24/2/09

Δημοσκόπηση για τον…. Κορυδαλλό


Ο Καραμανλής αντέχει, ενώ η ΝΔ βυθίζεται. Ανεβαίνουν ΚΚΕ- Καρατζαφέρης. Το ΠΑΣΟΚ, στασιμότητα με ερωτηματικά. (ψιλο)Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζεται η απάτη των εκδοτών με τους Οικολόγους.
Η απόδραση «Παλαιοκώστα», δεν φαίνεται να επηρέασε αποφασιστικά, τη γνώμη του εκλογικού σώματος. Αντίθετα τα «επικοινωνιακά κόλπα» του σαββατοκύριακου, μάλλον έβλαψαν και τον κ.Κώστα και τον κ. Γιώργο.
Σύμφωνα με δική μας επεξεργασία ,των στοιχείων της δημοσκόπησης της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, σε πανελλαδικό δείγμα 1.400 ατόμων από τις 19 ώς τις 23 Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 35.5%-36,6% έναντι 31%-32% της ΝΔ. Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 7,9- 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6.7-7%, ο ΛΑΟΣ με 6-6,2% , και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1.4 %. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 1,6%.Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 6,8%.
(Επομένως η ΝΔ διατηρεί, μαθηματικές αλλά όχι και πολιτικές ελπίδες ανάκαμψης.)
Στην παράσταση νίκης,το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 55,2% έναντι του 31,2% της Νέας Δημοκρατίας.
Το 31,2% ,που βλέπει νίκη της ΝΔ , δείχνει ότι ο "σκληρός πυρήνας" ,των οπαδών της ΝΔ, παραμένει συσπειρωμένος,και εξακολουθεί να ελπίζει σε πρωτοβουλίες ,που θα ανατρέψουν την κατάσταση.
Οι πέντε (σοσιαλφιλελεύθεροι/συντηρητικοί) "εθνικοί στόχοι", που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου, τον έστειλαν πίσω στο 36%, από το 39,5%. Ο κ. Καραμανλής παρά το ναυάγιο του Κορυδαλλού ,παραμένει σταθερός γύρω στο 31%. Κερδισμένοι είναι , το Κομμουνιστικό Κόμμα που κινείται πια,πάνω από το 8% και ο ΛΑΟΣ που κινείται γύρω από το 6%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις ενέσεις του «συστήματος» βρίσκεται στο 7%, και κινδυνεύει να βρεθεί στην πέμπτη θέση, πίσω από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, που κέρδισε ψήφους με τον ελιγμό «Παπαδήμου».
Τα «μαγειρεμένα» αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το Μέγκα Τσάνελ έχουν ως εξής:
29,4%,ΠΑΣΟΚ 33,6% ,ΚΚΕ 7,7%,ΣΥΡΙΖΑ 7,2% ,ΛΑΟΣ 5,7% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ/ΑΠΟΧΗ 5,4 % ,ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,7% ΔΞ/ΔΑ 6,3%.

-Στην γνωστή ,περίεργη, ερώτηση, για τον "καταλληλότερο πρωθυπουργό", ο Κ. Καραμανλής προηγείται του Γ.Παπανδρέου, με 43,7% έναντι 36,3%. Στην προηγούμενη μέτρηση ο κ. Καραμανλής προηγείτο με 45% έναντι 32,7% του κ. Παπανδρέου.
ΥΓ.Για τις ευρωεκλογές, οι ερωτώμενοι δίνουν απαντήσεις ελεημοσύνης,με την λογική να δώσουμε και στον καημένο τον πτωχό.
Σειρά θεμάτων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα εξετάζει η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, που έγινε για λογαριασμό του «FANTOMAS».
Ένα από τα ζητήματα που μας απασχόλησαν και για τα οποία θα γίνει και αρκετή συζήτηση τις επόμενες ημέρες, με δεδομένη τη βούληση του πρωθυπουργού για συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι το θέμα της στάσης του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό αίτημα για συναίνεση.
Στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά στο πρωθυπουργικό αίτημα για συναίνεση, ή ότι σωστά το απορρίπτει, επειδή είναι καθαρά προεκλογικό, το 51,5% των ερωτηθέντων απορρίπτει το κυβερνητικό αίτημα, ενώ το 32,9% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί θετικά.
Στο ίδιο ερώτημα το 63,9% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί θετικά, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό αυτών, 25,8%, πιστεύει ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ να απορρίπτει το κυβερνητικό αίτημα είναι ορθή.
Αντίθετα, το 11,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε η ηγεσία του κινήματος αντιδράσει θετικά στην κυβερνητική πρόταση.
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα από τους πολίτες, ζητούνται απαντήσεις σε 4 βασικά θέματα.
Στο θέμα της οικονομικής κρίσης, στο θέμα της διεθνούς θέσης της χώρας, στο θέμα της καθημερινότητας (εδώ περιλαμβάνεται και το θέμα της ασφάλειας), καθώς και στο θέμα των οικονομικών του μέσου νοικοκυριού.
Στα τρία ερωτήματα (οικονομική κρίση, καθημερινότητα, οικονομικά μέσου νοικοκυριού) ο απλός πολίτης πιστεύει, με ποσοστά που φτάνουν το 46%, ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα.
Ως δεύτερη επιλογή οι πολίτες πιστεύουν ότι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει λύσεις. Τρίτη επιλογή των πολιτών είναι η κυβερνητική επιλογή με ποσοστά 17,2%-22,4%.
Η μόνη περίπτωση όπου η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά από την κυβέρνηση του «κανένα» είναι αυτή του ερωτήματος για το ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη διεθνή θέση της χώρας, με ποσοστό 37,2%.
Δελτιο11

ΥΓ.Αυτοδυναμία ο στόχος του ΠΑΣΟΚ μετά τα νέα γκάλοπ.
Εφικτό θεωρούν πλέον στο ΠΑΣΟΚ το στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ακόμη και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, που απαιτεί ένα ποσοστό περίπου 41% με 42%.
Το νέο γκάλοπ, που δημοσιοποίησε η GPO και καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς με τη ΝΔ στο 4,2%, σε συνδυασμό με τις μυστικές μετρήσεις που έχει υπόψη της η ηγεσία του Κινήματος, δημιουργούν αισιοδοξία ότι τελικά οι εκλογές θα βγάλουν αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το ΠΑΣΟΚ και θα αποτραπεί έτσι η κινδυνολογία περί ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας, που εντέχνως καλλιεργείται από διάφορα κέντρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και για να γλυτώσεις από τον κόπο..."Ξέρουμε θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για καλλίτερα....χα,χα,χα," το εμπεδώσαμε μεγάλε...
InboxX

Reply to all
Forward
Reply by chat
Filter messages like this
Print
Add to Contacts list
Delete this message
Report phishing
Report not phishing
Show original
Show in fixed width font
Show in variable width font
Message text garbled?
Why is this spam/nonspam?
"جني - Cheb Mami.La Layali.06.Sabran (Ya Ghali).كتاب ألف ليلة وليلة" to me
show details 1:44 AM (1 hour ago) Reply


Δεν υπάρχει κανένα Πασοκ....πέθανε με τον Σημίτη οριστικά....εκτός αν θεωρείτε τους ανθρώπους λωβοτομημένους.....όπως δεν υπάρχει βεβαίως και καμμιά ΝΔ με Μητσοτάκηδες μέσα.... όσο για τους υπολοίπους.....ότι και να 'ναι...οι ικανότητές τους δυστυχώς....μόνο για κοινοτάρχες επαρκούν....διότι απλώς είναι δυνατόν να πολιτεύεσαι λεκτικώς τουλάχιστον σαν κοινοτάρχης.....και σαν πάρεις την εξουσία ποτέ μ να πολιτεύεσαι σε επίπεδο πράξεων πλέον...σαν κυβέρνηση μίας χώρας..; δεν γίνεται....

Και αν κάποιος πιστεύει άλλα πράγματα ....ας πει στα κόμματα να κάνουν εκλογές με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ....να δούμε τι παίρνει από τον ελληνικό λαό ο καθένας....για να δούμε.....και αφήστε τις στατιστικές...

Για αυτές, σας μεταφέρω μία σοφή ρήση ενός καθηγήτη...Ἡ Στατιστική είναι μία επιστήμη ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ.Μόνο παραδοχές." Εννοεί , ότι δεν μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ , μόνο δημιουργείς ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ , που ΔΕΝ αποδεικνύονται. Πιστεύω ότι ξέρεις τι σημαίνει ΑΞΙΩΜΑ στα μαθηματικά. ..... Ασε δε , που η Στατιστική που υπονοείς, αναλογικές μελέτες, δείγματα, κτλ..κτλ....στον χώρο των Μαθηματικών , εδώ και χρόνια, αποτελεί ανέκδοτο..σιωπηλό πάντα...για άλλους λόγους....ΕΙΔΙΚΑ μετά το 1963, με την Θεωρία του Χαους (βλπ. Lorenz.... ) ....και φυσικά πάνω από όλα...την Fuzzy Logic.....Δεν σου κάνω τον έξυπνο....δούλεια μου είναι αυτά....επιτρεψέ μου λοιπόν ....Ενα θα σου πω....ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70, 80,. 90-, όχι μόνο για τα ασφαλιστικά.....ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ούτε κατά δανοία μέσα....ΚΑΜΜΙΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.....διότι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ είναι πολύ δύσκολη, και πρωτόγονη (θα χρειαζόταν άπειρες μεταβλητές και πάλι δεν θα εξέφραζαν τον πραγματικό κόσμο...μόνο σε ορίζοντα 3-5 χρόνων και αυτό με μεγάλη επιφύλαξη λόγω του περιορισμού των μεταβλητών )..δυστυχώς ακόμα για να εκφράσει τόσο σύνθετες τομές του πραγματικού κόσμου...όπως ασφαλιστικά, οικονομία....κτλ...κτλ....και χρησιμεύουν μόνο ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΛΑΟΙ....και πείθονται...όπως βλέπεις...

Να ξέρεις κάτι αβανταδόρε...άλλο η μετρήσεις ενός φτερού σε μία σήραγγα (ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.) και άλλο οι μετρήσεις δεν (ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, όπως κοινωνία)....

Πως είναι δυνατόν τώρα...οι στατιστικές να πέφτουν μέσα με τα πραγματικά αποτελέσματα εκλογών ...ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (αλήθεια προχώρησε η έρευνα του 2004 .....εκείνες οι λίστες του Μάκη τι έγιναν;...μόνο αυτές ήταν ΄η το άλλο...οι εκλογές του 2000; ...ξέρεις τι σημαίνει τέτοια ανατροπή στην κλασσική στατιστική.;;;;...) είναι ένα ερώτημα....φοβερό ε; ......χα,χα,χα,χα, :-D

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Νεφελώδης εἰς τοὺς 0°C ἐν Οὐψάλα.   ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΤ...