10/10/09

Συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη


Χωρίς μητέρα και χωρίς Πατρίδα

Του Σπύρου Χατζάρα

Η συνταγή είναι και απλή και γνωστή. Χωρίς μητέρα και χωρίς Πατρίδα. Διότι για τους πολέμους φταίνε τα «έθνη» και ο εθνικισμός, και όχι οι τραπεζίτες. Ο πόλεμος είναι στο μυαλό μας και δεν είναι απόρροια της στενότητας των πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Ο ,χωρίς Μητέρα και χωρίς Πατρίδα, άνθρωπος, δεν είναι πολίτης ,αλλά ένας απλός καταναλωτής.
Ένας κάτοχος πιστωτικής κάρτας, που παράγει χρέος τόκους και «βιολογικά λύματα».
Ένας απλός πελάτης του τραπεζικού συστήματος. Ένας τραπεζικός λογαριασμός.
Σαν πελάτες θα λύσουμε τα προβλήματα μας. Διότι ,όλοι οι καταναλωτές ανήκουμε στο παγκόσμιο καταναλωτικό σύστημα, και παίρνουμε πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, και το κλίμα. Έλληνες και Τούρκοι σε μια ουρά στο σουπεμάρκετ,να αγοράζουμε πράσινα προϊόντα της Gargill με (παραφινέλαιο).
Χωρίς μητέρα και χωρίς Πατρίδα. Πλάνητες στον κόσμο της Νέας Τάξης.
Το «Κλίμα» στον Βόσπορο ήταν θερμό. Τι είπαν δεν μάθαμε. Ούτε τι υποσχέθηκε.
Μάθαμε το μήνυμα. Τακτική «του καρότου και του μαστίγιου».Το ζήτημα είναι τι ακριβώς ηταν το καρότο, ποιος το έφαγε και ποιόν μαστίγωσαν και ποιοι.
«Ας μην αποκρύβουμε και ας μην εκμεταλλευόμαστε τα προβλήματα. Ας τα επιλύσουμε», είπε ο προιστάμενος του κ.Δρούτσα.
Ποια είναι η λύση που σκέπτεται θέλουμε να μάθουμε.
«Προειδοποίησε» , λένε οι Παπαγάλοι του του εκπροσώπου μας (Τζ. Σαλαμαλέκουμ), «ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί ο σεβασμός στα σύνορα και τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, καθώς και η επίλυση του Κυπριακού».
Δήλωση άκρως αντιφατική και επικοινωνιακή.
Διότι χωρίς Μητέρα και χωρίς Πατρίδα,τα σύνορα είναι άνευ σημασίας.Στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν θα υπάρχουν έθνη αλλά Millyet.Επομένως, η αξίωση για «σεβασμό των συνόρων» είναι προσωρινή. Μέχρι να εισέλθει στη ΕΕ η Τουρκία. Ανακωχή ως την συνθηκολόγηση.
Άπειρα τα ερωτηματικά.
«Θετική» λέει η συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν.Για ποιον από τους δύο; Ή για κάποιον τρίτο που περιμένει στη γωνία;
«Αποδείξαμε ότι θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή της πορεία», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ποιος μας ζήτησε να το αποδείξουμε;

Γιατί έπρεπε να το αποδείξουμε;

-Σε ποιόν δίνει εξετάσεις
Η τόσο βιατική επίσκεψη αστραπή από ποιόν προετοιμάστηκε;

Τελικά η «πρωτοβουλία» είχε περιεχόμενο και ποιο;
Ποιος θα μας το πεί;
Η θα το μάθουμε τελευταίοι;

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Χατζάρα, ιδού τί γράφει σήμερα ο Πρακτωρ-ο-ΙΟΣ για όσα τους γράψατε:

    «ΙOSPRESS


    εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009,
    «ΙΟΣ του Σαββάτου»

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/10/2009&s=ios-savvatoy
    **Το ρεπορτάζ μας για τη στάση του «πατριωτικού χώρου» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής («Κ.Ε», 4.10) προκάλεσε την αντίδραση του Σπύρου Χατζάρα.

    Ο γνωστός τηλεστάρ του Blue Sky και υπάλληλος του «Τμήματος Εθνικών Θεμάτων» της ΓΓΤΠ δύσκολα θα μπορούσε βέβαια ν' αντικρούσει οτιδήποτε απ' τα γραφόμενά μας, αφού απλώς παραθέσαμε δικά του έργα και λόγια.

    Με αποκορύφωμα την ομιλία του στη ρατσιστική συγκέντρωση στον Αγιο Παντελεήμονα (23/9) και το δημόσιο -από τηλεοράσεως- κάλεσμά του για βίαιη παρεμπόδιση της εκεί προεκλογικής δουλειάς ακόμη και του ΚΚΕ (15/9).

    ** Το καλό το παλικάρι έχει όμως άλλο μονοπάτι: την ανοιχτή κι απροσχημάτιστη συκοφαντία. Με τον ξεκαρδιστικό τίτλο «Η εταιρεία δολοφόνων της "Πρακτοροτυπίας" και τα αφεντικά τους», μας κατηγορεί ότι -ούτε λίγο ούτε πολύ- θέλουμε να τον ...σκοτώσουμε! Απολαύστε τρόπο σκέψης και γραφής (η στίξη του πρωτοτύπου): «Ο Κωστόπουλος και ο Τρίμης, έδωσαν γραμμή, από τον Ιό της Κυριακής, κατόπιν οδηγιών, στους κουκουλοφόρους, να οργανώσουν δολοφονική επίθεση εναντίον μου. Δεν μου ασκούν κανενός είδους κριτική, αλλά γράφουν ξετσίπωτα ψέματα, για να δημιουργήσουν την "ιδεολογική" πρόφαση των δολοφόνων. Λοιπόν, το μήνυμα που εστάλη δια του Κωστόπουλου ελήφθη. Απαντώ: όλοι θα πεθάνουμε. Και εγώ και αυτοί. Αλλά θα τους ξεβρακώνω μέχρι να πεθάνω». Και ούτω καθεξής, στο ίδιο πάντα μήκος κύματος και διανοητικό επίπεδο.

    ** Δύο τινά συμβαίνουν: ή ο κ. Χατζάρας μάς συκοφαντεί συνειδητά ή είναι τόσο παλικάρι που με την παραμικρή δημόσια κριτική τον πιάνει πανικός και δεν καταλαβαίνει τι γράφει.

    Αποκαλυπτικό είναι πάντως το υστερόγραφό του, όπου αναρωτιέται «ποιος μας προμηθεύει αντίγραφα των εκπομπών του; Η πρεσβεία των ΗΠΑ ή του Ισραήλ;» Προφανώς, το απλό ενδεχόμενο να έχουμε στα PC μας κάρτες τηλεόρασης και DVD Writer (ή να σερφάρουμε στο You Tube) δεν περνά καν απ' το μυαλό του παλαίμαχου ρεπόρτερ. Να υποθέσουμε πως η δημοσιογραφία που διακονεί δεν γνωρίζει άλλη πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή