5/10/24

Στο Κουρσκ, οι Ρώσοι συνεχίζουν να μαζέβουν πτώματα. «200σάρηδες» Ουκρανοί και Μισθοφόροι, από τις 6 Αυγούστου, ξεπέρασαν τις 20.650. Στα βόρεια του μετώπου του Κουράχοβο απελευθερώθηκε το χωριό «Ζελένογιε Ντρούγκι» που είναι νότια του απελευθερωμένου Ουκραϊνσκ


Στο Κούρσκ,  οι Χαχόλοι, έκαναν νέα προσπάθεια να διασπάσουν την ρωσική Άμυνα στην περιοχή του «Νόβι Πουτ», όπου έχουν θυσιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 500 ψυχές. Δέχθηκαν  πυρά της ρωσικής  αεροπορίας στρατού και πύρα πυροβολικού και υποχώρησαν αφήνοντας στό πεδίο της μάχης 32 «200άρηδες». 

Τους Τραυματίες τους πήραν αυτή τη φορά. 

Καταστράφηκε ένα άρμα μάχης και επτά τεθωρακισμένα οχήματα.12 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν.


Η δεύτερη σημαντική μάχη που έγινε τα ξημερώματα, ήταν στο χωριό Πλέχοβο, η απελευθέρωση του οποίου θα σημάνει ουσιαστικά την περικύκλωση εκείνων που βρίσκεται στην Σούτζα. 
Οι   προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αντεπιτεθούν αποτράπηκαν. Ως αποτέλεσμα, οι Χαχόλοι υποχώρησαν αφήνοντας πίσω  47 , «200άρηδες» .Τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν. Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

Μάχες έγιναν και στην Λιουμπίμοβκα, την Ομπούχοβκα, στην περιοχή Κομούσεβκα  στο Νταρίνο,  στο Νικολάεβο-Νταρίνιο. 

Μάχες και κυρίως βομβαρδισμοί στο Bilovody, την Bondarevshchyna, την Bila Bereza, το Belokopytove, το Boyaro-Lezhychi, το Vodolahy, την Katerynivka, το Konotop, στην Myropillia, το Mars, το Myrlogy,  την Pavlivka,  το Obody, την Rechka, την Stepanivka, την Frunzenka, την Khotenya, το Shpil και  την Yampillia.

 Οι διοικητές των μονάδων της πρώτης γραμμής ανέφεραν ότι την περασμένη ημέρα, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 475 νεκρούς  στρατιώτες. Σύμφωνα με τα χαρτιά που είχαν πάνω τους ανήκαν   στην 22η, την 41η και την 115η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, στην 95ης Αερομεταφερόμενη , στην 1η ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, την 36η ταξιαρχίας πεζοναυτών, καθώς και σε δυο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας  την 103ης και την 129η.

Χθες καταστράφηκαν 16 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός άρματος, πέντε πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένου ενός  γαλλικού αυτοκινούμενου   πυροβόλου «Caesar» και , ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.


Οι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν  ότι ο ρωσικός στρατός έδιωξε τους Χαχόλους  των  από το χωριό Νοβοσέλοβκα  που βρίσκεται βόρεια του χωριού Πογκρέμπκι  στην περιοχή Σουτζάνσκι. Οι πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωση της Νοβοσέλοβκα   επιβεβαιώθηκαν έμμεσα από τον, τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» , υποστράτηγο Αλαουντίνοφ .Νωρίτερα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο 12 οικισμών στην περιοχή. 

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την προέλασή του μετά  από το Βουλεντάρ προς την   κατεύθυνση του Κουράχοβε  και εισήλθε στα νότια περίχωρα της Κατερίνιβκα. Τις τελευταίες δύο ημέρες, νότια της Κατερίνιβκα , ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει σε ένα τμήμα πλάτους έως 5 χιλιομέτρων σε βάθος 1,5 χλμ., καταλαμβάνοντας θέσεις κατά μήκος της δασικής ζώνης  βόρεια της ρεματιάς  Σολονενκαγια. Στα βορειοδυτικά του Βουλεντάρ οι Ρώσοι εκκαθαρίζυν την περιοχή Βέσελι , πλησιάζοντας την Μπογκογιάβλενκα  

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να φτάσουν στα διοικητικά σύνορα του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ μέχρι τα (Ορθόδοξα) Χριστούγεννα  .

Οι πολεμικοί ανταποκριτές λένε ότι το Κουράχοβε και το Πακρόφσκ θα έχουν απελευθερωθεί με το πρώτο Χιόνι. Τώρα, σειρά έχουν το Λυσιτσάνσκ, το Σελίντοβο, το Πακρόφσκ το Σλαβιάνσκ και το Κουπιάνσκ.

Οταν απελευθρωθεί  και η Βέλικα Νοβοσίλκα  οι κύριες πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής θα βρίσκονται  υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Οι «ειδικοί» εκτιμούν ότι η προσοχή τώρα θα στραφεί Βόρεια στο Κουράχοβο από απέχει 31,5 Χλμ και μετα το Πακρόφσκ που απέχει 78 χλμ από το Βουλεντάρ. Άλλοι πιστεύουν ότι η επίθεση θα γίνει ανατολικά για Κραμτόρσκ  και Σλαβικανσκ, που είναι βαριά οχυρωμένα και δεν μπορεί να καταληφθούν εξ εφόδου . αλλά, πρέπει να περικυκλωθούν  και να τα καταλάβει ο "στρατηγός χειμώνας".

Σπυρίδων Χατζάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου