19/10/11

Ο διασώστης του "τιτανικού", GPAPAK, ξαναχτύπησε!

Της Μαρίας Σεφέρου

Πηγή http://seferou.blogspot.com/2010/12/gpapak-o.html

Στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας και Οικονομικών, o Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι αν δεν προχωρήσει η εξυγίανση της ΑΤΕ «δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται»! Βρε μανία που έχει με τα πτώματα αυτό το παιδί! Σκέτος νεκρόφιλος!
Λοιπόν, παίδες, δεν είχα πάρει είδηση το καινούργιο αυτογκόλ του GPAPAK μέχρι που τις πρώτες πρωινές ώρες άνοιξα το Email μου. Κάποιος σκοτεινός φιλόσοφος με ενημέρωνε για το καινούργιο κρούσμα νεκρολαγνείας του τσάρου της οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάσω για άλλη μια φορά τον ύπνο μου.


Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
«Έτσι, στην σημερινή συνεδρίαση (2/12/2010) όλοι οι προαναφερόμενοι δείκτες είχαν αρνητικές τιμές, ενώ η μετοχή της Εθνικής έπεσε 2,83 %. Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας που ανέβηκε κατά 25,37 %. Δηλαδή η εστία του προβλήματος, η Αγροτική Τράπεζα, ανέβηκε σαν να ήταν η Goldman Sachs!
Θέλετε και το αστείο της υπόθεσης; Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωνε για την Αγροτική Τράπεζα "δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις, γιατί τα πτώματα δεν συγχωνεύονται".»

Με την ανάγνωση ολόκληρου του καυστικού, ου μην αλλά ευγενικού, άρθρου, μ’ έζωσαν μαύρα φίδια. Εκείνο το +25,37% της μετοχής της ΑΤΕ ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες του 1999, και άρχισα να… τραβάω τα μαλλιά μου. Όοοχι, ξεφώνισα. Δε μπορούν να ξανασυμβούν τα χρηματιστηριακά εγκλήματα του 1999. Σήμερα έχουμε μια έντιμη κυβέρνηση, "σοσιαλιστική" μεν όπως και τότε (χα, χα, χα!), αλλά που έχει ανοίξει ολομέτωπο πόλεμο κατά της διαφθοράς (χι, χι, χι!). Αποκλείεται να ξαναδούμε ψόφιες γάτες ν’ αναπηδούν μεσούρανα στο ΧΑΑ, σκέφτηκα. Κι όμως, πήραμε μια πικρή γεύση…


Κατόπιν ανέτρεξα στο πόνημα – μα τι πόνημα! – «Σοφοκλέους Καζίνο» που έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου για δωρεάν κατέβασμα, ώστε να θυμηθώ το ρόλο του σημερινού Διοικητή της ΑΤΕ, αξιότιμου κυρίου Θεόδωρου Πανταλάκη, κατά την περίοδο της αποθέωσης του απατηλού λαϊκού καπιταλισμού, όπως είχε ονομάσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


«Όπως έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ (28/01/1998), ο κ. Γιάννης Καψής, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, έφερε στη Επιτροπή έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, όπου φαινόταν ότι "4 μέλη του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου μετέχουν και σε Δ.Σ. εταιρειών εισηγμένων σ’ αυτό."
Συγκεκριμένα το άρθρο των ΝΕΩΝ ανέφερε:
"Στο έγγραφο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής κ. Γιάννη Καψή αναφέρονται τα εξής 4 ονόματα:
1. Θεόδωρος Πανταλάκης, αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου. Μετέχει στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, ως υποδιοικητής, στο Δ.Σ. της Προνομιούχου Α.Ε. Γενικών Αποθηκών της Ελλάδος, ως πρόεδρος, στο Δ.Σ. της Εθνικής ΑΕΕ Γενικών Ασφαλειών, ως πρόεδρος, και στο Δ.Σ. της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας.
(…) (...)
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ, "χρηματιστηριακοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν υπάρχει μεν θέμα ασυμβίβαστου από την ισχύουσα νομοθεσία για την συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου σε εταιρείες που έχουν εισηγμένες μετοχές στην οδό Σοφοκλέους, αλλά από την άλλη πλευρά μπορεί να προκύψουν θέματα εσωτερικής πληροφόρησης."


Περίεργος ο ισχυρισμός των "χρηματιστηριακών κύκλων"! Μα αν δεν υπήρχε θέμα ασυμβίβαστου, τότε γιατί ο κ. Παπαντωνίου έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, κ. Γιάννη Καψή, το έγγραφο με τα ονόματα των τεσσάρων μελών του Δ. Σ. του Χρηματιστηρίου που μετείχαν και σε Δ.Σ. εταιρειών εισηγμένων σ’ αυτό;
Άβυσσος η ελληνική νομοθεσία… Ή μήπως επρόκειτο πάλι για προσπάθεια των χρηματιστηριακών κύκλων να προκαλέσουν σύγχυση γύρω από το θέμα;»
Πάμε και σε άλλο απόσπασμα: «Στις 27/12/1999, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφάσισε το διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΧΑΑ. Η νέα θητεία του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Σπύρου Κουνιάκη, και των λοιπών μελών του διοικητικού συμβουλίου θα ξεκινούσε από την 1 Ιανουαρίου 2000 και θα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2003.
Είναι χρήσιμο, όμως, να γνωρίζουμε κι εμείς τα μέλη του Δ.Σ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (29/12/1999) , τα εννέα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν τα εξής:
1. Σπύρος Κουνιάκης, πρόεδρος, και εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας
2. Παναγιώτης Αλεξάκης, εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας
3. Θεόδωρος Πανταλάκης, εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. (…)»


Θέλετε κι άλλα; «Τη Δευτέρα 20/09/1999, μία μέρα μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του διοικητή της ΤτΕ κ. Λ. Παπαδήμου, 4 τραπεζίτες μίλησαν στα ΝΕΑ, διατυπώνοντας προβλέψεις για Γ.Δ. στις 7.000 μονάδες!
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
"Για τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρο Πανταλάκη 'οι 7.000 μονάδες είναι ένα εφικτό μέγεθος, χωρίς όμως να μπορεί κανείς με ακρίβεια να πει πότε ακριβώς θα επιτευχθεί'."»


Ας πάμε τώρα σε δημοσίευμα του antinews αναφερόμενο στην αμαρτωλή περίοδο 1999-2000: «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μετοχής της εταιρείας "ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ", η οποία ήταν θυγατρική της "Εθνικής Τράπεζας" την οποία διοικεί ως γνωστόν ο πρωθυπουργικός φίλος κ. Καρατζάς. Μέσα σε δέκα μόνο μήνες το 1999, η μετοχή των "Γενικών Αποθηκών" κατέγραψε μια εξωφρενική και πλασματική άνοδο κατά …5.000% και κεφαλαιοποίηση από 13,5 δις σε 679 δις. Δηλαδή …πενηνταπλασιάστηκε η αξία της ως εταιρεία.»


Και ποια σχέση έχει η μετοχή-φούσκα της Γενικής Αποθηκών με την προχθεσινή εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής του "πτώματος" της ΑΤΕ; Καμία! Aπλά κάτι συμπτώσεις δημιουργούν συνειρμούς στους αθεράπευτα καχύποπτους, που μάλλον χρειάζονται εξορκισμό από το δαίμονα της καχυποψίας. Και βέβαια μη σας πάει το μυαλό ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή οτιδήποτε άλλο.


Ποια είναι η σύμπτωση, παίδες; Να κάτι άσχετο, που επιβεβαιώνεται και από το πλουσιότατο βιογραφικό του σημερινού Διοικητή του πτώματος της ΑΤΕ, κ. Θeόδωρου Πανταλάκη: Όπως έγραψε ο skai.gr στις 3/12/2009, «Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε την θέση του Υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή μέλος ΔΣ εταιρειών θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών, κ.α.»

Μεταξύ των θυγατρικών της Εθνικής, που λέτε, ήταν και η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσoύσα Γενική Αποθηκών. Την είχατε ξανακούσει; Πηγαίνοντας σε ιστοσελίδα με το πλήρες βιογραφικό του σημερινού Διοικητή της ΑΤΕ, μου κόπηκε η ανάσα. Για ρίξτε κι εσείς μια ματιά και πείτε μου, αν είστε βαφτισμένοι, πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε τόσα προεδρεία και τόσα διοικητικά συμβούλια συγχρόνως;


Μήπως ο κ. Πανταλάκης έχει βρει το μυστικό να μετατρέπει το εικοσιτετράωρο σε σαρανταοκτάωρο; Αλλά και πάλι θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Πρόκειται προφανώς για μια εξωγήινη "σοσιαλιστική" μεγαλοφυΐα, που είχε πρώτος ανακαλύψει και αξιοποιήσει ο μεγάλος "σοσιαλιστής" ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.


Επ’ ευκαιρία, δείτε τι είπαν για την πολυπραγμοσύνη οι αρχαίοι πρόγονοί μας:
• "Δεν είναι δυνατό ένας άνθρωπος να εκτελεί τα πάντα". Δημοσθένης
• "Είναι αδύνατο ο πολυάσχολος άνθρωπος να διαπρέψει σε όλα". Ξενοφών
• "Είναι καταστροφή για την πολιτεία το να ασχολείται κανείς με πολλά". Πλάτων
• "Μη παντί εμβάλλειν δεξιάν" (Μην ανακατεύεσαι παντού). Αρχαίο ρητό
• "Πολυπραγμοσύνην φεύγε" (Να αποφεύγεις την πολυπραγμοσύνη). Αρχαίο ρητό


Παραθέτω απόσπασμα από το εντυπωσιακότατο βιογραφικό του Θεόδωρου Πανταλάκη που βρήκα εδώ ώστε να μην έχετε αγωνία για την τύχη της ΑΤΕ. Η τράπεζα-πτώμα βρίσκεται σε στιβαρά χέρια μεγαλοφυούς ανδρός, και οι όποιες καχυποψίες σας είναι αποκύημα νοσηρής και αντισοσιαλιστικής φαντασίας. Τσιμουδιά λοιπόν! Απλά καθίστε πίσω και θαυμάστε μια νεοελληνική μεγαλοφυΐα, με τυπικό προσόν μόνο το πτυχίο του από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ούτε διδακτορικά χρειάστηκε από την αλλοδαπή, ούτε καν Masters για να μεγαλουργήσει, όπως άλλωστε και τόσοι άλλοι στο ΤρΕλλαδιστάν!


Λοιπόν, έχουμε και λέμε, και παραλείπω την επίσης λαμπρή καριέρα του μεγαλοφυούς Θ. Πανταλάκη στον ιδιωτικό τομέα την περίοδο 2004-2009:


Αντιπρόεδρος-Υποδιοικητής της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος.
Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών»
Πρόεδρος του «Ταμείου Αυτασφαλείας του Προσωπικού» της ΕΤΕ
Πρόεδρος του «Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού» της ΕΤΕ
Πρόεδρος της «Διαχειριστικής Επιτροπής του Λ/σμού Επικούρισης του
Προσωπικού» της ΕΤΕ
Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών συμφερόντων του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης:
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ»
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΕ
Πρόεδρος της εταιρείας ΑΕ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ»
Πρόεδρος της εταιρείας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
Πρόεδρος της εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας NBG BANK ASSURANCE ΑΕ
Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ)
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣ
Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΑΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ
ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ
Αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
Μέλος ΔΣ της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μέλος ΔΣ στην εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Μέλος ΔΣ της εταιρείας SABA – ΤΗΕ SOUTH AFRICA BANK OF ATHENS LTD
Μέλος ΔΣ της εταιρείας NBG INTERNATIONAL FUNDS SICAV
Μέλος ΔΣ της εταιρείας NBG SYNESIS FUNDS SICAV


1991-1996 INTERAMERICAN
Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Οικονομικής Αναπτύξεως Ομίλου
INTERAMERICAN με αρμοδιότητα θέματα επενδύσεων, διαχείριση
διαθεσίμων, προγραμματισμός, οικονομική αναδιοργάνωση, θυγατρικές.
Παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών
εταιριών του Ομίλου.


1980/1991 - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ (ΕΤΕΒΑ)


Υποδιευθυντής στη Δ/νση Επενδύσεων – Χρηματοδοτήσεων
Υποδιευθυντής και ιδρυτικό μέλος στη Δ/νση Εξαγορών-Συγχωνεύσεων και Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.
Παράλληλα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Venture Capital ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ και συμμετείχε σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών της ΕΤΕΒΑ.
Επίσης ήταν :
Στέλεχος στη Δ/νση Επενδύσεων – Αξιολόγηση και Χρηματοδότηση Επενδύσεων
Στέλεχος στο Τμήμα παρακολούθησης επιχειρήσεων – Follow up
Απόσπαση από ΕΤΕΒΑ την περίοδο 1983-1988 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ΥΠΕΘΟ).


Την περίοδο 1985-1988 :
Δ/ντής γραφείου Υφ. Εθνικής Οικονομίας Θ. Καρατζά με αρμοδιότητες σε θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Κίνησης Κεφαλαίων Εξωτερικού, Αναπτυξιακών νόμων και φορολογικών κινήτρων. Συμμετοχή στην επιτροπή Καρατζά για τον εκσυγχρονισμό του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας με την εισαγωγή νέων θεσμών, κ.ά.


Την περίοδο 1983-1985 :
Σύμβουλος ΥΠΕΘΟ σε θέματα Aναπτυξιακών νόμων και κινήτρων, Iδιωτικών επενδύσεων, Κίνησης κεφαλαίων εξωτερικού, Βιομηχανίας και Αξιολόγησης Επενδύσεων.


Αμφιβάλλετε τώρα, εσείς οι καχύποπτοι, για το ότι οι αξίες δεν χάνονται ποτέ σ’ αυτή τη χώρα; Αμφιβάλλετε ότι οι επιλογές του George Papandreou δεν είναι μεταξύ των αρεστών αλλά των αρίστων; Αμφιβάλλετε ότι οι σκιές του παρελθόντος δεν έχουν καμία σημασία για την καριέρα δημοσίου ανδρός ή γυναικός, καθότι ο Χριστός πέθανε για να σώσει τους Χριστιανούς από τις αμαρτίες;


Τώρα αν αναρωτιέστε πώς με τέτοιες μεγαλοφυΐες σε θέσεις κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας η χώρα μας πήγε κατά διαβόλου, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω διότι άγνωστες οι βουλές του ελληνικού διαβόλου, κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο και ζοφερό για το αμετανόητο και απροσάρμοστο ΤρΕλλαδιστάν των πολυμήχανων.


http://www.youtube.com/watch?v=VNCSUyn47Y&feature=player_embedded  \
http://www.youtube.com/watch?v=t68H3NuHaRc&feature=player_embedded 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου