27/3/24

Τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα. Υπάρχουν 84 αγνοούμενοι. Έχουν βρεθεί 143 πτώματα. Έχουν ταυτοποιηθεί τα 84

 

 «Οι ρωσικές υπηρεσίες γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών «Crocus City Hall» κοντά στη Μόσχα» 

Αυτό δηλώθηκε δημοσίως από τους επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάϊ Πατρούσεφ και τον διευθυντή της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.

Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, το ISIS ή η Ουκρανία, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Νικολάϊ Πατρούσεφ απάντησε κατηγορηματικά: «Φυσικά, η Ουκρανία». 

Ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ προχώρησε ακόμη περισσότερο στις δηλώσεις του. Πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί το καθεστώς του Κιέβου ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας προσέθεσε στον κατάλογο όσων των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών «Crocus City Hall» στο Κρασογκόρσκ  στην  Περιφέρεια της  Μόσχας, τα 4 θύματα στα οποία είχαν αναφερθεί από χθες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Έτσι  ο κατάλογος στον ιστότοπο του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης περιλαμβάνει 143 θύματα.

Νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε την ταυτοποίηση 84 πτωμάτων. Οι ερευνητές διέταξαν μοριακές γενετικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των υπόλοιπων νεκρών.

Η Ερευνητική Επιτροπή αποκάλυψε επίσης τον αριθμό των  αγνοουμένων .

Η Ερευνητική Επιτροπή έλαβε 143 καταθέσεις σχετικά με αγνοούμενους επισκέπτες, στην αίθουσα συναυλιών «Crocus City Hall» μετά  την τρομοκρατική επίθεση. Από αυτούς 59 είναι πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ενώ 84 είναι πιθανό να έχουν εξαερωθεί.

Επομένως ο αριθμός των θυμάτων φθάνει τους 227 και των τραυματιών τους 360.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου