5/8/24

Οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει θεραπευτικά εμβόλια κατά του καρκίνου, μερικά από τα οποία είναι έτοιμα για μαζική χρήση

 

Το Ερευνητικό και Κλινικό Κέντρο Λοπούχιν επέβλεψε το έργο για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του καρκίνου του ορθού και του παχέος εντέρου. 
Το εμβόλιο είναι θεραπευτικό, και όχι προληπτικό,
 Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ιδρύματος, Βασίλι Λάζαρεφ εξήγησε ότι το νέο φάρμακο προορίζεται για τη θεραπεία επιθετικών μορφών καρκίνου. 
Το εμβόλιο ενεργοποιεί την ειδική κυτταρική αντικαρκινική ανοσολογική απόκριση του σώματος και έτσι βοηθά στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.
 
Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με την ακτινοθεραπεία, το εμβόλιο κατά του καρκίνου έχει σχεδιαστεί όχι για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα από μόνο του, αλλά για να «ενεργοποιήσει» την ανοσία.
 Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ήδη από το 2024. 
Ωστόσο, η υπηρεσία Τύπου του Κέντρου Λοπούχιν τόνισε ότι το εμβόλιο θα γίνεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή. 
Οι επιστήμονες πρέπει να μελετήσουν εκ των προτέρων το γενετικό υλικό του ασθενούς και, με βάση τα δεδομένα που ελήφθησαν, να αναπτύξουν ένα εμβόλιο που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου στη συγκεκριμένη περίπτωση. 
Τώρα χρειάζεται περίπου ένας μήνας για την παρασκευή του φαρμάκου, αλλά στο μέλλον, οι προγραμματιστές σχεδιάζουν να μειώσουν αυτή την περίοδο σε μία εβδομάδα. Όπως εξήγησε, η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τους επιστήμονες.
 Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Κέντρου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το «Σπούτινικ 5» , δήλωσε ότι το Κέντρο έχει αναπτύξει φάρμακο κατά των Καρκίνων κάθε είδους που έχει ήδη δοκιμαστεί σε τρωκτικά και οι δοκιμές έχουν δείξει 100% αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου