19/4/11

Τεράστια πολιτική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ

Ρωσία: Τέλος οι αγορές ελληνικών και ιρλανδικών ομολόγων

Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Η Ρωσία αποφάσισε να αποκλείσει οριστικά από το αποθεματικό ταμείο της τα ελληνικά και ιρλανδικά ομόλογα, σύμφωνα με δηλώσεις από την Ουάσιγκτον του υπουργού των Οικονομικών της Αλεξέι Κούντριν.


«Το ρωσικό δημόσιο χρέος δεν υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ. Η συνθήκη Μάαστριχτ επιτρέπει έως και 60%», λέει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν
Μιλώντας στο αγγλόφωνο δορυφορικό δίκτυο Russia Today, ο κ. Κούντριν εξήγησε ότι η χώρα του διαθέτει αποθεματικά της σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά ομόλογα, διότι «τα θεωρούμε πλήρως αξιόπιστα και εξαιρέσαμε από τη λίστα τα ελληνικά και τα ιρλανδικά», ενώ θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλα τα υπόλοιπα.


Οπως είχε δηλώσει προ ημερών ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, το αποθεματικό ταμείο της Ρωσίας θα ξεπεράσει το 2011 τα 36 δισ. ευρώ και η προτροπή της ρωσικής κυβέρνησης είναι να μην πραγματοποιείται με χρέωσή του καμιά μη παραγωγική-επενδυτική δαπάνη.


Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών, το σχετικά χαμηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ρωσίας, το οποίο δεν υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ, θα καταστήσει τα ρωσικά ομόλογα όλο και πιο ελκυστικά για τη διεθνή αγορά, τη στιγμή που «η συνθήκη Μάαστριχτ επιτρέπει έως και 60%» και οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες έχουν φτάσει ή και θα ξεπεράσουν τα επόμενα πέντε έτη το ανησυχητικό και «άβολο» για τις αγορές επίπεδο του 100%.


Ο κ. Κούντριν θύμισε ότι το χρέος της Ιταλίας είναι ήδη πάνω από το 100% του ΑΕΠ της και το χρέος της Ιαπωνίας από το 200%, γι' αυτό και η Μόσχα θα επιδιώξει να βγει το επόμενο διάστημα δυναμικότερα στη διεθνή σκηνή με κρατικά και εταιρικά της ομόλογα, όμως γι' αυτό θα χρειαστεί να επιβάλει «αυστηρές μακροοικονομικές παραμέτρους στην οικονομία της», έτσι ώστε να γίνει δυνατή η αύξηση της ζήτησης για ρωσικά ομόλογα.


Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών πρωταγωνιστεί στις αυστηρές προβλέψεις προειδοποιήσεις προς τους ρωσικούς οικονομικούς παράγοντες να ξεχάσουν τις ευνοϊκές περιόδους της αυξημένης τιμής του πετρελαίου, προβλέποντας για το ρωσικό Ural ότι η τιμή του θα κρατηθεί τον επόμενο ένα-ενάμιση χρόνο πάνω από τα 90 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι, όμως η τιμή του θα πέσει αμέσως μετά κάτω και από τα 60 δολάρια, γεγονός που θα περιορίσει δραματικά την ευελιξία της ρωσική οικονομίας.


Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=268776

7 σχόλια:

  1. Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος Φλούτουρα Ταφιλάκου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη του μεταναστευτικού, ο κ. Γεωργιάδης -ως μέλος της Διακομματικής Επιτροπής...
    για τα Εθνικά Θέματα- χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους, όταν η κυρία Ταφουλάκου σε ειρωνικό τόνο του ζήτησε τον λόγο γιατί δεν γνωρίζει -ως όφειλε- πόσοι Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα.
    «Δεν ξέρουμε, γιατί μας είπε ο κ. Νάκος ότι καθημερινά απελαύνονται χιλιάδες και μετά μπαίνετε ξανά στην Ελλάδα. Εγώ ρωτάω αν εσείς, που είστε Ομοσπονδία, έχετε εκτίμηση για τον αριθμό. Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Όχι ειρωνεία και πλακίτσα» ήταν η απάντησή του στην κυρία Ταφιλάκου.
    Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε 700.000 Αλβανοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν το ξέρετε εσείς κύριοι; Ζητάμε να μας βοηθήσετε. Οι Αλβανοί μετανάστες έχουν δώσει πολλά στην ελληνική Οικονομία. Πληρώνουμε φόρους. Έχουμε χτίσει την Ελλάδα, κρατάμε τα παιδιά σας, τους γονείς σας. Το ΙΚΑ υπάρχει στην Ελλάδα χάρη στους Αλβανούς».
    Η τοποθέτηση για το ΙΚΑ προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος της απάντησε: «Το ΙΚΑ υπάρχει από το 1936, δεν το κάνατε εσείς, δέχομαι τη συμβολή σας αλλά το έχουμε 60 χρόνια πριν έρθετε. Επίσης πριν έρθετε στην Ελλάδα κάναμε παιδιά και τα προσέχαμε μόνοι μας».
    Η κυρία Ταφιλάκου είπε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «Ελλάδα και Αλβανία έχουμε την ίδια περίπου ιστορία», ενώ δεν πήρε θέση όταν ο κ. Γεωργιάδης της ζήτησε «να καταδικάσει την επίθεση των Τσάμηδων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΝΑ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
    Από το : newpost
    H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης στη Ξάνθη διαγράφοντας... υπέρογκο πρόστιμο που επεβλήθη στο εν λόγω τζαμί. "Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά" γράφει το περιοδικό...
    "Αζινλίκτσα" της Τουρκίας το οποίο πλέκει τα εγκώμια της υπουργού.
    Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και ο κανονισμός λειτουργίας του.Όπως ανέφερε στην εισηγητική της ομιλία η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη, Μαρία Κουβέλη...
    η συγκρότηση αυτού του οργάνου προκύπτει από τον "Καλλικράτη" και αφορά την καταγραφή και διερεύνηση των προβλημάτων των μεταναστών, όσον αφορά την ένταξή τους και την επαφή τους με τις υπηρεσίες του δήμου και της πολιτείας.
    Το όργανο θα είναι 11μελές, με 11 αναπληρωματικά μέλη.
    Η κ. Κουβέλη επεσήμανε ότι καθώς "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοτολόγιο-αρχείο, για την εκλογή των μελών του συμβουλίου γίνεται πρόταση μιας πρώτης εκπροσώπησης με βάση γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, καθώς και το κριτήριο της συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα.
    Σύμφωνα με την πρόταση που έγινε και δεκτή κατά πλειοψηφία, πρόεδρος του συμβουλίου θα είναι η Μαρία Κουβέλη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη και τακτικά μέλη οι: Ελευθέριος Σκιαδάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Αχμέτ Μοαβία συντονιστής του "Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών", από την σουδανική κοινότητα, η Φλούτουρα Ταφιλάκου πρόεδρος της "Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα", ο Τζο Βαλέντσια πρόεδρος της "Ένωσης Φιλιππινέζων Μεταναστών", ο Γιουνούς Μοχαμαντί πρόεδρος του "Συλλόγου Αφγανών Νομίμων Μεταναστών και Προσφύγων", η Κατερίνα Κουτσίρκου πρόεδρος της "Κοινότητας των Ουκρανών στην Ελλάδα", η Μαρία Οχιλέμπο πρόεδρος της "Οργάνωσης Γυναικών από τη Νιγηρία", ο Δημήτρης Χριστόπουλος πρόεδρος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" και ο Νικόδημος Κίνουα Μαϊνά πρόεδρος της ΜΚΟ "Ασάντε".
    Αναπληρωματικά μέλη είναι ο Γιώργος Αμυράς δημοτικός σύμβουλος του "Επιμένουμε Αθήνα", η Μαρία Κανελλοπούλου δημοτική σύμβουλος της "Ανοικτής Πόλης", ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", ο Ιωσήφ Αζέρ Σαμουήλ πρόεδρος της "Ένωσης Αιγύπτιων Εργαζομένων, ο Μουνίρ Σίντο πρόεδρος του "Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου", ο Φαρούκ Χουσεϊν πρόεδρος του "Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαγκλαντές", η Πετρονέλα Κωτσοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Ελληνομολδαβικού Επιμορφωτικού Συνδέσμου Φιλίας", η Λορέτα Μακόλεϊ πρόεδρος των "Ενωμένων Γυναικών Αφρικής", ο Ελίας Αλί Χασάν πρόεδρος της "Ένωσης Σομαλών Ελλάδας", ο Τζανέτος Αντύπας πρόεδρος της ΜΚΟ "Πράξης" και η Καλλιόπη Λυκοβαρδή μέλος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".
    Την πρόταση, όσον αφορά τόσο την συγκρότηση του συμβουλίου όσο και τον κανονισμό, υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Γιώργου Καμίνη και του Νικήτα Κακλαμάνη. Υπέρ της συγκρότησης του συμβουλίου ήταν η "Λαϊκή Συσπείρωση" και λευκό έδωσε η "Ανοικτή Πόλη" ενώ την καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ".
    Κατά του κανονισμού τάχθηκαν τόσο η "Λαϊκή Συσπείρωση", όσο και η "Ανοικτή Πόλη" και η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Από την συζήτηση και την ψηφοφορία απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της "Χρυσής Αυγής".
    Οι ενστάσεις των παρατάξεων της αριστεράς αναφορικά με τον κανονισμό είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα μέλη του συμβουλίου διορίζονται και δεν εκλέγονται. Ιδιαίτερη ένσταση εξέφρασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", αναφορικά με τον πρόεδρο του "Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου", δηλώνοντας ότι πρόκειται για «άτομο αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας όσον αφορά την ίδια του την κοινότητα».
    Οι παρατάξεις της "Ανοικτής Πόλης" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" είχαν ζητήσει εξάλλου την αναβολή λήψης απόφασης για την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και ο κανονισμός λειτουργίας του.Όπως ανέφερε στην εισηγητική της ομιλία η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη, Μαρία Κουβέλη...
    η συγκρότηση αυτού του οργάνου προκύπτει από τον "Καλλικράτη" και αφορά την καταγραφή και διερεύνηση των προβλημάτων των μεταναστών, όσον αφορά την ένταξή τους και την επαφή τους με τις υπηρεσίες του δήμου και της πολιτείας.
    Το όργανο θα είναι 11μελές, με 11 αναπληρωματικά μέλη.
    Η κ. Κουβέλη επεσήμανε ότι καθώς "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοτολόγιο-αρχείο, για την εκλογή των μελών του συμβουλίου γίνεται πρόταση μιας πρώτης εκπροσώπησης με βάση γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, καθώς και το κριτήριο της συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα.
    Σύμφωνα με την πρόταση που έγινε και δεκτή κατά πλειοψηφία, πρόεδρος του συμβουλίου θα είναι η Μαρία Κουβέλη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη και τακτικά μέλη οι: Ελευθέριος Σκιαδάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Αχμέτ Μοαβία συντονιστής του "Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών", από την σουδανική κοινότητα, η Φλούτουρα Ταφιλάκου πρόεδρος της "Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα", ο Τζο Βαλέντσια πρόεδρος της "Ένωσης Φιλιππινέζων Μεταναστών", ο Γιουνούς Μοχαμαντί πρόεδρος του "Συλλόγου Αφγανών Νομίμων Μεταναστών και Προσφύγων", η Κατερίνα Κουτσίρκου πρόεδρος της "Κοινότητας των Ουκρανών στην Ελλάδα", η Μαρία Οχιλέμπο πρόεδρος της "Οργάνωσης Γυναικών από τη Νιγηρία", ο Δημήτρης Χριστόπουλος πρόεδρος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" και ο Νικόδημος Κίνουα Μαϊνά πρόεδρος της ΜΚΟ "Ασάντε".
    Αναπληρωματικά μέλη είναι ο Γιώργος Αμυράς δημοτικός σύμβουλος του "Επιμένουμε Αθήνα", η Μαρία Κανελλοπούλου δημοτική σύμβουλος της "Ανοικτής Πόλης", ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", ο Ιωσήφ Αζέρ Σαμουήλ πρόεδρος της "Ένωσης Αιγύπτιων Εργαζομένων, ο Μουνίρ Σίντο πρόεδρος του "Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου", ο Φαρούκ Χουσεϊν πρόεδρος του "Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαγκλαντές", η Πετρονέλα Κωτσοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Ελληνομολδαβικού Επιμορφωτικού Συνδέσμου Φιλίας", η Λορέτα Μακόλεϊ πρόεδρος των "Ενωμένων Γυναικών Αφρικής", ο Ελίας Αλί Χασάν πρόεδρος της "Ένωσης Σομαλών Ελλάδας", ο Τζανέτος Αντύπας πρόεδρος της ΜΚΟ "Πράξης" και η Καλλιόπη Λυκοβαρδή μέλος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".
    Την πρόταση, όσον αφορά τόσο την συγκρότηση του συμβουλίου όσο και τον κανονισμό, υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Γιώργου Καμίνη και του Νικήτα Κακλαμάνη. Υπέρ της συγκρότησης του συμβουλίου ήταν η "Λαϊκή Συσπείρωση" και λευκό έδωσε η "Ανοικτή Πόλη" ενώ την καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ".
    Κατά του κανονισμού τάχθηκαν τόσο η "Λαϊκή Συσπείρωση", όσο και η "Ανοικτή Πόλη" και η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Από την συζήτηση και την ψηφοφορία απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της "Χρυσής Αυγής".
    Οι ενστάσεις των παρατάξεων της αριστεράς αναφορικά με τον κανονισμό είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα μέλη του συμβουλίου διορίζονται και δεν εκλέγονται. Ιδιαίτερη ένσταση εξέφρασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", αναφορικά με τον πρόεδρο του "Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου", δηλώνοντας ότι πρόκειται για «άτομο αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας όσον αφορά την ίδια του την κοινότητα».
    Οι παρατάξεις της "Ανοικτής Πόλης" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" είχαν ζητήσει εξάλλου την αναβολή λήψης απόφασης για την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://elkosmos.gr/

    Η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού αρνιόταν ελέγχους, την ώρα που εκρηκτικά έκαναν φτερά
    Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τη σύλληψη υπαξιωματικού (κελευστή) του ΠΝ, του Β.Κ., ο οποίος είχε υπεξαιρέσει μεγάλη ποσότητα υλικών υπονομεύσεως (εκρηκτικών) από πλοίο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο ανωτέρω τύπος, που εμπλέκεται με τρομοκρατική οργάνωση της άκρας αριστεράς, υπηρετούσε στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Πως φτάσαμε στην ανακάλυψη...
    Εδώ και ένα χρόνο, η Ναυτονομία είχε πληροφορίες για αφαίρεση υλικών από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Επί ένα χρόνο, προσπάθησε να εισέλθει δια της προβλεπόμενης διαδικασίας (με σχετικά έγγραφα στο ΓΕΝ), στο Ναύσταθμο. Στάθηκε αδύνατο, καθώς το ΓΕΝ αντιδρούσε και απαγόρευε γραπτώς, την είσοδο στα όργανα της τάξης, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Όλως τυχαίως, ο επικεφαλής του, Σούλης Μιχάλαρος, είναι συγγενής εξ αγχιστείας (μπατζανάκης) με τον Α/ΓΕΝ, Δ. Ελευσινιώτη. Μάλιστα, όταν η Ναυτονομία πήγε έξω από το Ναύσταθμο και προέβη σε ελέγχους, βγήκε έξω ο ίδιος ο διοικητής του Ναυστάθμου για να τους αποτρέψει. Φυσικά, η υπεξαίρεση υλικών, συνεχιζόταν... Το ΠΝ, με τη στάση του, βοηθούσε την «δουλειά» της άκρας αριστεράς. Απίστευτα πράγματα...

    Κολοτούμπα, αλλά... «διακριτικά»
    Όμως, τα πράγματα ζόρισαν, καθώς μπήκε στη μέση η Αντιτρομοκρατική της ΕΛΑΣ, που άρχισε να δυσφορεί για τα τεκταινόμενα. Στις 11 Απριλίου, η φυσική ηγεσία του ΓΕΝ ζήτησε από τη Ναυτονομία τη σύλληψη του κελευστή! Για κάποιο παράξενο λόγο, δεν συντάχθηκε έκθεση σύλληψης, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Κάποιοι στο ΓΕΝ, κάτι ήθελαν να κρύψουν. Ως συνήθως. Ο ύποπτος, παραδόθηκε από την ομάδα Μεταγωγών της Ναυτονομίας στην Αντιτρομοκρατική, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, σε αστυνόμο Β' της ΕΛΑΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, δεδομένου ότι είναι ένστολος και δεν του είχε απαγγελθεί κατηγορία από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Σημειωτέον, ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει δικαίωμα να τον ανακρίνει, εφόσον είναι ένστολος. Όλα έγιναν με τρόπο που παραβιάζει βάναυσα τη νομιμότητα και πολύ αμφιβάλουμε αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ενήμερος... Αλλά, επί ΠΑΣΟΚ η νομιμότητα είναι κάτι «σχετικό»...

    Το ΠΝ δοκιμάζεται...
    Επί ένα χρόνο, ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ παρεμπόδιζαν τον έλεγχο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας από τη Ναυτονομία, απαντώντας αρνητικά στα απανωτά αιτήματά της. Το τι μπορεί αυτό να κόστισε στην κοινωνία και στην ασφάλειά της, ας το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Αλλά και μετά, έγινε απόπειρα κουκουλώματος. Όσο για τους αξιωματικούς του Ναυτικού, αυτοί απλά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεωργαλάς, Γεώργιος Κ. | Georgalas, Georgios K.

    Ο Γεώργιος Γεωργαλάς είναι δημοσιογράφος,ερευνητης.

    Γεννήθηκε από Έλληνες Αιγυπτιωτες (εκ Δωδεκανήσου,Κως) γονείς στο Κάιρο (Αλ Κάχιρα), όπου και τέλειωσε την Αμπέτειο Σχολή.

    Έζησε νεότητα περιπετειώδη,μυήθηκε από την εφηβική ηλικία στον Κομμουνισμό. Μέντορας και στρατολογος του ήτο ο κομμουνιστής ΨΥΡΟΥΚΗΣ (που αργότερα ενεφανισθη ως ιστορικός).

    Στην Αθήνα το 1948, ενώ ήτο φοιτητής της Παντείου, κατηγορήθηκε απο την πολιτεια ενωπιον του στρατοδικείου Αθηνων για στασιαστικη κομμουνιστική δράση αλλά την ώρα που εδικαζετο δίπλα από το κτιριον (αίθουσα Παρνασσού κοντά στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση), έσκασαν οι βόμβες των κομμουνιστών που εδολοφονήσαν τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χρήστο Λαδά (που σαν δικηγόρος επί δεκαετίες, υπερασπιζετο στα δικαστήρια τους ενεργους κομμουνιστές)

    Εκμεταλλευόμενος το χαος ο Γεωργαλάς με τις αλυσίδες στα χέρια εδραπέτευσε, βρέθηκε στην Γαλλία και από εκεί στην Ουγγαρία. Έγινε το αγαπημένο παιδί του αρχηγου του κομματος κομμουνιστων ελλαδας Ζαχαριάδη, εκπαιδεύτηκε στην κομμουνιστική προπαγάνδα με στοχευση προς την Δύση (μαζί με Μπερλίνκουερ κτλ) .

    Διετέλεσε εκφωνητής της προς Ελλαδα Εκπομπής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουδαπέστης και ανταποκριτής του Ουγγρικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Γαλλία.

    Λόγω της σοβιετικής εισβολης στην Ουγγαρία τον Οκτώβριο του 1956, ήλθε σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο και μετεστρεψε σταση εναντι του κομμουνισμου.

    Μετά από πολλά ταξίδια (1948-1950) και την επταετή παραμονή του στις κομμουνιστικές χώρες, εγκαταστάθηκε οριστικώς στην Ελλάδα (1.1.57).

    Διετέλεσε συνεργάτης, αρθρογράφος, διευθυντής, εκδότης εφημερίδων και περιοδικών·

    Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής διακυβερνησεως (1967-1973)
    ειδικός συνεργάτης Γ.Ε.Σ. και Προεδρίας Κυβερνήσεως· καθηγητής των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας· επί σειρά ετών ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ομιλητής-αναλυτης (ΥΕΝΕΔ)· υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί α' περιοδου στρατιωτικης διακυβερνησεως-δικτατορίας, και υφυπουργός εσωτ., διοικητής Κρήτης.

    Μετά την επικράτηση του Ταξιαρχου Ιωαννίδη, απομακρύνθηκε.

    Κατά τις μετεπειτα δεκαετίες αφιερώθηκε στην μελέτη-έρευνα της ιστορίας της Ελλαδας και την συγγραφή σχετικών έργων, κυρίως της σειράς "Οι Ρίζες".

    Έχει συγγράψει πολλά έργα πολιτικής ψυχολογίας, πολιτικής, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας και ένα μυθιστόρημα.

    Ξεχωρίζουν «Η Προπαγάνδα» , "κομμουνισμός" και πολλά για την Αρχαία και Βυζαντινή Ελλάδα που κυκλοφορησαν με επιτυχία.

    Το βιβλίο «Ρούσβελτ ο χαμογελαστός Χίτλερ», είναι ετερο εργο που ξεχωριζει.

    Την δεκαετία του 1960 εδημοσίευε το μηνιαίο περιοδικό ΣΟΒΙΕΤΟΛΟΓΙΑ στο οποίο εγραφοντο τα παγκόσμια και εγχώρια γεγονότα καθώς και αποκάλυπτε απο ιδια γνωσει τα τεχνάσματα και μεθοδολογιες της κομμουνιστικής προπαγάνδας ελεγχου του νου τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

    Σήμερα που το κομμουνιστικό καθεστώς κατέρρευσε πολλά αποκαλύφτηκαν,επιβεβαιωνοντας ετσι πως την εποχή του 1960 ήξερε με ακρίβεια τα γεγονότα που περιέγραφε για το σιδηρούν παραπέτασμα που το διέκρινε η μυστικοπάθεια και ο ολοκληρωτισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγα λογάκια για τους Ιβάν.

    Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά της εκ τους ασφαλούς ενεργειακή πολιτική της στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ρωσική πολιτική , αδρές γραμμές της οποίας φαίνεται στο ύφος των προσφάτων δηλώσεων Πούτιν, στηρίζεται στο δόγμα "Ήρθα να σηκώσω το καζίνο ολόκληρο, χωρίς να ποντάρω μία.." . Αναμφίβολα η πολιτική αυτή έχει ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την Ρωσία , γεγονός κατανοητό , όπως επίσης κατανοητό θα πρέπει να είναι η επιλογή της Ελλάδας να γυρίσει την πλάτη στην Ρωσία , αρνούμενη να πληρώσει το κόστος της συντηρητικής της πολιτικής. Αξιολογώντας τους παίκτες στην περιοχή, η Ρωσία μόνον με την Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί, κυρίως λόγω της ταύτισης τους στο συντηρητικό παίξιμο τους.

    Η Ελλάδα, δεν μπορεί να παίξει συντηρητικά , διότι δεν ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ - ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ , ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΤΛ....

    Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να παίξει τυφλά με άλλους παίκτες. Το ρίσκο πρέπει να έχει την επιστροφή του.

    Από αυτής της απόψεως , η αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στην Λιβύη είναι υπό διαπραγμάτευση μέσα από ΑΜΕΣΑ, ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.



    Στο δεν πεδίο της επικοινωνίας, θα πρέπει στις χώρες που θα έχουν τραυματίες , οι εικόνες από την Κρήτη , ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ, να ΕΝΤΟΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ.


    Πρέπει ο Ε.Σ. να αποκτήσει πραγματικές εμπειρίες , έστω και με το κόστος των απωλειών , ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    Εναλλακτικώς, θα μπορούσε να εξεταστεί η αποστολή μοίρας αεροσκαφών και εμπλοκή σε επιχειρήσεις.

    Απέναντι στην Λιβύη η Ελλάδα δεν έχει καμμία "υποχρέωση" εξωτερικής πολιτικής ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    Όλο αυτό το σκεπτικό, μπορεί βεβαίως να απορριφθεί, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ,

    ΛΑΟΣ, ΗΓΕΣΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

    Πρακτορείο Στοιχημάτων "Ο Θείος Κλαούζεβιτς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή