοί τους, που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο, συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ - ενώ οι 2 που αρχικά διέφυγαν είχαν λουφάξει σε θάμνους δύσβατης έκτασης στην Αργολίδα και εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Αρκαδίας και της Αργολίδας. Πάνω τους βρέθηκαν τα 900 περίπου ευρώ και το κινητό τηλέφωνο που είχαν κλέψει από το θύμα τους, ενώ κατασχέθηκαν και τα δικά τους κινητά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με την αίσια έκβαση και αυτής της υπόθεσης, κατάφερε το 3ο πλήγμα μέσα σε 5 μήνες στα κινέζικα κυκλώματα απαγωγής ομοεθνών τους - καθώς δράστης έχει συλληφθεί και για τις δυο προηγούμενες απαγωγές Κινέζων επιχειρηματιών που έγιναν στην περιοχή μας.

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...