Φέξε μου και γλύστρισα.Τα ίδια Παντελάκη μου. Εντός εκτός και επί τα αυτά
Η MRB, ρώτησε τηλεφωνικά τα πρόβατα «ποιες λέξεις εκφράζουν καλύτερα τα προσωπικά σας αισθήματα;», και εκείνα διάλεξαν, και «απογοήτευση» 65,6%, και «οργή» 64,1%, και «φόβο» 48,1% ,αλλά και «ντροπή» 38,4%. Το 70,9% των απογοητευμένων και φοβισμένων, πολιτών –προβάτων είναι «ευρωπατριώτες» και επιθυμούν ,(μάλλον και σίγουρα), να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ένας στους δύο, όμως, «διατηρεί αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστή η απόφαση για ένταξη στο ευρώ». Ότι τους λέει το γυαλί αυτό και αναμασούν. Οπότε άδικα ανησυχεί η έκθεση του National Intelligence Council των ΗΠΑ ότι «Μια άτακτη ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες, οκτώ φορές μεγαλύτερες από την πτώχευση της Lehman Brothers, προκαλώντας μια εκτεταμένη κρίση για το μέλλον της ΕΕ». (If Greece were to leave the euro zone in an unruly way, it could result in eight times the collateral damage as the Lehman Brothers bankruptcy, which could lead to a broader crisis in the EU in the future).
Για τα πρόβατα πέρα βρέχει.Θα ψοφήσουν πεινασμένα για να σωθεί το νόμισμα των τραπεζιτών. Παρόλα αυτά το 65,1% από τα απογοητευμένα, φοβισμένα, και οργισμένα πρόβατα θεωρεί ότι μάλλον και σίγουρα «οι θυσίες των πολιτών δεν θα πιάσουν τελικά τόπο», το 64,2% απαντά ότι μάλλον και σίγουρα δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 55,9% εξακολουθεί να θεωρεί πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.
Τρικυμία εν κρανίω. Τραγέλαφος.
Η απαισιοδοξία είναι εμφανής και στις απαντήσεις των προβάτων στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν πως η χώρα θα ανακάμψει από την κρίση: Το 25,5% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, το 22,3% εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και το 12,8% απαντά «ποτέ». Οι πιο αισιόδοξοι (3,9%) πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει σε ένα χρόνο. Το 22,1% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα 2-5 χρόνια.
Πάντως τα απογοητευμένα, φοβισμένα, απαισιόδοξα και οργισμένα μισθωτά πρόβατα, (άνεργα και εργαζόμενα), αλλά και εκείνα που έχουν βγει στην σύνταξη , δηλώνουν κανονικά το εισόδημά τους και πληρώνουν τους φόρους τους. Το 2011,οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν στην εφορία για το εισόδημα που αποκτήθηκε το 2010, το 70,22% του συνολικού εισοδήματος των φορολογούμενων και κατέβαλαν το 55,09% του συνολικού φόρου. Τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα (κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες) δήλωσαν το 18,79% του συνολικού εισοδήματος και κατέβαλαν το 15,44% του φόρου ενώ τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) δήλωσαν το 11% του συνολικού εισοδήματος και κατέβαλαν το 29,47% του φόρου. Το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε και φορολογήθηκε ήταν 116,5 δισ. ευρώ. (Σε σταθερές τιμές έτους 2005 το ελληνικό ΑΕΠ για το 2011 ανήλθε σε 182 δις). Τα 81,8 δις. ευρώ δηλώθηκαν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι δαπάνες του κράτους για μισθούς και συντάξεις ήταν 23 δις. και ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων 16,6 δις. ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία πήγε σε συντάξεις. Τα 45 δίς είναι μισθοί του ιδιωτικού τομέα αλλά και εισοδήματα από «άλλες πηγές», (ακίνητα) των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι λοιποί φορολογούμενοι (επαγγελματίες , γιατροί, μπλοκάκια) δήλωσαν 21,8 δις ευρώ ενώ 12,8 δισ. ευρώ ήταν τα δηλωθέντα κέρδη των επιχειρήσεων. Καταβλήθηκε συνολικά φόρος ύψους 10,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ αφορούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το 1,6 δισ. ευρώ τους λοιπούς φορολογούμενους ενώ 3,1 δισ. ευρώ ήταν ο φόρος που καταβλήθηκε από τις επιχειρήσεις.
Προφανώς η Ελλάδα είναι ένα κομμουνιστικό κράτος.
Πάντως το 20,2% από τα πρόβατα, δηλώνει πως αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις, επειδή δεν έχουν έσοδα από άλλες πηγες.Το 23,7% μόλις που τα καταφέρνει και το 49,4% δηλώνει ότι ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις βασικές του υποχρεώσεις. Μόλις το 4,7% απαντά πως δεν έχει πρόβλημα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Αφού τα βρήκαμε στο οικονομικό MRB, ρώτησε τα πρόβατα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα και διάλεξαν 18,4% ΝΔ και 18,3% ΣΥΡΙΖΑ και το 52,7% είπε «κανένα κόμμα» και επειδή υπάρχει ζήτηση η αγορά θα προσφέρει στους τηλεπελάτες Νέα Κόμματα. Αυτό ήθελαν αυτό θα πάρουν. Άλλωστε στο ερώτημα σχετικά με τον λόγο που στηρίζουν το κόμμα που ψηφίζουν», μόνο το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει».Το 48,6% απάντησε, «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Επομένως εάν η Τιβί του πει «κλίνατε επαρί-στερά», είναι έτοιμοι να το κάνουν. Το 15,8% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ», δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται. Μετά από όλα αυτά στην πρόθεση ψήφου, των προβάτων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Το 34,8% όμως θεωρεί τον Σαμαρά πλέον κατάλληλο για τη θέση του πρωθυπουργού, και το 31,1% τον Άξελ. Το 33,6% των ερωτηθέντων, απάντησε «κανένας από τους δύο». Τρίτο κόμμα είναι σταθερά η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν το με ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%, (πριν φύγουν Μανώλης, Σταμάτης,Γιαννάκης,μαρκόπουλος,Ζώης),η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ Α.Ε με 4,2% , και οι Οικολόγοι-Ρουφιάνοι- Πράσινοι –προδοτικοί με 2,4%. «Άλλο κόμμα» διαλέγει το 3,1%, Λευκό το 1,1%, άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.
Άντε καλή σούβλα από τώρα.
Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ. Μπεεεεε !!! όπως διέταξαν η Όλγα και ο Γιαννάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου