30/10/11

Σπύρου Χατζάρα. «Έτος 21 o των Φιλικών. Η επανάσταση των Φιλογενών».

Επιτέλους τέρμα στα ψέματα .Κυκλοφόρησε το βιβλίο που θα ξεφτιλίσει τους «Βερέμηδες» τους «Λιάκους» και τους «Τατσόπουλους».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 μμ στην ΕΣΗΕΑ.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Χατζάρα , «Έτος 21ο των Φιλικών», που αποδεικνύει ,μετά από 20 χρόνια μελέτης και έρευνας, ότι η προετοιμασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ξεκίνησε το 1800 από την Κέρκυρα, και ότι πολιτικός φορέας της ήταν η «Φιλογένεια», θα γίνει την Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ, από τον καθηγητή Δημήτρη Μιχαλόπουλο, τον Θανάση Αντωνόπουλο και τον συγγραφέα.


(απόσπασμα από το βιβλίο)

Το ψέμα ή τα ψέματα, λένε, έχει «κοντά πόδια».Όμως , τα ψέματα, επί των οποίων οικοδομήθηκε συστηματικά από το 1834, η καθεστωτική εκδοχή, για το πως οργανώθηκε η Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα. Επομένως, η «βαλίτσα,(του ψεύδους),πήγε πολύ μακριά».Η νόθα «Ιστορία», κατασκευάστηκε για να σκεπαστούν τα ίχνη της προδοσίας, για να συγκαλυφθούν οι πράξεις και οι ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», για το καθεστώς της εξάρτησης που επεβλήθη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.


Η εξέγερση των Ελλήνων του 1770, τα «Ορλωφικά», ήταν ξενοκίνητη.
Ο επόμενος ξεσηκωμός, ενόψει της «σταυροφορίας» της Μ. Αικατερίνης της Ρωσίας και του Ιωσήφ Β’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για την «απελευθέρωση» των Χριστιανών της Ανατολής, προκάλεσε τη γέννηση το 1785, του πρώτου ελληνικού πολιτικού φορέα, του Φοίνικα, που ήταν συνωμοτικός- επαναστατικός, και που τον καθοδηγούσαν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Παρά την αρχική του εξάρτηση από τα συμφέροντα της Αγίας Πετρούπολης και της Βιέννης, ο ελληνικός πολιτικός φορέας, άρχισε να αυτονομείται σταδιακά, και το 1790, παρουσίασε δικό του «πρόγραμμα»,μίλησε εκ μέρους του Ελληνικού Έθνους , και υποστήριξε πολιτικά τον Λάμπρο Κατσώνη. Οι επιτυχείς χειρισμοί της αγγλικής πολιτικής, διέλυσαν τη συμμαχία Ρωσίας-Αυστρίας, διέσωσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία, και μετέθεσαν στο μέλλον την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους.
Η έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης, δημιούργησε νέες προοπτικές. Οι αρχικοί καθοδηγητές Μαυροκορδάτος –Υψηλάντης, παρέδωσαν την οργάνωση σε ένα δικό τους παιδί, τον Ρήγα, που προσπάθησε να προσεγγίσει τον γαλλικό παράγοντα, για να επιτύχει την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ελληνικός πολιτικός φορέας, έμαθε την οργανωμένη επαναστατική πάλη , τη συνωμοτική τεχνολογία, και την «Τέχνη της υποκρισίας», που είναι το τελικό κλειδί για όλες τις πόρτες, διότι όπως έγραψε ο Φιλήμων, «η τέχνη της υποκρισίας ήταν αναγκαία για να κατευθύνει τη σκέψη και τα πάθη των ανθρώπων στον μεγάλο σκοπό». Επαναστάτης που δεν κατέχει και δεν εφαρμόζει την τέχνη της υποκρισίας, είναι ένας κινούμενος μελλοθάνατος. Η Τέχνη της υποκρισίας ερμηνεύει το δισυπόστατο των ανθρώπων, τους αμφίσημους λόγους και τις δίσημες πράξεις τους.
Ο Φοίνικας ,συναντήθηκε με την «μεγάλη των Ιακωβίνων σχολή» στην Βιέννη, και οι πρώτοι έλληνες διδάχθηκαν την «τεχνολογία» της επανάστασης.
Η Γαλλική Επανάσταση έφθασε στα Επτάνησα πριν τους στρατιώτες του Ναπολέοντα. Οι συνεργάτες του Ρήγα και όχι μόνο ο Περραιβός, κρύφθηκαν στη δημοκρατική Κέρκυρα. Αυτοί δημιούργησαν μαζί με Επτανήσιους την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων», που είχε τους ίδιους φανερούς ιακωβίνικους στόχους με την κίνηση του Ρήγα, και τους ίδιους κρυφούς εθνικούς προσανατολισμούς.


Ο ελληνικός πολιτικός φορέας, από τα «Κέντρα» του στη Ρωσία, την Κωνσταντινούπολη και τα Επτάνησα, εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του, την αυτοκατάργηση της «Γαληνοτάτης» , τη νέα πολιτική του Τσάρου Παύλου, για προσέγγιση με την Τουρκία, και την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, (Αύγουστος 1799), και την αγγλική πολιτική για μια συμμαχία κατά της Γαλλίας, κινητοποιήθηκε και πέτυχε, με την συνθήκη της 9/2Ιης Μαρτίου 1800 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Επτανήσου Πολιτείας ή, όπως επίσημα ονομάσθηκε, της Πολιτείας των Ηνωμένων Επτά Νήσων. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους είχε γίνει. Το πολιτικό Κέντρο, του ελληνικού πολιτικού φορέα, εγκαταστάθηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα. Στα Επτάνησα. Τότε ,το 1800, οι εθνικιστές της «αυστηρής Συμμόρφωσης» που λειτουργούσαν μέσα από τη Στοά «Φιλογένεια», αναπτύσσοντας τη Μεγάλη Ιδέα, της λύτρωσης του έθνους με τις δικές του δυνάμεις , ενώθηκαν με την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων»,για να οργανώσουν την απελευθέρωση ολόκληρου του Έθνους. Το επαναστατικό μανιφέστο με το πολιτικό πρόγραμμα της οργάνωσης ,εκδόθηκε το 1806 με τον τίτλο «Ελληνική Νομαρχία». Το κείμενο ήταν κολεκτιβίστικο για αυτό αποδόθηκε στον ανώνυμο Έλληνα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μέλος αυτής της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος στην επεξεργασία του προγράμματος της.


--------------

Η Κεντρική διάθεση θα γίνεται από το γραφείο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην οδό ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 Τηλ.3800797. Παραγγελίες από το διαδύκτιο στο deltio11@gmail.com . Τα έξοδα αποστολής θα περιλαμβάνονται στην τιμή των 29 ευρώ.

Η Ληστεία των δικών μας χρημάτων που «μας ξαλαφρώνει»

Του Σπύρου Χατζάρα

Η προπαγάνδα τους λέει, ότι με το «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων, φεύγει ένα «βάρος» από την πλάτη μας.
Η Αλήθεια είναι, ότι τα 15 δίς που «κουρεύουν» από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δικά μας χρήματα. Η κοινωνική αποταμίευση. Τα χρήματα που μαζέψαμε δραχμή-δραχμή, εμείς, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας από το 1949.


Τα λεφτά αυτά, που βάλαμε στην άκρη για τη σύνταξη και την υγεία μας, αφού τα δάνειζαν στη δεκαετία των 60 με 1%, στα χρόνια του Σημίτη τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο και τα χάρισαν στους αεριτζήδες, και ότι απέμεινε τα έβαλαν για «σιγουριά» σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, και τώρα τα «κουρεύουν» κατά 50%. Μας κλέβουν και θέλουν να μας κάνουν να πούμε! «ουφ ξαλάφρωσα».
Φιλόδοξο και «μεγαλόπνοο» σχέδιο.


Ανησυχώ όμως διότι φοβούμαι ότι οι διοικήσεις των Ταμείων που θα αποδεχθούν το«εθελοντικό ξαλάφρωμα», θα βάλουν στοίχημα την ζωή τους, διότι πολλοί τρελαμένοι και πεινασμένοι, δεν το έχουν σε τίποτα να πάρουν το δίκαννο που έλεγε και ο Μίμης Φωτόπουλος.

29/10/11

ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΕΛ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ» δεν θα συνεχιστεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ.
Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον σταθμό στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, με τον Τέρενς Κουίκ.

XATZAΡΑΣ

Αλσχάιμερ

Ο Καημένος ο Κάρλ τα έχει χαμένα όπως φαίνεται.
Όταν το έβαλε στα πόδια έντρομος μπροστά στη λαική οργή μας ζήτησε, «Να συστρατευθούμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο». Σιγά μην παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα τουρκαλάκια τα εγγονάκια του.  Οι Αθηναίοι έφηβοι ορκιζόταν : «ουκ ελλάττω παραδώσω», την Πατρίδα. Και Εμείς δεν θα την παραδώσουμε στους τουρκόσπορους του Παπούλια. Σιγά μη συστρατευτούμε, οι απόγονοι του Λεωνίδα, με τον Ιμπραήμ όπως ο Νενέκος ή όπως ο Εφιάλτης με τους Πέρσες, και ο Πηλιογούσης με τους τουρκαλβανούς .
Αλλά το «μορμολύκειο», θυμήθηκε και ότι στα 15 του, «πολέμαγε τους Γερμανούς», ενώ δεν έχει συνείδηση ότι στα 82 του, γυαλίζει τις αρβύλες της τραπεζικής Βέρμαχτ του Άκερμαν και της Μέρκελ.
Μας είπε και ότι, «οι εκλογές , με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια»!!!!!, και φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι εκλογές με βάση το Σύνταγμα, γίνονται και για την αντιμετώπιση κρίσιμου εθνικού ζητήματος, όπως συμβαίνει τώρα,όποτε πέφτει η κυβέρνηση και όποτε δεν μπορεί η βουλή να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας.
Αυτό δηλαδή που του φώναζε ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη. «Παπούλια προδότη παραιτήσου», για να πάμε σε εκλογές.
Και αναρωτήθηκε εκ των υστέρων ,από το κρεββάτι του, ο Κάρλ. «Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;». Και φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι Πατριώτες είναι εκείνοι που υπερασπίζονται την Πατρίδα, και όχι εκείνοι που την ξεπουλάνε για τριάκοντα ψωροαργύρια της Γκόλντμαν και της παρέας του άρθρου 37.
Μπορεί επομένως, με βάση όσα είπε, να μην αντιλαμβάνεται τα πράγματα, δηλαδή να μην έχει την πνευματική διαύγεια για να ασκήσει τα καθήκοντα του.


Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Σιγά μην έχει 40.000 ανθρώπους το ΤΣΥΡΙΖΑ των Μολοτοφόρων-Κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη.

1940 – 2011.ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

28η Οκτωβρίου 1940 -28η Οκτωβρίου 2011

Πέρασαν 71 χρόνια από την Ελληνική εποποιϊα του 1940. Τότε Λαός και ηγεσία Γιγάντων. Σήμερα Λαός Γιγάντων μέ ηγεσία ανδρεικέλων. Τότε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός αντιμετώπισε τις σιδηρόφραχτες στρατιές του εχθρού και Νίκησε. Σήμερα η πουλημένη, ψοφοδεής, πολιτική ηγεσία, μάς έριξε στα " νύχια " των εχθρών του έθνους μας, στούς τοκογλύφους, στην ευρωελίτ
της απάτης και της συμφοράς. Μας οδήγησαν στο επαίσχυντο μνημόνιο της υποταγής. Μας πρόδοσαν.
Πρόδοσαν όλον τον Λαό, οι σημερινοί πολιτικοί απατεώνες. Τότε πολεμήσαμε τα τάνκς των επιδρομέων φασιστών-ναζιστών. Τώρα πολεμούμε με τις
"Αγορές" των "αφανών".
Οι εχθροί της Ανθρωπότητας ( και κυρίως του Ελληνισμού ), αιώνες, τώρα, προσπαθούν να διαλύσουν τα Έθνη- Κράτη, για να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο, την παγκόσμια διακυβέρνηση. Με μεθοδικότητα ενεργούν απομυζόντας κάθε οικονομική ικμάδα των Λαών, με τον ΤΟΚΟ.
Προκαλούν οικονομικές κρίσεις και πολέμους για να εξαθλιώσουν τις κοινωνίες, τις κοινωνίες των Γκογίμ, δηλαδή των κτηνών, όπως μας θεωρούν. Το βασικό όπλο τους, είναι το χρήμα, το οποίο αντλούν εκ της εργατικής μας δύναμης με εργαλείο τους τις ιδιωτικές Τράπεζες πού ιδρύουν ανά τον κόσμο.
Κατασκευάζουν αχυρανθρώπους, ανδρείκελα μέσα από τις περιώνυμες " Λέσχες "
ποικίλων ονομάτων, δήθεν φιλοσοφικών αναζητήσεων, πού ιδρύουν, και έτσι δημιουργούν τις ελίτ των δήθεν αυτοδημιούργητων : πολιτικών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών, εκδοτών, καναλαρχών, δημοσιογράφων κ.τ.λ. Πού είναι πλέον πειθήνια όργανά τους.
Κρύπτονται πίσω από Κράτη ( π.χ. Γερμανία κυβερνήσεις, και ενεργούν υποχθόνια. Αντικειμενικός τους σκοπός η παγκόσμια κυριαρχία. Δημιουργούν τις μεγάλες παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις καί τους παγκόσμιους πολέμους ( κρίση1929 και 2008 ως καί Α' & Β' παγκόσμιοι πόλεμοι . Όλα σχεδόν τα κράτη
είναι χρεωμένα στις Αγορές. Οι Αγορές είναι " ΑΥΤΟΙ "όντας αόρατοι. Τσακίστε τους. ΠΩΣ; καταργώντας τον ΤΟΚΟΝ.
Σάν σήμερα, πρό 71 ετών, ο Ελληνισμός κατανίκησε τα όργανά τους τον φασισμό καί τον ναζισμό. Πάλι σήμερα κάνουμε πόλεμο με τις δυνάμεις του σκότους. Σήμερα ο εχθρός είναι οι Αγορές , υπό Γερμανικό μανδύα, και γενικώς ως Ευρωζώνη, όπισθεν της οποίας κρύπτονται ΑΥΤΟΙ .
Ο εχθρός είναι πλέον εμφανής, κάνουν την ύστατη προσπάθεια
για την παγκόσμια κυριαρχία, δέν τους βγαίνει όμως. Η Ύβρις αυτή θα τιμωρηθεί σκληρά από Τόν Θεό, όπως ο πύργος της Βαβέλ.
Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΊΑ θα νικήσει. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ο μεγάλος τους
εχθρός θα θριαμβέυσει.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ' 40


Χρίστος Α Αθανασόπουλος
christathan.blogspot.com

Η Πυραμίδα της εξουσίας έχει στη βάση τους ηλίθιους και στην κορυφή τους Ωραίους- (Χαζαρο-Ιουδαίους)

Διέλυσαν την χώρα για να έχουν το 2020, χρέος 120% του ΑΕΠ - όσο είχαν το 2009!


Αναδημοσιεύω το σχόλιο ενός «συντρόφου» Λεμπεσιστή

Δημήτρης Παφίλας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

«H κοροϊδία έχει μερικά όρια. Και εξηγούμαστε. Το 2009 το ελληνικό χρέος ήταν 120% και δεν ήταν βιώσιμο. Έτσι ήθελαν. Το ίδιο είδαν και μερικοί ξύπνιοι διαχειριστές που γνώρισαν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, αν δεν βάζετε το κεφάλι στην άμμο. Οι «τιμωροί» ομολόγων και κάποιες εγχώριες οικογένειες κερδοσκόπησαν, εκ του ασφαλούς, πάνω στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Λέμε εκ του ασφαλούς, διότι έβγαιναν διάφοροι πολιτικοί ( να μην λέμε ονόματα ) και έλεγαν χρεοκοπούμε, δεν έχουμε συντάξεις, Τιτανικός κλπ. Τι ακολούθησε μετά ; Καταστράφηκε η πραγματική μεσαία τάξη – όσοι δουλεύουν – και δεν πειράχθηκαν επί δυο χρόνια οι προνομιούχοι. Μετά από δυο χρόνια και 9 διασώσεις τι μας είπαν τα ξημερώματα ; Το 2020, το χρέος θα είναι πάλι 120% και θα είναι βιώσιμο διότι θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα αφού ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία σ ότι τιμές μας πουν !! – ( όπως το 10% κ. Παπακωνσταντίνου) !! Δηλαδή 9 χρόνια μετά θα είναι βιώσιμο το χρέος που δεν ήταν το 2009. Και γιατί να καταστραφούμε μετά επί δυό χρόνια ; Αυτό στα ελληνικά ονομάζεται αλλιώς. Προδοσία !! Ο Ευάγγελος Λεμπέσης από το 1940 είχε γράψει για την «σημασία των Βλακών εν τω συγχρόνω βίω». Εκεί εξηγεί για τους βλάκες- απατεώνες – καλή ώρα – σαν κι αυτούς που προσπαθούν να μας σερβίρουν το μαύρο- άσπρο. Μας βλέπουν σ όλη…. την Ευρώπη και γελάνε με το πώς κοροϊδεύουν ένα ολόκληρο λαό».

28/10/11

Οι Έλληνες τίμησαν το ΟΧΙ του 1940.Είπαν βροντερό ΟΧΙ στο Ράιχ των (Χαζαρο-Ιουδαίων) Τραπεζιτών

Ο Παπούλιας  έντρομος «παραιτήθηκε»  ενώπιον  του ΛΑΟΥ που του φώναζε, «Παπούλια Προδότη», και εγκατέλειψε το καθήκον του και αλλά τη θέση του.

Φεύγοντας, ο Κάρλ  είπε στις Κάμερες. « Δε θέλω να αποχωρήσω…. Δεκαπέντε χρονών πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς. Μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται».

Εκείνος όμως δεν ντρέπεται για τίποτα. Δεκαπέντε χρονών, ήταν «επονίτης» και συντόνιζε το παιδομάζωμα. Και αυτή η πράξη ήταν προδοτική. Κανέναν δεν πολέμησε. Ο Κάρλ, (Παπούλιας), δεν ντρέπεται για το «μνημόνιο», δεν ντρέπεται για τον λαθρονόμο και για την πλαστογραφία μετά χρήσεως, που διέπραξε το 1989, για να πληρωθεί ο Μπουντίν, όπως δεν ντρέπεται, και για τον Τούρκο γαμπρό του. Δεν ντρέπεται και για την άρση του «εμπολέμου» με την Αλβανία του Χότζα. Και δεν ντρέπεται που γλείφει ακόμα στα γεράματα τις σόλες της «φαμίλιας» σαν πιστό σκυλί.

Ανάξιος, ανάξιος, ανάξιος.  

Ο Κάρλ ειπε και άλλα….
«Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε».
-Ναι ρε, να μας φάνε 15 δίς ευρώ από την κοινωνική αποταμίευση και τα ομόλογα της Γκόλντμαν Σάξ να μείνουν «ακούρευτα».  
«Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση»,
- Να «συστρατευθούμε», εμείς με το Ράιχ των (Χαζαρο-Ιουδαίων) Τραπεζιτών, τον Σόρος, την  Γκόλντμαν Σάξ,  την Μπλάκ Ρόκ, με τα λαμόγια του άρθρου 37, τον κυρ Σταύρο  τον κυρ Γιώργο, τον Ρουφιανιζόλ, και το «Κεντρικό» ΝΠΔΔ. Να συστρατευτούμε με την Γκεστάπο, την ΝτώυτσεΜπάνγκ, την Ντώυτσε Τέλεκομ, και τη Μέρκελ.
Αργότερα που τα σκέφτηκαν περισσότερο, του είπαν να μας πει ότι, «οι εκλογές , με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια»!!!!!.
Οι εκλογές γίνονται όποτε πέφτει η κυβέρνηση και όποτε τις επιβάλει ο λαός ρε Κάρολε. Άντε διάβασε το Σύνταγμα.

Σπύρος Χατζάρας

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 και το καλοκαίρι του 44 μπορεί να έβλεπε από μακριά τους «Γερμανούς». Ο τροτσκιστής νονός του, που τον βάφτισε Κάρλ (Κάουτσκυ), τον έβαλε στην ΕΠΟΝ, και το 1948 ήταν υπεύθυνος για το παιδομάζωμα στα χωριά της περιοχής του.
Για την πατριωτική δράση του Παπούλια στο παιδομάζωμα αρκούν τα ακόλουθα.

Πέτρος Ανταίος (Σταύρος Γιαννακόπουλος) σε εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο Πέτρος Ανταίος, που κατόρθωσε να φθάσει από τη Θεσσαλονίκη στη Ρούμελη και να λάβει μέρος στο αντάρτικο, ως μέλος του ΚΚΕ που ήταν, με πόνο ψυχής αφηγείται στο προβληθέν ρεπορτάζ Χωρίς σύνορα» από τη ΝΕΤ (17.2.2000)
-Ενα από τα δραματικότερα περιστατικά που έζησα στον εμφύλιο που ήταν Ελληνοελληνικός πόλεμος, άρα τραγωδία, ήταν αυτή η αφάνταστη πορεία 1.300 παιδιών από δεκατέσσερα, δεκαεννέα, είκοσι χρονών, το Φλεβάρη του '48, από τη Βραχιά της Ευρυτανίας να βγουν στο Γράμμο.Υπεύθυνος για την επιχείρηση ήταν ο Γιώργος Γούσιας, πού έκανε δυο τρεις εκτελέσεις παιδιών , δεκαπέντε χρονών που επιχείρησαν να φύγουν. Το φυσιολογικό, που είχαν ακολουθήσει και οι άλλες φάλαγγες ήταν να πάμε από την Πίνδο, την ορεινή., αλλά ήταν κάπως και στρατιωτικά και ανθρώπινα σωστό. Ο Γούσιας ήθελε να πάμε από κάτω (...)
Τελικά, μέσα από τον κάμπο και ένα απίστευτα δραματικό πέρασμα της λίμνης Κάρλα, φτάσαμε στα Πιέρια εξουθενωμένοι , σαράντα μέρες νηστικοί, και μου έδωσε εντολή ο Γούσιας να σφάζουμε όλα τα ζώα... Τα καημένα...ηταν η τελευταία φορά που έπιναν μουλαρίσιο ζωμό και οι περισσότεροι κάνανε εμετό... μόλις ήρθανε τα αεροπλάνα από τον καπνό και αναποδογύρισαν τα καζάνια... Τα παιδιά χιμούσαν μέσα στα καυτά καζάνια να πάρουν ένα κομμάτι κρέας ή μια κατσαρόλα ζωμό.Την τριακοστή ένατη, τεσσαρακοστή μέρα, βγήκαμε αντίκρυ προς τις προσβάσεις του Γραμμου, σέρνοντας νεκρούς... και την ελπίδα... ..«από τα 1.300 παιδιά φτάσανε απάνω γύρω στα τρακόσια. Σακατεύτηκαν χίλια παιδιά! Ο ανθός της νεολαίας της Ρούμελης,
Στην ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗ ΝΕΤ 19-1-2007, Εμφανίστηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος θύμα του παιδομαζώματος ,τον είχαν απαγάγει η συμμορίτες μαζί με την αδερφή του και μπόρεσε μόλις το 1981 να γυρίσει.


Ο Μιχάλης Παρτσαλίδης σε επιστολή του προς την «Ελευθεροτυπία -(13.12.1985) έιπε: «Η προώθηση των ανήλικων παιδιών (3-14 χρονών) στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που απο­κλήθηκε «Παιδομάζωμα" από τη δεξιά προπαγάνδα, δεν έγινε για να σπουδάσουν αυτά τα παιδιά, όπως πολλές φορές λέγεται και γράφεται.
Σκοπός του Παιδομαζώματος ήταν να δημιουργή­σουν ένα φυτώριο έμψυχου υλικού για το αντάρτικο. Τον Αύγουστο του 1948 δούλευα σε γεωργικές εργασίες στη Γιουγκοσλαβία με πάνω από 100 παιδιά, που μόλις έκλεισαν το 15ο έτος της ηλικίας τους επιστρατεύτηκαν για το βουνό, ενώ οι μικρότεροι μεταφερθήκαμε στην Τσεχοσλοβακία. Ένα χρόνο αργότερα στον παιδικό σταθμό όπου ζούσα στην Τσεχοσλοβακία, ήμουν μαζί με 15 άλλα παιδιά που είχαν κλείσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Τα παιδιά αυτά τα επιστράτευσαν για το βουνό και θυμάμαι αρκετά παιδιά που σκοτώθηκαν τότε στο Βίτσι. Το 1950 ερχόταν η σειρά μου, αλλά ήδη είχε λήξει ο εμφύλιος πόλεμος...
Μαργαρίτα Λαζαρίδου (αρχικαπετάνισσα, δικαστής του ΚΚΕ και από τα ενεργότερα μέλη όλων των γυναικείων οργανώσεων του ΚΚΕ, μέλος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών Κ.Κ., μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών του ΚΚΕ και κλπ., στο βιβλίο της «Πόλεμος και αίμα», σελ. 226-230, 233-234, 149) αναφέρει: «Στις συσκέψεις που κάναμε στα διά­φορα τμήματα με τις υπεύθυνες γυ­ναικών των ταγμάτων, των λόχων, των ταξιαρχιών, μαθαίναμε ότι οι μικρές κοπέλες των 13, 14 και 15 χρονών, που τις επιστρατεύαμε, άμαθες και α­νεκπαίδευτες όπως ήταν, σκοτώνονταν στις πρώτες μάχες, που τις στέλναμε.
Η εντολή από «Πάνω», από το Γενικό Αρχηγείο, ήταν να τους καταδικάσουμε όλους σε θάνατο. Μας περίμεναν δύσκολες μάχες, έπρεπε με το μα­χαίρι να τα σταματήσουμε όλα αυτά, έπρεπε να επιβάλουμε τιμωρία σκληρή προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό (...) Καλέσαμε τους κρατουμένους και αρχίσαμε τις ανακρίσεις. Ήταν όλοι παιδιά 13 μέχρι 15 χρονών, αμούστακα, ανεπτυγμένα χωριατόπουλα. Πριν ένα περίπου μήνα ο Δημοκρατικός Στρατός, επιτιθέμενος στα χωριά τους τα άρπαξε με τη βία από την αγκαλιά των μανάδων τους. Ο Δημοκρατικός Στρατός έκανε επίθεση τη νύχτα, αιφνιδιαστικά σε χωριά και σε πόλεις και έπαιρνε ανεξέλεγκτα αγόρια και κορίτσια, έστω κι αν ακόμα το στόμα τους μύρισε γάλα.
″Οι μάνες έκρυβαν τα παιδιά τους στους αχερώνες, στα μπαούλα, μα οι αντάρτες τα βρίσκανε και τα παίρνανε μαζί τους στα βουνά. «Τους μάθαιναν στα βιαστικά να χειρίζονται το τουφέκι και τη χειροβομβίδα και τους ρίχνανε στη μάχη όπου άμαθοι όπως ήταν, σκοτώνονταν σαν τα κοτόπουλα».
Ο καπετάν Αμύντας (Αμύντας Κοσμάς από το Αμύνταιο) αναφέρει στο βιβλίο του «Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος, Αναμνήσεις ενός καπε­τάνιου», σελ. 224-225: -Έπρεπε να εκπληρώσουν το πλάνο που τους είχαν καθορίσει. Από το χωριό μου πήραν τα κορίτσια την ώρα που κάνανε βόλτα!
Γεώργιος Μανούκας (ο Γενικός Επιθεωρητής του Παιδομαζώματος και δεξί χέρι του Κόκκαλη. Το κυριότερο μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής για τα παιδιά του παιδομαζώματος γράφει: -Μια βραδυά κοιμήθηκα στον ξενώνα του χωριού (Με-σόβραχος). Από συνήθεια άνοιξα κουβέντα με τη γριά σπιτονοικοκυρά. -Πώς είστε, πού είναι ο γέροντας σου, τα παιδιά σου; κλπ.
-Μια κι αποκτήσαμε φιλία, άρχισε κάπως να μου παραλέει τα μυστικά του σπιτιού της... Έτσι τούτο, έτσι ε­κείνο. -Εχω και ένα παιδί, μου λέει,
νεαρό, αλλά το κακόχρονο, εδώ και, αρκετό καιρό έφυγε, τόσκασε! Πήγε στην Καστοριά (...) Μετά από αρκετό καιρό έμαθα το εξής καταπληκτικό: Η γριά αυτή, επειδή δεν ήθελε να της πάρουμε τα παιδί και να το τακτοποιήσουμε εμείς στην Αλβανία, το είχε κρύψει! Και πού το είχε κρυμμένο; Θεέ μου! Μέσα στο σταύλο! Ακριβώς εκεί που έδεσα το ζώο! Σ' ένα άλλο χωριό, στα Βορεινά της Κοζάνης, η μάνα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να της πάρουν από τα χέρια της: Της έκοψαν με το μαχαίρι τα χέρια από τους καρπούς. Σε άλλο πάλι χωρίο, κοντά στο Διδυμότειχο, η μάνα ολοφύρεται. Ο συμμορίτης είδε κι απόειδε και, μια που δεν μπορεί ν' αποσπάσει το παιδί από την αγκαλιά της μάνας, του έρχεται ευκολότερα να κόψει το κεφάλι του αγοριού. Κι αφού κρατήσει για λίγο με σαδισμό το ξαν­θόμαλλο κεφάλι, γελώντας το δίνει πί­σω στην ολοφυρόμενη μάνα, φωνάζοντας: Και τώρα κράτησε το!!!»


Η Ιστορία της κύριας Φ Γ....εκ Βισανης Πωγωνίου Ηπείρου
Ήρθε μια ημέρα ο Καπετάν Τρομάρας. Μάζεψε σχεδόν όλα τα παιδία του χωριού
Ξεκινήσαμε για Αλβανικά σύνορα .Εκεί κοντά στο χωριό ΛΙΑ μας έβαλαν για ..σκληραγωγία να σφάζουμε πρόβατα να συνηθίσουμε στο αίμα .Παρέστημεν μάρτυρες στην Ομαδική δολοφονία Ελλήνων στρατιωτών του Ελληνικού Στράτου Είχαν συλλάβει αιχμάλωτους τους έβγαλαν τα στρατιωτικά ρούχα και τους φόρεσαν κάποιες παλιό κουβέρτες Του έδεσαν τα χέρια με σύρματα και τους πυροβόλησαν (σ.σ .Το έγκλημα αυτό είναι γνωστό σαν το Ελληνικό ΚΑΤΥΝ και θόρυβος ξεσηκώθηκε το 1980 αν θυμάμαι που ένας χείμαρρος ξέθαψε τον ομαδικό τάφο τους Βρέθηκαν οι σκελετοί με δεμένα τα οστά των Χείρων Αν είχαν σκοτωθεί έτσι κάποιοι κομμουνιστές φανταστείτε τι θα γινόταν από τους ομοϊδεάτες τους )
Εγώ και μια άλλη είχαμε κρυφτεί σε έναν στάβλο και είχαμε βάλει μπροστά δεματά με καλαμπόκι να μη μας βρουν και μας πάνε στην Αλβανία .Μας βρήκαν και φάγαμε αρκετό ξύλο
Μετά μας πέρασαν Αλβανία στους Άγιους Σαράντα Μας μετάφεραν στην περιοχή Πρενιές της Βόρειας Αλβανίας κοντά στο Έμβασαν όπου μέναμε σε κάτι πρόχειρους στρατώνες μέχρι να πάμε Ουγγαρία
Ο Καπετάν Υ ήταν ο διοικητής της περιοχής Ηπείρου και μάζευε και αυτός παιδάκια μεταξύ των οποίων και μια μεγαλόσωμοι δεκαεξάχρονη την Μ .......την οποία την οποία όπου πήγαινε την είχε μαζί στο άλογο του και την κλείδωνε μέσα σε σπίτι για να μην του... φύγει για ευνόητους λόγους

ΤΑ 5 ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΑ 60 ΔΙΣ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ», ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.



-ISIN GR0138002689, Ημερομηνία Λήξης,20/09/2040, Τοκομερίδιο 4,60%
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 7.920 εκ. ευρώ


-ISIN GR0138001673, Ημερομηνία Λήξης , 20/0920/37, Τοκομερίδιο 4,50%,
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 9.000 εκ. ευρώ.


-GR0133002155. Ημερομηνία Λήξης, 22/10/2022, Τοκομερίδιο, 5,90%, Ανεξόφλητο υπόλοιπο εκ. ευρώ 8.930

Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007. Σύνολο 25.860, και 1.292εκ τόκοι κάθε χρόνο. Το χρέος και το έλλειμμα αυξήθηκαν κατά 6.935.000.000 από το 2007 μέχρι σήμερα από τους τόκους και τον δανεισμό για την πληρωμή των τόκων, και το χρέος μαιμού των 25.860 έχει γίνει 32.795.000.000


Ο Χριστοδουλάκης εξέδωσε τα ομόλογα ISIN GR0133004177, με ημερομηνία λήξης 20/03/2026, και τοκομερίδιο5,30% ύψους 7.000 Εκατ. Ευρώ και ISIN GR0133003161, με ημερομηνία λήξης 20/03/2024 ,τοκομερίδιο 4,70%, ύψους 10.462 Εκατ. Ευρώ.

Για αυτά τα 17.462.000.000 ευρώ κάθε χρόνο χρεωνόμαστε 863 εκ για τόκους. Μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει στην Goldman Sachs 8.630.000.000, που δεν τα είχαμε και τα δανειστήκαμε, πληρώνοντας 518 εκ. τόκους.

Συνολικά για τα απεχθές χρέος από την απάτη Σημίτη -Goldman Sachs, για να «κρύψουν» το χρέος, όλοι εμείς επιβαρυνθήκαμε τουλάχιστον με 59.585.000.000 ευρώ τα οποία εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα», και για τα οποία τα 2012 θα πληρώσουμε τόκους 3.600.000.000.

Και κανείς τους δεν μιλάει.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Fitch: Χρεοκοπία το σχέδιο για «κούρεμα» 50%


Το σχέδιο για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50% , που είναι «απαραίτητο βήμα για να μπουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας σε μια πιο βιώσιμη βάση», συνιστά χρεοκοπία και θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη χαμηλότερη αξιολόγηση της Ελλάδας, είπε η Fitch Ratings, σε ανακοίνωσή της που τονίζει πως μετά το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θα υποβαθμιστεί πιθανότατα στην κατηγορία. Την ίδια στάση τηρούν και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης.

24/10/11

Επιτέλους τέρμα στα ψέματα

Κυκλοφόρησε!!! Σπύρου Χατζάρα. «Έτος 21ο των Φιλικών. Η επανάσταση των Φιλογενών».


Το βιβλίο που θα ξεφτιλίσει τους «Βερέμηδες» τους «Λιάκους» και τους «Τατσόπουλους».

Το ψέμα ή τα ψέματα, λένε, έχει «κοντά πόδια».Όμως , τα ψέματα, επί των οποίων οικοδομήθηκε συστηματικά από το 1834, η καθεστωτική εκδοχή, για το πως οργανώθηκε η Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα. Επομένως, η «βαλίτσα,(του ψεύδους),πήγε πολύ μακριά».
Η νόθα «Ιστορία», κατασκευάστηκε για να σκεπαστούν τα ίχνη της προδοσίας, για να συγκαλυφθούν οι πράξεις και οι ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», για το καθεστώς της εξάρτησης που επεβλήθη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Η εξέγερση των Ελλήνων του 1770, τα «Ορλωφικά», ήταν ξενοκίνητη.
Ο επόμενος ξεσηκωμός, ενόψει της «σταυροφορίας» της Μ. Αικατερίνης της Ρωσίας και του Ιωσήφ Β’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για την «απελευθέρωση» των Χριστιανών της Ανατολής, προκάλεσε τη γέννηση το 1785, του πρώτου ελληνικού πολιτικού φορέα, του Φοίνικα, που ήταν συνωμοτικός- επαναστατικός, και που τον καθοδηγούσαν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Παρά την αρχική του εξάρτηση από τα συμφέροντα της Αγίας Πετρούπολης και της Βιέννης, ο ελληνικός πολιτικός φορέας, άρχισε να αυτονομείται σταδιακά, και το 1790, παρουσίασε δικό του «πρόγραμμα»,μίλησε εκ μέρους του Ελληνικού Έθνους , και υποστήριξε πολιτικά τον Λάμπρο Κατσώνη. Οι επιτυχείς χειρισμοί της αγγλικής πολιτικής, διέλυσαν τη συμμαχία Ρωσίας-Αυστρίας, διέσωσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία, και μετέθεσαν στο μέλλον την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους.


Η έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης, δημιούργησε νέες προοπτικές. Οι αρχικοί καθοδηγητές Μαυροκορδάτος –Υψηλάντης, παρέδωσαν την οργάνωση σε ένα δικό τους παιδί, τον Ρήγα, που προσπάθησε να προσεγγίσει τον γαλλικό παράγοντα, για να επιτύχει την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ελληνικός πολιτικός φορέας, έμαθε την οργανωμένη επαναστατική πάλη , τη συνωμοτική τεχνολογία, και την «Τέχνη της υποκρισίας», που είναι το τελικό κλειδί για όλες τις πόρτες, διότι όπως έγραψε ο Φιλήμων, «η τέχνη της υποκρισίας ήταν αναγκαία για να κατευθύνει τη σκέψη και τα πάθη των ανθρώπων στον μεγάλο σκοπό». Επαναστάτης που δεν κατέχει και δεν εφαρμόζει την τέχνη της υποκρισίας, είναι ένας κινούμενος μελλοθάνατος. Η Τέχνη της υποκρισίας ερμηνεύει το δισυπόστατο των ανθρώπων, τους αμφίσημους λόγους και τις δίσημες πράξεις τους.
Ο Φοίνικας ,συναντήθηκε με την «μεγάλη των Ιακωβίνων σχολή» στην Βιέννη, και οι πρώτοι έλληνες διδάχθηκαν την «τεχνολογία» της επανάστασης.


Η Γαλλική Επανάσταση έφθασε στα Επτάνησα πριν τους στρατιώτες του Ναπολέοντα. Οι συνεργάτες του Ρήγα και όχι μόνο ο Περραιβός, κρύφθηκαν στη δημοκρατική Κέρκυρα. Αυτοί δημιούργησαν μαζί με Επτανήσιους την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων», που είχε τους ίδιους φανερούς ιακωβίνικους στόχους με την κίνηση του Ρήγα, και τους ίδιους κρυφούς εθνικούς προσανατολισμούς.


Ο ελληνικός πολιτικός φορέας, από τα «Κέντρα» του στη Ρωσία, την Κωνσταντινούπολη και τα Επτάνησα, εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του, την αυτοκατάργηση της «Γαληνοτάτης» , τη νέα πολιτική του Τσάρου Παύλου, για προσέγγιση με την Τουρκία, και την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, (Αύγουστος 1799), και την αγγλική πολιτική για μια συμμαχία κατά της Γαλλίας, κινητοποιήθηκε και πέτυχε, με την συνθήκη της 9/2Ιης Μαρτίου 1800 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Επτανήσου Πολιτείας ή, όπως επίσημα ονομάσθηκε, της Πολιτείας των Ηνωμένων Επτά Νήσων. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους είχε γίνει. Το πολιτικό Κέντρο, του ελληνικού πολιτικού φορέα, εγκαταστάθηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα. Στα Επτάνησα. Τότε ,το 1800, οι εθνικιστές της «αυστηρής Συμμόρφωσης» που λειτουργούσαν μέσα από τη Στοά «Φιλογένεια», αναπτύσσοντας τη Μεγάλη Ιδέα, της λύτρωσης του έθνους με τις δικές του δυνάμεις , ενώθηκαν με την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων»,για να οργανώσουν την απελευθέρωση ολόκληρου του Έθνους. Το επαναστατικό μανιφέστο με το πολιτικό πρόγραμμα της οργάνωσης ,εκδόθηκε το 1806 με τον τίτλο «Ελληνική Νομαρχία». Το κείμενο ήταν κολεκτιβίστικο για αυτό αποδόθηκε στον ανώνυμο Έλληνα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μέλος αυτής της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος στην επεξεργασία του προγράμματος της».

Το βιβλίο του Σπύρου Χατζάρα «Έτος 21ο των Φιλικών», που αποδεικνύει ,μετά από 20 χρόνια μελέτης και έρευνας, ότι η προετοιμασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ξεκίνησε το 1800 από την Κέρκυρα, και ότι πολιτικός φορέας της ήταν η «Φιλογένεια», θα διατεθεί εκτός εμπορίου. Η Κεντρική διάθεση θα γίνεται από το γραφείο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην οδό ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 Τηλ.3800797. Τα πρώτα αντίτυπα θα είναι διαθέσιμα στις 26 Οκτωβρίου στην Παλιά Βουλή, στην εκδήλωση του περιοδικού Patria. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ.


Παραγγελίες από το διαδύκτιο στο deltio11@gmail.com. Τα έξοδα αποστολής θα περιλαμβάνονται στην τιμή των 29 ευρώ.

22/10/11

ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΥ

Του Κ.Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

Βλέπουμε τους κυβερνήτες μας που συσκέπτονται και παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι στην Ουάσιγκτον, χωρίς να σκεφτόμαστε ποιοι πραγματικά τους κινούν τα νήματα. Οι δημοσιογράφοι αναλύουν πολιτικές ίντριγκες, οι δύσπιστοι μιλούν για «θεωρίες συνωμοσίας» αλλά όλοι βλέπουμε να ξεσπούν πόλεμοι. Να δολοφονούνται ηγέτες, και να το πανηγυρίζουν άλλοι ηγέτες. Να ανατρέπονται δεδομένα διακυβέρνησης μιας χώρας επειδή κάποιοι ξένοι αποφάσισαν «καθεστωτική αλλαγή».


Κι όλοι βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Βλέπουμε τις μαριονέτες, ενώ τα νήματα κινούν κάποιοι άλλοι, αφανείς «ήρωες» που αποφασίζουν παρασκηνιακά για τι μέλλει γενέσθαι, οπουδήποτε γης. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, που δεν είναι και τόσο καινούργια… Το κλειδί να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, είναι να καταλάβουμε πως δεν ξεπερνούν τη ντουζίνα οι οικογένειες που είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στον κόσμο.


Δεν θα πέσουμε έξω αν κατονομάσουμε μερικές: Goldman Sachs, Rockefellers, Loebs Kuh και Lehmans στη Νέα Υόρκη τους Rothschilds στο Παρίσι και το Λονδίνο, τους Warburgs στο Αμβούργο, τους Paris και Lazards, Israel, Moses, Seifs στη Ρώμη.


Κάθε τόσο ακούμε ότι συνεδριάζουν οι Bilderberg Group, οι Illuminati ή η TrilateralCommission, αλλά όσοι δίνουν σημασία στις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί, χαρακτηρίζονται συνωμοσιολόγοι. Πιστεύουν ότι λαμβάνονται αποφάσεις από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ ή το ΔΝΤ…


Κι όμως αν δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες μετοχές και ελέγχουν τις μεγαλύτερες τράπεζες, θα καταλάβουμε ποιοι είναι εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις.


Οι μεγαλύτερες εταιρίες στη Γη είναι σήμερα: Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs καιMorgan Stanley.


Ας δούμε τώρα τι ελέγχει η καθεμία ξεχωριστά.


Bank of America: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, JP Morgan, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank της NY, Mellon.


JP Morgan: State Street Corp., Vanguard Group, FMR, BlackRock, T. Rowe, AXA, Capital World Investor, Capital Research Global Investor, Northern Trust Corp. καιBank τηςMellon.


Citigroup: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, Paulson, FMR, Capital World Investor, JP Morgan, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt and Bank τηςNY Mellon.


Wells Fargo: Berkshire Hathaway, FMR, State Street, Vanguard Group, Capital World Investors, BlackRock, Wellington Mgmt, AXA, T. Rowe και Davis Συλλογικοί Σύμβουλοι.


Βλέπουμε λοιπόν πως υπάρχει κι ένας πυρήνας που ελέγχεται από τις μεγάλες τράπεζες είναι ένα γκρουπ που αποτελείται από τέσσερις εταιρίες. Ας πούμε οι «Οι 4 Μεγάλοι» που είναι οι StateStreetCorporation, VanguardGroup, BlackRockκαι FMR (Fidelity) και αποτελούν έναν συνδετικό κρίκο διαπλοκής.


Goldman Sachs: «Οι 4 Μεγάλοι» ,Wellington, Capital World Investors, AXA, Massachusetts Financial Service and T. Rowe.


Morgan Stanley: «Οι4 Μεγάλοι», Mitsubishi UFJ, Franklin Resources, AXA, T. Rowe, Bank της NY Mellon & Jennison Συνεργάτες. Rowe, Bank τηςNY Mellon και Jennison Associates.


Τώρα δεν απομένει στο «δέντρο» να προσδιορίσουμε τα παρακλάδια από τους εταιρικούς μετόχους αλλά και τους μετόχους των μεγάλων «παγκόσμιων» τραπεζών. Και να διαπιστώσουμε πόσο στενά συνδεδεμένοι είναι όλοι αυτοί.


Bank of NY Mellon: Davis Selected, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Dodge, Cox, Southeatern Asset Mgmt. και... «Οι 4 Μεγάλοι».


State Street Corporation (μία από τους 4 Μεγάλους)): MassachusettsFinancial Services, Capital Research Global Investor,


Barrow Hanley, GE, Putnam Investment και... «Οι 4 Μεγάλοι», (που εμφανίζονται ως μέτοχοι κι οι ίδιοι!).


BlackRock (άλλη μία από τους «Οι 4 Μεγάλοι "): PNC, Barclays & CIC.


Ποιος βρίσκεται πίσωαπ από την PNC; Μα, οι FMR (Fidelity), BlackRock, State Street, κλπ.


Και πίσω από την Barclays; Η BlackRock…


Μετά αρχίζουμε μια πολύωρη περιπλάνηση, μέσα από επίγειους παραδείσους στα νησιά Cayman, το Μονακό και στην έδρα των εταιριών της Shell στο Λιχτενστάιν. Βλέπουμε ένα; Δίκτυο από εταιρίες, πάντοτε, αλλά ουδέποτε μαθαίνουμε ονόματα από τις φαμίλιες που τους ανήκουν.


Με λίγα λόγια: οι οκτώ μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες (JPMorgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank της New York Mellon and Morgan Stanley) ελέγχονται100% από δέκα μετόχους και διακρίνουμε πάντοτε τέσσερις εταιρίες παρούσες σε όλες τις αποφάσεις: BlackRock, State Street, Vanguard καιFidelity.


Την αμερικανική ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) Federal Reserve, αποτελούν 12 τράπεζες που εκπροσωπούνται από διοικητικό συμβούλιο εφτά προσώπων που συνιστούν την αντιπροσώπευση των «4 Μεγάλων» και που είναι παρόντες σε όλες τις αποφάσεις.


Την FED πάει να πει, ελέγχουν τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες οι Black Rock, State Street, Vanguard and Fidelity. Αυτές οι τέσσερις εταιρίες ελέγχουν τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ (και του κόσμου), χωρίς κάποιον δημοκρατικό έλεγχο από εκλεγμένους αντιπροσώπους. Αυτές οι «4» εταιρίες είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαοί, αλλά ο πλούτος των εταιριών αυτών αυξάνεται.


Αλλά για να δούμε ποιες άλλες εταιρίες ελέγχουν οι «Μεγάλοι 4»:


Alcoa Inc. Altria Group Inc.
American International Group Inc.


AT&T Inc.  Boeing Co.  Caterpillar Inc.  Coca-Cola Co.


DuPont & Co. Exxon Mobil Corp. General Electric Co.


General Motors Corporation Hewlett-Packard Co.


Home Depot Inc. Honeywell International Inc.


Intel Corp. International Business Machines Corp


Johnson & Johnson JP Morgan Chase & Co.


McDonald's Corp. Merck & Co. Inc.


Microsoft Corp. 3M Co.  Pfizer Inc.


Procter &amp Gamble Co. United Technologies Corp.


Verizon Communications Inc. Wal-Mart Stores Inc.


Time Warner, Walt Disney, Viacom


Rupert Murdoch's News Corporation., CBS Corporation
NBC, Universal


Οι «Μεγάλοι 4» ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών εταιριών που περιλαμβάνονται στα Χρηματιστήρια.
Και φυσικά ελέγχουν απόλυτα μεγάλους οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Παγκόσμια Τράπεζα, η BIS, χωρίς να μαθαίνουμε ποια είναι τα ονόματα που ελέγχουν τους «4 Μεγάλους»..

Το σοσιαλιστικό δράμα της μεγαλοκοπέλας

Νενικήκαμεν!

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ
Πηγή http://kavvathas.wordpress.com/

Με βαριά καρδιά ψήφησα χτες το Νομοσχέδιο. Το δήλωσα άλλοστε στην ολομέλεια με βαριά, αισθαντική φωνή. Κάτι σαν Μάρθα Βούρτση. “Ο Πρωθυπουργός μου είπε”, είπα, “πως αν δεν ψηφιστεί δεν υπάρχει λόγος να πάει στη διάσκεψη κορυφής την Κυριακή” (ή την Τετάρτη. Παίζεται). Η Ελλάδα δεν θα έχει πια “φωνή” τόνισε. “Θα είναι μία ρακένδυτη, αυτοκαταστροφική κοπελούδα που θα χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας. Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί στο δρόμο και, από καγιέ να πάρει τράμπαντ, ακόμα κι’ εγώ, η σιδερένια κυρία, η μεγαλοκοπέλα από τα σπλάχνα του πασοκ, ένα είδος ντόρας της (παλαιάς) ΝΔ, iron lady όπως με αποκαλούσε ο μακαρίτης ο Σιδερένιος) λύγισα. Τι περιμένατε; Να ψηφίσω όχι σαν την θεία Λούκα; Αυτή έχει τον θείο Γεράσιμο που, με τη σειρά του έχει την ΜΚΟ “Κίνηση Δημοκρατικών Πολιτών για την Μελέτη των Φαινομένων Διαφθοράς στη Δημοκρατία του Δυτικού Ποτέ” και, κούτσα-κούτσα, τα βγάζει πέρα. Εγώ δεν έχω τίποτα άλλο απ’ τις αναμνήσεις μου.




Ε, λοιπόν ναι, ψήφισα ναι, oui, yes, da, ya. Η σοσιαλιστική μου καρδιά σκίστηκε στα δυό, όπως έκανε και του Μπένι όταν άκουσε τον Αλέξη να τον κατηγορεί για ομερτά. Ποιος είδε τον Γιαραμπή και δεν φοβήθηκε! “Τώρα” φώναζε στη Βουλή, σαν παχουλό μωρό που του πήραν την Μιλούπα. “Να ανακαλέσετε ΤΩΡΑ” απαιτούσε, με τα μπιρμπιλωτά του μάτια να έχουν πεταχτεί απ’ τις κόγχες. Κι’ εκείνος ο Τσίπρας… Τι άτομο κι’ αυτός. “Ζητάω την προστασία σας κ. Πρόεδρε”, είπε στον πρόεδρο της Βουλής που, ευτυχώς δεν ήταν ο ξενοδόχος του Γράμμου αλλά, ένας άλλος. Η λέξη δεν είναι άγνωστη στον ναό της Δημοκρατίας πρόσθεσε ο Πρόεδρος με αποτέλεσμα, ο Μπένι να περάσει σε κατάστση αμόκ. Μου θύμισε τον Τζιν Γουάϊλντερ στη ταινία “Producers” όταν, ο (μακαρίτης) ο Zero Mostel του ζήτησε να “φτιάξει τα βιβλία” (fix the books”) της θεάτρου. Δράμα σου λέω παιδί μου. Ενδοπασοκικο. Και να μην υπάρχει και μία security blanket να την δώσει κάποιος στον Μπένι τον Τρομερό να ηρεμήσει. Τσ, τσ, τσ που έφτασε αυτή η χώρα και οι πολιτικοί της ταγοί.


Πάμε πάρα κάτω. Και που ψηφίστηκε τι; Αφού στις Μπρουσέλς γίνεται το “έλα να δεις”. Η Άνγκελα πλακώθηκε με τον Σαρκό, ο Τρισέ με τον Όλι και η Λαγκάρντ με τον Γκάϊτνερ που ζητάει να τυπώσουν 2,5 τρισ και να τα “ρίξουν” στις “αγορές” για να χαρεί ο κάθε πικραμένος. Και, ενώ οι μισοί είναι εναντίον των άλλων μισών. πετάγεται η Μiss Λούλου ΙΙ της Μεγάλης (τρόπος του λέγειν) Βρετανίας και ορίστε ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα. Μπροστά σ’ αυτό το δίλλημα ποία (ποιος δεν έχει σημασία) είμαι εγώ να μη πω το “ναι”; Ναι και πάλι ναι προκειμένου ο Γοδεφρείγος να σώσει την κοπελούδα που, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτοκαταστράφηκε. Εκείπου καθόταν και κεντούσε τα προικιά της, μία μέρα άρχισε, εντελώς ξαφνικά, να δανείζεται τεράστια ποσά προκειμένου να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Πήγε στη Ντόϊτσε Μπανκ, στην Ι Εφ Τζι Ούρομπανκ, στην Γκρεντί Αγκρικόλ, στη Γκόλντμαν ουντ Ζακς, στην Μπανκ οβ Αμέρικα, ακόμα και στην Φινάντς Μπανκ στη Τουρκία, και άρχισε να δενείζεται σαν να μην υπήρχε αύριο. Μόνη της. Εντελώς. Ούτε ένας από τους 5,5 πρωθυπ της Μεταπολίτευσης δεν κατάλαβε το παραμικρό. Η Ελληνίτσα δανείζονταν με ρυθμό πολυβόλου για να ψωνίσει λούσα και κοσμήματα και να κάνει μεγάλη ζωή. Δέκα δισ ευρώ για πόρσε, επτά δισ για μπέμπες, 20 για μερσεντέ κομπρέσορ, άλλα πέντε για ξαπλώστρα στη Ψαρού, 10 για διακποές στο Μπαλί και στο Σεν Μπάρτ, 20 για βίλες στο “νησί των ανέμων”, 30 για Ολυμπιακούς, 300 για την Ζίμενς, ένα σκασμό για την άνοδο του Χρηματιστηρίου κλπ.


Τρελάθηκε σας λέω η κοπελούδα και ούτε εγώ, ούτε κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ούτε οι Μπένι, ΓΑΠ, Κώστας ντε Μπαϊρακτάρ ή ο άλλος, ο Kώστας de Bidet δεν μπόρεσαν να την σταματήσουν γιατί, όλοι βρε παιδάκι μου, έλλειπαν απ’ το σπίτι. Ο ένας έκανε μπάνια στη Ραφήνα, ο άλλος άκουγε Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής, ο τρίτος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και ο ΓΑΠ έτρεχε από διάσκεψη σε διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη με τον αδελφό Νικόλαο -ή τον Αντρίκο δεν ενθυμούμαι ακριβώς, ξέρει η Μάρτζ. Αφήστε που έχω πάρει δύο λεξοτανίλ και τρία Prozac, τα οποία μου έφερε ο Γιώργος από τη Νέα Υόρκη όταν, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, πήγε να συναντήσει τον Dr. Langley για το πρόβλημα που έχει μετά τη πτώση με το ποδήλατο του (κάποιοι λένε με το skateboard αλλά, δεν τους πιστεύω).. Είμαι και πολύ ταραγμένη σας λέω, που παραβίασα τις σοσιαλιστικές μου αρχές. Η μόνη που δεν γνώριζα τίποτα για το έγκλημα (εκτός απ’ αυτούς που ήδη ανέφερα) ήμουνα εγώ, moi, η Miss Piggy ΙΙ (η “I” απαγγέλει τις ειδήσεις στη κρατική τηλεόραση και δεν επιθυμώ να την ενοχλήσω).


Πάμε πιο κάτω -από το παρακάτω. Και τώρα τι, θα ερωτήσετε και μεγάλο το δίκιο σας. Τι θα γίνει με την άστατη και απρόσεκτη μεγαλοκοπέλα; Ποίος θα την φροντίσει, ποιος θα την περιθάλψει, θα την νυμφευθεί βρε αδερφε τώρα που χρωστάει τα “μαλιοκέφαλά” της; Ο Μπένι λέει θα την αναλάβω εγώ -αντ’ αυτού. Ο Αντ’ Αυτού λέει εγώ αντί του Μπένι. Ο Theo καραδοκεί για να σχηματίσει κυβέρνηση με την ντοραμπακ να ηγείται της αντιπολίτευσης. Ο Αγάς του Αϊδινίου Καρά Τζαφέρ απειλεί πως αυτός θα είναι ο επόμενος Πρωθυπ. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι κι’ ο Αδελφός Ταγίπ που ο Γιωργάκης έδωσε (σε μία στιγμή αδυναμίας), όρκους αιωνίας φιλίας και αγάπης, ο οποίος κατέβασε τις φρεγάτες του στο Οικόπεδο 12 που δεν εννοεί να φύγει. Μόλις την περασμένη εβδομάδα τα μαχητικά του πέρασαν “σουβλάκι” το Αιγαίο και, η κοπελούδα αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον Μπέντζαμιν ο οποίος, δεν σας το είπα, θέλει να της πάρει την …Κρήτη ο αθεόφοβος. Χρόνια τώρα κάνει γαιωλογικές “έρευνες” γύρω απ’ το νησί και ασκήσεις πάνω απ’ το πέλαγος. Χαμένα τα ‘χει η κοπελούδα και, αν πολιτικοί σαν εμένα και την ντόρα δεν της συμπαρασταθούμε, θα καταλήξει στο Δημόσιο Ψυχιατρείο. Έχω κι’ άλλα να σας πω γι’ αυτό


…Συνεχίζεται

21/10/11

Ψήφισαν ΓΑΠ σε ψηφοδέλτιο Βενιζέλου

153 ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ. ΚΑΑΛΟΟ ΤΑΞΙΙΙΔΙ !!!
ΤΑ ΝΕΑ (19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Τελικά κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι όλα αυτά είναι για το….καλό μας.
Κυρίως το άρθρο 37 στο πολυνομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στα κοινωνικά δικαιώματα, στη συλλογική διαπραγμάτευση, στο συνδικαλιστικό δικαίωμα, στην δουλειά, στο ολόκληρο μεροκάματο και στην αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.


Μας το είπε όμως χθες χωρίς να ντρέπεται με δασκαλίστικο τουπέ ο αντιπρόεδρος Βαρδάρης και κυρίως χωρίς να του καίγεται καρφί με τον λαό στους δρόμους να τους φτύνει και τις τραγικές πλέον εξελίξεις.


Έτσι μόλις οι 153 είπαν «ναι σε όλα» αυτός καθισμένος με ανακούφιση στο θώκο του, κοίταζε, μέσα στη Βουλή, τα καημένα ανθρωπάκια κάτω στην αίθουσα, με τον 60άρη κουρασμένο κωπηλάτη, άλλοτε εσωκομματικό του και ήδη συνεταίρο του, να τους σφίγγει το χέρι επειδή στην ουσία ψήφισαν Γιώργο με ψηφοδέλτιο Βαγγέλη και φόντο τρόικα και συμφέροντα.


Τι προηγήθηκε πριν την τελική ευθεία;
Ένας τσαμπουκάς με τον μικρό Αλέξη, για να ….κλέψει χειροκρότημα ο τέως συνταγματολόγος –υπουργός με την ιδιαίτερη βαρύτητα……απόψεων, πριν παραπέμψει σε τακτική …δικάσιμο, τους τελευταίους διστακτικούς.
Στην προσπάθεια του λοιπόν να πείσει την κυβερνητική πτέρυγα να πει ναι και στο άρθρο 37, επιστράτευσε το μοναδικό επιχείρημα ότι τα άλλα άρθρα που ήδη ψηφίσθηκαν ήταν πολύ… χειρότερα, όπως ανέφερε, άρα το έγκλημα είχε ήδη συντελεσθεί.


Και δεν δίστασε να διαπράξει εκείνος το ανεπανάληπτο.
Θύμισε μια άλλη μαύρη σελίδα, όταν το ΠΑΣΟΚ του ‘ 85 είχε παγώσει πάλι συμβάσεις και απεργίες.
Ίσως βέβαια να ήθελε να δείξει ποιος ήταν τσάρος της οικονομίας τότε.
Δεν έπιασε όμως το κόλπο και η Λούκα είπε τελικά όχι, για να αναγνώσει την έτοιμη διαγραφή της, ο πρόεδρος Φίλιππος.


Μήπως φανεί έτσι ότι η χώρα έχει Πρωθυπουργό και υπάρχει Πρόεδρος στο κόμμα με το ανιστόρητο χαμηλό.


Τα αποκαλυπτήρια όμως είχαν προηγηθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (που έδειξε όμως μόνο το κανάλι της Βουλής).
Οι δύο πρόεδροι των μικρομεσαίων, στη σχετική ακρόαση εκπροσώπων των φορέων, είχαν αποκαλύψει ότι το πολυνομοσχέδιο ήταν ήδη ψηφισμένο πριν ψηφισθεί από την Βουλή με αποτέλεσμα να γίνει χαμός.
Κι όμως ο πρόεδρος των επάγγελμα- τοβιοτεχνών Δ. Ασημακόπουλος (του κλίματος ΠΑΣΟΚ) δήλωσε, νέτα σκέτα, ότι ένα σωρό διατάξεις είχαν συμφωνηθεί από συγκεκριμένα συμφέροντα με την κυβέρνηση και την τρόικα.
Και ο πρόεδρος των εμπόρων Β. Κορκίδης (του κλίματος ΝΔ) «έδειξε» ονόματα διευθύνσεις και Τράπεζες.
Η μεγάλη στιγμή όμως ήταν η επιστολή (κάτι σαν σύμβαση προσχώρησης) Βενιζέλου προς Λαγκάρντ με διαβιβαστικό του προέδρου Γιώργου στην αντικαταστάτρια του Στρός Κάν.
Διαβεβαιώνει από τις 27 Σεπτεμβρίου - ότι θα γίνουν όλα αυτά που ψηφίσθηκαν χθες, εκτός από την κατάργηση των ΣΣΕ (άρθρο 37).
Δηλαδή:
- Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
- Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης "μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων" και "σημαντική μείωση" του εφάπαξ.
-Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
-Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
- Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
Κλείνοντας την επιστολή ο αντιπρόεδρος υπόσχεται ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.
Στην επιστολή όμως. δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.Αυτό όμως είναι το πακέτο-τάμα στην διαπλοκή και το παλιό γιαούρτι της βιομηχανίας, που έτσι έχουν την κυβέρνηση τους.

ΥΓ: Και με την τρόικα να γελάει με την κατάντια μας.

Δολοφόνησαν τον Καντάφι όπως τους ζήτησε η Χίλαρι

Επιστροφή στην αποικιοκρατία ενώ εμείς τρωγόμαστε


Του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3684

Την ώρα που ομφαλοσκοπούσαμε ασχολούμενοι αποκλειστικά με το πολυνοσμοσχέδιο.Την ώρα που η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και προβοκάτορες κουκουλοφόρους, με νεκρό και τραυματίες...Την ώρα που μικροκομματικές σκληρύνσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμικές εποχές με περίεργες δηλώσεις...Έχουμε χάσει το διεθνές περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας τα οποία φροντίσαμε να είναι παντελώς αδιάφορα για τα τεκταινόμενα γύρω μας… Και οι 300 δεν έχουν καταλάβει που μας οδηγούν οι "προστάτες" μας. Έχουν όλοι τους αποκοιμηθεί ονειρευόμενοι εξουσία, με τις επερχόμενες ταχέως, εκλογές...
Ο τίτλος που περνούσε (ως κρόουλ) κάτω από το πάνελ του ΣΚΑΕΙ έγραφε:
«Ο Καντάφι νεκρός». Αυτό μόνο. Εμβόλιμα πέρασε κι ένα φιλμάκι δευτερολέπτων που επικαλούμενο πηγές των υποκινημένων και βοηθούμενων από το ΝΑΤΟ «ανταρτών», επιβεβαίωνε την είδηση και τη φωτογραφία ενός αιμόφυρτου πτώματος που έμοιαζε στον Μωαμάρ Καντάφι.
Ένα σύντομο «ζάπινγκ», στα άλλα κανάλια, έδειξε τα συνήθη μεσημεριάτικα με μπόλικα μπούτια σταυροπόδι (ΑΛΤΕΡ) και χιουμοριστική σειρά με χαριτωμένες «αδελφές», στον ΑΝΤ1, ή ο γνωστός αθυρόστομος γιατρός…
Στις οκτώ, σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του CNN, έγινε σύντομο αφιέρωμα στην 42χρονη έντονη παρουσία του συνταγματάρχη Καντάφι, που επί τόσα χρόνια , κατόρθωνε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα της επικαιρότητας, άλλοτε ως μισητός εχθρός κι άλλοτε ως στενός συνεργάτης των σπουδαιότερων ηγετών του κόσμου. Την ίδια ώρα τόσο το BBC, το RT, το TV5, το Al Jazeera όσο και οι ιστοσελίδες βούιζαν..


Γράφαμε στις 29/08/2011:
«Οι πόλεμοι εναντίον προσώπων από τις ΗΠΑ» http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3576
«Βαρέθηκε ο κόσμος να του λένε πόσο κακός είναι ο Καντάφι και γι’ αυτό θα πρέπει να εξολοθρευτεί. Και πόσο καλοί είναι οι αντάρτες που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ ενώ επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν, πως ανάμεσά τους βρίσκονται και αποβράσματα, από εκείνα που αποκαλούσαν από τους ίδιους που τώρα είναι σύμμαχοί τους «τρομοκράτες».


Στις 12/08/201: «Πλήρης συσκότιση για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ» http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3559

Σε καιρό οικονομικής κρίσης, κι όμως οι δυνάμεις που τροφοδοτούν με κονδύλια το ΝΑΤΟ, εξακολουθούν αδιαμαρτύρητα τις επιχειρήσεις τους.
Αλλά ας επιστρέψουμε στη Λιβύη, όπου καθημερινά –ακολουθώντας το προηγούμενο των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία- το ΝΑΤΟ διαπράττει καθημερινά εγκλήματα πολέμου, όπως αποδεικνύει και η πλέον πρόσφατη σφαγή παιδιών και αμάχων μετά τον βομβαρδισμό στην Σλίτεν (που ουδέν μεταδόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης). Στο Λονδίνο στήθηκε ήδη πρεσβεία του ισλαμικού τρομοκρατικού μετώπου TNC που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, αγνοώντας το νόμιμο καθεστώς της χώρας, επειδή δεν έχουν καταφέρει να ξεμπερδέψουν ακόμα με τον Καντάφι. Κι όμως τους «εξεγερμένους» φιλοδυτικούς –προς το παρόν- Λίβυους, στηρίζει μόλις το 2% του πληθυσμού της χώρας…
Για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως επρόκειτο για ένα καλά προγραμματισμένο σχέδιο, με απώτερο στόχο την ανατροπή του απείθαρχου Καντάφι. Υπολογίζεται ότι περί τους 100.000 ξένοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν να ενισχύσουν τους «εξεγερμένους Λίβυους αδελφούς». Την ίδια ώρα που τα ΜΜΑ μιλούσαν «για σφαγές που έκαναν εναντίον των αμάχων οι μισθοφόροι του Καντάφι». Χώρια που στους «εξεγερμένους» συμμετέχει παρακλάδι της αλ-Κάιντα, που εξοπλίστηκε από το ΝΑΤΟ, στα πρότυπα που είχαν εξοπλίσει τον μπιν – Λάντεν, εναντίον των «κακών σοβιετικών εισβολέων στο Αφγανιστάν».
«Γιατί διάλεξαν τη Λιβύη;» 11/08/2011 http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3556
Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.
Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.».
Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Μία ημέρα πριν δολοφονηθεί ο Καντάφι, στις 19 Οκτωβρίου, το WSWS μτέδωσε ότι «η λιβυκή πόλη Σύρτη συστηματικά καταστρέφεται από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και τους «αντάρτες» καθ΄πως και τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ. Ένα έγκλημα που βαραίνει πρωτίστως τον αμερικανό πρόεδρο, τον βρετανό πρωθυπουργό και τον γάλλο πρόεδρο.
Που έχουν ξεμείνει κι από σενάρια… «Ο Καντάφι κρυβόταν σε μια τρύπα», μας είπαν, θυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχαν πει και για τον Σαντάμ… Ποιος να τους διαψεύσει. Ελέγχουν πλέον και τη Λιβύη και προχωρούν…
Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν πάει κι η Λιβύη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας το καταστροφικό έργο τους προειδοποιούν οποιονδήποτε τολμήσει να αντισταθεί στην καταστροφική μηχανή τους. Η επιχείρηση εναντίον της Σίρτης αποτέλεσε επίσης κι ένα μήνυμα εναντίον της Συρίας και το Ιράν. Η κυβέρνηση Ομπάμα, πιστεύει ότι με την καταστροφή της Σίρτης, στέλνειηχηρό μήνυμα και προς τη Κίνα. Αφού δίνει μεγάλη σημασία στην κινεζική επιρροή στα αφρικανικά πράγματα. Η Λιβύη εξ άλλου, ήταν από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας. Η Τρίπολη εφοδίαζε τον Μεγάλο Δράκο με πετρέλαιο και μεταλλεύματα, και υποστήριζε την κινεζική διπλωματική επιρροή σε μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και τις παλιές αποικιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Τι πέτυχαν οι σχεδιαστές που πραγματοποίησαν το σχέδιο ανατροπής και δολοφονίας του Μοαμάρ Καντάφι; Πριν λίγο καιρό, οι Αφρικανοί ηγέτες τον αποκαλούσαν τον «αφρικανό αδελφό» «βασιλιά των βασιλέων της Αφρικής». Και η Λιβύη έδινε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην Αφρικανική Ενότητα, όπως αναφέρει το CNN.
Το δυσάρεστο είναι πως οι «φιλελεύθερες φωνές» που υποστήριξαν τον «ανθρωπιστικό» ΝΑΤΟΪκό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, δεν ακούστηκαν στην καταστροφή της Σίρτης από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.


Το νέο σκηνικό
Στις 14 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στέλνει ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ουγκάντα, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. Είπε επίσης, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στο νότιο Σουδάν, το Κογκό και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Οι αποφάσεις αυτές του Ομπάμα, χαρακτηρίστηκαν από τον αμερικάνικο Τύπο από «ασυνήθεις», «παράξενες», ή ότι «προκαλούν «έκπληξη». Κάθε άλλο. Εμπεριέχονται στη λογική της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται από το 1945.
Στην Αφρική, υποστηρίζει ο Ομπάμα η «ανθρωπιστική μας αποστολή» είναι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση της Ουγκάντα και του «ισόβιου ηγέτη» Yoweri Museveni να κατανικήσει τους αντάρτες του LRA… Ο Ομπάμα παραλείπει να υπενθυμίσει πως το 1960 η CIA είχε φροντίσει για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα του Κογκολέζου επαναστάτη και πρώτου εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας με την αποχώρηση των αποικιοκρατών. Παρέλειψε επίσης να αναφέρει πως η CIA φρόντισε να εγκατασταθεί ο Μομπούτου Σέσε Σέκο, ο πλέον αιμοδιψής
Αφρικανός τύραννος.
«Η αμερικανική (και η ΝΑΤΟϊκή) εισβολή στην Αφρική, δεν είναι διαφορετική από την αμερικανική εισβολή στο Βιετνάμ. Στόχος και πάλι είναι να σταματήσει την επιρροή της Κίνας. Η Κίνα παίρνει πλέον τη θέση φανερά του μεγάλου εχθρου των ΗΠΑ, εκτοπίζοντας την αλ Κάιντα. Αυτό άλλωστε δηλώνει ξεκάθαρα ο πρώην διοικητής των αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων στρατηγός David Petraeus, σημερινός διευθυντής της CIA όταν μιλάει για «ασύμμετρη απειλή». Αυτά αναφέρει κι ο Τζον Πίλτζερ στο άρθρο του The Son of Africa claims a continent’s crown jewels. http://www.johnpilger.com/articles/the-son-of-africa-claims-a-continents-crown-jewels


«Η Αφρική είναι μια επιτυχής ιστορία για την Κίνα. Εκεί που οι Αμερικανοί στέλνουν βομβαρδιστικά, προκαλώντας καταστροφές και αποσταθεροποίηση οι Κινέζοι κατακσευάζουν δρόμους, γέφυρες και φράγματα.
Όταν οι Αμερικανοί υποχρέωσαν την Γαλλία και την Βρετανία να επιτεθεί στη Λιβύη για να υποστηρίξουν δήθεν τους αντάρτες που ξεσηκώθηκαν εναντίον του «τυράννου», η Κίνα υποχρεώθηκε να απομακρύνει από εκεί 30.000 εργάτες που απασχολούνταν σε έργα…».
Η κατάληψη της Λιβύης από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους νεοαποικιοκράτες, σημαίνει την επιστροφή στο 19ο αιώνα. Θα αναλάβουν τώρα κάποιες πολυεθνικές να αποκαταστήσουν τις ζημιές των βομβαρδισμών, όπως έγινε και με το Ιράκ. Και θα πληρωθούν σε πετρέλαιο. Χώρια που ο Καντάφι είχε εγκαθιδρύσει στη Λιβύη ενιαίο κράτος. Τι έχουν να αντιπαρατάξουν οι ΗΠΑ; Το τριχοτομημένο Ιράκ. Ή την αναρχία του Αφγανιστάν.Το προβλέπει άλλωστε και το άρθρο που έσπευσε να αποστείλει το Ινστιτούτο STRATFOR: "Τα φιλοκαταφικά στοιχεία, θα αποτελέσουν πηγή αναταραχής τους επόμενους μήνες προκειμένου να μην χάσουν μερίδιο από την εξουσία".


ΥΓ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε εκείνο το γελοίο φιλμάκι που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, όπου ο παπαγάλος εκφωνητής, με ΝΑΤΟϊκό φανατισμό, περιέγραφε πως «ο άνθρωπος που αποπατούσε στη Δύση βρήκε τον θάνατο που του έπρεπε σε αγωγό αποχέτευσης». Και «οι πανηγυρισμοί από τους ελεύθερους πολιορκημένους της Τρίπολης» και άλλες απερίγραπτες μπούρδες… Να το στείλει ο ΑΝΤ1 για δημοσιογραφικό βραβείο!!!

ΔΕΛΤΙΟ11.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Καντάφι,τραυματίστηκε και στα δύο του πόδια κατά την ανταλλαγή πυρών και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο υπέκυψε στα τραύματά του. Οι εικόνες, ωστόσο, ενός βίντεο που κυκλοφόρησε μαρτυρούν ότι ο 69χρονος Καντάφι, συλλαμβάνεται ζωντανός, και εν μέσω ενός μαινόμενου πλήθους σύρεται πάνω σε ένα φορτηγάκι.


Ο Καντάφι είχε βρει καταφύγιο σε ένα μπετονένιο σωλήνα και φώναζε "μην πυροβολείτε". Τραυματισμένος καταλήγει στα χέρια των ανταρτών, και έχοντας καταλάβει το τέλος του ρωτά τους δεσμώτες του: "Τι σας έκανα;". Λίγο αργότερα, εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

19/10/11

Εκβιασμοί και μπαρούφες του Αβάπτιστου

"Κύκνειο άσμα" από τον Παπανδρέου, με απειλές στους βουλευτές του και στήριξη σε κυρ Σταύρο (Ψυχάρη) και κυρ Γιώργη (Μπόμπολα)


Ο  πρωθυπουργός της διαπλοκής και της κατοχής της χώρας, τρέμει την επόμενη ημέρα απομάκρυνσής του από την εξουσία

Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.
Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».
Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).
Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».
Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής! Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.
Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.
Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.
Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.
Παρομοίασε τον εαυτό του με τον... Καποδίστρια!

πηγή http://filologos10.wordpress.com

Ο κυρ Σταύρος παρά το εγκεφαλικό κουνάει και το δεξί και το αριστερό χέρι

Η «αριστερή πλειοψηφία» της ΕΣΗΕΑ, ο Τρίμης του Freedom House, η anegoidimosiografoi+ αριστερή ΟΧΘΗ+ ΟΚΑΝΑ ΝΑΝΑ, ο εξωκοινοβουλευτικός Αντουάν Νταβανέλ , και ο πολύ αριστερός «Ταμίας», αποφάσισαν να μην χάσει το ΜΕΓΚΑ λεφτά από την απεργία που κήρυξαν, αλλά να χάσουν μεροκάματο μόνο οι εργαζόμενοι.Οι ίδιοι, υπέβαλαν «τροπολογία σωτηρίας» στον Βενιζέλο, για να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι δημοσιογράφοι…..


Δελτιο11



To Μέγκα και η απεργία που πήγε για τσιγάρα


του Γιώργου Αρκουλή


Όσοι (από το σινάφι μας) θεωρούν ότι η ΕΣΗΕΑ (ως συνδικαλιστικό σωματείο) έχει χρεοκοπήσει, τότε από απόψε (Τρίτη 18 Οκτωβρίου) ημέρα… γενικής απεργίας του κλάδου), να θεωρούν ότι η "ταφόπλακα" του επαγγέλματος είναι έτοιμη να σκεπάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των φουκαράδων και των νέων δημοσιογράφων (και όχι βέβαια των μεγαλοβαρόνων, που θα’ λεγε ο Γιώργης Τράγκας).


Όπως αντιληφθήκατε κάνοντας ζάπινγκ στα ‘βουβά’ ειδήσεων κανάλια, στο λεγόμενο ‘μεγάλο’ από αυτά, η απεργία του κλάδου πήγε για τσιγάρα βαριά και ασήκωτα, καθώς ο γνωστότατος αθλητικός σχολιαστής που διαφημίζει καθημερινά αλλοδαπές εταιρίες στοιχημάτων (λες και έχει αποκτήσει ‘ελευθέρας΄ από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ακαδημίας 20), περιέγραφε τον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αμέ!


Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ (Συν-τρίμης κλπ.) παραχώρησε σχετική άδεια στο "Μέγκα", προκειμένου να μη μείνουν οι φίλαθλοι τηλεθεατές χωρίς μπλα μπλα!
Την ίδια ώρα, το έτερο κανάλι (το συνδρομητικό), είχε εικόνα από έξι (!) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, αλλά –δυστυχώς- τιμούσε μόνο την "κωφάλαλη" πελατεία του.


Είναι φανερό ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ υπέκυψε στους ισχυρούς των ΜΜΕ, που αποτελείται από τους Ψυχάρη – Μπόμπολα (και στο βάθος Βαρδινογιάννης). Δηλαδή των τριών εκλεκτών Ελλήνων, οι οποίοι μέσω μετοχών ελέγχουν το τηλεοπτικό κανάλι.


Προφανώς, δεν μπορούσε διοίκηση της πολύπαθης (δηλαδή ανύπαρκτης εδώ και τετραετία…) ΕΣΗΕΑ να αρνηθεί χατιράκι σε στελέχη που ένα 24ωρο πριν άκουγαν τον πρωθυπουργό ονόματι ΓΑΠ, να τους εξηγεί τρόπους ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο… Προφανώς, η αυστηρότητα είχε λήξει με την απεργία στον…9.84!


Όμως, πέρα από όποια χατίρια, μένει η ουσία. Και αυτή είναι τα μπόλικα φράγκα που κέρδισε το συγκεκριμένο κανάλι από το πλήθος διαφημίσεων που προβλήθηκαν πριν,
στην ανάπαυλα και στο τέλος του αγώνα. Αραγε, σκέφτηκε κάποιος από τους συνδικαλιστές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ να υπογραμμίσει στο …δοβλέτι ότι τα έσοδα των ταμείων μας από το αγγελιόσημο έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι πάνω από 40%; Γεγονός που υποχρεώνει τον Τσουπαρόπουλο και την Σπανοπούλου (κυρίως), να έχουν χάσει τον ύπνο τους και τα πλήθη ανέργων δημοσιογράφων να παραμιλάνε;


Ντροπή – τίποτ’ άλλο.


ΥΓ: Για να μη ξεχνιόμαστε: το ‘Μέγκα’, είχε φτύσει στα μούτρα το φίλαθλο κοινό, αθετώντας να δείξει προγραμματισμένο ματς της Εθνικής (στο Ισραήλ), πρόσφατα, επειδή διεξαγόταν σε μη εμπορική ώρα!

http://www.mediasoup.gr/node/44499

Φοβερό! Στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν όποιον αποσύρει τις καταθέσεις του

Πηγαίνουν μαζικά στις τράπεζες ν’ αποσύρουν τις καταθέσεις τους και τους συλλαμβάνουν!
Συμβαίνει στις ΗΠΑ! Αυτή είναι η χούντα των τραπεζών. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το Κίνημα Wall Street καλεί τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Συντονίζονται και όπως στο βίντεο πηγαίνουν 25 καταθέτες στην Citibank της Νέας Υόρκης για να...πάρουν τις αποταμιεύσεις τους και τι συμβαίνει;


Οι αστυνομικοί κλείνουν την τράπεζα και τους συλλαμβάνουν!
Το Κίνημα Wall Street και οι αμερικανοί πολίτες αρχίζουν να κατανοούν τι «πονάει» καπιταλιστικό σύστημα. Δηλαδή η απόσυρση καταθέσεων και το κλείσιμο λογαριασμών, ακόμη και...πολύ μικρών, προκαλεί τεράστια προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα;


http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_1970.html
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/10/blog-post_4561.html





και ακόμα......
http://www.youtube.com/watch?v=6CDcGgJutME&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7UJPt3CHtbU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0MLdBpCYikM#!

Ο διασώστης του "τιτανικού", GPAPAK, ξαναχτύπησε!

Της Μαρίας Σεφέρου

Πηγή http://seferou.blogspot.com/2010/12/gpapak-o.html

Στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας και Οικονομικών, o Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι αν δεν προχωρήσει η εξυγίανση της ΑΤΕ «δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται»! Βρε μανία που έχει με τα πτώματα αυτό το παιδί! Σκέτος νεκρόφιλος!
Λοιπόν, παίδες, δεν είχα πάρει είδηση το καινούργιο αυτογκόλ του GPAPAK μέχρι που τις πρώτες πρωινές ώρες άνοιξα το Email μου. Κάποιος σκοτεινός φιλόσοφος με ενημέρωνε για το καινούργιο κρούσμα νεκρολαγνείας του τσάρου της οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάσω για άλλη μια φορά τον ύπνο μου.


Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
«Έτσι, στην σημερινή συνεδρίαση (2/12/2010) όλοι οι προαναφερόμενοι δείκτες είχαν αρνητικές τιμές, ενώ η μετοχή της Εθνικής έπεσε 2,83 %. Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας που ανέβηκε κατά 25,37 %. Δηλαδή η εστία του προβλήματος, η Αγροτική Τράπεζα, ανέβηκε σαν να ήταν η Goldman Sachs!
Θέλετε και το αστείο της υπόθεσης; Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωνε για την Αγροτική Τράπεζα "δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται".»

Με την ανάγνωση ολόκληρου του καυστικού, ου μην αλλά ευγενικού, άρθρου, μ’ έζωσαν μαύρα φίδια. Εκείνο το +25,37% της μετοχής της ΑΤΕ ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες του 1999, και άρχισα να… τραβάω τα μαλλιά μου. Όοοχι, ξεφώνισα. Δε μπορούν να ξανασυμβούν τα χρηματιστηριακά εγκλήματα του 1999. Σήμερα έχουμε μια έντιμη κυβέρνηση, "σοσιαλιστική" μεν όπως και τότε (χα, χα, χα!), αλλά που έχει ανοίξει ολομέτωπο πόλεμο κατά της διαφθοράς (χι, χι, χι!). Αποκλείεται να ξαναδούμε ψόφιες γάτες ν’ αναπηδούν μεσούρανα στο ΧΑΑ, σκέφτηκα. Κι όμως, πήραμε μια πικρή γεύση…


Κατόπιν ανέτρεξα στο πόνημα – μα τι πόνημα! – «Σοφοκλέους Καζίνο» που έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου για δωρεάν κατέβασμα, ώστε να θυμηθώ το ρόλο του σημερινού Διοικητή της ΑΤΕ, αξιότιμου κυρίου Θεόδωρου Πανταλάκη, κατά την περίοδο της αποθέωσης του απατηλού λαϊκού καπιταλισμού, όπως είχε ονομάσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


«Όπως έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ (28/01/1998), ο κ. Γιάννης Καψής, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, έφερε στη Επιτροπή έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, όπου φαινόταν ότι "4 μέλη του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου μετέχουν και σε Δ.Σ. εταιρειών εισηγμένων σ’ αυτό."
Συγκεκριμένα το άρθρο των ΝΕΩΝ ανέφερε:
"Στο έγγραφο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής κ. Γιάννη Καψή αναφέρονται τα εξής 4 ονόματα:
1. Θεόδωρος Πανταλάκης, αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου. Μετέχει στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, ως υποδιοικητής, στο Δ.Σ. της Προνομιούχου Α.Ε. Γενικών Αποθηκών της Ελλάδος, ως πρόεδρος, στο Δ.Σ. της Εθνικής ΑΕΕ Γενικών Ασφαλειών, ως πρόεδρος, και στο Δ.Σ. της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας.
(…) (...)
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ, "χρηματιστηριακοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν υπάρχει μεν θέμα ασυμβίβαστου από την ισχύουσα νομοθεσία για την συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου σε εταιρείες που έχουν εισηγμένες μετοχές στην οδό Σοφοκλέους, αλλά από την άλλη πλευρά μπορεί να προκύψουν θέματα εσωτερικής πληροφόρησης."


Περίεργος ο ισχυρισμός των "χρηματιστηριακών κύκλων"! Μα αν δεν υπήρχε θέμα ασυμβίβαστου, τότε γιατί ο κ. Παπαντωνίου έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, κ. Γιάννη Καψή, το έγγραφο με τα ονόματα των τεσσάρων μελών του Δ. Σ. του Χρηματιστηρίου που μετείχαν και σε Δ.Σ. εταιρειών εισηγμένων σ’ αυτό;
Άβυσσος η ελληνική νομοθεσία… Ή μήπως επρόκειτο πάλι για προσπάθεια των χρηματιστηριακών κύκλων να προκαλέσουν σύγχυση γύρω από το θέμα;»
Πάμε και σε άλλο απόσπασμα: «Στις 27/12/1999, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφάσισε το διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΧΑΑ. Η νέα θητεία του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Σπύρου Κουνιάκη, και των λοιπών μελών του διοικητικού συμβουλίου θα ξεκινούσε από την 1 Ιανουαρίου 2000 και θα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2003.
Είναι χρήσιμο, όμως, να γνωρίζουμε κι εμείς τα μέλη του Δ.Σ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (29/12/1999) , τα εννέα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν τα εξής:
1. Σπύρος Κουνιάκης, πρόεδρος, και εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας
2. Παναγιώτης Αλεξάκης, εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας
3. Θεόδωρος Πανταλάκης, εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. (…)»


Θέλετε κι άλλα; «Τη Δευτέρα 20/09/1999, μία μέρα μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του διοικητή της ΤτΕ κ. Λ. Παπαδήμου, 4 τραπεζίτες μίλησαν στα ΝΕΑ, διατυπώνοντας προβλέψεις για Γ.Δ. στις 7.000 μονάδες!
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
"Για τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρο Πανταλάκη 'οι 7.000 μονάδες είναι ένα εφικτό μέγεθος, χωρίς όμως να μπορεί κανείς με ακρίβεια να πει πότε ακριβώς θα επιτευχθεί'."»


Ας πάμε τώρα σε δημοσίευμα του antinews αναφερόμενο στην αμαρτωλή περίοδο 1999-2000: «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μετοχής της εταιρείας "ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ", η οποία ήταν θυγατρική της "Εθνικής Τράπεζας" την οποία διοικεί ως γνωστόν ο πρωθυπουργικός φίλος κ. Καρατζάς. Μέσα σε δέκα μόνο μήνες το 1999, η μετοχή των "Γενικών Αποθηκών" κατέγραψε μια εξωφρενική και πλασματική άνοδο κατά …5.000% και κεφαλαιοποίηση από 13,5 δις σε 679 δις. Δηλαδή …πενηνταπλασιάστηκε η αξία της ως εταιρεία.»


Και ποια σχέση έχει η μετοχή-φούσκα της Γενικής Αποθηκών με την προχθεσινή εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής του "πτώματος" της ΑΤΕ; Καμία! Aπλά κάτι συμπτώσεις δημιουργούν συνειρμούς στους αθεράπευτα καχύποπτους, που μάλλον χρειάζονται εξορκισμό από το δαίμονα της καχυποψίας. Και βέβαια μη σας πάει το μυαλό ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή οτιδήποτε άλλο.


Ποια είναι η σύμπτωση, παίδες; Να κάτι άσχετο, που επιβεβαιώνεται και από το πλουσιότατο βιογραφικό του σημερινού Διοικητή του πτώματος της ΑΤΕ, κ. Θeόδωρου Πανταλάκη: Όπως έγραψε ο skai.gr στις 3/12/2009, «Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε την θέση του Υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή μέλος ΔΣ εταιρειών θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών, κ.α.»

Μεταξύ των θυγατρικών της Εθνικής, που λέτε, ήταν και η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσoύσα Γενική Αποθηκών. Την είχατε ξανακούσει; Πηγαίνοντας σε ιστοσελίδα με το πλήρες βιογραφικό του σημερινού Διοικητή της ΑΤΕ, μου κόπηκε η ανάσα. Για ρίξτε κι εσείς μια ματιά και πείτε μου, αν είστε βαφτισμένοι, πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε τόσα προεδρεία και τόσα διοικητικά συμβούλια συγχρόνως;


Μήπως ο κ. Πανταλάκης έχει βρει το μυστικό να μετατρέπει το εικοσιτετράωρο σε σαρανταοκτάωρο; Αλλά και πάλι θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Πρόκειται προφανώς για μια εξωγήινη "σοσιαλιστική" μεγαλοφυΐα, που είχε πρώτος ανακαλύψει και αξιοποιήσει ο μεγάλος "σοσιαλιστής" ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.


Επ’ ευκαιρία, δείτε τι είπαν για την πολυπραγμοσύνη οι αρχαίοι πρόγονοί μας:
• "Δεν είναι δυνατό ένας άνθρωπος να εκτελεί τα πάντα". Δημοσθένης
• "Είναι αδύνατο ο πολυάσχολος άνθρωπος να διαπρέψει σε όλα". Ξενοφών
• "Είναι καταστροφή για την πολιτεία το να ασχολείται κανείς με πολλά". Πλάτων
• "Μη παντί εμβάλλειν δεξιάν" (Μην ανακατεύεσαι παντού). Αρχαίο ρητό
• "Πολυπραγμοσύνην φεύγε" (Να αποφεύγεις την πολυπραγμοσύνη). Αρχαίο ρητό


Παραθέτω απόσπασμα από το εντυπωσιακότατο βιογραφικό του Θεόδωρου Πανταλάκη που βρήκα εδώ ώστε να μην έχετε αγωνία για την τύχη της ΑΤΕ. Η τράπεζα-πτώμα βρίσκεται σε στιβαρά χέρια μεγαλοφυούς ανδρός, και οι όποιες καχυποψίες σας είναι αποκύημα νοσηρής και αντισοσιαλιστικής φαντασίας. Τσιμουδιά λοιπόν! Απλά καθίστε πίσω και θαυμάστε μια νεοελληνική μεγαλοφυΐα, με τυπικό προσόν μόνο το πτυχίο του από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ούτε διδακτορικά χρειάστηκε από την αλλοδαπή, ούτε καν Masters για να μεγαλουργήσει, όπως άλλωστε και τόσοι άλλοι στο ΤρΕλλαδιστάν!


Λοιπόν, έχουμε και λέμε, και παραλείπω την επίσης λαμπρή καριέρα του μεγαλοφυούς Θ. Πανταλάκη στον ιδιωτικό τομέα την περίοδο 2004-2009:


Αντιπρόεδρος-Υποδιοικητής της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος.
Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών»
Πρόεδρος του «Ταμείου Αυτασφαλείας του Προσωπικού» της ΕΤΕ
Πρόεδρος του «Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού» της ΕΤΕ
Πρόεδρος της «Διαχειριστικής Επιτροπής του Λ/σμού Επικούρισης του
Προσωπικού» της ΕΤΕ
Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών συμφερόντων του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης:
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ»
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΕ
Πρόεδρος της εταιρείας ΑΕ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ»
Πρόεδρος της εταιρείας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
Πρόεδρος της εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας NBG BANK ASSURANCE ΑΕ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ)
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣ
Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΑΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ
ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
Μέλος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μέλος ΔΣ στην εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Μέλος ΔΣ της εταιρείας SABA – ΤΗΕ SOUTH AFRICA BANK OF ATHENS LTD
Μέλος ΔΣ της εταιρείας NBG INTERNATIONAL FUNDS SICAV
Μέλος ΔΣ της εταιρείας NBG SYNESIS FUNDS SICAV


1991-1996 INTERAMERICAN
Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Οικονομικής Αναπτύξεως Ομίλου
INTERAMERICAN με αρμοδιότητα θέματα επενδύσεων, διαχείριση
διαθεσίμων, προγραμματισμός, οικονομική αναδιοργάνωση, θυγατρικές.
Παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών
εταιριών του Ομίλου.


1980/1991 - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ (ΕΤΕΒΑ)


Υποδιευθυντής στη Δ/νση Επενδύσεων – Χρηματοδοτήσεων
Υποδιευθυντής και ιδρυτικό μέλος στη Δ/νση Εξαγορών-Συγχωνεύσεων και Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.
Παράλληλα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Venture Capital ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ και συμμετείχε σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών της ΕΤΕΒΑ.
Επίσης ήταν :
Στέλεχος στη Δ/νση Επενδύσεων – Αξιολόγηση και Χρηματοδότηση Επενδύσεων
Στέλεχος στο Τμήμα παρακολούθησης επιχειρήσεων – Follow up
Απόσπαση από ΕΤΕΒΑ την περίοδο 1983-1988 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ΥΠΕΘΟ).


Την περίοδο 1985-1988 :
Δ/ντής γραφείου Υφ. Εθνικής Οικονομίας Θ. Καρατζά με αρμοδιότητες σε θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Κίνησης Κεφαλαίων Εξωτερικού, Αναπτυξιακών νόμων και φορολογικών κινήτρων. Συμμετοχή στην επιτροπή Καρατζά για τον εκσυγχρονισμό του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας με την εισαγωγή νέων θεσμών, κ.ά.


Την περίοδο 1983-1985 :
Σύμβουλος ΥΠΕΘΟ σε θέματα Aναπτυξιακών νόμων και κινήτρων, Iδιωτικών επενδύσεων, Κίνησης κεφαλαίων εξωτερικού, Βιομηχανίας και Αξιολόγησης Επενδύσεων.


Αμφιβάλλετε τώρα, εσείς οι καχύποπτοι, για το ότι οι αξίες δεν χάνονται ποτέ σ’ αυτή τη χώρα; Αμφιβάλλετε ότι οι επιλογές του George Papandreou δεν είναι μεταξύ των αρεστών αλλά των αρίστων; Αμφιβάλλετε ότι οι σκιές του παρελθόντος δεν έχουν καμία σημασία για την καριέρα δημοσίου ανδρός ή γυναικός, καθότι ο Χριστός πέθανε για να σώσει τους Χριστιανούς από τις αμαρτίες;


Τώρα αν αναρωτιέστε πώς με τέτοιες μεγαλοφυΐες σε θέσεις κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας η χώρα μας πήγε κατά διαβόλου, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω διότι άγνωστες οι βουλές του ελληνικού διαβόλου, κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο και ζοφερό για το αμετανόητο και απροσάρμοστο ΤρΕλλαδιστάν των πολυμήχανων.


http://www.youtube.com/watch?v=VNCSUyn47Y&feature=player_embedded  \
http://www.youtube.com/watch?v=t68H3NuHaRc&feature=player_embedded 

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...