28/3/24

Μεγάλη Θλίψη. Μετέστη ο ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΑΣ Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Δεν ανήκε στην Μεταπολίτευση. Μιλούσε για τα Δικαιώματα του Ελληνισμού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 προέβλεψε την μετατροπή μας σε Τουρκομπαρόκ "Λάντερ"

 Όλοι οι Ρουφιάνοι, του Προδοτικού Ομοφυλοφιλικού Τόξου, τους οποίους μυκτήριζε και ουδέποτε τους αποδέχθηκε, κάνουν σήμερα δηλώσεις για την προσωπικότητα του.

Ο Μιχάλης είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. 

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία. Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία.

Ο Μιχάλης αρχικά  έγινε γνωστός στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ ως «ο Ιταλός» γιατί ήταν επικεφαλής της ομάδας των «Ιταλών» του ΠΑΚ, και λειτουργούσε για χρόνια ως εσωκομματική αντιπολίτευση, στους κλακαδόρους  του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977 και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου .Το 1994, το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας.Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 .

 Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Την  ιστορική του ομιλία στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ακούστε την εδώ για να καταλάβετε  ποιος ήταν, πως σκεπτόταν και γιατί ό ο Ελληνικός Λαός τον χειροκροτούσε αλλά δεν τον ψήφισε ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

2 σχόλια:

  1. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και να μην ξεχαστεί ένας πραγματικός Έλληνας πατριώτης. Έχω δει πολλές φορές ολόκληρη την ομιλία του και όχι μόνο τα 2 λεπτά που έγιναν μόδα. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, δίδαξε γεωπολιτική και οι τουρκομπαροκ πασοκοι μιλάνε μεταξύ τους και δεν ακούνε τίποτα...Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ μεγαλος Ελληνας διανοητης! Αιωνια η μνημη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή