Ο πύραυλος Κ-15 της Ινδίας
Το Ιράν θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου των «πρωινών προσευχών» (31 Ιανουαρίου-10 Φεβρουαρίου) τους νέους πυραύλους, μικρού, και ενδιάμεσου βεληνεκούς που έχει αναπτύξει, ανακοίνωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου, κατά τα εγκαίνια της γραμμής παραγωγής των αντιαεροπορικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Ya Zahra 3, που δοκιμάστηκαν επιτυχώς τον Νοέμβριο.
Θα παρουσιαστούν ακόμα το νέο Τανκ και τα νέα τεθωρακισμένα που ανέπτυξε η αμυντική βιομηχανία της χώρας.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη έστειλε επιτυχώς μια μαϊμού στο Διάστημα με τον πύραυλο «Πιστάμ» («Εξερευνητή») που έφθασε σε υψόμετρο 120 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Η διαστημική κάψουλα επέστρεψε στη Γη και η μαϊμού ήταν σώα. Η αποστολή επιβεβαιώνει ότι οι διαστημικές και βαλλιστικές φιλοδοξίες του Ιράν προχωράνε.
Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν» ότι η τεχνολογία που αναπτύσσεται για το διαστημικό πρόγραμμα του Ιράν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου υποβρυχίων Κ-15 Sagarika.
Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε από υποβρύχια θέση στον Κόλπο της Βεγγάζης Ο πύραυλος Κ-15 διαθέτει, έχει βεληνεκές από 750 έως 1500 χιλιόμετρα και είναι σε θέση να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.
Ο πύραυλος Κ-15 θα αποτελέσει τον κύριο εξοπλισμό του ινδικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Arihant, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 τέτοιους πυραύλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου