Οι «σοσιαλ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ», του Γιωργάκη, μας γυρίζουν στην Επταετία.
H παρακρατική , «ηλεκτρονική σοσιαλ-Παπαδόπουλική λογοκρισία» ,της «ηλεκτρονικής» διακυβέρνησης, παρεμβαίνει στον ηλεκτρονικό «διάλογο» με τον πολίτη και αφαιρεί τα σχόλια που δεν τους αρέσουν.
Παραθέτω την καταγγελία:
"κε Χατζάρα μπήκα στη διαβούλευση για την ιθαγένεια των μεταναστών και σχολιάζοντας τα διάφορα άρθρα, διαπιστώνω σήμερα το πρωϊ ότι τα χθεσινοβραδινά μου σχόλια έχουν αφαιρεθεί αφού τα είχαν αναρτήσει εχθές το βράδυ.
Στις 6 διαφορετικές παρατηρήσεις μου έχουν αφήσει μόνο δύο.
Σκεφτείτε τι αφαιρούν και σε άλλους.
Σας καλώ να το δοκιμάσετε και εσείς και άλλοι φίλοι".
Αίσχος!!!!!!
Τα δικά μου σχόλια δεν αναρτήθηκαν ποτέ!
Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ. Σοσιαλ-Φασισμός, η ιδεολογία της «Ανοιχτής Κοινωνίας»
ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ IP ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ.
30-40 ΦΟΡΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
Τα δικά μου από εχθές εκεί είναι ακόμα... Απλά από το νούμερο [14] είναι στο νούμερο [18].
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σχόλιά μου μπορείτε να τα διαβάσετε και εδώ:
http://area51gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html
Υποθέτω πως αν άφησαν αυτά να υπάρχουν, δεν μπορεί να έσβησαν άλλα πιο ήπια και λιγότερο επιθετικά...
Πάντως υπάρχουν πολλά αντιδραστικά, Δόξα το Θεό !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πάντως κάποιος είναι βέβαιος που αφαιρέθηκε το σχόλιό του να αναρτήσει εκεί διαμαρτυρία, να το βλέπουν κι όποιοι αφελείς νομίζουν ότι έχει ουσία αυτό το πράγμα.
κε Χατζάρα παρακολουθώ συνεχώς την διαβούλευση από εχθές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και μου έχουν αφαιρέσει δικές μου παρατηρησεις και σχόλια αυτό που διαπιστώνω μέχρις στιγμής είναι,ότι εξελίσεται σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα με 97% και άνω να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος.
Με την μέχρι τώρα πορεία της διαβούλευσης έπρεπε από ντροπή και μόνο να είχαν αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο.
Ωστόσο παρότρυνε και άλλους φίλους των blogs και τους αναγνώστες τους να συμετάσχουν στην διαβούλευση με πίσμα και θάρρος παρά τα εμπόδια που βάζουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ που είχε πει και η ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ.
Ευχαριστώ πολύ
etherovamon
TO PRESS.GR ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΨΗΦΙΣΤΕ! ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΤΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο in.gr αναφέρει επίθεση ¨ακροδεξιών¨(!!!) στο κυβερνητικό site!
ΑπάντησηΔιαγραφήExουν ξεφτιλιστεί, πιά, εντελώς!
Ποτέ δεν αναρτήθηκε το παρακάτω δικό μου σχόλιο:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι, ελάχιστοι, από τους σχολιαστές έχουν τεθεί υπέρ του νομοσχεδίου μπερδεύουν δύο διαφορετικά πράγματα. Νομίζω ότι τα ίδια πράγματα μπερδεύει και η κυβέρνηση με την πρότασή της.
Είναι διαφορετικό να έχουν ανθρώπινη ζωή οι μετανάστες, να συμμετέχουν ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή, να είναι κατοχυρωμένα τα βασικά τους δικαιώματα, εργασιακά και ασφαλιστικά, και διαφορετικό πράγμα να ενταχθούν στο σώμα του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους. Διότι αυτό σημαίνει απόδοση ιθαγένειας (ή υπηκοότητας, οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες στο ισχύον ελληνικό δίκαιο).
Η απόκτηση ιθαγένειας σε τίποτε δεν θα βοηθήσει την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη δημιουργία ψυχικού και πολιτισμικού τους συνδέσμου με την Ελλάδα και την ελληνικότητα. Είτε το θέλουν οι υπέρμαχοι του πολυπολιτισμού, είτε όχι, εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση υπήρχε και θα υπάρχει πάντοτε. Ασχέτως από την ιδεολογία του εθνικισμού που γεννήθηκε στην Ευρώπη σχετικά πρόσφατα (μερικούς αιώνες πριν), η έννοια και το αίσθημα του ανήκειν σε μια πολιτική συλλογικότητα, ως πολιτικό σώμα (λαός) και ως ταυτότητα (έθνος, με τη σημερινή ορολογία) είναι υπαρκτά από καταβολής κόσμου. Εμφανίζονταν απλώς με διαφορετικές μορφές.
Η σημερινή ταυτότητα του ελληνικού κράτους είναι η ελληνική. Δεν είναι συνεπώς δυνατόν, ούτε επιτρεπτό, να γίνουν εξαναγκασμένα μέρος της ελληνικής αυτής ταυτότητας, άνθρωποι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή. Που δεν έχουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτή. Ελληνική ιθαγένεια μπορεί να έχουν μόνον όσοι αισθάνονται Έλληνες. Ανεξάρτητα από καταγωγή, φυλή, κλπ., πρέπει να αισθάνονται Έλληνες. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελεγχθεί αξιόπιστα αυτό, το αν δηλαδή αισθάνονται Έλληνες.
Να το πούμε με ένα παράδειγμα: Έχεις ένα μεγάλο σπίτι που ανήκει σε όλη τη μεγάλη οικογένειά σου. Κάποια στιγμή έρχονται μερικοί εκτός της οικογένειας και μπαίνουν σε κάποια δωμάτια. Τους λες «εντάξει, ήρθατε, ας κάνουμε κι ένα μισθωτήριο (άδεια παραμονής) για να είστε τακτοποιημένοι και να έχετε και τα βασικά σας δικαιώματα. Σημαίνει αυτό ότι δικαιούνται να έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας στο σπίτι; Όχι, διότι το σπίτι ανήκει στην οικογένεια. Σε όλη την οικογένεια και όχι σε τρίτους. Για πάρουν ποσοστό συνιδιοκτησίας, πρέπει να μπουν στην οικογένεια. Αν μπουν, να γίνουν μέλη της μεγάλης (ελληνικής) οικογένειας με τη θέλησή τους, τότε να πάρουν ποσοστό συνιδιοκτησίας (διότι αυτό σημαίνει το να ψηφίζεις και υπηρετείς τη στρατιωτική σου θητεία, κάνεις κουμάντο ως συλλογικότητα, και κρατάς όπλο για τις εξωτερικές επιβουλές). Αν όμως δεν θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης ελληνικής οικογένειας, τότε πώς θα τους δώσουμε ποσοστά από το σπίτι. Αν ζουν στο σπίτι με μισθωτήριο, δεν τους αρκεί για να έχουν τα βασικά δικαιώματα; Άλλο να τους έχεις ως ενοικιαστές, άλλο να γίνουν ιδιοκτήτες με το ζόρι, και χωρίς να το θέλουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.
Η σύγκριση με τις Η.Π.Α. είναι άστοχη. Η χώρα αυτή φτιάχτηκε από μετανάστες και έχει διαφορετική δημιουργία απόκτησης εθνικής συνείδησης. Γαλλία και Βρετανία που παρείχαν αφειδώς υπηκοότητα σε άτομα χωρίς γαλλική η βρετανική συνείδηση βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα, ακόμη και εσωτερικής ασφάλειας. Ας διδαχθούμε από τα λάθη τους.
Δεν μιλούμε για ασφαλιστικά δικαιώματα και ισότιμη συμμετοχή σητν οικονομική και κοινωική ζωή. Μιλούμε για συμμετοχή στην πολιτική ζωή. Είναι διαφορετικά πράγματα. Ας μην τα συγχέουμε. Η κυβερνητική πρωτοβουλία βρίσκεται στη βάση της παρεξήγησης αυτής.
Η συρρίκνωση των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, που υποστήριξαν την αθρόα παροχή ιθαγένειας σε μετανάστες, δεν είναι καθόλου άσχετη με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Μπορεί οι μετανάστες να ψηφίζουν σοσιαλιστικά κόμματα, όμως ο γηγενής πληθυσμός στρέφεται στα συντηρητικά κόμματα, γιατί εκεί νιώθει ότι βρίσκει την ταυτότητά του. Ταυτότητα είναι αυτό που λέει η λέξη. Ταυτίζεσαι με αυτό που είναι η ταυτότητά σου.
(συνεχίζεται λόγω υπέρβασης μέγιστου μήκους σχολίου)
Γ.Μ.
(συνεχίζεται το προηγούμενο σχόλιο που δεν αναρτήθηκε στο opengov)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κάτι τελευταίο. Μας λένε σε όλους τους τόνους ότι οι μετανάστες που θα πάρουν υπηκοότητα με το νομοσχέδιο θα είναι 250.000. Πρόσφατα όμως μάθαμε ότι το ποσοστό των νομίμων μεταναστών στον πληθυσμό της χώρας είναι 8,1%. Δηλαδή περιπου 900.000. Πώς λοιπόν θα είναι μόνον 250.000 αυτοί που θα επωφεληθούν; Στην ουσία, το νομοσχέδιο δίνει σχεδόν σε όλους τους νόμιμους μετανάστες ελληνική υπηκοότητα. Αφήστε που ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται κάθε ημέρα.
Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει την ιστορική της ευθύνη. Πρώτα από όλα προέχει η συνέχεια του ελληνικού κράτους, του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους. Το νομοσχέδιο που δεν θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση την προηγούμενη, διαπιστωμένη απόκτηση ελληνικής συνείδησης, τέτοια που να θέλεις να πολεμήσεις αύριο για αυτή τη χώρα, αν χρειαστεί, θα καταργήσει πολύ σύντομα το χαρακτήρα αυτού του κράτους ως ελληνικού. Είναι απλά μαθηματικά, αριθμητική του δημοτικού, δεν είναι κάποια πολύπλοκη επιστήμη. Σταθείτε στο ύψος της ευθύνης σας!
Γ.Μ.
πασοκ με 10% δεν θέλαμε? πασοκ με 10% βγάλαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι φωνάζουμε?