26/5/09

Να - νά η Εταιρεία..!



Ή αλλιώς, πώς η δημοσιογραφία-ενημέρωση μπορεί να εμπλακεί σε κοινοτικά κονδύλια επιδοτούμενης απεξάρτησης…Εδώ και χρόνια, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και υπεύθυνη για την κάλυψη του ρεπορτάζ του υπουργείου Υγείας κ. Νανά Νταουντάκη, είναι και μέλος στο Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ (διορισμένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις).
Θέση, την οποία όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί και σήμερα ως βιτρίνα στη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», στην οποία η κ. Νανά αναζήτησε «καταφύγιο» μετά τη διάλυση της Παρέμβασης του κ. Μανωλάκου.
Η ίδια, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, δεν ήταν απλά μέλος του Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ, αλλά χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος «EQUAL», ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΝΤΑΞΗ» (αστική Εταιρεία οικονομικού σκοπού), με νόμο που έστησε αρχικά ο Χρ. Πρωτόπαπας και αξιοποιεί τώρα ο κ. Αβραμόπουλος!
Τα ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικά και τα λένε όλα.
Εξηγούν ακόμα γιατί η κ. Νταουντάκη, τάσσεται τώρα και υπέρ των εταιρειών-εργολάβων της ενημέρωσης, με συνέντευξή της στο μπλογκ «anergoi dimosiografoi», που βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τους άνεργους δημοσιογράφους.
Το ύψος του προγράμματος που διαχειρίστηκε η εταιρεία «ΕΝΤΑΞΗ» την περίοδο 2005-2007, που η κ. Νταουντάκη ήταν πρόεδρος, ήταν τουλάχιστον 1.200.000 ευρώ.
Ποσό για το οποίο, το αρμόδιο υπουργείο ζητάει «απολογισμό», δηλαδή, ζητάει να πληροφορηθεί πώς διατέθηκε και πού ακριβώς πήγαν τα λεφτά.
Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα αποκαλυπτόμενα από τα επίσημα έγγραφα, είναι δύο:
1). Πώς συμβιβάζεται μια συνδικαλίστρια του κορυφαίου οργάνου των δημοσιογράφων να είναι ταυτοχρόνως και πρόεδρος Εταιρείας που «μοιράζει» κοινοτικά κονδύλια;
2). Πώς συμβιβάζεται δημοσιογράφος να είναι μέλος στη διοίκηση ενός Οργανισμού και πρόεδρος σε εταιρεία του ίδιου Οργανισμού, ενώ ταυτοχρόνως καλύπτει το ρεπορτάζ με το ίδιο αντικείμενο;

Υ.Γ.: Ετσι εξηγείται γιατί σήμερα η κ. Νταουντάκη, καλύπτει -κόντρα στο καταστατικό της ΕΣΗΕΑ που απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή δημοσιογράφων σε εταιρείες- το δίδυμο Μανεσιώτη-Ψωμιάδη, που έχουν κι αυτοί εταιρεία, με χορηγό ακόμα και τη EUROBANK του κ. Λάτση.
Σύμπτωση: Ο Ψωμιάδης είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο της «Μαχόμενης» μαζί με την κ. Νταουντάκη!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/05/blog-post_7997.html

ellas ellinon xafiedon kai douleboron!

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...