31/3/12

Δαγκωτό ΛΑΟΣ στην Κάλπη.

Οι Μάσκες έπεσαν. Ο ρουφιάνος της πρεσβείας Ιουδαίος ALAFOUSE αποκαλύπτει τα σχέδια της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ για την Ελλάδα

Η Εντολή είναι ξεκάθαρη. Εκτός Βουλής ο ΛΑΟΣ. Σε αυτό το πλαίσιο η εφημερίδα-πρακτορείο, του γραφείου τύπου της Πρεσβείας , του Ιουδαίου από τις Κυκλάδες, Αlafouse, ανακαλύπτει πρωταπριλιάτκα με τη βοήθεια της Public Issue ,μικρή πτώση της Νέας Δημοκρατίας, συσπείρωση του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, που περνά στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός.
Η Νέα Δημοκρατία πέφτει στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από δύο εβδομάδες . το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το Κουβέλησταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.Ανοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που φτάνουν στο 8,5% από 6%.
Ο ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τον Ιουδαίο ΑΛΑΦΟΎΖ, τον Παπαχειλά και την αμερικανική πρεσβεία , μένει εκτός βουλής,με  βλέποντας τα ποσοστο  2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης, ενώ η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται στο 5% από το 2% που είχε πριν από 15 μέρες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι-Προδοτικοί της Γερμανικής Πρεσβείας συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.
Όταν η Αμερικανική πρεσβεία και ο Ιουδαίος Αλαφούζ ψηφίζουν και με τα δύο χέρια Χρυσή Ομελέτα δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Οι Μάσκες έπεσαν.Τώρα τα λένε όλα.
Η εφημερίδα του Ιουδαίου, μας αποκαλύπτει αυτό που καιρό ψιθυρίζουν στο αυτί του Κοσμάκη. Τιμωρείστε τον Καρατζαφέρη που δεν ψήφισε το μνημόνιο, και δώστε ψήφο στον Κουβέλη, (το ΓΤ του ΚΙΣ),στον Σύριζα,(τους εμπρηστές της Αθήνας), τους προδότες-οικολογικούς,και τη Χρυσή Ομελέτα.
Από τη δημοσκόπηση-εντολή της Πρεσβείας, βγαίνει και το καθήκον κάθε πατριώτη και κάθε Ελληνα.
Δαγκωτό ΛΑΟΣ στην Κάλπη.
Για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ για μια ΕΛΛΑΔΑ που θα ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ




ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στη Β περιφέρεια Αθηνών





Επαγγελματίες ρουφιάνοι πίσω από τις εναντίων μου επιθέσεις


Λύσσαξαν τα γνωστά Κέντρα, και ο σκηνοθέτης της οδού βασιλίσσης Σοφίας, από την πρόσκληση για πανστρατιά των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων γύρω από τον ΛΑΟΣ και έβαλαν όλους τους ρουφιάνους που έχουν στη δούλεψη τους να με συκοφαντήσουν μπάς και ακυρώσουν το ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας που έστειλα.


Μέσα στα πολλά και ένα «ελληνορθόδοξο» μπλόγκ που έχει αγοραστεί για 3000 ευρώ από τη ΝΔ και μέσω μιας κυρίας που ανήκει στο στενό περιβάλλον Σαμαρά και το οποίο έγραφε «ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ! ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ!
ΕΜΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!!!» Πιάστηκε κλέπτουσα οπώρας η κυρία Χ.
Ενδιαφέρον έχει η μαύρη πλαστογραφία που επιχειρούν συνθέτοντας «δικές μου φράσεις», με τη φράση «Καμαρώστε ένα μικρό μόνο απόσπασμα των όσων έλεγε, που καταφέραμε και...διασώσαμε».
Πρόκειται για την απόλυτη πλαστογραφία.


Οι φίλοι της Ελεύθερης Ελλάδας και της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας σιγά-σιγά, ένας –ένας, συσπειρώνονται στο σωστό μετερίζι. Η Χούντα των τραπεζιτών και η ντόπια ολιγαρχία θα ηττηθούν στις εκλογές. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ θα νικήσει και το μνημόνιο 2 θα πάει στον διάολο.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στη Β περιφέρεια Αθηνών

Δύσκολος o τοκετός (Κ. Μπετινάκης)

Εκλογές ; Οσονούπω!


http://www.styx.gr/

Θα βάζατε στοίχημα πότε θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών;


«Με πλησίασε που λές, πολύ εμπιστευτικά, και μου είπε μία δημοσιογράφος γνωστού καναλιού, σχεδόν ψιθυριστά: «Οι εκλογές κλείδωσαν - στις 6 Μαΐου». Αυτό μου διηγήθηκε ο φίλος Δημητράκης στον απογευματινό περίπατο της γειτονιάς.
«Εκλογές; Μα, θα γίνουν; Το πράγμα έχει καταντήσει αστείο…» σχολίασε η Μίνα.
Η ημερομηνία των εκλογών, μια σοβαρή μάλλον υπόθεση κάποιων άλλων εποχών, έχει υποστεί την ανάλογη απαξίωση, από τον τρόπο χειρισμού της πολιτικής, από τους ανάξιους αποδεδειγμένα πλέον να φέρουν το όνομα «πολιτικός».
Όλοι αυτοί που περιφέρουν το σαρκίο τους από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο, μη τολμώντας να επισκεφτούν ένα καφενείο έχοντας καταλάβει πως δεν είναι πλέον αποδεκτοί από ουδένα εχέφρονα πολίτη –και ευτυχώς, φαίνεται πως ο αριθμός τους έχει αυξηθεί- έχουν γελοιοποιήσει και την έννοια της εκλογική διαδικασίας, αρνούμενοι ακόμα και να προφέρουν την ημερομηνία της υπέρτατης κρίσης γι’ αυτούς.
Η πικρή αλήθεια είναι πως ο Τόμσεν κι η τρόικα, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα επιτρέψουν στον υπόδουλο λαό της χώρας που έχει λεηλατηθεί από ανίκανους πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους, να εκφραστεί.
Έτσι δεν απομένει, παρά να απολαμβάνουμε στιγμιότυπα από τα ραπίσματα που δόθηκαν στους χαρτογιακάδες της τρόικα, από τινές ευρωβουλευτές και το γουχάισμά τους, σε συνέδριο του London School of Economics.


Μας κουβάλησε την τρόικα ο ακατανόμαστος εκείνος, απερίγραπτος πρώην εκλεκτός μιας παραπλανημένης κοινωνίας που, ελπίζω, ότι δεν έχει πλέον περιθώρια άλλου λάθους.
Οι ίδιες σειρήνες, οι δημοσκόποι και οι βαρόνοι των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, έχουν αρχίσει και προβάλλουν τους δικούς τους όρους. Απομένει αν θα βρεθούν οι ίδιοι μυγοχάφτες.
Από την άλλη υπάρχουν οι θιασώτες «μυστικών δημοσκοπήσεων», που έχουν τρομοκρατήσει τις ηγεσίες των «παραδοσιακών» κομματικών σχηματισμών, που διαπιστώνουν ότι η λαϊκή αγανάκτηση είναι πλέον ασυγκράτητη.
Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το «κόμμα των αναποφάσιστων». Δεν εξηγούν ωστόσο, ότι εκεί μέσα συνωστίζεται όλη η αντίδραση στους μνημονιακούς, και απλώς αναζητείται η πλέον πρόσφορη διέξοδος.
Το άσχημο είναι πως για τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους –ναι υπάρχουν κι αυτοί- υπάρχει αναζήτηση της πιο σωστής αντίδρασης. Όταν τα δύο παραδοσιακά «μεγάλα» κόμματα ποδοπάτησαν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία των μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων, με τι μούτρα θα ζητήσουν ψήφο από εκείνους που εγκατέλειψαν στην τρόϊκα που θέλει να τους μετατρέψει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Όταν μας έβαζε στην ΕΟΚ ο γέρο Καραμανλής υποσχέθηκε πως σε λίγο «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια». Όταν μας έβαζε στην ευρωζώνη ο Σημίτης, είχε πει το περίφημο «πάει πια η Ψωροκώσταινα».
Μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους με τα πολλαπλά λουκέτα, μια βόλτα στον ΟΑΕΔ, ή όπως τον ξαναβαφτίσανε, με τις ουρές των ανέργων, μια βόλτα στις λαϊκές αγορές –όταν κλείνουν- με εκείνους που ψάχνουν στους σωρούς με τα πεταμένα λαχανικά, δείχνει το χάσμα των γραβατωμένων πολιτικών στα τηλεπαράθυρα και του βιοπαλαιστή που δεν ξέρει πως τα φέρνει βόλτα για τον καθημερινό επιούσιο.
Κι ένα ερώτημα στον άλλοτε συνδικαλιστή σημερινό υπουργό ανεργίας και λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων (πού ‘σουν νιότη πού ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος). Θα εξηγηγήσεις στις προεκλογικούς σου λόγους (από μακριά) πως είναι δυνατόν οι ψηφοφόροι να τα βγάλουν πέρα με μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας;


Αλλά όπως σχολιάζει κι ο φίλος μου ο Κώστας στον «Παρατηρητή Πειραιά»,
«Που πάει να πει ότι ουδείς δικαιούται την επαύριο να ισχυριστεί. Οτι δεν ήξερε. Οτι τον γέλασαν. Οτι τον παραπλάνησαν. Οτι δηλαδή φταίνε μόνο οι συνήθεις ύποπτοι οι πολιτικοί. Οπου νά' ναι έρχεται η ώρα της κρίσεως για καθένα που ζει εδώ. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση όλοι μα όλοι θα συναντηθούν με την Αλήθεια την πικρή!»

30/3/12

Απλές σκέψεις και προτάσεις

Από τις σκηνοθετημένες αντιδράσεις, των αόρατων φίλων μου, στην απόφαση μου να πάρω μέρος στις εκλογές με τον ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ διαπιστώνω, ότι ήταν απόλυτα σωστή.Μέχρι και τον ρουφιάνο που έφυγε από την ΚΚΕ ΑΕ εμφάνισαν ως πατριώτη στην απόγνωσή του οι φίλοι μου της Πρεσβείας και του «Νομικού προσώπου».
Λοιπόν, άμα τα καταφέρω και μπω ανάμεσα τους, όλες οι θρησκευτικές ομάδες θα φορολογούνται το ίδιο. Τέρμα το αφορολόγητο.Ο πρώτος που θα πάει φυλακή θα είναι ο Προβόπουλος για τα εγκλήματα τους κατά του ελληνικού λαού. Και θα ιδρυθεί μόνον ένα Κέντρο Φιλοξενίας και Παραθερισμού για τους ΛΑΘΡΟ στη Γυάρο, με τρία δωρεάν γεύματα την ημέρα και δωρεάν ιατρική περίθαλψη που θα την πληρώνουν όμως οι Φιλάνθρωποι όλου του κόσμου και όχι ο Ελληνικός Λαός.
(Στο μεταξύ εκδηλώθηκε νέα δημοκοπική ντρίπλα του Σκηνοθέτη (αλλά του λείπει το 25%). ΝΔ1 20,9%, ΝΔ2 (ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ) 7,2% (1+2=28,1%) , ΠΑΣΟΚ 13,6%, ΔΗΜΑΡ 7,2% ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,2%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%, (22,9%) ΚΚΕ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,7%, ΛΑΟΣ 3% , ΔΗΣΥ 2,2% , ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%.Και επειδή οι "μάγκες" προγραμματίζουν εκλογές στη Σερβία στις 6 Μαίου, στη Γαλλία, και την Ελλάδα, δηλαδή 6-6-6, και επειδή 6+5=11, καλόν ειναι, να τους στείλουμε στο διάολο με την ψήφο μας, για να πετύχουν σίγουρα... τα "Καμπάλα" κόλπα τους).


ΣΠΥΡΟΣ XAΤΖΑΡΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΤΟ AXISRADIO:ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απαντώντας ο υπ. βουλευτής ΛΑΟΣ Β’ Αθήνας κ. Σπύρος Χατζάρας, τα στοιχεία του οποίου επικαλέστηκε ως ανακριβή στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, αναφορικά με τα ομόλογα της Goldman Sachs, τα οποία δεν κουρεύτηκαν, τονίζει τα εξής:


«Ο κ. Σαχινίδης πρέπει να διαβάσει ξανά το αγγλικό κείμενο της σύμβασης, το οποίο εξαιρεί τα ομόλογα λήξεως μετά το 2025.
Θα πρέπει δε, να προσθέσει ξανά το χρέος που κουρεύτηκε για να βρει τελικά το σωστό νούμερο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του.
Είναι σαφές ότι επειδή δεν έχουν απάντηση, κατέφυγαν στην εύκολη λύση. Λένε για μία ακόμη φορά ψέματα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Πρέπει κάποιος να ξεκαθαρίσει στους Τροϊκανούς ότι μπορεί μεν με την ανοχή των πολιτικών ηγεσιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να επέβαλλαν τις απαιτήσεις τους στην Ελληνική Κυβέρνηση, δεν μπορούν όμως να επιβληθούν στην ψήφο του Ελληνικού Λαού.

29/3/12

O ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ στη Β ΑΘΗΝΩΝ με τον ΛΑΟΣ

Ψυχικό ταράκουλο πάθανε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ 
Την προσχώρηση του Σπύρου Χατζάρα στις τάξεις του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Χατζάρα στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
««Οι εκλογές του Μαΐου είναι οι ποιο σημαντικές από τη μεταπολίτευση. Χρειάζονται να συστρατευθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις .Πάρα πολλά βράδια έβλεπα το Σπύρο Χατζάρα, άκουγα την επιχειρηματολογία του, άκουγα τις εθνικές του θέσεις και πάντα σκεπτόμουν ότι πρέπει να συστρατευθεί στον τίμιο και καλό αγώνα» και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πράγματι που η σκέψη μου αυτή -θα μπορούσα να πω και όνειρο- πραγματοποιείται. Καλωσορίζω στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ένα δημοσιογράφο με ψυχή, καρδιά και μεγάλη παρουσία. Σπύρο, καλώς ήρθες».


Ο Σπύρος Χατζάρας, εν όψει των επικείμενων εκλογών ζήτησε την πανστρατιά των πατριωτικών δυνάμεων με τον ΛΑΟΣ λέγοντας.

«Η τρίτη ελληνική δημοκρατία γεννήθηκε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου και πέθανε με την εσχάτη προδοσία της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ. Οι υπάλληλοι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Χούντας των Τραπεζιτών, τα κόμματα της Goldman Sachs, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με το δεύτερο μνημόνιο δεν μας έσωσαν . Μας πρόδωσαν.


Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα οριστικά. Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αποφασιστική μάχη που θα κριθούν όλα, θα δοθεί στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Όλα μπορεί να αλλάξουν, και λαός και η πατρίδα να σωθούν, αν ψηφίσουμε ΟΧΙ στην ξένη κατοχή, ΝΑΙ στην αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας όχι στην Κλεπτοκρατία, τη Φαυλοκρατία, και τη Κομματοκρατία, και ΝΑΙ, στην Κοινωνική Απελευθέρωση και τη Κοινωνική Δικαιοσύνη.


Τώρα επιβάλλεται, η πανστρατιά των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Ο Λαός θα ακυρώσει τα σενάρια του σκηνοθέτη της οδού Β.Σοφίας και θα επιβάλει με την ψήφο του Εθνική πατριωτική Ενότητα, για μια Ελεύθερη Ελλάδα, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.


Είναι η ώρα της συστράτευσης με τον Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.


Στα χαρακώματα την ώρα της μάχης υπάρχει θέση για όλους. Καλώ κάθε πατριώτη , κάθε δημοκράτη, κάθε τίμιο Έλληνα να έρθει μαζί μας.
Ψήφος Νίκης και προοπτικής είναι η Ψήφος στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.Η νίκη θα είναι δική μας».

Ο Σπ. Χατζάρας θα είναι υποψήφιος στην Β' Αθηνών και δήλωσε ότι «σημασία δεν έχει η προσωπική επιτυχία. Έχει η νίκη. Η νίκη του Ελληνικού λαού. Η ανατροπή του σημερινού άθλιου καθεστώτος», ενώ ευχήθηκε, όπως έκαναν και το 21 πριν από κάθε μάχη, «καλό βόλι».

ΥΓ.Χθές και σήμερα δεν είχα πρόσβαση στον «Λογαριασμό» μου, οποότε οι φίλοι του δελτίου των 11 αντί να μάθουν τα νέα πρώτοι, τα έμαθαν τελευταίοι.

ΥΓ, Το γραφείο της Μαυροκορδάτου 6 θα λειτουργεί τώρα σαν πολιτικό γραφείο του Σπύρου Χατζάρα. Τηλ. 210-3800797.

28/3/12

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ

Η  οικονομική  κρίση  αρχίζει,  παγκοσμίως,  από  τα  χρηματιστήρια  και  τις  τράπεζες.  Η   λεγόμενη γενικά,  χρηματοπιστωτική  κρίση.  Η  γενεσιουργός  αιτία  είναι  η αλόγιστη (sic )  χρηματοπιστωτική  επέκταση,  πού  δήθεν  προκαλούν  τα  «χρυσόπαιδα »  ( golden boys ), οι  περιβόητοι  managers  !!
Tα  δάνεια  πού  δίδονται,  εκτός  των  απλών-ιδιωτών  πολιτών παρέχονται,  και  δάνεια  μεγάλου όγκου  χρηματικών  κεφαλαίων,  σε  εξωχώριες   εταιρείες (offshore)
 είτε  αυτές  είναι  τράπεζες είτε  αμοιβαία  κεφάλαια ( offshore  funds )   ή  μεγάλες
πολυεθνικές  εταιρείες.  Οι  μεγαλομέτοχοι αυτών  των  offshore  εταιρειών,  τραπεζών   κ.τ.λ.  είναι  οι  ίδιοι οι  μεγαλομέτοχοι  των  τραπεζών πού  δάνεισαν  και  τις  offshore   εταιρείες.  
Η  μεθοδολογία  πού ακολουθείται  είναι  η  εξής:
Οι  εξωχώριες  ( offshore )  αυτές  οικονομικές  μονάδες, παρουσιάζουν  ( σε  κάποια  χρονική στιγμή ) αδυναμία  εξόφλησης  των  τοκοχρεολυσίων  τους,  και  τελικώς  κάνουν στάση  πληρωμών,  με συνεπακόλουθο  να  παρασύρουν  και  την  δανειοδοτήσασα   μεγάλη τράπεζα.  Ως   συνέπεια  αυτού  είναι : κατάρρευση  και  εκμηδενισμός  της  μετοχής  της  στο  χρηματιστήριο.  Έτσι  λοιπόν, ο «κοσμάκης» χάνει  τα  λεφτά  του  και  από  τις  αποταμιεύσεις  του  στο χρηματιστήριο , και  από  τις  καταθέσεις του  στην  τράπεζα  πού  πτώχευσε !!!  Επειδή  όμως  αυτό  γίνεται
 (εσκεμμένως  από  τους  εξουσιαστές )  σε  ευρεία  έκταση  παγκοσμίως, (πολλές τράπεζες κάνουν στάση  πληρωμών με  πρόφαση μόνο τα  real  estate  κ.τ.λ. )  η  αγορά  αποστερείται  χρηματικών κεφαλαίων  και  έτσι  η  κρίση γενικεύεται,  αφού  έχει  επεκταθεί  και  στην  πραγματική  οικονομία.
 Επομένως  όλα  τα  χρηματικά  κεφάλαια  πλέον,  της  τράπεζας  και των  offshore   είναι  στις  « τσέπες »   των  ελάχιστων  μεγαλο- μετόχων,  των  ιδιωτικών  τραπεζών  και  offshore  πού  εσκεμμένα επτώχευσαν,  δηλαδή  τα  έκλεψαν, με  την  μέθοδο  των  τεχνητών  οικονομικών  κρίσεων.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :
Aνεργία- πείνα  και ενδεχομένως  θερμός πόλεμος. ( 1929-1945 )
Αυτοί  είσαστε  παγκόσμιοι  εξουσιαστές,  κοινοί  ΚΛΕΦΤΕΣ.
Η  ορθόδοξη  χριστιανική  διδαχή,  διά  την  ευημερία  της Ανθρωπότητας  επί  της  γής,  επιτάσσει  την  απαλλαγή  μας  από  τα δεσμά  της  ληστρικής  τραπεζοκλεπτοκρατίας.   Πρέπει  να  εξοβελισθεί όλο  το  συνονθύλευμα  των  απατεώνων  πού  προκαλούν  τις
οικονομικές  κρίσεις  και  τους  διάφορους  τοπικούς  και  παγκόσμιους

 πολέμους.
Η  συμμορία  της  διεθνούς  απάτης  και  αλητείας  :

1.Τών  ιδιωτικών  τραπεζών.

2.Τών  χρηματιστών ( σπεκουλαδόροι - σορτάκιδες )

3.hedge  funds  ( όλα  τα  κεφάλαια  της  μαφίας )

4.Των  εταιρειών  αξιολόγησης  ή  παραπλάνησης  και  εξαπάτησης των

Λαών.  Όλο  αυτό  το  σύστημα  της  ληστείας   νομοτελειακά

καταρρέει,  πνέει  τα  λοίσθια.

Ε π ο μ έ ν ω ς :

Πνευματική  επανάσταση,  τώρα.

Νέες  ιδέες  και  προτάσεις

Νέο  πολιτικό  και  οικονομικό  σύστημα ( Η  κρίση  είναι  συστημική )

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ  (Κρατικοποίηση )

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΟΥ   ΤΟΚΟΥ

Πρέπει  να  συντρίψουμε  τους  μοχλούς  της  συμμορίας  πού
  επιδιώκουν  την  παγκόσμια  Διακυβέρνηση. EX  ORIENT  LUX.

Χρίστος  Α Αθανασόπουλος

www.christathan.blogspot.com

27/3/12

Ψέμμμμμματα και Διευκρινίσεις Σαχινίδης

για την εξαίρεση του swap με την Goldman Sachs από το «κούρεμα»

Ο Σαχινίδης ξέχασε τα πέντε ομόλογα και απάντησε μόνο για τους λόγους που εξαιρέθηκε από τη διαδικασία του PSI ένα swap του ελληνικού δημοσίου με την Goldman Sachs , ύψους 5 δισ. ευρώ.
Για το εν λόγω swap όμως, ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει ότι «αποτελεί διμερή σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Titlos PLC/ Εθνικής Τράπεζας και διέπεται από συμφωνία ISDA (παραγώγων)». Προσθέτει δε ότι «η στατιστική/λογιστική καταγραφή του κατά τη Eurostat ως χρέος δεν αναιρεί την νομική μορφή της σύμβασης» για να επισημάνει ότι «η όποια διαπραγμάτευση δύναται να γίνει σε διμερή βάση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και όχι ως μέρος των Δημοσίων Προσκλήσεων του PSI».

Σφαγή σε ενέδρα στη Συρία μισθοφόρων που έδρασαν και στη Λιβύη

Εντοπίστηκαν με ρωσικό σύστημα παρακολούθησης
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=37753&Itemid=139

Συριακά στρατεύματα εισέβαλαν το πρωί στον βόρειο Λίβανο, καταδιώκοντας Λίβυους μισθοφόρους οι οποίοι είχαν εισβάλει στη Συρία από την γειτονική Ιορδανία. Η ομάδα εντοπίστηκε από το ρωσικής κατασκευής (και διαχείρισης, εν προκειμένω) σύστημα ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών 1L222 Avtobaza. Το σύστημα είναι τοποθετημένο επί φορτηγού οχήματος και με παθητικά μέσα εντοπίζει ηλεκτρονικές εκπομπές. Αν και το Avtobaza χρησιμοποιείται βασικά στον τομέα της αεράμυνας αυτό έχει προσθήκη ειδικού λογισμικού για υποκλοπή δορυφορικών τηλεφωνικών επικοινωνιών και καθορισμό της τοποθεσίας της εκπομπής και κατ' αυτό τον τρόπο εντοπίστηκε η ομάδα των αντικαθεστωτικών/μισθοφόρων.

Οι κρίσιμες Εκλογές την 6η ή 13η Μαΐου

Ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. «Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα, αλλά η 6η Μαΐου είναι μία πολύ πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο , η πηγή.
Ο κ. Καψής ,προ καιρού είχε «προσπεράσει» την 6η Μαΐου και είχε υποδείξει την 13η Μαΐου, που παραμένει πάντως η πιο πιθανή ημερομηνία.
Οι εκλογές αυτές θα είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 για τον Λαό και τον τόπο μας.
Η Ελεύθερη Ελλάδα, δεν θα παραμείνει θεατής, ούτε θα εμπλακεί σε τυχοδιωκτικά σενάρια.Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα οριστικά. Αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνας. Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, και η μητέρα των μαχών είναι η εκλογές που έχουμε μπροστά μας.


Το Γραφείο στην Μαυροκορδάτου 6 θα λειτουργεί μέχρι τις εκλογές σαν πολιτικό γραφείο.


Αύριο θα ανακοινώσω και τις προσωπικές μου αποφάσεις και επιλογές.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

26/3/12

ΤΑ 5 ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ», ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.


-ISIN GR0138002689, Ημερομηνία Λήξης,20/09/2040, Τοκομερίδιο 4,60%
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 7.920 εκ. ευρώ
-ISIN GR0138001673, Ημερομηνία Λήξης , 20/0920/37, Τοκομερίδιο 4,50%,
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 9.000 εκ. ευρώ.
-ISIN GR0133002155. Ημερομηνία Λήξης, 22/10/2022, Τοκομερίδιο, 5,90%, Ανεξόφλητο υπόλοιπο εκ. ευρώ 8.930

Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007. Σύνολο 25.860, και 1.292εκ τόκοι κάθε χρόνο. Το χρέος και το έλλειμμα αυξήθηκαν κατά 6.935.000.000 από το 2007 μέχρι σήμερα από τους τόκους και τον δανεισμό για την πληρωμή των τόκων, και το χρέος μαιμού των 25.860 έχει γίνει 32.795.000.000

Ο Χριστοδουλάκης εξέδωσε τα ομόλογα ISIN GR0133004177, με ημερομηνία λήξης 20/03/2026, και τοκομερίδιο5,30% ύψους 7.000 Εκατ. Ευρώ και ISIN GR0133003161, με ημερομηνία λήξης 20/03/2024 ,τοκομερίδιο 4,70%, ύψους 10.462 Εκατ. Ευρώ.

Για αυτά τα 17.462.000.000 ευρώ κάθε χρόνο χρεωνόμαστε 863 εκ για τόκους. Μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει στην Goldman Sachs 8.630.000.000, που δεν τα είχαμε και τα δανειστήκαμε, πληρώνοντας 518 εκ. τόκους.

Συνολικά για τα απεχθές χρέος από την απάτη Σημίτη -Goldman Sachs, για να «κρύψουν» το χρέος, όλοι εμείς επιβαρυνθήκαμε τουλάχιστον με 59.585.000.000 ευρώ τα οποία εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα», και για τα οποία τα 2012 θα πληρώσουμε τόκους 3.600.000.000.

Και κανείς τους δεν μιλάει.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

25/3/12

Καλά που υπάρχει κι η σοσιαλιστική Διεθνής και γλιτώσαμε εμείς (Κ. Μπετινάκης)

Αμερικανόπνευστη δημοκρατία τύπου Λιβύης, προτείνει για τη Συρία ο ΓΑΠ

http://www.styx.gr/ 

To «πνεύμα της πλατείας Ταχρίρ», και της «Αραβικής Άνοιξης» είπε πως μεταφέρει στη σύνοδο της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κωνσταντινούπολη ο αμερικανόπεμπτος και αμερικανόπνευστος ΓΑΠ ο ελάσσων, από τον οποίο εμείς πάντως, γλιτώσαμε.
Ο mind the GAP (προσοχή στο κενό) κάλεσε χτες το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά τη Ρωσία και την Κίνα «να συμπορευτούν με τη διεθνή κοινότητα για την προστασία του συριακού λαού».


Τι ακριβώς δεν είπε, ή μάλλον απέκρυψε ο ΓΑΠ, είναι πως τη Συρία κυβερνά καθεστώς παρόμοιο με εκείνο του Ιράκ πριν από την αμερικανική εισβολή. Τα καθεστώτα εκείνα που στις αραβικές χώρες κατορθώνουν και εξισορροπούν τις διαιρέσεις ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες και αποτρέπουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Κάτι που δεν κατόρθωσε το «δημοκρατικό καθεστώς», που επέβαλε η αμερικανική κατοχή στο Ιράκ, όπου μαίνεται ο εμφύλιος.
Αλλά και η αμερικανική εχθρότητα απέναντι στον Άσαντ είναι υποκριτική. Στις 26 Φεβρουαρίου, η συριακή κυβέρνηση διεξήγε δημοψήφισμα για νέο σύνταγμα, που βάζει όρια στη θητεία των προέδρων και αφαιρεί το μονοπώλειο από το κόμμα Μπάαθ.
Η προσέλευση στο δημοψήφισμα ήταν 57,4%, κάτι που θα ζήλευε και ο Ομπάμα, επειδή δεν το είδε στις προεδρικές εκλογές του 2008. Το αποτέλεσμα; 89,4% υπέρ του νέου συντάγματος.
Και την προσέλευση των Σύρων στις κάλπες δεν εμπόδισε ο ανταρτοπόλεμος που έχουν επιβάλει στη χώρα οι δυτικές δυνάμεις. Οι ίδιες που έφεραν τη "δημοκρατία" και στη Λιβύη, αφού τη διέλυσαν ως κράτος . (Αλήθεια ουδέν νεότερον από εκεί). Το δημοψήφισμα αυτό, όμως, δεν εγκρίνουν οι ΗΠΑ που επιμένουν ότι με τη βίαιη ανατροπή του Άσαντ θα έρθει η δημοκρατία στη Συρία. Με ελεγχόμενη δική τους κυβέρνηση. Όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και ων ουκ έστι «δημοκρατιών». Η έννοια δημοκρατία για τις ΗΠΑ είναι συνώνυμη με την καταστροφή. Αυτό άλλωστε έχουν καταφέρει στις χώρες που προαναφέραμε. Πλην ίσως της Αιγύπτου, όπου η δημοκρατία περιμένει στο ακουστικό της μια και οι εκλογές δεν έχουν βγάλει αρεστή στις ΗΠΑ κυβέρνηση… Και το καθεστώς Μουμπάρακ, απλώς έχει αντικατασσταθεί από στρατιωτική χούντα.


Δραματικές εξελίξεις για τον Άσαντ


Πάντως, το παιχνίδι στην σκακιέρα φαίνεται ξεκάθαρα πως χάθηκε αφού Ρωσία και Κίνα προσπαθούν να περισώσουν διπλωματικά, την ως τώρα σθεναρή τους στάση απέναντι στο πρόβλημα της Συρίας. Μετά από την άτυπη διελκυστίνδα μηνών το Συμβούλιο Ασφαλείας πήρε τελικά ομόφωνα απόφαση να υιοθετήσει την «πρωτοβουλία Κόφι Ανάν». Ο γνωστός μας πρώην γγ του ΟΗΕ προωθεί σχέδιο έξι σημείων που αποτελεί την θέληση των ΗΠΑ, αλλά προσαρμοσμένο σε πιο διπλωματική γλώσσα. Έτσι η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ προβλέπει ότι «ο Άσαντ θα πρέπει να συνεργαστεί με τον Ανάν για να βρεθεί λύση στην ένοπλη εξέγερση».
Ρωσία και Κίνα, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Άσαντ είναι περισσότερο θύμα παρά θύτης, υποχώρησαν παρ’ όλο που επέμειναν ότι «ούτε το ΣΑ ούτε άλλη ομάδα κρατών έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος και πως θα κυβερνά μια χώρα».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θεωρεί πλέον την αποχώρηση Άσαντ από την εξουσία αναπότρεπτη, αλλά επιμένει πως οι Σύροι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα τον αντικαταστήσει όταν φύγει. Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, αφού επέμεινε πως η συνομωσία ανατροπής του Άσαντ ήταν σχέδιο της Δύσης- Σαουδικής Αραβίας- και του σουνιτικού καθεστώτος του Κατάρ, πρότεινε μια αλλαγή εξουσίας παρόμοια με της Υεμένης που αντικαταστάθηκε ο Αλί Αμπντουλά Σαλέχ με τον Αμπντ Ραμπούχ Μανσούρ αλ-Χαντί, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς.


Στα σχέδια των ΗΠΑ είναι σαρωτικές αλλαγές των καθεστώτων όχι μόνο στη Συρία και το Ιράν, αλλά και στους Χεσμπολά του Λιβάνου και τη Χαμάς. Ό,τι θεωρεί δηλαδή εχθρικό καθεστώς το Ισραήλ. Και προ πάντων, ο δρόμος προς την Τεχεράνη, περνάει από τη Δαμασκό.Η Ουάσιγκτον διόρισε τον Νουρί αλ Μαλίκι πρόεδρο στο Ιράκ. Ο Οποίος έχασε τις εκλογές αλλά παραμένει στην εξουσία. Αλλά ενώ οι ΗΠΑ υπόσχονται ότι θα φέρουν τη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, ξεχνούν να αναφερθούν σε κάποιες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και τα Εμιράτα. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται με το αποικιοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ.


Αχ αυτοί οι κινέζοι…
Κύριο άρθρο της China Daily:
Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν την δική τους μονόπλευρη άποψη σε άλλες χώρες.
Έχοντας επιβάλλει αυστηρά οικονομικά αντίποινα και απαγορεύοντας σε άλλες χώρες να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν την περασμένη Τρίτη άλλαξε ρότα, εξαιρώντας την Ιαπωνία και άλλες 10 ευρωπαϊκές χώρες από τη συμμετοχή στα αντίποινα αυτά, «μια και οι χώρες αυτές μείωσαν δραματικά τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου». Οι χώρες που εξαιρέθηκαν είναι όλες σύμμαχες με τις ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα της πολιτικής των αντιποίνων είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου που έπληξε ακόμα και τις ΗΠΑ με αύξηση 20% από το Δεκέμβριο.
Τα αντίποινα δεν είναι η λύση στην ιρανική κρίση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Μόνο μέσω διαλόγου και συνεργασία επιλύονται παρόμοια διεθνή προβλήματα.

Όταν ομολογούν την ξενική τους καταγωγή

Από τη Βουλή των «αυτοχθόνων», Σαραγκούσηδων Αλαβάνων Λοβέρδων κλπ σε μια Βουλή των Ελλήνων



Μετά το τέλος της «φρουρούμενης» παρέλασης ο κ. Παπούλιας αφού αναφέρθηκε στους φιλέλληνες που ήρθαν το 1821 και πολέμησαν με τους Έλληνες, και λάνσαρε το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες». Εμείς . οι Λάθρο και οι αυτόχθονες  δηλαδή. Βρε Ούστ.Καθάρματαααααα

24/3/12

Για την εθνική αυτογνωσία

Του Σπύρου Χατζάρα

Άντε πάλι. Ξανά 25η Μαρτίου, ξανά παρελάσεις των σχολείων, ξανά οι γονείς στα πεζοδρόμια και οι επίσημοι στις εξέδρες, για να εισπράξουν γιούχα και γιαούρτια από τους θυμωμένους οπαδούς τους, και οι εκδρομείς, σε κοντινές «ιστορικές αποδράσεις». Και όλα αυτά τυλιγμένα στο μεγάλο «εθνικό ψέμα», τη νόθα «Ιστορία», για την Εταιρία Φάντασμα των Ξάνθου –Σκουφά, που κατασκευάστηκε από τους πράκτορες των άγγλων τους προδότες, τους «αυτόχθονες ιουδαίους» και τους ιδιοτελείς που συνεργάστηκαν για να μας επιβληθεί το καθεστώς της εξάρτησης . Έτσι μετά την αιματηρή εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, περάσαμε σχεδόν αυτόματα, από την Τουρκοκρατία, που κράτησε 368 χρόνια , στην Αγγλοκρατία,(1824-1947), και αμέσως μετά ,στην Αμερικανοκρατία, και τώρα, στην υποταγή στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η ρίζα της συμφοράς για τον ελληνικό λαό βρίσκεται, «στις μοιραίες και αναπόφευκτες συνέπειες των εισηγήσεων ξένης πολιτικής εις την δυστυχή ταύτην χώρα»,όπως έγραφε ο Καποδίστριας το 1826, που οδήγησαν στην εξάρτηση της Πατρίδας μας, από τα «ξένα κέντρα» από το 1824, με όχημα τα «δάνεια της Αγγλίας». Τα «ξένα κέντρα» μας διοικούν έκτοτε , συνεχώς με τους αχυρανθρώπους τους, διαφθείροντας τα ήθη, με την Φαυλοκρατία και την Κλεπτοκρατία, όπως ακριβώς το περιέγραψε ο «Ανώνυμος ο Έλλην» , στην «Ελληνική Νομαρχία».


Η ουσία της εθνικής μνήμης δεν βρίσκεται στις παρελάσεις, αλλά στην αλήθεια. Πρέπει να θυμόμαστε και να διακρίνουμε τους πατριώτες από τους εφιάλτες. Να θυμόμαστε ποιοι ήταν Έλληνες, και ποιοι «αυτόχθονες», ιουδαίοι, λεβαντίνοι, και μουσουλμάνοι. Η εθνική αυτογνωσία, είναι η ουσία και το μάθημα για τη νεολαία και τους γονείς της.
Το Μάιο του 1815, εμφανίστηκε στη Βιέννη, ο «Ιόνιος Λαός» των «αυτοχθόνων». Αυτοί οι «αυτόχθονες» των Επτανήσων Φραγκολεβαντινοι, Αγγλοι, Ιουδαίοι, εμφανίστηκαν τον Μάιο του 1815 σαν «Ιόνιος Λαός» , και ζητούσαν την αγγλική προστασία, ενώ λίγα χρόνια πρίν οι εθνικιστές της Φιλογένειας δεν μιλούσαν για Ιόνιο Λαό, αλλά τόνιζαν ότι, «…το Έθνος μας που αναγεννήθηκε απόκτησε όνομα ελληνικό, πατρίδα ελληνική και ελευθερία ελληνική …». Από το ελληνικό Έθνος στον Ιόνιο Λαό. Αυτή είναι η σύντομη διαδρομή της ιστορίας μας και της τραγωδίας μας. Από τους Έλληνες στους Αβρούρη, Σαραγκούση, Αλ Λαφούζ, κλπ, κλπ,
Από το 1815 μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Μόνο τα ονόματα, αν και οι Ρότσιλντ, είναι πάντα εδώ.(Όπως θέλει και το ΠΑΣΟΚ του Χοντροβαγγέλα)


Η Ελληνική Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, ήταν προϊόν μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας, που άρχισε το 1785-86, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εφαρμογή του « Ελληνικού σχεδίου» , της Μεγάλης Αικατερίνης και του Ιωσήφ Β’, για τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της οποίας αναπόσπαστο τέκνο, ήσαν και το κίνημα του νεοελληνικού διαφωτισμού , και οι αγώνες των Σουλιωτών, και το κίνημα του Λάμπρου Κατσώνη, και το κίνημα του Ρήγα αλλά και ο διωγμός των Αρματολών.


Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων, για την υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους έλαβε νεα πνοή με τη γέννηση του πρώτου Ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Δημοκρατίας των Επτά Ενωμένων Νήσων. Τότε, τον Δεκέμβριο του 1800 στην Κέρκυρα, δημιουργήθηκε «Εταιρεία των Φίλων,(του Γένους)», που περιέλαβε τους οπαδούς του Ρήγα , και έχοντας πίσω της την «Φιλογένεια», άρχισε την προετοιμασία της Επανάστασης . Οι Φίλοι του Γένους, οι Φιλογενείς, ήσαν οι Φιλικοί. Το πρώτο έτος των Φιλικών, ήταν το 1800.Το 21ο Έτος των Φιλών ήταν το 1821. Η «Εταιρεία των Φιλικών», ήταν η «Εταιρεία των Φίλων,(του Γένους)».Τα βασικά τους πολιτικά κείμενα ήσαν ο Θούριος, η Ελληνική Νομαρχία, και ο Ρωσοαγγλογάλος. Δικό τους και το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που το διατύπωσαν στην Ελληνική Νομαρχία. Η Φιλογένεια, ο Φοίνικας και οι οπαδοί του Ρήγα συντόνισαν τη δράση τους από το 1800. Ο μηχανισμός των προξενικών πρακτόρων στήθηκε από τον Καποδίστρια το 1812. Η συνέχεια δόθηκε στη Βιέννη, το 1814. Εκεί αποφασίστηκε η Επανάσταση, και χρειάστηκαν 5 χρόνια για να εκδηλωθεί.

δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Κόσμο στις 24-03-2012


Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς …..καλύτερα

Οι παραμυθάδες δίνουν τα ρέστα τους ενόψει εκλογών


Λοιπόν το συμπέρασμα από το κύμα των πρώτων «προεκλογικών δημοσκοπήσεων» είναι ότι, ο ελληνικός λαός απηυδισμένος καταδικάζει τον ΛΑΟΣ που καταψήφισε το μνημόνιο 2, και επιβραβεύει τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν, ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΉΦΙΣΑΝ, το μνημόνιο 2 και το PSI, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του δημοφιλούς Βαγγέλα, που μας έσωσε, στην Προεδρία, ο οποίος δίνει μάχη «σώμα με σώμα» με τον Σαμαρά σε δημοτικότητα και καταλληλότητα για πρωθυπουργία , οι διεφθαρμένοι κεντροαριστεροί, επιστρέφουν στη μήτρα της διαφθοράς που φτάνει πια το 18,4%, οπότε το Κουβελιστάν πέφτει στο 10,2%, ενώ συνολικά η «Αριστερά» μαζεύει (επιτέλους ) 29%, που δεν το είχε ούτε το 1946.
Ο μεγαλολωποδύτης Εργολάβος που ρώτησε τις γραμματείς του , ποιόν θέλουν για πρωθυπουργό, μας προτείνει 28,3% Βενιζέλο, που σε δημοφιλία προηγείται με 32,5% του κ. Σαμαρά που έχει 29,1%, αλλά που τον ψηφίζει μόνο το 24,8%, από αυτούς. (Μύλος)


Στην έρευνα που έκανε η εταιρεία του μεγαλολωποδύτη Εργολάβου, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» είναι 28,2%, και επί των «εγκύρων», λαμβάνουν ,η ΝΔ 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5, η ΔΗΜΑΡ 7,5, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, Σύριζα 6%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυση Αυγή 2,3%, ΔΗΣΥ 2,1, Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, Κοινωνική Συμφωνία 1,1%. Δηλαδή ΝΔ1+2-ΠΑΣΟΚ 38,1 %, αριστεροί 21%, ενώ το 10% ψηφίζει άλλο κόμμα. Παράλληλα η MRB για λογαριασμό άλλου πελάτη, μας προτείνει να ψηφίσουμε, 20,3% ΝΔ, 12,1%, ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ με 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 7,9%, ΔΗΜΑΡ- ΚΟΥΒΕΛΙΣΤΑΝ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 2,6%, ηΔΗΣΥ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,5%, η Ανταρσυα 1,2% και αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην Κοινωνική Συμφωνία).
Σε νέα δημοσκόπηση, της Kapa Research για τον κυρ Σταυρο της Κυριακής, «πρώτο κόμμα» βγαίνουν οι αναποφάσιστοι με ποσοστό που ξεπερνά το 25%, και δίνουν στη Νέα Δημοκρατία 18,1% στο ΠΑΣΟΚ 14,3%, στο ΚΚΕ 8,2%. ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9%, ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία των Κατσέλη- Καστανίδη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.Στο ερώτημα δε για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο».
Πρίν λίγες μέρες τα παιδιά του κυρ Αντώνη μας πρότειναν να ψηφίσουμε , ΝΔ με 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.


Η πραγματικότητα ‘όπως είναι φυσικό είναι αλλού.


Πάνω από το 50% απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και επειδή τα κόμματα της «αριστεράς», Κουβελιστάν (4.5-5%), +ΚΚΕ Α.Ε (8-9%)+Τσυριζα(5-6%)+ Χαφιέδες (1%) έχουν πράγματι το 18-20%, απομένει ένα 35% που ψάχνεται, από το οποίο το 12% ψηφίζει από τώρα είτε ΛΑΟΣ είτε Καμμένο. Το ΠΑΣΟΚ είναι από 11-13%, και η ΝΔ από 18-22%. Μαζί έχουν το 35%. Στο σωρό των «διαφόρων», (Δημοκρατική Συμμαχία ,Κοινωνική Συμφωνία, Άρμα Πολιτών ,Χρυσή Αυγή ,Οικολόγοι Πράσινοι, κλπ) διαχέεται ένα 8-10%, και το 28% είναι αναποφάσιστοι.
Οπότε όλα είναι ανοιχτά….


Η ημερομηνία των εκλογών, με ευθύνη των «Αφεντικών» , έχει εξελιχθεί αστείο. Από τις 19 Φεβρουαρίου , φθάσαμε στις 29 Απριλίου και τώρα συζητούν την 6η Μαΐου, ενώ αποκλείουν και την 13η του ίδιου μήνα. Πρόκειται για την απόλυτη ξευτίλα.


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

23/3/12

Ο αρχιρουφ... δεν κατεβαίνει σε «στημένες εκλογές» και προτείνει καναπέ και ….ακτιβισμό

και οι ηλίθιοι που τον ακολουθούν κάνουν αύριο μαραθώνια πορεία….


Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής της «Σπίθας» στις εκλογές ο Μίκης Θεοδωράκης. ..   και σημειώνει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες οι εκλογές «δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι εντυπώσεων, για να ξεγελάσουν το λαό δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, να τον αποπροσανατολίσουν και να τον αποσυντονίσουν, ώστε μετά τις εκλογές να επιπέσουν επάνω του με νέα ορμή».
Μετα το Καραμανλής ή τάνξ ξοφλάει ακόμα  γραμμάτια ο «διάσημος», που αφού ολοκλήρωσε τη διασπαστική αποστολή του, ρίχνει μελάνι σαν σουπιά,

 «..για να ηττηθεί «το συμπαγές αντεθνικό και αντιλαϊκό Μέτωπο της εθνικής μειοδοσίας και της αντιλαϊκής λαίλαπας», θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα επίσης συμπαγές μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που θίγονται από τις πολιτικές των Μνημονίων, υπεράνω ιδεολογικών και κομματικών συνόρων», μόνο που αυτός προτείνει για τώρα αποχή και πριμοδότηση  στις κάλπες του  αντεθνικού και αντιλαϊκού « Μέτωπου της εθνικής μειοδοσίας».
Αυτά είναι άλλα μαρξιστικά κόλπα των «υπηρεσιών»…

Η Αλήθεια δεν έχει χορηγό

Σπύρος Χατζάρας - axisradio.gr 22-03-2012

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Στην διαταγή που διαβιβάστηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, εκτός των άλλων μέτρων που αφορούν το «σφράγισμα» της ευρύτερης περιοχής της πλατείας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Πανεπιστημίου και όλες τις κάθετες οδούς, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας και δικυκλιστές των ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α και ΔΙ.ΑΣ, αναφέρεται και η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας σε ταράτσες γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή.


Το απίστευτο αυτό μέτρο δεν είναι δυνατό να εξηγηθεί με την κοινή λογική, ακόμη και την πλέον ακραία, αφού οι ειδικά εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ως αντικείμενο να πυροβολούν και να σκοτώνουν αυτόν που βάζουν στην διόπτρα τους!!!...




Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή τους και μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις ομηρείας από ενόπλους, έναν από τον οποίο είχαν σκοτώσει στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες του λεωφορείου που είχε καταλάβει οπλισμένος με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.


Το μόνο που μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια ακραία, όσο και επικίνδυνη κίνηση, είναι ο απόλυτος πανικός που έχει καταλάβει τους κρατούντες για την αυξανόμενη οργή των πολιτών, πανικός που «κατεβαίνοντας» προς τους Στρατηγούς των Μεγάρων της Κατεχάκη και της Αλεξάνδρας, μετατρέπεται σε απύθμενη βλακεία!!!


briefingnews.gr

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ
Σε επικοινωνία πριν από λίγο με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε ότι η είδηση για ελεύθερους σκοπευτές, ακροβολισμένους σε ταράτσες στο Σύνταγμα, υπό το φόβο επεισοδίων την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, θα μπορούσε ποτέ να είναι αληθινή...
...Η απάντηση που λάβαμε και σας παραθέτουμε αυτούσια είναι η εξής:

«Δεν πρόκειται για ελεύθερους σκοπευτές, όπως τους έχετε δει στις ταινίες, αλλά για παρατηρητές σε στρατηγικά σημεία. Τώρα αν μας ρωτάτε αν θα είναι ένοπλοι, ναι, θα είναι ένοπλοι».
prionokordela.gr

20/3/12

Καψής: Εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 13 Μαΐου

Η Βουλή θα κλείσει λίγο πριν από το Πάσχα, και τα νομοσχέδια που κατατίθενται, σήμερα, στη Βουλή είναι τα τελευταία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής , που προσδιόρισε πρόσθεσε τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, τον «μία εβδομάδα πριν ή μία μετά την 6η Μαΐου».

ΥΓ. Αποχώρησε απο τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο Διονύσης Δαβουρλής, ο πρώην Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Π. Καμμένου. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου, που αποτελεί ισχυρό πολιτικό στέλεχος στην περιοχή, ο οποίος επανεντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία.

Η Εξουσία του Παρασκηνίου και οι μπατιροεκδότες

Στέφανος Χίος: Γιατί κόπηκε το "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"

Κάθε φορά που τελειώνει μία διαδρομή, η τελευταία γεύση είναι σαν την πικρή αίσθηση του τσιγάρου που πολλές φορές το καπνίζεις και με λίγη γόπα μαζί. Αυτή τη φορά όμως, η γεύση δεν ήταν πικρή. Γιατί όλοι όσοι συμμετείχαμε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2, ένα από τα ελάχιστα..
εναπομείναντα δημοσιογραφικά αναχώματα της ευρύτερης αντιμνημονιακής πληροφόρησης (που δυστυχώς την παρέχουν ελεύθερα όλο και πιο λίγοι), είχαμε καταλάβει ότι θα μας "κόβανε". Εδώ και πολύ καιρό.


Έτσι είμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Βλέπαμε τι γίνεται γύρω μας (ένας ,ένας, φιμωνόταν, δεν θα έφτανε και η σειρά μας;) και είχαμε πιάσει τα ταμπούρια. Στον κόσμο που μας παρακολουθεί εδώ και (ακριβώς) 18 μήνες, μάθαμε να του λέμε την αλήθεια. Όλη, όσο κακή, άσχημη ή οδυνηρή ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι.
Σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη μεσημέρι) συναντήθηκα (κατόπιν δικής τους επιθυμίας) με τον εκδότη και δημοσιογράφο Γιώργο Κουρή (που με πήρε πριν από δύο καλοκαίρια τηλέφωνο, θυμάσαι Γιώργο;), τον αδερφό του και εκδότη του "ΠΑΡΟΝ" Μάκη Κουρή και τον διευθυντή του καναλιού Βασίλη Ταλαμάγκα. Η συνάντηση διήρκεσε ακριβώς 12 λεπτά.
Μου εξήγησαν χωρίς περιστροφές ότι ο σταθμός "δεν αντέχει αυτήν την εκπομπή. Ότι οι πιέσεις είναι μεγάλες (πιθανόν ίδιες και οι απειλές ή οποιεσδήποτε μορφές τρομοκράτησης, δεν ξέρω αυτοί μάλλον ξέρουν καλύτερα) και ότι έπρεπε να σταματήσουμε".
Τους ευχαρίστησα που 18 μήνες μας άφησαν να μιλάμε ελεύθερα, τους ζήτησα να βγάλουμε την τελευταία εκπομπή το Σάββατο (παραμονή της 25ης Μαρτίου), είπαν "ναι"(ελπίζω να κρατήσουν τον λόγο τους), τους χαιρέτησα κι έφυγα. Όπως πάντα, με ψηλά το κεφάλι.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Ο καθένας από εκεί και πέρα βγάζει τα συμπεράσματα του. Και εμείς τα δικά μας.
Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η πατρίδα μας χάνεται ανάμεσα σε δύο πολιτικές Λερναίες Ύδρες που στέκονται και καταπίνουν ότι βρουν μπροστά τους, στηριγμένες στο ίδιο κεφάλι. Εμείς όμως αυτό το χατήρι δεν θα τους το κάνουμε. Να μας καταπιούν. Προτιμότερο ζωντανοί και αντίθετα στο ρεύμα, παρά πεθαμένοι και δούλοι στα συμφέροντα που καταποντίζουν και αλλοιώνουν την εθνική, οικονομική και πολιτιστική ταυτότητα της πατρίδος.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα συνεχίσει να εκπέμπει από το ελεύθερο διαδίκτυο. Μέχρι να βρει κάποιο άλλο ελεύθερο τηλεοπτικό λιμάνι. Χατήρια, συμβιβασμοί, γονυκλισίες και ξεπουλήματα δεν ήταν ποτέ στοιχεία του χαρακτήρα μας. Δεν θα γίνουν και τώρα. Δώσαμε στοιχήματα και τα κερδίσαμε. Ο ένας φαύλος και διεφθαρμένος έπεσε και βάλαμε κι εμείς το χέρι μας γι αυτό. Μένουν άλλοι δύο. Δεν θα μας νικήσουν. Θα τους νικήσουμε. Θα φάνε το χώμα του λαού που τόσο μίσησαν και υποτίμησαν. Του πολίτη που δένει θηλειές και χάνεται, του πολίτη που έφθασε να μπαίνει σαν λύκος στις εφορίες παλεύοντας για το δίκιο του, του οικογενειάρχη, του άνεργου νέου και του ξεκληρισμένου επιστήμονα που βλέπει να χάνονται τα όνειρά του από άθλιους. Την γυναίκα ελληνίδα μάνα κι αδερφή που ντρέπεται για τα παιδιά της που δεν έχουν να φάνε και να αγοράσουν ένα δεύτερο παντελόνι. Με όλους αυτούς είμαστε φίλοι και αδερφοί. Οι άλλοι είναι απέναντί μας. Εχθροί του λαού, άρα εχθροί της αλήθειας.


Με όλα αυτά στο μυαλό μας και στο πετσί μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι για τους αφελείς και τους κιοτήδες. Ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Και στο τέλος(θυμηθείτε το)η νίκη θα είναι του λαού. Και του Θεού. Εαν μας βλέπει... Ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεχίζουμε με τσαμπουκά και δύναμη. Ποιος είχε δίκιο και δεν νίκησε;




Στέφανος Χίος

Αναμνήσεις από μιαν ηρωική εποχή (Κ. Μπετινάκης)

Τέλος εποχής στην περιπέτεια για την ανακάλυψη της αλήθειας
http://www.styx.gr/  

Βαρέθηκα να διαβάζω και ν’ ακούω στα Μέσα του συρμού για την οικονομική δυστυχία μας. Δεν λέω, εδώ και δυόμιση χρόνια από τότε που η λαίλαπα της προδιαγραμμένης προσπάθειας εξόντωσης των ανυπάκουων και ανυπότακτων στα διεθνή επιβεβλημένα ήταν κυρίαρχο θέμα. Αλλά σώνει πια. Κατάντησε κύριο θέμα η ομφαλοσκόπηση, μια και ουδεμία αξιόλογη αντίδραση προκλήθηκε. Κι άς έχουμε γνωρίσει τις περικοπές που ουδείς φανταζόταν.
Πολλά ήταν τα πρόβατα που υπάκουα πήγαν και ψήφισαν έναν από τους σωτήρες, ως μοναδικό άξιο να ηγηθεί στο μαντρί όπου όμως τσοπαναραίοι και μαντρόσκυλα είναι από άλλη στάνη. Και ακολουθεί μία πρωτόγνωρη εκλογική αναμέτρηση όπου οι δημοσκόποι προβλέπουν (προτρέπουν) αλλόκοτα πράγματα.
Και γύρω μας, ένα περιβάλλον, όπου στρατοκράτες, και οικονομικοί κολοσσοί απειλούν τρομοκρατημένους πολίτες με στρατιωτική κατοχή σε περίπτωση που προσπαθήσουν να αντιδράσουν στο δόγμα νεοαποικισμού της σύγχρονης αυτοκρατορίας και της παγκόσμιας αγοράς που κυριαρχεί πλέον των εθνικών κρατών που πρέπει να σβήσουν εντελώς.
Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία και οι ερευνητές ρεπόρτερς, πρέπει να υποταχθούν στα κελεύσματα της άρχουσας παγκοσμιοποίησης και να γίνουν παπαγάλοι της.
Με την εξαφάνιση του αντίπαλου δέους –του υπαρκτού σοσιαλισμού- ο μηχανισμός της προπαγάνδας των υπηρετών των συμφερόντων των νέο-αποικιοκρατών κυριαρχεί στα ΜΕΣΑ του συρμού (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) ώστε η ενημέρωση να είναι ενιαία και απόλυτα ελεγχόμενη από το σύστημα.
Για παράδειγμα, η κατανόηση όσων συμβαίνουν τώρα πια, δεν χρειάζεται σε βάθος έρευνα των αιτίων, μια και υπάρχει η κυρίαρχη δικαιολογία που μοιράζεται σα καραμέλα και την πιπιλάνε μέρα νύχτα στα δελτία ειδήσεων χωρίς να υπάρχει περίπτωση να ακουστεί διαφορετική άποψη. Μια και όλα είναι απόλυτα ελεγχόμενα από μια αδιαμφισβήτητη παγκόσμια κυρίαρχη άποψη χωρίς περιθώρια αντίκρουσης.
Αλίμονο στους λαούς που οι νέο-αποικιοκράτες θέλησαν να δοκιμάσουν τα δόντια τους. Αλλά δεν δοκιμάζονται οι λαοί μόνο από τις βόμβες των νεοαποικιοκρατών, αλλά και από τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται προκειμένου να σωθούν άσωτες χώρες (ας μη λέμε ονόματα).
Υπάρχουν σήμερα «εμπόλεμες ζώνες» όπου μια εμφύλια διαμάχη –που επιβλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες- προκαλεί εκατόμβες, μόνο και μόνο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκμετάλλευσης από τους προπαγανδιστές της επέμβασης. (Το σχέδιο που εφαρμόστηκε στη Λιβύη και παίζει τώρα στη Συρία).
Στο παρελθόν, στην κάλυψη παρόμοιων γεγονότων συμμετείχαν και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι. Τώρα πλέον οι απεσταλμένοι βρίσκονται παρακοιμώμενοι στο μέρος που επιλέγουν εκείνοι που προκάλεσαν την κρίση, ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενες οι ειδήσεις που μεταδίδονται. Και ποιος δίνει σημασία σε όσους κόπτονται για δημοσιογραφική δεοντολογία.
Καθίστανται πλέον γραφικοί εκείνοι από τους ανεξάρτητους σχολιαστές ή τους προοδευτικούς συγγραφείς ή τους απλούς σκεπτόμενους που προσπαθούν να διατυπώσουν απόψεις, μια και δεν υπάρχει χώρος στα απόλυτα ελεγχόμενα από τους βαρόνους ΜΜΑ.
Έτσι οι πολίτες της αυτοκρατορίας (Αμερική, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ευρώπη) ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα ευημερίας (για ελάχιστους) που προπαγανδίζεται όμως ως παράδεισος. Κάποτε ήταν περίγελος των συστημικών οι Μαρξιστές. Σήμερα εύκολα μπορούν να αποστομωθούν με τον χαρακτηρισμό «υμνητές τρομοκρατικών πράξεων». Επειδή αι μόνο κρίθηκαν επικίνδυνοι για την επικρατούσα άποψη που κυριαρχεί στο δυτικό ιμπεριαλιστικό καθεστώς.
Πολλοί ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι (freelancers) που κάποτε μπορούσαν να πωλούν τα ρεπορτάζ τους από τις επικίνδυνες περιοχές, σήμερα συναντούν άρνηση δημοσίευσής του. Και όσοι προσπαθούν να μεταφέρουν σε βιβλίο τις εμπειρίες τους, δεν βρίσκουν εκδότη. «Δεν πουλάνε πλέον αυτά», τους λένε.
Καταφύγιο έτσι έχει γίνει το Διαδίκτυο. Μόνο που στον ιστό του χάνονται πολλές πληροφορίες, και για άλλες δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η εγκυρότητά τους.
Την εμφάνιση όμως των εναλλακτικών ιστολόγιων πλήρωσαν με κλείσιμο εναλλακτικά έντυπα που δεν έβρισκαν πλέον αναγνώστες. Αλλά και οι μεγιστάνες των Μέσων, βρήκαν τρόπο να περιθωριοποιήσουν τα ιστολόγια εκείνα που δεν παίζουν το παιχνίδι τους, Οι «αράχνες» των μηχανών αναζήτησης, προτείνουν αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα τα Μέσα του συρμού.
Έτσι τώρα, οι περισσότερο σε βάθος αναλύσεις, γράφονται χωρίς χρηματοδότηση, λες και η συγγραφή τους αποτελεί ένα είδος χόμπι. Η εποχή της δόξας των πολεμικών ανταποκριτών τελείωσε. Το ίδιο και η περιπέτεια για την ανακάλυψη της αλήθειας. Όλα έχουν αντικατασταθεί από την ελαφρότητα της κοινωνικής δικτύωσης και της διασκέδασης.

19/3/12

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

Το ιδιωτικό Τραπεζικό σύστημα, συγκεντρώνει όλες τις καταθέσεις
των πολιτών. Και με αυτόν τον τρόπο ελέγχει όλες τις χρηματικές ροές προς
την πραγματική ( δημιουργική ) οικονομία. Δηλαδή στα χέρια
της επαίσχυντης παγκόσμιας τοκογλυφικής χούντας βρίσκεται ο
πλούτος πού δημιουργεί η εργασία. Αυτοί, λοιπόν, πλουτίζουν με
τον τόκο από τά δικά μας χρήματα. Αυτοί δημιουργούν τις
τεχνητές οικονομικές κρίσεις και το χειρότερο, αυτοί φτιάχνουν
τους πολέμους, εξαγοράζοντας συνειδήσεις ελεεινών πολιτικών,
δημιουργώντας κοινωνικές αναστατώσεις. Επομένως, την τραπεζική λειτουργία να αναλάβουν μόνο οι Κεντρικές Τράπεζες των εθνών, χωρίς ΤΟΚΟ, για να ευημερήσει ο κόσμος.
Το πράγμα είναι τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου. Για να
γίνει η τελευταία οικονομική κρίση, πού προκάλεσαν οι
εμπνευστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ο οριστικός τους
θάνατος.

Χρίστος Α. Αθανασόπουλος
www.christathan.blogspot.com

18/3/12

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στάχτη στα μάτια του κλάδου
με προσφυγή και απεργία μαϊμού


Φτάνει πια με τις τυφλές απεργίες , τις ύποπτες πρακτικές και τα αδιέξοδα στα οποία σπρώχνει τον κλάδο και την ενημέρωση, η πλειοψηφία Τρίμη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάποιοι κηπουροί τους στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ με τους συνοδοιπόρους τους στον ΕΔΟΕΑΠ, έχοντας ακεραία την ευθύνη για τα εκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία μας.


Την καταγγελία αυτή έκαναν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημ. Τσαλαπάτη και Μαρία Γκίκα επισημαίνοντας στη συγκυβέρνηση της συμφοράς (Τρίμη – Ράμμου – Αγγέλη και στα δεκανίκια τους) ότι πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια εργαζομένων και συνταξιούχων με άλλη μία 48ωρη απεργία μαϊμού ,αυτή την εβδομάδα και μια αναγγελία για δήθεν προσφυγή στα δικαστήρια, ώστε να φανεί ότι….. <σώζουν> τώρα τα αποθεματικά των ταμείων.


Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης η ΚΕΔ, κατέθεσε στα πρακτικά την απόφασή της, απέναντι στη στάση της πλειοψηφίας και αφού προηγήθηκε απόπειρα αστυνόμευσης των μελών του ΔΣ, από κάποια μέλη του ΜΣ, όπως είχε προαναγγείλει από την ιστοσελίδα της η προεδρική παράταξη.
Επισημάνθηκε έτσι από την πλευρά της ΚΕΔ:


# … Πρώτον έχετε τεράστια ευθύνη γιατί έχετε τεμαχίσει τον Κλάδο κ. Τρίμη. Και εμείς που άλλωστε δεν σας έχουμε ψηφίσει, σας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε απέναντι στις πολιτικές αυτού του κατήφορου που ακολουθείτε και απέναντι σε όσους συμφωνούν ή είναι συνοδοιπόροι άμεσα ή έμμεσα με τις πολιτικές αυτές.


# Δεύτερον, θεωρούμε, αυτή την πλειοψηφία, κι εσάς προσωπικά υπεύθυνους, επειδή έχετε αφήσει τον Κλάδο χωρίς ΣΣΕ, τα Ταμεία χωρίς αποθεματικά κι αρνηθήκατε ακόμη και σήμερα κι εσείς και ο κ. Αγγέλης να μας ενημερώσετε για τα χαμένα λεφτά της ΕΣΗΕΑ.
Εδώ και δέκα μήνες σας καλούμε να πάρετε μέτρα και δεν έχετε πάρει. Ούτε φέρατε τίποτα για συζήτηση, επειδή ούτε στοιχειωδώς έχετε την ευαισθησία για τα ευρώ των συναδέλφων. Αποκορύφωμα είναι ο τι για το 2012, μας φέρατε πλαστό προϋπολογισμό που αναγκασθήκατε να αποσύρετε, μέσα στην κατακραυγή.
Δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από το Δ.Σ., μπορούμε να το κάνουμε και να είσαστε μεταξύ σας. Οι ώρες όμως είναι κρίσιμες.


Επίσης καταγγέλλουμε και αυτή τη φιέστα που έγινε προχτές με την δήθεν προσφυγή για τα αποθεματικά.
Γιατί κ. Τρίμη ξέρατε πολύ καλά κι εσείς και ο κ. Νικολόπουλος ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη που ήταν πάλι θέμα για το κούρεμα κατά 21% η πρόταση αυτή-παρά τις δικές μας διαφωνίες –συμφωνήσατε και υπερψηφίστηκε από του παρόντες στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και σήμερα πάτε να το παίξετε ήρωες. Λοιπόν μην νομίζετε ο,τι δουλεύετε τον κόσμο.


Λοιπόν για νάνε καθαροί οι λογαριασμοί. Εμείς είμαστε απέναντι σας.


Έχετε τεράστια ευθύνη κ. Τρίμη και εσείς και η παρέα σας και για τον ALTER και για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που κλείνει και για τον ΦΙΛΑΘΛΟ που έκλεισε. Προσωπικά εσείς αλλά και όσοι είναι συνοδοιπόροι σας.


Και η ευθύνη σας είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή πετάτε τα λεφτά της ΕΣΗΕΑ από το παράθυρο, για απεργιακά φύλλα μαιμού , πληρώνοντας τους εργοδότες,που σας τα τυπώνουν


Το να θέλετε να πάμε σε απεργιακούς αγώνες μόνο για ξεκάρφωμα εμείς το λέμε δημόσια. θα ψηφίζουμε τις προτάσεις μας που θα τις καταθέτουμε και οι οποίες ξέρετε ποιες είναι.


Δεν έχετε στρατηγική και δεν έχετε το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να αφήνετε τον κόσμο χωρίς μισθούς, με κουτσές συντάξεις.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν μείνει μόνο με 60 ευρώ το μήνα στη τσέπη τους οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ , να κλείνουν τα δημοτικά ΜΜΕ και να μην τολμάτε να διαπραγματευτείτε. Δεν μπορεί ό κόσμος Να χάνει την δουλειά του κι εσείς να κάνετε μια παράνομη απεργία έτσι για τα μάτια Και μετά το κορόιδο. Φταίνε δήθεν οι άλλοι
Τρέμετε και τον ίσκιο σας κ. Τρίμη γιατί δεν μπορείτε να αρθρώσετε ούτε πολιτικό λόγο ούτε και συνδικαλιστικό. Και απλώς λάσπη και ψέματα και ότι πιάσει.
Μόνο μια 48ωρη ξέρετε και τίποτε άλλα. Και βέβαια έχετε διαλύσει την ΕΣΗΕΑ.
Εμείς διαφωνούμε με αυτές τις τυφλές απεργίες σας, πολύ περισσότερο τώρα
Επειδή ξέρετε και σας το ‘έχουμε πει ο,τι οι αποφάσεις σας αυτές είναι ο,τι ακριβώς συμφέρει τους εργοδότες.
Αν έχετε τα κότσια και τολμάτε και εσείς και οι παρατρεχάμενοι σας κάντε απεργία στα κυριακάτικα, τώρα με την ευκαιρία της 25ης του Μάρτη. Να μην βγουν τα Κυριακάτικα και να έχουν μαύρη οθόνη τα κανάλια.


Είμαστε, παρόντες και θα είμαστε!
Θα μας βρίσκετε απέναντί σας, επειδή εμείς είμαστε δίπλα στον Κλάδο.
Και κάτι τελευταίο. Είτε βλέπουμε τον Ψυχάρη είτε βλέπουμε εσάς είναι το ίδιο πράγμα. Ξέρετε εσείς…»


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

16/3/12

Προεκλογικά, παράθυρα, μπουμπούκια και μπαξέδες (Κ. Μπετινάκης)

Ακυβέρνητη πολιτεία.Καλά που υπάρχουν κι οι εταίροι που περιμένουν πίσω τα δανεικά
http://www.styx.gr/ /

Εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο, στο μάθημα προς παπαγάλους που έκανε χτες το μεσημέρι ο βοηθός των χαρτογιακάδων της τρόικα που μας διαφεντεύουν, είναι το υποκριτικό ύφος της συμπόνοιας προς τους δεινοπαθούντες… Το παιδί από τις δυτικές συνοικίες της φτωχομάνας, με την περιουσία που απέκτησε, με τον ιδρώτα του, δεν λέω –δεν πήρε δα και μεγάλη προίκα- έρχεται τώρα να εκφράσει συμπαράσταση στους νέους που ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, θα τους δίνουν κανα χαρτζιλίκι. Κι ας είναι καλά οι συνταξιούχοι γονείς να φροντίζουν για τ’ άλλα. Όσους για τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν μαζί με τον άλλο που του παρέδωσε το δαχτυλίδι, δεν είχε να πει κάτι…


Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν - όχι οι ενθουσιώδεις υποτελείς που θα πάνε να τονε ψηφίσουν την Κυριακή - αλλά οι άλλοι. Οι δυσαρεστημένοι. Οι κοψοχέρηδες. Αρκεί άραγε μόνο η περιφρόνηση στις «δημοκρατικές διαδικασίες» του ενός υποψηφίου;


Αθώα περιστερά κι ο Μπενι. Ουδέν γνώριζε για το έγκλημα που συντελέστηκε ώσπου εκλήθη να μας σώσει και αυτός. Από τον αποτυχόντα σωτήρα που είχε προηγηθεί.


Ως εκείνη την ώρα ήταν πολύ απασχολημένος με τα οπλικά. Ζητάει λοιπόν κι αυτός την επιβράβευσή του. Δοξάστε τον.


Μόνο που εκ των πραγμάτων, παρ΄ όλο που τρέχει μόνος του, θα τερματίσει δεύτερος….


Κι ας τονε ξεσκονίζει ο άλλος ευεργετηθείς από τον προκάτοχο. Ο Μίμης Ανδρουλάκης (ηγετική μορφή κάποτε, της Αριστεράς, πρώην ΚΚΕ- πρώην Συνασπισμός κλπ με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, γίνεται ουραγός, μετά από τον ΓΑΠ που τον κουβάλησε και στο νέο αρχηγό!!!!). Είπε λοιπόν:


«Ο Βαγγέλης ήταν καλύτερα τοποθετημένος από τα καθιερωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να πάει πρώτος στη μπάλα ενόψει των εσωκομματικών αλλαγών στο κόμμα. Έχει, βεβαίως και μια σειρά διανοητικά προσόντα, χαρίσματα, προτερήματα και μπορεί, υπό προϋποθέσεις,
να συγχρονίσει το εσωτερικό του κάλεσμα, με το κάλεσμα της ιστορίας, της παράταξης σ αυτή την τραγική στιγμή. Όπως έχει, επίσης, πολύ ισχυρή αυτοπεποίθηση κι, επομένως, δεν έχει ανάγκη από καινούργια περιβάλλοντα. Ο Βαγγέλης είναι ασυναγώνιστος…».


Θυμόσαστε το Γιαννάκη το Δημαρά; Πρώτο βουλευτής κάποτε. Διαφώνησε με το μνημόνια (ένα) σήκωσε μπαϊράκι έφτιαξε κόμμα και δεν τον θέλουνε πια οι δημοσκόποι. Προτιμούνε Καμένο. Το ΠαΣοΚ είναι καμμένο χαρτί, πολυδιασπασμένο, ας κάψουμε τους άλλους τώρα. Επειδή έτσι παίζεται καλύτερα το παιχνίδι. Έτσι πάει κι η Ντόρα όμως… Άκλαυτη θα πάει κι η Κατσέλη μαζί με τον υπερφίαλο κολαούζο της. Μπουμπούκια άλλα θ' ανθίσουν.


Δεν είναι καλό αυτό; Εξαρτάται από την οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας. Άλλοι θα ψηφίσουν από αγανάκτηση κι όπου κάτσει η μπίλια, κι άλλοι επειδή τους έχει πείσει ο μεγάλος καθοδηγητής. Το απόλυτο Μέσο. Υπάρχουν ακόμα και οι διαδικτυακές διαμαρτυρίες. Αλλά πόσοι εμπιστεύονται τους ανώνυμους;


Πάμε για εκλογές λοιπόν, όπως μας υπαγορεύουν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι. Και γι’ αυτό βγαίνουν τώρα, τα σκάνδαλα σωρηδόν…Για να ξεχάσουμε το κουκούλωμα κάποιων άλλων σκανδάλων, πχ Ζήμενς… κλπ. Κατά τ΄άλλα, οι 300 που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, χρόνια τώρα, έχουν κάνει και επιτροπή που εξετάζει «πώς φτάσαμε ως εδώ». Για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, Όπως όλες οι προηγούμενες ανάλογες επιτροπές… Μόνο που τώρα πια, νομίζω δηλαδή, πως τους έχουμε καταλάβει. Αν είναι αλήθεια αυτό, θα φανεί πρώτα την Κυριακή, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο νέο-ΠαΣοΚ, που ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ, λέει.


Το κυριότερο όμως, είναι το ξεπούλημα της κυριαρχίας που κατόρθωσαν να μας κρύψουν, ενώ το υπέγραφαν φαρδιά πλατιά με την ψήφο τους (ακόμα και ο θεωρούμενος εθνικών φρονημάτων Αντωνάκης)... Τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την δυνατότητα επίκλησης Εθνικής Κυριαρχίας. Αλλά ήδη οι παπαγάλοι προτρέχουν και μας προτείνουν να μην αρχίσουμε τα "προδότες και τέτοια".


ΔΙΑΛΛΛΛΙΕΧΤΕ…


Απομένει να καθοριστεί η ημερομηνία, αλλά έχουν ξαμολυθεί οι ποικιλόχρωμοι παραθυράτοι (αλήθεια γιατί είναι ορισμένοι αυτοί που προσκαλούνται στα κανάλια;) να μας πείσουν ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Λες κι όλοι ονειρευόμασταν να μας κυβερνήσει πάλι κάποιος που άλλα θα μας έλεγε πριν κι άλλα θα ερχόταν να εφαρμόσει μετά, ελέω της απόλυτης πλειοψηφίας που του δόθηκε.


Οι ελεγχόμενοι απόλυτα από το σύστημα δημοσκόποι έχουν συμφωνήσει ότι η επόμενη Βουλή θα περιέχει όλες τις αποχρώσεις των χρωμάτων. Από το φαιό κυανό ως το απλώς γαλάζιο, από το βαθύ πράσινο ως το κιτρινοπράσινο κι από το ροζ ως το βαθύ κόκκινο.


Τώρα είμαι περίεργος τι θα μας υποσχεθούν προεκλογικά, εκτός μιας λέξης μαγικής: Ανάπτυξη. Αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλα, μια και αυτοί μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το περιβόητο μνημόνιο Α και Β.


Οι επιλογές που θα έχει ο ψηφοφόρος, δεν είναι απλές. Μνημονιακούς ή Μη. Απόκει και πέρα πάντως, υπάρχουν και οι μνημονιακοί με ολίγη, οι υπέρμαχοι του πρώτου μνημονίου, αλλά αρνητές του δεύτερου, οι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, οι «δεν πληρώνω» ακόμα και απολογητές των Απριλιανών…


Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Ποιο λουλούδι να ποτίσεις άραγε...



13/3/12

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΓΡΑΦΕΙΟ- ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μπροστά στις νέες πολιτικές εξελίξεις το Γραφείο της Ελεύθερης Ελλάδας στην Μαυροκορδάτου 6, θα είναι ανοιχτό τις ακόλουθες ημέρες και ώρες, μέχρι νεωτέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-15.00
ΤΡΙΤΗ 12.00-15.00 και 18.30-20.30
ΤΕΤΑΡΤΗ 12-15.00
ΠΕΜΠΤΗ 13.00-16.00


Το τηλέφωνο στη Μαυροκορδάτου 6 είναι το 210-3800797.

Τουρκική βόμβα: "Ο Γ.Παπανδρέου συζήτησε με τον Ερντογάν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου"

Πηγή http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36583&Itemid=139

Η Αποκάλυψη για την αντεθνική και ενδοτική πολιτική που ακολουθήθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας έγινε από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, που είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συζητήσει για την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα!


"Ναι είχε συζητηθεί το θέμα μεταξύ των Παπανδρέου και Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις (!), αν υπάρξουν κοινά σχέδια" είπε .Από τότε είχαν υπάρξει κάποιες διαρροές ότι συζητούνταν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που αφορούσαν την απλή "βελτίωση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά όταν θα έφτανε στο σημείο να αποδεχθεί την εκχώρηση των ελληνικών δικαιωμάτων εξόρυξης στο Αιγαίο και βέβαια την παραίτηση επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αυτό πρώτη φορά λέγεται και μάλιστα από τουρκικά χείλη.


Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, η αμερικανική Shell είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνεκμετάλλευση του ελληνικού Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία. Οι μοναδικές περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο που η Τουρκία έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις είναι κοντά στα παράλια της Ανατολικής Θράκης και την Ίμβρο.


Η επίσκεψη -την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σπεύσει μάλιστα να χαρακτηρίσει τότε ως ιστορική- είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου του 2010 λίγες εβδομάδες πριν η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ τον Ιούνιο του ίδιου του έτους, και παραδώσει πρακτικά την εθνική της κυριαρχία στην Τρόικα και τους δανειστές της, ο τότε πρωθυπουργός συζητούσε με τον Erdoğan την περαιτέρω παράδοση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο για την έναρξη «κοινών ερευνών» για πετρελαϊκά κοιτάσματα.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο».


Τότε εάν ίσχυε αυτό για πια συνεκμετάλλευση συζήτησε με τον Erdoğan σχεδόν έξι μήνες μετά; Να συνεκμεταλλευτούν τι; Το πετρέλαιο που δεν υπήρχε; Έτσι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ο Τούρκος υπουργός λέει ψέματα είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν πως στο Αιγαίο δεν υπάρχει πετρέλαιο. Το ποιος λέει αλήθεια και το ποιος όχι θεωρούμε ότι είναι προφανές. Άλλωστε ο Τούρκος υπουργός δεν είχε κανένα λόγο στη συγκεκριμένη περίπτωση να πει κάτι το αναληθές.


Επίσης στις δηλώσεις που που έγιναν στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.


«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.


Ο Γιλντίζ είπε «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη».

Γίναμε πατατοφάγοι (K. Μπετινάκης)

Φτηνές αφορολόγητες πατάτες με την άδεια της αστυνομίας και του δήμου Κηφισιάς
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3835

Συμμετείχα κι εγώ στο κίνημα της πατάτας. Ο καλός δήμαρχος Κηφισιάς που σκέφτεται πόσο δεινοπαθούν οι πολίτες του δήμου του, από τα άδικα μέτρα στην ψήφιση των οποίων συμμετείχε κι ο πρόεδρος του κόμματος που τον στήριξε στις εκλογές, έφερε τέσσερις νταλίκες πατάτες. Φτηνές πατάτες για τους αναξιοπαθούντες κατοίκους Κηφισιάς.
Σάββατο πρωί, και η τροχαία είχε κλείσει τον κάθετο της Ερυμάνθου όπου γίνεται η λαϊκή της Τρίτης. Άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ρόντιζαν για την εύρυθμη διανομή. Κι οι κάτοικοι –όσοι είχαν πληροφορηθεί το γεγονός, συνωστίζονταν να αποκτήσουν το πολυπόθητο θρεπτικό προϊόν.
Περίπου μία ώρα είχα την βασανιστική υπομονή να περιμένω στην ουρά, μέσα στην παγωνιά, αλλά στο τέλος βγήκα κερδισμένος! Διάβολε, τριάντα κιλά πατάτες με 9 ευρώ, είναι ένα καλό ντηλ.
Πρώτα περίμενες στην ουρά για να σε γράψουν –επειδή δεν είχα φροντίσει να γραφτώ στους καταλόγους μέσω διαδικτύου. Ύστερα περίμενα να μου δώσουν ένα κίτρινο χαρτάκι με τ’ όνομά μου και δίπλα να γράφει «20 κιλα».
Η νταλίκα όμως που περίμενα στην ουρά να παραλάβω το πολυπόθητο σακκί, είχε μόνο 30κιλα. Λεπτομέρειες. Φτηνή πατάτα σου λέω…
Και ιδού η έκπληξη, περιμένοντας στην ουρά της πατάτας, εμφανίστηκε ο διοργανωτής –όπως μου είπε- της όλης επιχείρησης. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Μου έδειξε και τις δύο κάμερες της «Ζούγκλας του» που απαθανάτιζαν την διαδικασία. Έσπευσα κατόπιν να δω μπας και ξεχωρίσω άλλους γνωστούς στο ντοκουμέντο. Επειδή όπως ήμασταν κουκουλωμένοι λόγω της παγωνιάς δύσκολα ξεχώριζες φυσιογνωμίες:
http://www.zougla.gr/webtv/greece/528363/view
Ζαλώθηκα στον ώμο το τριαντάκιλο με τις πατάτες και μόλις έφτασα σπίτι άνοιξα να καταχωρίσω την «απόδειξη πληρωμής» που περιεχόταν στο τσουβάλι -όπως μας διαβεβαίωναν.
Η απόδειξη ήταν «πέτσινη». Έγραφε μόνο το όνομα του παραγωγού, το κινητό του αλλά και ότι είχαμε να κάνουμε με πατάτες συντήρησης ποικιλίας ΒΑΝΒΑ- Κ. Βροντού-Ελλάς, 30 κιλά+-1 !!!


Μετά απ’ όλα αυτά, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα. Ωραία. Έβαλα κι εγώ ένα χεράκι να τιμωρήσω τους μεσάζοντες. Πλήρωσα κατ΄ευθείαν στον παραγωγό διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή απ’ όσα θα του έδινε ο μεσάζων… και πάλι βγήκα κερδισμένος, σε σύγκριση με την τιμή στη λαϊκή, απ’ όπου όμως παίρνω απόδειξη. Βγήκα όμως κερδισμένος; Θα φυτρώσουν τώρα οι πατάτες στο υπόγειο, μια και είναι αδύνατον να τις καταναλώσουμε ακόμα και τρώγοντας πρωί μεσημέρι βράδυ πατάτες. Έτσι αρχίσαμε να τις μοιράζουμε πεσκέσι στη γειτονιά για να τους δείξουμε υπερήφανα πως συμμετείχαμε στο κίνημα της πατάτας.
Αλλά τόση κινητοποίηση για να φάμε αφορολόγητες πατάτες; Μήπως το κράτος αντί να ευνοεί τέτοια ημίμετρα που προβάλλονται για λόγους εντυπωσιασμού από τα κανάλια, θα έπρεπε να είχε οργανώσει κάπως διαφορετικά την αγορά των προϊόντων;
Αλλά τι λέω τώρα. Φαντάζω σαν το ΓΑΠ τον ελάσσονα, που μιλώντας στην συνδιάσκεψη του αποκόμματος νέο-ΠαΣοΚ, εμφανίστηκε εξωγήινος. Ένας εξωγήινος που ήρθε να μιλήσει στους κατοίκους μιας άλλης χώρας, για όσα συνέβησαν σε μια άλλην..

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ

Βρέ ανάξιοι, βρέ άχρηστοι πού δεν δουλέψατε ποτέ σας, βρέ
γελοία υποκείμενα, πού δεν μπορείτε να κερδίσετε με την
εργασία σας το ψωμί σας, πού δεν έχετε ηθικό ανάστημα, βρέ
πού περιμένετε να λύσουν τα προβλήματα της χώρας οι ξένοι
κατακτητές. Βρέ πού κορδακίζετε και νομίζετε ότι τα ξέρετε
όλα και φουσκώνετε σαν παγόνια, ενώ είσαστε ανίδεοι. Βρέ
εθνικοί μειοδότες, βρέ άδικοι, ανήθικοι, τιποτένιοι, ευτελείς,
ξυλοσχίστες, σύμμαχοι των ληστοσυμμοριτών τοκογλύφων τραπεζιτών.
ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ και χαθείτε από την Ελλάδα μας, την χώρα του
Φωτός, ηθικά παχύδερμα, πού έχετε απύθμενο μίσος κατά του
ηρωικού Ελληνικού Λαού. Εξωνημένοι ανθέλληνες παλιάνθρωποι,
όργανα του σατανά. Φαίνεται δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί ότι :
καπιταλισμός, παγκοσμιοποίηση, και « Νέα εποχή » έχουν
τελειώσει. Μην προσδοκάτε τίποτα πλέον, είστε χαμένοι, οι «
προστάτες » σας, σε λίγο δεν θα υπάρχουν πλέον.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan.blogspot,com

12/3/12

Σπύρου Χατζάρα: 1821.Ετος 21ο των Φιλικών.

Η Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Χατζάρα στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας


Βιβλίο : 1821.Ετος 21ο των Φιλικών.
29 ευρώ.(2 τόμοι) Κεντρική διάθεση Μαυροκορδάτου 6. (Ημιόροφος). ΤΗΛ. για παραγγελείες 210-3800797, και deltio11@gmail.com
1 σχόλια  

Ένα ακόμα θύμα των τοκογλύφων

Αυτοκτόνησε έμπορος στην Ιεράπετρα


Απαγχονισμένος βρέθηκε την Κυριακή μέσα στην επιχείρησή του ένας 52χρονος έμπορος που δραστηριοποιούνταν από το 1984 στην Ιεράπετρα

11/3/12

Συμφωνία για κοινές περιπολίες στα σύνορα Αλβανίας και Κοσόβου

Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν το Σάββατο πρωτόκολλο συνεργασίας με το οποίο καθιερώνονται κοινές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.
Το πρωτόκολλο υπεγράφη στην Πρίστινα από τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών, Μπουγιάρ Νισάνι, και τον ομόλογό του , του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, μετά από συνάντηση των δύο υπουργών στο κυβερνητικό κτήριο του Κοσσυφοπεδίου.
«Σήμερα ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία προβάλλεται το κοινό μέλλον τόσο για την Αλβανία και το Κόσοβο, όσο και για άλλες χώρες της περιοχής στα πλαίσια της διαδικασίας ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι προς το συμφέρον κάθε πολίτη πέρα από την εθνικότητά του μια τέτοια συμφωνία», τόνισε ο Νισάνι, τονίζοντας τις δύσκολες εποχές που πέρασαν οι δύο λαοί μέσα στους αιώνες.