18/9/17

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω τι είσαι

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κοινοπραξίας Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε σήμερα  στη Νεα Υόρκη με εκπροσώπους του παγκόσμιου εβραϊσμού. 
«American Jewish Committee», (Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή), B'nai B'rith International, Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, (WJC) και την Anti-Defamation League.
Η συνάντηση του υπουργού με του αδελφούς του πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και μίλησαν για την στρατηγική και ιστορική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και τη συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και εβραϊκής διασποράς.
Του εξήγησαν τα θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και τις υποχρεώσεις του εναντι του εθνικού Κέντρου.
Ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε την θέση των διεφθαρμένων φαυλοκρατών «ενάντια σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού», καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο για να τιμηθεί "η μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και η συμβολή τους στην ελληνική κοινωνία".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

17/09/2017


Μια συνάντηση είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) David Harris και τη διευθύντρια του γραφείου της οργάνωσης στο Ισραήλ Avital Leibovich. Στη συνάντηση, εκτός των γενικών για τη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ και Ελλάδας - ΗΠΑ και της προσπάθειας για καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υπήρξαν και πιο χειροπιαστά θέματα, για τα οποία ενημέρωσε τον ισχυρό αμερικανοεβραίο παράγοντα ο κ. Αμανατίδης.

• Τα θέματα αυτά, όπως μάθαμε από το ΥΠΕΞ, είναι: Η επικείμενη σύσταση Ελληνικής Έκθεσης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς και ο επαναπατρισμός των Αρχείων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία υιοθέτησης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του προωθούμενου από την οργάνωση επίσημου ορισμού του αντισημιτισμού από τον ειδικό γραμματέα Ευστάθιο Λιάντη-Λιανό.

• Συζητήθηκε ακόμη η ίδρυση Κέντρου Διαπολιτισμικού και Διαθρησκευτικού Διαλόγου στη Θεσσαλονίκη και η διοργάνωση forum ελληνικών και ισραηλινών οργανώσεων νεολαίας για θέματα ενδιαφέροντός τους, όπως η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

http://paron.gr/v3/new.php?id=101607&colid=39&dt=2017-09-17%200:0:0

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...