«Συχνά υπάρχει χάσμα μεταξύ των προγραμμάτων των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία και των πολιτικών που τελικά εφαρμόζονται ».
Η Fitch Ratings δεν προτίθεται να προβεί σε μια βιαστική αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας , αλλά θα δώσει ένα χρονικό περιθώριο -«περίπου δύο μηνών»- μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο και, βεβαίως, να διαφανούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Και αυτό διότι «συχνά υπάρχει χάσμα μεταξύ των προγραμμάτων των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία και των πολιτικών που τελικά εφαρμόζονται ».
Ειπε ο αναλυτής για την Ελλάδα, και διευθυντής της Fitch Ratings ,Κρις Πράις στην Καθημερινή
Δεσμεύσεις όχι μόνο για το χρέος και το έλλειμμα, αλλά και για επώδυνες αλλαγές σε ασφαλιστικό και αγορά εργασίας, θα πρέπει να δώσει στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφύγει την επιτήρηση της οικονομίας και να εξασφαλίσει την παράταση για τη μείωση του ελλείμματος.
Σε καθαρά «τεχνικό» επίπεδο, η Ελλάδα πρέπει μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου να δώσει ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα μέτρα με τα οποία θα πετύχει σταδιακά τη μείωση του ελλείμματος.
Στόχος είναι μέτρα μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα για τη μείωση του ελλείμματος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό προβλέπει η παράγραφος 8 του άρθρου 104, που περιγράφει τα στάδια της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος για τα κράτη - μέλη και εντάσσεται στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο ενδεχόμενο μη αποδοχής των μέτρων από το συμβούλιο υπουργών Οικονομίας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υπομείνει μια επώδυνη επιτήρηση της οικονομίας.
Ναυτεμπορική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου