30/6/12

Τα μέτωπα μάχης μας περιμένουν

Οι Ρουφιάνοι ξανά επί το έργο

Πέρασαν οι εκλογές και οι  διάφοροι ρουφιάνοι της γειτονιάς σας ξαναγύρισαν στο e-mail σας. EPAM, PAME, ο αλκοολικός νεκροθαύτης, και δε συμαζεύεται.
Η φαλακρή τραγουδίστρια μάλιστα πιστεύει ότι σύντομα θα συσπειρωθούν στις τάξεις του ΕΠΑΜ, τα εκατομμύρια που τους έφτυσαν.

Ο Ελεύθερος Κόσμος με μια μεγάλη προσφορά στους αναγνώστες

Μαζί με τον «Ελεύθερο Κόσμο» που κυκλοφορεί στην Αθήνα και στον Πειραιά στις 30 Ιουνίου, θα βρείτε μια από τις τρεις μονογραφίες του Patria: Μαραθώνας, Γεώργιος Γρίβας και το έπος των Μυρίων, μόνο με 2 ευρώ.
Διαβάστε ακόμα για το πώς ο Μπαχτσελί απέτυχε να κάνει το σόου του στο Μέγα Δέρειο. Το ίδιο θα γινόταν σε όλη την Θράκη αν υπήρχαν πολλές δασκάλες σαν την Χαρά Νικοπούλου. Ο Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ θέλει να κάνει «Έλληνες» 300.000 παιδιά μεταναστών. Τσιμουδιά από τους «δεξιούς» της ΝΔ. Ενώ η Κύπρος οδηγείται στα νύχια του ΔΝΤ, ο Χριστόφιας θέλει να αποκαταστήσει τους κομμουνιστές συνεργάτες των Άγγλων. Διαβάστε ακόμα τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου και του Σπύρου Χατζάρα για το πολιτικό μέλλον του εθνικιστικού κινήματος και μην χάσετε την αναφορά στις εξελίξεις της ΕΕ και το ευρωομόλογο πουν οδηγούν στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των εθνών της Ευρώπης.

Μηδεν εις το πηλίκον.Παμε για άλλα

Ο ελληνικός λαός ψήφισε Μπίλντερμπέργκ

 

29/6/12

Ο ΛΑΟΣ μας και το πατριωτικό κίνημα για την διάσωση της Ελλάδας

Πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα λαϊκό- πατριωτικό και αντί- Ολιγαρχικό

Του Σπύρου Χατζάρα

Η τριμηνιαία έκθεση για τις Οικονομικές Εξελίξεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου Ανάπτυξης, μας είπε ότι η ύφεση στην ελληνική θα εκτιναχθεί έως το 9,14%, στο «τουριστικό» τρίτο τρίμηνο του 2012, και ότι στο σύνολο του χρόνου , η ύφεση υπολογίζεται ότι θα εκτιναχθεί στο 6,7% αντί για περίπου 5%, που ανέμεναν το ΔΝΤ, η ΕΕ, και η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις της ΕΕ, το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος , και περισσότερες από τις μισές οικογένειες διαθέτουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
Έξι στις δέκα οικογένειες έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος και το 35% έχουν δύο μέλη τους χωρίς δουλειά. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2012, οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, μειώθηκαν κατά 400.000, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, που σημαίνει μείωση της απασχόλησης κατά 8,7% και αναμένεται παραπέρα επιδείνωση της απασχόλησης, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, ενώ η ανεργία, για τους οικογενειάρχες ,τους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε.
Η κοινωνία μας διαλύεται. Το πρώτο εξάμηνο του 2012, που απολύθηκαν σχεδόν 2 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είδαν ο τζίρος τους να πέφτει κατά 40% , ενώ τα εισοδήματα για οκτώ από τις 10 οικογένειες μειώθηκαν κατά 32%. Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να βάλουν μαχαίρι στις δαπάνες, τους και η μείωση για τα είδη των σούπερ μάρκετ είναι 42,3%.
Πέρσι, 8000 τέως αστοί αθηναίοι, έμειναν άστεγοι, ενώ πληθαίνουν οι νεόπτωχοι στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη , την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τα Τρίκαλα. Η νέα γενιά των αστέγων αποτελείται κυρίως από ανθρώπους με υψηλή μόρφωση, που μέχρι πρόσφατα είχαν ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, όμως ξαφνικά έχασαν τη δουλειά και τα εισοδήματά τους και δεν τα βγάζουν πέρα.Το τέλος της ύφεσης, υπό προϋποθέσεις τοποθετείται τώρα για το 4ο τρίμηνο του 2013, και την ίδια ώρα μας υποχρεώνουν να συντηρούμε τα εκατομμύρια των λαροεποίκων που έχουν εισβάλει στον τόπο μας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε. Το τσουνάμι τηs οικονομικής κρίσης παρασύρει τη χώρα μαs και τον ελληνικό λαό στην άβυσσο, αλλά η μισελληνική και αμετάκλητα χρεοκοπημένη «πολιτική ηγεσία» μας, γίνεται ο εξολοθρευτής μαs , αντί για προστάτης μας. Οι μόνοι που ευημερούν είναι οι Λαθρέμποροι, οι δουλέμποροι, οι χασισέμποροι, οι ληστέs, και οι μαστρωποί. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Οι στυγνές κομματικές εταιρείεs, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΕ, ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΠΕ (ΠΑΣΟΚ), με τον « νέο-πατριωτισμό της τσέπης», οδηγούν την Ελλάδα στον αφανισμό. Ο σοσιαλ-νέο-φιλελεύθερος συρφετός των λυμεώνων , των Κλεπτών και των Εφιαλτών, ρήμαξε τη χώρα μας και τον λαό μας.Ο μπλε, ο ροζ και ο πράσινος «εκσυγχρονισμός» ήταν και είναι η μήτρα της «λαμογιάς» και της ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ .Οι Μπλέ, ροζ και πράσινοι κόκκοι της διαφθοράς , έναντι προμηθείας, (από τις ολιγαρχικές οικογένειες των προμηθευτών), ξεπουλούσαν την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, αφού, δική τους πατρίδα, ήταν και είναι η τσέπη τους .
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση, που νοιάζεται για τον λαό και το Έθνος, αλλά Έλληνες και ελληνόφωνοι πράκτορες διεθνών οργανώσεων, όπως η Μπίλντερμπεργκ, που χρησιμοποιεί η παγκόσμια Χούντα ,για να αλώσει την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και να σκλαβώσει τον λαό μας. Για αυτό το ερώτημα των εκλογών ήταν Δημοκρατία ή Μπίλντερμπεργκ, Τοκογλύφοι ή Δημοκρατία.
Η ψήφος στην ΝΔ, για να μην έρθει ο ALEXIS, κάτω από καθεστώς εκφοβισμών και τρομοκρατίας , επειδή ο τρόμος βρίσκεται στο μεδούλι της παγκόσμιας τραπεζιτικής Χούντας , και είναι το ιδεώδες επικοινωνιακό μέσο, για την άσκηση της παγκόσμιας εξουσίας των «περιούσιων» ηγεμόνων του κόσμου, μας έφερε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση Σημιτικών καθαρμάτων.
Το θλιβερό «τρίο μπελκάντο» , που αντικατέστησε τον Παπαδήμο, δεν είναι αρμόδιο, ούτε καν για την οικονομία, και δεν υπάρχει καμία «επαναδιαπραγμάτευση», αλλά νεα αυθαίρετη φορολογία ανύπαρκτων εισοδημάτων, για να χρηματοδοτηθούν οι τζογαδόροι, οι τράπεζεs και οι λοιποί. . . έχοντεs αναξιοπαθούντεs. Για αυτό μας πάνε από τον Ράπανο στον Στουρνάρα αναζητώντας μικρούς Παπαδήμους, ώστε να είναι οι κομπάρσοι πολιτικοί, δήθεν πρωταγωνιστές.
Με την κυβέρνηση του τρίο μπελκάντο, δεν έχουμε τίποτα κοινό. Εκείνοι με την Ολιγαρχία και τους τραπεζίτες και εμείς με την Πατρίδα και το Έθνος.
Για να υπερασπίσουμε την Πατρίδα και τον ελληνικό λαό, χρειαζόμαστε, την αναγέννηση της εθνικής ιδέας και πρέπει να υιοθετήσουμε πολιτικές που ακυρώνουν, τις στρατηγικές επιλογές των ξένων κατακτητών. Είναι αναγκαία η στράτευση και συμπαράταξη των Ελλήνων σε ένα αντι-ολιγαρχικό κίνημα, υπεράσπισης του εθνικού κράτους και της πατρίδας. Σε ένα ενιαίο μετώπιο για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού συστήματος της Κλεπτοκρατίας και της Καρτελοκρατιας της ψωρο-ελιτ . Πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα λαϊκό- πατριωτικό και αντί- Ολιγαρχικό ενάντια στην ομοσπονδιακή Ευρώπη των τραπεζιτών που θα αξιώσει να επιβληθεί λαϊκός-δημοκρατικός έλεγχος, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και που θα επιβάλει το δικαίωμα των Κρατών , δηλαδή των λαών , να δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με ίσους όρους, με τις ιδιωτικές Τράπεζες. Γιατί το εκδοτικό προνόμιο ανήκει στους λαούς και όχι στους Ρότσιλντ-Ροκφέλερ.
Πρέπει να οργανώσουμε ένα κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης,για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, που θα επιβάλει επομένως, την φορολόγηση των τόκων του δημόσιου χρέους και που θα κάνει πράξη το σύνθημα «Κάτω η Χούντα το τραπεζιτών». Ένα κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης ενάντια στα Καρτέλ και τις 80 οικογένειες που κυβερνούν τον τόπο μας. Ένα κίνημα που θα ακυρώσει τις παραχωρήσεις στο Κυπριακό, στο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη. Που θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων, στη βόρειο 'Ήπειρο, τον Καύκασο, την Κωνσταντινούπολη, τα Σκόπια .Ένα κίνημα που θα πει ΟΧΙ στον εξισλαμισμό της Ελλάδος, ΌΧΙ στη μετατροπή μας σε «λαό Μπένετον» με τη λαθρομετανάστευση, ΟΧΙ στους εθνομηδενιστές και στους ανθέλληνες, ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση, ΟΧΙ στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» και τον «Ευροπατριωτισμό», ΟΧΙ στον ανθελληνικό οικουμενισμό, και που θα διακηρύξει ότι δεν είμαστε καταναλωτές- πρόβατα, αλλά έχουμε εθνική ταυτότητα και όχι μόνο πιστωτική κάρτα.
Σε αυτόν τον αγώνα , για την υπεράσπιση της πατρίδας, για την άμεση ακύρωση των σχεδίων της πολιτικής και εθνικής μας υποταγής, για να μπει ο τόπος σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, για την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της συμμορίας των οδαλισκών, των Λεσχών, των Στοών, και των Συναγωγών, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, και του πολιτικού συστήματος της ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, νεοφιλελεύθερης και σοσιαλ-εκσυγχρονιστικής, που καταδίκασαν τον τόπο μας στη μιζέρια, και το λαό μας στη δυστυχία και την απόγνωση, κάθε πατριώτης, κάθε Έλληνας, πρέπει να πάρει μέρος αποφασιστικά, ασυμβίβαστα, ενωτικά. Ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό , η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνουν φρούριο του νέου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες.
Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα!


YΓ. Ένας αυτόχειρας άστεγος

 Ένας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε σήμερα πέφτοντας από το μπαλκόνι του, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας 20, στο Γαλάτσι, μετά την επίσκεψη δικαστικού επιμελητή προκειμένου να του επιδώσει έξωση. Ο ηλικιωμένος βγήκε στο μπαλκόνι τους σπιτιού του, στον τρίτο όροφο και βούτηξε στο κενό, με αποτέλεσμα να βρειακαριαία τον θάνατο

ΥΓ2.Αυτό θα πει αντίσταση
Καλά ε! Ο αγώνας τώρα δικαιωνεται. Το σάπιο καθεστώς των τοκογλύφων τρίζει ενώ χέστηκε «ο μισητός Τόμσεν».
Μετά τη νέα αυτοκτονία στο Γαλάτσι ο Τερενς , ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ελαφρολαϊκού κινήματος των Καμμένων, κάλεσε τους αρχηγούς, αλλά και τους Υπουργούς και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Βενιζέλου, Κουβέλη, να «απολογηθούν» στη Βουλή, «για την εκατόμβη της απώλειας ανθρώπινων ψυχών», και να πουν, «τί θα πράξουν νομοθετικά (αν τους το επιτρέψει ο κάθε μισητός Τόμσεν) για να μη περάσουν άλλα δράματα οι ελληνικές οικογένειες».
Αλατις ρε μάγκες! Αυτό θα πει ελαφρολαϊκή αντίσταση και προφορική αντιπολίτευση.

28/6/12

Καλά τα γερμανικά ελικόπτερα του Σαμαρά πότε θα πετάξουν;

Αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι 82χρονου στην οδό Eρασινίδου 26 στο Παγκράτι , μια διώροφη μονοκατοικία., και αφού τον έδεσαν και τον φίμωσαν, σάρωσαν τα πάντα και τον άφησαν έτσι, δεμένο και φιμωμένο στην είσοδο του σπιτιού του ,όπου τον βρήκε νεκρό, πιθανότατα από ασφυξία. η ανηψιά του που άκουσε απο το διπλανό σπίτι τη μητέρα της να φωνάζει βοήθεια. Όπως είπαν οι γείτονες, ο 82χρονος είχε πάει σε τράπεζα στη Φιλολάου για να κάνει ανάληψη 1.100 ευρώ και προφανώς οι δράστες τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του όπου και του επιτέθηκαν,τον ακινητοποίησαν στην είσοδο και αφού του πήραν τα χρήματα και ό,τι ήθελαν απο το σπίτι δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον λύσουν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ασφυξία. Οι γείτονες συμπληρώνουν επίσης πως εκείνη την ώρα είδαν "δύο μαύρους έναν ψηλό κι έναν κοντό να φεύγουν απο την περιοχή, τρέχοντας".

Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα

Ντροπή τους! Οι εξευτελισμένοι έκαναν χρήση των γκλομπ και χημικών κατά των ελλήνων για να προστατέψουν τον Γκρίζο δολοφόνο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Κύπριοι φοιτητές και Ελλαδίτες πατριώτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη όπου αναμενόταν ο πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Οι φοιτητές, που φωνάζουν συνθήματα και κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προξενείο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση των γκλομπ, όπως και χημικών.Μερικά από τα συνθήματα που φωνάζαν οι φοιτητές είναι: -Ισαάκ-Σολωμέ δε θα σας ξεχνώ ποτέ -Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα -Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα -Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι -Σκ... Σκ... στον τάφο του Κεμάλ ◦Το πανό που κρατούν οι Κύπριοι φοιτητές γράφει το σύνθημα: Δε γίνεται φιλία ελληνοτουρκική ενόσω στην Κύπρο υπάρχει κατοχή Πολύ κοντά στην διαμαρτυρία των Ελλήνων πατριωτών, έγινε συγκέντρωση και ομάδας αναρχικών, οι οποίοι προφανώς ήθελαν να ... συμπαρασταθούν στους γκρίζους λύκους;

27/6/12

Οι περίεργες δουλειές του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για τη σχέση του κ.Γιάννη Στουρνάρα με τη ΜΚΟ, «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη Γιάννη Στουρνάρα - Στέφανου Μάνου και η οποία σκοπό έχει να καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η ΜΚΟ, «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο, («Σχέδιο Αρχιμήδης»), το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες. Ποια λοιπόν είναι η εμπλοκή του του κ.Γιάννη Στουρνάρα στη συγκεκριμένη ΜΚΟ. Ποιός φορέας την χρηματοδοτεί. Ποιά είναι η ακριβής δραστηριότητά της. Και ποιές οι σχέσεις της με την Roland Berger;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έσωσε τον Γ. Βερνίκο και τον Σαμαρά

Παραμύθι, ότι ο υφυπουργός παραιτήθηκε μόνον από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασυμβίβαστα του Ν. 3849/2010 και τις εξωχώριες.
Οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣAΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ : -ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΟΓΝΏΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΌΕΔΡΌΣ ΤΟΥ;
-ΤΟ ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΤΟ ΔΥΣΤΟΣ, ΤΟ ΣΑΜΙΝΑ ....ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;
-ΤΟ ΑΣΥΜΒΊΒΑΣΤΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΉ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Γ. ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΝΗΟΓΝΏΜΟΝΑ;
-ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ" Α.Ε , ΠΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΙ' ΑΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΊΑ....ΚΙ' ΈΚΛΑΙΓΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟ-ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΙΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΈΣ Σ' ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ;
-ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΥΕΝ, Ο Γ.Β , ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ; ΜΟΎΓΚΑ !
-ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200.000 ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ο...ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Γ. ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OFF-SHORE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟ ΚΚΕ.
Καλά έκανε και έφυγε ! Αλλά όποιος παραιτείται δεν σημαίνει ότι δεν λογοδοτεί κιόλας.
Έχεις πολλά να κρύψεις εφοπλιστή Γ. Βερνίκο και έτρεμες τι θα πρωτοβγάλουν στη δημοσιότητα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία του, που γνωρίζουν τη δράση σου, όχι μόνο στον ελληνικό νηογνώμονα αλλά και γενικότερα και είχαν πολλά για σένα στο οπλοστάσιο τους. Αντε τώρα να κρυφτείς

O κ. Μπίλντερμπεργκ κουμπάρος του αθώου Χάνου

ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε σε μικροαστική οικογένεια. Έκανε λαμπρές σπουδές και νεώτατος διωρίστηκε καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με τον γνωστό μέτριο μισθό. Η γυναίκα του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, ήταν ιδιωτική υπάλληλος.
Ο Γ. Στουρνάρας κουμπάριασε με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος τον σύστησε στον Σημίτη που χρησιμοποίησε τις καλές του υπηρεσίες για την καταστροφική για την χώρα μας , όπως αποδείχτηκε, είσοδο στο ΕΥΡΩ. Σε ανταπόδωση ο Σημίτης διόρισε τον Γ. Στουρνάρα Πρόεδρο της τότε δεύτερης σε μέγεθος Τράπεζας ήτοι ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ . Όταν έφυγε από την Τράπεζα ο Γ. Στουρνάρας η Τράπεζα σχεδόν μπατάρησε και πουλήθηκε σε μεγάλη Γαλλική Τράπεζα η οποία μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να συνεφέρει την ΕΜΠΟΡΙΚΗ η οποία φυτοζωεί.
Ο Γ. Στουρνάρας εργάστηκε κατόπιν σε μια μετρίου μεγέθους ιδιωτική χρηματιστηριακή επιχείρηση και αργότερα διωρίστηκε στον ΙΟΒΕ και πρόσφατα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος τον διώρισε υπουργό ανάπτυξης.
Λόγω της αναμφισβήτητης ευφυίας του αλλά και τις υπηρεσίες του για την είσοδό μας στην ευρωζώνη κατάφερε να αποκτήση την φιλία του Μπίλντερμπέργκερ δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος τον διαφήμισε κατά πρωτοφανή τρόπο, ήτοι με έπαινο σε πρωτοσέλιδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την οποία διευθύνει.
Ο Γ. Στουρνάρας με ένα μισθό δημοσίου υπαλλήλου και άλλο ένα ιδιωτικής υπαλλήλου, μπόρεσε να συντηρεί αξιοπρεπώς τετραμελή οικογένεια και να αποταμιεύει σε κουμπαρά ή σε ταμιευτήριο ποσά που του επέτρεψαν να αποκτήσει κατοικία στο πανάκριβο προάστειο Κηφισιά και μεγάλης πολυτέλειας έπαυλη στην Σύρο, πλάι στην εξίσου πολυτελή έπαυλη του Γιάννου.
Δεν είναι γνωστό αν διαθέτει και άλλη ακίνηρη περιουσία ούτε εάν το όνομά του περιλαμβάνεται στην λίστα του ΣΔΟΕ για έλεγχο του πόθεν έσχες.
Η πορεία του Γιάννη Στουρνάρα θα έπρεπε να αποτελεί οδηγό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που πένονται, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι με σωστή αποταμίευση και άνετη διαβίωση.

Κυβέρνηση πολιτικών Μελλοθανάτων

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
«Δώστε μου τον έλεγχο του Νομίσματος μιας χώρας, (σ.σ. δηλαδή το εκδοτικό προνόμιο) και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους Νόμους» (δηλαδή ποιος Κυβερνά )
Μάγερ Ρότσιλδ Εβραίος Τραπεζίτης (Φραγκφούρτη 1744- 1822 ).

ΟΙ δολοφόνοι των Λαών, επονείδιστοι τοκογλύφοι τραπεζίτες, της διεθνούς συμμορίας των τοκογλύφων, το μόνο έσοδο ( άκοπα ) πού έχουν, είναι ο Τόκος. Δηλαδή εμπορεύονται το χρήμα, πού δεν είναι τίποτα άλλο αλλά μια απόδειξη συναλλαγής, ένα συναλλακτικό μέσο για την λειτουργία της οικονομίας.
Οι απατεώνες αυτοί , κλέβουν την εργασία, διότι δημιουργούν τράπεζες ( δυστυχώς και κεντρικές - εκδοτικές ) πού δέχονται το χρήμα (καταθέσεις ) πού αντιπροσωπεύει αξίες από την εργασία των Λαών, και αφού το συσσωρεύσουν, το εμπορεύονται δια του ΤΟΚΟΥ ( δάνεια κ.τ.λ. ). Πέραν όμως αυτού, πού επί αιώνες γίνεται, αποφάσισαν τώρα ( 21ος Αιών ) να κάμουν την μεγάλη οικονομική κρίση (μετά την κρίση του 1929 ) αφού  προηγουμένως δια των εγκαθέτων οργάνων τους, πολιτικών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και πάσης φύσεως εξωνημένων προδοτών, έχουν υπονομεύσει τις κοινωνίες. Τα όργανά τους, ασφαλώς προέρχονται και προετοιμάζονται καταλλήλως από τις διαβόητες Λέσχες.
Είπαν, οι τρισκατάρατοι : « τώρα επέστη η μεγάλη στιγμή να επικρατήσουμε των Γκογίμ (κτηνών ), όπως μας αποκαλούν. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία παγκόσμιου νομίσματος. Διαλογίζονται : « αφού πλέον ελέγχουμε τις εκδοτικές Τράπεζες π.χ. fed , Τράπεζα Ελλάδος κ.τ.λ. έχουμε πλέον στα χέρια μας τον έλεγχο του νομίσματος».
 Τα όργανά των εχθρων της ανθρωπότητας, διεθνή και εγχώρια, έχουν « λυσσάξει» και παραπλανούν τους πολίτες, φωνάζουν «όχι στην Δραχμή» ενώ αυτή είναι η μόνη διέξοδος από τον κλοιό πού μας έβαλε ο Σημίτης. Πολιτικοί,  δημοσιογράφοι, καναλάρχες, και όλος αυτός ο συρφερτός των ανθελλήνων, προπαγανδίζουν ψευδόμενοι περί καταστροφής , αν φύγουμε από τον θανάσιμο κλοιό του Ευρώ. Τρέμουν μήπως ξεφύγουμε, αλλά και θα ξεφύγουμε και θα Νικήσουμε με μια Νέα Πνευματική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ πού θα φωτίσει τον Κόσμο, γιατί Ελλάς είναι ΦΩΣ. Η καταστροφή τους από την ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι βεβαία, διότι έχουν Θεία Κατάρα είναι επικατάρατοι (Συκή ) Ματθ.κα΄στχ. 19.
Ιδού σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση Σαμαρά ( εκλογές 17/6 ) ή κυβέρνηση πολιτικών μελλοθανάτων , πλησιάζει το τέλος τους.
Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan. Blogspot.com

Τελικά από την Κάλπη βγήκαν οι Μπίλντερμπργκ /Σημιτικοί

Το ουσιαστικό ζήτημα που θα έκριναν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου το έθεσα πολύ απλά. Δημοκρατία ή Μπίλντερμπεργκ. Και ο σοφός ελληνικός λαός απάντησε, «Μπίλντερμπέρκ, έως θανάτου».
Από τα «κεντρικά» διορίστηκε Τσάρος της Οικονομίας, με τη σύμφωνη γνώμη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, Μπίλντερμπργκερ «καθηγητής», και σημιτάνθρωπος, Γιάννης Στουρνάρας, που συμμετείχε στις ' συσκέψεις της Λέσχης το 2009 στη Βουλιαγμένη και το 2010 στη Βαρκελώνη και είναι Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, της «δεξαμενή σκέψης» του ΣΕΒ! Από την θέση αυτή δούλεψε του Γενικού ως ένας εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, και μαζί με τον Δασκαλόπουλο έκανε προς αυτήν τρόϊκα πολλές προτάσεις μέτρων.
Δογματικός θιασώτης των αγορών και άνθρωπος των τραπεζών, διετέλεσε στο απόγειο του σημιτοεβραισμού (2000-2004) , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Ο Στουρνάρας, από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετέχοντας μάλιστα από τη θέση αυτή στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ε.Ε.. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, και ήταν ένας εκ των συνενόχων της πλαστογράφησης των στοιχείων εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά και πρωτομάστορας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.
Από το 2004 ως το 2008 διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής ΚΑΠΠΑ. Διετέλεσε ακόμα Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΔΕΠΑ , ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.(ΟΔΔΗΧ) . Ως καλό παιδί της Φιλοθέης υπήρξε και μέλος της ... ΚΝΕ, όπου ο σοσιαλισμός φώλιασε στην…. ψυχή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, το ΙΟΒΕ, 7 διμερή εμπορικά επιμελητήρια (ελληνοβρετανικό, ελληνογερμανικό κα) και η αμερικανική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Boston Consulting Group, είχαν αξιώσει, με κοινή τους έκθεση, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες εξπρές, θέτοντας ως χρονικό περιθώριο το τέλος του 2014. Ενδεικτικό της αγριότητας και της αρπακτικότητας των συμφερόντων που εκπροσωπούν οι παραπάνω οργανισμοί (και δη ο ΙΟΒΕ με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής Στουρνάρα), είναι ότι πρότειναν ό,τι απομείνει από το μεγάλο πλιάτσικο του δημοσίου πλούτου, να περάσει άμεσα σε οργανισμούς της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κλπ) για την μείωση του χρέους της Ελλάδας!
 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κυβέρνηση του τρίο μπελκάντο δεν είναι αρμόδια για την οικονομία και δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση». Για αυτό πάνε από τον Ράπανο στον Στουρνάρα αναζητώντας μικρούς Παπαδήμους, ώστε να είναι οι κομπάρσοι πολιτικοί, δήθεν πρωταγωνιστές.
Η ψήφος στην ΝΔ, για να μην έρθει ο ALEXIS, σήμαινε μια Τρίτη διεφθαρμένη κυβέρνηση Σημίτικών που πολιτικά δεν πεθαίνουν ποτέ.
Από την ίδια βραιοτραπεζική μήτρα προέρχεται και ο κρητικός υπέρ-υπουργός.Σημιτικός και ο κομμουνιστής εφοπλιστής , που ήταν «Ρηγάς». Πρώτα ο αδελφός του στον Νηογνώμονα και τη ΔΕΗ και τώρα παρολίγον υπουργός ο Γιώργος. Κυβέρνηση χωρίς Βερνίκο δεν γίνεται; Παραιτήθηκε και ο κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής Δημήτρης Χατζησωκράτης, από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Επιθεώρηση του Γκρίζου Μπαχτσελί, του Πορθητή

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα πραγματοποιήσει εν τιμή και δόξα επίσκεψη στην ελληνική Θράκη και τη Μακεδονία. Σήμερα, 27 Ιουνίου, ο Μπαχτσελί θα βρίσκεται στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, ενώ θα σταματήσει σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και θα συνεχίσει την «περιοδεία» του σε πόλεις της Μακεδονίας στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Μπαχτσελί, ο οποίος είναι υπεύθυνος για επιθέσεις εναντίον Ελλήνων στη Μικρά Ασία και στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Κύπρο, όπου μέλη του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων», χτυπούσαν στη Δερύνεια μέχρι θανάτου το 1996 τον Τάσο Ισαάκ, και δολοφόνησαν τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, αντί να κηρυχθεί «Persona non Grata» , του στρώνουν κόκκινο χαλί στην Ελλάδα του 2012.
Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών, απαιτεί να μην επιτραπεί η είσοδος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην πατρίδα μας , και μας καλεί όλους ,στις 10 το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιουνίου, να συγκεντρωθούμε μπροστά στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίσκεψη-τουρνέ του αρχηγού των δολοφόνων «Γκρίζων Λύκων» στη χώρα μας .
ΕΞΩ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ . ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΥΓ.Αχ και να εύρισκα μια χειροβομβίδα να του τη ρίξω

26/6/12

Η επικοινωνία και τα ρουφιανορεπορτάζ

Σφαγές Χριστιανών στη Συρία από τους ισλαμιστές

Σφαγές χριστιανών από φανατικούς ισλαμιστές στην συνοικία Καλιντίγια της πόλης Χόμς στη Συρία καταγγέλλονται από καθολικές καλόγριες. Συγκεκριμένα μία μοναχή που γλύτωσε αποκάλυψε ότι οι μισθοφόροι των ΗΠΑ και της Σ.Αρβαβίας μάζεψαν σε ένα κτίριο Χριστιανούς και Αλεβίτες ομήρους, τοποθέτησαν εκρηκτικά και το ανατίναξαν και στη συνέχεια οι ρουφιάνοι «δημοσιογράφοι»-ανταποκριτές εμφάνισαν τους νεκρούς ως «θύματα των βομβαρδισμών από τον Στρατό του Άσσαντ». Η μοναχή Ἁγνή – Μαρία δημοσίευσε την μαρτυρία της στην γαλλόγλωσση ιστοσελίδα του μοναστηριού St. James, ενώ ο Ολλανδός δημοσιογράφος Μάρτιν Γιάνσεν γράφει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung με λεπτομέρειες για τη σφαγή 90 Αλεβιτών στη Χούλα από τους αντάρτες. Παρ’ όλα αυτά , μέσα σέ λίγες μέρες από τις δημοσιογραφικές αναφορές η σφαγή στην Χούλα χρεθώθηκε στο καθεστώς Άσσαντ και ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία καί άλλοι δυτικοί απέλασαν τούς Σύρους διπλωμάτες σέ ένδειξη «διαμαρτυρίας».

ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ...ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ “ΠΑΖΑΡΙΑ” ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΠΑΝΟΥ.....

Ρουφιανορεπόρτερ και ρουφιανορεπορτάζ

Από τη λεηλασία Χριστιανικής Εκκλησίας από τους «αμάχους» στη Συρία
Η Φωτογραφία δόθηκε από τους «αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των οποίων την μισθοδοσία και τον εξοπλισμό ανέλαβε και επίσημα η «δημοκρατική» Σαουδική Αραβία με άνωθεν εντολή. Την ίδια τύχη με τους Χριστιανούς και τις Εκκλησίες τους έχουν και τα τζαμιά των Αλαουϊτών, των Σουνιτών, και των Σούφι.
Προσέξτε τι μεταδίδουν οι «αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» για τη Συρία, στα δελτία του ΑΝΤ1, του ΜΕΓΚΑ, και του ΣΛΑΑΑΙ, και θα καταλάβετε μόνοι σας πολλά, για τους ρουφιάνους του επαγγέλματος και τα δίκτυα προπαγάνδας.

25/6/12

Η Τουρκία απειλεί τώρα ότι θα καταρρίπτει ελληνικά μαχητικά

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού RF-4E από τους Σύρους σε δήλωση του μεταξύ άλλων,αναφέρει:
«Ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε εντός του 2012, 114 φορές.Θα έπρεπε να έχουμε καταρρίψει 114 αεροπλάνα φέτος, αν καταρρίπταμε κάθε αεροπλάνο που παραβίαζε τον εναέριο χώρο μας χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν από ελληνικά αεροσκάφη, αλλά και σραηλινά. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως αντιδράσαμε εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου.Μόνο αυτή την εβδομάδα έξι αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν καταρρίψαμε κανένα ακόμα», καταλήγει η ανακοίνωση. Πρόκειται για σαφή και ευθεία απειλή πρόκλησης προβοκάτσιας, αφού ως γνωστόν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν τον τουρκικο εναέριο χώρο, αφού οι οδηγίες της ελληνική πολιτικής ηγεσίας είναι κάτι παραπανω από σαφείς για έναν πολύ απλό λόγο: Η εικόνα μεταδίδεται αυτόματα σε Βρυξέλλες και Νάπολη, οπότε κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλει τι πραγματικά έχει γίνει.
Όσο για τις τουρκικές παραβιάσεις κατά το ΝΑΤΟ αυτές δεν υφίστανται αφού γίνονται μεταξύ του εύρους των 6 και 10 ν.μ. μια περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ και από το ΝΑΤΟ ως ΕΕΧ!

Φταίνε οι συνδικαλιστές και όχι οι πολυεθνικές;

Οι πολυεθνικές καθημερινά εκβιάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταληστεύουν τους έλληνες καταναλωτές. Ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ως άνθρωπος της αγοράς μόνο αγανάκτηση μου προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου της «Ανεξάρτητης» Επιτροπής Ανταγωνισμού, του κ. Κυριτσάκη, στο Βήμα της Κυριακής στις 10/6/2012. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού διορίζεται από την πολιτική ηγεσία, δεν είναι μια αντικειμενική επιλογή. Τον προηγούμενο πρόεδρο, τον Ζησιμόπουλο, τον διόρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Τον νυν πρόεδρο τον διόρισε η ΝΔ 3 μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών του 2009. Οι κομματικές επιλογές είναι γνωστό ότι δεν γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια αλλά με γνώμονα την κομματική θέληση. Άλλωστε είναι αδιανόητο να υποθέσουμε ότι ακόμα και ο πλέον άριστος Δικαστικός είναι σε θέση να διοικήσει άριστα μια ομάδα 100 ανθρώπων που δουλειά της είναι να ελέγξει την αγορά. Την καλύτερη πρόθεση να έχει, απλά, λόγω της καριέρας του, δεν είναι σχετικός ιδιαίτερα με το αντικείμενο της διοίκησης 100 ατόμων και με το αντικείμενο της αγοράς, αφού την εξέτασε στην ζωή του μόνο στα χαρτιά και στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Σήμερα λοιπόν ο κ. Κυριτσάκης διαπιστώνει ότι «η αγορά αργοπεθαίνει από τη διαφθορά», ότι «η αγορά δεν λειτουργεί επειδή οι συνδικαλιστές φταίνε», ότι «η Επιτροπή μόνο έμμεσα μπορεί να επηρεάσει τις τιμές, … με αυστηρά πρόστιμα, με ασφαλιστικά μέτρα σε επείγουσες περιπτώσεις, με συνεχείς ελέγχους». Διαπιστώνει ο κ. Κυριτσάκης ότι «μόνο ο φόβος και τα σίδερα της φυλακής θα συνετίσουν». Ισχυρίζεται ότι «δεν προστατεύουν τα καρτέλ πολιτικά ή άλλα δημόσια πρόσωπα». «Τα καρτέλ τα προστατεύουν το στενό φιλικό και συγγενικό περιβάλλον που επιβάλει τον νόμο της σιωπής». Κατηγορώ τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι ή δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Και αυτό είναι επικίνδυνο για έναν άνθρωπο που κατέχει την θέση αυτή. Με συγκεκριμένα ερωτήματα καταθέτω τις ενστάσεις μου που με οδηγούν στην αγανάκτηση.
1. Φταίνε οι συνδικαλιστές που στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να μπει καμία ελληνική επιχείρηση αν δεν το επιτρέψουν οι πολυεθνικές σε αγαστή συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ;
2. Γιατί αφού τιμωρήθηκε η πολυεθνική του στιγμιαίου καφέ, ακόμα και σήμερα σχεδόν σε όλα τα ράφια των ΣΜ βρίσκονται αυτή και η «αδελφή» της πολυεθνική; Ποιος εμποδίζει την είσοδο άλλων «παικτών» στο ράφι;
3. Γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρεμβαίνει άμεσα εναντίον των κάθε λογής Συλλόγων (συνδικαλιστών) και δεν πράττει το εξής απλό: να εκδώσει ανακοινώσεις του τι επιτρέπεται και τι όχι από τους Συλλόγους ώστε να σταματήσουν άμεσα (τουλάχιστον όσοι το κάνουν από άγνοια) κάθε λογής παράνομη ενέργεια και να μην χάνει τον χρόνο της στο κυνήγι μαγισσών.
4. Αφού «μόνο ο φόβος και τα σίδερα της φυλακής θα συνετίσουν» τα καρτέλ, γιατί ο τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν εισηγείται στην Πολιτική ηγεσία να τιμωρούνται όσοι κάνουν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας τους ή επιβάλουν καταχρηστικούς όρους με παράνομα συμβόλαια, με ποινή φυλάκισης (σήμερα τιμωρούνται με αστείο χρηματικό πρόστιμο); Εννιά στις δέκα παραβάσεις που εντοπίζει αφορούν αδικήματα που δεν τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης.
5. Πόσο αυστηρά είναι τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού όταν αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών των πολυεθνικών που παρανόμησαν; Η Επιτροπή καταλογίζει 10 ευρω πρόστιμο όταν η πολυεθνική το ίδιο διάστημα που παρανομούσε είχε στην Ελλάδα κέρδη 100 (εκτός των ανάλογα κέρδη στο εξωτερικό που πέρασε με το transfer pricing).
6. Πως ισχυρίζεται ο κ. Κυριτσάκης ότι αυτοί που τον διόρισαν, δηλαδή τα πολιτικά πρόσωπα, δεν προστατεύουν τα καρτέλ όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που έχουν ιδρύσει τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, χρειάζεται 7 χρόνια για να «τιμωρήσει» πρακτικές καρτέλ, βάζει πρόστιμα χάδια, οι ποινικές ποινές που η πολιτική ηγεσία έχει νομοθετήσει προκαλούν γέλια, ο νόμος για τις αποζημιώσεις από τα καρτέλ δεν υπάρχει, άρα όλο το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των καρτέλ και όχι υπέρ των ΜΜΕ;
Σαν άνθρωπος της αγοράς και εκπρόσωπος αυτών που πολεμάνε τα καρτέλ αγανακτώ.
Οι πολυεθνικές καθημερινά εκβιάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταληστεύουν τους έλληνες καταναλωτές. Ο μόνος που δεν το βλέπει (τουλάχιστον στην συγκεκριμένη συνέντευξη) είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Καρτέλ στα παγωτά, καρτέλ στα ζαχαρώδη, καρτέλ στα αναψυκτικά, καρτέλ στα καύσιμα, καρτέλ παντού, εκβιαστικές μέθοδοι παντού, καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που μπαίνουν σε βαθιά συρτάρια, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού θάβουν υποθέσεις, ψευδορκούν στον Εισαγγελέα για να καλύψουν τις παρανομίες τους, καλύπτουν καρτέλ με παραποίηση στοιχείων και ουδείς αντιδρά.
Και για όλα ευθύνονται οι συνδικαλιστές, οι συγγενείς και οι φίλοι!!!! ΕΛΕΟΣ

Γιώργος Φλωράς
Επιχειρηματίας, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
ΑΘΗΝΑ 24/6/2012
http://www.adagonismos.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις Για την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας:
«Η αντιμετώπιση από την Τουρκία της κατάρριψης του πολεμικού της αεροσκάφους από πύραυλο S-300 στη Συρία, αποδεικνύει πόσο σωστή και ενδεδειγμένη είναι η θέση του ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με την ανάπτυξη ποιοτικότερων και στενότερων σχέσεων με τη Ρωσία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν κάναμε χρήση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και καταρρίπταμε εμείς ένα πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας που θα είχε παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο».
Για τη στάση της κυβέρνησης απεναντι στην τρόικα
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση, ότι ευχολόγια και παρακλήσεις δεν είναι η ενδεδειγμένη συνταγή απέναντι στην Τρόϊκα και τα αφεντικά της.Χρειάζονται σκληρές διεκδικήσεις που τις ευνοούν οι επικρατούσες στο Νότο οικονομικές συνθήκες».

24/6/12

Τίποτα δεν έχει αλλάξει

ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

 Τιτανικός για την Ελένη στο «Τιτάνια»

Την πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, με την άμεση επιστροφή των κεφαλαίων του αλλά και πρόσθετο έλεγχο στους χειρισμούς και την πρακτική της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και ειδικό διαχειριστικό έλεγχο αλλά με νέα διοίκηση στο Ταμείο , προτείνει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Ήδη χθες καταδικάστηκαν και .πολιτικά οι αποφάσεις και οι προτάσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (περικοπές σε παροχές και χαράτσια με αυξήσεις εισφορών ΣΕ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ). Καταδικάστηκαν επίσης και οι απαράδεκτοι χειρισμοί της, που οδηγούν, όπως καταγγέλθηκε από όλες τις πλευρές, σε απώλεια αποθεματικών, καθιστώντας νόμιμο το PSI. που υποτίθεται αρνήθηκαν να εφαρμόσουν.
 Στην επεισοδιακή 9ωρη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και στην ψηφοφορία που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα μέλη –μέτοχοι καταψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τον απολογισμό και τον προυπολογισμό και υπερψήφισαν πρόταση για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της διοίκησης Σπανοπούλου, ώστε να υπάρξει επόμενη μέρα στον οργανισμό.
Λίγο νωρίτερα (στις 9 το βράδυ) η απόπειρα της προέδρου να διακόψει την συνέλευση, με πρόσχημα ο,τι ή αίθουσα είχε διατεθεί μέχρι εκείνη την ώρα η δήθεν δεν υπήρχε απαρτία αλλά στην ουσία επειδή προέβλεπε την καταψήφιση, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διαξιφισμοί, αφού οι παριστάμενοι διαφωνούσαν με τη διακοπή.
Η κατάσταση οξύνθηκε όταν το προεδρείο για να αντιμετωπίσει την πρόταση για παραίτηση του ΔΣ, άρχισε να κινδυνολογεί προκλητικά , ότι θα κοπούν οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προκλήθηκαν εντάσεις , απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια και η πρόεδρος , φυγαδεύθηκε , υπό την προστασία-ομπρέλα, προσωπικών φρουρών, που κανείς δεν ήξερε ότι ήταν ψυχρή εφεδρεία σε παρακείμενο χώρο , ενώ την ακολούθησε σχεδόν αμέσως και ο γενικός της γραμματέας Α. Δεμερτζής.
Τελικά η συνέλευση ολοκληρώθηκε, μετά από αίτηση των μετόχων προς το προεδρείο, από τον αντιπρόεδρο(εκ Θεσσαλονίκης) τον ταμία Δ. Μυλωνά και άλλα δύο μέλη του ΔΣ Γ. Βλαβιανό και Ε. Δελβινιώτη, που υπέβαλε παραίτηση στη γενική συνέλευση Με την ψυχραιμία τους πάντως διαχειρίσθηκαν με επιτυχία την κρίση παρά το κλίμα , με όσα είχαν προηγηθεί με τους χειρισμούς της προέδρου. Προηγήθηκε γνωμοδότηση ότι νομιμοποιείται ο αντιπρόεδρος να συνεχίσει αντί για την πρόεδρο. Αμέσως μετά την ψηφοφορία αποχώρησε, διακριτικά,όπως νόμιζε, με το σακίδιο, στον ώμο ο Δ. Τρίμης από τους φανατικούς υποστηρικτές του προεδρικού συστήματα τους ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος εισέπραξε την έντονη αποδοκιμασία με γιουχαΐσματα, για τη στάση του και ειδικά όταν πρότεινε στα ξεκούδουνα απεργία.
Δυστυχώς όμως σε επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μανώλης Κύπριος, ευτυχώς ελαφρά, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο. 
Όπως επισημάνθηκε κατά την γενική συνέλευση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΔ:
-Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, είναι υπόλογη, αφού κατέθεσε και άφησε,ως μη όφειλε, τα κεφάλαια του Ταμείου, στο έλεος της ανάλγητης πολιτικής του Μνημονίου και στη Τράπεζα της Ελλάδος, που με άλλοθι την κρίση, τα ‘κανε σκουπίδια, χωρίς να ανοίξει μύτη.
-Στη συνέχεια όμως τα κούρεψαν κι αυτά και μια και στέγνωσε το Ταμείο,έστησαν ένα θλιβερό επικοινωνιακό παιχνίδι, με τη γενική συνέλευση του Σαββάτου, για να καρατομήσουν και επίσημα, παροχές,συντάξεις,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και να επιβάλλουν χαράτσια ( αυξήσεις εισφορών και άρα μειώσεις μισθών και συντάξεων) σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
 - Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, δεν δεχόταν κουβέντα για τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα , ενώ έβλεπε με καλό μάτι το πρώτο κούρεμα του 21 %. Και δεν διαφωνούσε να γίνει.
- Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάσθηκε μέσα στην κατακραυγή να οργανώσει και σχετική ενημερωτική ημερίδα στις 15 Σεπτεμβρίου2011, Σ΄αυτή η πρόεδρος του, υποχρεώθηκε, μετά από διαμαρτυρίες και υποδείξεις συνδικαλιστών να στείλει , ίσως για πρώτη φορά, επιστολή στον Προβόπουλο. Με την απάντηση αυτή άρχισε μας πιάνει στην μύτη η οσμή της υπόθεσης των χαμένων αποθεματικών. Από 22 Ιανουαρίου 2012 Καταγγελία της ΚΕΔ , με τίτλο «Βόμβα στα δημοσιογραφικά ταμεία με το κούρεμα» που δημοσιεύθηκε στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και στο www.styx.gr με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και αριθμούς που αποκαλύπτουν ο, τι: «Τα συνολικά ποσά που υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων ,την παραμονή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου , τότε ήταν -έντοκα γραμμάτια Δημοσίου 4,5 δις. € -ομόλογα ελληνικού Δημοσίου(λήξεως2013-2037) 18,6 δις. € » Τα δικά μας ήταν κάπου 2 δις € Απ’ αυτά στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έμειναν κάτι περισσότερο από 5ΟΟ ΕΚ. € στα χαρτιά και στον ΕΔΟΕΑΠ ακόμη τα ψάχνουμε. Έτσι δεν δικαιολογείται καμία απολύτως άγνοια, από τις διοικήσεις των ταμείων, και τις παρακμιακές πλειοψηφίες στις ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της ΚΕΔ. Τον Σεπτέμβριο του 2011 με στοιχεία της διοίκησης ο ΕΔΟΕΑΠ ΕΊΧΕ: -480380 € ΜΕΤΡΗΤΆ -2,3 ΕΚ. € ΜΕΤΟΧΕΣ -2.6 ΕΚ. € ΣΕ ΜΕΡΊΔΙΑ ΑΜΟΙΒΑΊΩΝ -23,4 ΕΚ. € ΣΕ ΟΜΌΛΟΓΑ από 32 εκ.€ που είχε στις αρχές του 2011. -168,9 ΕΚ.€ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά;
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στη χθεσινή γενική η αποκάλυψη του Κώστα Ντελέζου, μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και εκπροσώπου των εργαζομένων στα ΝΕΑ, ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που ορίζει ότι οι ιδιωτικού δικαίου φορείς δεν έχουν υποχρέωση να καταθέτουν τα κεφάλαια τους στη Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για την απόλυτη αποδόμηση των επιχειρημάτων Σπανοπούλου τόνισε παρουσιάζοντας και πρόσθετα οικονομικά στοιχεία και ζητώντας την παραίτηση της διοίκησης. Ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης η τεκμηριωμένη εισήγηση του Νίκου Ιγγλέση για τον τρόπο που έχασε τα αποθεματικά η διοίκηση και την υποχρέωση άμεσης παραίτησης της . Καταλυτικά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε για λογαριασμό 170 συναδέλφων η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΄Εθνος Εφη Καραγεώργου και η αποκάλυψη συναδέλφου του δικαστικού ρεπορτάζ για το περιεχόμενο της εισαγγελικής παραγγελίας του κ. Πεπόνη για την δικαστική έρευνα που ε΄ναι σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Γ. Μέρμηγκας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει έκθεση ελέγχου, επειδή το προεδρείο αρνήθηκε να δώσει στην ΕΕ στοιχεία από τα κινήσεις κεφαλαίων και αποθεματικών. Ο Δημήτρης Τσαλαπάτης στη εισήγηση του, καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση για τους χειρισμούς της επειδή κατέθεσαν τα χρήματα στην ΤτΕ γιατί δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση ούτε από το νόμο ούτε το καταστατικό. Αυτό ανεξάρτητα, τόνισε, από τις ευθύνες που έχει η Τράπεζας της Ελλάδος (και δεν είναι μόνο πολιτικές), καθώς και η ανάλγητη πολιτική του Μνημονίου που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, ανέφερε,είναι υπόλογη επειδή ήξερε ότι βάζοντας τα λεφτά μας στη Τράπεζα της Ελλάδος αυτή τα έκανε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα-σκουπίδια τουλάχιστον από το 2010. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και επισημάνσεις για τους κινδύνους προς το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ Εκτός του ότι δεν είχε κανένα λόγο , μέσα στην κρίση, να βάζει τα λεφτά μας σε ομόλογα-σκουπίδια, επισήμανε ο Δ.Τσαλαπάτης, προκύπτει τώρα ‘ο,τι έσπασαν και ομόλογα του PSI 2, σε τιμές της πλάκας. Αποκάλυψε επίσης ότι σε προηγούμενη περίοδο με πρόεδρο στο ΤΥΠ τη σημερινή πρόεδρο, και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ταμίας του ΕΔΟΕΑΠ είχε τοποθετηθεί συνδικαλιστής των διοικητικών, στέλεχος (αν όχι και μέτοχος) γνωστής ΕΛ ΔΕ στη γνωστή περίοδο της χρηματιστηριακής …άνοιξης, που στη συνέχεια της αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας. Το κρίσιμο ζήτημα πάντως είναι ο,τι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είχε καμία υποχρέωση να έχει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας αφού είναι ΝΠΙΔ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΔΙΚΑΊΟΥ) και είναι τουλάχιστον περίεργο, την ευκολία,όπως αποδεικνύεται, με την οποία σήκωνε λεφτά η διοίκηση, γιατί δεν την αξιοποίησε από το 2009-2010, Γιατί αφού ήξερε και μπορούσε άφηνε τα λεφτά μας εκεί και χωρίς να παίρνει, όπως φαίνεται αποδόσεις(τόκους); -Ποια ακριβώς είναι τα σημερινά κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ και το πραγματικό ύψος των αποθεματικών του σε ποιες Τράπεζες τα έχει και με τι επιτόκια; Σε ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων υπογραμμίζει: «Και βέβαια το….έργο αυτής της διοίκησης, να κατέβει αμέσως. Αρκετά με τη παράσταση. Ο,τι πούλησε πούλησε…….. Τα λεφτά μας πίσω αμέσως, απαιτούν οι δημοσιογράφοι»

Μετά τον χερ Papadimos ο αντιστασιακός μίστερ Rapanos

του Σπύρου Χατζάρα

Το πρώτο όνομα υπουργού στάλθηκε από τα «Κεντρικά». Μίστερ Rapanos. Η χαρούμενη υπουργική παρέα του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από τη Νέα Αποστασία ΕΠΕ, τη Νέα Δημοκρατική Αριστερά ΕΠΕ, (ΚΙΣ/Κουβελιστάν), και τη Νέα Χρεοκοπία ΕΕ,(ΚΙΣ/Πασοκιστάν), κατάλαβε την Πέμπτη το βράδυ τι θα πει προεκλογική δέσμευση. Επεβλήθησαν νέες οριζόντιες περικοπές και στους δικούς τους μισθούς , αλλά εξαιρέθηκαν τα «μαύρα» επιμίσθια και τα «μπόνους». Ταυτόχρονα επειδή διαφωνούσαν οι εταίροι του κ. Ράπανου και για να μη χαλάσει η «πατριωτική» σούπα, πήγε περίπατο και η δέσμευση Αντωνάκη του Αλχημιστή ότι θα καταργήσει τον λαθρονόμο Ραγκούση, μόλις έλθει εν τη βασιλεία του. Κατά τα λοιπά, η τετραμερής φωτογραφία, Σαμαρα, Βενιζέλου,Ράπανου, Κουβέλη, εξήγησε στον θεότυφλο και θεόκουφο λαό, που ακούει μόνο την Όλγα και τον πράσινο Γιαννάκη, και την ουσία των δεύτερων εκλογών, αλλά και την ουσία της νέας εξουσίας. Τίποτα δεν έχει δεν έχει αλλάξει. Οι τραπεζίτες είναι πάντα εδώ. Η μετάβαση από τον χερ Papadimos στον μίστερ Rapanos, δεν πέτυχε με την πρώτη αφού χρειαζόταν τη νομιμοποίηση, του 50% και δεν την είχε στις 6 Μαΐου. Επομένως ξανά εκλογές, για να μην έλθει ο ροζ ALEXIS, και να έλθει ο Ράπανος και ο κόκκινος Πάνος. Και συμφώνησαν 30 μπλέ και 13 πράσινοι και 7 ιουδαίοι, δηλαδή 50% παρά κάτι ψιλά. Λαϊκός θρίαμβος της Goldman Sachs , αφού, (για όσους δεν το γνωρίζουν), ο βομβιστής κύριος Ράπανος, διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004. Δηλαδή την εποχή που οι Papadimos- Παπαντωνίου – Σημίτης, και η Goldman Sachs , καταστρώνανε το colpo grosso με τα swaps !!! Όλοι μια μεγάλη τραπεζική ιουδαϊκή οικογένεια. (Άλλωστε και ο Γαβρίλης (Λιάνα) ήταν εξαδέλφη της συζύγου του αρχι-ουάγκα).
Μετά από εμένα, τον μίστερ Rapanos ,τον πρόσεξαν και οι Ουάγκα, αλλά εκείνους τους ενόχλησε περισσότερο το πολύ πράσινο παρελθόν του , διότι προφανώς από τη στοά του Λονδίνου, τους έχουν πει να μην βλέπουν Ιουδαίους και άλλους ραβίνους του χρήματος αλλά μόνο πασόκους.
Σε αυτές τις διπλές εκλογές, εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στο ΛΑΟ και την ΠΑΤΡΙΔΑ . Είπαμε ότι ο αρχιραβίνος του χρήματος έχει δύο χεράκια. Ένα αριστερό που το λέει ALEXIS και ένα δεξιό που το λέει ANTONIS. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τεθεί σε προεκλογική περίοδο μπροστά στον Ελληνικό λαό απλά και ξάστερα τα διλλήματα Goldman Sachs ή Δημοκρατία, Τοκογλύφοι ή Δημοκρατία ,Δημοκρατία ή Μπίλντερμπεργκ. Βάλαμε μπροστά στον Έλληνα την ουσία της πολιτικής. Εάν η Δημοκρατία, δηλαδή οι Λαοί, μπορεί να δανείζεται με το ίδιο επιτόκιο με τους τυχάρπαστους τοκογλύφους .Η απάντηση από την Κάλπη ήταν. Μπίλντερμπεργκ και Goldman Sachs για να μας δώσουν τα φάρμακα μας. Μόνο 98.000 έμειναν μαζί μας όρθιοι στις Θερμοπύλες, απέναντι στη στρατιά της διεθνούς τραπεζικής Χούντας , των τοκογλύφων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και βροντοφωνάξαμε το απλό και ελληνικό μήνυμα,. Μολών Λαβέ. Μαζί με αυτούς τους Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εθνική αφύπνιση, και με χειροπιαστές πολιτικές πρωτοβουλίες , για να δανείζονται οι δημοκρατίες με το ίδιο επιτόκιο με τις τράπεζες, για να πληρώσουν οι εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα φόρους, για να πετάξουμε έξω τους τούρκους από τα νησιά.
Όσοι δεν ψήφισαν το δίπολο της αμερικανικής πρεσβείας, χάθηκαν ανάμεσα στον ελαφρόλαϊκό «αντιμνημονιακό πατριωτισμό» γαλακτοβιομηχανίας -Ισραήλ, και τον γκροτέτσκο εθνικισμό του Καιάδα και της τηλε-σφαλιάρας. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν είναι αθώος. Ούτε οι ηλίθιοι .
Τα πρόβατα αυτή τη φορά φταίνε ,γιατί μόνα τους πήγαν στο μαχαίρι.
Ο βοηθός του κ. Ράπανου, ο Αντωνάκης , που έγινε «επιτέλους» ανεύθυνος πρωθυπουργός, με τις ευλογίες αμερικανών, γερμανών ,ιουδαίων, και εγχώριων ολιγαρχικών, αφού τους υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του Μνημονίου, ζήτησε από τον ελληνικό λαό, «πατριωτισμό», «εθνική ενότητα» και «εμπιστοσύνη». Πατριωτισμό θα πρέπει να επιδείξει πρώτα ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Η «Εθνική Ενότητα» με τους Ράπανους και άλλους τραπεζίτες, αλλά και με τους «διεθνιστές» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι κάτι σαν «πράσινο άλογο», ενώ η «εμπιστοσύνη» θα πρέπει να κερδηθεί. Από την εμπειρία μας σαν λαός δεν θα πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Το τέλος της προεκλογικής περιόδου κλείνει την περίοδο των ΘΑΑΑΑ. Τώρα ούτε η βοήθεια του θεού που ζήτησε ο κ. Σαμαράς δεν τους γλυτώνει.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Στις επάλξεις

23/6/12

Παράκληση

Οι ηλίθιοι οπαδοί των Ουάγκα παρακαλούνται να μην διαβάζουν το Δελτίο των 11.
Μην πάθουν και κανένα εγκεφαλικό προσπαθώντας να σκεφθούν.

Πολιτικά μαθήματα ξένων γλωσών

Η σφαλιάρα στα ρωσικά λέγεται шлепать (σσλιέπατ) και στα τούρκικα tokat. (Τοκάτ).

ΥΓ.Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανακοίνωσαν: "Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”. Η δήλωση  που αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα. Η Τουρκία έχει πει ότι θα “εξετάσει τη στάση της” και όλοι αναμένουν να δουν πια θα είναι η αντίδρασή της. Όμως μέχρι τώρα φαίνεται πως η Άγκυρα κάνει την πάπια. Το βέβαιο είναι ότι το πλήγμα που δέχτηκε είναι ασύλληπτο και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο.Η τουρκική κοινή γνώμη «γαλουχημένη» στη ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τη Τουρκία,δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχτεί το χαστούκι που δέχτηκε από τη Συρία. Συμπέρασμα; Ο Ομπάμα δεν έχει τον Πούτιν του χεριού του .

Ισπανικά πολιτικά μαθήματα

Όταν μίλησα για την προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης, στην τηλεόραση έπαιζαν ακόμα τις διαφημίσεις για τα «διακοποδάνεια».  Τώρα,  η μπόρα έρχεται. Η φτώχεια στην Ισπανία,  δεν κάνει διακρίσεις. Η ισπανική μεσαία τάξη  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.. και χιλιάδες άποροι κι άνεργοι νεόπτωχοι Ισπανοί ,σπεύδουν στα συσσίτια που οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός στη Μαδρίτη, ελπίζοντας  να καταφέρουν απλά να επιβιώσουν.
Κάποιος πρέπει να εκφράσει πολιτικά την πεπτωκυία μικρομεσαία τάξη  των  νεόπτωχων.
Οι νεοφιλελεύθεροι δεξιοί και οι σοσιαλνεοφιλελεύθεροι αριστεροί, έχουν κοινή μήτρα. Τους τραπεζίτες, που προκαλούν τη φτώχεια, και για αυτό δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις.
Τα παλιά «φάρμακα» των «δεξιών» για το λιγότερο κράτος, και τις ιδιωτικοποιήσεις δώρο προς τα λαμόγια των αγορών, έχουν λήξει προ πολλού.
Οι νεόπτωχοι, που είναι το πιο ριζοσπαστικό αλλά και πολιτικά απαίδευτο κομμάτι της κοινωνίας μας, χρειάζονται την πολιτική τους έκφραση. Και θα τη δημιουργήσουν αν δεν την βρούν.


Σπύρος Χατζάρας   

Εκλογές διλήμματα και επιλογές

Καλά, εντάξει, μη φωνάζετε,συμφωνώ! Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι.Και είναι ορθή η παρατήρηση ότι το δίλημμα Δημοκρατία ή Μπίλντερμπεργκ δεν το έθεσαν οι συνυποψήφιοι μου ,
κ. κ. Κύρτσος και Αιβαλιώτης, αλλά μόνο εγώ. Όσον αφορά στα ερωτήματα για τις ιδεολογικές διαφορές του κ Κύρτσου με τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Τζήμερο, δεν είμαι σε θέση ούτε είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Θα επανέλθω με ανάλυση με βάση τη γνώμη μου για τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος του ΛΑ.Ο.Σ.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Ουδέποτε μπορούσα να φαντασθώ ότι ο κ. Αδωνις θα κατέληγε συνεργάτης της κας Ρεπούση. Πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό. λήμματα και επιλογές

Αλβανοπακιστανοαφρικανοί και Εβραίοι να πληρώσουν τους φόρους τους.

Πώς αγοράζουν  ακίνητα Αλβανοί Πακιστανοί και Αφρικανοί;


Την ώρα που ο νεόπτωχος Έλληνας πολίτης  δεν έχει  χρήματα για το φαγητό της οικογένειας τα μεσιτικά γραφεία εκτιμούν ότι πάνω από 120.000 κατοικίες  κυρίως παλαιές ,  αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ, έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών,  στα Σεπόλια, το Μεταξουργείο, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας,  Στα Πατήσια το Αιγάλεω, το Κερατσίνι, την Αγίας Βαρβάρα, τη Νίκαια,  το Πέραμα, και το Ίλιον.
Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως «καλοπληρωτές» με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό, αφού διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα.  αφού .
Οι  αλλοδαποί που  παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας και δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000, έχουν  αφορολόγητη πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών.

22/6/12

Κούρεψαν και ομόλογο της ΕΣΗΕΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ

Την πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, με την άμεση επιστροφή των κεφαλαίων του αλλά και πρόσθετο έλεγχο στους χειρισμούς και την πρακτική της Τράπεζας της Ελλάδος απαιτεί η Κίνηση επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που σε ανακοίνωση της τονίζει: -Η διοίκηση του, είναι υπόλογη, αφού κατέθεσε και άφησε,ως μη όφειλε, τα κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ, στο έλεος της ανάλγητης πολιτικής του Μνημονίου και στη Τράπεζα της Ελλάδος, που με άλλοθι την κρίση, τα ‘κανε σκουπίδια, χωρίς να ανοίξει μύτη.
-Στη συνέχεια όμως τα κούρεψαν κι αυτά και μια και στέγνωσε το Ταμείο,έστησαν ένα θλιβερό επικοινωνιακό παιχνίδι, με τη γενική συνέλευση του Σαββάτου, για να καρατομήσουν και επίσημα, παροχές,συντάξεις,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και να επιβάλλουν χαράτσια ( αυξήσεις εισφορών και άρα μειώσεις μισθών και συντάξεων) σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. - Τις μεθοδεύσεις αυτές και κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις με τα αποθεματικά, που ερευνά τώρα η Δικαιοσύνη με εντολή του Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ήξερε από μέρες και από πρώτο χέρι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης αφού η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ ,του είχε εκμυστηρευθεί ότι σήκωσε 55 εκατομμύρια από την Τράπεζα Ελλάδος, για να τα πάει αλλού και αυτός το κράτησε μυστικό. Το είπε ο ίδιος στην συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν βγει στον αέρα η επιστολή της ΤτΕ,΄προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους, και αφού προηγουμένως, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα, ζήτησαν διαχειριστικό αλλά και δικαστικό έλεγχο και διοίκηση εμπιστοσύνης στο Ταμείο . Μαζί με τον ΕΔΟΕΑΠ όμως, πανικός επικρατεί στην πλειοψηφία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ από μια ενδεχόμενη αποκάλυψη ότι και το σύστημα Τρίμη, έχασε λεφτά από ομόλογο του Δημοσίου, που ξεχασμένο σε ιδιωτική Τράπεζα το εγκατέλειψαν στη τύχη των αγορών, με αποτέλεσμα η τιμή του να πέσει κάτω από το 50% της ονομαστικής αξίας του και στη συνέχεια τα ρέστα να κουρευτούν γουλί. - Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, δεν δεχόταν κουβέντα για τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα , ενώ έβλεπε με καλό μάτι το πρώτο κούρεμα του 21 %. Και δεν διαφωνούσε να γίνει. - Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάσθηκε μέσα στην κατακραυγή να οργανώσει και σχετική ενημερωτική ημερίδα στις 15 Σεπτεμβρίου2011, Σ΄αυτή η πρόεδρος του, υποχρεώθηκε, μετά από διαμαρτυρίες και υποδείξεις συνδικαλιστών να στείλει , ίσως για πρώτη φορά, επιστολή στον Προβόπουλο. Με την απάντηση αυτή άρχισε μας πιάνει στην μύτη η οσμή της υπόθεσης των χαμένων αποθεματικών.
Από 22 Ιανουαρίου 2012 Καταγγελία της ΚΕΔ , με τίτλο «Βόμβα στα δημοσιογραφικά ταμεία με το κούρεμα» που δημοσιεύθηκε στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και στο www.styx.gr με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και αριθμούς που αποκαλύπτουν ότι: «Τα συνολικά ποσά που υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων ,την παραμονή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου , τότε ήταν -έντοκα γραμμάτια Δημοσίου 4,5 δις. € -ομόλογα ελληνικού Δημοσίου(λήξεως2013-2037) 18,6 δις. € » Τα δικά μας ήταν κάπου 2 δις € .
Αποκαλύταμε όμως και το κόλπο που είχαν βάλει μπροστά η Τράπεζα και η πολιτική του Μνημονίου, με τους εντολοδόχους Λοβέρδους και άλλους. Απ’ αυτά στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έμειναν κάτι περισσότερο από 5ΟΟ ΕΚ. € στα χαρτιά και στον ΕΔΟΕΑΠ ακόμη τα ψάχνουμε. Έτσι δεν δικαιολογείται καμία απολύτως άγνοια, από τις διοικήσεις των ταμείων, και τις παρακμιακές πλειοψηφίες στις ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της ΚΕΔ.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 με στοιχεία της διοίκησης ο ΕΔΟΕΑΠ ΕΊΧΕ:
-480380 € ΜΕΤΡΗΤΆ -2,3 ΕΚ. € ΜΕΤΟΧΕΣ -2.6 ΕΚ. € ΣΕ ΜΕΡΊΔΙΑ ΑΜΟΙΒΑΊΩΝ -23,4 ΕΚ. € ΣΕ ΟΜΌΛΟΓΑ -168,9 ΕΚ.€ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Και απ αυτά, λένε,ότι, μέσα σε μερικούς μήνες, έμειναν μόνο 5 εκ. € υπόλοιπο. Το κρίσιμο ζήτημα πάντως είναι ο,τι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είχε καμία υποχρέωση να έχει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας αφού είναι ΝΠΙΔ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΔΙΚΑΊΟΥ) και είναι τουλάχιστον περίεργο, την ευκολία,όπως αποδεικνύεται, με την οποία σήκωνε λεφτά η διοίκηση, γιατί δεν την αξιοποίησε από το 2009-2010,
-Γιατί αφού ήξερε και μπορούσε άφηνε τα λεφτά μας εκεί και χωρίς να παίρνει, όπως φαίνεται αποδόσεις. Άλλα επίσης κρίσιμα ερωτήματα, τονίζει η ΚΕΔ, είναι:
-Ποια είναι τα σημερινά κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ και το πραγματικό ύψος των αποθεματικών του;
-Στις 15/9/2012 είχε ανακοινωθεί ότι είχε 168,9 εκ. €, πώς έπεσαν στα 110 εκ.€ μέσα σε 3 μήνες. -Τι έγιναν τα ομόλογα 23,4εκ.€ . -Πόσους ελέγχους έχουν κάνει μέχρι σήμερα για το αγγελιόσημο στις δημοσιεύσεις για ισολογισμούς;
-Πότε έκαναν έλεγχο και ζήτησαν τα λεφτά του αγγελιόσημου από ΔΕΚΟ και άλλους υπόχρεους ΠΧ ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, VODAPHONE, Πετρέλαια, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ)
-Πόσες διαφημιστικές μας χρωστάνε και τι;
-Πόσες εφημερίδες μας έχουν φεσώσει και με πόσα;
-Και ποια κανάλια μας χρωστάνε και απ΄αυτά που βγαίνουν στον αέρα και από αυτά που έχουν βάλει λουκέτο;
-Πόσα είναι τα φέσια από τα ΜΜΕ ΠΟΥ είναι ή μπαίνουν στο άρθρο 99;
Τα λεφτά μας πίσω αμέσως απαιτούν οι δημοσιογράφοι. Και βέβαια το….έργο αυτής της διοίκησης, να κατέβει αμέσως. Δεν πουλάει άλλο η παράσταση……….

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Οι Ρώσοι κατέρριψαν Τουρκικό RF 4 κοντά στα παράλια της Συρίας!

Ένα φωτογραφικό-αναγνωριστικό RF-4, της τουρκικής ΠΑ ,που πετούσε ζευγάρι μ΄ ένα ακόμη αεροσκάφος, εντός του FIR της Συρίας, τα οποία προηγούμενως είχαν μπει στο κυπριακό FIR, κατερρίφθη από τη συριακή αεράμυνα, που βρίσκεται υπό τον υψηλό έλεγχο των Ρώσων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ.
«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ. Εξάλλου, και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.
Λίγο νωρίτερα, η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην Μαλάτια, την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα πάντως με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζει, το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, και πλοία της συριακής ακτοφυλακής σε συνεργασία με τουρκικά εξακολουθούν να αναζητούν τα συντρίμμια .
 Όπως μεταδίδουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, δύο ήταν τα τουρκικά μαχητικά που κτυπήθηκαν απλά το ένα κατάφερε να γλιτώσει καθώς πετούσε υψηλότερα και είδες την κατάρριψη του πρώτου τουρκικού μαχητικού έκανε brake και απέφυγε το κύριο ωστικό κύμα από το βλήμα, κτυπήθηκε ελαφρά, ενώ εν συνεχεία βγήκε από τον συριακό εανέριο χώρο!  Το αντιαεροπορικό βλήμα ρωσικής κατασκευής των S-300 PMU2 που κατέρριψε το αεροσκάφος έπληξε κυρίως το τουρκικό γόητρο. Πρακτικά οι Ρώσοι/Σύροι έστειλαν ένα μήνυμα στην Δύση ότι αν επιχειρηθεί να επιβληθεί no-fly-zone τότε απλά "θα χυθεί αίμα" και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Λιβύη που αναίμακτα έκαναν ότι ήθελαν.

Προεκλογικές απάτες καπούτ

Το "Ευρωπαϊκό Μέτωπο" της ΝΔ υιοθετεί τελικά... τον λαθρονόμο Σαραγκούση

Παρόλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του
κ. Αντώνη Σαμαρά, τελικά ο λαθρονόμος Σαραγκούση, δεν καταργείται την επομένη αλλά μένει ως έχει, προκειμένου να «ικανοποιηθεί» και να μην «εκτεθεί» η ΝεοΔημοκρατική Αριστερά, η οποία όπως όλοι λένε «νομιμοποιεί» την κυβέρνηση Σαμαρά. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων η Νέα Δημοκρατία , στο πλαίσιο του σχηματισμού της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας ο κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε να μην καταργηθεί ούτε να τροποποιηθεί ο νόμος Ραγκούση, για την απονομή ιθαγένειας. Η απόφαση αυτή δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις. Το ζήτημα είναι ότι το «μορατόριουμ» με την νεοΔημοκρατική Αριστερά, επεκτείνεται και σε άλλα ζητήματα. Όπως παραδείγματος χάριν στο ζήτημα του τζαμιού του Βοτανικού.

Φωτόπουλος Νίκος: Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στο δικό σας ΠΑΣΟΚ

«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, εσείς φύγατε»

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

 Έκπληκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έβλεπα και άκουγα σε καθημερινή βάση χωρίς κανέναν ενδοιασμό διάφορους «σωτήρες του έθνους» πότε από τη Ν.Δ., πότε από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς καν να με γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι άνθρωπος είμαι πως σκέπτομαι, πως ζω, πως κινούμαι να αναφέρονται στο όνομά μου και να κρίνουν με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο υποτιθέμενες κινήσεις και αποφάσεις μου ,που αν αφορούσε τους ίδιους, θα είχαν καταθέσει ένα σωρό μηνύσεις. Συγκεκριμένα, Γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα ότι έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ότι προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλα . Λίγους μήνες πιο μπροστά συνειδητά παρουσίαζαν (κάποιοι το θεωρούσαν ως γεγονός, κλεισμένο και κλειδωμένο) ότι είχα συμφωνήσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, τώρα, που τελείωσαν οι εκλογές (αφού χρησιμοποιήθηκε και βιάστηκε το όνομά μου, με διάφορα απίστευτα και απαράδεκτα σενάρια και ακούσματα) πιστεύω οι «σωτήρες του έθνους» να μου επιτρέπουν να μιλήσω κι εγώ, ο κατά τους διάφορους κυρίους και κυρίες «το βαθύ ΠΑΣΟΚ», «Το βρώμικο ΠΑΣΟΚ», «Ο κρατικοδίαιτος», «ο βολεμένος», «ο υπεύθυνος για την κατάντια του τόπου», «ο καταχραστής Δημόσιου χρήματος»,
«ο αχάριστος» (αυτά και πολλά άλλα άκουσα εγώ οι φίλοι μου, οι σύντροφοι μου και η οικογένειά μου) που για μεν το ΠΑΣΟΚ κάποια από τα στελέχη του έλεγαν «ο αχάριστος έφυγε» και άλλοι «τέτοιους δεν τους θέλαμε και τους διώξαμε»!!!
Όσο δε για τη ΝΔ η χρήση του ονόματός μου προκειμένου να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν στη βάση : «κοιτάτε ποιους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ…» δηλαδή κατ’ αυτούς, τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου…τους τυχάρπαστους, τους βολεμένους, τους κρατικοδίαιτους…
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Θα απαντήσω πρώτα στους «συντρόφους μου» που βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ως «αχάριστο».
 Όχι σύντροφοι ο «αχάριστος» δεν έφυγε και δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το «αχάριστος» γιατί άραγε αχάριστος; Μήπως με έβαλε το ΠΑΣΟΚ στη δουλειά; Μήπως μου έβαλε τη γυναίκα, τα παιδιά ή οποιοδήποτε συγγενικό μου πρόσωπο; Μήπως με έβαλε σε κάποια επιτροπή; Μήπως μου έδινε μαϊμού (ή και πραγματικές) υπερωρίες, εκτός έδρας εργασία και Σαββατοκύριακά; Μήπως υπάρχει κάποιος Υπουργός ή Βουλευτής 34 χρόνια τώρα που να του ζήτησα ρουσφέτι; Όχι βέβαια γιατί δεν μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να πάρω αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο. Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να ενταχθώ σε κανένα άλλο κόμμα για να συνεχίσω να είμαι βολεμένος ή να βολευτώ γιατί δεν ανήκα ποτέ στους βολεμένους και δεν μ’ ενδιαφέρει να βολευτώ. Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να εγκαταλείψω το καράβι που βυθίζεται σαν τα ποντίκια. Αυτός ο ρόλος σε άλλους ταιριάζει. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ. Αλλά όχι αυτό το ΠΑΣΟΚ. ΌΧΙ το ΠΑΣΟΚ που κατακρεούργησε τον κόσμο της εργασίας και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση. ΌΧΙ το ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε τη νέα γένια σε δούλο και σύγχρονους σκλάβους. ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που κόβει τις συντάξεις από τα περήφανα γηρατειά που έλεγε ο Αντρέας. ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που γκρέμισε και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση. ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που απειλεί, που εκβιάζει και κόβει το ρεύμα στους ανέργους, τους φτωχούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας. ΟΧΙ το ΠΑΣΟΚ που ξεπουλά κάθε τι Δημόσιο. Αυτό το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως το καταντήσατε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του (που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα). Αυτό το ΠΑΣΟΚ πλήγωσε και απογοήτευσε τον κόσμο του, τον κόσμο της εργασίας, τους μη προνομιούχους που πιστά επί δεκαετίες ήταν το στήριγμα του. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξέραμε, με αυτό που μας έκανε να δακρύσουμε και να ονειρευτούμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο…
«Σύντροφοι» της σημερινής ηγεσίας που πολλοί από εσάς ανακαλύψατε το ΠΑΣΟΚ το 1990, το 2000 και το 2009 κλέψατε τα όνειρα, μας κλέψατε το κόμμα μας. Ο ιδρυτής του γι άλλο σκοπό το έφτιαξε και όχι με τις πολιτικές του να φέρνει τον κόσμο στην απόγνωση και να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ . Εσείς φύγατε. Δεν προδώσαμε εμείς (αν μου επιτρέπετε να αναφερθώ στα 2.200.000) που δεν ξαναψηφίσαμε το κόμμα μας. 
- Εσείς προδώσατε
-Εσείς μας διώξατε
-Εσείς μας πουλήσατε στην Μέρκελ κα το Σόιμπλε.
Ναι δεν έφυγα. Ναι δεν πήγα κάπου αλλού ούτε καν το επεδίωξα, ούτε καν το σκέφτηκα, ποτέ δεν μίλησα με κανέναν για κάτι τέτοιο, ποτέ δεν συναντήθηκα με οποιονδήποτε. Δεν έτρεξα να πάω αλλού , να πιάσω θέση. Εάν ήθελα θέσεις και καρέκλες θα αποδεχόμουν την πολύ τιμητική πρόταση που μου κάνατε πριν 2,5 χρόνια για υψηλόβαθμη κομματική καρέκλα ή μήπως το ξεχάσατε; Όμως, Ναι για πρώτη φορά δεν ψήφισα το κόμμα μας γιατί χωρίς συνέδριο το μεταλλάξατε και το κάνατε κόμμα σας. Ναι, ούτε το Μάη, ούτε τώρα ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ σας, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σας, δεν το ψήφισα . Εγώ κι απ’ ότι ξέρω και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι είμαι και παρέμεινα στο άλλο ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό που κρατήσαμε μέσα στις ψυχές μας. Αυτό που είχε όραμα και στόχο το Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και όχι την θεοποίηση των αγορών και το τσάκισμα του Λαϊκού κινήματος.
ΟΧΙ δεν ψήφισα σύντροφοι,
-Δεν έδωσα συγχωροχάρτι στις άδικες αντεργατικές και βάρβαρες πολιτικές σας…
-Δεν επικρότησα όλα όσα κάνατε…
-Δεν σας επιβράβευσα. Δεν είμαι διπρόσωπος ως συνδικαλιστής. Θα ήμουν απαράδεκτος απέναντι στους συναδέλφους μου που τόσες φορές μαζί και με άλλους συνδικαλιστές βγάλαμε στους δρόμους! (τριάντα πέντε μέρες απεργία κάναμε ενάντια στα μνημόνια σας). Δεν παίζω με τα μεροκάματά τους. Δεν παίζω με την ψυχή τους. Διαφωνώ με τους συντρόφους που σας ψήφισαν αλλά σέβομαι την επιλογή τους. Μπορώ να καταλάβω το συναισθηματικό τους δέσιμο. Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε «Αυτούς τους διώξαμε ή δεν τους θέλουμε» αλήθεια με ποια διαδικασία το αποφασίσατε; Μόνοι σας; Προφανώς, για ότι δεν σας αρέσει ή σας ενοχλεί αποφασίζετε μόνοι σας… Αν η δημόσια τοποθέτηση μου ότι δεν ψήφισα το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σας είναι η αιτία για τη διαγραφή μου κάντε το. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στο δικό σας ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ των νεοφιλελεύθερων. Διαγράψτε με! Εσάς έτσι κι αλλιώς σας έχει διαγράψει ο κόσμος της εργασίας. Εμένα αυτός ο κόσμος με ενδιαφέρει να μην με διαγράψει. Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε «αυτούς δεν τους θέλουμε» υπονοώντας ότι είμαστε βαρίδι ή οτιδήποτε άλλο, θέλω να σας ρωτήσω:
-Μέχρι χθες που σας κουβαλούσαμε τις ψήφους ήμασταν καλοί; -Μέχρι χθες που οι αγώνες μας με κυβέρνηση της Ν.Δ. (που δεν γίνονταν για τις καρέκλες σας αλλά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα) επειδή σας βόλευαν γιατί έτσι θα γινόσασταν Υπουργοί ήμασταν καλοί;
-Μέχρι χθες που κάναμε καταλήψεις στα γραφεία των Υπουργών της Ν.Δ. ήμασταν καλοί; Πότε καταλάβατε ότι είμαστε βαρίδι; Μετά από 34 χρόνια; Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές σας; Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στα σχέδιά σας; Επειδή δεν σας αφήσαμε να ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ στους φίλους σας; Επειδή δεν τρέξαμε να σας βάλουμε πλάτη; Μα τι περιμένατε από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να δολοφονείτε τους εργαζόμενους και να σας χειροκροτούμε; Ε, όχι δεν το κάναμε.
Τι περιμένατε να φτύνετε τη νέα γενιά κι εμείς να σας λέμε ευχαριστώ; Μα τι νομίζατε ότι όταν αγωνιζόμαστε ενάντια στη Δεξιά το κάναμε για εσάς και τις καρέκλες σας και τώρα θα σας χαριζόμαστε ; Ε, όχι. Η αξιοπρέπειά μας δεν μας το επιτρέπει. Ενεργούμενα σας δεν γίναμε ποτέ γι αυτό ποτέ δεν αγωνιστήκαμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε κυβερνήσεις, αλλά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να αποκρούσουμε επιθέσεις. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ μπήκαμε να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι να βολευτούμε ή να σας ξεσκονίζουμε.
Αυτό είναι που δεν καταλάβατε. Νομίζατε ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Όσο δε για τους κυρίους της Ν.Δ. που χωρίς κανένα δισταγμό και προκειμένου να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν μαζεύει στις γραμμές του «το βρώμικο ΠΑΣΟΚ» ,«το βαθύ ΠΑΣΟΚ», «το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ», όλο αυτό το διάστημα ασελγούσαν σε βάρος μου αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων φτιάχνοντας μια αποκρουστική εικόνα θέλω να τους πω ότι εγώ που στο όνομά μου χωρίς κανένα δισταγμό ασελγήσατε σε όλη την προεκλογική περίοδο μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Είμαστε αυτοί που εμπόδιζαν να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας και γι αυτό μας σέρνουν στα δικαστήρια 8 μήνες τώρα . Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι μαζί με άλλους συντρόφους, είμαι, είμαστε αυτοί που 5 χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε στα συμφέροντα που θέλουν να λεηλατήσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.
Είμαστε αυτοί που οι ιδιώτες παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τους δεν κατάφεραν να μας κεράσουν «καφέ» και να αποδεχτούμε τις οικοσκευές τους.
Είμαστε αυτοί που σταθερά και ανυποχώρητα φωνάζουν και αναδεικνύουν τα τεράστια σκάνδαλα και τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ, κομπίνες που πληρώνει ο ‘Έλληνας καταναλωτής. Είμαστε αυτοί που πήγαμε ξανά και ξανά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε όλα τα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσουμε το φαγοπότι σε βάρος της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, είμαστε αυτοί που εξηγούμε τους πραγματικούς λόγους και τα αίτια που παρά τις τεράστιες μειώσεις των μισθών μας, η ΔΕΗ από 550 εκ. € κέρδη το 2010 έκλεισε με 150 εκ € ζημιές το 2011! Αίτια και λόγους για τα οποία ποτέ κανείς σας δεν είπε και δεν έγραψε οτιδήποτε.
Με βάση αυτά απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. που χρησιμοποίησαν το όνομά μου θέλω να τους ρωτήσω: Για τους «βρώμικους» συνδικαλιστές, Για τους «βολεμένους» συνδικαλιστές, είπατε αρκετά και αν είμαστε βρώμικοι καλά θα κάνετε να λέτε και να μην σταματήσετε ποτέ. Για τους βρομιάρηδες μεγαλοκαρχαρίες που κλέβουν εκατοντάδες εκ. € κάθε χρόνο από το κορόιδο τη ΔΕΗ έχετε το κουράγιο να πείτε κάτι; Ξέρετε για ποιο λόγο πληρώνουν τα θύματα οι καταναλωτές; Έχετε το κουράγιο να υπερασπιστείτε τη ΔΕΗ και το Δημόσιο Συμφέρον;
Βλέπετε ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος και ο κάθε συνδικαλιστής που αρνείται να ενσωματωθεί, να γίνει «ρεαλιστής», «υπεύθυνος» και να προδώσει τους εργαζόμενους είναι εύκολος στόχος…
Λιγότερη ανανδρία.
Φωτόπουλος Νίκος
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

ΥΓ: Πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ. Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της.
 http://www.deinews.blogspot.gr/

Δικαιολογίες ενός συζύγου

«Θα δουλεύω 24 ώρες το εικοσιτετράωρο», ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς. Οπότε δεν θα πρέπει να θυμώνει η σύζυγος εάν δεν γυρίζει στο σπίτι στην Κηφισιά τα βράδια για να κοιμηθεί. Δούλευε για την Ελλάδα.
Άψογο και πατριωτικό.

21/6/12

H αλβανική μάστιγα και ο ρόζ ανθρωπισμός

Αλβανός εισαγγελέας έπαιρνε τζάμπα φάρμακα ως άπορος από το δήμο Ιωαννίνων

Μετά από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων, βρέθηκε Αλβανοί εισαγγελέας ο οποίος έπαιρνε τζάμπα φάρμακα για τη σοβαρή πάθηση από την οποία έπασχε ως δήθεν άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. Κατά την απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, αλβανών που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.
Δύο αδίστακτοι Αλβανοί φονιάδες κρύβονται κατά την αστυνομία πίσω από τους πυροβολισμούς εναντίον πληρώματος της ομάδας ΔΙΑΣ επί της οδού Νικηφορίδου στο Βύρωνα. Οι Αλβανοί ανήκαν στην συμμορία των ληστών και βιαστών με τα Καλάσνικοφ που το χειμώνα είχαν ρημάξει τα νότια προάστια, έμπαιναν μέσα στα σπίτια και βίαζαν συζύγους των ιδιοκτητών. Η αστυνομία πιστεύει επίσης ότι μέλη της ίδιας συμμορίας μπορεί να ευθύνονται για την δολοφονία του 56χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη.

Δελτίο εγκλημάτων 

ΡΟΔΟΣ: Μια 61χρονη Ελληνίδα στο Γεννάδι Ρόδου βρέθηκε τα μεσάνυχτα νεκρή εντός της οικίας όπου εργαζόταν. Η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από μαχαίρι. ΑΙΓΑΛΕΩ: Θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 44χρονος Ελληνας μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την οικογένειά του στην οδό Δυρου στο...Αιγάλεω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του, ενώ η σύζυγος του ήταν σε άλλο δωμάτιο, όπου την είχε πάρει ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση. Ο ένας από τους δύο γιους του 44χρονου ξύπνησε απο έναν κρότο, βρήκε τον πατέρα του νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία. ΕΥΒΟΙΑ: Νεαρός πάλεψε με ληστή που κακοποιούσε τη μητέρα του, χτυπώντας την στο κεφάλι. Ο 22χρονος δράστης συνελήφθη. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Η  ληστεία έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οδό Διαλέττη. Ο άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε ένα νεαρό που επέστρεφε στο σπίτι του και βούτηξε τα 370€ που είχε στο πορτοφόλι του. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαμε τη δεύτερη ληστεία. Στην οδό Καλαποθάκη, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από κάτοικο της πόλης, το ποσό των 950€. Οι δράστες διέφυγαν με μηχανάκι και οι έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν απέφεραν καρπούς.Το τελευταίο χτύπημα έγινε στην περιοχή της Μενεμένης. Στην οδό Γληνού, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου και μαχαιριού αφαίρεσαν από διερχόμενο κάτοικο το ποσό των 750€.

Habemus Samara και Ράπανο

Ο κ. Σαμαράς, έγινε «επιτέλους» πρωθυπουργός, με τις ευλογίες αμερικανών, γερμανών ,ιουδαίων, και εγχώριων ολιγαρχικών, και τους υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του Μνημονίου. Ζήτησε από τον ελληνικό λαό, «πατριωτισμό», «εθνική ενότητα» και «εμπιστοσύνη». Πατριωτισμό θα πρέπει να επιδείξει πρώτα ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Η «Εθνική Ενότητα» με τους Ράπανους και άλλους τραπεζίτες, αλλά και με τους «διεθνιστές» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι κάτι σαν «πράσινο άλογο», ενώ η «εμπιστοσύνη» θα πρέπει να κερδηθεί. Από την εμπειρία μας σαν λαός δεν θα πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Το τέλος της προεκλογικής περιόδου κλείνει την περίοδο των ΘΑΑΑΑ. Τώρα ούτε η βοήθεια του θεού που ζήτησε ο κ. Σαμαράς δεν τους γλυτώνει. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη οικονομική και εθνική κατρακύλα. Θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του. Αναμένουμε τη στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά στον περιβόητο λαθρονόμο Ραγκούση , αλλά και τον «αντιρατσιστικό» νόμο... γιατί ειδικά για τον πρώτο ο κ. Σαμαράς έλεγε διαρκώς - ακόμη και μερικές ημέρες πριν τις εκλογές- ότι θα τον καταργήσει μόλις πάρει την κυβέρνηση... Για να δούμε

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα, θα πάει μαζί το «τρίο μπελκάντο», Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.

20/6/12

Η αλήθεια δεν έχει χορηγό

Αυριο στις 13.00 στο axisradio.gr

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ο δοτός πρωθυπουργός - υποτακτικός των τραπεζιτών - Λουκάς Παπαδήμος, μαζί με τον πληθωρικό σε λόγια, Ευάγγελο Βενιζέλο, ΠΑΣΟΚ, υπουργό εθνικής οικονομίας, και την Ν.Δ., δέχθηκαν να εξυπηρετήσουν, τον εσμό των τοκογλύφων δανειστών μας, και τα συμφέροντά τους, δημιουργώντας έναν « ειδικό λογαριασμό », όπου, όλα τα έσοδα του κράτους ( φορολογία κ.τ.λ. ), μαζί με τα όποια συναπτόμενα έντοκα δάνεια, θα υπάγονται στον λογ/μό αυτό. Εκ του λογαριασμού αυτού κατά προτεραιότητα θα πληρώνονται όλες οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις των δανείων, προς τους τοκογλύφους διεθνείς δανειστές ως και στις επαίσχυντες « αγορές » !! και αν περισσεύσουν κονδύλια και όσα, περισσεύσουν, θα δίδονται για την κάλυψη των κρατικών αναγκών ήτοι : Μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, εθνική άμυνα κ.τ.λ. Αντί, οι άθλιοι πολιτικοί, οι μόνοι υπεύθυνοι για το σημερινό χάος , να κηρύξουν το Χρέος επαχθές και επονείδιστο και να κάνουν στάση εξωτερικών πληρωμών, αυτοί οι εθελόδουλοι, κάνουν δια της μεθόδου αυτής, εσωτερική πτώχευση. Αν αυτή η πράξη δεν είναι εσχάτη προδοσία τότε τι είναι ; Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν Λαός και εργαζόμενοι.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christ than.blogspot.com

19/6/12

Οι προλετάριοι της μεσαίας Τάξης ψήφισαν τοκογλύφους

Η κάλπη έβγαλε Μέρκελ

Ο Αμπατζόγλου και ο Λουράντος έβγαλαν την Μέρκελ πρώτη

Colpo Grosso με τους Συριζοπασόκους Φαρμακοποιούς

Η ανάλυση των δημοσκόπων της ψήφου των πολιτών δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων ψήφισαν Φάρμακο. Ψήφισαν δηλαδή ότι τους έλεγαν το Mega και η Μέρκελ. Ψήφισαν Μνημόνιο, καταβολή της «δόσης», πληρωμή των συνταγών, και φάρμακα στον συνταξιούχο.
Η προεκλογική κινητοποίηση των Φαρμακοποιών άρχισε στις 23 Μαΐου, με την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρότεινε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 ,την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών του Απριλίου ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η κινητοποίηση των φαρμακοποιών συνεχίζεται κανονικά σε ότι αφορά τους φαρμακοποιούς της Αττικής αλλά και άλλων συλλόγων της χώρας».
Και έβγαλαν τον Σαμαρά πρώτο και τον Alexis δεύτερο.

Τα λεφτά μας πίσω

Κατεβάζουν ρολά στον ΕΔΟΕΑΠ

Δεν φτάνει που η εταιρία Trimis and associates έχει κάνει συντρίμμια και θρύψαλα την ΕΣΗΕΑ και τα δημοσιογραφικά Ταμεία, πάνε τώρα να βγάλουν λάδι και την……αυτοκράτειρα τους στον ΕΔΟΕΑΠ, που μαζί με τον αριστερό σερίφη από την Θεσσαλονίκη, πρωτοστατούν στη σφαγή και στα ρέστα πού έχουν μείνει, όπως λένε στο Ταμείο. Έτσι η Συσπείρωση του Τρίμη( που μέλη της είναι τουλάχιστον 3 από ΠΡΟΕΔΡΕΊΟ του ΕΔΟΕΑΠ) έβγαλε,από προχθές, στην φόρα ένα χαρτί της Τράπεζας Ελλάδος ,για να δείξει ότι φταίει μόνο ο Προβόπουλος ο οποίος κούρεψε τις καταθέσεις μας (κάπου 400 εκ. ευρώ) και όχι και η παρέα Σπανοπούλου που τα κατέθεσε εκεί ως μη όφειλε. Και δεν ντρέπονται.
Από μήνες έχουμε πει για την ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ και σφυρίζουν αδιάφοροι Δύο παρατηρήσεις μόνο για να μην θεωρεί το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ και η παρέα Τρίμη τον κλάδο ο τι απαρτίζεται από αφελείς.
1.Γιατι αυτά τα λένε παραμονές της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: Για να συμψηφίσουν αυτά που χάθηκαν με όσα έχουν πετσοκόψει αυθαίρετα ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ παροχές, περίθαλψη,επικούρηση, επιδόματα σε γονείς, σε ανέργους, σε συνταξιούχους,σε ασφαλισμένους και ενώ επιβάλουν χαράτσι 3% σε συνταξιούχους και άλλο ένα χαράτσι 3% σε εργαζόμενους;
2.Ποιός υποχρέωσε τον ΕΔΟΕΑΠ χρόνια τώρα,να καταθέσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος; Η Απάντηση είναι: ΟΥΔΕΙΣ βεβαίως. 2.α. Και μην τολμήσουν να μας πουν ότι δήθεν τους υποχρεώνει ό νόμος. Επειδή η απάντηση είναι ο τι τα ΝΠΙΔ , δηλαδή αστικές εταιρίες με μετόχους-μέλη όπως ο ΕΔΟΕΑΠ, δεν έχουν καμιά τέτοια υποχρέωση. Επειδή αν είχαν δεν θα αγόραζαν μόνοι τους και κατευθείαν ομόλογα του Δημοσίου και μετοχές με θεματοφύλακες ιδιωτικές εμπορικές Τράπεζες. Και δεν είναι του παρόντος να ρωτήσουμε ποιος πώς και γιατί επελέγησαν αυτές οι ιδιωτικές Τράπεζες για αγορές ομολόγων και θεματοφυλακή. Και το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Μας λένε τώρα ο,τι δεν θα ξανακαταθέσουν τα λεφτά μας στην ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΛΛΆΔΟΣ Και μέχρι τώρα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ;. 2β. Αν δεν κάνουμε λάθος η πλειοψηφία των μελών της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι -διαχρονικά- τέκνα της Συσπείρωσης , που τώρα δίνουν στεγνά ό ένας τον άλλο λόγω της διάσπασης Σύριζα-ΔΗΜΑΡ και αφού πρώτα φλερτάρισαν, χωρίς να ντρέπονται, με τους κηπουρούς του ΓΑΠ. Μαζί τους και γνωστός συντάκτης-και κατά διαλείμματα ασφαλισμένος ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ -από την ΣΥΝ-πρωτεύουσα. Άρα πάνε να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ να μας βάλουν να τρέχουμε για να κάνουν και τους ήρωες. Και δεν ντρέπονται.
Στο μεταξύ ας δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση ΕΠΑΦΟΣ ,( η εταιρία που χρησιμοποιούν και τα αφεντικά για να τους μετράνε ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΌΣΗΜΟ). Και ας απαντήσουν:
-Πόσους ελέγχους έχουν κάνει μέχρι σήμερα για το αγγελιόσημο στους ισολογισμούς;
-Πότε έκαναν έλεγχο και ζήτησαν τα λεφτά του αγγελιόσημου από ΔΕΚΟ και άλλους υπόχρεους ΠΧ ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, VODAPHONE, Πετρέλαια, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ)
-Πόσες διαφημιστικές μας χρωστάνε και τι;
-Πόσες εφημερίδες μας έχουν φεσώσει και με πόσα;
-Και ποια κανάλια μας χρωστάνε και απ΄αυτά που βγαίνουν στον αέρα και από αυτά που έχουν βάλει λουκέτο;
-Πόσα είναι τα φέσια από τα ΜΜΕ ΠΟΥ είναι Η μπαίνουν στο άρθρο 99;
Τα μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ και οι οικογένειες τους απαιτούν
-Αμέσως πίσω τα λεφτά μας.

Από την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Η Κύπρος απέφυγε τον «μηχανισμό» των τοκογλύφων

Παίρνει δάνειο από την Ρωσσία

Σύμφωνα με το ρωσσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσσίας. Το επιτόκιο δανεισμού δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό.

18/6/12

Η σφαγή των χριστιανών συνεχίζεται, με τις «ευλογίες» της Δύσης

Στη Συρία σκοτώσαν Ελληνίδα Χριστιανή !

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, αναφέρει:
«Χθες βράδυ έχασε τη ζωή της, κοντά στο Χαλέπι, η Μαρινέτ Σεχουάρο, ελληνικής καταγωγής, που είχε γεννηθεί στη Συρία και ήταν χήρα Ελληνορθοδόξου ιερέα. Η εκλιπούσα έχασε τη ζωή της από πυρά, ενώ επέστρεφε με την οικογένειά της από γαμήλια τελετή. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της καθώς και στην Μητρόπολη Χαλεπίου, την οποία υπηρέτησε σε όλη της τη ζωή.
Για μία ακόμη φορά, καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματοχυσία στη Συρία και υπογραμμίζουμε την ανάγκη προστασίας του συριακού λαού, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτήτων, που ζουν στη χώρα και απειλούνται από τη συνεχιζόμενη χρήση βίας εναντίον αμάχων».