3/10/24

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ λόγω του νόμου για την προστασία της κυριαρχίας της

Το 4ο Ράϊχ των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθσε προσφυγή κατά της Ουγγαρίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τον  νόμο της «για την κυριαρχία», που εγκρίθηκε στα τέλη του 2023. 
Στις   πιστεύουν ότι αυτό το κείμενο,, παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.
 «Έχοντας αξιολογήσει διεξοδικά την απάντηση των ουγγρικών αρχών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει  ότι οι περισσότερες από  τις καταγγελίες δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί», ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωσή της. 
 Ο νόμος, προβλέπει  την  αποτροπή της «ξένης παρέμβασης» στην εκλογική διαδικασία και «προστατεύει την κυριαρχία» της χώρας.
 Οι επιδοτούμενς ΜΚΟ και οι Σόρος  το βλέπουν αυτό ως μια νέα επίθεση με στόχο τη φίμωση των αντίπαλων δυνάμεων.
 Η Βουδαπέστη κατηγορεί τις Βρυξέλλες και «διάφορες ξένες οργανώσεις», ειδικά αμερικανικές, ότι «διανέμουν δισεκατομμύρια ευρώ» στην αντιπολίτευση προκειμένου να «επηρεάσουν την επιλογή των ψηφοφόρων». 
 Το ουγγρικό νομοθετικό πακέτο, που προετοιμάστηκε πριν από τις ευρωπαϊκές και τοπικές εκλογές τον Ιούνιο του 2024, θεσπίζει ένα «ανεξάρτητο γραφείο για την προστασία της κυριαρχίας», καθήκον του οποίου είναι να «διερευνά παράνομες επιθέσεις» που απειλούν την εθνική ασφάλεια. 
Οι δραστηριότητες των οργανισμών που λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση επηρεάζονται. Αρκετές ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέλει να «φιμώσει τις επικριτικές φωνές», πιστεύοντας ότι «δημοσιογράφοι, επιχειρήσεις, συνδικάτα, εκκλησίες και δήμοι» θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν.
 Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι «ανησυχούν» για έναν «νόμο ασυμβίβαστο με τις κοινές μας αξίες της δημοκρατίας, της ατομικής ελευθερίας και του κράτους δικαίου» που παρέχει στην κυβέρνηση «δρακόντεια εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εκφοβισμό και την τιμωρία ανθρώπων των οποίων τις απόψεις δεν συμμερίζεται το κυβερνών κόμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου