Στην Ελλάδα η βασιλεία αποτελεί παρελθόν αφού με το δημοψήφισμα του Καραμανλή του πρεσβύτερου ο λαός αποφάσισε ότι θέλει αβασίλευτη δημοκρατία.Τι ωραία που τα λένε,ας σηκώσουμε όμως το μανδύα να δούμε την αλήθεια.
Στο προτεκτοράτο Γιουνανιστάν η βασιλεία αποτελεί παρόν (και μέλλον;) αφού με απόφαση του Καραμάν Αλή του πρεσβύτερου (και των αφεντικών του) τα πρόβατα "αποφάσισαν" ότι ήθελαν οι άλλοι...ελέω θεού αδημοκράτευτη βασιλεία.
Στην Αγγλία κάποτε βασίλευσε ένας βασιλιάς ονόματι Ερρίκος με τα προσωνύμια "μακρυκάλτσης" και "η σφύρα των Σκωτσέζων",αυτός είχε ένα γιο όχι φανατικό με τις γυναίκες ο οποίος όμως επειδή έπρεπε να συνεχίσει τον οίκο αναγκάστηκε να νυμφευθεί και να αφήσει και απογόνους μάλιστα πολλές φορές με τη βία του πατέρα του.
Τέτοιου είδους περιστατικά έχουμε πάρα πολλά στην ιστορία της βασιλείας.Ευτυχώς στην σύγχρονη εποχή με την τεχνολογία και τις επιστήμες να έχουν φτάσει σε φοβερά επίπεδα εξέλιξης "τέτοιοι" απόγονοι δεν χρειάζεται πια να παιρνούν τέτοιες φοβερές δοκιμασίες.
Χρησιμοποιώντας και εξελίσοντας τα μαθήματα του Γκαίμπελς περί προπαγάνδας μπορούν να σου παρουσιάσουν τον μεγαλύτερο κύναιδο ως το απόλυτο αρσενικό,μπορούν να του βρουν μία πολύ ωραία γυναίκα να την εξαγοράσουν (και με χρήμα και με πτυχίο πχ ιατρού) και να την παρουσιάσουν ως τον έρωτά του,να τον παντρευτεί και να του κάνει και παιδιά - με εξωσωματική βέβαια-.
Του κάνουν και μαθήματα υποκριτικής για το πως θα κουνάει τα χέρια του,πως θα μιλάει με στόμφο και βαρύτητα,του γράφουν και μερικές πιασάρικες ατάκες (επαναδημιουργία,περί προστατών κ.α.) και σου παρουσιάζουν ένα διάδοχο ηγέτη που θα τον ζήλευε και ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος και βέβαια επειδή η βασιλεία στην Ελλάδα ουδέποτε έφυγε απλά αλλάξαμε βασιλικό οίκο η πλέμπα χειροκροτεί τους διαδόχους ελπίζοντας να τους πετάξουν μερικά φλουριά από τα μπαλκόνια των παλατιών τους.
Τι απογοήτευση,δε νομίζετε;
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου