27/5/10

Η Μεγάλη Αλβανία ξεκινά από την κοινή εκπαίδευση

Τις προθέσεις της Αλβανίας να προωθήσει το αλβανικό εκπαιδευτικό σύστημα στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Επιστημών του Κοσσυφοπεδίου.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία κοινών κειμένων, με ενωτικό περιεχόμενο, γιατί οι αλήθεια είναι μία και το έργο της επιστήμης είναι να πετάξει τη σκόνη και τη μούχλα του παρελθόντος», δήλωσε ο Μπερίσα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Στάρτ’, θεωρεί την εκπαίδευση των αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ως κλειδί για να ξεπεραστεί το ιστορικό άδικο του πρόσφατου παρελθόντος.
«Εκτιμώ την επίσκεψή σας», είπε ο Μπερίσα απευθυνόμενος την επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου, «υποστηρίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Παιδείας της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση στο εκπαιδευτικό σύστημα των δύο μερών, ώστε να επιτευχθούν κοινοί εκπαιδευτικοί στόχοι».
Ο Μπερίσα τόνισε ότι με το κοινό εκπαιδευτικό σύστημα θα γίνει δυνατή η εγγραφή των σπουδαστών του Κοσσυφοπεδίου, στα αλβανικά πανεπιστήμια.
Η κοσοβάρικη αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον αλβανό πρωθυπουργό για τα ενθαρρυντικά λόγια και την υποστήριξή του στην εκπαίδευση του Κοσσυφοπεδίου.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Αρχίσανε με το Κόσοβο επειδή εκεί είναι πιο εύκολα γι αυτούς.
    Μετά αφού τους έχουν φανατίσει για τα καλά με τη μεγάλη Αλβανία και τα ψέμματα των σχολικών βιβλίων που αποκρύπτουν την ελληνικότητα της Β. Ηπείρου και προβάλουν την ψευδεπίγραφη "ιστορία" της Αλβανίας στην περιοχή, θα θελήσουν να βάλουν χέρι και στην υπόλοιπη Ελλάδα με το δήθεν ζήτημα των δολοφόνων Τσάμηδων που έχει διευθετηθεί με δικαστήριο.
    Τι κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική σε αυτό το ζήτημα;
    Κοιμάται μακαρίως, τον ύπνο του δικαίου.
    Χρειαζόμαστε επειγόντως μια σωστή εξωτερική πολιτική που όπως φαίνεται η κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει όχι από άγνοια, αλλά επειδή μάλλον έχει δεσμευτεί σε ξένα συμφέροντα.
    Εμείς οι Έλληνες θα αναχθούμε να προωθηθεί η Αλβανία στην Ε.Ε. χωρίς ανταλλάγματα για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών; Οι Αλβανοί τόσα χρόνια ζουν από την Ελλάδα και η αχαριστία τους δεν έχει όρια.
    Χρειαζόμαστε έναν πολιτικό που θα απαιτήσει απόσυρση των βιβλίων της ιστορίας, της ψεύτικης αλβανικής ιστορίας με την οποία φανατίζουν τα αλβανόπουλα και την αμεση αποκατάσταση της αλήθειας. Διαφορετικά να πάψουμε να στηρίζουμε την είσοδο της Αλβανίας στην Ε.Ε.
    Ένα υποανάπτυκτο κράτος ήταν και είναι. Αν δεν μπορεί να σεβαστεί την ιστορία και τον πολιτισμό ενός γείτονα πανάρχαιου λαού, τότε ας μείνει εκεί που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή