Στην Αργεντινή η Ολγα για... tango και επαφές
Επίσκεψη στην Αργεντινή, (μαζί με τον σωματοφύλακα;) πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, με σκοπό το άνοιγμα της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Αργεντινό υφυπουργό Εξωτερικών Eduardo Zuain και τον υπουργό Τουρισμού Carlos Enrique Meyer. Στις επαφές αυτές η υπουργός Τουρισμού θα αναλύσει την κυβερνητική πολιτική και θα υπογραφεί συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής.
Η κ. Κεφαλογιάννη θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμή των ομογενών της Αργεντινής. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα La Nacion.
(από το δελτίο τύπου).
ΥΓ1. Ο φον Αντωνάκης Σαχλαμαράς μετά το κοπιώδες κοινοβουλευτικό σαββατοκύριακο πετάχτηκε στο Παρίσι για μια διασκεψούλα τη Δευτέρα
ΥΓ2. Ο Κόσερ Μήτσος είναι σήμερα στη Βοστώνη για να δει τον γιό του, με δικά μας έξοδα όμως. Κερασμένοι από εμάς και οι αστακοί στο λιμάνι. Στην υγεία μας.
http://www.youtube.com/watch?v=f2S81FJbpfs
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.
1) Το πρώτο σημείο ειναι στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
2) Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
3) Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι δε κολώνες, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!
Eduardo Zuain, Carlos Enrique Meyer
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι δυο σκυλοεβραιοι στην κυβερνηση της Αργεντινης
Μαιστα
Η Ναταλία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Υποτίθεται ότι εδώ σχολιάζεται η μαντάμ που τριγυρίζει τον κόσμο με έξοδα δικά μας αγκαζέ με τον "σωματοφύλακα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα περί Παρθενώνα, είναι σωστά, αλλά άσχετα στην παρούσα ανάρτηση.