Στο ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΡΤΑΛ διαβάζουμε:
« Μια διήρης που μοιάζει με τριήρης και με μια γρήγορη, αλλά χωρίς σκέψη ματιά, μας φέρνει την εικόνα της Ελληνικής τριήρους "Ολυμπιάς" και με το όνομα Kybele (Κυβέλη) που και αυτό με τη σειρά του μας παραπέμπει στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, κατέπλευσε σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, δίπλα στην Παλιά Προβλήτα. Στο ιστίο της εκτός από το μεγάλο ορθογώνιο πανί μπορεί να διακρίνει κανείς την Τουρκική σημαία.
Το σκάφος ξεκίνησε από τη μικρασιατική Φώκαια και θα καταπλεύσει στη Μασσαλία στις 1 Ιουλίου (σύμφωνα με το πρόγραμμα) συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του "Τουρκικού Έτους" στη Γαλλία. Η διαδρομή αυτή εντάσσεται σε ένα project το οποίο έχει την ονομασία "Journey into History via Izmir-Foça-Marseilles". Το project εκπορεύεται από ένα Τουρκικό Οργανισμό που λέγεται 360 Degree Historical Research Association (Ομάδα Ιστορικών Ερευνών 360 μοίρες). Ο σκοπός του είναι να αναπαράγει τις συνθήκες που "οι προγονοί τους" 2.600 χρόνια πριν έφτασαν στην Γαλλία ιδρύοντας τη Μασσαλία. Εδώ βέβαια η Ιστορία σηκώνει το χέρι ψηλά θέλοντας να μιλήσει ή καλύτερα να φωνάξει γιατί οι ημερομηνίες (οι αιώνες δηλαδή) δεν βγαίνουν όσο και αν τα υπολογίσαμε. Τα στοιχεία έτσι κι αλλιώς προέρχονται από το πολυτελές δίφυλλο ενημερωτικό του project που μας έδωσε ένα από τα μέλη του πληρώματος, σε ενημερωτική συζήτηση που είχαμε μαζί του. Ιστορία γραμμένη για να υποστηρίξει ένα επικοινωνιακό σίριαλ σε πολλές ενότητες. Μια παραγωγή με πολλούς σπόνσορες όπως είδαμε και στο φυλλάδιο. Το έργο έχει ξαναπαίξει.
Πλοίαρχος του Kybele είναι ο Erkut Osman ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος 360 Degree Historical Research Association. Το πλήρωμα του δεν είναι καθόλου τυχαίο, απαρτίζεται από αρχαιολόγους, μηχανικούς, πολιτικούς επιστήμονες. Το πλήρωμα αποτελείται από 30 άτομα, ενώ 20 από αυτούς κάνουν καθήκοντα κωπηλατών, καθώς το σκάφος χρησιμοποιεί μόνο κουπιά και τη δύναμη του ανέμου. Το μήκος του είναι 19 μέτρα και το πλάτος της 5,5 μέτρα. Το πλοίο στο ταξίδι του προς τη Μασσαλία θα ταξιδέψει για 1.700 ναυτικά μίλια, καταπλέοντας σε 60 διαφορετικά λιμάνια.
Στο ελληνικό διαδίκτυο όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κάτι σχετικό με αυτό το ταξίδι παρά μόνο την αναδημοσίευση από ένα άρθρο με τίτλο: "Η βλακεία είναι όπως η γρίπη...".»
Τι να πούμε πιο γελοία, εξόφθαλμα ανιστόρητη ενέργεια δε γίνεται. To μαύρο, άσπρο; Πού υπήρχαν Τούρκοι πριν 2.600 χρόνια. Ηταν οι αρχαίοι Φωκαείς; Μα αυτοί ήταν Ελληνες. Κάπου τάχουν μπερδέψει, ή περνούν για αφελείς τους άλλους λαούς!
Αυτοί στη "Νέα Εποχή" της Αίγινας πόσο ξεφτιλισμένοι μπορεί να είναι? Διαβάστε να δείτε τη κάλυψη της επίσκεψης. Κουβέντα για το ανιστόρητο και τον προπαγανδιστικό ρόλο της ενέργειας, "Νέα Εποχή" βλέπεται..
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.neaepohi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1510:2009-06-18-05-20-02&catid=100:aigina&Itemid=326