Η χαλαρή νομισματική πολιτική από τις Κεντρικές Τράπεζες, (εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, τροφοδότησε τις αγορές μετοχών. Φρέσκο τζάμπα πληθωρικό χρήμα μπήκε στη αγορά και οι «Αγορές» ξεπερνούν τις προσδοκίες και με αισιοδοξία καλπάζουν.
Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,05 % , και η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε απροσδόκητα πρόσθετα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας.
Μετά τη νίκη των ΚΟΧ τίποτα, τίποτα δεν τους σταματά.
Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 17.554,47 μονάδες ο Nasdaq στις 4.638,47 μονάδες και ο S&P 500 στις 2.031,21.Επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη ημέρα. Από τις εταιρείες του S&P 500, οι 434,το 87%, έχουν κέρδη το τρίτο τρίμηνο, εκ των οποίων το 74,4% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Αυξήθηκε και η παραγωγικότατα στις ΗΠΑ με ετήσιο ρυθμό 2,0% κατά το τρίτο τρίμηνο, (υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών) ενώ μειώθηκε κατά 10.000 και ο αριθμός των ανέργων. Οπότε γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια.
Το ευρώ παραμένει πιο ακριβό στα 1,2386 δολάρια , ενώ 114. 93 γιεν Ιαπωνίας αγοράζουν ένα δολάριο.
Το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη έπεσε στα 77,91 δολάρια το βαρέλι ενώ στο Λονδίνο έκλεισε στα 82,86 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια για χρυσό για παράδοση το Δεκεμβρίο έκλεισαν στα 1,142.6 δολάρια ανά ουγγιά.
Μέσα στην αισιοδοξία μάθαμε ότι τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία κατά 1,4%. Η αύξηση ήταν πάντως μικρότερη τον εκτιμήσεων, των «αναλυτών» που περίμεναν 2%. Δίπλα, ο Φρανσουάς, χρεοκόπησε, πριν από τη Γαλλία.
Το Ναυάγιο του Ολλάντ το δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που του δίνουν ποσοστά 12-13%. Τον Σεπτέμβριο, το 75% των ερωτηθέντων ήθελαν την παραίτηση του.
Μια δημοσκόπηση της «Harris» που έγινε αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 92% των ερωτηθέντων δεν ήταν ικανοποιημένοι με την διακυβέρνηση του Ολλάντ, και το 96% πιστεύει ότι δεν έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις του 2012.
Αλλά του βάζουν χέρι και οι τραπεζίτες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet , είπε ότι η κυβέρνηση Ολλάντ δημιουργεί αβεβαιότητες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση της Γαλλικής Οικονομίας, λόγω της απουσίας , «ενός σαφούς οράματος» και της έλλειψης «συνοχής στις οικονομικές πολιτικές» που «επηρεάζουν δυσμενώς την εμπιστοσύνη», και ως εκ τούτου, τις «επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα».
Αντίθετα από την διεθνή εφορία στην Αθήνα η «Αγορά» υποχωρεί.
Η «Εθνικάρα»,η κάποτε μεγάλη μας φίλη, παρά τα «καθαρά κέρδη εννεαμήνου 1,176 δισ. ευρώ» πέφτει 9% και βρίσκεται στο 1,82 ευρώ. Πάει και η εξωστρέφεια
Η συνολική αξία των εξαγωγών το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2013 - Σεπτεμβρίου 2014, μειώθηκε κατά 7,2%.
Άσε που οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες φωνάζουν για μια ακόμα φορά ότι «Καταρρέει το ΙΚΑ».(που το δημιούργησε ο Μεταξάς).
ΥΓ. Α ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου