2/10/24

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν 400 πύραυλοι και ότι το 90% χτύπησε τους προγραμματισμένους στόχους. Το τσουρουφλισμένο Ισραήλ κατέβασε τους πυραύλους σε 180 για να μειώσει (επικοινωνιακά) τις ζημιές

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ και αρκετά αεροδρόμια  και ραντάρ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο στην επίθεση  χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά  οι υπερηχητικοί πυραύλους «Φαττάχ» για να καταστρέψει το Ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

 Ο υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υποστράτηγος Αζίζ Νασίρζαντεχ  δήλωσε ότι η «πυραυλική επίθεση» έδειξε μόνο ένα μέρος του «πυραυλικού δυναμικού» του Ιράν. «Στοιχεία υψηλής τεχνολογίας και θανατηφόροι πύραυλοι, δεν χρησιμοποιήθηκαν», είπε.

Ο αρχηγός του ιρανικού Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγος Μοχαμμαντ Μπαγκερί δήλωσε ότι οι επιθέσεις δεν επηρέασαν την οικονομική υποδομή του Ισραήλ, αν και το Ιράν θα μπορούσε να του επιτεθεί αν ήθελε. «Επιτεθήκαμε μόνο σε στρατιωτικές βάσεις. Απόψε, πραγματοποιήσαμε επιθέσεις στο αρχηγείο της Μοσάντ, στις αεροπορικές βάσεις Navatim και Hatzrim και πραγματοποιήθηκαν επίσης επιθέσεις σε στρατηγικά ραντάρ και κέντρα συγκέντρωσης ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων», είπε.

Το IRNA ανέφερε ότι τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή δεν ήταν σε θέση να αναχαιτίσουν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου