28/9/14

Τα όρια της Νέο-δημοκρατικής φτώχειας

Έχει και η φτώχεια τα όρια της.
 Στην ακραία φτώχεια (στατιστικά) βρίσκεται όποιος έχει μηνιαία έσοδα 233 ευρώ τον μήνα, (2800 ευρώ τον χρόνο), χωρίς έξοδα στεγαστικού δανείου και ενοικίου. Με ενοίκιο το όριο της πείνας είναι 5200 των χρόνο. Για τετραμελή οικογένεια είναι 8200 τον χρόνο χωρίς στεγαστικό και ενοίκιο η περίπου 12.000 τον χρόνο.
Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω είναι ο φτωχός με 432 ευρώ τον μήνα και η φτωχή τετραμελής οικογένεια με 908 ευρώ τον μήνα ενώ στο «ρετιρέ» της φτώχειας βρίσκεται όποιος έχει εισόδημα μέχρι 665 ευρώ τον μήνα ή τετραμελής οικογένεια με 1.397 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 14% των ελλήνων ζούσε κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας , (2800 ευρώ τον χρόνο) ενώ πέντε χρόνια πριν ήταν μόλις το 2% . Άλλοι τόσοι έχουν εισόδημα εισόδημα κάτω από το ελάχιστο κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η στατιστική του 2013, λέει ότι 2,5 εκατομμύρια έλληνες βρίσκονταν κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας (432 ευρώ ή 908 ευρώ), και 3,8 εκατομμύρια ζούν υπό το καθεστώς φτώχειας, ή υπό την απειλή της φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας Συνολικά, 6,3 εκατομμύρια, είναι φτωχοί.

  Διάβασε τα στατιστικά και η βουλευτης Καστοριάς της ΝΔ κα. Μαρία Αντωνίου, και κατάλαβε ότι το όριο της δυστυχίας είναι τα 1.397 ευρώ (για ζευγάρι με δύο παιδιά χωρίς ενοίκιο), οπότε υποστήριξε σε τοπικό κανάλι πως αντιλαμβάνεται απόλυτα την οικονομική κατάσταση, χρησιμοποιώντας ως... επιχείρημα, ότι η έχει μάθει να ζει «και με 1.500 ευρώ τον μήνα». (Κλάψ!)

Αυτά είναι τά όρια της νεοδημοκρατικής (πνευματικής) φτώχειας.

Να συμπεράνω ότι όλοι οι ψηφοφόροι της στην Καστοριά μπορούν να ζήσουν και με «1.500 ευρώ τον μήνα», μόνο.

YΓ. Καταραμένη πλουτοκρατία της φτωχολογιάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...