O Συνταγματολόγος ντε Σρεκ συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Αλεξέι Μεσκόφ ο οποίος έκανε διάβημα για το «Ουκρανικό» και την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» και, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 19 – 20 Δεκεμβρίου 2013.
Ο Ρώσος υπουργός παρουσίασε τη θέση της Ρωσίας ότι δεν πρέπει να γίνεται από την ΕΕ επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, και τόνισε ότι χρειάζεται να, «δοθεί η δυνατότητας στους Ουκρανούς να αποφασίσουν οι ίδιοι για την επιλογή τους». «Είναι σημαντικό για μας, να αναζητούνται πραγματικές λύσεις των ζωτικής σημασίας οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης και επισήμανε ιδιαίτερα ότι τέτοια προβλήματα δεν λύνονται στις πλατείες ( το Μαϊντάν), αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο ντε Σρεκ δεν είπε τίποτα για το διάβημα, και κυρίως δεν ανακοίνωσε αν απάντησε, ή αν άκουσε σιωπηλός.πάντως το γραφείο του συνταγματολόγου εντελως ανεξήγητα υποβάθμισε τον γκασπαντίν Μεσκόφ, από αναπληρωτή υπουργό σε «Υφυπουργό».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως, κατόπιν πρωτοβουλίας της Γερμανίας προσκάλεσε τον πυγμάχο Βιτάλι Κλιτσκό που ηγείται του κόμματος Udar στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου και αναμένεται ότι Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί προσωπικά με τον Κλιτσκό στο περιθώριο της Συνόδου.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον. Θα συζητήσουν τις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, την κατάργηση των θεωρήσεων , την ενεργειακή συνεργασία και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ στη Βίλνα στις 28 - 29 Νοεμβρίου.
Θα συζητηθούν ακόμα το ζήτημα του Ιράν και η κρίση της Συρίας
Διαβασαμε σημερα οτι ο εκπροσωπος της αξιωματικης αντιπολιτευσης στο συνεδριο ενος συγγενικου κομματος χθες προτεινε-απηυθυνε προσκληση λεει για το μελλοντικο σχηματισμο μιας συγκυβερνησης που θα περιλαμβανει κομματα αριστερα και κεντρωες τασεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήπεριελαβε δε στο οραμα συγκυβερνησης και την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα!
επειδη δεν ειναι πρωτη φορα που ακουγεται αυτο απο το ιδιο κομμα,απορουμε δεν υπαρχει καποιος εγγραμματος να θεσει το ζητημα πως ειναι δυνατον κομματα η παρεες-γρουπουσκουλα που εχουν αποδοκιμαστει η ενδεχομενως θα αποδοκιμαστουν σε προσεχεις εκλογες απο την λαικη κυριαρχια να συγκυβερνησουν την χωρα.
ειναι θεμιτο και πολιτευματικο εξωκοινοβουλευτικα κομματα,δηλαδη σχηματισμοι που οι ιδεες τα επιχειρηματα οι προτασεις τους εχουν αποδοκιμαστει απο την λαικη κυριαρχια των οψεποτε εκλογων με το να μεινουν εκτος βουλης, να προσκαλουνται να συγκυβερνησουν ακριβως με αυτες τις ιδεες και πολιτικες προτασεις που η λαικη κυριαρχια θα αποδοκιμαζε σε ενα τετοιο ενδεχομενο;
δηλαδη τι νοημα εχουν τοτε οι εκλογες και η λαικη κυριαρχια οταν εσυ θα συγκυβερνας με πρακτικες που η λαικη κυριαρχια απερριψε;
και τι διαφορα εχει αυτο με καποιον βασιλεα που θα οριζε οποιον ευαρεσκεται;
μηπως εχουν μπλεξει την διακυβερνηση μιας χωρας με τη διαχειριση του εξοχικου τους με κριτηριο ποιους εχουν φιλους και αρεστους;εν τελει πες μου τους φιλους σου;
η μηπως θεωρουν οτι αφου επιλεγουν οι ιδιοι επιλεγονται και οι τυχον αποδοκιμασθεντες απο την λαικη κυριαρχια ως συλλογικο μπονους μιας αυθαιρετης επιλογης τους;
εν πασει περιπτωσει τοτε η λαικη κυριαρχια δικαιουται εκ των προτερων να γνωριζει οτι επιλεγοντας ενα σχηματισμο παιρνει δωρο και εναν η πλειονες αλλους μη επιδοκιμαζομενους απο την λαικη κυριαρχια!
και προεκτεινομενο αυτο θα μπορουσε να προκυπτει σε υποθετικη συγκυβερνηση οιοσδηποτε απο το πουθενα κατα την αυθαιρετη βουληση ενος σχηματισμου εχων αντικρυσμα στην λαικη κυριαρχια μεν, ελεω "θεου" αποφασιζον δε !