31/10/15

Ναι μεν και αλλά για τη συμφωνία της Βιέννης

Η συμφωνία της Βιέννης αποτελεί σαφώς πολιτική ήττα του Κουαρτέτου του Σατανά,(ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Κατάρ) αφού αποδέχθηκαν τον κοσμικό και όχι θεοκρατικό χαρακτήρα της Συρίας.
 Όμως η ουρά της Αχλάδας ,βρίσκεται στο «ποιοί θα ψηφίσουν», στα στρατόπεδα των προσφύγων ,και στο ποιοι είναι οι τρομοκράτες.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Ιστορική Συμφωνία για τη Συρία

Οι συνομιλίες των 16 χωρών που είχαν κληθεί τη Βιέννη ολοκληρώθηκαν με μια σειρά από «συμφωνίες κλειδιά» για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία. 
   Η βασική συμφωνία είναι ότι ΟΗΕ θα φέρει την κυβέρνηση και τις ομάδες της Συριακής αντιπολίτευσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ξεκινήσει η πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πλευρών, για εκλογές που θα πρέπει να παρακολουθούνται ενεργά από τον ΟΗΕ και να περιλάβουν όλους τους Σύριους, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων στις γειτονικές χώρες, ανεξάρτητα από πεποιθήσεις τους.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία στο ότι «οι τρομοκράτες δεν πρέπει να πάρουν την εξουσία στη Συρία». Ακόμα υπήρξε συμφωνία σχετικά με την διατήρηση της Ενότητας της Συρίας , τη διατήρηση του Κοσμικού Χαρακτήρα του Κράτους, τη διατήρηση των Κρατικών ιδρυμάτων, και την προστασία των δικαιωμάτων των Σύρων όλων των εθνοτήτων και θρησκευτικών ομάδων. Σχετικά με τον ¨Ασαντ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι, « το μέλλον του Προέδρου Al-Assad θα αποφασιστεί από το λαό της Συρίας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας, η οποία πρέπει να είναι καθαρά Συριακή και να ανήκει στους Σύρους, που θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους και το δικό τους.

Συμφωνήθηκε ακόμη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Δαμασκού και από τις ΗΠΑ, διότι, «η καταπολέμησης πρέπει να πραγματοποιείται είτε με την έγκριση των ενδιαφερομένων κυβερνήσεων είτε μέσω ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας». Οπότε πάπαλα οι αμερικανιές του Ομπάμα.
Ακόμα, συμφωνήθηκε η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους, και συμφωνήσαν στην τοποθέτηση περισσότερων ισλαμιστικών ομάδες στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Ρώσος υπουργός είπε ότι στη συνάντησε συζήτησε την ιδέα μιας εκεχειρίας παράλληλα με την πολιτική διαδικασία, και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί διότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα είναι μέρος της.

Ο κ. Κέρι υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να ενωθούν και να ελέγξουν τη Συρία και ότι «οι διαφορές μεταξύ των πλευρών που συμμετείχαν» στη σύνοδο της Βιέννης δεν πρέπει να εμποδίζουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία».
Οι 16 θα προσπαθήσουν να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και σε δύο εβδομάδες θα ξανασυναντηθούν.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και ότι η συνάντηση δεν ήταν εύκολη, αλλά τα σημεία της συμφωνίας που επιτεύχθηκαν ήταν παρ 'όλα αυτά, ιστορικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, o Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ότι οι βασικές αρχές για την επίλυση της κρίσης στη Συρία περιστρέφονται γύρω από τη λέξη «ενότητα» σε τρία επίπεδα: την ενότητα του συριακού εδάφους, την ενότητα του συριακού λαού, και την ενότητα της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της κρίσης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο Λιβανέζος υπουργός είπε ακόμα ότι η διεθνής διάσκεψη πρέπει να ασχοληθεί και με την ανοικοδόμηση της Συρίας ως μέρος της λύσης.

Στη συνάντηση της Βιέννης μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Ρωσίας, ΗΠΑ, Ιράν, Κίνας,Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κατάρ, Ιορδανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Αίγυπτου, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιράκ και Λίβανου , καθώς και ο μεσολαβητής του ΟΗΕ και η Ευρωπαία Ύπατη.

Ο Χρυσός και ο Ντενεκές

Ο άκαπνος Παπάγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1883 και ήταν υιός του προσωπάρχη του Υπουργείου Στρατιωτικών, Λεωνίδα Παπάγου και της ανιψιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, Μαρίας Αβέρωφ.

Ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος είχε γεννηθεί σε ένα ορεινό χωρίο της Ευρυτανίας, τον Κλειτσό κοντά στα Φουρνά 1886.

Ο Παπάγος σπούδασε στο εξωτερικό. Φοίτησε για μία διετία 1902- 1904 στη στρατιωτική σχολή των Βρυξελλών και το 1904-1906,στη σχολή Εφαρμογής Ιππικού της Υπρ. Το 1906 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατετάγη ως Ανθυπίλαρχος.Το 1910 ορίστηκε υπασπιστής του Υπουργού των Στρατιωτικών Ε. Βενιζέλου. Το 1911 έκανε έναν καλό γάμο. Νυμφεύτηκε, την εγγονή του στρατηγού Τιμολέοντα Βάσσου Μαρία Καλίνσκυ. Στους Βαλκανικούς πολέμους άκουγε τα κανόνια από μακριά ως Διαγγελέας του Αρχιστράτηγου διαδόχου Κωνσταντίνου. Για τις «σπουδαίες υπηρεσίες του» της περιόδου 1912-1913 τιμήθηκε με τον αργυρό σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους εισήλθε στο «Σχολείο Ανωτέρων Σπουδών», της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής, και υπηρέτησε στο Α’ Σύνταγμα Ιππικού στη Θεσσαλονίκη ως Ίλαρχος και στο Γ' Σώμα Στρατού ως Επιτελής. Το 1916 με το βαθμό του Επίλαρχου υπηρέτησε ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Ιππικού. Το 1917 παραιτήθηκε και δεν μετείχε στο μακεδονικό μέτωπο. Το 1920 ο Α. Παπάγος ανακλήθηκε στο στράτευμα με αναδρομική απόδοση του βαθμού του αντισυνταγματάρχη και συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Ιππικού και μετά Επιτελάρχης της Μεραρχίας Ιππικού όπου και παρέμεινε μέχρι την κατάρρευση του Μετώπου τον Αύγουστο του 1922. Για τις υπηρεσίες του στη Μικρά Ασία τιμήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας. Μετά το Κίνημα Λεοναρδοπούλου - Γαργαλίδη τον Οκτώβριο του 1923 στο ποίο συμμετείχε τέθηκε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία. Επανήλθε για δεύτερη φορά στις τάξεις του στρατού το 1926 επί οικουμενικής κυβέρνησης (1926-1927) βάσει ειδικού νόμου και προήχθη αναδρομικά σε συνταγματάρχη. Το 1927- 1931 ήταν Διοικητής της Ταξιαρχίας Ιππικού Λάρισας. Το 1930 προάχθηκε σε Υποστράτηγο και το 1931- ανέλαβε Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το 1933 τοποθετήθηκε Επιθεωρητής Ιππικού του Γ.Ε.Σ. και το 1935 ονομάστηκε αναδρομικά Αντιστράτηγος και διοίκησε τα Α΄ και Γ΄ Σώματα Στρατού. Στις 10 Οκτωβρίου 1935 ο Παπάγος μαζί τον Κονδύλη έκαναν το πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσαλδάρη και την επαναφορά της Μοναρχίας. Ο Κονδύλης τον έκανε και υπουργό στρατιωτικών. Ο Διαγγελέας Παπάγος μετέφερε, μαζί με τους Σ. Μπαλάνο και Π. Μαυρομιχάλη, τα καλά νέα στο Γεώργιο Β’ στην Αγγλία και τοποθετήθηκε από τον Γεώργιο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού την 1η Αυγούστου 1936.

Ο Κατσιμήτρος το φτωχοπαίδι, το χωριατόπουλο, μπήκε στο στρατό ως εθελοντής και μετά από μπήκε στην Σχολή Υπαξιωματικών το 1911, και εξήλθε τον Σεπτέμβριο του 1912 ανθυπασπιστής του πυροβολικού.

Στους Βαλκανικούς Πολέμους, ξεκίνησε ως διμοιρίτης και στο τέλος ήταν Διοικητής Λόχου, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού (1913). Στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως λοχαγός και το 1920 προήχθη σε ταγματάρχη. Ως διοικητής τάγματος και τραυματίσθηκε στη μάχη του Αφιόν Καραχισάρ, 13 Αυγούστου 1922.

 Το 1923 προήχθη σε αντισυνταγματάρχη, το 1924-1925 φοίτησε στη Σχολή Πολέμου από όπου έλαβε πτυχίο επιτελικού αξιωματικού, και προήχθη σε συνταγματάρχης το 1930 και σε υποστράτηγο το 1937 και το 1938 ανέλαβε διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στην Ήπειρο.

Ο Κατσιμήτρος δεν πήγε ούτε σε σχολές εξωτερικού, ούτε προήχθη με ειδικούς νόμους. Έγινε στρατηγός στο πεδίο της μάχης και στην πρώτη γραμμή.
Ο ένας λοιπόν, το χωριατόπαιδο, ήταν μπαρουτοκαπνισμένος και ο άλλος το πλαυσιόπεδο ηταν άκαπνος. Επιτελικός και «Διαγγελέας».

Όπως είχε δηλώσει και ο Γεώργιος Παπανδρέου, στην κηδεία του Παπάγου, «ο νεκρός στρατηγός δια πρώτη φοράν ήκουσε πυροβολισμούς».

Θα συνεχίσω και θα επανέλθω για το ζήτημα δεν είναι απλά "ιστορικό" είναι η ουσία της Πλουτοκρατίας και του προδοτικού ρόλου της.

ΖΗΤΩ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ

Οι Κατσαπλιάδες βεβήλωσαν και πάλι τον Ιερό βράχο

Πανό για τους λαθρομετανάστες σήκωσαν
οι κουκουέδες στην Ακρόπολη

Δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε Οσιο. Τα Κόκκινα καθάρματα. Η Ακρόπολη γλίτωσε την ανατίναξη από το ΚΚΕ λίμιτεδ   κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών και τώρα έχει γίνει ο μόνιμος στόχος για κάθε ασχήμια αυτού του αντεθνικού μορφώματος εξυπηρέτησης της πλουτοκρατίας.
Για άλλη μία φορά οι κουκουέδες, στην αγωνία τους να υπηρετήσουν το εγχώριο κεφάλαιο, που «διψά» για φτηνό εργατικό δυναμικό, ανέβηκαν στην Ακρόπολη για να διατυπώσουν «αιτήματα» εναντίον των Ελλήνων και υπέρ των λαθρομεταναστών.
Τάγμα εφόδου της ΚΚΕ λίμιτεδ εισέβαλε στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και ανήρτησε πανιά επί των οποίων αναγραφόντουσαν συνθήματα υπέρ του αποικισμού της χώρας μας από λαθρομετανάστες.
Φυσικά, ο κρατικός μηχανισμός δεν προσπάθησε να σταματήσει την ασχήμια των κουκουέδων επάνω σε ένα Ιερό Σύμβολο της Φυλής μας. Λογικό, βεβαίως, αυτό αφού η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ της πλουτοκρατίας, ενώ το ΚΚE λίμιτεδ αναλαμβάνει την επικοινωνιακή πολιτική του καθεστώτος και ενίοτε την φύλαξη της Βουλής.
Στους Έλληνες απαγορεύεται να φωτογραφηθούν στην Ακρόπολη με την Ελληνική Σημαία, όμως οι κουκουέδες, έχοντας την ανοχή που αρμόζει στο παρακράτος, μπορούν να σηκώνουν πανό!

Πηγή http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prosbolh-ths-chwras-pano-sthn-akropolh-shkwsan-oi-koukouedes-gia-tous-lathr

30/10/15

Το ΟΧΙ του Κατσιμήτρου

30 Οκτωβρίου 1940. Τρίτη ημέρα του Πολέμου. Ο θρασύδειλος και άκαπνος Παπάγος, δεν έδωσε διαταγή υποχώρησης, αλλά «συμβούλευσε» , τον διοικητή της VIII Μεραρχίας, να διατάξει εκείνος την υποχώρηση, διότι στις μάχες της 28ης και 29ης Οκτωβρίου, στον τομέα της Πίνδου, το απόσπασμα Δαβάκη δεν μπόρεσε ν’ αναχαιτίσει την επίθεση της Μεραρχίας «Τζούλια», και είχε δημιουργηθεί ρήγμα, στην κοιλάδα του Αώου, στο πλευρό του θεάτρου επιχειρήσεων Ηπείρου, και τα ιταλικά τμήματα έφθαναν ως τη Σαμαρίνα, το Δίστρατο και τη Βωβούσα. Ο Παπάγος έλεγε στη διαταγή του.

«Να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι η αποστολή της Μεραρχίας είναι η κάλυψη του θεάτρου της Δυτ. Μακεδονίας από την γενική κατεύθυνση Ιωάννινα-Ζυγός και η απόφραξη των δρομολογίων από την Ήπειρο προς Αιτωλοακαρνανία (…)…Ο κίνδυνος εχθρικής απειλής από της περιοχής Πρεβέζης υφίσταται και δέον να εξασφαλίσετε… τα νώτα σας….. Οι Προσπάθειές σας για την διεκδίκηση εθνικού εδάφους στην Ήπειρο, δεν πρέπει να σας οδηγήσουν στην φθορά των μέσων, έτσι ώστε να κάνουν προβληματική την εκπλήρωση της πιο πάνω αποστολής».

Η διαταγή Παπάγου ήταν στο πνεύμα του «Επιτελικού (Παπαγικού) σχεδίου» που, «δεν ανέμενε παρά της VIII Μεραρχίας νίκας…αλλά ανέμενε εκ ταύτης να σώση την τιμήν των ελληνικών όπλων, και τόνιζε: «Η απώλεια του εθνικού εδάφους δεν θα είχε τόση σημασία, όση θα είχε η αποκοπή δυνάμεων Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας από των προς Θεσσσαλία και Αιτωλοακαρνανία συγκοινωνιών».

Απέναντι στην ηττοπάθεια των αργυρώνητων των Αθηνών και του θρασύδειλου και άκαπνου και πραξικοπηματία Παπάγου, ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Γ. Κατσιμήτρος είπε το δικό του ΟΧΙ και έριξε το σύνθημα , «Θα τους ρίξουμε στη Θάλασσα», με την υπ' αριθμόν πρωτ. 30904 γενικής διαταγής της VIII Μεραρχίας της 30 Οκτωβρίου 1940, στην οποία ανέφερε:

«Μαχόμεθα εναντίον εχθρού υπούλου και ανάνδρου όστις άνευ ουδεμιάς αφορμής μας επετέθη αιφνιδιαστικώς ίνα μας υποδουλώσει. Μαχόμεθα δια τας εστίας μας και τας οικογενείας μας και δια την ελευθερίαν μας. Αξιωματικοί και Οπλίται, κρατήσατε σταθερώς και αποφασιστικώς τας θέσεις και έχετε πάντοτε το βλέμμα προς τα εμπρός, διότι εντός ολίγου θα αναλάβωμεν αντεπίθεσιν ίνα εκδιώξωμεν τον εχθρόν εκ του πατρίου εδάφους το οποίον εμόλυνεν δια της παρουσίας του... Εγγύς είναι η ημέρα καθ' ήν ο άνανδρος και δειλός εχθρός θα ριφθεί εις την θάλασσαν. Κρατήστε ισχυρώς τας θέσεις και τούτο θα πραγματοποιηθεί συντόμως. Η παρούσα να κοινοποιηθεί εις άπαντας τους υφ' υμάς Αξιωματικούς και οπλίτας»

Ο Κατσιμήτρος που δεν μίλαγε του Παπάγου την παραμονή του πολέμου στις 27 Οκτωβρίου , σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το αν/χη Κορώζη στο Κεντρο διαβιβάσεων του ΓΕΣ είχε πει : «Αναφέρατε παρακαλώ εις τον κ. Αρχηγόν του Γ.Ε.Σ. ότι η προσωπική μου γνώμη είναι ότι κατά την διάρκειαν της νυκτός 27 με 28 Οκτωβρίου, θα έχωμεν ιταλικήν επίθεσιν. Η Μεραρχία θα επιτελέση το καθήκον της προς την πατρίδα συμφώνως προς διαταγάς . Δύνομαι να βεβαιώσω υπευθύνως τον κ. Αρχηγόν του Γ.Ε.Σ. και τονίζω τούτο ιδιαιτέρως ότι δεν θα περάσουν Ιταλοί από το Καλπάκι».
Και δεν πέρασαν.

Πρέπει να τονιστεί ότι τελικά τον Απρίλιο του 41 δεν αποκόπηκαν οι δρόμοι προς το Νότο, αλλά περικυκλώθηκε η Στρατιά της Ηπείρου. Εντελώς ανάποδα από τα σχέδια του Παπάγου.

Στο μέτωπο, στις 30 Οκτωβρίου, έγιναν οι πρώτες αερομαχίες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου .Δύο Henschel του 3/2 Ανεξάρτητου Σμήνους Στρατιωτικής Συνεργασίας, ενώ εκτελούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το μέτωπο, δέχθηκαν επίθεση από πέντε Fiat CR.42. Τα ιταλικά πυρά διέτρησαν τον κινητήρα του ενός Henschel και πλήγωσαν θανάσιμα τον παρατηρητή Ανθυποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος νεκρός της πολεμικής αεροπορίας το 1940 .Ο χειριστής Αρχισμηνίας Τσάντας, ελαφρά τραυματισμένος, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ΒΑ της Καστοριάς. Στη συνέχεια οι Ιταλοί καταδίωξαν το δεύτερο Henschel Ηs 126, το οποίο, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει στη βάση του. Ο χειριστής Ανθυποσμηναγός Λάζαρος Παπαμιχαήλ και ο πυροβολητής Σμηνίας Γεμενετζής Κων/νος έπεσαν μαχόμενοι.

Το βράδυ της 30 ης Οκτωβρίου, ο Ι. Μεταξάς κάλεσε στο Γενικό Στρατηγείο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» τους εκδότες και τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων και ζήτησε τη στήριξη τους. Για την ομιλία του εκεί δεν έγραψε ποτέ κανείς .Το κείμενο που εμφάνισε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, το 1960, είναι 100% πλαστό και χαλκευμένο, και φτιάχτηκε για να υποστηρίξει την αποδοχή του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος από τον Γεώργιο και τον Παπάγο.

Το πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων της 30 Οκτωβρίου θα το διαβάσετε εδώ....  http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/30.html

29/10/15

Υπομονή, η Ύφεση συνεχίζεται αλλά η Ελπίδα έρχεται

Με βάση τις προβλέψεις του ΚΕΠΕ ο μέσος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ελληνικού ΑΕΠ για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, υπολογίζεται στο -1,6% .
Το «καλό» τρίτο τρίμηνο με τον τουρισμό θα κλείσεις στο -1,5% και το τέταρτο τρίμηνο που διανύουμε πάει για -1,7% ως προς τις αντίστοιχες περιόδους του 2014.
Ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής για το 2015 σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είναι και πάλι αρνητικός -0,3%, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις από τους κεφαλαιακούς περιορισμούς.
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του. επισημαίνει, ότι η οικονομία μπορεί υπό όρους , να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017.
Κατά το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016, ως το τέλος του έτους η ύφεση θα είναι -2,3% και για το 2016 -1,3%.
Αυτό μεταφράζεται σε συρρίκνωση του εγχώριου εισοδήματος στα 173 δισ. ευρώ, το 2015 και στα 170,75 το 2016από 179 δισ. ευρώ το 2014. Τ
ο ΙΟΒΕ προβλέπει ύφεση 1,5%-2,0% για το 2015.

Η ύφεση σημαίνει και λιγότερα φορολογικά έσοδα και επομένως ταμειακά ελλείμματα και επομένως «πίεση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα».

Υπομονή. Η Ελπίδα έρχεται. Στο δρόμο είναι.

Η παγκοσμία Τράπεζα κατέταξε την «αριστερή» Ελλάδα στην 60 θέση από την 58η που μας είχε ο φον Αντωνάκης, στην λίστα 189 χωρών για το «Doing Business».Το Κόσσοβο είναι πολύ κοντά μας στην 66η θέση.
 Η Αλβανία του σοσιαλιστή μεταρρυθμιστή Ράμα έπεσε από την 62η στην 97η. Αλλά ο Εντι έψαχνε επενδύσεις στο Χονγκ-Κόνγκ και ο μεγας Γκρουέφσκι που είναι πρωταθλητής στο «Doing Business»,αφού είναι στη 12 θέση, πήγε στα Εμιράτα ψάχνοντας επενδυτές.
Η Γερμανία πουλάει αίρμπας στην Κίνα και ο Βούτσιτς ψάχνει λεφτά στη Ρωσία. Ο Alexis ψάχνει επενδυτές μεταξύ Eξαχρείων και Μυτιλήνης.

Η αρκούδα αντεπιτίθεται

Τα νατοικά ΜΜΕ κακάριζαν και «ανησυχούσαν» για επανάληψη του «Ουκρανικού σεναρίου» στο Μαυροβούνιο αλλά στη Μολδαβία έπεσε η κυβέρνηση των ευρω- λωποδυτών. Στο κοινοβούλιο της Μολδαβίας, 65 βουλευτές εκ των 101 υπερψήφισαν την πρόταση μομφής κατά της φιλο-νατοικής και ευρω-προσανατολισμένης κυβέρνησης του Βαλιέριου Στρέλετ. Οι ευρω-λωποδύτες έπεσαν μετά τη σύλληψη του τέως ευρω-ηγέτη τους Βλαντ Φίλατ, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε μεγάλη τραπεζική απάτη, από την οποία έβγαλε 260 εκατομμύρια δολάρια. (Κλαίνε και στη Ρουμανία οι φιλο-Νατοικοί, και γελάνε οι αποκλεισμένοι στην Τιρασπόλ).

Κοσσυφοπέδιο:Τελικά, στρίβειν δια του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέτε Γιαχάγκα αποφάσισε χθες μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, καθώς και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο αξιολογήσει τη συνταγματικότητα της συμφωνίας για το σχηματισμό των σερβικών δήμων.
Μέχρι να αποφανθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, η συμφωνία των Βρυξελλών θα τεθεί σε αναστολή. Ο κ. Ατιφέτε, δήλωσε ότι έχει την υποστήριξη όλων των παραγόντων στην απόφαση της να ζητήσει γνωμοδότηση από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Βεβαίως το μέγα ζήτημα για τους Κοσσοβάρους δεν είναι η κοινότητα των σερβικών δήμων αλλά το ότι πλέον τους γυρίζουν πίσω από τη Γερμανία και δεν τους δίνουν άσυλο.
  Η πρωτοβουλία της κας Ατιφέτε Γιαχάγκα εκδηλώθηκε παράλληλα με τη χθεσινή επίσκεψη στην πρίστινα του Πρόεδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, που δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλήρης χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια», ενώ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την κ. Γιαχάγκα είπε ότι, «μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, οι Κοσσοβάροι πρέπει να περιμένουν την κατάργηση των θεωρήσεων.
«Θα ήθελα να συγχαρώ το Κοσσυφοπέδιο για τη ΣΣΣ και το επόμενο βήμα είναι η διαδικασία απελευθέρωσης των θεωρήσεων. Τα κράτη μέλη της ΕΕ εργάζονται για αυτό», δήλωσε. Ο κ. Φίσερ μίλησε επίσης και για «τα προβλήματα στο κοινοβούλιο μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης», και ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να προσέλθουν σε διάλογο. Ο κ. Φίσερ μίλησε ακόμα και για επενδύσεις. «Η Αυστρία είναι έτοιμη να κάνει επενδύσεις στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά το έγκλημα και η διαφθοράς πρέπει να καταπολεμηθούν και να οικοδομηθεί το κράτος δικαίου», είπε ο κ. Φίσερ.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, εξέδωσε ανακοίνωση  για την υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της ΕΕ με το Κοσσυφοπέδιο και τόνισε ότι ,
«η υπογραφή δεν θα επηρεάσει τη θέση της Ρουμανίας για το Κοσσυφοπέδιο και δεν σημαίνει την αναγνώριση του ως κράτος», ενώ ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε  ότι η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της ΕΕ με το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να είναι καλή και προς όφελος της σερβικής οικονομίας αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Το Κραχ της Νέας Υόρκης , η βία και η νοθεία

Πέρασαν 86 χρόνια από τη «Μαύρη Τρίτη» του 1929.Σαν σήμερα αποκεφαλίστηκε . ο τελευταίος των Χοενστάουφεν, και έγιναν οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961. Στην προεκλογική περίοδο εφαρμόστηκε το «σχέδιο Περικλής» που είχε εκπονηθεί από την Κ.Υ.Π. και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Όλα τα γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου θα τα διαβάσετε στο.....
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/29.html

28/10/15

Η ώρα για τις μεγάλες ζαριές

Η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε επιχειρήσει στο έδαφος της Συρία είναι «απαράδεκτη» και θα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είπε σήμερα η πρόεδρος της Ρωσικής Ανω βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο. Η Ματβιένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αυτό είναι απαράδεκτο, χωρίς σχετικό αίτημα από τις αρχές της Συρίας θα είναι μια άλλη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

(και τα φιδάκια τραβάνε στην προσφυγιά)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε γραπτό μήνυμα του προς τη διάσκψη ασφάλειας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών που γίνεται στη Μόσχα, τόνισε ότι, «τρομοκρατικές οργανώσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ως εφαλτήριο για να εξαπολύσουν επιχειρήσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της άλλων χωρών», ενώ ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ,(FSB), Αλέξανδρος Μπορτνίκοφ στην ομιλία του στα διάσκεψη αποκάλυψε πως, «το 40% των τρομοκρατών που μάχονται στη Συρία είναι μισθοφόροι από περισσότερες από 100 χώρες», και ότι υπάρχουν 10 μονάδες τρομοκρατών , των οποίων τα μέλη προέρχονταν από τη Ρωσία , την Ουκρανία και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Στο διπλωματικό επίπεδιο: Στην αυριανή συνάντηση της Βιέννης θα μετάσχουν και το Ιράν και η Αίγυπτος και το Ιράκ, καθως και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Η Γαλλία που είναι ενοχλημένη γιατί η Μόσχα την προσπέρασε, (σταματημένη), θα στείλει ένα υφυπουργό.

Στο πεδίο της μάχης: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τις προηγούμενες 24 ωρες 70 εξόδους και προσέβαλε 120 στόχους στη Iντλίμπι , τη Χομς, το Χαλέπι, την περιφέρεια της Δαμασκού , και τη Λαοδικεία, (Λατάκια).
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός απέκρουσε την επίθεση του ισλαμικού κράτους στην πόλη αλ Σφέιρα, στην επαρχία του Χαλεπίου, καθως και τη νέα επίθεση στη σχολή Ικάρων στο Χαλέπι. Στην αλ Σφέιρα οι μισθοφόροι Βαχαμπιστές πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, χάνοντάς πάνω από 50 μαχητές. Καταστράφηκαν και οι θέσεις των τρομοκρατών στην εθνική οδό «Khanaser-Atherya». Κατελήφθησαν και δυο χωριά στο βόρειο Χαλέπι.
Η προέλαση των ειδικών δυνάμεων της Συρίας προς την αεροπορική βαση Kuweires έχει σταματήσει 4 χλμ από το αεροδρόμιο καθώς γίνονται μάχες με το ισλαμικό κράτος για τη εκδίωξη τους από το τμήμα της πόλης Σεΐχ Αχμάντ που εξακολουθούν να κατέχουν. Σήμερα ο Συριακός στρατός απέκρουσε και την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Jabboul, η οποία βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου Kuweires .
Οι Σύριοι περιμένουν να τους δώσει το πράσινο φως η ρωσική αεροπορία για να επαναλάβουν την προέλαση τους με αεροπορική κάλυψη.
  Μάχες έγιναν σήμερα και στην Ιτλίμπ και στην Νταράα.
Σημασία για τον ψυχολογικό πόλεμο, έχει το γεγονός, ότι σήμερα παρουσιάστηκαν 167 «καταζητούμενοι» από διάφορες περιοχές για να «τακτοποιήσουν» την υπόθεση τους.

Τα πρώιμα αντιστασιακά «κατορθώματα» των Κομμουνιστών

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, η σφαγή της Δράμας και τα Ολοκαυτώματα Ανω και Κάτω Κερδύλιου, Αμπελόφυτου, Κυδωνιάς ,Κλειστού, και Μεσόβουνου τον Οκτώβριο του 1941

του Σπύρου Χατζάρα


Η Σοβιετική Ένωση δέχτηκε επίθεση από τη Γερμανία στις 22 του Ιούνη 1941, και 8 ημέρες μετά 6η Ολομέλεια της ΝΚΕ του ΚΚΕ, (1-3 /7/ 1941), προσδιόρισε με σαφήνεια ότι το άμεσο και επιτακτικό καθήκον για το Κόμμα, το λαό και τις οργανώσεις του, ήταν η καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης.

Αμέσως το Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ έδωσε γραμμή για συγκρότηση ανταρτικών ομάδων. Στις 10 του Ιουλίου συγκροτήθηκε η πρώτη ομάδα ανταρτών στην ηπειρωτική Ελλάδα, με την κωδική ονομασία «Αθανάσιος Διάκος» που δραστηριοποιήθηκε για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων ,του νομού Κιλκίς, με στήριξη από τους κομμουνιστές στα χωριά Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό . Στελέχη της ομάδας ήταν ο Βασίλης Πετρίδης, από το Κλειστό, που ορίστηκε στρατιωτικός υπεύθυνος, ο Παύλος Κοτσαλίδης, από την Κυδωνιά, που ήταν ο πολιτικός κομισάριος και ο Μελίτης Αθανασιάδης, από το Κλειστό, υπεύθυνος εφοδιασμού .

Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε από τις 15 Μαΐου, η μετωπική οργάνωση «Ελευθερία», με γραμματέα τον Π. Μπάρμπα, τις οποίας την ίδρυση αποφάσισαν οι Απόστολος Τζανής (μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης), Γιάννης Πασαλίδης (μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος), Σίμος Κερασίδης (μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης), Θανάσης Φείδας (μέλος του Αγροτικού Κόμματος), Γιάννης Ευθυμιάδης (μέλος της Δημοκρατικής Ενωσης), και Δημήτρης Ψαρρός ,(απότακτος συνταγματάρχης, που είχε εμπορικές αντιπροσωπείες).
Η «Ελευθερία» ίδρυσε τον Ιούλιο ανταρτικές «δεκαρχίες» στην ύπαιθρο.
Μια τέτοια δρούσε στο χωρίο Μεσόβουνο της Κοζάνης που την καθοδηγούσαν ενας δημοδιδάσκαλος ονόματι Χατζητάσσος και κάποιος «αχτιδικός», Βασίλης Τσουκαλίδης, καθοδηγητής της Εορδαίας, και είχε αναλάβει τη νυχτερινή περιφρούρηση του χωριού, ενώ έκανε και μια αποτυχημένη απόπειρα σαμποτάζ κατά της σιδηροδρομικής γραμμής στο Μουχαρέμ Χαν.

Στην Ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική πλευρά του Στρυμόνα που βρισκόταν υπό βουλγαρική κατοχή, είχε δημιουργηθεί η «Φιλική Εταιρεία» .
Στην περιοχή της Νιγρίτας δρούσε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, που την καθοδηγούσε ένας κομμουνιστής δάσκαλάκος, ο Θανάσης Γκένιος (Λασάνη) με υπαρχηγό τον Περικλή Σταματόπουλο. 
 
 Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι αντάρτες του Οδυσσέα Ανδρούτσου αφόπλισαν τους σταθμούς χωροφυλακής στα χωριά Ευκαρπία και Μαυροθάλασσα και στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 αφόπλισαν το σταθμό της χωροφυλακής στη Δάφνη, της Νιγρίτας και σκότωσαν κάποιους μεμονωμένους γερμανούς. Η δράση της ομάδας περιγράφεται σε επίσημη ανακοίνωση της γερμανική διοίκηση της Θεσσαλονίκης. (που εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1941). «Εις τα βουνά του Στρυμόνος δρα από εβδομάδων μία κομμουνιστική συμμορία απαρτιζόμενη από κατοίκους των πέριξ χωρίων και επιδιδόμενη εις την ληστείαν των πλουσίων χωρικών της περιοχής όπως προσποριστεί χρηματικά μέσα, τη σύλληψιν Ελλήνων αστυνομικών προς αφαίρεση των όπλων των και δι' αυτών τον φόνον Γερμανών στρατιωτών... Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου εδολοφονήθησαν εις θέσιν Λαχανά 2 Γερμανοί στρατιώται και προ ημερών εγένετο απόπειρα εναντίον του γερμανικού στρατού, με αποτέλεσμα το φόνο δύο Γερμανών ναυτών και τον βαρύ τραυματισμόν ενός άλλου εις Καλόκαστρον».

Παράλληλα, με εντολή του Γραφείου Ανατολικής Μακεδονίας που είχε έδρα στις Σέρρες, στα μέσα Ιούλη ανέβηκαν στα Όρη Λεκάνης 70 αντάρτες με αρχηγό τον Μιχάλη Γεωργιάδη (Σπάρτακο) από το Νικηφόρο και υπαρχηγό τον Πέτρο Παστουρματζή (Κίτσο) από τη Δράμα. Επικεφαλής της προετοιμασίας για την εξέγερση ήταν το μέλος του Μακεδονικού Γραφείου Παντελή Χαμαλίδη που απειλούσε με εκτέλεση όποιον διαφωνούσε. 
 Συσκέψεις για την επανάσταση έγιναν στο Δοξάτο, τη Χωριστή, τη Προσοτσάνη, και τον Άγιο Αθανάσιο. Η τελική απόφαση ελήφθη στις 15 Σεπτέμβριου στην Ηλιοκώμη. Τη νύχτα της 28ης προς τη 29η του Σεπτέμβρη οι κομμουνιστές εκτέλεσαν τους διορισμένους Βούλγαρους κοινοτάρχες, χτύπησαν τα αστυνομικά τμήματα και πυρπόλησαν το εργοστάσιο ηλεκτροφωτισμού της Δράμας.
Οι Βούλγαροι, κινητοποίησαν αστραπιαία ισχυρές δυνάμεις και πάνω από 3.000 Δραμινοί σκοτώθηκαν για να υπερασπιστούν τη Σοβιετική Ένωση.
Μεταξύ αυτών και οι «συνδιοργανωτές» της εξέγερσης Mιχάλης Γεωργιάδης (γέρο-Σπάρτακος), Xρήστος Kαλαϊτζίδης ή Kαγιάς, Hλίας Kαραγιαννίδης, Aργύρης Kρόκος, Θόδωρος Mαυρομάτης (Δράκος), Xαράλαμπος Nικολαΐδης, οι Πέτρος και Γιάννης Παστουρματζής, Bαγγέλης Παπαχρήστου.
Οι βούλγαροι, κυνηγώντας τους «επαναστάτες» εκτέλεσαν 97 άνδρες την 1η Οκτωβρίου στο χωριό Κορμίστα. Πάνω στο Παγγαίο ήγαν αναπτυχθεί δυο βουλγαρικά τάγματα. Οι καθοδηγητές της εξέγερσης , που δεν έπαθαν τίποτα, αποφάσισαν για ασφάλεια να φύγουν από τη Μυρίνη Σερρών, για τη γερμανοκρατούμενη Ελλάδα. Περπατώντας στο Παγγαίο, έπεσαν έξω από την Παλαιοκώμη, πάνω στους «αδελφούς βουλγάρους» στις 6 Οκτωβρίου, οι οποίοι εκτέλεσαν τους Παρασκευά Μπάρμπα, (γραμματέα του Γραφείου Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ψευδώνυμο Δράκος, ναυτικός από το Βόλο), τον σλαβομακεδόνα δασκαλάκο Αποστόλη Τζανή από το χωριό Κλινές του Νομού Φλώρινας, (μέλος του Γραφείου Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης) , τον Μωυσή Πασχαλίδης, της ΟΚΝΕ , τους αδελφούς Μαζαράκης από το χωριό Ηλιοκώμη, και άλλους τρείς που τους συνόδευαν.

Στις 10 Οκτωβρίου 1941 ο κομμουνιστής Δημήτριος Κίκηρας, ένας κάτοικος των Κάτω Κερδυλίων του νομού Σερρών, (κοντά στις ακτές του Στρυμονικού Κόλπου) , προσπάθησε να ληστέψει λίγο έξω από τα Άνω Κερδύλια τον καλόγερο Γρηγόριο Καρακαλινό, από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα για τους αντάρτες, αλλά τελικά σκότωσε το βοηθό του καλόγερου, και ο ίδιος τραυματίστηκε και διέφυγε. Την επομένη και αφού ο καλόγερος κατήγγειλε το γεγονός, ο Κίκηρας συνελήφθη στο σπίτι ενός γιατρού στην Ευκαρπία. Κατά την ανάκριση έδωσε τα ονόματα των ανταρτών που καταγόταν από τα Ανω και Κάτω Κερδύλια καθώς και τα ονόματα όσων τους τροφοδοτούσαν.
Στις 12 Οκτωβρίου 1941, το 382ο Σύνταγμα Πεζικού της Βέρμαχτ ερεύνησε το Ανω και Κάτω Κερδύλιο, συγκέντρωσε και ανέκρινε τους κατοίκους και αναζήτησε όσους είχε κατονομάσει ο Κίκηρας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εκτέλεσαν ένα άτομο στο Κάτω Κερδύλιο, και πυρπόλησαν τα σπίτια των καταζητούμενων. Στις 16 Οκτωβρίου 1941 η Βέρμαχτ έκανε επιδρομή στα χωριά Ζερβοχώρι, Δάφνη και Σιτοχώρι και κατέστρεψε 20 σπίτια και 2 αχυρώνες, και εκτέλεσε 4 για κατοχή όπλων.
Στις 17 Οκτωβρίου 1941, δύο λόχοι Σκαπανέων της Βέρμαχτ περικύκλωσαν τα Άνω και τα Κάτω Κερδύλια και εκτέλεσαν 230 άρρενες κατοίκους 16-60 ετών και έκαψαν τα σπίτια εκτός από τις εκκλησίες.

Παράλληλα στο Κιλκίς, ο «Αθανάσιος Διάκος» ανατίναξε στις 14 Σεπτεμβρίου 1941 τη σιδηροδρομική γέφυρα Μουριών Κιλκίς, της γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρουπόλεως, και στις 22 Σεπτέμβρη έστησε ενέδρα στο 62ο χλμ του δρόμου Θεσσαλονίκης – Σερρών σε γερμανικό φορτηγό, και σκότωσε δύο Γερμανούς. Στις 25 Οκτωβρίου του 1941 ημέρα Σάββατο, οι Γερμανοί εισέβαλαν ταυτόχρονα στο Αμπελόφυτο, την Κυδωνιά και το Κλειστό , έκαψαν τα σπίτια και εκτέλεσαν 96. Μεταξύ αυτών ήταν και οι κομμουνιστές Βασίλης Πετρίδης, και Παύλος Κοτσαλίδης.

Στο χωριό Μεσόβουνο του νομού Κοζάνης, η «δεκαρχία» του ΚΚΕ για να υπερασπιστεί την Σοβ.Ενωση εκτέλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας, έπιασε όμηρους 11 χωροφύλακες και προκάλεσε την καταστροφή των χωριού και την εκτέλεση 165 ανδρών. Οι Γερμανικές αρχές κατοχής αποφάσισαν την απομάκρυνση του «Μεταξικού» Κοινοτάρχη και του Κοινοτικού Συμβουλίου του Μεσόβουνου που σύμφωνα με την προπολεμική απογραφή πληθυσμού είχε 1.171 άτομα,από τριμελή επιτροπή, από τους Παύλο Κωνσταντινίδη ως προέδρου, και τους Λεων. Αϊβατζίδη και Ευσταθίο Παπαδοπούλο, ως μελών της επιτροπής. Στο Μεσόβουνο υπήρχε αποθήκη του στρατού που μετά την συνθηκολόγηση λεηλατήθηκε και τα όπλα και τα πυρομαχικά βρίσκονταν χέρια του ΚΚΕ.
Στα τέλη του Σεπτεμβρίου έφτασαν στο χωριό οι 5 κομμουνιστές που είχαν εκτοπιστεί στην Ανάφη και συγκρότησαν την Κομματική οργάνωση του χωριού. Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 1941, απόσπασμα της χωροφυλακής συνοδευόμενο από 2 γερμανούς υπαξιωματικούς έφθασε στο χωριό αναζητώντας 11 «σεσημασμένους κομμουνιστές» και έκανε έρευνα για κρυμμένα όπλα.
Οι καταζητούμενοι όμως είχαν ειδοποιηθεί και είχαν φύγει . Το ίδιο βράδυ, ο διορισμένος κοινοτάρχης Κωνσταντινίδης δολοφονήθηκε μετά από απόφαση της κομματικής Οργάνωσης στη πλατεία του χωριού, «διά περιστρόφου», από τον «παλαίμαχο κομμουνιστή», Κώστα Ιγνατιάδη.
 Ο καθοδηγητής Εορδαίας, Βασίλης Τσουκαλίδης, που επέζησε και του εμφυλίου, ισχυρίζεται στις αναμνήσεις του ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί μονάχα την απαγωγή του, αλλά οι ντόπιοι κομμουνιστές έδρασαν, «όπως αυτοί ήθελαν». Στις 11 Οκτωβρίου, απόσπασμα χωροφυλακής μ' επικεφαλής τον ενωμοτάρχη Ζαφειράκη πήγε στο χωριό για να διενεργήσει ανακρίσεις, για το φόνο, και οι κομμουνιστές τους συνέλαβαν, και βγήκαν στο βουνό υπό την καθδήγηση του καπετάν δασκαλάκου. Στις 12 Οκτωβρίου, ο κοινοτάρχης του γειτονικού χωριού Κομνηνά, πέτυχε την απόλυση όλων των ομήρων, πλην του ενωμοτάρχη. Σχετική εντολή στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, υποστηρίζει ότι είχε δώσει και ο «αχτιδικός» Τσουκαλίδης.
Στις 14 Οκτωβρίου, γερμανικό απόσπασμα 100 περίπου οπλιτών, πήγε στο Μεσόβουνο, και βρήκαν σε μια καλύβα εκτός του χωριού, 6 κιβώτια πλήρη πυρομαχικών τυφεκίων Μάνλιχερ, και εκτέλεσαν τον 19χρονο κομμουνιστή Θεόδωρο Ακριτίδη που οπλοφορούσε. Οι «αντάρτες κομμουνιστές» άφησαν ελεύθερο τον ενωμοτάρχη και έφυγαν προς τη Ναόυσα.
Στις 23 Οκτωβρίου, οι Γερμανοί επέστρεψαν. Έκαψαν το χωριό και εκτέλεσαν 165. Μεταξύ των εκτελεσθέντων, δεν ήσαν ο βουλγαροκομμουνιστής δημοδιδάσκαλος Χατζητάσσος, και ο δολοφόνος του Κοινοτάρχη Μεσόβουνου Ιγνατιάδης που προκάλεσαν τη σφαγή.

Μετά τα ολοκαυτώματα της Δράμας, του Ανω και Κάτω Κερδύλιου, στο Αμπελόφυτο, την Κυδωνιά ,το Κλειστό, και το Μεσόβουνο, η επαναστατική αιμοραγία σταμάτησε, γιατί η ΝΚΕ , στην 7η Ολομέλεια,  έστειλε στη Θεσσαλονίκη τη Χρύσα Χατζηβασιλείου με εντολή να ελέγξει την κατάσταση, «να σταματήσουν οι παρακινδυνευμένες ενέργειες», και να αναστείλει πλήρως την ένοπλη δράση στη περιοχή της Μακεδονίας.

Για αυτές τις προβοκατόρικες και τυχοδιωκτικές ενέργειες, που προκάλεσαν τα διαδοχικά ολοκαυτώματα , 3593 θανάτους και την καταστροφή 7 χωριών, δεν θα ακούσετε καμιά αυτοκριτικήουτε από τους κομμουνιστες ούτε από τους αριστερούς πατριώτες».

 Θα διαβάσετε για τις «αγνές προθέσεις των Ελλήνων, κομμουνιστών», «που πήραν τα όπλα κατά των κατοχικών αρχών», θα διαβάσετε ,για τις «ελληνικές δωσιλογικές αρχές», που φταίνε πάντα, και θα μάθετε ότι «οι χιτλερικοί, μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, την πλουτοκρατία και τις ηγεσίες των κομμάτων της, βρήκαν απέναντί τους την ένοπλη αντίσταση του ελληνικού λαού», και ότι , «οι πρώτες εκδηλώσεις της ένοπλης πάλης» σημειώθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Θα μάθετε και για το ΕΑΜ και για την πολιτική των συμμάχων.
Ο τυχοδιωκτισμός και η εγκληματική ανευθυνότητα γίνονται λαϊκές εξεγέρσεις.

ΥΓ. Και αυτά έγιναν πριν φθάσουν οι αγγλικές λίρες και πριν βγει ο Αρης για να αγοράσει πατάτες στη Λαμία με τις λίρες της SOE.

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

«Eίς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης»                                                                                                         
Για να τους θυμόμαστε πάντα.
Νοέμβριος 1940.

"…..το Απόσπασμα Μπεγέτη, πού είχε διακριθεί σ΄ όλο το διάστημα των επιθετικών ενεργειών, παίρνει το Μπόργια. Στις έξη παρά τέταρτο το βράδι, ένα τάγμα κι΄ ένας λόχος μπαίνουν στην Κορυτσά. Η πολιτεία υποδέχεται τους ελευθερωτές της μέσα σε παραλήρημα, πνιγμένη στις σημαίες. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε τριανταοχτώ χρόνια πού η Ελληνική Κορυτσά ξανάρχεται στα ελληνικά χέρια.Η αναγγελία έγινε στη Διοίκηση πεζικού της ΙΧ Μεραρχίας μ΄ένα λακωνικό κείμενο : «Αναφέρω ώρα 17,45΄ σήμερον το υπ΄εμέ απόσπασμα εισελθόν Κορυτσάν, απηλευθέρωσε ταύτην». Συνταγματάρχης Μπεγέτης".

Άγγελος Τερζάκης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940- 1941 σελ. 102

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ
Για την αντιγραφή
Χρίστος Α. Αθανασόπουλος
Εφ. Υπίλαρχος

ΟΧΙ

1940.Το ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων. Οι Ιταλικές δυνάμεις ειχαν επιτεθέι πριν εκπνεύσει το ιταλικό τελεσίγραφο. Ο στρατιώτης Τσιαβαλιάρης Βασίλειος του Ιωάννη, του 51ου Συντάγματος Πεζικού, από την Πιαλεία Τρικάλων, που υπηρετούσε ως σκοπευτής πολυβόλου στο απόσπασμα Πίνδου, έπεσε την 5η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 21ο φυλάκιο στο ύψωμα Γκόλιο.

Για τα άλλα σπουδαία,τη Μαύρη Δευτέρα του 1929, και την Κυριακή της Ανάστασης του 1962 θα τα διαβάσετε εδώ... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/28.html

Για στο στόμα σου ρε μάγκα!

Ο Σύριος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ-Τζααφάρι, μιλώντας χθες στο Συμβουλίο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ασχολήθηκε με το «προσφυγικό» και την «ανθρωπιστική κατάσταση» στη Συρία, είπε ότι,
οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την «εκπαίδευση» και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού, τα οποία θα έφθαναν και θα περίσσευαν για τους πρόσφυγες που δημιούργησαν οι επιχορηγήσεις των ΗΠΑ , της Σαουδική Αραβίας και του Κατάρ, που δείχνουν μεγάλη «γενναιοδωρία» μόνο για την τρομοκρατία.

«Οι ΗΠΑ ξόδεψαν μισό δισεκατομμύριο δολάρια και αυτα είναι αρκετά για να καλύψουν το ανθρωπιστικά έλλειμμα», είπε ο Σύριος Πρέσβης.

ΥΓ.Εδώ, πληρώνουμε και εμείς τους Τζερεμέδες!

Συρία: Μιλούν και τα όπλα και οι διπλωμάτες

Στο πεδίο της Μάχης ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε το σάρωμα των σουνιτών τρομοκρατών και στην επαρχία Ιτλίμπ. Στις σημερινές σφοδρές μάχες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 τρομοκράτες. Παράλληλα, αποκρούστηκαν οι λυσσαλέες αντεπιθέσεις τους Ισλαμικού Κράτους στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Αλ –Σαφίρα, Al-Aziziyah και Tal Arn στο ανατολικό Χαλέπι , στη λεωφόρο Χασακά στο Χαλέπι, και στην Ντείρ ΕζΖορ, όπου υποχώρησαν αφήνοντας 60 νεκρούς. Στη Λαοδίκεια σχεδόν τους έχουν εξαλείψει.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Συρίας επιβεβαίωσε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο σε 55 χωριά στη νότια περιφέρεια του Χαλεπίου καθώς και σε μια σειρά στρατηγικής σημασίας λόφους στη Λαοδίκεια (Λατάκεια) .
Στη Δαμασκό συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Γκούτα καθώς και στην Νταράγια στη δυτική Γκούτα. Συγκρούσεις γίνονται και σε όλα τα μέτωπα στη Χομς, όπου ο στρατός ανακατέλαβε 5 χωριά, στη Χάμα, στην Νταράα, και την Κουνέιτρα. 

  Στο διπλωματικό πεδίο, η Μόσχα κάλεσε την Τεχεράνη, (δηλαδή τους σιίτες αντίπαλους του σουνίτικου θεοκρατικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας), στις αυριανές συνομιλίες της Βιέννης, για την κρίση στη Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη και των Αμερικανών. Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη απαντήσει.
Στην πρώτη συνάντηση της Βιέννης την προηγούμενη εβδομάδα μετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία. Για αύριο, έχουν προσκληθεί και, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Ιράν αν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση.

Το Ιράν, έχει στηρίξει τον Άσαντ σε όλη τη σύγκρουση, και Ιρανοί εθελοντές μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, "παραμένουν προσηλωμένες στην εξεύρεση μιας λύσης που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο απώτερος στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο για μια επιτυχημένη πολιτική μετάβαση στη Συρία, που οδηγεί σε μια κυβέρνηση χωρίς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ και που θα είναι αντιπροσωπευτική του λαού της Συρίας», δήλωσε ο αμερικανός εκπρόσωπος, ενώ η ρωσική πλευρά που είχε την πρωτοβουλία για την οποία ενημέρωσε τον Ασαντ πριν την εκδηλώσει, η συμφωνία πλαίσιο πρέπει να οδηγεί σε εκλογές διότι, «μόνο ο συριακός λαός μπορεί να επιλέξει την ηγεσία της χώρας του».
Από τη Δαμασκό, ο Ασαντ απάντησε στους Αμερικανούς, εκείνο που ειπε και στον Πούτιν. Ότι αποδέχεται, «οποιαδήποτε πολιτική λύση που θα αποφασιστεί από το συριακό λαό» και η οποία «διατηρεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους» και «σταματά την αιματοχυσία», αλλά, «καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να πετύχει ή να υλοποιηθεί μέχρι να αποβληθεί η τρομοκρατία και να επανέλθει η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ασαντ είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Πρώτα η απόσυρση των τρομοκρατών του τριγώνου του Σατανά, (Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία και Τουρκία) και η κατάθεση των όπλων….από τον
(…μετριοπαθή), Ελεύθερο Συριακό Στρατό, και μετά…Κάλπες.

27/10/15

Απάντηση στις αμερικανιές

«Η επιχείρηση ανατροπής των καθεστώτων στη Μέση Ανατολή οδήγησε στην ανασφάλεια στην εξάπλωση του χάους και παρέδωσε ολόκληρα τμήματα της περιοχής στον έλεγχο των τρομοκρατών. Τα πειράματα “Γεωπολιτικές μηχανικής” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν αποτύχει», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ !

Άσχημα τα νέα για τους Σεΐχηδες

Οι μυαλοπώληδες πήγαν να χρεοκοπήσουν τη Ρωσία και με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου έριξαν έξω το βασίλειο του Αλλάχ


Η Σαουδική Αραβία, θα ξεμείνει από ταμειακά αποθέματα σε πέντε χρόνια ή και νωρίτερά , αν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου παραμείνουν γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Η ζοφερή προοπτική περιλαμβάνει επίσης το Ομάν και το Μπαχρέιν.

Η Σαουδική Αραβία έχει συναλλαγματικά αποθέματα 654,500,000,000 δολάρια που είναι επενδεδυμένα σε αμερικανικά χρεόγραφα και ήδη εκποιεί στοιχεία του Κρατικού Ταμείου, για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Υεμένη.
«Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα και ως εκ τούτου, οι εξαγωγείς πετρελαίου θα πρέπει να προσαρμόσουν τις πολιτικές των δαπανών και των εσόδων τους για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας» ,αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ,  που επισημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία, για να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της, θα πρέπει να εισπράττει για ένα βαρέλι πετρέλαιο περίπου 104 δολάρια, αντί για τα 45 που εισπράττει σήμερα.

Το «μαύρο Σάββατο» 27 Οκτωβρίου 1962, και ο πυρηνικός πόλεμος που δεν έγινε

27 Οκτωβρίου 1962. Το «μαύρο Σάββατο». Οι σοβιετικοί έριξαν ένα αμερικανικό U-2 πάνω από την Κούβα. Ήταν ένα θερμό επεισόδιο του «ψυχρού πολέμου».
 Τα σοβιετικά Μίγκ κυνήγησαν ένα άλλο U-2 που ειχε παραβιάσει το σοβιετικό εναέριο χώρο στον Βερίγγειο Πορθμό, αλλά δεν το κατέρριψαν. Αργότερα εκείνο το βράδυ, το Ναυτικό των ΗΠΑ έριξε βόμβες βυθού κατά ενός σοβιετικού υποβρύχιου που είχε παραβιάσει τη ζώνη του αμερικανικού αποκλεισμού.
Ήταν η ημέρα που η ανθρωπότητα έφτασε πολύ κοντά στον πυρηνικό όλεθρο.
Το πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων της 27ης Οκτωβρίου, χωρίς αμερικανιές και γκουγκλίσματα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ……
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/27.html  

Ενας αλλά ....Ηλίας

Σ Ο Λετονός  Κομισάριος Ντομπρόβσκις, ενημέρωσε   χθες τη διακομματική επιτροπή της βουλής και υποχρεώθηκε να ακούσει τον «Ευρω»-Σκεπτικισμό της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας του είπε,  ότι:
- Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα κατά της διαφθοράς από τους εκπροσώπους της Siemens, της VW και της διεφθαρμένης γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας
- Μας χρωστούν το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις
- Η κλοπή της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων αποτελεί casus belli και θα σημάνει κοινωνικό πόλεμο και
- Η ανθελληνική απόφαση για επιδότηση ενοικίων δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

26/10/15

Έπιασαν Σαουδάραβα πρίγκιπα στη Βηρυτό με 40 βαλίτσες ναρκωτικά

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου συνέλαβαν, ( μετά από κάρφωμα), στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αμπντούλ Μουχσέν Μπιν Ουαλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ επειδή μετέφερε ναρκωτικά στο ιδιωτικό αεροπλάνο του. Συγκεκριμένα κατά τη φόρτωση του αεροπλάνου για επιστροφή στη Σαουδική Αραβία ερευνήθηκαν οι αποσκευές του πρίγκιπα και βρέθηκαν 40 βαλίτσες με διάφορα ναρκωτικά.
Ο πρίγκιπας της συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερεις που τον συνοδεύαν.

Ο Θατσεροαριστερός Alexis

Ο μακαρίτης μεγαλοεργολάβος σκαπανεύς της ΧΟΥΝΤΑΣ Παύλος ΤΣΙΠΡΑΣ!

O κύριος πίσω από τον Παττακό και τον Μακαρέζο είναι ο μπαμπάς του ALEXIS


Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης. …

Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2012 και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου.
Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα.
Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:
1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου.
Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.
2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!
Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.
Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή.

Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα. Η Αλήθεια έχει ως εξής:

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες!
Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..
Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού! Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και. Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..

Πηγή tothermometro.blogspot.gr

YΓ-Δ11. Στην «Σκαπανεύς ΑΤΕ» δούλευε και ο κυρ Αλέκος.

26 Οκτωβρίου

Χρόνια Πολλά στους Δημήτρηδες και τις Δήμητρες. Γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες και διασταυρωμένο χρονικό των γεγονότων της ημέρας σε όλο τον Κόσμο θα το βρείτε εδώ.... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/26.html

«Μίλο Κλέφτη» παραιτήσου

Το Σάββατο του το είπαν πολλοί. Πάρα πολλοί για το Μαυροβούνιο. Χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν «Μίλο, κλέφτης!», και «παραίτηση». Και εκείνος τους έστειλε τους «πραιτωριανούς» του και έγινε της «κακομοίρας». 29 αστυνομικοί και 40 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
 Η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα. Ανάμεσα τους και οι βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου, Αντρίγια Μάντιτς και Σλάβεν Ραντούνοβιτς , που τους απήγγειλε κατηγορία για «υποκίνηση σε στάση» διότι «παρότρυναν» τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Ποντγκόριτσα.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ράτκο Κριβοκάπιτς, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να συνεδριάσει επειγόντως για να συζητήσει την άρση της ασυλίας των βουλευτών που συνελήφθησαν, αλλά δεν του προσέφερε κάλυψη κανείς αντιπολιτευόμενος οπότε η συνεδρίασεη δεν έγινε και οι δύο αποφυλακίστηκαν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μαυροβουνίου, οι βουλευτές μπορεί να διωχθούν για αδικήματα που επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.
Το «Δημοκρατικό Μέτωπο» στην ανακοίνωσε που έβγαλε χθες «ορκίστηκε να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα για την ελευθερία», και τόνισε: «Χαιρετίζουμε όλους όσους ήταν μαζί μας απόψε.
Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε απάντηση στη βαρβαρότητα».
«Πηγές» του Δημοκρατικού μετώπου έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι εκτός από Τις διαδηλώσεις και το μποϋκοτάζ του κοινοβουλίου θα εφαρμοστούν και «νέες μορφές αντίστασης». Η διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ σε ανακοίνωση της ανέφερε: «Αναμένουμε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν όλα τα περιστατικά αποτελεσματικά, και σύμφωνα με το κράτος δικαίου».
Η αντιπροσωπεία της ΕΕ προέτρεψε επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα να συμμετάσχουν εκ νέου σε έναν εποικοδομητικό διάλογο εντός του Κοινοβουλίου, η οποία αποτελεί το βασικό φόρουμ για πολιτική συζήτηση.

25/10/15

Πολωνία: Κέρδισαν οι «ευρωσκεπτικιστές»

Το κόμμα , « Νόμος και Δικαιοσύνη» του πρώην Πρωθυπουργού της Πολωνίας Γιάροσλαβ Καζίνσκι σύμφωνα με τα ΕXIT POLLS κερδίzει τις κοινοβουλευτικές εκλογές με το 39,1% των ψήφων. Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού πήρε το 23,4% .

Τα γεγονότα της 25 ης Οκρωβρίου

Σαν σήμερα το 1912, ήταν Πέμπτη, και ο ελληνικός στρατός βρισκόταν προ των πυλών της Θεσσαλονίκης,(με το ορθόδοξο ημερολόγιο).
Επίσης με το παλιό το 1917, (στις 7 Νοεμβρίου με το νέο ) εκδηλώθηκε στην Αγία Πετρούπολη το πραξικόπημα των Μπολσεβίκων κατά του Κερένσκι, με την έφοδο στα «ανάκτορα».
Ακόμα, η μεγάλη προεκλογική απάτη της παραπληροφόρησης το 1924 με την επιστολή Ζηνόβιεφ , ο πόλεμος των Ρότσιλντ κατά των ΗΠΑ για το δολάριο, του 1812, και άλλο ένα πολύνεκρο «κατόρθωμα» του ΚΚΕ το 1941 στα χωριά του Κιλκίς. Το πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων της 25ης Οκτωβρίου θα το διαβάσετε εδώ.... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/25-o.html  

Ώρα Ευρώπης

Προσοχή μη σας πιάσουν στον ύπνο. Σε λίγο στις 04.00 τα ξημερώματα και όοι πριν γυρίστε τα ρολόγια σας μία ώρα πίσω. Τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου θα πάμε από τη θερινή σε χειμερινή ώρα Βρυξελλών .
-Μία ώρα πίσω. Raus!

Χέστηκε η φοράδα στο Αλώνι

Επιγενομένου Σαββάτου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, και στο σύνολο και στα άρθρα του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ, με τον τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης κ.α. διατάξεις». Τα άρθρα 11, 12, 14 και 16 υπερψήφισαν σε εθνική ομοψυχία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Α! Τους «νταβατζήδες» τους είχε συντρίψει ο νωθρός με τον νόμο περι βασικού μετόχου.

ΥΓ. Τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών δεν αφορούν στη Βουλή αλλά στις Τράπεζες.

24/10/15

Συρία: 32 χωριά απελευθερώθηκαν στο Χαλέπι

Ο αραβικός στρατός της Συρίας μαζί με λαϊκές δυνάμεις αυτοάμυνας , συνεχίζουν την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε όλα τα μέτωπα στο Χαλέπι. Στα βόρειο –ανατολικό Χαλέπι που σημειώνεται μεγάλη πρόοδος απελευθερώθηκε το 17ο χωριό αλ-Τζαμπούλ.
Στο Ανατολικό Χαλέπι ο αραβικός στρατός της Συρίας απέκρουσε μαζικές επιθέσεις της Αλ Νούσρα θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων για να αναλάβουν τον έλεγχο της εθνικής οδού Χανασσέρ που οδηγεί στην επαρχία της Ράκκα.
Στα ανατολικά καταστράφηκαν επίσης θέσεις της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους στο διεθνές αεροδρόμιο, στην Σαρμπάα και την Ρασμ αλ Γκαζάλ Μάχες έγινα και στο παλιό Χαλέπι και στις γειτονιές Bani Zaid, al-Ramousa και al-Rashidin 4.
Στο νοτιοδυτικό Χαλέπι απελευθερώθηκαν άλλα δυο χωριά, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωριών που απελευθερώνεται κατά τις τελευταίες δύο ημέρες σε 14. Στο χωριό Ταλ-αλ- Καρσανί που είναι λίγο έξω από το Χαλέπι και το οποίο ειανι το 32ο χωριό που απελευθερώθηκε χθες και σήμερα ο αραβικός στρατός της Συρίας σκότωσε τον αιγύπτιο ηγέτη της αλ-Νούσρα Αμπού Σουλεϊμάν αλ-Μάσρι. Τα βάζω στα αγγλικά για εκείνους του ρουφιανεξ που παρακολουθούν «αμερικανικά» νέα και βλέπουν παντού «ρώσους». στο Χαλέπι, μια πηγή επιβεβαίωσε στο Σπούτνικ Σάββατο .
Syrian Army Kills Jabhat al-Nusra Leader

The Syrian army killed the leader of Jabhat al-Nusra (Nusra Front) terrorist group, Egypt-born Abu Suleiman al-Masri in Aleppo, a source confirmed to Sputnik Saturday .The Nusra Front terrorist group is an al-Qaeda affiliate operating in Syria fighting against the Syrian government. According to the source, the terrorist was killed during a fight near the Tal-al-Karsani village outside Aleppo. The Nusra Front is an Islamist armed group fighting the Syrian government. Damascus also combats the Islamic State militants and a number of opposition forces.

Μεγάλες μάχες συνεχίζονται και στη Λαττάκια, όπου μετά τους χθεσινούς 300 νεκρούς τρομοκράτες σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 «τζιχαντιστες», ενώ απελευθερώθηκαν 4 ακόμα χωριά.

Κοσσυφοπέδιο:Δεν «στρίβειν» δια του συνταγματικού δικαστηρίου

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με τον διεθνή παράγοντα ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι πρότεινε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους διότι στο πλαίσιο των δικαιωμέτων που τις παρέχει το σύνταγμα θα αναπέμψει το περιεχόμενο της συμφωνίας για την Κοινότητα των σερβικών δήμων στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας του να αποφανθεί για την συνταγματικότητα της Συμφωνίας. Την διέξοδο δια του Συνταγματικού Δικαστηρίου υποστήριζαν και οι «πέντε πρεσβείες».
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να αποφασίσει. Ωστόσο οι Βουλευτές του Vetevendosje, (Κίνημα Αυτοδιάθεσης), δεν πείστηκαν από την παρέμβαση της Πρόεδρου και στην συνεδρίαση που προγραμματίστηκες για χθες το βράδυ έριξαν κανά δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα , αναγκάζοντας τον πρόεδρο να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας.
«Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα σταματήσουμε έως ότου η κυβέρνηση ακυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε ο βουλευτής του «Vetevendosje» Γκλάουκ Κονιούφκα. Ενώ το "Κίνημα" , με γραπτή του δήλωση επανέλαβε ότι, «η Διαμαρτυρία μας εντός του Κοινοβουλίου θα συνεχιστεί μέχρι την απόσυρση των συμφωνιών με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο».

Μετά το "χάπενιγκ" μέσα στη βουλή ακολούθησε επίθεση με πέτρες μπουκάλια και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που προστάτευαν το Κοινοβούλιο και «οι αστυνομικές μονάδες αναγκάστηκαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές» και τα επεισόδια της αστυνομίας με τους διαδηλωτές επεκτάθηκαν σε όλη την Πρίστινα. Οι διαδηλωτές σε ορισμένες περιοχές και δρόμους της Πρίστινα έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να «εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της οδικής κυκλοφορίας». Έγιναν πολλές προσαγωγές και δέκα συλλήψεις ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.
Το πρωί, η Πρίστινα ξύπνησε ειρηνική. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου η κατάσταση « έχει τεθεί υπό έλεγχο». Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του Κοσσόβου σήμερα το πρωί ασχολούνται με τα γεγονότα της περασμένης νύχτας.
Η «Koha» που υποστηρίζει τον Χαραντινάι, γράφει ότι, «η πολιτική κρίση έχει ωθήσει τη χώρα στο χάος».

Το χρονόλιο των γεγονότων της 24ης Οκρωβρίου

Σαν σήμερα το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου σε διάρκεια ειδικής ημερίδας στο στάδιο Καραϊσκάκη, πέρασε τα 5.49 μ, στο άλμα επί κοντώ, και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Ακόμα σαν σήμερα, εκτέλεσαν στη Νορβηγία τον Κουίσλινγκ, εκλέχτηκε ο Αλιέντε στη Χιλή και ξεκίνησε το Κραχ του 1929 , με την "μαύρη Πέμπτη", που την ακολούθησε η "μαύρη Τρίτη". Σαν σήμερα ανακοινώθηκε και το Νόμπελ του Σεφεριάδη.

Το πιο πλήρες και διασταυρωμένο χρονολόγιο που το συντάσσω με κόπο και μόχθο θα το ΄διαβάσετε εδώ.... 

http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/24.html

23/10/15

Η απάτη της υποτίμησης Σημίτη

του Σπύρου Χατζάρα

Το Μάρτιο του 1985 άρχισε η σταδιακή υποτίμηση του δολαρίου σε σχέση μα τα νομίσματα της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Καναδά , και της Ελβετίας .
Έτσι για παράδειγμα ενώ τον Μάρτιο του 1985 η ισοτιμία ενός δολαρίου βρισκόταν στα 3.173 Δυτικογερμανικά Μάρκα, στις αρχές του 1996 ήταν 2.17. Υποτιμήθηκε δηλαδή περίπου 32%
Αντίθετα με την υποτίμηση Σημίτη το δολάριο έκανε 149,258 δραχμες και λιγους μήνες μετά έκανε 142,086 και στις αρχές του 1987 η ισοτιμία ήταν στις 129,657 δραχμές.

Είναι προφανές ότι η υποτίμηση διευκόλυνε εκείνους που «έβγαζαν έξω»,τα χρήματα τους σε δολάρια και τους έδωσε ένα μπόνους 42%, (όφελος 32% από την υποτίμηση του δολαρίου συν 15% από την υποτίμηση της δραχμής, εάν έφερναν στην ελλάδα τα χρήματα τους για να αγοράσουν υποτιμημένα ακίνητα, να επενδύσουν στον τουρισμό και στην κατανάλωση με τα να ανοίξουν μαγαζιά και αντιπροσωπείες.

Αν έχεις χιούμορ διάβαινε

Μαθήματα ύφους έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ. Τον ρώτησαν για την «μετριοπαθή αντιπολίτευση» στη Συρία και είπε: «Η Ρωσία ψάχνει, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε, και δυστυχώς δεν έχουμε καμία υποστήριξη, είτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από τις χώρες της Ευρώπης, που θα μας βοηθούσε για να τους βρούμε».

ΥΓ. Έσκισε!

Ψάξε-ψάξε δεν θα τους βρεις

-Οι "μετριοπαθείς τζιχαντιστές" σκάβουν ένα πολυδαίδαλο σύστημα υπόγειων τούνελ και λαγουμιών
A correspondent from Russia's RIA Novosti descended into the catacombs of Damascus suburb of Darayya, discovering that in addition to fighting militants and jihadists on the land and from the air, the Syrian army has also taken the fight underground».
-June 8, 2015 By Marcus Weisgerber «Updating an ancient tactic, Islamic State militants — as well as rebels in Syria — are digging virtually undetectable tunnels, then planting bombs to blow up buildings and other targets».
 -10 Jun 2015 by Edwin Mora Washington, D.C. «The Islamic State (ISIS/ISIL) in Iraq and rebels in Syria are using tunnel bombs as a potent new weapon, an upgrade to an ancient tactic, according to a Pentagon organization».

ΥΓ.Σε πιο λαγούμι να βρίσκονται  άραγε οι μετριοπαθείς ;

Η εργαλειοθήκη της συναγωγής

Τα τανκ των τοκογλύφων περνούν αλλά δεν ξεχνούν

του Σπύρου Χατζάρα

Κάθε ντενεκές, από τον κυρ-Βασίλη και την Ντόρα μέχρι τους Θατσερικούς αριστερούς μας μιλάνε για «μεταρρυθμίσεων που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν γίνει» και για «μεγάλες δομικές αλλαγές που θα εξυγιάνουν την οικονομία».

Λοιπόν! Ήταν Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 1985, και ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κώστας Σημίτης, ανακοίνωσε την εφάπαξ «Περεστρόικα», με την υποτίμηση μαϊμού της δραχμής κατά 15% έναντι του δολαρίου.
Την ίδια ημέρα ο Μιχαλάκης Γκορμπατσόφ παρουσίασε στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ, το πρόγραμμα του για την «Περεστρόικα» στην σοβιετική οικονομία.

Αμέσως άρχισαν οι συνεδριάσεις για τα νέα οικονομικά μέτρα και το διετές πρόγραμμα σταθεροποίησης. Ο Σημίτης έλεγε στις εφημερίδες τα δικά του και ο Αντρέας με τον υπουργό προπαγάνδας Λαλιώτη απάντησε από την ΕΡΤ.
« Δεν πρόκειται να κοπούν το δώρο και οι αποζημιώσεις, και θα εφαρμοσθούν όσες συλλογικές συμβάσεις έχουν κυρωθεί».

Δηλαδή η εργαλειοθήκη της συναγωγής, πρότεινε ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, την κατάργηση των αποζημειώσεων για τις απολύσεις, και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.Αλλά τότε τους είπε ο Αντρε, Γιόκ!

Αλλά επειδή τα τανκ των τοκογλύφων δεν ξεχνούν ξαναφέρανε τις μεταρρυθμίσεις με το μνημόνιο 26 χρόνια μετα.

Και τη δομική μεταρρύθμιση  "ένα Ταμείο για όλους" την εισηγήθηκε   ο Λουκάς Πάτρας στην επταετία ,(1970), και δεν πέρασε, επειδή τα πήραν στο κρανίο, τα «ρετιρέ» των τραπεζοϋπαλλήλων, και είπε Γιοκ, ο Γιώργος, ο συνταγματάρχης. Το σχέδιο επανήλθε, μετα από 37 χρόνια , το 2007 αλλά χρειάστηκαν άλλες πέντε εκλογές και έξι κυβερνήσεις για να το περάσουν πλήρως, με την Αριστερά, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο Γκούλαγκ.

Η ισραηλινή SUPER PHARM της φιλανθρώπου και επενδυτικής οικογένεια Koffler, προσπαθούσε να μπει στην ελληνική αγορά για να δημιουργήσει αλυσίδες φαρμακείων από το 2001, την εποχή του Κόσερ εκσυχρονιστή Αβρούρι .
Το 2004, επί Νωθρού, με το δικό τους φαλακρό υπουργό υπανάπτυξης, έριξαν το «αναπτυξιακό» σύνθημα , «τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ».
 Αλλά τους δεν βγήκε πέρα η διαρθρωτική μεταρρύθμιση και έκαναν «υπομονή». Το 2010, με το εβραιο-ΠΑΣΟΚ και πάλι η SUPER PHARM σχεδίαζε , την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα. (σε πρώτη φάση).
Τότε ο CEO της ισραηλινής Super Pharm , κ. Lior Reitblatt, εξέφραζε την απογοήτευση της εταιρείας διότι το «μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη ίδρυση φαρμακείων», και εξέφραζε την πρόθεση «να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας».
Ο κ. Lior Reitblatt τόνιζε ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία και στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό». Ούτω πως, έγινε η κρίση ευκαιρία και στην «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», εντάχθηκαν πάλι από τον φαλακρό το 2104, ρυθμίσεις που αλλάζουν του «περιορισμούς ιδιοκτησίας», ώστε να εξυπηρετηθεί η είσοδος της Οικογενείας Koffler και της Super Pharm στην ελληνική αγορά και στην εξαφάνιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αλλά δεν τους ήταν αρκετές.
Αφορούσαν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και δεν επέτρεπαν σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία.
Περίμεναν 14 χρόνια. Οτι δεν μπόρεσε ο Κόσερ Αβρούρι το έφερε εις πέρας η Κόσερ Αριστερά και ο Κόσερ Alexis. (Αλλά μετά από σκληρή ….διαπραγμάτευση). Η Ευρω-κοινοπραξία για να σώσει την πατρίδα ψήφισε Κόσερ Σούπερ-Φάρμ.

¨Επεα πτερόεντα

H εκπρόσωπος  των Θατσεροαριστερών της ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΕΚΜ , κα Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε τον Αύγουστο, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες :  «Υποσχόμαστε ότι o Έλληνας πολίτης δεν θα χάσει το σπίτι που μένει αυτός και η οικογένειά του», και κάλεσε μάλιστα τον κ. Μεϊμαράκη να «πει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει για την προστασία της πρώτης κατοικίας».......

Λόγια,λόγια, λόγια......

ΥΓ.Όπως έχω προβλέψει οι ΜΝΗΜΟΝΙΟ –ΕΚΜ θα πέσουν επειδή δεν θα αντέχει ο σβέρκος τους τις σφαλιάρες που θα τρώνε από τους δικούς τους. 

Κοσσυφοπέδιο: Μια γαλλική φωνή που λέει όλη την αλήθεια

Ο πρώην διοικητής της γαλλικής δύναμης που συμμετείχε στην KFOR, ο συνταγματάρχης ε.α Ζακ Ογκάρ, ο οποίος στα γεγονότα του 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, παρενέβη τις εντολές του και με αυτοθυσία διέσωσε από τον εμπρησμό, το σερβικό Μοναστήρι Ντίβικι κοντά Σρμπίτσα, δήλωσε στην εφημερίδα «Blic», ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέση στην UNESCO, «για τους ανθρώπους που έκαψαν και κατέστρεψαν.

Ο συνταγματάρχης Ογκάρ , που είχε τη φήμη του «χριστιανού αξιωματικού», και ο οποίος μετά από 26 χρόνια υπηρεσίας, κατά την επιστροφή του από το Κοσσυφοπέδιο, υπέβαλε την παραίτηση του από τον γαλλικό στρατό είπε:

«Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου ουτε να σκύβω το κεφάλι. Έχω ένα μήνυμα για την UNESCO. Η Σερβική πολιτιστική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο, ανήκει σε όλο τον κόσμο και πρέπει να σωθεί. Οι Αλβανοί και η κυβέρνησή τους έχουν δύο πρόσωπα. Το ένα, το καλό, είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο και λένε ότι είναι ανεκτικοί και τοι αγαπούν τον συνάνθρωπό τους, και η άλλη είναι η πραγματική ζωή στο Κοσσυφοπέδιο. Εκεί δεν προστατεύουν τις εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά τα καταστρέφουν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε χθες ότι «πιστεύει πως στη Γενική Συνέλευση της UNESCO δεν θα περάσει η πρόταση η αποδοχή της ένταξης του ψευδοΚράτους τουΚοσσυφοπεδίου στον οργανισμό .
Ο Ντάτσιτς είπε ότι η Σερβία ελπίζει ότι στη Γενική Συνέλευση , εκτός από τις 60 χώρες- μέλη που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα υπάρξουν και πολλοί άλλοι που δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης.
 «Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει η πρόταση. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών για την έγκριση της απόφασης δεν θα επιτευχθεί.
Αναφερόμενος για τα Σκόπια, και για το Μαυροβούνιο, που ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO και κατά της θέσης της Σερβίας, ο Ντάτσιτς είπε ότι «η Σερβία σε διεθνές επίπεδο θα τους ανταποδώσει τα ίσα έμπρακτα» Συγκεκριμένα, είπε: « Έχουμε επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της περιοχής. Εάν κάποιος θίγει τα συμφέροντά μας, εμείς θα τον χειρισθούμε ανάλογα. Δεν πιστεύω ότι θα ψηφίσουμε υπέρ τους σε διεθνές επίπεδο».
Ο ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας Βοισλαβ Σέσελι , σχολιάζοντας την ψήφο του Μαυροβουνίου στην Ουνέσκο αποκάλεσε τον Τζουκάνοβιτς, «προδότη και μαφιόζο», είπε ότι είναι , «ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης» και τον κάλεσε να ακούσει τη φωνή των διαδηλωτών και παραιτηθεί

Οι ψαράδες έκλεισαν τους τραπεζίτες στη φυλακή

Εδώ, οι αριστεροί τους ανακεφαλαιώνουν, για δεύτερη φορά

Τους πήρε 7 χρόνια, αλλά τα δικαστήρια των «ψαράδων» στην Ισλανδία, έκλεισαν στην φυλακή 26 πρώην στελέχη τριών πρώην τραπεζών που χρεοκόπησαν το 2008, για χειραγώγηση της αγοράς, απάτη, και υπεξαίρεση.

Στη δίκη της τράπεζας «Kaupthing» καταδικάστηκαν 11. Στον Hreiðar Már Sigurdsson, πρώην διευθύνοντα σύμβουλος της τράπεζας και σστον Magnús Guðmundsson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Kaupthing» στο Λουξεμβούργο, επιβλήθηκαν, κατά συγχώνευση, ποινές 6 ετών φυλάκισης, που είναι το μέγιστο προβλεπόμενο από την Ισλανδική νομοθεσία για οικονομικά εγκλήματα για εκτεταμένη χειραγώγηση της αγοράς, κατάχρηση και παραβίαση των πιστωτικών κανόνων. 
Τα δικαστήρια μπορούν να καταδικάσουν σε ποινές φυλάκισης μεγαλύτερες από έξι χρόνια σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποζούν από τη συμμετοχή σε οικονομικά εγκλήματα.
Άλλοι 5 πήραν ποινές 3-5 χρόνων και σε τρείς δόθηκε αναστολή.

Σε δίκες που προηγήθηκαν, καταδικάστηκαν σε τεσσεράμισι χρόνια ο Όλαφουρ Olafsson, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της «Kaupthing», ( με την επενδυτική «Βίκινγκς»), για χειραγώγηση της αγοράς, ενώ ο «εξέχων επενδυτής», Skúli Þorvaldsson για συγκάλυψη σε μια υπόθεση που αφορούσε υπεξαίρεση των κεφαλαίων της τράπεζας από τους Γενικούς Διευθυντές της Kaupthing και Kaupthing στο Λουξεμβούργο, Hreiðar Mar και Magnús.

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας καταδίκασε σε 42 μήνες φυλακής τον Sigurjón Άρνασον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτηματικής», («Landsbankinn» επειδή κρίθηκε ένοχος για χειραγώγησης της αγοράς, καθώς και την Elin Sigfúsdóttir, πρώην διευθύντρια εταιρικού δανεισμού, της τράπεζας και άλλα 2 ανώτατα στελέχη.

Σε άλλη δικη της «Landsbankinn» καταδικάστηκαν ο διευθυντής εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας και ενας χρηματιστής.

Ο Ειδικός Εισαγγελέας για τα οικονομικά εγκλήματα έχει παραπέμψει και άλλους 7 πρώην υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη της Landsbankinn αλλά και της τράπεζας «Glitnir», για διάφορα εγκλήματα.

Η Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητος» της 23ης Οκτωβρίου 1944

Γεώργιος Παπανδρέου πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά υπουργός Στρατιωτικών
Νικόλαος Αβραάμ υπουργός Δικαιοσύνης και προσωρινά υπουργός Αεροπορίας
Φίλιππος Μανουηλίδης υπουργός Εσωτερικών
Αλέξανδρος Σβώλος υπουργός Οικονομικών και προσωρινά υπουργός Εφοδιασμού
Ηλίας Τσιριμώκος υπουργός Εθνικής Οικονομίας
Νικόλαος Ασκούτσης υπουργός Δημοσίων Έργων
Αύγουστος Θεολογίτης υπουργός Ταχυδρομείων, Τηλεγράφων και Τηλεφώνων
Στέφανος Στεφανόπουλος υπουργός Μεταφορών
Ιωάννης Ζέβγος υπουργός Γεωργίας
Κωνσταντίνος Μαρούλης υπουργός Υγιεινής και προσωρινά Προνοίας
Πέτρος Ράλλης υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
Μιλτιάδης Πορφυρογένης υπουργός Εργασίας
Παναγιώτης Κανελλόπουλος υπουργός Ναυτικών και προσωρινά Παιδείας
Γεώργιος Καρτάλης υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου
Κωνσταντίνος Βλαχοθανάσης υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
Φίλιππος Δραγούμης υφυπουργός των Εξωτερικών
Πέτρος Γαρουφαλιάς υφυπουργός Τύπου και Διαφωτίσεως
Άγγελος Αγγελόπουλος υφυπουργός Οικονομικών
Λάμπρος Λαμπρινίδης υφυπουργός Στρατιωτικών

Η κυβέρνηση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αποστράτευση των αντάρτικων ομάδων και των αντιστασιακών οργανώσεων της Κατοχής στο διάστημα από την πρώτη μέχρι τις 10η Δεκεμβρίου 1944 , και κάλεσε στον στρατό την κλάση του 1936 για τον σχηματισμό της «προσωρινής εθνοφυλακής». Η ορκωμοσία των υπουργών έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1944. 
Στις 2 Δεκεμβρίου 1944 με απόφαση της ΚΚΕ λίμιτεδ παραιτήθηκαν έξη από τους επτά υπουργούς του ΕΑΜ, οι Αλέξανδρος Σβώλος (Οικονομικών), ο Νικόλαος Ασκούτσης (Δημοσίων Έργων), Ηλίας Τσιριμώκος (Εθνικής Οικονομίας), Ιωάννης Ζέβγος (Γεωργίας), Μιλτιάδης Πορφυρογένης (Εργασίας) και Άγγελος Αγγελόπουλος (Οικονομικών) και εξαπολύθηκαν τα Δεκεμβριανά.

Το πλήρες, "Χρονολόγιο των γεγονότων"  για τη 23η  Οκτωβρίου που συντάσω με πολύ κόπο και μόχθο θα το βρείτε εδώ ...... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2015/10/23_23.html

22/10/15

Γκρουέφσκι: Ισχύς μου η αγάπη του λαόυ

Ο Νίκολα ξέφυγε λίγο από την εσωτερική του κρίση και πήγε ως τη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου δήλωσε: «Είμαστε Ευρωπαίοι και η θέση μας είναι στην Ευρώπη».Οι εφημερίδες των Σκοπίων ασχολήθηκαν επίσης με την επίσκεψη στην Αθήνα της κας Νούλαντ που «έθεσε το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ στις συνομιλίες του με Έλληνες κορυφαίους αξιωματούχους πρόβλημα της συνταγματικής ονομασίας, (της πΓΔΜ),και προβάλουν τις δηλώσεις της.

Ο μεσολαβητής της ΕΕ Πίτερ βαν Χάουτ προειδοποίησε τον Γκρουέφσκι και τον Ζάεφ ότι αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σχετικά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου , «η συμφωνία για τη διαμεσολάβηση της ΕΕ στην κρίση θα έχει αποθάνει».
Ο ευρωπαίος μεσολαβητής απείλησε τον Γκρουέφσκι με κυρώσει λέγοντας ότι, «δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η ΕΕ να επιβάλουν , πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών και να τους συμπεριλάβουν σε μαύρη λίστα».
 «Η πΓΔΜ μπορεί να απομονωθεί όπως η Λευκορωσία» είπε, και τόνισε ότι, «τα κόμματα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην ευρω-ατλαντική πορεία ή την απομόνωση».
Το κυβερνών  VMRO-DPMNE, μετά την αποτυχία και της χθεσινής «διακομματικής», σε συνέντρυξη τύπου, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο, «για όλες τις πιθανές επιλογές», και για την «πιθανή αποτυχία των συνομιλιών» και κατηγόρησαν την SDSM για «μη εποικοδομητική συμπεριφορά που έχει υπονομεύσει τη διαδικασία», με μόνο στόχο, «να αποφύγουν τις εκλογές», και για να, «μην αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το VMRO-DPMNE τόνισε ότι, «όλες οι επιλογές θα είναι σύμφωνες με το νόμο και το Σύνταγμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και υποστηρίζονται από την βούληση του λαού».
Η αναφορά αυτή έγινε σχετικά με την επιμονή των σοσιαλδημοκρατών να δημοσιεύουν τα προϊόντα των υποκλοπων. 
  Πάντως το VMRO-DPMNE απάντησε και στον ευρωπαίο μεσολαβητή λέγοντας : « Ο βασικός σύμμαχος μας παραμένει ο λαός και είναι προνόμιο για μας να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα , καθώς και τις αρχές και τις αξίες των πολιτών».

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...