Οι Illuminati σοφοί και ο Νταβούτογλου
«Θέλουμε να θεμελιώσουμε μια ειρηνική Ευρώπη, που όλοι μπορούν να ζουν ελεύθερα» δήλωσαν στην Πόλη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Άχμετ Νταβούτογλου και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γιόσκα Φίσερ. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε κοινή συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στα πλαίσια της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου» του Συμβουλίου της Ευρώπης, (14-01-2011).
Η ομάδα των «σοφών» έχει συγκροτηθεί για να προετοιμάσει και να «φωτίσει» τις επόμενες δεκαετίες, όπως δήλωσαν οι δύο «φωτισμένοι» υπουργοί.
«Πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στην «ανοχή» (Tolerance) καθώς η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός αυξάνονται και η ανοχή μειώνεται.» είπε Νταβούτογλου ξεκαθαρίζοντας οτι η συνάντηση δεν αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το μέλλον της Ευρώπης.
«Το να ζούμε όλοι μαζί είναι μια πρόκληση» είπε ο κ. Φίσερ και προσέθεσε: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας θεσμός ευρύτερος από την Ε.Ε. και θεμελιώδεις αρχές του είναι η ποικιλομορφία και η ανοχή, βασικός μας στόχος είναι να ζούμε όλοι μαζί ειρηνικά" Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2011. Η ομάδα έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς η μετανάστευση και οι θρησκευτικές διαφορές διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής στην Ευρώπη.
Η Ομάδα των σοφών είχε χθες ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να συζητήσει τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην συνέντευξη τύπου και να συντονίσει τις σκέψεις και τις ενέργειες της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στο μεταξυ η Χίτλερι, ζήτησε στενότερη συνεργασία των ΗΠΑ με την Κίνα, η οποία θα πρέπει να βελτιώσει την κατάσταση στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να συνεργαστούν για την ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη όμως το Πεκίνο θα πρέπει να τερματίσει τις μεροληπτικές πρακτικές του που φέρνουν σε μειονεκτική θέση τις αμερικανικές εταιρείες, υποστήριξε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα έχουν ένα τρίτο γύρο στρατηγικού και οικονομικού διαλόγου την άνοιξη. Η Κλίντον ζήτησε επίσης από την Κίνα να απελευθερώσει τους αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων και τον βραβευμένο με Νομπέλ Ειρήνης Λιου Σιαομπό, εκτιμώντας ότι στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Πεκίνο δεν έχει «τηρήσει τις υποσχέσεις του».
Η Κλίντον μιλώντας για το θέμα της βελτίωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα ειπε. «Μια ανοιχτή κοινωνία, θα βοηθούσε στην επίλυση ορισμένων από τα πιο επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα, από τη διατροφική ασφάλεια μέχρι τη ρύπανση, περνώντας από την εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία».
Στη Μεγάλη Βρετανία, οι άνθρωποι έσπασαν τα δεσμά τους και θα μπορούν «επιτέλους», να εργάζονται και μετά τα 65. Καταργήθηκε η υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 65, αλλά οι «τεμπέληδες», θα μπορούν να βγούν στην σύνταξη στα 66 έτη αφού αυξήθηκε το «προσδόκιμο ζωής».
Στη Μεγ. Βρετανία εργάζονται σήμερα περίπου 850.000 άνθρωποι άνω των 65 ετών. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εντουαρντ Ντέιβι, «πολλοί γηραιότεροι άνθρωποι έχουν ικανότητες και τεράστια συμβολή στις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εκείνες που απαλλάχθηκαν από τις προκαθορισμένες ηλικίες συνταξιοδότησης το βρίσκουν πολύ επωφελές (...) έχουν δει ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους και όχι αρνητικές επιπτώσεις».
Το CBI, από την πλευρά του, μια από τις μεγαλύτερες εργοδοτικές ενώσεις, άσκησε κριτική στο νόμο από τη σκοπιά ότι δεν παρέχει στους εργοδότες την απαραίτητη «ευελιξία» ώστε να απαλλάσσονται από το προσωπικό που δε θεωρούν «κατάλληλο»!
Ο οίκος αξιολόγησης «Moody's» υπογραμμίζει ότι Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ θα πρέπει στο μέλλον να θέσουν υπό έλεγχο «το αυξανόμενο κόστος που συνδέεται με τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά επιδόματα».
Μετα την Τυνησία και την Αλγερία αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για την ακρίβεια των τροφίμων ξέσπασαν και στην Ιορδανία Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Αμμάν και άλλων Ιορδανικών πόλεων χθες , διαμαρτυρόμενοι για τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, την ανεργία και τη φτώχεια, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί ή να διαλυθεί από το βασιλιά.
«Η Ιορδανία δεν ανήκει μόνο στους πλουσίους» και «Να προσέχετε την πείνα μας και την οργή μας», έγραφε ένα από τα πανό.
Ο πληθωρισμός έφθασε το 6,1% και η ανεργία το 30%. Το 25% είναι επισήμως φτωχοί και ο κατώτατος μισθός είναι 211 δολάρια. Το Αμμάν είναι η πιο ακριβή πόλη στον Αραβικό κόσμο, σύμφωνα με αρκετές ανεξάρτητες έρευνες.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.....
Σπ.Χ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου