29/1/10

Αντισυνταγματική και επομένως παράνομη η παραχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υπεγράφη στη Ρώμη στις 4 Νοεμβρίου 1950, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Άρθρο 16 σαφέστατα ορίζει ότι όχι μόνο δεν είναι ατομικό δικαίωμα τα πολιτικά δικαιώματα αλλά διευκρινίζει ότι τα κράτη έχουν δικαίωμα να επιβάλουν περιορισμούς και στην οποιανδήποτε πολιτική δραστηριότητα των αλλοδαπών, ενώ στο άρθρο 15 τονίζεται ότι εάν απειλείται η «ζωή του έθνους», όπως σημβαίνει τώρα με την εισβολή των Εποίκων –λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τα κράτη μπορούν να λάβουν μέτρα κατά παράβαση της σύμβασης.

Ο συνταγματολόγος Δ.Τσάτσος που τώρα σιωπά το 1988 έφταφε ότι για να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές οι αλλοδαποί, χρειάζεται τροποποίηση του συντάγματος «που επεφύλαξε αυτό το δικαίωμα μόνο στους έλληνες πολίτες…»


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 53/1974
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)

Άρθρον 16

Ουδεμία διάταξις των άρθρων 10, 11, 14 δύναται να θεωρηθή ως απαγορεύουσα εις τα υψηλά συμβαλλόμενα μέρη να επιβάλλωσι περιορισμούς εις την πολιτική δραστηριότητα των ξένων.

Άρθρον 15.
1. Εν περιπτώσει πολέμου ή ετέρου δημοσίου κινδύνου απειλούντος την ζωήν του έθνους έκαστον υψηλόν συμβαλλόμενον μέρος δύναται να λάβη μέτρα κατά παράβασιν των υπό της παρούσης συμβάσεως προβλεπομένων υποχρεώσεων, εν τω απαιτουμένω υπό της καταστάσεως απολύτως αναγκαίω ορίω....

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο συνταγματολόγος καθηγητής Δ. Τσάτσος

πηγή http://www.antinews.gr/?p=32525

Ο Καθηγητής Δημήτριος Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο,αλλά τώρα για αγνώστους λόγους σιωπά αν και έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο στα νομοθετήματα του υπουργείου ηλεκτρονικής λογοκρισίας.

Στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

4 σχόλια:

  1. Ο κυριος Τσατσος, εκτος απο...Τσατσος ειναι και περιουσιος.Φοβαμαι πως δε θα εχει κανενα προβλημα να προσαρμοσει το συνταγμα και τις αποψεις του στις απαιτησεις των...ανθρωπιστων. Εχουν αλλωστε δειξει επανειλημμενα ποσο σεβονται το συνταγμα και τους νομους. Μακαρι να διαψευσθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν προβάλλετε το Σύνταγμα σαν κάποιο πύργο άμυνας είσαστε γελασμένοι.

    Εύκολα κάποιος "ανθρωπιστής" θα κάνει δήλωση του τύπου

    "οι νόμοι δεν είναι κάτι στατικό και διαχρονικό και πρέπει και αυτοί να εξελίσσονται όπως οι κοινωνίες και οι άνθρωποι"

    Το ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ θα χαιρετήσει τις δηλώσεις και θα τρέξει σε αναθεώρηση ίσως παρακάμπτοντας το ότι πρέπει να περάσουν δύο Βουλές για να γίνει αναθεώρηση.

    Αυτό θα είναι πραξικόπημα και τότε θα πρέπει να γίνει αυτό που είπε χθες ο Χατζάρας ότι δεν έγινε τη νύχτα των Ιμίων. Κύριε πρωθυπουργέ συλλαμβάνεστε, αναλαμβάνει ο στρατός. Αντιπραξικόπημα δηλαδή.

    Πείτε με ακροδεξιό, χουντικό φασίστα δεν με νοιάζει και ούτε εννοώ ότι πρέπει να κυνηγηθεί κανείς για τα φρονήματά του πέραν αυτών που κάνουν νομικά πραξικοπήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Χατζάρα, όσα παραθέτετε μια μόνον αξία έχουν, και αυτή νομικού χαρακτήρα. Δηλαδή ότι τα πολιτικά δικαιώματα δεν είναι ανθρώπινα (και έτσι τα κυβερνητικά λεγόμενα είναι προπαγάνδα).

    Ωστόσο, εδώ το κόλπο είναι ότι οι λαθρομετανάστες με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας δικαιούνται να ασκούν πολιτικά δικαιωματα στην Ελλάδα ( εκλέγειν και εκλέγεσθαι ) όχι ως αλλοδαποί, αλλά ως ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Επομένως από τη στιγμή που γίνονται Ελληνες και έχουν εξ' αιτίας του λόγου αυτού το δικαίωμα να ασκούν πολιτικά δικαιώματα, τα άρθρα που παραθέτετε δεν έχουν εφαρμογή.

    Θα είχαν εφαρμογή μόνον αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα σε πολίτες μόνο της Τουρκίας ή μόνο του Πακιστάν και ούτω καθ' εξης.

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι και νομικώς και πολιτικώς στα της ιθαγένειας, όπου εκεί δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια διεθνής συνθήκη που να επιβάλλει σε χώρες κυρίαρχες υποχρεώσεις σχετικά με το σε ποιούς θα χορηγείται ιθαγένεια. Πρόκειται για ένα ζήτημα που τίθεται στην απολυτη διακριτική ευχέρεια μιας κυβέρνησης.

    Ο φιοτητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΧ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή