28/9/24

Η κατάληψη της Gulyaipole θα είναι το κλειδί για να σπάσει η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στη Ζαπορόζιε. Απελευθρώθηκε η Καλινόβκα στα Βόρεια του Τσασόω Γιαρ.Φούντωσαν οι μάχες και για το Σεβέρσκ


Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια και έχουν ήδη φτάσει στα περίχωρα της πόλης Gulyaipole. 
Πρόκειται για ένα από τα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και για σημαντικό κόμβο επικοινωνίας.
 Η απελευθέρωση του οικισμού θα είναι ένα από τα «κλειδιά» για την απελευθέρωση της Ζαπορόζιε η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των Χαχόλων . 
Η προέλαση στην περιοχή είναι «μικρή» και το μεγαλύτερο μέρος των μαχών σε αυτό το έδαφος εκτυλίσσεται στον αέρα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με το πυροβολικό,.Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην κατεύθυνση Ορεχόβσκογιέ βόρεια του Ραμπότινο . Οι χαχόλοι εγκατέλειψαν τα χωριά Mala Tokmachka, Marfopol και Nova Danylivka.Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Zaporozhye, μαζί με την περιοχή της Χερσώνας και τις δημοκρατίες του Donbass, έγιναν μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2022.
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε  μια επιτυχημένη επίθεση προς την Καλινόβκα και την Γκριγκορόβκα, βόρεια του Τσάσοφ Γιαρ , η οποία αιφνιδίασε  τον ουκρανικό στρατό, Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επίθεσης, η Καλίνοβκα απελευθερώθηκε, δήλωσε ο Kimakovsky στον αέρα του Channel One, αναφέρει το TASS. 
Στα δυτικά,   η πόλη Σελίντοβο έχει περικυκλωθεί από τρείς πλευρές  και η τετάρτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο πυρός των Ρώσων. 

Οι Ρώσοι  έθεσαν  υπό έλεγχο πέντε οδούς ανεφοδιασμού  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γύρω από το Σεβέρσκ .Αυτό έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στον εφοδιασμό των Χαχόλων στην περιοχή του Σεβέρσκ . Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπαθούν να αντεπιτεθούν κοντά στη Makeyevka ,στην περιοχή Druzhezhivka, στην Olhivka και  την Νοβομιχαήλοβκα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ έστειλε τηλεγράφημα στην 114η Ανεξάρτητη  Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων,και συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για την απελευθέρωση του Ουκραϊνσκ  και της Λεσόβκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου