13/10/24

Μαζική επίθεση της ρωσικής αεροπορίας και του πυροβολικού κατά των Χαχόλων στο Κούρσκ. Απελευθερώθηκαν η Μιχαήλοβκα στον Δνείπερο και το χωριό ΛεβάντνιγιεL, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της ΛΔ Ντόνετσκ και της περιοχής Ζαπορίζιε. Οι Ουκρανοί άρχισαν να υποχωρούν από το Τορέτσκ.

Η ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό προέβαλαν τις θέσεις 13 ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατεχόμενες περιοχές του Κουρσκ.
 Σύμφωνα με την ανάλυση των πληροφοριών από τα «ντρόουν» καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων δύο «Leopard», 10 τεθωρακισμένα οχήματα, δύο ΤΟΜΑ , ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο, δύο όλμοι και 11 οχημάτα.
Στην περιοχή Κορονιεφσκι, γίνονται μάχες εντός καιστα περίχωρα της Ολγκόβκα, Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στον οικισμό από δύο πλευρές, πιέζοντας τους Χαχόλους στο κέντρο, αλλά ορισμένες θέσεις εξακολουθούν να παραμένουν υπό τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Στην παραμεθόρια περιοχή Γκλουσκόφσκι, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές 
Σύμφωνα με τις αναφορές των μονάδων της Πρώτης Γραμμής, περισυνελέγησαν περί τα 300 πτώματα Ουκρανών. Επιπλέον, οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

  Στο μέτωπο της Χερσώνας απελευθερώθηκεεξ εφόδου, η Μιχαήλοβκα την οποία είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί τον Οκτώβριο του 2022 κατά την «αντεπίθεση». Οι απώλειες των Χαχόλων χαρακτηρίστηκαν «σημαντικές». 
Ο ρωσικός στρατός εισέβαλε σήμερα στον οικισμό Λεβάντνογιε, που βρίσκεται στα σύνορα της DPR και της περιοχής της Ζαπορίζιε , υψώνοντας την τρίχρωμη στη βόρεια συνοικία βόρεια προάστια. 
Χθες ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε και το χωριό Οστρόβσογιε.το οποίο ανοίγει το δρόμο για το Κουράχοβε. .

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αρχίσει μερική απόσυρση των μονάδων τους από το Τορέτσκ. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τις" δοκιμασμένες" τακτικές της απόσυρσης  σε μικρές ομάδες. 

Στην κατεύθυνση  Πακρόφσκι , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις. Το Τσουκουρίνο έχει σχεδόν απελευθερωθεί. Οι μάχες γύρω από το περικυκλωμένο Σελίντοβο, συνεχίζονται. Οι Ρώσοι προέλασαν και στα περίχωρα του ΜύρνογκραντΣτο μέτωπο  του Νότιου Ντόνετσκ, η επίθεση στοχεύει στην Katerynivka (Yekaterinovka) και την Αντόνοβκα.

Η ρωσική τακτική αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν σήμερα στόχους σε 138 περιοχές. Η αεράμυνα  κατέρριψε  πέντε ρουκέτες HIMARS και 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου