28/9/24

Η κατάσταση στην περιοχή Κουρσκ το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου: Απελευθερώθηκε η Ομπουχόβκα. Ξεπέρασαν τις 18000 τα πτώματα των Χαχόλων

 Η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού απελευθέρωσαν το χωριό Ομπουχόβκα  στον ποταμό  Σνάγκοστ. 

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεσή τους στις περιοχές των οικισμών Lyubimovka, Darino, Novy Put, Nikolaev-Darino και Plekhovo και ματαίωσαν τις προσπάθειες αντεπιθέσεων προς την κατεύθυνση των οικισμών Kremyanoye, Komyshevka και Cherkasskoye Porechne. 

Ιδιαίτερη αναφορά εκανε το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης  στην αιχμαλωσία ενός αμερικανικού  M577 που ήταν το  όχημα διοίκησης ενός τάγματος .


Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι από τις 6 Αυγούστου και μέχρι σήμερα το πρωί καταμετρηθήκαν στο Κούρσκ τα πτώματα 18.130 Χαχόλων και Μισθοφόρων .Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 132 άρματα μάχης , 64 οχήματα μάχης πεζικού, 97 ΤΟΜΠ , 842 ΤΟΜΑ , 541 οχήματα, και 145 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Στο διαδίτυο αναρτήθηκαν και τα ονόματα περίπου 200 νεκρών στρατιωτών  από το Ισραήλ, την Τουρκία, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Συρία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου