1/2/11

Ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης

«Πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και «θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα», είπε σήμερα ο «πρωθυπουργός».

Εως και 30% η πτώση του τζίρου στα µαγαζιά παρά τις χειµερινές εκπτώσεις

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι «τα πρώτα θετικά αποτελέσματα» της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών «είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε». Παρατήρησε, ωστόσο, μια αδυναμία στο επικοινωνιακό σκέλος, τονίζοντας ότι αυτά τα θετικά αποτελέσματα «δεν έχουν γίνει, ακόμα, κτήμα των πολιτών».

Θα γίνουν όμως.

Λιτότητα και µε το νόµο µετά τη λήξη του Μνηµονίου θα επιβάλει η κυβέρνηση, αφού , « όταν θα βγούµε από το πρόγραµµα του Μνηµονίου» θα έχουμε «µόνιµους µηχανισµούς διασφάλισης της δηµοσιονοµικής ισορροπίας στο εθνικό µας δίκαιο», όπως απεκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Τον Μάιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή πακέτο επιπλέον µέτρων για την περίοδο 2012-2014, ύψους 12 δισ. ευρώ. Το πακέτο αυτό θα περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, «επανεξέταση» κοινωνικών δαπανών.

O ΥΠΕΞ Της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλλε μας έδωσε και άλλα «καλά νέα». Γίνονται εντατικές «συζητήσεις» επί του δεύτερου πακέτου για το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι επιδίωξη της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «ο μεγαλύτερος δυνατός αυτοματισμός» για την επιβολή των κυρώσεων στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ υποστήριξε την ανάγκη να θεσπιστούν και στις εθνικές νομοθεσίες των άλλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Θέλουμε να προωθηθεί η συζήτηση που γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εάν θα θεσπιστεί και στο δικό τους σύνταγμα κάτι σαν το φρένο χρέους με το οποίο στη Γερμανία έχουμε κάνει καλή εμπειρία», είπε ο κ. Βεστερβέλε. Εξίσου σημαντική είναι για το γερμανό ΥΠΕΞ και η διασφάλιση σταθερών και βιώσιμων συνταξιοδοτικών συστημάτων. «Περιμένω ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα υλοποιηθεί», είπε ο κ. Βεστερβέλε παραπέμποντας στο όριο συνταξιοδότησης στη Γερμανία που είναι τα 67 χρόνια.


1 σχόλιο:

  1. Ακυρες οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ψήφο στους μετανάστες



    Διαβάσαμε απόψε στην Ναυτεμπορική ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε Αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές σε μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας.
    Νομικοί δεν είμαστε αλλά με τα λίγα Ελληνικά που ξέρουμε εμείς καταλαβαίνουμε πως οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αυτομάτως καθίστανται άκυρες αφού ψήφισαν και μετανάστες.
    Βέβαια το δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας ότι η επταμελής σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε το ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
    Οπως τονίζεται στην απόφαση "η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος".
    Επίσης οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι:"τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της "νόμιμης διαμονής" έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως".
    Οποιος νοήμων άνθρωπος διαβάσει ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης θα καταλήξει σίγουρα στο συμπέρασμα ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι άκυρες αφού ο νόμος 3838/2010 εκρίθη αντισυνταγματικός από το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Αναμένουμε την οριστική κρίση από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επί του θέματος που προέκυψε,όπως και την αντίδραση της Κυβέρνησης!

    Πάντως οφείλουμε να συγχαρούμε τους δικαστές που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πήραν αυτή την απόφαση κι ελπίζουμε και οι συνάδελφοί τους να πράξουν το ίδιο.
    Επιτέλους ας το μάθουν όλοι ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες!
    Αναρτήθηκε από Ζείδωρον στις 9:39 μ.μ.

    Το βρήκα εδώ :
    http://zeidoron.blogspot.com/2011/02/7.html

    Ένας συνοδοιπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή