Ο αιματοβαμμένος , Ριχάρδος Χόλμπρουκ, απεσταλμένος τώρα των ΗΠΑ Αφγανιστάν σε ενημέρωσή του στο αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν, (στο οποίο η καλλιέργεια οπίου έπαιζε παραδοσιακά σημαντικό ρόλο), αποτελεί μικρό μόνο μέρος των εσόδων των Ταλιμπάν.
Ο αιματοβαμμένος Ριχάρδος, πήγε ειδικά για να πεί αυτή την «ατάκα», την οποία τα «δημοσιογραφικά» Πρακτορεία ,έσπευσαν να διαδώσουν ανα την υφήλιο ,με την επισήμανση ότι, στο «Αφγανιστάν η καλλιέργεια οπίου έπαιζε παραδοσιακά σημαντικό ρόλο»,ενώ πριν την άφιξη των δημοκρατικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι «Ταλιμπάν» είχαν εξαφανίσει την παραγωγή.
Το επικοινωνιακό κόλπο έγινε, επειδή όλος ο κόσμος ,ειδικά στην Αμερική έχει καταλάβει το τι γίνεται.
Και τι είπε ο Μάγος;
«Πολύ σημαντικότερη -χωρίς όμως να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια- είναι η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν οι Ταλιμπάν από φίλα προσκείμενα άτομα σε χώρες του Περσικού Κόλπου».
Δηλαδή τα χρήματα από την ηρωίνη επιστρέφουν στον εξαγωγέα μέσω του, (υπό αμερικανική κηδεμονία), τραπεζικού συστήματος των χωρών του Κόλπου.
Ο Αμερικανός απεσταλμένος, που συναντήθηκε με τον σοσιαλ-δολοφόνο και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέρ Σολάνα, επέστησε επίσης την προσοχή των Ευρωπαίων στο θέμα των 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων από την κοιλάδα του Σουάτ, που πρόσφατα ανακατέλαβαν οι πακιστανικές δυνάμεις από τους Ταλιμπάν, (και οι οποίοι θα φθάσουν κάποια στιγμή στα ελληνικά νησιά)«Εκτός από ανθρωπιστική κρίση, πρόκειται και για στρατηγικό πρόβλημα» είπε ο Χόλμπρουκ, αναφερόμενος στην ευαισθησία της περιοχής μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.
(Ετοιμάστε λοιπόν αγήματα υποδοχής και δυναμωτικές... πορτοκαλάδες).
«Μαγικά» εμβάσματα υπάρχουν όμως και στην Τουρκία.
Περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν τους τελευταίους οκτώ μήνες στην Τουρκία, χωρίς οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να είναι σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευσή τους, αναφέρει η εφημερίδα Vatan.
Οι εισροές αυτές στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας αντιστοιχούν στο 25% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.
Ως πιθανές πηγές εκτιμώνται οι διασυνοριακές συναλλαγές σε ρευστό με το Ιράκ και τη Συρία, ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, έσοδα από πωλήσεις χρυσού και ξένο συνάλλαγμα που «μπήκε» στη χώρα για λόγους φορολογικής ελάφρυνσης.
Αυτές οι «μυστηριώδεις» εισροές διαμόρφωσαν μια προστατευτική ασπίδα για την τουρκική λίρα, σε μία στιγμή που οι εισροές ξένων κεφαλαίων είχαν σταματήσει και η Τουρκία πλήρωνε μεγάλα ποσά για το χρέος της».
Όχι ,για να ξέρουμε ποιος πληρώνει για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Σπύρος Χατζάρας
Το νέο "εμπορικό κέντρο" των παρανόμων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα γύρω στενά της Αγίου Κωνσταντίνου έχουν ακροβολισθεί
οι Αφρικανοί έμποροι ναρκωτικών.
Έχουν γίνει ένα όλοι μαζί με
τραβεστί, Νιγηριανές ιερόδουλες που σε πλησιάζουν και σου λένε
"είκοσι (ευρώ)", εκδιδόμενοι, Ρωσίδες τσιγαρούδες
και κάποιους Αλβανούς απόμερα (για κανένα...όπλο).
Νικηφόρου,Δεληγιώργη, Ακομινάτου, Καρόλου κ.λ.π.
μια αγορά με "ποικιλία".
Παντού στις γωνιές τσιλιαδόροι με τα κινητά στο χέρι.
Οι παλιοί γνώριμοι πελάτες της Πλατείας Θεάτρου της Σοφοκλέους
και της Ευριπίδου πήγαν στο νέο εμπορικό κέντρο.
Γνωστός της περιοχής μου είπε ότι τα βράδυα αγριεύει η κατάσταση.
Τραβεστί πλακώνονται στο ξύλο με αλλοδαπούς,
Αφρικανοί σωματέμποροι χτυπάνε τις γυναίκες για να πιάνουν πελάτες.
Ημεδαποί ψάχνουν για την "προτίμησή τους"...
για γυναίκες για άντρες για ναρκωτικά κ.λ.π.
Οι τουρίστες που μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής μειώνουν
τις ημέρες διαμονής και φεύγουν.
Η σάρκα η γυναικεία η αντρική και η πρέζα δεν γνωρίζουν
οικονομική κρίση.
Χάνουμε στον τουρισμό και κερδίζουμε στην παραοικονομία.
Αθηναίος
http://blogathinaios.blogspot.com/2009/07/blog-post_2308.html
Κι άλλη πληγή στην καρδιά της Αθήνας
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ οδός Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο είναι ο επόμενος αδιέξοδος δρόμος για τα ναυάγια της ζωής, άβουλα θύματα στους βαρόνους της παρανομίας. Το νέο κατάλυμα της αμαρτίας, το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο «Απόλλων» αποτελεί το νέο γκέτο της ντροπής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τα τετρακόσια «λαβωμένα» κτίρια που έχουν γίνει άσυλο εγκληματικότητας. Η επονείδιστη καταρράκωση της ανθρώπινης υπόστασης που επιτυγχάνεται με θλιβερό δέλεαρ τη σύριγγα, το «βραχάκι» και την «άσπρη μπίρα» οδηγεί από την εφιαλτική παραίσθηση στην εξαθλίωση και από εκεί -με το ίδιο δρομολόγιο- στον τάφο. Οι αποστεωμένες σκιές της πλατείας Θεάτρου και του παλιού Εφετείου άλλαξαν στέκι. Δεν έκοψαν όμως τις ίδιες συνήθειες. Κάποιοι πουλάνε θάνατο και κάποιοι άλλοι αγοράζουν «λευκή ελπίδα». Χρήστες ναρκωτικών, έμποροι και βαποράκια, αλλοδαποί κάθε φυλής, ακόμα και επαίτες βρήκαν άλλη γειτονιά. Λίγα μέτρα πιο κάτω από την Ομόνοια οι κάτοικοι της περιοχής είναι για μία ακόμη φορά εξαγριωμένοι. Οι επιχειρηματίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς περίμεναν πώς και πώς την καλοκαιρινή περίοδο για να δουλέψουν, αλλά με τα έκτροπα που καθημερινά γίνονται μπροστά στα μαγαζιά τους οι πελάτες αρνούνται να τους επισκεφτούν. Και οι δύο κοινωνικές ομάδες νιώθουν ότι κάποιοι τους «δουλεύουν». Με υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα κοροϊδίας.
Το πρώην ξενοδοχείο «Απόλλων» ήταν κάποτε το διαμάντι της περιοχής. Σήμερα είναι άλλο ένα πολυώροφο εγκαταλειμμένο κτίριο που έχει πέσει στα χέρια καταληψιών. Στο εσωτερικό του, μάλιστα, διαθέτει όλα τα απαραίτητα έπιπλα για φιλοξενία και ύπνο για τους άθλιους και καταφρονεμένους της πόλης: κρεβάτια, στρώματα, καρέκλες, τραπέζια αλλά και καναπέδες. Απομεινάρια του παρελθόντος που έγιναν αποκούμπια του 2009.
Στους ορόφους τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή. Μετά την επιδρομή όμως των χιλιάδων κολασμένων που καθημερινά μπαινοβγαίνουν στους χώρους του η εικόνα του πρώην ξενοδοχείου έχει αλλοιωθεί. Τα σκουπίδια, η βρόμα και τα άχρηστα αντικείμενα έχουν μετατρέψει τον εσωτερικό χώρο σε σκηνικά από ταινία θρίλερ.
«Δεν μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια μας από τη μυρωδιά. Είναι προτιμότερο να μένουμε κλεισμένοι με τον καύσωνα μέσα στα διαμερίσματά μας παρά να βγαίνουμε έξω» καταγγέλλει στην «Espresso» μια Ελληνίδα από τις ελάχιστες ιδιοκτήτριες διαμερίσματος που έχουν απομείνει στην οδό Δεληγιώργη. «Είναι κρίμα τόσο νέα παιδιά να τα βλέπεις να πέφτουν στο δρόμο. Παίρνουν τη δόση τους και χάνονται στον κόσμο τους. Ας τα βοηθήσει κάποιος».
Εκτός όμως από τους αλλοδαπούς, στο πρώην ξενοδοχείο έχουν βρει κατάλυμα και οι χρήστες της πλατείας Θεάτρου, που ανενόχλητοι πλέον χρησιμοποιούν το λόμπι του κτιρίου προκειμένου να πάρουν τη δόση τους. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έμποροι, χρήστες και βαποράκια κάνουν τη δουλειά τους. Στην είσοδο μάλιστα υπάρχει κάθε φορά ο έμπορος, ο «bodyguard». Με το μαγικό του τσαντάκι φορεμένο χιαστί, είναι έτοιμος να προμηθεύσει σε όποιον δεν έχει τη δόση του ή ακόμα και τα απαραίτητα σύνεργα, όπως σύριγγες, επί πληρωμή φυσικά.
Γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών μαζεύονται στο πρώην ξενοδοχείο για μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ των ναρκωτικών. Σε κοινή θέα, μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και τρυπάνε όποιο σημείο τους σώματός τους έχει απομείνει «καθαρό». Οι περισσότεροι, μάλιστα, ψάχνουν εναγωνίως καθαρή φλέβα, ενώ κάποιοι άλλοι τρυπούν ακόμα και τα πιο απίθανα σημεία του κορμιού τους: το λαιμό, τον αυχένα, τα δάχτυλα, ό,τι μπορούν να δουν μπροστά τους στην κατάσταση που βρίσκονται... Τίποτα από αυτά που γράφουμε δεν είναι υπερβολή. Ούτε μία παράγραφος. Ούτε μία λέξη. Γίναμε για μερικές ώρες αθέατοι παρατηρητές. Καταγράφηκαν όλα στο φακό του φωτορεπόρτερ. Κάθε κλικ της μηχανής και μια μαχαιρά στην κρατική, αστυνομική και δημοτική ανευθυνότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ
«Εδώ γίνεται όλο το νταραβέρι. Αγοράζουν τη δόση τους, μπαίνουν μέσα, βρίσκουν τη γωνιά τους και κάνουν τη δουλειά τους. Οσοι έχουν δυνάμεις ανεβαίνουν και στα δωμάτια. Βλέπουν ποιο είναι άδειο από μετανάστες και παίρνουν τη δόση τους. Πριν από δεκαπέντε μέρες βγάλανε ένα νεκρό από ‘δώ μέσα» δηλώνει κάτοικος της περιοχής. «Ζητάμε λύση εδώ και τώρα. Αρνούμαστε να γίνουμε η γειτονιά του ψεύδους, η γειτονιά όπου ναρκομανείς θα έρχονται για να παίρνουν τη δόση τους. Εχουμε κάνει καταγγελίες, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει εμφανιστεί».
Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που γίνονται καθημερινά εδώ και λίγους μήνες στο υγειονομικό τμήμα της νομαρχίας από κατοίκους της οδού Δεληγιώργη, όπου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχείο «Απόλλων», αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει (όπως πληροφορηθήκαμε) ο απαιτούμενος συντονισμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δοθεί λύση. Η νομαρχία της Αθήνας λέει ότι έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε το κτίριο να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να σφραγιστεί, αφού αποτελεί άλλη μια υγειονομική βόμβα. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Τίποτα πιο ασυνήθιστο για τις ελληνικές αρχές. Μέχρι την επόμενη επιχείρηση-σκούπα. Μέχρι την επόμενη εισαγγελική παραγγελία. Ενα κτίριο σφραγίζεται, δέκα ανοίγουν, σ’ ένα πολυδαίδαλο γκέτο που πνίγει την πρωτεύουσα σαν τα πλοκάμια της Λερναίας Υδρας.
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ