13/8/09

Όλοι αθώοι!!! και η Ν.Δ- SΙΕΜΕΝS , και το ΠΑΣΟΚ-SΙΕΜΕΝS.

Αφού τους αποκαλύψαμε ομολόγησαν το στήσιμο.

Του Σπύρου Χατζάρα

Όταν οι παπαγάλοι και τα χουντοκάναλα (της Χούντας, τραπεζιτών-εργολάβων –
Καρτέλ), φώναζαν ε-ε-έρχεται, εμείς, από το πρωί, από το Δελτιο11.blogspot.com και το βράδυ ,από το δελτίο των 11 στον Blue Sky, εξηγήσαμε στον κόσμο, ότι πρόκειται για Colpo Grosso.

-Auf Wiedersehen !!
- Viva la mafiaaaaa!!!

Όλοι αθώοι!!! και η Ν.Δ- SΙΕΜΕΝS , και το ΠΑΣΟΚ-SΙΕΜΕΝS.

Όλα ήταν αποκυήματα φαντασίας.

Σήμερα το ομολογούν δειλά -δειλά στα ρεπορτάζ τους Όλοι.

Δεν λένε όμως, ότι γι' αυτό άφησαν τον χορηγό να δραπετεύσει στη Γερμανία. Για να διευθετήσει την υπόθεση όπως αυτός ξέρει.
Και τώρα αφού απαλλάχθηκαν οι δωροδοκούμενη από την γερμανική δικαιοσύνη, με ανακούφιση μπορούν να αλληλοκατηγορούνται, και να πάνε στις εκλογές, με καθαρό ποινικό μητρώο.

«Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

-Ένοχοι, είναι μόνον εκείνοι που τους ψήφισαν.

Ο «μέγας χορηγός» και πρώην διευθύνων σύμβουλος της SΙΕΜΕΝS ,
θα δικαστεί στη χώρα μας μόνο για αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί μέσα σε 6 μήνες, εντός του 2003, που δεν καταλαμβάνονται από την παραγραφή του γερμανικού δικαίου. Το ελληνικό κατηγορητήριο, που εκ των πραγμάτων συρρικνώνεται, αφορά το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 1998 έως και τον Σεπτέμβριο του 2003.

Από τα 71 ύποπτα εμβάσματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για τη σύμβαση του ΟΤΕ και η διακίνησή τους αποδίδεται από κοινού στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τους άλλους κατηγορούμενους (πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ) παραμένουν «ζωντανά» μετά τη γερμανική απόφαση μόνο 3.

Απο τα περίπου 57.000.000 ευρώ που χρεώνονταν στον Μιχ. Χριστοφοράκο από κοινού με τους συγκατηγορουμένους του, η συνολική αξία των εμβασμάτων για τα οποία μπορεί να δικαστεί φτάνει τα 1.450.000€. ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ αν ένα έμβασμα ύψους 1.376.000 ευρώ που κατά το κατηγορητήριο διακινήθηκε γενικά μέσα στο έτος 2003 θα χρεωθεί στον κατηγορούμενο, ή αν λόγω αμφιβολιών για τον ακριβή χρόνο της εκταμίευσής του βρεθεί και αυτό εκτός δικαστικού πεδίου.

Ο Χορηγός δεν μπορεί να λογοδοτήσει για τη δωροδοκία που του αποδίδεται σε σχέση με το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, ποσό για το οποίο κατηγορείται ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος. Και τα δύο εμβάσματα έχουν ημερομηνίες προγενέστερες από τον χρόνο που επιτρέπει η γερμανική απόφαση να δικαστεί ο κατηγορούμενος στη χώρα μας.

Στο απυρόβλητο μένουν Χριστοφοράκος & Co , και για το κομμάτι της σύμβασης του ΟΤΕ που αφορά στη δωροδοκία υπαλλήλων, πρώην μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού που αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον Σεπτέμβριο. Το οξύμωρο , όπως και στην περίπτωση Τσουκάτου, είναι ότι ο φερόμενος ως δωροδοκών εξασφαλίζει την ατιμωρησία του πριν η Δικαιοσύνη αποφασίσει για την τύχη των δωροδοκουμένων.


Η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου απασχολεί σήμερα δύο μεγάλες γερμανικές εφημερίδες: τη Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.

Η Süddeutsche Zeitung στο σχεδόν ολοσέλιδο δημοσίευμά της έχει τίτλο: «Πορτοκάλια από την Ελλάδα» και υπότιτλο «η Siemens θα μπορούσε να αποκλειστεί από την ελληνική κυβέρνηση από την ανάθεση δημοσίων έργων - μίζες έδιναν όμως πολλές επιχειρήσεις ακόμη - και η πρώην Ανατολική Γερμανία».

Η εφημερίδα αφού αναφέρεται στην είδηση για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου του Εφετείου του Μονάχου γράφει:

«Η γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί τον κ. Χριστοφοράκο ότι δωροδόκησε και Έλληνες κρατικούς παράγοντες. Οι δικηγόροι του θέλουν να προσβάλλουν την πρόσφατη αίτηση της εισαγγελίας για ένταλμα επιβολής ποινής λόγω δωροδοκίας ελληνικών κομμάτων του πελάτη τους και αυτό σημαίνει ότι η προσφυγή αυτή θα εκδικαστεί από δικαστήριο.

Γεγονός που κάνει την υπόθεση Siemens επικίνδυνη. Μέχρι τώρα η εισαγγελία του Μονάχου ζητούσε να απολογηθούν οι διάφοροι μάνατζερ του ομίλου Siemens για τα εκατομμύρια που διοχέτευσαν στα ‘μαύρα ταμεία’, διότι έτσι κατέστησαν εαυτούς ύποπτους απιστίας έναντι της περιουσίας του ομίλου. ‘Τα μαύρα ταμεία’ χρησιμοποιήθηκαν για μίζες, αλλά ουδείς μέχρι τώρα καταδικάστηκε για δωροδοκία.

Εάν όντως έγινε κάτι τέτοιο με τον Χριστοφοράκο, τότε οι κυβερνήσεις και οι διάφορες υπηρεσίες διαθέτουν την τυπική αφορμή να περάσουν τη Siemens στις μαύρες λίστες τους και να την αποκλείσουν από πιθανές αναθέσεις δημοσίων έργων. Σε αυτές τις συνέπειες επέστησαν πρόσφατα την προσοχή της εισαγγελίας απεσταλμένοι της Siemens.»

Και η εφημερίδα καταλήγει:
«Η διαφθορά είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα και πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα το εξήγησε ο κ. Χριστοφοράκος στην εισαγγελία του Μονάχου. Επιχειρήσεις που έδιναν ‘δωρεές’ στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρες, στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, απολάμβαναν μιας προστατευτικής ασπίδας που τους έφερνε παραγγελίες. Όποια επιχείρηση ήταν εκτός της προστατευτικής ασπίδας, δεν έπαιρνε παραγγελίες. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εναλλάσσονταν τα τελευταία χρόνια στην εξουσία και επομένως, όποιος εξυπηρετούσε και τα δύο κόμματα ήταν πάντα σίγουρος.»

Το άρθρο αναφέρεται επίσης διεξοδικά και στις μίζες που έδιναν επιχειρήσεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου μάλιστα κάποιος αξιωματούχος διαμεσολαβητής σε γράμμα του κάνει λόγο για "πορτοκάλια από την Ελλάδα αξίας 500.000 δολαρίων".


Η Handelsblatt του Ντίσελντορφ δημοσιεύει άρθρο του Γκερντ Χέλερ,(από την Αθήνα) το οποίο με τίτλο «Περιμένοντας τον πρώην επικεφαλής της Siemens» γράφει:

«Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί ευελπιστούν ότι οι Γερμανοί συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της Siemens - Ελλάς θα καθυστερήσουν επί μακρόν την έκδοση του πελάτη τους, διότι εάν επιστρέψει στην Ελλάδα και ανοίξει το στόμα του προμηνύεται πολιτικός σεισμός γύρω από την Ακρόπολη.»

«Με το ένταλμα επιβολής ποινής που ζητά η εισαγγελία του Μονάχου για τις δωρεές προς τα κόμματα, ακόμη και εάν ο κ. Χριστοφοράκος εκδοθεί στην Ελλάδα έχει διασφαλίσει δεδικασμένο και δεν πρόκειται να προσαχθεί σε δίκη.

Παρ’ όλα αυτά όμως οι δύο πολιτικοί, Καραμανλής και Παπανδρέου, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις: εάν τα εκατομμύρια της Siemens, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν κατέληξαν στα κομματικά ταμεία, τότε ποιος τα έβαλε στην τσέπη του;»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου