8/10/09

Άντε πάλι με τα επικοινωνιακά τρικ

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο Καραμανλής πέταξε στα σκουπίδια την ισχυρή εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός, αρνούμενος να κυβερνήσει. Ξόδεψε αλόγιστα, τον πολιτικό του χρόνο με επικοινωνιακά τρικ και διλήμματα.
Ο κ. Παπανδρέου διάλεξε και αυτός, την «τηλεοπτική διακυβέρνηση» και τα επικοινωνιακά τρικ.
Σόου με τον «συνήγορο του πολίτη», σόου και με τη « διαφθορά που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας».

Η μάχη κατά της (μικρής) διαφθοράς αποσπά την προσοχή από τη μεγάλη διαφθορά. Γιατί όλοι είμαστε μεν μαζί του για την πάταξη της (μικρό) διαφθοράς στις εφορίες, τις πολεοδομίες, τα δασαρχεία, τα νοσοκομεία και αλλού, αλλά δεν είπε λέξη για τη μεγάλη διαφθορά ,την Ζήμενς, τους real estate, τα Καρτέλ και τους εργολάβους.

Θα , « συγκρουστεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του με πρακτικές βαθειά ριζωμένες στο ελληνικό κράτος».

Επειδή θα του πέσει πολύ δουλειά με τις διεφθαρμένες νοσοκόμες, τον βλέπω να συγκρούεται με τον Λάτση και τις τράπεζες κάπως αργότερα.

«Όταν λέμε "πρώτα ο Πολίτης", εννοούμε», είπε ο κ. Παπανδρέου, «όχι με την έννοια της πελατειακής εξυπηρέτησης. Αυτή καταστρατηγεί όχι μόνο την αξιοκρατία, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας προνόμια στους ευνοημένους, αφαιρώντας τα απ’ τους υπολοίπους. Μιλώ αντίθετα για την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, της εγγύησης ποιοτικών και ανθρώπινων υπηρεσιών. Της εγγύησης ότι η εξουσία λειτουργεί για το δημόσιο συλλογικό συμφέρον. Και μιλώ για όλους ανεξαιρέτως. Όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις. Διακρίσεις ή προκαταλήψεις, λόγω καταγωγής, πλούτου, θρησκείας, αναπηρίας ή όποιας άλλης διαφορετικότητας».

Το μήνυμα,ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων και εγγύηση ποιοτικών και ανθρώπινων υπηρεσιών για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, καταγωγής, θρησκείας, ή όποιας άλλης διαφορετικότητας ως σύνθημα είναι ανθρωπίνως αυτονόητο.

Αλλά, η ισότητα, ανάμεσα σε αυτόν που πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και τον «τσίφτη» φοροφυγάδα, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, ή όποια άλλη διαφορετικότητα , είναι πολύ μεγάλη ανισότητα και κλοπή.

Σόου και με τους άξιους και ικανούς.

Διότι δεν προσέφερε στους υπουργούς από ένα «ικανόμετρο» και ένα «αξιόμετρο» για να κάνουν την δουλειά τους.
Επομένως όποιους διαλέξουν, θα είναι αυτονόητα έξυπνοι, ωραίοι, και ικανοί. Δηλαδή άριστοι.
Με απλά λόγια. Οι φίλοι μας είναι άριστοι διότι, «δεν κάνουμε παρέα με μαλάκες».
Από ότι κατάλαβα πρόκειται για ταξική αριστοκρατία. Αλλά θα φανεί από τις επιλογές τους καλύτερα.

Και στο κλείσιμο πάλι λόγια, λόγια, λόγια, άνευ πραγματικού πολιτικού αποτελέσματος.
«Είμαστε κυβέρνηση αλλαγής, πολιτικής υπευθυνότητας».
Είστε υπουργοί της αλλαγής που έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες, για να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου»,
«Σήμερα, αλλάζουμε σελίδα, ξεκινάμε μια νέα πορεία για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα που θα μας κάνει περήφανους. Για να βάλουμε ξανά τη χώρα μας σε πορεία ανάπτυξης. Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι, θα γράψουμε τις επόμενες σελίδες της ιστορίας μας».
Όλοι μαζί;
Και τα Καρτέλ; και οι Τράπεζες; και οι φοροκλέπτες;

Και οι λαθροψηφοφόροι;
Και οι διεφθαρμένοι; και «οι ανάξιοι και ανίκανοι»;

Και τα «συμφέροντα»;
Αυτή η κυβέρνηση της «αλλαγής», φαίνεται να μην έχει κανένα ανοιχτό μέτωπο.

Όλοι μαζί,( και o Ερντογάν και ο Γκρουέφσκι), να πάμε μπροστά !

Πάμε!

1 σχόλιο:

  1. Ας είμαστε, φίλες & φίλοι, ρεαλιστές. Οι τωρινές εποχές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με κείνες του 1981, ούτε ακόμα και του 1996 όπου το ΠΑΣΟΚ ξανανέβηκε στην εξουσία θριαμβολογώντας. Ούτε φυσικά οι άνθρωποι είμαστε οι ίδιοι. Το 1981, τα κυβερνητικά προγράμματα και οι αποφάσεις που συνιστούσαν τη γνωστή μας "αλλαγή", δεν ήταν απαραίτητο να περνούν ΟΛΑ απ' τον σχολαστικό έλεγχο των Βρυξελλών για να εγκριθούν. Ο τότε πρωθυπουργός, μπορούσε (χωρίς το Μάαστριχτ) άνετα να πεί "Δώστε τα όλα στον λαό" προκειμένου να κερδίσει την λαϊκή συμπάθεια. Μετά, ήρθαν οι υπογραφές στο Μάαστριχτ & τα κοινοτικά κονδύλια με αποκορύφωμα την δεύτερη φάση του ΠΑΣΟΚ, επί εποχής Σημίτη. Ολα αυτά συνιστούσαν -προς καιρόν-προοπτικές χρηματικών παροχών, πράγμα που μάλλον καθιστούσε την τότε κυβέρνηση, αρκετά ελκυστική και λαοφιλή...Εννοείται! Τώρα όμως τα κρατικά ταμεία, όχι μόνο δεν πλέουν στο χρήμα αλλά έχουν σοβαρά ελλείμματα τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΕ(). Και οι προοπτικές για νέα εισροή κοινοτικών κονδυλίων, είναι άκρως περιορισμένες, εν μέσω οικονομικής κρίσης μιας διευρυμένης Ευρώπης, και βεβαίως αφού έχουν περάσει όλες οι Συνθήκες συγκέντρωσης της Νομοθετικής Εξουσίας στην ΕΕ. Το μόνο σίγουρο που θα έρθει, είναι οι ντιρεκτίβες των Βρυξελλών όσον αφορά και τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να λάβουμε...ως Νομαρχία του ενιαίου Κράτους των Βρυξελλών! Και παράλληλα με αυτά, τα "νιάτα της Ελλάδας" δεν παίρνουν εύκολα φωτιά με λαϊκιστικά συνθήματα και τις άϋλες υποσχέσεις, γιατί αναζητούν πράξεις με ουσία από τους πολιτικούς τους οποίους αντιμετωπίζουν πλέον, όλο και με μεγαλύτερη δυσπιστία. Τα σημεία των καιρών έδειξαν ότι όποιος κοροϊδεύει τον κόσμο, τιμωρείται με σκληρή αποδοκιμασία. Οπότε ας τα έχει αυτά υπ΄όψη της η νέα κυβέρνηση από το ξεκίνημά της, μια που τα θριαμβευτικά ποσοστά, έχει αποδειχτεί πόσο εφήμερα είναι...εν όψει και των επερχομένων Οδηγιών της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή