4/9/14

Η απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ δεν είναι μόνο δίπλα μας

Δεν είναι «Τζιχαντιστες». Είναι Ουαχαμπίτες- Σαλαφιστές

Η κρατική ειδική Ασφάλεια της Βοσνιας-Ερζεγοβίνης (SIPA), με εντολή της Εισαγγελίας συνέλαβε τον ηγέτη των Ουαχαμπιτών του Μπίχατς Bilal Bosnic και 16 ακόμα άτομα με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, και την στρατολόγηση μαχητών για τις ριζοσπαστικές τρομοκρατικές ομάδες των μωαμεθανών στη Συρία και το Ιράκ.Ορισμένοι από αυτούς που συνελήφθησαν έχουν λάβει μέρος στις μάχες στη Συρία και το Ιράκ.. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ορθόδοξοι σουνίτες σαλαφιστές, (Salafi) και συνδέονται με το κίνημα των Ουαχάμπι, που αποτελεί το επίσημο δόγμα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. 
 Ο Bilal Bosnic που τον περασμένο μήνα, κάλεσε δημοσίως τους νέους μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και είναι γνωστός για τις επιθέσεις του από το διαδίκτυο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης συνελήφθη στο σπίτι του στο Buzim.
Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδία έδειξε πλάνα από συλλήψεις μελών του κινήματος Ουαχάμπι. και στο χωριό Γκόρνια Μαότσα.
Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Δαμασκός» που διεξήχθη στο Σεράγεβο και σε άλλες 15 πόλεις στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ήταν η πρώτη μετά την ψήφιση τον Απρίλιο του νόμου για την τιμωρία με 10ετή φυλάκιση όσων «πολεμούν στο εξωτερικό» και όσων στρατολογούν μαχητές για συγκρούσεις στο εξωτερικό, και ανατέθηκε σε 200 άνδρες των ειδικών δυνάμεων .
Κατά τις έρευνες, η αστυνομία κατέσχεσε όπλα, πυρομαχικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Στόχος των «Αρχών» του Σεράγιεβο είναι να αποθαρρύνουν τους νεαρούς Σουνίτες μουσουλμάνους της Βοσνίας, πολλοί από τους από τους οποίους, (κυρίως στις αγροτικές περιοχές ) , έχουν προσχωρήσει στην «αίρεση» Ουαχάμπι, να πάνε να πολεμήσουν στη Συρίακαι το Ιράκ, όπου υπολογίζεται ότι σήμερα μάχονται 150 Bόσνιοι.
Ωστόσο οι αμερικανοί πιστεύουν ότι οι μαχητές από τη Βοσνία στη Συρία και το Ιράκ είναι αρκετές εκατοντάδες , ενώ δεκάδες είναι οσοι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν.
Η SIPA έχει εντάλματα για τη σύλληψη ατόμων που σήμερα βρίσκονται εκτός της χώρας. 
 Οι μουσουλμάνοι πολιτικοί με γιουγκοσλαβικό παρελθόν λένε ότι η τάση προς πιο ριζοσπαστικές μορφές του Ισλάμ μπορεί να οφείλεται στην επιρροή των ισλαμιστών μαχητών Μουτζαχεντίν ή που έφθασαν από τα αραβικά κράτη κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πόλεμο του 1992-95 για να πολεμήσουν στο πλευρό των μουσουλμάνων Βόσνιων εναντίον των ορθοδόξων Σέρβων και των καθολικών Κροατών.
Το «πρόβλημα» του «ριζοσπαστικού Ισλάμ» δηλαδή των «Ουαχάμπι», έχει επεκταθεί σε όλο τον τέως γιουγκοσλαβικό χώρο και την Αλβανία. Πολλοί νέοι μουσουλμάνοι από το Σάντζακ της Σερβίας, το Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, έχουν ενταχθεί στην ΙΚΙΛ και πολεμούν στο ιράκ και τη Συρία δίπλα σε άλλους από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ολλανδία κλπ.
Οι «χορηγοί» από τη Σαουδική Αραβία αποτελούν την πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τις σουνίτες τρομοκρατικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με απόρρητο υπόμνημα της Χίλαρι Κλίντον, του Δεκεμβρίου του 2009, στο οποίο τονιζόταν ότι «η Σαουδική Αραβία είναι σημαντική πηγή για την οικονομική στήριξη της Αλ Κάιντα, των Ταλιμπάν , για των διάφορων τρομοκρατικών ομάδων των σαλαφιστών-βαχαμπιστών που δρουν σε όλο τον κόσμο όπως το «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε-ISIL», η Lashkar-e-Taiba στη Νότια Ασία, η Μπόκο Χάραμ στη Νιγηρία, και η «Φατζρ Λίμπια» στη Λιβύη.
Ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad τον περασμένο Ιανουάριο τόνισε ότι το δόγμα του Ουαχαμπισμού που στηρίζει και προπαγανδίζει η Σαουδική Αραβία αποτελεί «απειλή για την ανθρωπότητα και όχι μόνο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής», και κάλεσε όλους τους συμπατριώτες του αλλά και όλο τον κόσμο να αντισταθούν στην πολιτική της Σαουδικής Αραβίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία του για τη δράση της «τρομοκρατικής οργάνωση» ΙΚΙΛ , επισημαίνοντας πως αποτελεί «άμεση απειλή κατά ολόκληρης της ευρω-ατλαντικής κοινότητας».
Στην Αλβανία , ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, μετά από τη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ., απαντώντας σε ερωτήσεις καναδών δημοσιογράφων παραδέχθηκε ότι «σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία» , αλλά το έριξε στη «Φτώχεια» λέγοντας ότι το φαινόμενο αυτό, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται - μεταξύ άλλων - σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο "πόλεμος" να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκων», είπε ο αλβανός υπουργός.

1 σχόλιο:

  1. MΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΣΠΥΡΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΣΟΥ.ΣΩΣΤΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή