2/10/09

The Wall Street Journal : ΠΑΣΟΚ 36.7%- ΝΔ. 29.8%

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται ότι απέτυχε
Η εφημερίδα των τραπεζιτών εξηγεί ποιοι και γιατί απέλυσαν τον Καραμανλή

Πέντε χρόνια αφότου εξέλεξαν μια συντηρητική κυβέρνηση που επαγγέλονταν τη μείωση της φορολογίας, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι Έλληνες ετοιμάζονται να την καταψηφίσουν. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται ότι απέτυχε. Η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε κάμψη, το δημόσιο χρέος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και τα σκάνδαλα δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι Έλληνες είναι πιθανόν να εκλέξουν μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που υπόσχεται να αυξήσει τη φορολογία των ευπόρων στρωμάτων, να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες – εισάγοντας μεταξύ άλλων μέτρα τόνωσης της οικονομίας ύψους 3 δις ευρώ – και να κάνει καλύτερη διακυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται δημοσκοπικά ότι θα πάρει το 36.7% των ψήφων έναντι του 29.8% της ΝΔ. αλλά είναι πιθανό να μη σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πολλοί Έλληνες δηλώνουν ότι η ψήφος τους δεν αποτελεί θετική επιλογή υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου – που θεωρείται συμπαθής, καθαρός αλλά όχι εμπνευσμένος – αλλά αρνητική επιλογή σε βάρος της παρούσας κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση καταψηφίζεται κυρίως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση. Καθώς ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε καταφέρει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

πηγή http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/wsj-l------r-2009100115119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου