O εργαζόμενος προηγείται της τράπεζας και ο Ελληνικός Λαός του ΔΝΤ.
Το 1936, η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά επειδή δεν μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε τότε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
Το 1938 η Ελλάδα στο υπόμνημα της στο Διεθνές Δικαστήριο τόνισε :
«Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι' έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»!
Το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα στηρίχθηκε το 2003 η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ.
Επομένως Δημοψήφισμα και όχι εκλογές.
Δημοψήφισμα για να πούμε «Ναι» στη διακοπή και τη μειώσει της εξυπηρέτησης του χρέους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ηθική, κοινωνική και οικονομική ζωή , η διοίκηση, και εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.»!
Πρώτα μισθοί και συντάξεις και μετά η Λαγκάρντ και ο Ντράγκι, οποίος έχει ποινικές και αστικές ευθύνες για την αποσταθεροποίηση των ελληνικών Τραπεζών και την υπόθαλψη της διαφυγής των καταθέσεων.
Με δεύτερο ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο Ελληνικός λαός εάν αποδέχεται και έχει εγκρίνει το καταστατικό της ΕΚΤ ή εάν το θεωρεί παράνομο.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου