1/10/09

Καλός ο αυτοπροσδιορισμός, αλλά... (NATPRESH)

Προεκλογικό μήνυμα των Πομάκων

"Φίλοι μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ξέρετε πολύ καλά πως εδώ και μερικά χρόνια, μια ομάδα Πομάκων αγωνίζεται για τη διάσωση και ανάδειξη όλων όσων οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφανίσουν. Θέλουμε να σώσουμε τη μητρική μας γλώσσα, την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Πράγματα δηλαδή που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αντίστοιχα των τούρκων και που ορισμένοι καλοπληρωμένοι εκτουρκισμένοι Πομάκοι, τα παρουσιάζουν ως τούρκικα.
Θέλουμε να διδαχτούν τα παιδιά μας την γλώσσα της αληθινής τους πατρίδας, την ελληνική και όχι μια εντελώς ξένη και άχρηστη γι’ αυτά γλώσσα όπως είναι η τουρκική. Για τον αγώνα μας αυτό έχουμε δεχτεί έναν απίστευτο πόλεμο, μέχρι και απειλές κατά τις ζωές των παιδιών μας. Αυτοί που μέχρι πριν 5 χρόνια έλεγαν πως δεν υπάρχει η λέξη Πομάκος, εμείς με τον αγώνα μας τους αναγκάσαμε να αναγνωρίσουν την ύπαρξη των Πομάκων, με τη διαφορά ότι εκείνοι μιλούν πλέον για Πομάκους τουρκικής καταγωγής.

Το θέμα είναι πως όλοι όσοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α βάζουν στα ψηφοδέλτια τους μουσουλμάνους ως υποψήφιους βουλευτές, είναι άνθρωποι που ξεκάθαρα μιλούν για τουρκική και όχι όπως ορίζει η συνθήκη της Λοζάνης για μουσουλμανική μειονότητα.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε σε όλους εσάς, είτε είστε χριστιανοί είτε είστε μουσουλμάνοι, να μη στηρίξετε τους ανθρώπους αυτούς με την ψήφο σας.
Μπορεί κατά καιρούς να μιλάνε για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά όταν κάποιος τους πει ότι είναι Πομάκος, ορμάνε πάνω του.

Στηρίξτε τους χριστιανούς υποψήφιους των κομμάτων, αν και εδώ που φτάσαμε, εκείνοι θεωρούνται ακόμα πιο επικίνδυνοι γιατί πολύ απλά είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να γίνουν βουλευτές. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν να τα βάλουν ανοιχτά με το τουρκικό προξενείο και δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής.
Δική μας άποψη πάντως είναι πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να δώσουμε τη ψήφο μας σε όσους αγωνίζονται να αναδείξουν τουρκική μειονότητα στη Θράκη".

Πηγή: NATPRESH Ανεξάρτητη Εφημερίδα των Πομάκων
http://alexandroupolionline.blogspot.com/2009/09/blog-post_5393.html

5 σχόλια:

  1. Λαός … Πελάτης !


    Θράσος απύθμενο. Απαιτεί ανακριτικά από το θύμα του ο θύτης ομολογία του τρόπου με τον οποίο θα αποσπάσει το μαχαίρι από τα σωθικά του!! «Που θα βρείτε τα λεφτά» επαναλαμβάνουν εκβιαστικά, λησμονώντας προφανώς ότι η επανάληψη εκτός από μητέρα της μάθησης είναι επιπροσθέτως αιτία κορεσμού και αηδίας.. Για να αποκαλυφθεί, ότι από τα εναπομείναντα στα τηλεοπτικά κάδρα ηρωικά στελέχη της ΝΔ, απουσιάζει ολοφάνερα η πολιτική σκέψη με συνέπεια να επιταχύνεται η διολίσθηση του κυβερνητικού κόμματος προς το εκλογικό άπειρο. Λογικό. Ποτέ η Δεξιά δεν συνέδεσε την οικονομία με το πολιτικό όραμα...Αρνείται πεισματικά να συσχετίσει την ροή του χρήματος με τις πολιτικές αποφάσεις. Μα και όταν το κάνει, (περίπτωση Καραμανλή) εξυπηρετεί συμφέροντα τυχοδιωκτικά με κορυφαία την στιγμή της καθολικής και κατ’ εντολήν του αποχώρησης των αξιωματούχων της από την βουλή. Την δικαιϊκή ( η συνειδησιακή τους αφήνει παγερά αδιάφορους) παραγραφή των κακουργημάτων τους επιδίωκαν. Το «Εγώ και το Έχειν» τους περιέσωσαν σε μια χυδαία επίδειξη μαφιόζικης αλληλεγγύης.. Να γιατί αντιμετωπίζεται ο λαός σαν πελάτης μιας Ανώνυμης Εταιρίας της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο εμφανίζεται ως κυβέρνηση με τους μεγαλομετόχους στους οποίους αυτό λογοδοτεί να παραμένουν στην αφάνεια.

    Από την άλλη ωστόσο αν κανείς εστιάσει στα πλείστα των προσώπων που εικονίζονται εντός των ψηφοδελτίων της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν θα τα ταυτοποιήσει ποτέ με το λύμα «σοσιαλιστής» του πολιτικού λεξικού. Είναι ξένες προς αυτά οι όροι και οι προϋποθέσεις που ιχνογραφούν τα πορτραίτα ανθρώπων των οποίων η ζωή έχει αναλωθεί στην κοινωνική προσφορά. Δεν θα είχαν ποτέ το επίσης απύθμενο θράσος ( Πανωρίτη ψηφοδέλτιο επικρατείας) να προβάλουν για παράδειγμα στο βιογραφικό τους, την ανήθικη συμβολή τους σε επιχειρήσεις που αποκόμισαν εξ αυτής κέρδη στο Περού, έστω και αν για λόγους πολιτικού εξωραϊσμού τις βάφτισαν κοινωνικές. (Θυμάμαι τον πρόεδρο της Γερμανικής Κρατικής Τηλεόρασης να παραιτείται γιατί παρουσίασε πλεονασματικό ισολογισμό, που κατά τον ίδιο σήμαινε πως για να συμβεί είχε με τις αποφάσεις του συμβάλει στην ποιοτική υποβάθμιση τού προγράμματος.) Μα ούτε και θα παρέμενε απαθής ως Βούδας στα εμετικά εγκώμια του πολιτικού του εχθρού δίχως ν’ αντιδράσει αμέσως ψάχνοντας που είναι το λάθος του.. (περίπτωση Βενιζέλου απέναντι στον Μεϊμαράκη στο Alter).


    Όπως και να έχει: Το Διοικητικό Συμβούλιο της κυβερνητικής Ανωνύμου Εταιρίας από την πέμπτη του Οκτώβρη θα έχει αλλάξει. Αισθητική σε κοστούμια και ταγιέρ οπωσδήποτε. Σε περιεχόμενο όμως; Ποια σημασία έχει.. Έτσι κι αλλιώς ο πελάτης είναι δεδομένος…

    Ευγένιος Ανδρικόπουλος
    eandrik@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν μοιραζουν φυλλαδια μισους εξω απο τα στρατοπεδα ειναι πολιτικο δικαιωμα!

    οταν ξυλοκοπουν οι ιδιοι ειναι ..απονομη δικαιοσυνης!

    οταν μοιραζουν φυλλαδια και κλωτσιες αλλοι ενοχλητικοι ειναι απλα ..ναζι!

    δεν μας τα λετε καλα συντροφοι

    http://www.adiakritos.gr/?p=8429

    ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΡΑ “ΑΓΑΠΗΣΑΝ” ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΟΙ “ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ” ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ

    ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ…ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ “ΨΕΚΑΣΑΝ” ΤΗΝ “ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ” ΤΟΥΣ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σχετικά με τη φασιστική επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου, όταν αυτή αρνήθηκε να δεχθεί το φυλλάδιο που μοίραζαν μέλη της οργάνωσης.

    Η φασιστική πρακτική των μελών της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται με τέτοιου είδους ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες, απειλές είχε δεχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας, Π. Λάμπρου. Σήμερα, τα ναζιστικά κατάλοιπα επιτέθηκαν, ψεκάζοντας με σπρέι το πρόσωπο της Σοφίας Παπάζογλου. Αύριο ίσως ακολουθήσουν και άλλοι.

    Η αποθράσυνση της «Χρυσής Αυγής» έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ενισχύεται όταν, αντί της καταδίκης της, συναντά την αδιαφορία απέναντι στην τραμπούκικη δράση της.

    Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας για την αναζήτηση των ενόχων και την παραδειγματική τους τιμωρία, πριν υπάρξουν και άλλα θύματα.

    1/10/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    “Ο Τούρκος, στον Τούρκο!”




    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=49292

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΙΝΤΕΟ:ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΑΝΤΕ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ...ΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!),ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ:

    ΕΠΙ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ Ο κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΑΝΤΙΘΕΤΑ,ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ Σ'ΕΝΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ...ΜΟΙΡΟΛΟΙ,ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΡΟΟΔΟΥ"!ΤΕΛΙΚΑ,ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/10/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδη μας λετε οτι οι πομακοι δεν ειναι ελληνες; Οι πομακοι ειναι αρχαια θρακικη φυλη στην ελληνική θρακη μας οι οποιοι απαστηκαν τον μουσουλμανισμο αλλα δεν εχουν καμια σχεση με την τουρκία η οποια προσπαθει να τους παρει με το μερος της ενω πολλοι πομακοι εχουν υποστει ξυλοδαρμους απο τουρκους πρακτορες που αλωνιζουν στην Θρακη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή