5/8/24

Η Ευρώπη δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Βενεζουέλα αλλά θα αναγνωρίσει τη Νίκη του Ράμα στην Χειμάρα

 

6000 ψηφοφόροι δεν ψήφισαν γιατί είχαν ταυτότητες που ειχαν λήξει. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν παρατείνει την ισχύ τους. Ο  Βανγκιέλ Τάβο του Ράμα πήρε το 90 % στην Δημοτική Ενότητα «Χόρε Βρανίστ» που μεταφέρθηκε στη Χειμάρρα από τον Αυλώνα το 2015 για να αλλάξει τον συσχετισμό

 

ΧΕΙΜΑΡΡΑ. Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το δήμο της Χειμάρρας, Βανγκιέλ Τάβο από την Δρόπολη (πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής) μετά την  ολοκλήρωση της καταμέτρησης των 27 από τις 36 συνολικά Κάλπτες , προηγείται με περίπου 62% των ψήφων έναντι του  ομογενούς επιχειρηματία Πέτρου Γκικουρία, υποψηφίου της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ο Τάβο έλαβε 3815 ψήφους (62,83%), ενώ ο Πέτρος  Γκικουρία  έλαβε 2257 ψήφους (37,17%). Ο Τάβο προηγείται  και μέσα στην πόλη της Χειμάρρας, όπου ο Μπελέρης είχε διαφορά 900 ψήφων πριν από ένα χρόνο. Ο Βανγκιέλ Τάβο έλαβε το 90% των ψήφων στην Δημοτική Ενότητα «Χόρε Βρανίστ» (που μεταφέρθηκε στη Χειμάρρα από τον Αυλώνα το 2015).

6.000 ψηφοφόροι με «ληγμένες» ταυτότητες δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν  .Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δήλωσε ότι το πρόβλημα των ληγμένων ταυτοτήτων  6 χιλιάδων ψηφοφόρων στη Χειμάρρα δεν ανήκει στις αρμοδιότητες Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής είπε ότι «δεν υπήρξε επίσημο αίτημα από τα πολιτικά κόμματα για επικοινωνία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με εκπροσώπους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση εντολής επίλυσης αυτού του προβλήματος, όπως συνέβη στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου με την παράταση της ισχύος των εγγράφων.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε στο 37,69%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου