Εγγραφήκατε στο νέο κανάλι τού «Κινήματος '21»;

 Γράφουμε k21 Z με αγγλικό πληκτρολόγιο και κάνουμε εγγραφή 

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιλαμβάνονται πως σκέπτεται και ενεργεί το Κρεμλίνο.

 

«Το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το στυλ εργασίας στο Κρεμλίνο. Αυτό δήλωσε ο  γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι ο  Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν λαμβάνει όλες τις πληροφορίες».

«Αυτή η θέση της αμερικανικής πλευράς εξηγεί τα λάθη τους», τόνισε.

«Προς λύπη μας, αν και στην πραγματικότητα, αυτό πιθανότατα να προκαλεί ακόμα και την ανησυχία μας, αποδεικνύεται ότι ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε το Πεντάγωνο έχουν σωστές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε κατανοούν τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων  ούτε κατανοούν τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε και τόνισε: «Το Κρεμλίνο ανησυχεί για αυτό, καθώς λόγω παρεξηγήσεων, οι λανθασμένες και βιαστικές αποφάσεις λαμβάνονται με πολύ κακές συνέπειες».

Προηγουμένως , ο Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την προτεινόμενη  συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Απρίλιο. Παρά τις συνομιλίες μεταξύ των χωρών, δεν πρόκειται να υπάρξει  σαφές πλαίσιο για το πότε μπορεί να λάβει χώρα μια συνάντηση των προέδρων των δυο χωρών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.

 

Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Νταβίντ Αράχμια  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να συνεχιστούν την 1η Απριλίου σε βίντεο -κονφερανς μορφή.

Την προηγούμενη ημέρα, σε ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου στο Ραμπάτ, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ενδείξεις ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών για την κατάσταση στο Ντονμπάς προχωρούν αποτελεσματικά, οπότε το Κίεβο πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τη διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Τέλος τα ψέματα. Ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας ετοιμάζει τη μεγαλύτερη επιχείρηση μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. fotkaew.ru

 

31 Μαρτίου . Οι ουκρανικές δυνάμεις θα περικυκλωθούν. Τα ρωσικά στρατεύματα και οι μονάδες των πολιτοφυλακών της DPR και της LPR θα κλείσουν  την τεράστια «τανάλια» εντός της οποίας θα παγιδευτούν  περίπου 50 χιλιάδες Ουκρανοί. Μιλάμε για τις καλύτερες μονάδες του ουκρανικού στρατού. Βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς από το 2014, ενισχυμένοι και καλά εκπαιδευμένοι. 

Τα αποτελέσματα του τουρκικού γύρου διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας δείχνουν ότι μια «πέμπτη φάλαγγα» λειτουργεί με επιτυχία στη Ρωσία, η οποία είναι πιο επικίνδυνη από τις δυτικές κυρώσεις. Την άποψη αυτή διατύπωσε προς τα Μεσα Ενημέρωσης ο Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών Κονσταντίν Σίβκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική ειδική επιχείρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μόνο με την πλήρη παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου.

«Κρίνοντας από την αντίδραση της κοινωνίας, η Ρωσία δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία με τις τρέχουσες αρχές της Ουκρανίας για τον απλό λόγο ότι είναι άσκοπο να συνάπτεται συμφωνία με Ναζί ηγέτες. Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί μετά την απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας της Ουκρανίας από τη ναζιστική εξουσία», τόνισε ο Σίβκοφ. 

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, Βλαντιμίρ Μεντένσκι, δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση στην Ιστανμπούλ, η Μόσχα θα λάβει δυο μέτρα για να αποκλιμακώσει τη σύγκρουση. Ο πρώην υπουργός Άμυνας του DPR Ιγκόρ Στρέλκοφ προειδοποίησε τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην συνάψει οποιεσδήποτε συμφωνίες με το Κίεβο.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νεζαλέζναγια θα παραβιάσει οποιεσδήποτε συμφωνίες ακολουθούν το παράδειγμα των συμφωνιών του Μινσκ. Οι ουκρανικές αρχές δεν προσπάθησαν καν να συμμορφωθούν με τα σημεία του Μινσκ-2.

 "Αύριο, το Κίεβο, με τη βοήθεια της Δύσης, θα εξοπλίσει και πάλι τα στρατεύματά του, και μετά από αυτό θα απειλήσει ξανά την Κριμαία και το Ντονμπάς. Την ίδια στιγμή, οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας όχι μόνο δεν θα αρθούν, αλλά θα θεσπιστούν και νέοι περιορισμοί", δήλωσε ο Στρέλκοφ

Η Ρωσία θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα καθήκοντα της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κοροτσένκο. 

Πιστεύει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η σύναψη συνθήκης ειρήνης θα αποτελέσει προδοσία. "Η ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία δεν είναι απλά ένα λάθος, αλλά μια προδοσία.

 Το ΧασαβγιούρτK-2 και η Συνθήκη της Μπρεστ μαζί είναι πολύ χειρότερα", τόνισε και είπε ότι είναι σημαντικό να ηττηθούν πλήρως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τα εθνικιστικά τάγματα, να πραγματοποιηθεί η «συνθηκολόγηση του ναζιστικού καθεστώτος», ακολουθούμενο από δικαστήριο για τους κύριους εγκληματίες πολέμου του Κιέβου.

 

 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απέσυρε τα πλοία του από τη Μαύρη Θάλασσα λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.

 

Λάβαμε αυτή την απόφαση (...) για να δείξουμε ξεκάθαρα σε όλους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, λαμβάνοντας τη μία ή την άλλη θέση", δήλωσε ο Κέρμπι . Σύμφωνα με τον Κέρμπι, δεν είναι γνωστό πότε η Ουάσινγκτον θα επαναφέρει τα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
ΥΓ. Οχι τίποτα άλλο θα κλαίει και ο Γιοχάνις και οι Γεωργιανοί

Το επίπεδο εμπιστοσύνης των Ρώσων στον Πούτιν, την κυβέρνηση και την πορεία της χώρας έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό

 

Η ρωσική ιδιωτική εταιρεία δημοσκοπήσεων  «Λεβάντα» δημοσίευσε τα αποτελέσματα της παραδοσιακής έρευνάς της σχετικά με τις αξιολογήσεις των πολιτικών, των κρατικών θεσμών, των κομμάτων κ.λπ. που διεξάγεται από το 1996 και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Δεδομένου ότι νωρίτερα τα δύο άλλα μεγάλα Ινστιτούτα κοινωνικών ερευνών το  VTsIOM και το  FOM παρουσίασαν τις εβδομαδιαίες κυλιόμενες μετρήσεις τους, η αύξηση της υποστήριξης  του Πούτιν  ήταν ήδη γνωστή και δεν ήταν δύσκολο να μαντέψουμε ότι η βαθμολογία από τη «Λεβάντα»  θα ήταν στο επίπεδο  της ευφορίας για την προσάρτηση  της Κριμαίας.

Η «Λεβάντα» που συνεργάζεται με τη Δύση  και  σίγουρα δεν μπορεί  να κατηγορηθεί ότι μαγειρεύει τα στοιχεία υπέρ του Πούτιν  ανακοίνωσε ότι το 83% των ερωτηθέντων ενέκρινε το έργο του Πούτιν ως προέδρου τον Μάρτιο του 2022. Η βαθμολογία είναι κολοσσιαία, αλλά ήταν αναμενόμενη. Η τελευταία φορά που ήταν τόσο ψηλά ήταν τον Αύγουστο του 2017. Και τώρα είναι ακόμη ελαφρώς υψηλότερο από ό, τι στην "Κριμαία"  το Μάρτιο του 2014 που ήταν 80%. Αλλά, επαναλαμβάνω, ο Πούτιν  το είχε αυτό. Τον Ιούνιο του 2015, είχε ένα μαγευτικό ιστορικό ρεκόρ . 89% αποδοχής.

Αλλά τώρα αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι η γενικευμένη τάση  . Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 26 ετών   Λεβάντα, θέτει το ακόλουθο ερώτημα στην ερευνα: «Τα πράγματα στη χώρα κινούνται σήμερα γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση, ή η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση;»

 Πάντα υπήρχαν λιγότερες θετικές απαντήσεις σε αυτό το  ερώτημα Εδώ, ακόμη και το 50% να είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της χώρας θεωρείται πολύ ικανοποιητικό . Ωστόσο, η θετική αξιολόγηση του Μαρτίου από το δείγμα της «Λεβάντα» είναι  69%. Το 69% των ερωτηθέντων τον Μάρτιο του 2022 είναι ικανοποιημένοι με την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει τώρα η Ρωσία.  Αυτό το 69% δεν υπήρξε ποτέ Ούτε μια φορά. Ακόμη και το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Πούτιν είχε ποσοστό 89%.

Αυτό είναι το μέγιστο ποσοστό  σε ολόκληρη την ιστορία των κοινωνιολογικών παρατηρήσεων στην ιστορία της Ρωσίας..

Όσον αφορά τη συναίνεση της Κριμαίας, υπήρχε πιο εξατομικευμένη ευφορία γύρω από τον Πούτιν. Με μια πολύ πιο μετριοπαθή αξιολόγηση της πορείας της χώρας στο σύνολό της, το έργο του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι ποιοτικά διαφορετικά τώρα. Ο Μίσουστιν, η κυβέρνηση, η Ενωμένη Ρωσία, οι κυβερνήτες έχουν τώρα τρελά ποσοστά αποδοχής. Για παράδειγμα, για το έργο της ρωσικής κυβέρνησης (στο σύνολό της) τον Μάρτιο του 2022 είχε θετική γνώμη το  70%. Ο πρωθυπουργός Μίσουστιν έχει 71% αποδοχή, Τέτοιες αξιολογήσεις δεν είναι εύκολες. Αυτή είναι η καλύτερη κυβερνητική βαθμολογία στην ιστορία της κοινωνικής παρακολούθησης.

Ενω οι Ρώσοι Μάχονται στην Ουκανία στο Ντουμπάϊ γινόταν η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΙΘΙΟΨ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΦΟΥΤΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ

Οι νόθες βουλευτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 και ο «Τρίτος Γύρος»

Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 έγιναν από την κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη με το εκλογικό Σύστημα του 1932. Απλή αναλογική με ευρεία περιφέρεια. (Εκλογικός νόμος : Ν.5493/1932 όπως τροποποιήθηκε από τον Α.Ν. 1020/46 (ΦΕΚ 71/27-2-46).
 Οι «Φιλελεύθεροι» που έβλεπαν ότι έχαναν τις εκλογές ζητούσαν από τους Άγγλους την αναβολή τους, αλλά οι προστάτες επέμεναν σε εκλογές τον Μάρτιο, και σε δημοψήφισμα για τον Βασιλιά εντός του 1947
Στο διάστημα από 5 μέχρι και 29 του Μαρτίου , παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας 15 υπουργοί και υφυπουργοί. 
Στις 7 Μαρτίου παραιτήθηκε πρώτος διαφωνώντας με τον Αγγλικό έλεγχο ο υπουργός Τύπου και Πληροφοριών Ηρακλής Πετιμεζάς. Στις 11 Μαρτίου παραιτήθηκαν οι Γ. Καφαντάρης , Γ. Παππάς, (υφυπουργός Εφοδιασμού), Ι. Γεωργάκης (υφυπουργός Νήσων Ιονίου Πελάγους), Γ. Καρτάλης (Εφοδιασμού), Γ. Αθανασιάδης-Νόβας (Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας), Π. Ευριπίδης (Αεροπορίας), Γ. Μπουρδάρας (Τριων Τ), Στ. Μερκούρης (Δημοσίων Έργων) και μια ημέρα αργότερα, στις 12 Μαρτίου ο Αλ. Μυλωνάς (Οικονομικών).Στις 13 Μαρτίου παραιτήθηκε ο Χρ. Παπασταύρου (υφυπουργός Οικονομικών), και στις 29 Μαρτίου, παραιτήθηκε ο Χρυσός Ευελπίδης (Γεωργίας). 
Οι εκλογές του Μαρτίου 1946 ήταν οι πρώτες μετά από περίοδο δέκα ετών, αφού στις 4 Αυγούστου 1936 ο βασιλιάς επέβαλε βασιλική δικτατορία και είχε καταργήσει τη Βουλή, και στη συνεχεία υπήρξε η Κατοχή, και μετά η Κομμουνιστική Στάση. Οι εκλογές έγιναν με διεθνείς παρατηρητές.
Το ΚΚΕ αποφάσισε στις 7 Φεβρουαρίου 1946, να απέχει, καταγγέλλοντας την «Λευκή Τρομοκρατία», και «ψήφισε» , στο Λιτόχωρο. 
Η καμπάνια του ΚΚΕ πρόβαλε το σύνθημα , «Θα ψηφίσεις τον χαμό σου;». 
 Η «αποχή» ήταν μία προσπάθεια να μην φανεί πραγματική εκλογική απήχηση του ΚΚΕ και να εκμεταλλευτούν πλασματικά την μη διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους των νεκρών και των μεταναστών. 
 Με βάση τους συμπληρωμένους εκλογικούς καταλόγους του 1936 εμφανίστηκες αποχή 51,5%. Ο εικονικός «νόμιμος πληθυσμός» ήταν 7.232.543, αλλά δεν υπήρξε αναφορά σε «εγγεγραμμένους», στα αποτελέσματα. 
 Από τους εγγραμμένους του 1936 και όσους εγράφησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών ψήφισαν 1.121.693 άνδρες. 
Το 1936 είχαν ψηφίσει 1.278.085. 
Στις εκλογές του 1935 από τις οποίες έκανε απόχη το Κόμμα των Φιλελευθέρων ψήφισαν 1.029.196. 
Οι Φιλελεύθεροι το 1936 πήραν 474.651. Επομένως το προεκλογικό εκλογικό σώμα ήταν γύρω στο 1.500.000. Αν υπολογίζει κανείς τις απώλειες από τον πόλεμο, την πείνα, τις εκτελέσεις, και τις θηριωδίες των κομμουνιστών η εκτίμηση της πραγματικής αποχής στα επίπεδα του 15% -20% είναι μάλλον ακριβής. Η έκθεση της Συμμαχικής Αποστολής των Παρατηρητών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Απριλίου, υποστήριζε ότι οι εκλογές «διεξήχθησαν ελεύθερα και δίκαια με ηρεμία και τάξη. Το υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε την αποχή στο 15%.
Τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου του 1946, ολοκληρώθηκε η επίθεση 33 ένοπλων κομμουνιστών στο σταθμό της Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο. Επικεφαλής ήταν ο Αλέξανδρος Ρόσσιος – Υψηλάντης, και οι Γιώργος Ελευθερίου (Φωτεινός), Γ. Ανδρεάδης (Γ. Κουκουτάτσιος), Τζαβέλας κ.ά Από την επίθεση εφονεύθησαν 6 χωροφύλακες, 2 λοχίες, 2 στρατιώτες και τραυματίσθηκαν 2 χωροφύλακες. Ο Ζαχαριάδης φόρτωσε την επίθεση σε κάποιον φυγόδικο "καπετάν Μπαρούτα", (Λιόλιος λεγόταν), και ο οποίος κρυβόταν στο Βέρμιο. 
Ο στρατός τέθηκε σε καταδίωξη του και τον εξόντωσαν τον Ιούνιο του 1946. 
 Στις 10.00 πμ, στη θέση Καστανιές του χωρίου Εμπόριο Πτολεμαίδος ενεφανίσθησαν συμμορίτες, "οίτινες διά πολυβόλου και τυφεκίων έβαλον επί 20' της ώρας άπό άποστάσεως 300 μέτρων κατά του καταστήματος του εκει Σταθμού Χωροφυλακής. Οτε κατέφθασαν επί τόπου ενισχύσεις, οι συμμορίτες που πιθανώς ανήκαν εις Όχρανοκομμουνιστικήν οργάνωσιν, και απέβλεπαν ατην τρομοκράτηση των κατοίκων όπως απόσχουν των εκλογών, διέφυγον προς Κλεισούραν". 

Στις εκλογές του 1946 η «Ηνωμένη Παράταξις Εθνικοφρόνων», έλαβε 610.995 ψήφους , (55,12 %) και εξέλεξε 206 από τους 354 βουλευτές. Τα κόμματα που αποτελούσαν την Ηνωμένη Παράταξη Εθνικοφρόνων ήταν: Το «Λαϊκό Κόμμα» υπό τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη . το «Κόμμα Εθνικών Φιλελευθέρων» υπό τον Στυλιανό Γονατά , η Πολιτική Κίνηση «Εμπρός» υπό τον Δημήτριο Σφαέλλο που ήταν στέλεχος προπολεμικά της «Οργάνωσης Ελλήνων Εθνικιστών», (Ο.Ε.Ε), και της «Εθνικής Ένωσις Ελλάς», (Ε.Ε.Ε).
Ο Δημήτρης Σφαέλος, εκλέχτηκε βουλευτής Πειραιώς. 
Το «Μεταρρυθμιστικό Κόμμα» υπό τον Απόστολο Αλεξανδρή,  Το «Κόμμα Βασιλοφρόνων» υπό τον Περικλή Λυκίδη , το «Πανελλήνιον Εθνικόν Κόμμα» υπό τον Αλέξανδρο Σακελλαρίου, το «Κόμμα Πατριωτικής Ενώσεως» υπό τον Ηρακλή Μπάτζιο, το«Εργατικόν Κόμμα Ελλάδας» υπό τον Αριστείδη Δημητράτο, το το «Κόμμα Ανασυγκροτήσεως», υπό τον Αθανάσιο Μαυροειδή, και η «Κοινωνική Ριζοσπαστική Ένωσις» υπό τον Νικόλαο Μαλαγαρδή. 
 Το Λαϊκό Κόμμα του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη είχε 156 και ο Στυλιανός Γονατάς 38 βουλευτές. 
 Η Κοινοπραξία «Εθνική Πολιτική Ένωσις» (ΕΠΕ), των «Βενιζελικών Φιλελευθέρων» υπό τον Σοφοκλής Βενιζέλο , του Γεώργιου Παπανδρέου με το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου που ηγείτο του Εθνικού Ενωτικού Κόμματος, και του νεαρού Σοσιαλιστή Γρηγόρη Κασιμάτη πήρε 213.721 ψήφους ή το 19,28% και έβγαλε 68 βουλευτές.
Το «Κόμμα Φιλελευθέρων» υπό τον Θεμιστοκλή Σοφούλη έλαβε 159.525 και ποσοστό 14,39 % βγάζοντας 48 βουλευτές.
 Το «Εθνικόν Κόμμα Ελλάδος», υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τους αγωνιστές του ΕΔΕΣ, έλαβε μόλις 66.027 ψήφους , ποσοστό 5,96% και έβγαλε 20 βουλευτές. 
Η «Ένωσις Εθνικοφρόνων» που δεν χώρεσε στην Ηνωμένη Παράταξη, έλαβε 32.538 ψήφους ή 2,94% και έβγαλε 9 βουλευτές. 
Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς Πήρε 7.447 ψήφους Ο Κωνσταντίνος Ευσταθόπουλος αγωνιστής της «Χ» κατέβηκε ως « Κόμμα Χιτών Εθνικής Αντίστασης» και πήρε 1.848 ψήφους. 

Μετά τις εκλογές σχημάτισε κυβέρνηση ο Τσαλδάρης στις 18 Απριλίου 1946.

Lets go Brandon. Τι ψυχή θα παραδώσει στον Βαάλ ;

 

 Ο Μπιντές ενώ λαμβάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπιντές  έλαβε την τέταρτη δόση ΤΟΥ εμβολίου  και προέτρεψε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της πανδημίας,
 Ο Μπιντές έλαβε τη λεγόμενη δεύτερη δόση "buster" μια ημέρα μετά την έγκριση από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές της χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω και προέτρεψε σήμερα τα μέλη του Κογκρέσου να εγκρίνουν αμέσως πρόσθετη χρηματοδότηση για να εξασφαλίσουν συνεχή προμήθεια εμβολίων. 

Στην ανεμβολίαστη Βουλγαρία. Τέρμα από αύριο όλα. Μάσκες, αποστάσεις κλπ.

Στη Βουλγαρία μέχρι τις 22 Μαρτίου είχε εμβολιαστεί με 2 δόσεις το 29,6% του νόμιμου πληθυσμού, Χθες όμως ανάμεσα στα νέα κρούσματα το 33,59% ήσαν «πλήρως εμβολιασμένα άτομα». Η Βουλγαρία μας διδάσκει ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δεν νοσούν το ίδιο. Οι εμβολιασμένοι νοσούν περισσότερο. Ενώ ανάμεσα στον πληθυσμό οι εμβολιασμένοι είναι 29,6% στα κρούσματα έχουν μερίδιο 4% πιο πάνω. Αν υπολογίσουμε τους τριπλοεμβολιασμένους τα πράγματα γίνονται χειρότερα για το προϊόν του Μπούρλα. Οι τριπλοεμβολιασμένοι είναι 10,3% οπότε είναι τριπλάσια τα κρούσματα μεταξύ των εμβολιασμένων

 

Από την 1η Απριλίου αίρονται επίσημα στη Βουλγαρία , τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση Τύπου η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα, καταργούνται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, η τήρηση φυσικής απόστασης, ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων, που μπορούν να επισκέπτονται ταυτόχρονα κλειστούς δημόσιους χώρους, 
ο περιορισμός στην εκπαίδευση με φυσική παρουσία των φοιτητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η απαγόρευση για επισκέψεις στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα κοινωνικών υπηρεσιών, και η απαίτηση για εργασία με φυσική παρουσία όχι περισσότερου από 50% των υπαλλήλων. Παρόλα αυτά, ο Κρατικός Επιθεωρητής Υγείας Άνγκελ Κούντσεφ συνέστησε οι επιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες να εξακολουθήσουν να φοράνε μάσκες, μάσκες να φοριούνται στα υγειονομικά ιδρύματα, σε περίπτωση συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων σε υπαίθριους χώρους, για ανθρώπους σε ηλικία κινδύνου και με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και η χρήση απολυμαντικών. Νέο νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα η υπουργός Υγείας να εισάγει αντιεπιδημικά μέτρα χωρίς να έχει κηρυχθεί έκτακτη επιδημική κατάσταση.

Ο Κορωνοϊός στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ‎

Στη Σεβερνοματσεντόνιγια, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 2430 τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 294 νέα κρούσματα. Τα 41, ήταν επαναλοιμώξεις. Στα Σκόπια καταγράφηκαν τα 149  από τα νέα κρούσματα .Ακολούθησαν το Μοναστήρι με 36 και η Πρίλαπος με 20    Η θετικότητα των τεστ ήταν 12,1% από 11,67%   Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ανακοινώθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν 235  ασθενείς και αναφέρθηκε ο θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ 2 ασθενών, 70 και 78  ετών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.  Αναδρομικά καταγράφηκε ο θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ 4 ασθενών που πέθαναν στο σπίτι τους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 1835.

Στη Σερβία, από το σύνολο των 15.863 τεστ, επιβεβαιώθηκαν 1.892 νέα κρούσματα . H θετικότητα των τεστ ήταν 11,92% από 12,19% και 12,66 % τις αμέσως προηγούμενες ημέρες . Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται  696 ασθενείς από 702  . Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ  είναι 38 από 377.Το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν μόνο 9 νέοι θάνατοι ασθενών από ΚΟΒΙΝΤ.  ‎Μέχρι στιγμής, 15.786 ασθενείς έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα της λοίμωξης .‎ Το ποσοστό θνησιμότητας διαμορφώνεται σε 0.80%.

Στη Βουλγαρία, από την 1η Απριλίου η έκτακτη  κατάσταση αίρεται επίσημα, ανακοίνωσε σε ενημέρωση Τύπου η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα. Καταργούνται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, η τήρηση φυσικής απόστασης, ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων, που μπορούν να επισκέπτονται ταυτόχρονα κλειστούς δημόσιους χώρους, ο περιορισμός στην εκπαίδευση με φυσική παρουσία των φοιτητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η απαγόρευση για επισκέψεις στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα κοινωνικών υπηρεσιών, η απαίτηση των εργοδοτών για εργασία με φυσική παρουσία όχι περισσότερου από 50% των υπαλλήλων. Χθες έγιναν 10.528 τεστ, από τα οποία 1.176  απέβησαν θετικά. 383 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Σόφια, 85 στο Μπουργκάς και 67 στη Βάρνα  Η θετικότητα των τεστ ήταν 11,17% από 10,92% . Από τα  νέα κρούσματα το 34 % ήσαν πλήρως εμβολιασμένα. 179 από τα νέα κρούσματα, χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που ενοσηλεύοντο χθες ήταν 1953 από1971. Στις ΜΕΘ  βρισκόντουσαν 214 ασθενείς από 217.Τα ενεργά κρούσματα είναι 183.892. Τις τελευταίες 24 ώρες 4.301 ασθενείς έκαναν δεύτερο αρνητικό τεστ, και θεωρούνται αποθεραπευμένοι, ενώ 14 από τους ασθενείς έχασαν την μάχη. Το σύνολο των θυμάτων του ΚΟΒΙΝΤ στην Βουλγαρία είναι 36.512.

Στη Ρουμανία, χθες καταγράφηκαν 3.583 νέα κρούσματα. 693 λιγότερα από την προηγούμενη ημέρα. Τα ‎‎450 ήταν επαναλοιμώξεις σε περίοδο μεγαλύτερη  των 180 ημερών μετά την πρώτη λοίμωξη .Τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν ‎ ‎ 11.165 τεστ  RT-PCR, (7.158 βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου και 4.457 κατόπιν αιτήσεως),  και 21.718  ράπιντ τεστ. Η θετικότητα των τεστ ήταν 10,89 από 10,23% και 11% , τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Στα νοσοκομεία,  ο αριθμός των νοσηλευομένων  είναι 2.587. 115 λιγότεροι   περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα. Οι 175 είναι ανήλικοι. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 395 άτομα από τα οποία  344  είναι ανεμβολίαστα.  Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν οι θάνατοι 18 ανδρών και 18 γυναικών. Από τους 36 θανάτους, 2 καταγράφηκαν στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών, 4 στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 ετών, 10 στην ηλικιακή κατηγορία 60-69 ετών, 11 στην ηλικιακή κατηγορία 70-79 ετών και 9 στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 ετών Όλα τα θύματα  είχαν υποκείμενο νόσημα, ενώ 6  ήταν πλήρως  εμβολιασμένα. 

 

Στην Ομοσπονδία  της Βοσνίας Ερζεγοβίνης επί συνόλου 869 δειγμάτων που αναλύθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,  τα 94 απέβησαν Θετικά. Η θετικότητα ήταν 10,82% . Νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε εννέα από τα καντόνια της Ομοσπονδίας. Στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας τις τελευταίες 24 ώρες δεν  αναφέρθηκαν  θάνατοι ασθενών από ΚΟΒΙΝΤ

Στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, ο Κορωνοϊός επιβεβαιώθηκε  σε 13 άτομα από τα 163 που εξετάστηκαν, και   αναφέρθηκε ο θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ ενός ηλικιωμένου  ανδρός  . Υπάρχουν 39 ασθενείς σε νοσοκομειακή περίθαλψη, από τους οποίους  3 είναι διασωληνωμένοι .

Στη Σκιπερία, από τα 1192 τεστ που έγιναν τα 79 απέβησαν θετικά. Θετικότητα  6,62% από 6,1%. 30 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα Τίρανα και 8 στους Αγίους Σαράντα. Τις τελευταίες 24 ώρες δεν αναφέρθηκε απώλεια ζωής, ενώ  50 ασθενείς έγιναν καλά, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποθεραπευμένων σε 269.653 από την έναρξη της επιδημίας. Τα  ενεργά κρούσματα είναι 463 και  εξακολουθούν να νοσηλεύονται 12 ασθενείς

Στο Μαυροβούνιο , ο λοιμωξιολόγος Μίλοβαν Ζίβκοβιτς  δήλωσε ότι «αναμφίβολα, το νέο κύμα κορωνοϊού, το οποίο έχει ήδη εμφανιστεί στη Δυτική Ευρώπη, θα έρθει στο Μαυροβούνιο,  αργά ή γρήγορα». Χθες αναφέρθηκε  ένας θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ δυο ασθενών . Καταγράφηκαν 86 νέα κρούσματα από τα 1089 τεστ που έγιναν. Τα 24 στην Ποντγκορίτσα και 11 στο Μπαρ. Θετικότητα 7,9% . 86 ασθενείς έγιναν καλά . Επί του παρόντος, υπάρχουν 620 ενεργά κρούσματα από 622 χθες.

Στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινα, δεν  ανακοινώθηκε  θάνατος  που  οφείλονταν αναμφιβόλως στον ΚΟΒΙΝΤ. Τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 1.159 τεστ και διαγνώστηκαν 30 νέα  κρούσματα . Θετικότητα 2,59% από 3.30%. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 592 από 593.

ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟΝ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙΟΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ

 

Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας τὰς Ἑλληνίδας. 
 Ἣλιόλουστον -6°C εἰς τὴν Οὐψάλα (Uppsala). 
 Ἐλπίζω καὶ εὒχομαι εἰς μίαν πλήρην καθίζησιν ἁπάντων τῶν φαρμαβιομηχανιῶν ποὺ μᾶς φαρμακίζουν καθημερινῶς καὶ μετροῦν εἰς δολλάρια τὴν Ὑγείαν τοῦ ὑπόλοιπου κόσμου, πλήν ἐμοῦ. 
Ἀξίζει νὰ ἐνθυμηθῶμεν ὃτι ἒγινε τὴν θλιβερήν πενταετίαν 1975-80, εἰς τὸν χῶρον τοῦ Φάρμακου. Τότε ποὺ ἐφούμαραν ἀκόμη καὶ τὰ μικρά παιδιά. Τότε οἱ γέροι τῆς ἐπαρχίας (ὃσοι εἶχαν ὑπερβεῖ τὰ ...50!), ἐπρομηθεύοντο τὸ φαρμακευτικόν "τράστον" ἢ "ταγάριον". Ἐντὸς εἶχαν τὴν συνταγήν τοῦ Κένταυρου (τοῦ συμβεβλημένου ἱατροῦ μὲ τὸν Π.Ο.Υ.), χάπι διὰ τὴν πίεσιν ἀλλά καὶ τὸ Ἀλγκόν. 
Ἀντὶ τράστου ὁ τῆς Πόλεως διέθετεν τὸ "τσαντάκιον", the bag, μὲ τὸ λουράκιον χειρός ἢ ὢμου τῶν γυναικῶν μὲ ὃλα τὰ ἀξες-σουάρ! 
Τὸ τρὰστον αἰγός τῆς μητερομητρός εἶχεν γίνει τῆς "μόδας" τὸτε ἀπὸ τοὺς ὃπου Γῆς καὶ Πατρίς, Hippies (Χίππηδες) τοὺς Ἂπλυτους. Διὰ τὸν ἂνδρα ἒγινεν ἀπαραίτητον ἐργαλεῖον, ὲστω καὶ μέσα εἶχεν μόνον ...προ-φυλακτικά.
 Αἱ γυναῖκαι εἶχαν πολλά ἀναγκαῖα ἐκεῖ μέσα, ἐνῶ οἱ γέροι τὰ φάρμακα. 
 Παλαιότερον ἒβαζαν μέσα ἂρτον, τυρόν, έλαίας, ὀρίγανον, λεμόνι καὶ βασιλικόν. Ἐνῶ ἀπὸ τὸ 1975 καὶ μετέπειτα τὰ προϊόντα τῆς τότε Φάϊζερ, τῆς Μπάγιερ ἢ τοῦ CODEX ALIMENTARIUS. 
 Λέγεται ὃτι τὰ ἐπέβαλαν εἰς τὴν "Ἀγοράν" οἱ ἀνύπαρκτοι "Ω(β)ραῖοι". 
Ἢθελα πράγματι νὰ μάθω πόσοι ἀπὸ Δαύτους, τοὺς αὐτοαποκαλούμενους ὡς Χαλδαίους ἒχουν Χαλδαίϊκον DNA.
 Τὶ ἀπέγιναν ἐξακόσιαι χιλιάδες ἐκδιωκόμενοι ἀπὸ τὸν Νεῖλον. Ὃπως ἐπίσης πόσα ἀρχιτεκτονικά μνημεῖα μᾶς ἂφησαν ἀπὸ τὴν ἂφιξιν τοῦ Πρώτου Χαλδαίουτὸ 1800 πεχ. 
Τὶ εἲδους γνώσεις, παρατηρήσεις, φιλοσοφίαν, μουσικήν, ἀθλοπαίδιαν κλπ ἂφησαν εἰς τὸν Κόσμον καὶ πότε.
 Ἐκεῖνοι οἱ Γιωσήφηδες, (λεπροί κατὰ Γ. Φουράκην) οἱ περιπλανώμενοι καὶ καταδιωκόμενοι ἐπὶ τεσσαράκοντα ἒτη ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΩΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ τὸ τρίπτυχον Ἰωσήφ-Μαριάμ-Ἰμάνουελ, ΕΠΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ! 
 Ὃπως λέγει καὶ ἡ παροιμία, μία ἡμέρα ἐμπρός καὶ ...δέκα ὁπίσω! Περισσότερον ἀληθής ἦτο φίλος τοῦρκος γεννηθείς εἰς Κρήτην, ὃταν ὁ πάππος του, περὶ τὸ 1955 τοῦ ἒδειχνεν τὰ ἐναπομείναντα Νεοκλασσικά κτίρια τῆς Σμύρνης καὶ τοῦ ἒλεγεν μὲ θαυμασμόν: Κοίτα τὶ ἒχουν κτίσει οἱ Γιουνᾶν! 
Ἐμεῖς (οἱ τοῦρκοι), στήνουμε ἓνα ἀντίσκηνον καὶ αὐτό πέφτει! Πάντως ὁ συγγραφεύς Δ. Δημόπουλος εἰς τὸ ἒργον τοῦ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρουσίασεν ἀνθρωπολογικήν μελέτην ὃπου εἰς τὴν περιοχήν τῆς Παλαιστίνης, τὸν 1ον αἰώναν, μόλις τὸ 13% τῶν κατοίκων εἶχεν Χαλδαϊκήν, Ἀμπραχαμίτικον γόνον. 
Ἀλλὰ καὶ αὐτοί ἐκινηθησαν πρὸς βορρᾶν πρὸς Σκυθίαν. Ὁ λόγος ὃμως περὶ τοῦ κορυφαίου Σουηδοῦ μπασκετμπωλίστα Jonas Jerebko (Γιόνας Γερέμπκο), ὁ ὁποῖος ὑπέγραψεν εἰς τὴν Μόσχα μὲ τὴν CSKA συμβόλαιον διεκδικῶν ρούβλια!
 Μαίνονται καὶ καταριοῦνται οἱ Διάφοροι τοῦ Μπάσκετ Σουηδίας πού "ἐπροσκύνησαν" εἰς τοὺς ἐχθρούς τῆς Ρωσίας.
 Προφυλλακτεῖτε ὃσοι ἒχετε τσιμπηθεῖ μὲ τὸ Φαϊζερο-ἐμβόλιον. Νὰ προσέχετε τὰ ἑπόμενα 3-4 ἐτη. Τὸ εἶπεν, ἂλλωστε καὶ ὁ Μπίλ Γκέϊτς, ὃτι ἀναμένουν τὴν ἑπόμενη διετίαν. 
Δηλαδή, Ξαφνῖτις, θρομβώσεις, καρκίνος, Ἒϊτζ κλπ. Τὰ δολοφονικά σκευάσματα τῆς Φάϊζερ, ἀποτελειώνουν κόσμον καὶ κοσμάκη καθημερινῶς.
 Οἱ ἀνεμβολίαστοι ἂς μὴν ἀνησυχοῦν. Οἱ Ἐπιτήδιοι κυνηγοῦν ἐμᾶς ὃσοι ἀπομένωμεν Λευκοί καὶ Ἀφελεῖς. 
 Οἱ δρόμοι τῶν Ἀθηνῶν θὰ γεμίσουν μὲ πτώματα πεινασμένων τῆς ἀλλοδαπῆς τὴν ἑπόμενη διετία. 
 ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΦΥΣΙΝ. ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑΝ ΓΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙΤΕ. Διαβάζομεν τὸ http://deltio11.blogspot.com/ Ἀκοῦμε, https://ellas21.com/
 ΖΗΤΩ Ὁ Ἀνώνυμος Ἓλλην! 
ΖΗΤΩ τὸ ἀθάνατο 21! 
 ΕΣΣΕΤ' ΗΜΑΡ! 
(Ἡ Ἡμέρα τῆς Ἀπελευθερώσεως τῆς Ἑλλάδος Ἒφθασεν). 
 ΦΘΑΝΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΩΜΕΝ.
 Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος 
 Οὐψάλα

Η 31η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 31η Μαρτίου είναι η 90η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου. Απομένουν 275 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 

 307.Μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνη, ο Κωνσταντίνος Α΄ παντρεύτηκε τη κόρη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, Φαύστα. 

614. Οι Αβάροι και οι Σλάβοι επιδρομείς που έφρασαν στην ανατολική ακτή της Αδριατικής, κατέλαβαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα Σάλωνα, την πρωτεύουσα της πρώην βυζαντινής επαρχίας της Δαλματίας και οι επιζώντες των Σαλώνων βρήκαν καταφύγιο πίσω από τα τείχη του Ανακτόρου του Διοκλητιανού , ιδρύοντας μια πόλη, που αργότερα έγινε γνωστή ως Σπλιτ. 

 1078. Η 31 Μαρτίου ήταν το Σάββατο του Λαζάρου. εκδηλώθηκε      « λαϊκή εξέγερση», στην Κωνσταντινούπολη υπέρ του Νικηφόρου Βοτανειάτη ο οποίος βρισκόταν στην Χαλκηδώνα. Οι Συγκλητικοί και λαός επιτέθηκαν στα ανάκτορα και αιχμαλώτισαν τον 28χρονο Μιχαήλ Ζ Δούκα, τον Παραπινάκη, ο οποίος παραιτήθηκε και εκάρη μοναχός στη Μονή του Στουδίου. Ο στρατηγός Βοτανειάτης εισήλθε στη Βασιλεύουσα επευφημούμενος την Κυριακή των Βαίων.

1146 . Ο αντιπρόσωπος του πάπα, Βερνάρδος του Κλαιρβώ, με το κήρυγμά του στη συνέλευση του Βεζελαί στις 31 Μαρτίου του 1146, ξεσήκωσε ένα απερίγραπτο ενθουσιασμό για την ανάγκη δεύτερης σταυροφορίας, και αφού εξαντηθηκαν τα υφάσματα που είχαν ετοιμασθεί για να ραφτούν σταυροί ο Άγιος Βερνάρδος έβγαλε τα εξωτερικά του ενδύματα για να κοπούν γι' αυτόν το σκοπό. Όταν έδυσε ο ήλιος αυτός και οι βοηθοί του εξακολουθούσαν να ράβουν, γιατί όλο και περισσότεροι πιστοί ζητούσαν να πάνε στη Σταυροφορία. 

 1437. Εκδηλώθηκε η εξέγερση του Μπρασόφ που ήταν η σημαντικότερη εξέγερση στο Βασίλειο της Ουγγαρίας πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο των Αγροτών. Η εξέγερση ξεκίνησε όταν ο Καθολικός επίσκοπος της Τρανσυλβανίας απαίτησε να πληρωθούν φόροι που δεν είχαν συλλεχθεί από το 1434, σε μία δόση. Επιπλέον, οι μικροί Ούγγροι ευγενείς και οι Βλαχοι κάτοικοι οι οποίοι προηγουμένως είχαν απαλλαγεί , ήταν ορθόδοξοι. Όταν οι χωρικοί αρνήθηκαν να πληρώσουν, ο επίσκοπος τους αφόρισε. 

1492 . Στην Ισπανία εκδόθηκε  το Διάταγμα της Αλάμπρα, που υπέγραψαν ο Φερδινάνδος Β ́ της Αραγωνίας και η  Ισαβέλλα Α ́ της Καστίλης .

1495. Υπογράφηκε στη Βενετία η Συμμαχία της Αγίας Λίγκας κατά της κατοχής του Βασιλείου της Νεαπόλεως από τον Κάρολο Η΄ της Γαλλίας. Στη Λίγκα μετείχαν ο Πάπας Αλέξανδρος, η Βενετία, το Δουκάτο του Μιλάνου, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και το Βασίλειο της Αραγονίας. Επισήμως η συμμαχία στρεφόταν εναντίον των Τούρκων. 

 1504. Υπογράφηκε μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας, η ανακωχή της Λυών, με την οποία έληξε ο τρίτος ιταλικός πόλεμος, (1500-1504). Ο Λουδοβίκος 12ος της Γαλλίας αναγνώρισε την απώλεια της Νάπολης που πέρασε στην κυριότητα του βασιλιά της Αραγωνίας, Φερδινάνδου Β , αλλά διατήρησε το Μιλάνο και τη Γένοβα. 

 1779. Υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη η «επεξηγηματική σύμβαση» για τις διαφορές που είχαν ανακύψει μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε σχέση με την εφαρμογή της Συνθήκης του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή.

1814. Στις 2:00 π.μ. στο το χωριό Λα Βιλέτ εξω από Παρίσι ο Ναπολέων αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μάχη για το Παρίσι και υπέγραψε την συνθηκολόγηση του Παρισιού. Στη γαλλική πρωτεύουσα μπήκαν αργότερα θριαμβευτικά τα ρωσικά και τα Πρωσικά στρατεύματα με επικεφαλής τον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Α 'και το βασιλιά της Πρωσίας, Φρειδερίκο Γουλιέλμο Γ.

1820. 
Ο Δούκας του Ρισελιέ επανέφερε τη λογοκρισία  του Τύπου στη Γαλλία.

1821. Ή είδηση για την έναρξη της επαναστάσεως στην Πελοπόννησο. έφθασε στην Κωνσταντινούπολη προς το βράδυ της 31ης Μαρτίου/12 Απριλίου. Στη Σμύρνη, στις 31 Μαρτίου /12 Απριλίου, κυκλοφόρησε η φήμη από τον άγγλο πρόξενο, Φράνσις Γουέρυ που ηταν πρώην καπετάνιος και έμπορος της «Levant Company», ότι η Ρωσία είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας για να βοηθήσει τους χριστιανούς, και για «προληπτικούς λόγους» εκτελέστηκαν 23 «επώνυμοι» Έλληνες. Οι τούρκοι που είχαν νικηθεί από τον Κολοκοτρώνη στον Άγιο Αθανάσιο κοντά στην Καρύταινα, κατέλαβαν και έκαψαν το Σιάλεσι κοντά στην Μεγαλόπολη. Ο Αθανάσιος Διάκος, μετά από τριήμερη πολιορκία, κυρίευσε το φρούριο Ώρα της Λιβαδειάς, αναγκάζοντας τον τούρκο διοικητή της πόλεως Χασάν Αγά να την παραδώσει στους Έλληνες.  Ο οπλαρχηγός Αντώνης Κοντοσόπουλος, επικεφαλής Ελλήνων επαναστατών, απελευθέρωσε την Αταλάντη . 

 1822 .Τα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Χίο για να καταστείλουν την επανάσταση. Οι ωμότητες που ακολούθησαν έμειναν στην ιστορία ως η Καταστροφή της Χίου. 

 1833. Ο τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παρέδωσε την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν. 

 1854. Η Ιαπωνία εξαναγκάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την συνθήκη της Καναγκάουα να ανοίξει τα σύνορά της και τα λιμάνια Σιμόντ και Χακοντάτε στους αμερικανούς εμπόρους. Αυτό ήταν το τέλος της περιόδου Έντο στην Ιαπωνία. 

 1856. Στη Ρωσία απαγορεύτηκε να υπηρετούν Εβραίοι στο ρωσικό Ναυτικό. 

 1866.Το ισπανικό Ναυτικό βομβάρδισε το λιμάνι του Βαλπαραΐσο στη Χιλή προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές στην πόλη. 

 1889. Έγιναν τα εγκαίνια του Πύργου του Άιφελ. 

 1892 . Η Σερβία μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη ψήφισε νόμο για τον εξωσχολικό αθλητισμό. Η Γυμναστική ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία στη Σερβία εισήχθη το 1883. 

1900. Στη Γαλλία, η Εθνοσυνέλευση ψήφισε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι ώρες ημερήσιας εργασίας για τις γυναίκες και τα παιδιά θα μειώνονταν σε 11. 

1903.Σχηματίστηκε η 25η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον Στογιάν Ντάνεφ. 

1905. Ο Γερμανός Κάιζερ Γουλιέλμος επισκέφθηκε την πόλη της Ταγγέρης στο Μαρόκο μετά από παρότρυνση του καγκελάριου φον Μπίλοφ. Η επίσκεψη θεωρήθηκε πρόκληση για τη Γαλλία και προκάλεσε την πρώτη κρίση του Μαρόκου. 

 1909. Η Σερβία αναγνώρισε την προσάρτηση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης από την Αυστροουγγαρία. 

 1920. Ο Κεμάλ σχημάτισε στην Άγκυρα νέα Κυβέρνηση, με πρόεδρο τον Σουμπχί μπέη, και προκήρυξε εκλογές για Συντακτική Συνέλευση. Ο Χίτλερ αποστρατεύτηκε από τον γερμανικό στρατό. 

1923. Ο Φασισμός και το οκτάωρο .Στις 31 Μαρτίου 1923 ο Μουσολίνι καθιέρωσε την οκτάωρη εργασία στην Ιταλία και απαγόρευσε την χειρονακτική εργασία των νέων κάτω των 16 ετών. Στη Βουλγαρία εκδόθηκε η απόφαση για τους υπουργούς της κυβέρνησης του Βασίλ Ραντοσλάβοφ που ευθύνονταν για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στον παγκόσμιο πόλεμο. Έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και οι άλλοι – από 10 έως 15 χρόνια στη φυλακή. 

 1926. Στην Κωνσταντινούπολη στη συνοικία του Γαλατά οι Τουρκορθόδοξοι του Καραχισαρίδη κατέλαβαν την εκκλησία του Σωτήρος Χριστού. 

 1931. Η πρωτεύουσα της Νικαράγουα Μανάγκουα υπέστη μεγάλες καταστροφές από ένα σεισμό μεγέθους 6.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στις 10:23 το πρωί. 2.000 νεκροί. 

 1933. Πρώτος νόμος «Gleichschaltung» στη Ναζιστική Γερμανία: Δόθηκε η ίδια νομοθετική εξουσία στις κυβερνήσεις των Ομόσπονδων Γερμανικών Κρατών με εκείνη της κεντρικής κυβέρνησης. 

 1934. Στη Ρώμη υπογράφηκε η μυστική συμφωνία μεταξύ του Ισπανικού και του Ιταλικού φασιστικού Κινήματος. 

 1936. Στον πόλεμο της Αβυσσινίας ο ιταλικός στρατός χρησιμοποίησε αέριο μουστάρδας. 

 1939 . Η Βρετανία και η Γαλλία εγγυήθηκαν την ακεραιότητα της Πολωνίας, και δήλωσαν ότι θα κηρύξουν τον πόλεμο στην Γερμανική αυτοκρατορία στην περίπτωση γερμανικής επίθεσης στη Πολωνία. Στην Ισπανία παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Φράνκο η Αλμερία, η Μούρθια και η Καρθαγένη. 
 1941. Ό Άντονυ Ήντεν αναχώρησε από τήν Αθήνα. 

 1942 .Λόγω της εξέγερσης των Ινδών στρατιωτών κατά των Βρετανών αξιωματικών τους, τα ιαπωνικά στρατεύματα κατέλαβαν το νησί των Χριστουγέννων χωρίς καμία αντίσταση. 
 
1944. Μια επιτροπή 13 κομμουνιστών αξιωματικών παρουσιάστηκε στην έπαυλη Ζάμαλεκ του Καΐρου, που στεγαζόταν η βασιλική κυβέρνηση, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εμμ. Τσουδερό. Ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής η επιτροπή παρέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα, το οποίο κατέληγε ως εξής: «Η ημετέρα Επιτροπή διερμηνεύουσα τέλος την θέλησιν των Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής, την απορρέουσαν εξ αυτής ταύτης της θελήσεως όλων των Δυνάμεων του Εθνους, προσκαλεί την Βασιλικήν Κυβέρνησιν Καΐρου και τους αποτελούντας αυτήν Υπουργούς όπως αιρόμενοι εις το ύψος των Εθνικών αναγκών, συντελέσωσι, εντός του ταχυτάτου δυνατού χρονικού ορίου, εις ενοποίησιν των Εθνικών Δυνάμεων και τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως αντιπροσωπευούσης τον αγωνιζόμενον λαόν, με βάσιν την Πολιτικήν Επιτροπήν Εθνικής Απελευθερώσεως "ΠΕΕΑ" και μη θελήσωσι να φέρωσι τας βαρυτάτας ευθύνας του εμφυλίου σπαραγμού. Το παρόν δεν αποτελεί μόνον έκκλησιν των Ενόπλων Δυνάμεων προς υμάς, αλλά συγχρόνως και τον χωρισμόν των ευθυνών εις τυχόν ασύμφορον ενέργειάν σας». Ο Τσουδερός μόλις έφυγαν διέταξε τη σύλληψη τους, κατορθώνοντας να συλλάβει μερικούς, ενώ οι υπόλοιποι πέρασαν στην παρανομία. 

1946. Στην Ελλάδα διεξήχθησαν πρώτες μεταπολεμικές εκλογές,τις οποίες κέρδισε η Ενωμένη Παράταξη Εθνικοφρόνων και από τις οποίες απείχε το ΚΚΕ. Στις 10.00 πμ στη θέση Καστανιές του χωρίου Εμπόριο Πτολεμαίδος ενεφανίσθησαν συμμορίτες, οίτινες διά πολυβόλου και τυφεκίων έβαλον έπί 20' της ώρας άπό άποστάσεως 300 μέτρων κατά του καταστήματος του εκει Σταθμού Χωροφυλακής. Οτε κατέφθασαν επί τόπου ενισχύσεις, οι συμμορίτες που πιθανώς ανήκαν εις Όχρανοκομμουνιστικήν οργάνωσιν, και απέβλεπαν εις την τρομοκράτηση τών κατοίκων όπως απόσχουν των εκλογών διέφυγον προς Κλεισούραν. Στη Βουλγαρία σχηματίστηκε η δεύτερη κυβέρνηση του Κίμωνα Γκεοργκίεφ. 

 1947 . Η Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδόθηκε από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Άρχισε η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα. Πολυμελής συμμορία, προσέβαλε τον Σταθμόν Χωροφυλακής Κερκίνης, του οποίου η δύναμις αναγκάσθηκε νά συμπτυχθεί. Οι συμμορίτες εισελθόντες εις το χωρίον ελεηλάτησαν υπέρ τας 100 οικίας και καταστήματα, ετραυμάτισαν ένα ίδιώτην και άφήρεσαν 15 άμαξες, 400 πρόβατα και 34 μεγάλα ζώα. 

 1948. Η Κ/Σ που επιτέθηκε στην Δρύσκολη Φαρσάλων, διωκομένη υπό δυνάμεως Χωροφυλακής, έπεσεν είς ενέδραν τμήματος Στρατού εις τά χωρία Άνω και Κάτω Σιατερλή . Κατά τήν έπακολουθήσασαν συμπλοκήν άπηλευθερώθησαν 10 όπλιται ΜΑΥ. και ο απαχθείς Χωροφύλαξ, συνελήφθη εις συμμορίτης ένοπλος και εκυριεύθησαν 5 ίπποι. Επίσης έφονεύθη είς Άγροφύλαξ άκολουθήσας οίκιοθελώς τους συμμορίτας. Περί ώραν 02,45' πολυμελής συμμορία επετέθη κατά του χωρίου Φίλια Μεσσηνίας. Οι εκεί άνδρες Χωροφυλακής και ΜΑΥ. μετά δίωρον άμυναν άνέτρεψαν τους συμμορίτας. Οι συμμορίτες πυρπόλησαν 14 οικίας εθνικοφρόνων και εφόνευσαν έντός τών οικιών των έκ του άμάχου πληθυσμου 4 άτομα και ένα αδειούχο στρατιώτη. Απώλειες ημετέρων εις οπλίτης ΜΑΥ. 

 1953. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρότεινε για τη θέση του γ.γ. του Οργανισμού τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Νταγκ Χάμαρσκελντ. 

1955. Η Γαλλία κήρυξε την Αλγερία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

1959. Μετά από την αποτυχημένη εξέγερση της Cia στο Θιβέτ ο πράκτωρ Δαλάι Λάμα κατέφυγε στην Ινδία, όπου έλαβε πολιτικό άσυλο. 

1964.Εληξε μετά από 114 ημέρες αγώνα η απεργία των εργαζόμενων στις εφημερίδες της Νέας Υόρκης. Στη Βραζιλία, ο στρατός με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών ανέτρεψε την νόμιμη κυβέρνηση και ο στρατηγός Καστέλο Μπράνκο επέβαλε στρατιωτική δικτατορία στη Βραζιλία που κράτησε μέχρι το 1985. 
 
1973. Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με τον βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας της χώρας. 

 1979 .Ο τελευταίος βρετανικός στρατιώτης αποχώρησε από Μάλτα με το αντιτορπιλικό «Λονδίνο» που απέπλευσε από το λιμάνι της Λα Βαλέτα, Ετσι έληξε η Αγγλική κατοχή.Η 31η Μαρτίου είναι η ημέρα της ελευθερίας για την Μάλτα. Οι 18 χώρες - μέλη του Αραβικού Συνδέσμου αποφάσισαν να διακόψουν τις διπλωματικές και οικονομικές τους σχέσεις με την Αίγυπτο, μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ. 

1982.Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύτηκε με Όσκαρ για την μουσική στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» που αναφερόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924. 
 
1991. Στις λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία ξέσπασε πρώτη σύγκρουση της Κροατικής αστυνομίας και με Σέρβους Πολιτοφυλακες. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν. Μετά από απόφαση της Προεδρίας της Γιουγκοσλαβίας, οι δυνάμεις της Κροατίας αποσύρθηκαν και πήρε τον έλεγχο της περιοχής ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός (JNA). Τις επόμενες ημέρες, οι ένοπλες συγκρούσεις επεκτάθηκαν στο Βίνκοβτσι και το Βούκοβαρ. Στην Αλβανία έγιναν οι πρώτες πολυκομματικές εκλογές που τις κέρδισε η Συγκουρίμι . Η αντιπολίτευση κέρδισε στα Τίρανα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμφώνου της Βαρσοβίας αποφασίστηκε να καταργηθούν οι στρατιωτικές δομές του οργανισμού. Σε δημοψήφισμα στη Γεωργία 90% του πληθυσμού ψήφισε για την ανεξαρτησία. 

 1992. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπερψήφισε την επιβολή κυρώσεων κατά της Λιβύης μετά την άρνησή του Καντάφι να εκδώσει δύο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση στο αεροπλάνο της Παναμέρικαν πάνω από το Λόκερμπι. Η 17 Νοέμβρη έκανε αναίμακτη επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά. Επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Χέρτζοκ στον Χουάν Κάρλος για τα 500 χρόνια της απέλασης των Εβραίων από την Ισπανία. 

1993.Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, απόφαση που επέτρεπε στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των παραβατών της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βοσνία. 

 1994. Το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τους διεθνείς παρατηρητές στη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη.Η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να δανείσει στη Βουλγαρία για την αναδιάρθρωση της οικονομίας 100 εκατομμύρια δολάρια. 

 1995. Στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τρία ξεχωριστά ψηφίσματα, με τα οποία οι ειρηνευτικές δυνάμεις στην τέως Γιουγκοσλαβία χωρίστηκαν σε τρείς αποτολές για την πρώην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για την Κροατία και για το Βαρντάρσκα .

 1999. 8η Ημέρα των νατοϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία. Βομβαρδίστηκε το όρος Γάστρεμπατς που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Σερβίας, στην περιοχή μεταξύ Νις, Αλέξινατς, Κρούσεβατς, Μπλάτσε και Προκούπλιε.. Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η αποστολή του Ρώσου πρωθυπουργού Γεβγένι Πριμακόφ στο Βελιγράδι και στη Βόννη, απέτυχε και ανακοίνωσε ότι θα «επεκτείνουν και να εντείνουν» τις επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ο Ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Κλαρκ έλαβε την άδεια να διευρύνει τον αριθμό των στόχων. Το ΝΑΤΟ άρχισε να χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ θα σταματήσουν μόνο εάν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας σταματήσει αμέσως τιςεπιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, και αποσύρει τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία και διευκολύνει την επιστροφή των προσφύγων υπό την προστασία των διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο λαμβάνονται αλλού, και όχι στα Ηνωμένα Έθνη, και είπε ότι «Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Γενικός Γραμματέας είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις» . Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ δήλωσε ότι οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία σκότωσαν περισσότερους από 1.000 πολίτες, ότι οι νεκροί στρατιωτικοί ήσαν μόνο 28 και ότι το 30% των στόχων που χτυπήθηκαν ήταν σχολεία, νοσοκομεία και τα κτίρια κατοικιών. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, στην Αλβανία κατέφυγαν 85.000 πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο. Ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να σταματήσει την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι έχει αποδυθεί σε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή και έκανε έκκληση προς όλους τους διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς και θεσμούς, και τις κυβερνήσεις να «συμβάλουν στο να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου.» Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Λόρενς Ιγκλμπέργκερ, δήλωσε οτι «ότι το Κόσοβο είναι τμήμα της Σερβίας» και ότι «η κυριαρχία της σε αυτόν τον τομέα αδιαμφισβήτητη». Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθηκαν στα σύνορα μεταξύ της πΓΔΜ και της Γιουγκοσλαβίας. 

 2003 .Το δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε τους Κροάτες Μλάντεν Ναλέτιλιτς και Βίνκο Μαρτίνοβιτς σε 20 και 18 χρόνια στη φυλακή για τη δίωξη του μουσουλμανικού πληθυσμού από το Μόσταρ το 1993. Στο Ποτοτσάρι στη Σερβική Δημοκρατία έγινε η ταφή των πρώτων 600 «θυμάτων» της «σφαγής» της Σρεμπρένιτσα το 1995. Στην κηδεία παρέστησαν περίπου 10.000 Μουσουλμάνοι. Στα Σκόπια, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία "Κονκόρντια ", ανέλαβε τα καθήκοντα της επιχειρήσης του ΝΑΤΟ "Συμμαχική Αρμονία " για τη Βαρντάρσκα . 

2004 . 
Στο Ιράκ ενέδρα σε φάλαγγα της «Μπλάκγουώτερ» στη Φαλούτζα.  4 «υπαλλήλοι» σκοτώθηκα . Τα πτώματα δέθηκαν σε αυτοκίνητα, σύρθηκαν στους δρόμους και τελικά κρεμάστηκαν σε μια γέφυρα πάνω από τον Ευφράτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να «παγώσουν» την οικονομική βοήθεια προς τη Σερβία λόγω της ανεπαρκούς συνεργασίας του Βελιγραδίου με το ICTY. 

 2006 . Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης αποφάσισε ότι ο θυρεός η σημαία το εθνόσημο και ο ύμνος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα δεν είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, και παραβιάζουν τη Διεθνή Σύμβασης για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων. 

 2016. Στη Χάγη ανακοινώθηκε η απαλλαγή του Βόισλαβ Σέσελι, και από τις 9 ψευδείς κατηγορίες για διάπραξη εγκλημάτων Πολέμου στη Βοσνία και στην Κροατία στις αρχές της δεκαετίας του '90.

2018. Στη Συρία ο Στρατός εκκαθάρισε στη Γκούτα και τον τελευταίο θύλακας ελεγχόταν από τους ισλαμοφασίστες.

    2019. Στις Ουκρανικές προεδρικές εκλογές οι ψηφοφόροι έστειλαν στον δεύτερο Γύρο τον ιουδαίο Ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο και τον ιουδαίο γελωτοποιό Βολοντίμιρ Ζελένσκι .Στη Σλοβακία η Σουζάνα Τσαπούτοβα εκλέχτηκε Πρόεδρος με το 58%.