23/2/09

Ακόμη μια μέρα ζωής για την Citi.

Σε χαμηλά επίπεδα 11 ετών έκλεισε ο Dow Jones . Παρά την ασθενική ανάκαμψη τραπεζών Citi, και BofA, «βούλιαξαν» την αγορά oι εταιρείες τεχνολογίας. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Wall Street, με τον Dow να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα 11 ετών. Από την πλευρά του ,ο S&P 500 «έσπασε» τα χαμηλά του Νοεμβρίου 2008 (752 μονάδες). Παρά την απομάκρυνση(;) του σεναρίου περί κρατικοποίησης αμερικανικών τραπεζών, που οδήγησε σε βαριές απώλειες τους δείκτες κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας γενικά, για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και για συγκεκριμένους κλάδους όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες εμφανίζονται εντονότερες από ποτέ.
Αναφορικά με τις τελευταίες, σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Citigroup βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ προκειμένου η κυβέρνηση να αγοράσει επιπλέον ποσοστό στον τραπεζικό όμιλο, που μπορεί να φτάσει και το 40%, για να αποφευχθεί η κατάρρευσή του.


Παράλληλα, από τις 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα λεγόμενα «τεστ αντοχής» των αμερικανικών τραπεζών με σκοπό να εξακριβωθούν οι κεφαλαιακές τους ανάγκες και ο βαθμός βιωσιμότητάς τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις των τραπεζών που δεν θα αντεπεξέλθουν στο stress-test.
Η αβεβαιότητα, λοιπόν, σε σχέση με το μέλλον των αμερικανικών τραπεζών παραμένει αλλά, προς το παρόν, οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και Citigroup (+10%), έχουν απομακρύνει το εφιαλτικό -για τους Αμερικανούς επενδυτές- σενάριο ολικής κρατικοποίησις μεγάλων τραπεζών με αποτέλεσμα ,τόσο ο τίτλος της τελευταίας όσο και αυτός της Bank of America (+3%) να σημειώνουν κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...