14/6/13

Ο Φώτης Μπόμπολας κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΟΕΣΥ

Η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να συνεχιστεί η απεργία στο χώρο του Τύπου μέχρι και την Τρίτη έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον εκδοτικό χώρο. Ο Φώτης Μπόμπολας κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλοντας ότι δεν του επιτρέπουν την έκδοση της εφημερίδας «Ημερησία» του Σαββάτου.

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, αφού με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο για την υπεράσπιση της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, τελικά προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητώντας να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί ομόφωνα και να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές και η κράτησή τους! Τα αφεντικά της ενημέρωσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταπατήσει κάθε νομιμότητα, επιβάλλοντας αντεργατικά μέτρα στις επιχειρήσεις τους. Είναι οι ίδιοι που λυμαίνονται χωρίς άδεια τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και παρεμποδίζουν με διάφορους τρόπους την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Τώρα ετοιμάζονται να συνθλίψουν τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και ονειρεύονται να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο που στήνεται εις βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σε αυτή τους την αδηφάγα επέλαση δεν διστάζουν να έρθουν σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς οργανώσεις και τους εκδότες, διευθυντές και δημοσιογράφους έγκυρων εφημερίδων όλου του κόσμου, που καταδικάζουν την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και καλούν σε αγώνα για να μείνει ανοικτή και δημόσια η ΕΡΤ. Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται σθεναρά την ελεύθερη ενημέρωση που πλήττεται βάναυσα με το αιφνίδιο και αντιδημοκρατικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στα ΜΜΕ έχουν δώσει σοβαρούς αγώνες για το δικαίωμα στην απεργία και δεν θα το εκχωρήσουν στα ιδιοτελή συμφέροντα των εργοδοτών. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ να υπερασπίζονται με κάθε πρόσφορο τρόπο την ενημέρωση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, απειλεί με κυρώσεις τα Ρ/Τ Μέσα που αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητώντας τη διακοπή της αναμετάδοσης. Σε mail, που στάλθηκε εξ ονόματος του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι, «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία». Είναι θλιβερή και προκαλεί οργή όλη η πρακτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και η χρησιμοποίηση των λογής "κατασταλτικών μηχανισμών" προκειμένου να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ, φτάνοντας μέχρι και να απειλεί με κυρώσεις ραδιοτηλεοπτικά μέσα που, προς τιμήν τους, επιχειρούν το αυτονόητο: την ενημέρωση της κοινής γνώμης στηρίζοντας και προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και αλλού. Μεγαλύτερη θλίψη, όμως, προκαλεί η στάση του Προέδρου ΕΣΡ που, αντί να παρέμβει για την διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΡΤ και τη δημοκρατική και ισότιμη πληροφόρηση όπως από το νόμο οφείλει να πράττει, παρεμβαίνει και χρησιμοποιείται για την επιβολή της φίμωσης της ενημέρωσης!

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, θα αποφασίσει την Δευτέρα   εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η «ΠΟΣΠΕΡΤ», και ζητάει να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ, και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής την εν λόγω απόφασης μέχρι να εκδοθεί απόφαση για την κύρια προσφυγή που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.

-Οι δικαστικές ενώσεις των Διοικητικών Δικαστών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρουν ότι παρακολουθούν με ανησυχία και απογοήτευση «τα αδιέξοδα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα της χώρας μας» , ότι «το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται και εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», και επισημαίνουν, πως «μόνο όταν το Σύνταγμα και ο Νόμος είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σε αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και αυτά τα δέκα κέρατα και το θηρίο θα μισήσουν την πόρνη και θα την ερημώσουν, θα την γυμνώσουν και θα φάνε τις σάρκες της και τέλος θα την κάψωσιν με φωτιά.

Και είδα έναν άλλο άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανόν και εφώναξεν με δυνατή φωνή, "έπεσε, έπεσε , η μεγάλη Βαβυλών και έγινε κατοικία δαιμόνων και φυλακή κάθε ακάθαρτου πνεύματος και ακάθαρτου μισημένου όρνεου

από το κρασί του θυμού της πορνείας της ήπιαν όλα τα έθνη και οι βασιλιάδες της γης εκπόρνευσαν με αυτήν, και οι έμποροι πλούτισαν από την δύναμη της ηδυπάθειας της.


ανταποδώστε σε αυτή όσα αυτή απέδωσε και δώστε της τα διπλά απ' ό,τι αυτή σας έδωκεν. Με το ίδιο ποτήρι που σας εκέρασε να την κεράσετε διπλά. Όσα αυτή πήρε σε δόξα να της ανταποδώσετε σε πένθος και βασανισμό.

Γιατί αυτή λέει ότι είναι βασίλισσα και ότι δεν θα πέσει ποτέ σε πένθος

Γι’ αυτό όμως αιφνιδιαστικά θα πέσουν επάνω της όλες οι πληγές σε μια μέρα. Θα πέσει πένθος, θάνατος και πείνα και θα καεί στην φωτιά.

θα κλαίνε και θα λυπόνται οι βασιλιάδες της γης όταν δουν το καπνό από το κάψιμό της να ανεβαίνει στον ουρανό γιατί με αυτή εκπορνεύτηκαν.

Θα βλέπουν από μακριά και θα βλέπουν το βασανισμό της και θα λένε «αλίμονον, αλίμονον έπεσεν η Βαβυλών η πόλις η μεγάλη και μέσα σε μια ώρα ήρθε η καταδίκη της.

και οι έμποροι της γης θα κλαίνε γιατί πλέον κανείς δεν θα αγοράζει από αυτούς. Και δεν θα αγοράζει χρυσό, αργυρό, πολύτιμους λίθους, ξύλο, σκεύη, χαλκό, σίδηρο, μάρμαρο, κρασί, λιβάνι, σιτάρι, σιμιγδάλι, πρόβατα, άλογα, σώματα και ψυχές ανθρώπων