7/2/13

Όχι άλλες τυφλές απεργίες

Με τυφλές απεργίες χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο και θέση, η συγκυβέρνηση Τρίμη - Αντωνιάδου με τα τσιράκια της, στην ΕΣΗΕΑ, συνεχίζει την αδιέξοδη τακτική της.

1.Προκαλεί εκφυλισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων πριν καταθέσει τα όπλα, ώστε να υπογραφεί η ΚΥΑ για τα δημόσια ΜΜΕ, που και οι δύο έχουν συμφωνήσει από την αρχή με τον Κεδίκογλου.

2.Σε συνεργασία με τους δικούς της στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ οδηγεί σε διάσπαση τον κλάδο σε σημείο που από την Τετάρτη το μεσημέρι, να συνεχίζουν να απεργούν στην ΕΡΤ αλλά να παίζει δελτία η ΕΤ3.

3. Κλείνει τα μάτια στη σφαγή στα δημοτικά ραδιόφωνα και στις συχνότητες της Εκκλησίας όπου ο κάθε δεσπότης κάνει τα δικά του.

4. Βάζει πλάτη για να μπει κρατικό καπέλο στους δημοσιογράφους στη ΓΓ Επικοινωνίας και στα γραφεία τύπου.

5.Κάνει το κορόιδο για μικτές παραγωγές από ιδιώτες στην Ενημέρωση και για εταιρίες επικοινωνίας, που καταβροχθίζουν ο τι έχει απομείνει στον τουρισμό και τα εθνικά θέματα.6. Καταπίνει τις απολύσεις σε εφημερίδες, συγκροτήματα και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για να βγάλει την υποχρέωση κάνειπου και πού μια καταγγελία και μια 24ωρη για να βγάλει την υποχρέωση.

6.Χειροκροτεί το έργο Κεδίκογλου που βάζει τίτλους τέλους για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ και ανέχεται να στήνεται σύστημα Σίμου, με μπλοκάκια για ρουσφέτι, ώστε να σπρώξουν και μερικές δικές τους υποχρεώσεις.

7.Επιμένει,ύπουλα για την ΚΥΑ και δεν λέει κουβέντα για τις Συλλογικές Συμβάσεις που ισχύουν επειδή οι όροι τους αποτελούν όρους των προσωπικών συμβάσεων που έχει κάθε εργαζόμενος δημοσιογράφος. Ψελλίζει μόνο με το ζόρι -για ξεκάρφωμα- κάτι για υπογραφή νέων συμβάσεων , ώστε ή με την ΚΥΑ ή με ΣΣΕ από μηδενική βάση αλλά δίχως τα θεσμικά, να προχωρήσει η βρώμικη δουλειά που θέλουν ο Στουρνάρας και η διαπλοκή στα δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Δηλαδή βάζει πλάτη στο σύστημα, το οποίο επιδιώκει μισθό ψίχουλα για τους δημοσιογράφους, χωρίς ΣΣΕ και καμία κατοχύρωση.
Καταργεί με τον τρόπο αυτό:
-επιδόματα,
- προϋπηρεσία,
-αργίες
-την μισή άδεια.
-κάνει το ωράριο λάστιχο και τουλάχιστον οκτάωρο,
- καθιερώνει ωρομίσθιο της πλάκας για κυριακάτικα και νυχτερινά
Και επιβάλλει την υπακοή.

Επιτέλους όχι άλλες τυφλές απεργίες χωρίς περιεχόμενο…Όχι άλλο με αυτό το δίδυμο της υποταγής και τα τσιράκια τους…
Οφείλουμε να ξέρουμε πού είμαστε, που πάμε και με ποιούς… Απαιτούμε διασφάλιση των υφιστάμενων ΣΣΕ ( σε ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΓΓ Επικοινωνίας, Γραφεία Τύπου ,δημοτικά ΜΜΕ , Δημόσιο, ΟΤΑ κλπ) και την επέκταση τους , όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και όπως προβλέπει ο νόμος με διακριτό το ρόλο της Ενημέρωσης αλλά και για να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη των Ενώσεων μας και ασφαλισμένοι στα Ταμεία μας.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου