Η Goldman Sachs προτείνει ΝΔ+ΠΑΣΟΚ για πάντα, στο Πασχαλινό της μήνυμα
H Goldman Sachs στην προεκλογική έκθεση της, θεωρεί «απίθανη μια ριζική αλλαγή στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου», αφού όπως εκτιμά , « ο εκλογικός νόμος, όσο και ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης» δεν θα επιτρέψουν την ανάδυση «ασταθών», όπως τις χαρακτηρίζει. πολιτικών δυνάμεων.
Η Goldman Sachs θέλει τη ΝΔ πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο, ενώ εξηγεί γιατί γίνονται τα λάθη πιθανοτήτων στις δημοσκοπήσεις», που ευνοούν τον «κατακερματισμό της αντιπολίτευσης». Η Goldman Sachs βλέπει ένα «ρευστό πολιτικό σκηνικό που θα προωθήσει ξανά μια νέα συγκυβέρνηση στην Ελλάδα».Δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όπως έλεγε και ο Σαραγκούσης. Σύμφωνα με την εταιρεία και τους αναλυτές της η ελληνική πολιτική σκηνή έχει υποστεί σημαντική μεταβολή με κύριο γνώρισμα το ότι ο «παραδοσιακός» διαχωρισμός ανάμεσα στην κέντρο-αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και την κεντροδεξιά (ΝΔ) δεν είναι πλέον το βασικό δίλημμα για τους Έλληνες ψηφοφόρους.
Η Goldman θεωρεί ότι το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα δίνει τη δυνατότητα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ακόμα και με συνολική εκλογική δύναμη 30%-40%, να συνεργαστούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως η έντονη η δυσφορία των ψηφοφόρων με τους χειρισμούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, ανοίγει το δρόμο για μικρά και νέα κόμματα να εισέλθουν στη νέα Βουλή.(Τα νέα κόμματα της Goldman Sachs είναι οι Οικολόγοι-Προδοτικοί και
η Χρυσή Ομελέτα), ενώ ανησυχούν μαζί με τις «αγορές», μήπως ο ελληνικός λαός κάνει το σωστό και εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ, οπότε η νέα κυβέρνηση, «θα μπορούσε να διακόψει τις προσπάθειες προσαρμογής και να δημιουργήσει κινδύνους για την οικονομική σταθερότητα».
Η Goldman Sachs εξηγεί γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πολλά, και διαιρεμένα ώστε κανείς να μην περνάει το 10% και ότι το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δημιουργεί ένα ευρύ περιθώριο λάθους των προκάτ δημοσκοπήσεων ως προς τα τελικά ποσοστά.
Στις Βρυξέλλες και στην έδρα του ΔΝΤ κρύβουν πια τον προβληματισμό τους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά δήλωσε δημοσίως την «προτίμησή» της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ «φωτογράφισε» ως καταλληλότερο να ηγηθεί αυτής τον κύριο Παπαδήμο, μιλώντας την Μεγάλη Πέμπτη στο ινστιτούτο Brookings.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ
Σπύρο, Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ρόλος των Εβραίων της Goldman Sachs είναι γνωστός. Οι τύποι αυτοί προσπαθούν να φέρουν έτσι τα πράγματα εν Ελλάδι -και όχι μόνο- ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους όσο το δυνατόν καλλίτερα. Και προφανώς μία νέα συγκυβέρνηση Σαμαριτομπενιζέλων με "τριμερή" επικεφαλής, θα ήταν ό, τι καλλίτερο γι' αυτούς.
Φοβάμαι, όμως, ότι αν ο λαός κάνει την βλακεία και βγάλει πρώτα -έστω και με συνολικό ποσοστό γύρω στο 35%- ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα ακολουθήσουν στο όργιο της συγκυβέρνησης και άλλα κόμματα, τα οποία τώρα εμφανίζονται ενάντια.
Και για να μιλήσω ευθέως, αναφέρομαι στο Κουβελιστάν, στον "φίλο της πρεσβείας" και στον Καρατζαφέρη. Και αν για τους δύο πρώτους ξέρουμε τον ρόλο τους, συμβαίνει το ίδιο και με τον τρίτο;
Δηλαδή, μόλις την Μ. Πέμπτη, το βράδυ, στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του EXTRA, ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα δεχτεί να μετάσχει σε μία νέα συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αρκεί να ηγείται "κάποιος που να τόν εμπιστεύεται η Ευρώπη και να μην έχει τα χέρια του δεμένα."
Δεν γνωρίζω αν εννοούσε τον εαυτό του ή κάποιον άλλον (πιθανώς τον Παπαδήμο, για τον οποίον επέμεινε στην προηγούμενη συγκυβέρνηση και τον οποίο προτιμά και η χαριτόβρυτος σκηνίτισσα Κριστίν).
Το θέμα που ανακύπτει είναι μεγάλο και απαιτεί σκέψη...
ΥΓ: Αν για "το δίς εξαματρείν, ουκ ανδρός σοφού", για το πολλάκις, τί θα πρέπει να πούμε;;;
Με εκτίμηση στον -προ ΛΑΟΣ- Σπύρο Χατζάρα.